تارا فایل

پاورپوینت فوتسال



فوتسال

مقدمه
فوتسال به بازی فوتبال درون سالن، گفته می شود. این رقابت ها، در محل های سرپوشیده یا در محل باز و بدون دیوار و حصار انجام می گیرد.
فوتسال ((FUTSAL، واژه بین المللی برای این رشته ورزشی است. این واژه برگرفته از لغات اسپانیایی FUTbol به معنای فوتبال و SALA به معنی درونی یا درون سالن است. اولین دوره قهرمانی فوتسال جهان با پشتیبانی FIFUSA ))قبل از ادغام اعضای آن با FIFA در سال ۱۹۸۹))، در سائوپائولوی برزیل برگزار شد که با قهرمانی برزیل به پایان رسید.

تاریخچه فوتسال
منشا شکل گیری فوتسال به شهر مونته ویدئوی اوروگوئه باز می گردد . در سال۱۹۳۰ میلادی، ژوان کارلوس سریانی ، فوتبال ۵ نفره را برای مسابقات جوانان در YMCAپی ریزی کرد . فوتسال به سرعت در آمریکای جنوبی بخصوص برزیل محبوبیت پیدا کرد .

بسیاری از بازیکنان بزرگ و مشهور فوتبال برزیل ، از طریق کسب مهارت های رشته ورزشی فوتسال ، سبک ها و متدهای خود را در رشته فوتبال گسترش دادند و این موضوع زمینه مطرح شدن آنها را به عنوان بازیکنان بزرگ فوتبال فراهم کرد .

بازیکنانی مانند پله، زیکو، به به تو و سایر ستاره های فوتبال برزیل مهارت های خود را از طریق بازی در زمین های فوتسال و شرکت در این رشته ورزشی ترقی دادند . از آن هنگام ، برزیل راه خود را به سوی مطرح شدن به عنوان قطب اصلی فوتسال جهان در پیش گرفت و اکنون مسابقات این رشته ورزشی تحت حمایت فیفا در سراسر جهان برگزار می شود .

زمین فوتسال
طول زمین فوتسال حداقل ۲۵ متر و حداکثر ۴۲ متر می باشد. عرض زمین فوتسال حداقل ۱۵ متر و حداکثر ۲۵ متر است.
در مسابقات بین المللی اندازه زمین فوتسال برابر است با طول حداقل ۳۸ متر و حداکثر ۴۲ متر و عرض حداقل ۱۸ متر و حداکثر ۲۵ متر می باشد. پهنای کلیه خطوط زمین فوتسال ۸ سانتیمتر است. اندازه دایره وسط زمین فوتسال ۳ متر می باشد.

فاصله نقطه پنالتی تا خط دروازه زمین فوتسال ۶ متر می باشد. فاصله نقطه پنالتی دوم زمین فوتسال تا خط دروازه ۱۰ متر می باشد. اندازه ربع دایره های گوشه زمین فوتسال (کرنر) ۲۵ سانتیمتر می باشد.
فاصله بین دو تیر دروازه زمین فوتسال ۳ متر و ارتفاع تیر افقی تا سطح زمین ۲ متر است.
ورود و خروج بازیکنان فوتسال در موقع تعویض بایستی از محدوده مشخص شده زمین فوتسال انجام گیرد.

توپ فوتسال
توپ فوتسال از چرم یا مواد مشابه می باشد و محیط آن حداقل ۶۲ و حداکثر ۶۴ سانتیمتر است.
وزن توپ فوتسال در شروع بازی نبایستی کمتر از ۳۹۰ گرم و یا بیشتر از ۴۳۰ گرم باشد.
فشار توپ فوتسال ، ۴/۰ – ۶/۰ اتمسفر برابر با ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرم بر سانتیمتر مکعب از سطح دریا باشد.

تعداد بازیکنان فوتسال
یک مسابقه با شرکت دو تیم نباید بیش از ۵ بازیکن باشد که یکی از آنها دروازه بان با لباس مشخص است در شروع مسابقه حداقل بازیکن باید ۵ نفر باشد.
حداکثر بازیکن ذخیره ۷ نفر می باشد.
تعداد تعویض سیار نامحدود است حتی دروازه بان (رنگ لباس دروازه بان متمایز از بازیکنان)
عمل تعویض زمانی خاتمه می یابد که بازیکن جانشین وارد زمین شود.

قوانین فوتسال
1-تعداد بازیکنان : 12 نفر
2-بازیکنان داخل زمین : 5 نفر
3-تعداد داوران : 3 نفر ( دو نفر داخل، یک نفر بیرون)
4-اندازه زمین : طول نباید از 25 متر کمتر و از 42 متر بیشتر باشد و عرض آن حداقل 15 و حداکثر 25 متر است.

5- شکل اندازه و رنگ دروازه ها : ذوزنقه – ارتفاع 2 متر عرض 3 متر قطر تیر 7 سانتی متر و رنگ آن سفید و سیاه و … می باشد 6- مقدار باد توپ : از ارتفاع 2 متر رها شود بیشتر از 65 و کمتر از 55 سانتی متر بالا نرود.
7- وزن و رنگ توپ : توپ نمره 4 که وزن آن در ابتدای بازی حداقل 390 و حداکثر 430 گرم باشد و رنگ آن سفید … می باشد .

8- شروع بازی : انتخاب زمین یا توپ از طریق قرعه کشی بوسیله سکه بین کاپیتان های دو تیم . 9- زمین بازی : 2 زمان 20 دقیقه مفید .
10- تعداد استراحت : هر نیمه 1 استراحت 1 دقیقه ای و استراحت بین دو نیمه نباید از 10 دقیقه بیشتر شود . در حین بازی تیمی که مالک توپ است می تواند استراحت بگیرد .

11- تعداد تعویض : آزاد و سیار است بدین معنا که توپ در جریان بازی باشد وبازیکن تعویضی با رعایت منطقه تعویض می تواند بعد از خروج بازیکن
تعویضی وارد زمین شود.
12:پس از 5خطای تیمی خطای 6 منجر به پنالتی دوم می شود
13-فاصله نقطه پنالتی تا دروازه : 6 متر و فاصله نقطه پنالتی دوم تا دروازه 10 متر می باشد.

15-اخراج و جریمه آن : کارت قرمز که از آن بازی و بازی بعد محروم می شود و باید به رختکن برود.
16-تعداد خطاها در نیمه دوم صفر می شوند
17-وقت اضافی : دو زمان 5 دقیقه ای گل طلایی 18-تکل غیر عمد در محوطه خودش پنالتی نیست. 19-ضربه دروازه بان با پا به داخل دروازه حریف گل است.

20-خطای نیمه توسط دروازه بان نداریم . دروازه بان توپهای پشت دروازه را با دست و توپهای در حین بازی را با دراپ یا با دست می تواند به همه جای زمین پرتاب کند.
21-دروازه بان می تواند 4 ثانیه توپ را با دست یا پا در اختیار داشته باشد .
22-ضربه از اوت به داخل دروازه زمانی گل محسوب می شود که به بازیکن بر خورد کند.

23-ضربه کرنر یک ضرب گل است.
24-در موقع شروع بازی تماس پای بازیکن به توپ و به دنبال آن ضربه به درون بازی گل قبول می باشد.
25-اگر یک بازیکن از یک تیم اخراج شود بازیکن دیگری بعد از 2 دقیقه می تواند جای او را بگیرد ولی اگر قبل از 2 دقیقه گل بزند بازیکن وارد می شود.
26-اگر یک تیم 3 نفر شود بازی تمام است.
27-شروع بازی با 5 نفر انجام می شود.

28-اگر 2 تیم مساوی شوند در صورت نیاز ضربات پنالتی زده می شود و اگر بعد از 5 پنالتی مساوی شدند بازیکنان ذخیره ضربات بعدی را می زنند. 29-اگر بازیکنی مجروح شد سریع باید تعویض شود.

دریبل
حرکت پا به توپ در سطح زمین، گذشتن از حریف در سطح زمین یا از روی سر مدافع را دریبل می گویند.
لذت بخش ترین قسمت برای تماشاگران فوتسال وقتی است که بازیکنی با استفاده از خلاقیت و مهارت اقدام به دریبل می کند. در تمامی تیم های فوتسال دنیا بازیکنان دریبل زن از ارزش و جایگاه بالایی برخوردارند زیرا آنها به تنهایی می توانند در کسری از ثانیه نتیجه بازی را عوض کنند

ویژگی ها یک بازیکن دریبل زن
1- آگاهی محیطی فوق العاده
٢- دارای تعادل و کنترل بدنی خوب
٣- پیش بینی درست از شرایط مدافع
٤ – زمان بندی مناسب
٥ – مهارت بالا در بازی با توپ.
در واقع دریبل حرکت هماهنگ با توپ را که دارای ویژگی های تغییر سرعت، تغییر مسیر و فریب باشد در برمی گیرد.

تمرینات دریبل
بازیکنان شماره 2 و 3 در حالی که هر دو صاحب توپ هستند هم زمان حرکت کرده و وقتی که به هم رسیدند از سمت چپ یکدیگر را دریبل کرده به بازیکن روبه رو پاس داده و به انتهای صف می روند.

بازیکنان پا به توپ از قیف ها عبور کرده و سعی می کنند در عبور از قیف ها از هر دو پا کمک بگیرند سپس تا قیف انتهایی رفته پس از دور زدن قیف توپ را پاس داده به انتهای صف می آیند و کار با نفر بعد دنبال می شود.

پاس
پاس یک عامل تکنیکی است که اصل اساسی در ورزش های گروهی را تشکیل می دهد و بدون پاس ورزش گروهی وارد ورطه هرج و مرج و تکروی شده و در نهایت تاکتیک تیمی معنای واقعی خود را از دست خواهد داد .
برای اجرای یک پاس صحیح و مناسب، حرکت هم تیمی ها به اندازه حرکت بازیکن صاحب توپ حائز اهمیت است. حرکت بازیکنانی که توپ را در اختیار ندارند تعیین کننده نوع پاسی است که باید داده شود.

انواع پاس
پاس با داخل ( بغل پا )
بهترین روش برای شروع ضربه زدن به توپ استفاده از قسمت داخلی پا است.این موضوع به دلیل وسعت این قسمت از پا ، پایین آمدن میزان اشتباه در بازی با توپ است و بسیار مناسب برای مسافت ها کوتاه ( جا به جایی توپ بین بازیکنان نزدیک به هم ) است.

برای ارسال این پاس باید این کارها را به دقت انجام داد :
با نگاه به اطراف آگاهی محیطی را حفظ کنید
پای تکیه کنار توپ ( پایی با آن عمل پاس صورت نمی گیرد ) قرار بگیرد.
با استفاده از قوس داخلی پا ( به دلیل داشتن امنیت بیشتر ) پاس داده شود.
پا برای ارسال پاس به حرکت در آید
مچ پا قفل شود.
توپ روی زمین برای دریافت بازیکن هدف به حرکت در آید.

پاس با قسمت داخلی روی پا
از این پاس برای ارسال توپ به مسافت ها دور استفاده می گردد.
برای ارسال این پاس باید این کارها را به دقت انجام داد :
با نگاه به اطراف آگاهی محیطی را حفظ کنید
پای تکیه کمی عقب تر از توپ قرار می گیرد.
شدت ضربه به توپ باید بر حسب مسافت باشد.
بدن کمی به سمت عقب متمایل می شود.
می توان برای توپ ارتفاع متفاوتی در نظر گرفت.

پاس با قسمت بیرون روی پا
برای ارسال این پاس باید این کارها را به دقت انجام داد :
با نگاه به اطراف آگاهی محیطی را حفظ کنید
برای ارسال پاس در مسافت کوتاه ، متوسط و بلند و در سطح زمین یا با ارتفاع ( بر حسب شرایط ) مناسب است

در ارسال این پاس باید با توجه به مسافت و میزان ارتفاع جایگاه پای تکیه گاه را مشخص کرد ( هر چه مسافت و ارتفاع بیشتر باشد پای تکیه گاه عقب تر خواهد بود )
با استفاده از این مورد امکان ارسال پاس به صورت چرخشی و در مسیر قوس دار ( برای عبور توپ از بازیکن حریف مقابل ) وجود دارد.

پاس لاب
این پاس هوایی و از نوع پرتابی بوده و به منظور عبود دادن توپ از مدافعان صورت می گیرد.
برای ارسال این پاس باید این کارها را به دقت انجام داد :
با نگاه به اطراف آگاهی محیطی را حفظ کنید
پای تکیه کنار توپ ( پایی با آن عمل پاس صورت نمی گیرد ) قرار بگیرد.

پنجه پا برای ارسال توپ با توجه به منطقه هدف قرار می گیرد تا به توپ ارتفاع مناسب را بدهد.
در زمان استفاده از این پاس در مسیر کوتاه ، پای ضربه در مسیر توپ حرکت نمی کند.
در زمان استفاده از این پاس در مسیر بلند ( نیاز به افزایش ارتفاع پاس )، پای ضربه در مسیر توپ حرکت می کند.

ضربه شوت
راهگشای خوبی برای گشودن دروازه حریفان باشد. در تعریف شوت اعتقاد داریم که هر ضربه شدید به سمت دروازه شوت نام دارد و با توجه به اهمیت آن، چون در نتیجه بازی تاثیر دارد تمرینات ویژه ای را می طلبد.
اصولا اجرای کلیه تکنیک ها در بازی، در نهایت منجر به ضربه آخر جهت باز شدن دروازه حریف می شود و این حساسیت آموزش شوت را بالا می برد. در مواقعی که دفاع حریف با تراکم بسیار نفرات در دوازده متر خود جای گرفته است شوت می تواند راهگشای مناسبی برای فتح دروازه باشد.

انواع شوت
1- شوت یک ضرب: توپ هایی که از سمت زمین به سمت بازیکن می آید و بدون کنترل توسط بازیکن زده می شود.
2- شوت دو ضرب: شوت هایی که بعد از کنترل توپ و جهت دادن آن نواخته می شود.
3- شوت سر ضرب: شوت هایی که از سمت هوا به سمت بازیکن آمده و بدون کنترل زده می شود. مثل تاکتیک های اوت و کرنر که با پاس لاب انجام می شود.

تمرینات شوت
هر کدام از بازیکنان یک توپ دارند و دو دروازه بان نیز در دو دروازه قرار گرفته اند، حالا هم زمان 2 بازیکن از هر گروه به مربی روبه روی خود پاس داده و مربی توپ را در مسیر حرکت آنان قرار می دهد و آنان اقدام به شوت کرده و سپس بعد از زدن شوت به صف روبه رو می روند، به این ترتیب هر بازیکن یک شوت را در هر دور با پای چپ و یک شوت را با پای راست می زند.

بازیکن شماره 2 توپ را به بازیکن شماره 3 پاس می دهد و خود حرکت می کند. بازیکن شماره 3 نیز با مربی بازی کرده و به سمت او می رود و پس از دریافت توپ از او اقدام به شوت زنی می کند. بازیکن شماره 2 نیز برای ریباند احتمالی به سوی دروازه می رود.

خطاهای فوتسال
هرگاه بازیکن فوتسال سهواً یا از روی بی احتیاطی یا نیروی نامتعادل یا بیش از اندازه 11 خطای زیر را مرتکب شود یک ضربه آزاد مستقیم – یک ضربه پنالتی- به نفع تیم فوتسال مقابل ( اگر داخل محوطه جریمه باشد ) گرفته می شود :
1 – لگد زدن. 2- پشت پا زدن.3 – پریدن روی حریف . 4 – تنه شدید و خطرناک. 5 – تنه از پشت به حریف. 6 – تف انداختن. 7 – زدن حریف . 8 – گرفتن حریف. 9 – هل دادن حریف. 10 – با شانه به حریف حمله کردن . 11 – تکل کردن.

هر گونه خطایی که به نفع تیم مهاجم و درون محوطه جریمه تیم مدافع ( خاطی ) صورت پذیرد ضربه آزاد از روی خط محوطه جریمه زمین فوتسال که نزدیکترین منطقه به محل وقوع خطا درون محوطه جریمه است زده می شود.

هر گاه خطا درون محوطه جریمه تیم مدافع و به نفع تیم مدافع صورت پذیرد بازیکنان تیم مدافع می توانند از درون محوطه جریمه خودی خطا را بزنند و موقعی توپ در بازی است که بعد از ضربه خوردن یا رها شدن توسط دروازه بان از محوطه جریمه زمین فوتسال خارج شود.

هفت خطای منجر به اخطار در بازی فوتسال
بازیکن فوتسال مرتکب رفتار غیر ورزشی گردد.
بازیکن فوتسال با گفتار و کردار به تصمیم داور اعتراض نماید.
بازیکنان فوتسال مکرراً قوانین بازی را نقص نمایند.
بازیکن فوتسال شروع مجدد بازی را به تاخیر اندازد.

بازیکن فوتسال هنگام شروع مجدد بازی، ضربه آزاد و ضربه کرنر فاصله لازم را رعایت نکند.
بازیکن فوتسال بدون اجازه داور وارد زمین شود.
بازیکن فوتسال بدون اجازه داور زمین را ترک کند.

هفت خطای منجر به اخراج در بازی فوتسال
بازیکن فوتسال مرتکب خطای شدید بازی شود.
بازیکن فوتسال مرتکب برخورد با زننده ضربه شود.
بازیکن فوتسال روی حریف یا هر فرد دیگر تف بیندازد.
بازیکن فوتسال عمداً با دست زدن به توپ، حریف را از یک گل یا موقعیت گل محروم نماید.

بازیکن فوتسال موقعیت آشکار گل حریف به سمت دروازه را با خطای آزاد مستقیم سلب نماید.
بازیکنان فوتسال کلمات توهین آمیز بر زبان بیاورند.
بازیکن فوتسال در یک مسابقه اخطار دوم بگیرد.

با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان


تعداد صفحات : 49 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود