تارا فایل

پاورپوینت ماشین آلات آسفالت کاری


بسم الله الرحمن الرحیم

1.قیر وانواع ان 2.امولسیون قیروانواع ان 3.موانع چسبندگی قیر 4.بتن اسفالتی 5.ماشین الات اسفالت کاری
فصل ها

1.قیر قیر:جسمی مایع.خمیری ویا جامد است که رنگ ان سیاه یا قهوه ای تیره می باشد.قیر خواص چسبندگی خوبی دارد وازنظر شیمیایی از هیدرو کربن تشکیل شده وبه صورت طبیعی هم یافت می شود. قیری که در راه سازی استفاده می شود معمولا از تقطیر نفت خام بدست می اید.

انواع قیر: 1.قیر تقطیری:ازتقطیر نفت خام بدست می اید وچون نفت خام از ترکیبات با نقطه جوش متفاوت تشکیت شده درحین تقطیر مواد با توجه به نقطه جوش از هم جدا می شوند.دراثر حرارت دادن نفت خام به اندازه35 درجه قیروروغن های روان کننده درته ستون تقطیر باقی مانده که باتقطیر درفشارکم قیر خالص بدست می اید. 2. قیر طبیعی:درطبیعت ازتبدیل تدریجی نفت خام وتبخیر مواد فرار ان تشکیل شده واغلب مخلوطی از قیرومصالح معدنی است که اصطلاحا اسفالت طبیعی نامیده می شود. 3.قیرمخلوط:دربعضی موارد استفاده از قیرهای جامدبه دلایل فنی واقتصادی امکان پذیر نیست به همین دلیل ازقیرهای مخلوط یا برگشتی استفاده می شود که این قیر ها در دمای محیط مایع بوده وازاین قیر ها دراسفالت های پوششی و در اسفالت های از نوع ماکادام استفاده می شود.

2.امولسیون قیر به دلیل اینکه بیشتر کارهای راهسازی در درجه حرارت معمولی انجام میشود نیاز به نوعی قیر است که بتوان به صورت سرد ازان استفاده کردازطرفی تهیه قیرهای مخلوط مقرون به صرفه نمی باشد واین نوع قیر قابلیت چسبندگی مصالح تر راندارد. امولسیون قیر باعث می شود بتوانیم از قیرهای سرد استفاده کنیم ونقص قیرهای مخلوط را برطرف کرد. .روش های تهیه امولسیون: الف)اسیاب کلوییدی ب)روش مخلوط کن سریع

الف)اسیاب کلوییدی: از یک میله که درون یک استوانه قرار دارد تشکیل می شود.فاصله ی بین میله و استوانه 0/3-0/5میلیمتر است ومیله ی داخل استوانه با سرعت30000متر در دقیقه گردش میکند. برای تهییه ی امولسیون محلول داغ امولسیون سازدراب ونیزقیر گرم رابانسبت های مشخص و جداگانه در اساب وارد می کنند واز طرف دیگر امولسیون قیر که حالت یکنواخت دارد خارج می شود. ب)مخلوط کن سریع: دراین روش اب جوش راباماده ی قلیایی داخل مخلوط کن میریزند بعد قیر را که حدود100درجه گرما داده ایم را به صورت اهسته ومداوم .به مخلوط کن وارد میکنیم

.عوامل موثربرشکست امولسیون: 1-تبخیر اب 2-تخلخل سطحی که امولسیون روی ان پاشیده می شود 3-خواص فیزیکی وشیمیایی مصالح 4-تاثیر اثر غلطک ها وترافیک روی سیستم امولسیون مصالح .انواع امولسیون: 1.امولسیون ناپایدار: بدلیل اینکه سریعا شکسته می شود برای اسفالت حفاظتی توصیه می شود. 2.امولسیون نیمه پایدار: پایداری کافی دارند ومی توان ان ها را با مصالح مخلوط کرد. 3.امو لسیون پایدار: دارای پایداری زیادی می باشند و می توان ان هارا بامصالح درشت دانه.ریزدانه وحتی سیمان مخلوط کرد.

3.موانع چسبندگی قیر: 1.مصالح مرطوب 2.گردو غبار 3.اکسید شدن قیر 4.اثر ترافیک 5.سطوح صاف 4.بتن اسفالتی: دران از مصالح شکسته بادانه بندی پیوسته وقیرخالص بادرجه نفوذ100-60استفاده می شود.بتن های اسفالتی به سه روش تهیه می شوند: 1.روش مارشال(متداول ترین روش درایران) 2.روش هابر-فیلد 3.روش ویم

ماشین الات اسفالت کاری
.کامیون های حمل اسفالت
.نکاتی درمورد حمل اسفالت : 1.جداروسطوح داخلی کامیون هایی که اسفالت را حمل می کنند باید تمیز وعاری ازگردوغبار وگل ولای ومواد دیگرباشد. 2.اگرلازم باشد بایدسطوحی را که بااسفالت درتماس هستندراروزانه با اب وصابون یااب اهک کاملا تمیز کرد. 3.تعداد کامیون ها باید متناسب باظرفیت تولید کارخانه وظرفیت پخش فینیشرباشد تاوقفه ای درکار ایجاد نشود. 4.برای فواصل دورکه افت حرارت مخلوط اسفالت بیش از10درجه پیش بینی میشود یادمای هوا10درجه باشد روی کامیون های حمل اسفالت با چادربرزنتی پوشیده شود. 5.مدت حمل اسفالت نباید از2ساعت تجاوزکند.

ماشین های قیرپاش
ماشینی است که درتمام کارهای اسفالت به کار می رود.ازاین ماشین درپاشیدن قشرهای قیری ودرساختروکش های راه وتعمیرات سطوح اسفالت به کار می رود.

1.فینیشر:
این ماشین از دوقسمت تشکیل شده است که یکی قسمت تراکتور موتوردار آن است که ماشین را به حرکت درآورده، جام مخلوط آسفالتی را هل داده و تخته ماله مخصوص پخش کردن آسفالت را به دنبال خود می کشد.

قسمت دوم تخته ماله می باشد که در انتهای عقب ماشین قرار دارد و حمل و پخش آسفالت را تا تراز معینی انجام می دهد.پیچ تنظیم در پشت تخته ماله قرار دارد که مطابق ضخامت آسفالت تنظیم می گردد.

در قسمت جلویی ماشین ، جام حمل آسفالت قرار دارد به نحوی که کامیون در جلوی ماشین حرکت می کند و به آرامی آسفالت را به داخل جام می ریزد.در داخل جام دو سری تسمه نقاله وجود دارد که باعث هدایت آسفالت به قسمت عقب دستگاه می شود و در آنجا به داخل همزن می ریزدکه در آن یک میله مخلوط کن باعث می شود که آسفالت به طور یکنواخت در سطح پخش گردد .سپس قسمت تخته ماله از روی آن عبور می کند.
نحوه کار فینیشر

غلتک های اسفالتی:

کوبیدن مخلوط اسفالتی راباغلتک های فولادی سه چرخ.غلتک های ردیف دوچرخ وسه چرخ.غلتک های لرزشی.لاستیکی ویا غلتک های مختلط که عملکرد چند گانه دارند باید انجام داد.
بطور کلی تعدادغلتک ها باید برای حصول تراکم اسفالتی کافی بوده وهیچگاه کمترازدو دستگاه نباشد.

انواع غلتک ها:
1.فولادی
2.لرزشی
3:لاستیکی
4:مختلط

1.غلتک های فولادی

غلتک های لرزشی:

غلتک های لرزشی برای کوبیدن آسفالت باید خودرو بوده و از نوع کششی آنها مجاز نیست.این غلتک ها معمولا از نوع ردیف دو چرخ می باشند.وزن آنها نباید کمتر از 7 تن و بار خطی استاتیک آنها باید بین 25 تا 35 کیلو گرم بر سانتی متر عرض غلتک باشد.

غلتک های لاستیکی (پنوماتیک)
این غلتک ها باید خودرو بوده و وزن آنها بین 15 تا 30 تن می باشد.فشار باد چرخ این بین 5 تا 8/5 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.لاستیک ها باید سالم باشند و نخ زدگی نداشته باشند.سرعت غلتک هم نباید از 8 Km.h تجاوز کند.

غلتک های مختلط
این نوع غلتک ها برای قشر تسطیحی یا رگلاژ و قشر اساس آسفالتی و آستر می تواند مورد استفاده قرار گیرند.

آسفالت کاتر
این ماشین ها سطح رویی آسفالت را برش می دهدو با کندن آن و ریختن به داخل کامیون حمل مواد، سطح راه را برای اجرای عملیات ،رویه برداری می کند.


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : .pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود