تارا فایل

پاورپوینت مدیریت تعمیرگاه



موضوع : مدیریت تعمیرگاه
استادمربوطه :….
رشته:
….
دانشکده :…
پژوهشگر: ….

هر سازمانی بدون استثنا به مدیریت نیاز دارد. مدیریت از ابتدای تاریخ، احتمالا از زمان سومری ها تا امروز همیشه همراه بشر بوده است. به همین دلیل توضیحات و تعریف های بسیاری از مدیریت و وظایف مدیر در سازمان ها ارائه شده است. اما واقعا یک مدیر چه وظایفی دارد؟ و وظایف اصلی مدیریت کدام است؟

اصول پنج گانه مدیریت (وظایف اصلی مدیریت)

برنامه ریزی
سازماندهی
استخدام (یا به کار گماردن)
رهبری
کنترل

بعضی از کارشناسان به جای این پنج اصل، به اصول دیگری باور دارند و از آن با عنوان «شش اصل مدیریت» یا «اصول جدید مدیریت» یاد می کنندوعبارتنداز:
برقراری ارتباط
تصمیم گیری
۳. برنامه ریزی ۴. سازماندهی ۵. رهبری ۶. کنترل

4عامل کلیدی در موفقیت سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات
 
بر اساس گزارش های جهانی تنها در صنایع تولیدی هزینه تولید از دست رفته به دلیل توقف های برنامه ریزی نشده بیش از 50 میلیارد دلار در سال بوده است. داده های شرکت های کلاس جهانی نشان می دهد که پس از پیاده سازی موفق سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات، شاخص OEE در این شرکت ها به حدود  90% افزایش پیدا کرده و کاهش 11 درصدی هزینه نگهداری و تعمیرات را در هر سال تجربه کرده اند. اما چطور این شرکت ها به موفقیت دست پیدا می کنند؟
واحد نگهداری و تعمیرات در شرکت هایی که به دنبال رسیدن به تعالی هستند با چالش های بسیاری مواجه می شوند. اولین قدم در ساختن یک برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات موفق شناسایی و اولویت بندی حوزه های کلیدی است که باید در ابتدا این مسیر مورد توجه قرار گیرند. شکل زیر برخی از رایج ترین چالش های پیش روی شرکت ها در رسیدن به تعالی در مدیریت نگهداری و تعمیرات را نشان می دهد.

شکل 1 – چالش های رایج در مدیریت نگهداری و تعمیرات
این چالش ها مستقیما بر روی بهره وری و راندمان نگهداری و تعمیرات و در نتیجه اهداف کلان شرکت ها اثر منفی می گذارند. این اثر منفی در شرکت های تولیدی بیش از 50 میلیارد دلار در سال فقط به دلیل توقف های برنامه ریزی نشده است.
از طرفی اولویت های سطح کلان یک شرکت تعیین کننده اهداف برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات است. شکل 2 برخی از مرسوم ترین اهداف در مدیریت نگهداری و تعمیرات در شرکت ها را نشان می دهد.

شکل 2 – برخی از اهداف رایج در مدیریت نگهداری و تعمیر
بر همین اساس عوامل متعددی وجود دارند که در موفقیت برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات نقش ایفا می کنند. اما 4 عامل کلیدی که پایه های یک برنامه نگهداری و تعمیرات موفق را می سازند در شکل 3 نشان داده شده است.

شکل 3 – 4 عامل کلیدی در موفقیت مدیریت نگهداری و تعمیرات
لازم به یادآوری است که شرکت ها هر کدام سطح متفاوتی از پیچیدگی سیستم نگهداری و تعمیرات را دارند و هر کدام در نقطه متفاوتی از نمودار توسعه برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات هستند. بعضی شرکت ها کاملا واکنشی هستند و هیچ برنامه موثر نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه (PM) ندارند. بعضی های دیگر برنامه های پیشگیرانه شروع کرده اند و نسبت به آثار مفید انتقال از نگهداری و تعمیرات واکنشی به نگهداری و تعمیرات پیش اقدام پی برده اند. فاصله بین این دو گروه از شرکت ها ممکن است خیلی زیاد باشد اما هر دو گروه فرصت های بسیاری برای بهبود عملکردشان در مدیریت نگهداری و تعمیرات خود دارند. کوچکترین اقدام اصلاحی بر اساس این 4 عامل کلیدی می تواند نتایج بسیار مفیدی را برای این شرکت ها فراهم کند.

عوامل کلیدی در موفقیت سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات

تسهیل فرایندهای مدیریت کار
توانمندسازی از طریق ابزارهای تکنولوژیک
استفاده هوشمند از داده ها و سوابق تجهیزات
حرکت از نگهداری و تعمیرات واکنشی به نگهداری و تعمیرات پیش کنشی

شکل 5 – مزایای یک فرایند خوب مدیریت کار
بر همین اساس می توانیم مدیریت کار را “انجام کار درست، به شیوه درست و در زمان درست” تعریف کنیم که عناصر اصلی آن در قالب چرخه مدیریت کار نشان داده شده است.

شکل 6 – چرخه مدیریت کار
تقریباً تمامی فعالیت های نگهداری و تعمیرات، چه پیشگیرانه، چه پیش بینانه و چه اضطراری در این چرخه قابل مدیریت کردن است. اگر بتوانیم این چرخه را به طور کامل پیاده سازی کنیم که البته کار دشواری است، تبدیل به بهترین ها خواهیم شد و برای این کار باید گام به گام در یک برنامه بلندمدت پیش برویم. فرآیند مدیریت نگهداشت عناصر این چرخه را طوری در هم می آمیزد که افراد درست، کار درست را با استفاده از مواد و قطعات درست و در زمان درست انجام می دهند.

تضمین کار

باید به این نکته توجه داشته باشید که بعضی از تعمیرکاران به صورت تضمینی کار می کنند و اگر بعد از انجام تعمیر مشکلی برای خودرو پیش بیاید، بدون دریافت هزینه، مجددا آن را تعمیر می نمایند. تضمین کار، باعث جلب اعتماد مشتری می شود.
اگر قصد جذب مشتری و جلب اعتماد آن ها را دارید حتما برای کار خود تضمبن بگذارید. که در صورت ظهور مجدد همان عیب، مجددا به شما مراجعه کنند تا به صورت رایگان یا نصف هزینه خودرو را تعمیر نمایید.
قیمت، مهارت، کیفیت و زمان تحویل از جمله مواردی است که باید به آن ها توجه نمایید. همچنین به جز هزینه های اولیه، هزینه های تعمیرات متوالی خودرو را در نظر بگیرید و  این احساس را به مخاطب خود بدهید تا نگران خراب شدن ناگهانی خودروی خود نباشند.
امروزه خیلی از تعمیرکاران گارانتی تعمیر ارائه می دهند و چون به صورت سیستماتیک و اصولی کار تعمیر را می پذیرند؛ گارانتی تعمیر را نیز در سیستمشان برای شما ثبت می کنند و شما به راحتی می توانید در صورت بروز مشکل مجددا به آن تعمیرگاه مراجعه کنید و از امتیاز گارانتی تعمیر خود استفاده نمایید.

 الزامات حقوق مشتریان
 
ماده4(قانون)-چنانچه نقص یا عیب قطعات ایمنی خودرو در طول دوره ضمانت پس از سه بار تعمیر همچنان باقی باشد یا در صورتی که نقص یا عیب قطعاتی که موجب احتمال صدمه جسمی یا جانی اشخاص گردد و با یک تعمیر برطرف نشده باشد یا خودرو بیش از سی روز به دلیل تعمیرات غیر قابل استفاده بماند، عرضه کننده مکلف است حسب درخواست مصرف کننده خودروی معیوب را با خودروی نو تعویض یا با توافق، بهای آن را به مصرف کننده مسترد دارد.
 
ماده5(قانون)-عرضه کننده، واسطه فروش و نمایندگی مجاز تعمیر موظفند هر بار که خودروی موضوع ضمانت، مورد تعمیر یا خدمات مختلف دوره ای قرار می گیرد، پس از اتمام کار، به صورت مکتوب کلیه عیب ها و نقص های اعلامی از سوی مصرف کننده، اقدامهای انجام شده و قطعات تعمیر یا تعویض شده را در صورت وضعیت ذکر نموده و آن را تسلیم مصرف کننده نماید.
تبصره- استفاده از قطعات غیر استاندارد یا تایید نشده توسط عرضه کننده و نمایندگی های مجاز تعمیر ممنوع می باشد.
 
ماده6(قانون)-چنانچه انجام تعهدات عرضه کننده به دلیل حوادث غیر مترقبه( غیر قابل پیش بینی و غیر قابل رفع) ناممکن باشد، این تعهدات به حالت تعلیق در می آید. مدت تعلیق به دوره ضمانت افزوده می شود.
 
ماده7(قانون)-هر نوع توافق مستقیم یا غیر مستقیم بین عرضه کننده، واسطه فروش یا مصرف کننده که به موجب آن تمام یا بخشی از تعهداتی که عرضه کننده بر طبق این قانون و یا ضمانتنامه صادر بر عهده دارد، ساقط نماید یا به عهده واسطه فروش یا هر عنوان دیگری گذارده شود، در برابر مصرف کننده باطل و بلااثر می باشد.

استفاده از نرم افزار مدیریت تعمیرگاه
امروزه با توجه به رونق تکنولوژی در کسب و کارها ، تعمیرکاران نیز به سمت بهره وری از تکنولوژی پیش رفته اند.
نرم افزارهایی مخصوص تعمیرگاه وجود دارد که مشکلات زیادی که اکثر تعمیرکاران و همچنین مشتریان دارند را برطرف می کند. وظیفه ی این نرم افزارها مدیریت صحیح تعمیرگاه است.
از مهم ترین وظایف این نرم افزارها دادن رسید چاپی با لوگوی تعمیرگاه است که هم کار را برای تعمیرکاران راحت کرده است و هم در نگاه مشتری تاثیر بسزایی می گذارد. ضمن اینکه مشتری نیز اینگونه اعتماد بیشتری دارد.
مشتریان می توانند با اطمینان خاطر بعد از پذیرش و دادن اطلاعات تماس خود و … رسید خود را تحویل بگیرند و با ارسال کد روی آن به تعمیرگاه، از آخرین وضعیت خودروی خود باخبر شوند.

ویژگی های یک نرم افزار مدیریت تعمیرگاه خوب اشاره شده است:

تشکیل پرونده کامل خودرو (مالک خودرو، لوازم همراه، وضعیت ظاهری خودرو، عیب خودرو، معرف و …)
طراحی کلیه فرم های چاپی تعمیرات نظیر رسید پذیرش، فاکتور خدمات و امکان درج لوگوی اختصاصی در فرم ها
ارسال پیامک خودکار به مشتری (پیامک خوش آمدگویی، اعلام هزینه تعمیر خودرو، اعلام وضعیت فعلی خودرو، ارسال فاکتور و …)
سیستم حقوق و دستمزد پرسنل و تعمیرکاران به صورت ثابت، درصدی و ترکیبی
امکانات کامل حسابداری نظیر انبار، صندوق، چک، بانک، خرید، فروش، حواله و … به صورت یکپارچه با نرم افزار مدیریت تعمیرگاه
گزارشات آماری و نموداری از تمامی قسمت های نرم افزار، ساخت گزارشات سفارشی
پشتیبان گیری خودکار بر روی هارد، فلش مموری و امکان ارسال خودکار فایل پشتیبان به ایمیل
امکان شبکه کردن برای دسترسی همزمان به اطلاعات از چند سیستم در یک شعبه (داخلی) یا بین شعب (اینترنتی)
تعریف واحد های مختلف تعمیرگاه مانند مکانیکی، صافکاری، جلوبندی، برق و تعیین تعمیرکاران هر واحد
پاسخگوی خودکار تلفنی: اعلام خودکار وضعیت خودرو، هزینه تعمیر و… به مشتری با وارد کردن شماره قبض

جمع بندی

چالش های مدیریت نگهداری و تعمیرات در تمام سازمان یکسان است، اما هر شرکتی باید اهداف و اولیت های نگهداری و تعمیرات خودش را تعیین کند و بر اساس آن برنامه نگهداری و تعمیرات شرکت را تبیین و پیاده سازی کند. برای موفقیت در مدیریت نگهداری و تعمیرات نمی توان یک نسخه واحد را توصیه نمود چرا که بسته به نوع صنعت و شرایط هر شرکت، عوامل موفقیت در این موضوع می تواند متفاوت باشد. با این حال مواردی که در این مقاله معرفی شدند که شامل 1)تسهیل فرایند مدیریت کار، 2)توانمندسازی از طریق ابزارهای تکنولوژیک، 3)استفاده هوشمند از داده های تجهیزات و 4) حرکت به سمت نگهداری و تعمیرات پیش کنشی جزء عوامل اساسی در ایجاد یک سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات خوب و موثر هستند. این عوامل می توانند مزایای بنیادینی نظیر کاهش توقف های برنامه ریزی نشده، افزایش بهره وری نیروهای کار، افزایش عمر تجهیزات و کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات را به همراه داشته باشد.
 


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود