تارا فایل

پاورپوینت ورزشگاه نقش جهان



تهیه کننده : درس : مدیریت اماکن موضوع : ورزشگاه نقش جهان

ورزشگاه نقش جهان ورزشگاهی چندمنظوره با گنجایش ۷۵٬۰۰۰ تماشاگر در اصفهان، ایران است. این ورزشگاه، دومین ورزشگاه بزرگ ایران به شمار می رود.
بر پایهٔ گزارشی در سال ۱۳۹۹، این ورزشگاه، مشکل ایمنی برای تماشاگران دارد و فاقد سازهٔ ایمن می باشد. بر اساس گزارش آبان ۱۳۹۹، این ورزشگاه فاقد هرگونه: سازهٔ ایمن، پله های خروج ضروری و ایمنی در برابر بلایای گوناگون است. در سال ۱۳۹۹ اعلام شد که ورزشگاه توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا تایید نشده است؛ از چرایی های تایید نشدن ورزشگاه توسط ای اف سی، پایان عمر مفید سازه، به دلیل طولانی شدن زمان ساخت و تغییر در استانداردهای بین المللی، اعلام شده است. در پایان دههٔ ۱۳۸۰، با توجه به روابط ایران و چین، ساخت این ورزشگاه به شرکتی چینی واگذار شد. ساختار و معماری این ورزشگاه، همانند ورزشگاه سن نیکولا در شهر باری ایتالیا است ( منبع : آشنایی با چهار ورزشگاه بزرگ ایران». ورزش سه. ۲ آبان ۱۳۹۵ ( اینترنت )

پیشینه
طرح ورزشگاه نقش جهان که نخست با نام های ورزشگاه بزرگ یا ورزشگاه المپیک شناخته می شد، در سال ۱۳۶۷ تعریف و کلنگ آن پس از ایجاد موسسه ای به نام ورزشگاه بزرگ به منظور پیگیری مراحل ساخت آن، در سال ۱۳۶۸ توسط مدیرعامل وقت این موسسه به زمین زده شد. فعالیت های آغازین ساخت این ورزشگاه از سال ۱۳۷۲ شروع شد و با خاکبرداری در سال ۱۳۷۴ ادامه پیدا کرد و در ۲۹ مرداد ۱۳۷۵ عملیات اجرایی این ورزشگاه آغاز شد.
فاز نخست این ورزشگاه در سال ۱۳۸۱ افتتاح شد و فقط برای مسابقات فوتبال مورد استفاده قرار می گرفت که تیم سپاهان در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ بازی های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار می کرد. در سال ۱۳۸۶ این ورزشگاه برای ساخت فاز دوم تعطیل شد ( منبع : مرحله دوم ساخت ورزشگاه نقش جهان با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود (خبرگزاری ایرنا)

در ۸ آذر ۱۳۹۳، وزارت ورزش و جوانان، مدیریت اجرایی ورزشگاه نقش جهان را برای تکمیل و بهره برداری آن به مجتمع فولاد مبارکه واگذار کرد. این ورزشگاه پس از بهره برداری، به مدت ۲۰ سال به باشگاه سپاهان واگذار شده است
هماوردی پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه نقش جهان
تیم فوتبال سپاهان در این ورزشگاه قهرمانی در لیگ برتر و دو قهرمانی جام حذفی را نیز تجربه کرده است.
فاز دوم این ورزشگاه پس از گذشت بیش از ۹ سال تعطیلی، در تاریخ ۱۲ آبان ماه سال ۱۳۹۵ با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش افتتاح شد. این ورزشگاه به عنوان یکی از مدرن ترین ورزشگاه های استاندارد ایران با گنجایش ۷۵ هزار نفر جمعیت در شمال شهر اصفهان احداث شده است. ( منبع : خبرگزاری تسنیم)

مراحل ساخت ورزشگاه
منبع : سایت خبرگزاری مشرق

دسترسی و جغرافیا
ورزشگاه نقش جهان در شمال شهر اصفهان در اتوبان کاوه بلوار فرزانگان و در مجاورت پارک جنگلی(باغ فدک)و بین دو شهر اصفهان و دولت آباد (برخوار) قرار دارد که بخشی از زمین آن در حوزه استحفاظی دولت آباد و بخشی دیگر در اصفهان است ( منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی. )

ویژگی های فنی و امکانات
فرم ورزشگاه: بیضی شکل (در دو طبقه)
ظرفیت طبقه اول: ۴۲ هزار نفر
ظرفیت طبقه دوم: ۳۳ هزار نفر
مساحت کل ورزشگاه بر روی پلات فرم: به ابعاد ۳۰۰*۳۵۰ و به مساحت کل ۱۰۳۲۵۰ متر مربع *(۱۰ هکتار)
جاده اختصاصی ویژه ورزشگاه: به صورت دو باند مجزا به طول ۱۳۰۰ متر

امکانات پیش بینی شده در طبقه اول
زمین چمن طبیعی با زهکشی مجموعاً به وسعت ۱۱ هزار متر مربع
چهار ورودی جهت ورزشکاران، تماشاگران و بخش امور اداری و جایگاه ویژه
پیست دو و میدانی ۸ باندی (تارتان) به وسعت ۶ هزار متر مربع
پیست ورزش های ۷ گانه
تونل ماراتن با شیب ۵ درصد به طول ۱۱۰ متر
فضاهای اداری و امکانات پیش بینی شده زیرگرادان ها (سکوها) ۷ هزار متر مربع
امکانات پیش بینی شده زیر گرادان ها (سکوها)
دفاتر هیئت های ورزشی، رختکن اختصاصی داوران، رختکن اختصاصی مربیان، رختکن ویژه چهار تیم ورزشی، بهداری، اتاق تست دوپینگ و تقلیل وزن، تریا، انتظامات، رختکن ویژه دو تیم معلولین، سرویس های بهداشتی و انبار.

امکانات پیش بینی شده زیر قارچ های طبقه دوم
سالن های ورزشی تمرینی جهت ورزشکاران قبل از مسابقه: دو سالن والیبال و بسکتبال به مساحت ۷۸۰ مترمربع
سالن های ورزشی تمرینی کوچک: دارای رختکن، سونا، سالن تنیس روی میز و سالن ژیمناستیک به مساحت ۹۰۰ متر مربع
ورودی های تماشاگران و راه پله ها برای دسترسی به طبقه دوم ( منبع : سایت اینترنتی ویکی پدیا )

مشکلات سازه و عدم تایید از سوی AFC در سال ۱۳۹۹
در آبان ۱۳۹۹ اعلام شد که ورزشگاه نقش جهان مشکلات بسیاری برای دریافت مجوز حرفه ای و تایید کنفدراسیون فوتبال آسیا دارد. همچنین اعلام شد که این ورزشگاه، از دیدگاه ایمنی و امنیت، مشکل دارد و طبقه دوم استادیوم از سوی ای اف سی تایید نشده است. همچنین تا این سال، سازندگان این ورزشگاه، با وجود ورود تماشاگران، سازه ایمن در در ورزشگاه ایجاد نکرده بودند. بر اساس گزارش آبان ۱۳۹۹، این ورزشگاه فاقد هرگونه: سازه ایمن، پله های خروج ضروری و ایمنی در برابر بلایای گوناگون است از دیگر چرایی های تایید نشدن ورزشگاه توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا، پایان عمر مفید سازه، به دلیل طولانی شدن زمان ساخت و تغییر در استانداردهای بین المللی است ( منبع :ایران، سایت خبرگزاری وانا )

ایمنی ورزشگاه نقش جهان
سازه ایمن در ورزشگاه نقش جهان ایجاد نشده است
اگربلا های طبیعی از جمله زلزله و آتش سوزی در اصفهان رخ دهد در آن صورت تماشاگران ورزشگاه نقش جهان چطور به مکان امن انتقال یابند. سازه ایمن در این استادیوم ایجاد نشده است. اگر تغییراتی در طبقه اول ورزشگاه ایجاد کنیم در آن صورت سازه استادیوم زشت می شود، چون باید پله های اضطراری ایجاد کنیم و این موضوع باعث می شود امنیت بازی از بین برود.( منبع باشگاه خبرنگاران جوان ایسنا )

یکی از شروط کنفدراسیون فوتبال آسیا برای صدور مجوز حرفه ای باشگاه ها استانداردهای رعایت شده در ورزشگاه خانگی آنها است. ورزشگاه نقش جهان به عنوان استادیوم خانگی سپاهان در بحث امنیتی دارای مشکلاتی است که باید رفع شود. با توجه به این که سازه این ورزشگاه قدیمی است و استانداردهای AFC تغییرات زیادی داشته است باید همه موارد ایمنی امنیتی لازم در این ورزشگاه رعایت شود.
نکته اصلی رفع ایراد نقش جهان این است که در هنگام بروز خطر که امن ترین جا زمین چمن است، تماشاگران راهی برای دسترسی به چمن ندارند و سکوهای این ورزشگاه نمی توانند هواداران را به سوی زمین منحرف کنند ( منبع : خبرگزاری فارس )

منابع :

آشنایی با چهار ورزشگاه بزرگ ایران». ورزش سه. ۲ آبان ۱۳۹۵ ( اینترنت )
سایت ویکی پدیا ( اینترنت )
خبرگزاری فارس
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری مشرق
خبرگزاری تنسیم
خبرگزاری وانا


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود