تارا فایل

پاورپوینت ADSL



ADSL
ارائه از:
نیلوفر اسکندری
مائده رحیمی
استاد:
مهندس محمد مهرانی

عناوین مطالب
مقدمه
یکی از مزایای ADSL
تعریف کامل خدمات ADSL چیست؟ 
مزایای سرویس ADSL نسبت به سرویس Dial up چیست؟
امتیازات ADSL
Splitter  Micro Filter  چیست؟
تجهیزات DSL
آینده DSL
VDSL
سرعت VDSL
مقایسه انواع  DSL  
جدول نمونه های متفاوت تکنولوژی DSL
راهنمای استفاده از سرویس ADSL
اسپلیترچیست؟
روشهای بکارگیری اسپلیتر

مقدمه
این تکنولوژی بهترین و بیشترین سرعت را بدون نیاز به تدارک زیرساختهای جدید ممکن ساخته است. استفاده از سیم کشی های موجود تلفن بدون نیاز به اتصال به دستگاه های حجیم و پیچیده، کار مصرف کننده را بسیار راحت می نماید. برای داشتن یک اتصال ADSL در محل مصرف کننده تنها نیاز به یک مودم ویژه است.
پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی به عنوان هزینه دریافت می شود. در حالیکه از ارتباط ADSL استفاده می کنید ارتباط تلفنی شما همیشه آزاد و در دسترس است. هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه می شود و ربطی به استفاده از خط ADSL ندارد.

تنها تجهیزات مورد نیاز در محل مشترک یک دستگاه مودم ADSL و یک دستگاه تفکیک کننده Splitter میباشد.

برای جداسازی Voice &Data از یک فیلتر فرکانسی (Spliter)استفاده می گردد

یکی از مزایای ADSL آن است که به هیچ گونه کابل و سیم کشی خاصی نیاز ندارد و از طریق خطوط تلفن مسی معمولی به کار رفته در منازل، قادر به انتقال داده ها است. در واقع ADSL، به مودم های مورد استفاده اطلاق می شود نه به خطوط.

تعریف کامل خدمات ADSL چیست؟ 
خدمات ADSL راهکاریست که با استفاده از امکانات موجود مخابراتی، بدون اشغال کردن خط تلفن و بدون نیاز به شماره گیری مجدد امکان اتصال به اینترنت با سرعت بالا را به کاربر می دهد

مزایای سرویس ADSL نسبت به سرویس Dial up چیست؟
سرعت بالا( تا ٤٠ برابر سرعت Dial up )
اتصال دائم( فارغ از شماره گیری های مکرر و شنیدن بوق اشغال)
عدم نیاز به شماره گیری
عدم اشغال خط تلفن
عدم نیاز به سیم کشی اضافی
جلوگیری از پرداخت هزینه های پالس مکالمات در زمان برقراری ارتباط به اینترنت

مکالمات و تماسهای برقرار شده(آنالوگ) از طریق سیمهای مسی تلفن، تنها بخش کوچکی از پهنای باند موجود را اشغال می کند؛ ADSL به افراد امکان می دهد تا از طریق یک خط تلفن به صورت همزمان هم با تلفن صحبت کرده و هم از اینترنت استفاده کنند.
ADSL، خط تلفن را به 3 کانال تقسیم می کند:
دریافت داده
ارسال داده
گفتگو از طریق تلفن

برای اینکه سرویس ADSL شما به خوبی کار کند، باید مودم ADSL در فاصله مشخصی از مودم ADSL مرکز مخابرات قرار داشته باشد. تعیین فاصله دقیق بر حسب نوع سرویس و سرعت درخواستی متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال، برای دریافت سرویس ADSL با سرعت 8.448 مگابیت در ثانیه، مودم ADSL مرکز مخابرات باید حداکثر در فاصله 2750 متری محل سکونت شما قرار داشته باشد و یا برای دریافت سرویسی یا سرعت 2048 مگابیت در ثانیه حداکثر فاصله باید در حدود 4900 متر باشد

امتیازات ADSL
ارتباط پر سرعت (تا 40 برابر سرعت ارتباط Dialup)
ارتباط پر سرعت بدون نیاز به کابل اختصاصی جدید
ارتباط پر سرعت بدون نیاز به شماره گیری
ارتباط پر سرعت بدون هزینه پالس مکالمه
ارتباط پر سرعت بدون اشغال نمودن خط تلفن شما
ارتباط پر سرعت برای ایجاد شبکه مجازی خصوصی VPN
ارتباط پر سرعت برای مصارف ویدئو و صوت و ویدئو کنفرانس
ارتباط پر سرعت در حین مکالمه از تلفن (همزمان با مکالمه بطور عادی)
ارتباط پر سرعت بدون قطع اتصال و بطور دائم (همیشه وصل می باشد.)

Splitter  Micro Filter  چیست؟
برای نصب مودم ADSL در منزل یا محل کار نیاز به یک دستگاه کوچکی به نام splitter (جدا کننده) میباشد که عمل تفکیک امواج صوتی (تلفنی) و دیتا را بر روی خط تلفن انجام میدهد  چنانچه پارازیت روی خط تلفن مشاهده شود با وصل نمودن Micro Filter در مسیر تلفن از پارازیت جلوگیری میشود.

تجهیزات DSL
ADSL از دو دستگاه خاص استفاده می نماید. یکی از دستگاهها در محل مشترکین و دستگاه دیگر برای ISP، شرکت تلفن و یا سازمانهای ارائه دهنده خدمات DSL، نصب می گردد. در محل مشترکین از یک ترانسیور DSL استفاده می گردد. شرکت ارائه دهنده  خدمات DSL از یک DSL Access Multiplexer  استفاده می نماید.
(DSLAM)از دستگاه فوق بمنظور دریافت اتصالات مشترکین استفاده می گردد *شکل صفحه بعد*

آینده DSL
ADSL با سایر تکنولوژی های مربوط به دستیابی به اینترنت نظیر مودم های کابلی و اینترنت ماهواره ای  رقابت می نماید. بر طبق آمار اخذ شده در سال 1999 ، بیش از 330.000  منزل در امریکا از DSL استفاده کرده اند. تعداد کاربران استفاده کننده از مودم های کابلی تا سال 1999 به مرز 1.350.000 کاربر رسیده است . بر اساس پیش بینی بعمل آمده تا اواخر سال 2003 ، تعداد مشترکین مودم های کابلی به مرز 8.980.000 و مشترکین DSL به 9.300.000 خواهد رسید. 
سرعت ADSL در حال حاضر حداکثر 1.5 مگابیت در ثانیه است. از لحاظ تئوری رسیدن به مرز 7 مگابایت در ثانیه دور از دسترس نمی باشد. در این زمینه  تحقیقات عمده ای صورت گرفته و تکنولوژی VDSL مطرح شده است .

VDSL
اینترنت بسرعت در حال رشد در تمامی ابعاد است. تلویزیون های دیجیتالی و پخش تصاویر ویدئویی دو کاربرد جدید در اینترنت بوده که علاقه مندان و مشتاقان زیادی را به خود جلب نموده است . بمنظور ارائه خدمات فوق و سایر خدمات مشابه ، کاربران و استفاده کنندگان اینترنت نیازمند استفاده از خطوط بمراتب سریعتر نسبت به وضعیت فعلی می باشند. مودم های کابلی و یا خطوط ADSL علیرغم ارائه سرعت مناسب در کاربردهائی که  به آنها اشاره گردید، فاقد سرعت لازم می باشند.

سرعت VDSL
عملکرد VDSL ،  در اغلب موارد مشابه ADSL است . علیرغم شباهت های موجود در این زمینه  اختلافات متعددی نیز وجود دارد. VDSL قادر به ارائه سرعت 52 مگابیت در ثانیه برای ارسال اطلاعات از اینترنت به کاربر (Downstream)و 16 مگابیت در ثانیه برای ارسال اطلاعات کاربر بر روی اینترنت (Upstream)است.  سرعت های فوق بمراتب بیشتر از ADSL است .
 VDSL سرعت بالای خود را مدیون محدودتر شدن فاصله بین مشترکین و مرکز ارائه دهنده سرویس فوق است. حداکثر مسافت موجود 4.000 فوت ( 1.200 متر ) است .

مقایسه انواع  DSL  
نمونه های متفاوتی از تکنولوژی DSL تاکنون پیاده سازی شده است :

● Asymmetric DSL))ADSL: درمدل فوق بدلیل تفاوت سرعت دریافت و ارسال اطلاعات  از واژه " نامتقارن " استفاده شده است . ماهیت عملیات انجام شده توسط کاربران اینترنت بگونه ای است که همواره حجم اطلاعات دریافتی بمراتب بیشتر از اطلاعات ارسالی است .
● High bit-rate DSL))HDSL: سرعت مدل فوق در حد خطوط T1 است ( 1/5 مگابیت در ثانیه ) .سرعت دریافت و ارسال  اطلاعا ت در روش فوق یکسان بوده و بمنظور ارائه خدمات نیاز به دو خط مجزا نسبت به خط تلفن معمولی موجود است .
● ISDN DSL))ISDL: مدل فوق در ابتدا در اختیار کاربران استفاده کننده از ISDN  قرار گرفت. ISDL در مقایسه با سایر مدل های DSL دارای پایین ترین سرعت است . سرعت این خطوط 144 کیلوبیت در ثانیه است ( دو جهت ).
●Multirate Symmetric DSL))MSDSL:  در مدل فوق سرعت ارسال و دریافت اطلاعات یکسان است . نرخ سرعت انتقال اطلاعات توسط مرکز ارائه دهنده سرویس DSL ، تنظیم می گردد.

● Rate Adaptive))RADSL: متداولترین مدل ADSL بوده و این امکان را به مودم خواهد داد که سرعت برقراری ارتباط را با توجه به عواملی نظیر مسافت  و کیفیت خط تعیین نماید.
● (Symmetric DSL)SDSL: سرعت ارسال و دریافت اطلاعات یکسان است . در مدل فوق بر خلاف HDSL که  از دو خط مجزا استفاده می نماید ، صرفا" به یک خط نیاز خواهد بود.
● Very high bit-rate))VDSL: مدل فوق بصورت "نامتقارن " بوده و در مسافت های کوتاه  بهمراه  خطوط مسی تلفن استفاده می گردد.
● (Voice-over DSL)VoDSL: یک نوع خاص از  IP تلفنی است . در مدل فوق چندین خط تلفن ترکیب و به یک خط تلفن تبدیل تبدیل می شوند.

جدول زیر نمونه های متفاوت تکنولوژی DSL را نشان می دهد:

راهنمای استفاده از سرویس ADSL

ADSL یکی از خانواده های ( Digital Subscriber Line) DSL یا همان خطوط دیجیتال استیجاری می باشد. تکنولوژی DSL تکنولوژی انتقال پرسرعت داده است که برای دسترسی به اینترنت و همینطور پخش ویدئویی مطرح شد. برای راه اندازی یک سیستم DSL سیستمهای سخت افزاری ویژه (DSLAM) باید در پستهای مراکز مخابراتی نصب گردند

حال به سادگی میتوان از فضای استفاده نشده در سیمها داده ها را با سرعت بالا به طور همزمان همراه اطلاعات صوتی همچون تصویر زیر منتقل کرد:

اسپلیترچیست؟ اسپلیتر ابزاریست برای جدا کردن صدا (voice)و داده (data) از یکدیگر. از نظر فیزیکی قطعه ایست کوچک با یک ورودی برای خط تلفن و دو خروجی برای گوشی تلفن ومودم ADSL

همان طور که می دانید یکی از مزایای سرویس ADSL استفاده هم زمان از اینترنت و تلفن است. برای جلوگیری از اختلال در دو سرویس (اینترنت و تلفن) نباید دستگاه های جانبی (تلفن، فکس و …) به صورت مستقیم بر روی خط تلفن قرار گیرند (این بدان معناست که برای استفاده از هر دستگاهی که قرار است به صورت مستقیم بر روی خط وصل باشد، یک اسپیلیتر نیاز است)
اسپلیتر می تواند از اختلالات جانبی مانند نویز و قطع و وصلی تلفن و اینترنت جلوگیری کند.

این دستگاه دارای سه پورت به شرح ذیل می باشد:
خط(LINE) : خط سیمی تلفن (سیم تحویلی مخابرات به مشترک) به این پورت وصل می شود.
گوشی تلفن (PHONE): دستگاه گوشی تلفن به این پورت وصل می شود.
مودم (MODEM): به پورت ADSL دستگاه مودم ( پشت دستگاه مودم ) وصل می شود.

روشهای بکارگیری اسپلیتر
وصل کردن یک گوشی تلفن روی خط:
1- کامپیوتر
2 و 8 – سیم تلفنی Rj-11
3- دستگاه گوشی تلفن
4- کابل LAN (Rj-45)
5- Splitter
6- پریز تلفن
7- دستگاه مودم

2- وصل کردن دو گوشی تلفن روی خط:
1- سوکت تلفنی
2و3- دستگاه گوشی تلفن
4 و6و7 – سیم تلفنی Rj-11
5- Splitter
8- پریز تلفن
9- دستگاه مودم

3-وصل کردن سه گوشی تلفن روی خط:
1و3و6- دستگاه گوشی تلفن
2و7- سوکت تلفنی
4 و8و10 – سیم تلفنی Rj-11
5و9- Splitter
11- پریز تلفن
12- دستگاه مودم

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
پایان


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود