تارا فایل

پاورپوینت نجوم



ستاره شناسی
ستاره شناسی مطالعه همه اجرام سماوی را در بر می گیرد. این دانشی است که مطالعه تقریبا همه خصوصیات و بخش های جهان از ستاره ها و سیارات و دنباله دارها گرفته تا ساختارها و پدیده های بزرگ مقیاس کیهان را شامل می شود. پدیده هایی که در تمام طول طیف الکترومغناطیس دیده می شوند و حتی فراتر از آن است.  
این دانشی همه آنچه را که زمانی وجود داشته است ،اکنون وجود دارد و یا در آینده به وجود خواهد آمد در بر می گیرد. از اثرات کوچکترین اتم ها گرفته تا ظاهر و شمایل کیهان ما در بزرگترین مقیاس ها است.

ستاره شناسی در دنیای باستان
ستاره شناسی قدیمی ترین علم در میان علوم طبیعی است، تاریخچه این دانش به دوران کهن باز می گردد و می توان ریشه های آن را در ادیان، اسطوره ها و فعالیت های اختربینی تمدن های باستانی جستجو کرد.
 اخترشناسی نخستین، شامل رصد الگوهای منظم حرکات اجرام سماوی قابل رویت و به خصوص خورشید، ماه ، ستاره ها و سیارات قابل رصد با چشم غیرمسلح می شد.
تغییر وضعیت و موقعیت خورشید بر فراز افق و یا تغییرات جایگاه ستاره ها در خلال سال برای بنای تقویم های کشاورزی و مراسم آیینی مورد استفاده قرار می گرفت.

برج های دوازده گانه باستانی

برج های دوازده گانه باستانی
زمین در هر سال یک بار در امتداد مدار دایره بروج با زاویه 23 درجه و 27 دقیقه نسبت به دایره استوا به دور خورشید می گردد، و در دو نقطه با دایره استوا تلاقی می کند که اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی نامیده می شوند.
اولین کسی که دایره بروج را از نقطه اعتدال بهاری به دوازده بخش مساوی ( برج )تقسیم کرد و هر برج (30 درجه) را به نام صورت فلکی مقابل آن نامید (( ابرخس )) در قرن دوم قبل از میلاد بوده است.

برج های دوازده گانه باستانی
قدما هر یک از برج های دوازده گانه را به نام صورت فلکی مقابل آن ( که از شکل فرضی چندین ستاره پدید آمده بود) می خواندند و به چهار دسته ((ربیعیه ( بهاری ) شمل حمل،ثور و جوزا)) ((صیفیه ( تابستانی ) شامل سرطان، اسد و سنبله)) ((خریفیه (پاییزی)شامل میزان، عقرب و قوس)) ((شتویه (زمستانی) شامل جدی، دلو و حوت)) تقسیم کرده بودند.

محاسبات نجومی
1) معیار عربستان
قبل از 16 آوریل 1999 : در روز اول ماه، سن ماه در لحظه غروب خورشید مکه بیشتر از 12 ساعت باشد.
بعد از 16 آوریل 1999 : بعد از مقارنه، غروب ماه بعد از غروب خورشید در شهر مکه باشد.
2) معیار مصر
در مناطق غربی مصر،زمان غروب خورشید بعد از مقارنه بوده و مدت مکث ماه حداقل 5 دقیقه باشد.

محاسبات نجومی
3) معیار لیبی
در شرقی ترین مناطق کشور لیبی، زمان مقارنه قبل از طلوع خورشید باشد.
4) معیار مابیمز
سن هلال حداقل 8 ساعت، ارتفاع ماه حداقل 2 درجه و جدایی زاویه های ماه از خورشید حداقل 3 درجه باشد ( مالزی، سنگاپور، اندونزی)
4) معیار کامل نجومی
براساس پارامترهای مختلف ماه، در لحظه غروب خورشید هلال شرایط رویت را داشته باشد ( ایران، الجزایر، تونس )

روش تبدیل تاریخ هجری شمسی به میلادی و بالعکس
باید توجه داشت که روزهای ماه های شمسی و میلادی در تمام سال ها یکسان است و تغییر نمی کند. به عنوان مثال شروع ژانویه برابر 11 دی و 1 فروردین مطابق 21 مارس است، لذا با استفاده از هر تقویمی می توان مطابقت روزهای ماه های شمسی و میلادی از هر سال را پیدا کرد.

روش تبدیل تاریخ هجری شمسی به میلادی و بالعکس
الف) تبدیل تاریخ هجری شمسی به میلادی
برای تبدیل سال شمسی به میلادی چنانچه روز مورد نظر بین 1 فروردین تا 11 دی باشد عدد 621 و اگر روز مورد نظر بین 11 دی تا آخر اسفند باشد عدد 622 را به سال شمسی می افزاییم تا سال میلادی بدست آید.
به عنوان مثال برای اینکه بدانیم 15 خرداد (همیشه برابر 5 ژوئم ) از سال 1342 و22 بهمن (11 فوریه) سال 1357 هجری شمسی مطابق چه سال میلادی است. اینگونه محاسبه می کنیم:
1963 =621+1342 میلادی
میلادی 1979=622+1357

روش تبدیل تاریخ هجری شمسی به میلادی و بالعکس
ب)تبدیل تاریخ میلادی به هجری شمسی
چنانچه روز مورد نظر بین 1 ژانویه تا 21 مارس باشد، عدد 622 و اگر روز مطلوب بین 22 مارس تا آخر دسامبر باشد عدد 621 را از سال میلادی کسر می کنیم.
مثال:6 آگوست (15 مرداد )1945 میلادی مطابق چه سال هجری شمسی است؟
هجری شمسی1324=621-1945

رصد خانه سمرقند
در قرن های 14 و 15 میلادی که بحث درباره ی مدل های سیاره ای مکتب مراغه بالاگرفته بود، الغ بیگ، دانشمند متولد سلطانیه زنجان، به تاسیس رصد خانه ی دیگری در سمرقند دست زد. او
برای این کار، جمعی از بهترین دانشمندان زمان خود را گرد آورد که در راس آن ها، چهره ی تابان دانش ریاضیات و نجوم ایران، غیاث الدین جمشید کاشانی قرار داشت.اوکه پیش از آن زیج خاقانی را تدوین کرده بود، در این رصد خانه در زمینه ی تدوین زیج الغ بیگ همکاری کرد که یکی از زیج های تاثیر گذار در تاریخ نجوم اسلامی است.

تلسکوپ
جمع آوری نور از آسمان کماکان منبع اصلی دریافت اطلاعات از کیهان برای اخترشناسان است. بیشتر اجرام آسمانی، به استثنای ماه و خورشید، دور و نسبتا کم فروغ اند. تلسکوپ تا حد ممکن نور جمع آوری می کند، هرچه نور بیشتری جمع آوری کند، اطلاعات بیشتری فراهم آورده است. به همین سبب، یکی از مهمترین ویژگی های تلسکوپ، قطر دهانه ی آن است.
دو نوع تلسکوپ وجود دارد: بازتابی ها با استفاده از آینه و شکستی ها با استفاده از عدسی نور را جمع می کنند.
بیشتر تلسکوپ های حرفه ای امروزی بازتابی هایی با آینه های چند متری اند که بر فراز قله ی کوهها، بالاتر از آشفتگی های حاصل حرکت هوا در لایه های پایینی جو، قرار گرفته اند.

تلسکوپ فضایی هابل

تلسکوپ فضایی هابل
این تلسکوپ در فضا، باید بدون منبع زمینی برق، یا پایه ای که آن را به دور خودش بگرداند با کابل های اتصال به رایانه های هدایت کننده کار کند. هابل حامل ابزارهایی از آن نوع است که بر بسیاری از ماهواره ها یافت می شود مانند صفحه های خورشیدی برای تامین انرژی و توان الکتریکی، چرخ هایی به نام ژیروسکوپ برای جهت گیری سریع و دقیق و آنتن های رادیویی برای برقراری ارتباط با زمین است.

ماه

ماه
جو ماه نسبت به زمین بسیار رقیق و ناچیز است و به این دلیل صدا در جو ماه منتقل نمی شود و سطح آن مکانی خاموش و بی صداست.
اگر ماه به دور زمین برعکس می چرخید، طول شبانه روز به 12تا 15ساعت می رسید و اگر ماه نبود، وزن ما کمتر از حالت فعلی بود.
سطح سنگی ماه، سرشار از تیتانیوم است. همچنین فلزات ارزشمندی چون اورانیوم 236 و نپتونیوم 237 نیز در سطح این ماه یافت می شوند.

ماه
دوره تناوب چرخش ماه به دور زمین و به دور خودش، هر 27.3 روز است و این پدیده که بنام چرخش همزمان شناخته می شود، همان دلیلی است که باعث می شود همیشه یک طرف ماه به سمت زمین باشد. از اینرو است که سمت دیگر ماه نیمه تاریک نامیده می شود.
در روز، ماه که سطح کاملا روشن و خورشید در بالای سر قرار دارد، آسمان کاملا سیاه دیده میشود. اگر فضانوردی در سطح ماه با دستان خود جلوی نورخورشید را بگیرد وقتی چشمانش به تاریکی عادت کند، می بینید که آسمان ماه حتی در زیر نورخورشید پر از ستاره است.

خورشید
خورشید از یک توده انبوه گاز و گرد و غبار معلق در فضا شکل گرفت وقتی این توده انبوه منقبض گردید مرکز آن گرم شد و خورشید متولد شد و بقیه این توده انبوه سیارات و هرچیز دیگری که در منظومه شمسی قرار دارد را از قبیل اقمار و خرده سیارات و ستاره های دنباله دار را تشکیل داد. به تدریج خورشید روشن تر شد.
دمای خورشید در مرکز (15 میلیون درجه سلسیوس) است و دمای سطح آن 5500 درجه سلسیوس است.

خورشید
همجوشی هسته ای در خورشید مقدار زیادی انرژی ایجاد می کند . همجوشی هسته ای مرحله تبدیل هسته هیدروژن به هسته هلیم است. در هرثانیه 600 میلیون تن هسته هیدروژن به هلیم تبدیل می شود و در هر ثانیه خورشید 4 میلیون تن از جرمش را از دست می دهد.
ذرات پروتون و نوترون که در نتیجه فوران ها و پرتاب جرم خورشید حاصل می شود به شکل باد خورشیدی جریان پیدا می کند که بیشتر آنها پروتون هستند اما ذرات سنگین تری مثل الکترون نیز دارند این ذرات انرژی زیادی دارند و در نتیجه می توانند تجهیزات الکترونیکی سطح زمین را مختل کنند.

خورشید
حرکت وضعی خورشید باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود. مناطق استوایی خورشید سریعتر از مناطق قطبی آن چرخیده و این امر باعث می شود که خطوط میدان مغناطیسی درون خورشید حلقه بزند. این خطوط در صورت خروج باعث فعالیت های خورشیدی نظیر لکه های خورشید و زبانه های خورشیدی می شود.

خورشید
خورشید، در حدود 5 میلیارد سال دیگر پس از اتمام سوختش وتبدیل شدن به غول سرخ، تا مدار زمین بزرگ می شودد و سیارات عطارد، ناهید و زمین را می بلعد، در این مرحله از انقباض باز می ایستد وکم کم تبدیل به کوتوله سفید می شود.
وزن یک فرد 70 کیلوگرمی در خورشید 1895 کیلوگرم خواهد بود،در حالی که همین شخص در ماه 11.6 کیلوگرم وزن خواهد داشت.

خورشید گرفتگی( کسوف )

خورشید گرفتگی( کسوف )
در صورتی که خورشید ، ماه و زمین در یک امتداد قرار گیرند به گونه ای که ماه بین زمین و خورشید باشد، سایه ماه برروی زمین می افتد و برای ساکنان آن قسمت از زمین خورشید گرفتگی رخ می دهد .برای نواحی که در سایه ی ماه قرار میگیرند ، کسوف کلی و برای نواحی که در نیم سایه قرار میگیرند، کسوف جزئی است

ماه گرفتگی ( خسوف )

ماه گرفتگی ( خسوف )
در صورتی که خورشید بین ماه و زمین در یک امتداد قرار گیرند به گونه ای که زمین بین ماه و خورشید باشد. سایه زمین سطح ماه را می پوشاند و پدیده ماه گرفتگی رخ می دهد.
.

منظومه شمسی

منظومه شمسی
به مجموعه سیاره هایی که دور خورشید می چرخند منظومه شمسی می گویند.
شکل گیری منظومه شمسی حدود 5 میلیارد سال قبل، از ابری متشکل از گاز و غبار بین ستاره ای، آغاز گردید. جاذبه باعث انقباض ابر شده و کره متراکمی از گاز در مرکز ابر بوجود آورد. جاذبه همچنین باعث دوران هرچه سریعتر ابر شد. هنگام دوران، مواد موجود در ابر پهن شده و حلقه ای بوجود آمد که نواحی متراکم مرکزی را در بر می گرفت.

منظومه شمسی
سرانجام در این ناحیه متراکم،گرمای لازم برای وقوع واکنش های هسته ای فراهم گشت و بدین ترتیب، ستاره خورشید بوجود آمد. اعضای کوچکتر منظومه شمسی از مواد موجود در این حلقه بوجود آمدند این اعضاء عبارتند از سیارات، سیارک ها و ستاره دنباله دار
قطر سیاره های منظومه شمسی با هم متفاوت است و هرچه سیاره ای از خورشید دورتر میشود مدت زمان گردش آن ها به دور خورشید طولانی تر است و دمای ان کمتر است.

سیاره عطارد

سیاره عطارد
عطارد نزدیک ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید است دمای آن بسیار بالا و مساحت ان کوچک است. هر 88 روز یک بار به دور خورشید می گردد. به علت داغی عطارد، هیچ موجود زنده ای نمی تواند روی آن زندگی کند.
سیاره عطارد تقریبا هیچ اتمسفری ندارد، لذا هیچ چیز به دام انداختن و نگه داشتن گرما در نزدیکی سطح آن وجود ندارد از این رو نیمه تاریک سیاره عطارد ( سمتی که از خورشید دور است) بسیار سرد است.

سیاره عطارد
عطارد تندروترین سیاره منظومه شمسی است که با سرعتی حدود 48 کیلومتر بر ثانیه، هر88 روز یک بار به دور خورشید می چرخد.
با فاصله 57 میلیون و 974 هزار کیلومتری از خورشید، نزدیکترین سیاره منظومه شمسی به خورشید است.
سطح سیاره عطارد پوشیده از گودال ها و دهانه ها است. این گودال ها نتیجه برخورد های شهاب سنگ های بزرگ در گذشته است.قطر دهانه برخی از این گودال ها به چند صد کیلومتر هم میرسد.

سیاره ناهید

سیاره ناهید
ناهید دومین سیاره منظومه شمسی است که صبح و عصر در نزدیکی محل طلوع و غروب خورشید دیده می شود و مانند زمین، کوه و دشت دارد و باز هم بدلیل نزدیکی به خورشید آب و موجود زنده ندارد.
ناهید، درخشان ترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب در آسمان زمین دیده میشود.
اگرچه سیاره ناهید نسبت به خورشید،در فاصله ای دورتر از سیاره عطارد قرار دارد، اما بطور قابل ملاحظه ای داغتر از عطارد است . علت این امر جو غلیظ و متراکم سیاره ناهید است که باعث حفظ گرما در نزدیکی سطح سیاره می شود.

سیاره ناهید
تعداد آتشفشان های ناهید بسیار بیشتر از سیارات دیگر منظومه شمسی است. محققان نجوم تاکنون وجود بیش از 1600 آتشفشان بر سطح این سیاره را شناسایی کرده اند، اما به نظر میرسد تعداد زیادی آتشفشان کوچک و غیرقابل رویت بر سطح این سیاره وجود داشته باشند.
سیاره ناهید از نظر اندازه و ترکیب به سیاره زمین شباهت بسیاری دارد. بر خلاف دیگر سیاره ها، به دور خورشید می چرخد و حرکت آن چنان کند است
سیاره ناهید اولین سیاره ای بود که یک سفینه در آن فرود آمد.

سیاره زمین

سیاره زمین
زمین سومین سیاره است که از دور به شکل کره سفید و آبی زیبایی به نظر می رسد که قسمتهای به رنگ آبی اقیانوس ها و قسمت سفید رنگ ابرها هستند.
زمین به دلیل داشتن شرایط جوی مناسب دارای گیاهان، انسانها و موجودات زنده هستند.
زمین، آب و هوا و خاک دارد نه زیاد گرم وسرد است
زمین با سرعت 30 هزار متربر ثانیه بدور خورشید و با سرعت تقریبی 450 متر بر ثانیه هم بدور خودش چرخش می کند.

سیاره زمین
زمین دارای میدان مغناطیسی است که از قطب شمال حرکت می کند و به قطب جنوب می رود، زیرا زمین دارای یک هسته غنی از آهن مایع وگرم است.این جریان باعث ایجاد جریان الکتریکی می شود که یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند.
اگر به مرکز زمین نزدیک شوید، زمان برای شما نسبت به ساکنان سطح زمین کندتر می گذرد.
حدود 71 درصد از سیاره زمین با آب پوشیده شده است. زمین تنها سیاره در منظومه شمسی محسوب می شود که مقدار قابل اندازه گیری از آب را دارا است. سن سیاره زمین حدود 4.5 میلیارد سال ارزیابی شده است و از هسته ای آهنی سود می برد حدود 78 درصد از اتمسفر این سیاره را نیتروژن تشکیل می دهد.

سیاره مریخ

مریخ
مریخ چهارمین سیاره نزدیک به خورشید و هفتمین سیاره منظومه شمسی از دیدگاه اندازه و جرم است و در آسمان شب، قرمز رنگ است و گاهی اوقات آن را سیاره سرخ می نامند. مریخ یک بیابان خشک است و قطر آن نصف قطر زمین است. مریخ نیز مانند زمین دارای فصل ها، یخ های قطبی، آتشفشان ها، ژرف دره ها و آب و هوا است.
کوه المپوس بزرگترین کوه آتشفشانی منظومه شمسی است و در مریخ واقع است دوره چرخش آن سیاره 24.623 ساعت و تناوب مداری آن یک سال و 221.73 روز به طول می انجامد.

مریخ
میلیاردها سال پیش، وقتی سیارات منظومه شمسی دوران جوانی شان را سپری می کردند، به احتمال زیاد سطح مریخ شبیه به سطح زمین بود. شرایط زمانی تغییر پیدا کرد و مریخ میدان مغناطیسی اش را از دست داد و در معرض بمباران شدید تابش های مضر قرار گرفت.
مریخ تنها سیاره منظومه شمسی غیر از زمین است که بیشترین احتمال داشتن حیات را دارد. قطر مریخ 7801 کیلومتر است.

سیاره مشتری

سیاره مشتری
مشتری پنجمین سیاره نزدیک به خورشید و بزرگترین سیاره منظومه شمسی به غول گازی معروف است و جرم آن از تمام سیارات دیگر بیشتر است. ابرهای انواری شکل مشتری غالبا از گازهای هیدروژن و هلیم تشکیل شده است.
مشتری با قطر 164150 کیلومترش ، 11.2 برابر قطر زمین ، 317.8 برابر جرم زمین را دارد.

سیاره زحل

سیاره زحل
سیاره زحل پس از مشتری، دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی و ششمین سیاره نزدیک به خورشید است. زحل یک گلوله گازی غول پیکر است که با وجود حجم زیادش تنها ۹۵ برابر زمین جرم دارد. چگالی این سیاره حدود یک هشتم زمین و کمتر از آب است. یک روز کامل در زحل برابر ۱۰ ساعت و ۳۹ دقیقه در زمین و یک سال آن برابر ۲۹٫۵ برابر سال زمین است
چگالی سیاره زحل به قدری کم است که بر روی آب شناور می ماند.
در آسمان شب زمین، زحل به دلیل اندازه بزرگ، نسبتاً درخشان دیده می شود. زیبایی آسمان زحل به خاطر نوارهای روشن حلقه های اطراف آن و نیز به خاطر قمرهای زیادش است

سیاره اورانوس

سیاره اورانوس
اورانوس هفتمین سیاره منظومه شمسی است. یک غول بزرگ متشکل از مواد گازی و مایع می باشد.
اورانوس یکی از سیارات هشتگانه منظومه شمسی که از لحاظ بعد فاصله اش نسبت به خورشید در ردیف هفتم پس از زحل قرار گرفته است. فاصله متوسط این سیاره تا خورشید۲٬۸۶۹٬۶۰۰٬۰۰۰ کیلومتر است. اورانوس ۲۷ ماه دارد. این سیاره با چشم غیرمسلح دیده می شود. محور حرکت وضعی این سیاره کاملاً با مدار حرکت انتقالیش منطبق است.

سیاره نپتون

سیاره نپتون
نپتون هشتمین سیاره منظومه شمسی است. اندازه آن کوچکتر از اورانوس اما وزن آن بیشتر است. قطر نپتون 17 برابر سیاره زمین وزن دارد اما چگالی آن از چگالی زمین کمتر است. 31 ماه و چندین حلقه دارد. رنگ آبی نپتون به دلیل متان در جو می باشد
نپتون از نظر ساختاری بسیار شبیه به سایر سیارات گازی به خصوص اورانوس است. تفاوتی که در ساختار سیاره هایی مانند اورانوس و نپتون دیده می شود، به سبب عدم حضور هیدروژن فلزی مایع است که در عوض آن یک ساختار متراکم آب مانندی در اطراف هسته وجود دارد. لایه بیرونی تر نپتون متشکل از هیدروژن ملکولی مایع و هلیوم مایع است.

سیاره پلوتون

سیاره پلوتون
پلوتون کوچکترین و کم شناخته ترین سیاره است و به علت دوری فراوان از خورشید گرمای بسیار اندکی به آن می رسدکه دما تا منفی 42 درجه سانتی گراد هم می رسد وسیاره پلوتون 9.5 میلیارد کیلومتر با خورشید فاصله دارد 3000 کیلومتر قطر دارد .
پلوتون ساختاری از سنگ و یخ دارد و کره ای کوچک است که یک سوم ماه جرم آن است. قطر پلوتون ۲۳۷۰ کیلومتر است و این سیاره کوتوله می تواند گاهی از زمین تا فاصله ۷٫۵ میلیارد کیلومتری دور باشد.

سرعت خروج در سیاره های منظومه شمسی

سرعت خروج در سیاره های منظومه شمسی

ستارگان نوترونی

ستارگان نوترونی
ستاره های نوترونی می توانند بیش از 500 دوردر یک ثانیه بچرخند.
ستاره های نوترونی خیلی متراکم هستند. طوری که اگر بشقابی پر از مواد ستاره های نوترونی داشته باشیم، پر جرم تر از ماه خواهد بود.
برخوردهای ستاره های نوترونی انفجارهای کوتاه اشعه گاما تولید می کنند، چنین برخورد عناصر سنگین نادر، از جمله طلا تولید می کنند.
در مرکز یک ستاره نوترونی، نوعی از ماده بنام پاستای هسته ای وجود دارد و براساس شبیه سازی هایی که انجام شده، این ماده ده میلیارد مرتبه از فولاد قوی تر است.

شفق قطبی

شفق قطبی
نشر نور مرئی حاصل از اتم ها و مولکول های جوی که توسط برخوردهای الکترونهای مغناطیس سپهر تحریک شده اند.
شفق قطبی یکی از پدیده های جوی بسیار زیبای کره زمین است. نورهای بسیار زیبا و خیره کننده که در آسمان حرکت می کنند و معمولا شکل های منحنی دارند. رنگ درخشنده نورهای از سبز مایل به زرد به سرخ و بنفش مایل به خاکستری تغییر می کند.
زیبایی شفق قطبی، چشم هر ناظری را به آسمان خیره می کند. این نورهای طبیعی زیبا که در عرض های جغرافیایی نزدیک به قطب دیده می شوند. در سپیده دم شفق قطبی قابل مشاهده هستند.

شفق قطبی
هر چقدر به قطب شمال نزدیک شوید با توجه به مجاورت با قطب مغناطیسی شمالی زمین احتمال بیشتری برای دیدن شفق قطبی وجود دارد. شهر های شمالی کانادا که بسیارنزدیک به قطب شمال هستند و ایسلند مناطقی مناسب شفق های قطبی در نزدیکی قطب مغناطیسی شمالی ممکن است خیلی بالا باشد. ولی در افق شمالی بصورت سبز برافروخته و در صورت طلوع خورشید بصورت قرمز کم رنگ دیده می شوند.

سیاهچاله

سیاهچاله
یک سیاهچاله دارای میدان مغناطیسی است که از بقای یک ستاره پس از انفجار ایجاد شده است.
مواد سیاهچاله نسبت به ستاره نوترونی بسیار متراکم تر و گرانش بسیار بیشتری دارد. لذا نور نمیتواند ازگرانش سیاهچاله بگریزد.بنابراین سیاهچاله نامرئی و ستاره نوترونی به روشنی میدرخشد.

سیاهچاله
سیاهچاله ناحیه ای از فضا_ زمان است که آثارگرانشی آن،چنان نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابش های الکترومغناطیسی مثل نور نمی توانند از میدان گرانش آن بگریزد.
یک سیاهچاله کوچک می تواند به اندازه 10میلیون مگاوات اشعه ایکس و گاما ساطع کند و این برای تامین برق تمام جهان کافی است.

ستاره دنباله دار

ستاره دنباله دار
ستاره دنباله دار ها از جنس غبار و یخ هستند و تا حدودی به گلوله برف گل آلود شباهت دارند. وقتی دنباله دارها به خورشید نزدیک می شوند یخ آن به بخار تبدیل شده و دم درازی به طول هزاران کیلومتر مخالف جهت خورشید تولید می کند.

شهاب سنگ

شهاب سنگ
یک جسم جامد ازفضا که در عبور از میان جو زمین نجات می یابد و به سطح زمین سقوط می کند. نوعی شهاب سنگ که از مواد سیلیکاتی سبک ساخته شده است.
شهاب سنگ های بسیار کوچک ( قطری حدود0.1 میکرون ) که قبل از رسیدن به زمین سرد و جامد می شوند.

کهکشان راه شیری

کهکشان راه شیری
راه شیری یک نام باستانی است. تا قبل از به وجود آمدن چراغ های الکتریکی، تمام افراد میتوانستند بدون هیچ گونه مزاحمت نوری به آسمان شب نگاه کنند. به نظر مردم باستان کهکشان راه شیری نواری از ستاره ها بود که عبور از آن ها غیرممکن می نمود مردم باستان نامهای مختلفی به ساختار ابر مانند کهکشان داده اند.
منظومه شمسی ما درکهکشانی به نام راه شیری قرار گرفته است. دانشمندان تخمین می زنند که بیش از 100 بیلیون کهکشان در فضای مرئی کائنات پراکنده شده اند.

کهکشان راه شیری
تلکسوپ ها تنها قادر به رویت درخشان ترین ستاره ها هستند و بسیاری از ستاره که توسط گازها و گرد و غبار بین سیاره ای پوشانده شده اند از دید تلکسوپ ها پنهان می مانند.
قطر کهکشان راه شیری حدود 100000 هزار سال نوری است. منظومه شمسی در فاصله 25000 سال نوری از مرکز کهکشان قرار گرفته است.

کهکشان آندرومدا
کهکشان آندرومدا، این کهکشان مارپیچی چشم نواز، نزدیکترین کهکشان به کهکشان راه شیری و دورترین جرم شناخته شده ای است که می توان با چشم غیرمسلح آن را درآسمان شببه تماشا نشست. البته فقط در یک آسمان صاف و در نقطه ای به دور از آلودگی نوری است.
این کهکشان در فاصله 2.5 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، با توجه به اینکه سرعت نور 300000 کیلومتر بر ثانیه می باشد.

شعله آتش درمحیطی با جاذبه صفرچه تغییری می کند؟
شعله آتش در جاذبه صفر بسیار متفاوت از زمین است.
در زمین شعله آتش کشیده و زرد رنگ است، ولی در جاذبه صفر بصورت کروی و آبی رنگ است به علت آن فرآیند انتشار بسیار پایین گازهاست که باعث می شود شعله فقط در مرز بین سوخت و هوا تشکیل شود بدلیل انتشار کم، گاز CO2 نمی تواند منطقه احتراق را ترک کند و باعث اختلال در اکسیژن رسانی به شعله می شود به همین دلیل شعله در مدت کمی خاموش می شود
در جاذبه صفر رشته سوخت کربن مانند زمین بصورت ممتد نمی سوزد از اینرو رنگ شعله آبی، سردترو بسیارضعیف تر از روی زمین می شود.

شعله شمع در جاذبه صفر
شعله شمع در زمین

اگر چرخش زمین متوقف شود چه اتفاقی می افتد؟
اگر شما در استوای زمین باشید و چرخش زمین متوقف شود، مانند در اتاق خود با شتابی47 برابر جاذبه زمین به دیوار سمت شرق اتاقتان برخورد خواهید کرد. باتوجه به اینکه قطب ها حدود 21 کیلومتر به مرکززمین نزدیکتر هستند، تمام اقیانوس ها به سمت قطب ها و جایی که نیروی جاذبه بیشتر است حرکت می کنند.
در نیمکره شمالی اقیانوس ها بیشتر اروپا و روسیه و در نیم کره جنوبی آرژانتین، شیلی و کل قطب جنوب را به زیر آب خواهند برد.


تعداد صفحات : 96 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود