تارا فایل

پاورپوینت عملیات نجات و حمل مصدوم


عملیات نجات و حمل مصدوم
جلسه دهم

 در برخورد با حوادث باید به وجود موارد خطر در صحنه حادثه، وضعیت مصدومین و چگونگی دستیابی به آنان و دسته بندی آنان از نظر اولویت دادن کمکهای اولیه توجه کافی داشت.

مصدومین را از نظر اولویت مراقبت دسته‏بندی کنید:
دسته اول : آسیبهای جزئی مثل : کوفتگی ، بریدگیهای کوچک ، خراش و 000
دسته دوم : آسیبهای محدود مثل زخم‏های نیازمند به بخیه ، شکستگی‏های بسته ، سوختگی با سطح کمتر از 10 درصد .
دسته سوم : آسیبهای شدید نیازمند به مراقبتهای کامل و فوری پزشکی مثل آسیبهای وارده به سینه شکم و اندام‏ها.
دسته چهارم : آسیبهای شدیدتر به سینه ، شکم ، مغز و 000 که احتمال زنده ماندن آنها کم است.

اصول اولیه در عملیات نجات در تصادفات وسایل نقلیه :

یکی از حوادث مهم و شایع ، تصادفات وسایل نقلیه است . اصول اولیه در عملیات نجات عبارتند از :
þ  با توجه به توانمندی ، تجارب و تجهیزات همراه و وجود خطرات در اطراف به امر کمک‏رسانی بپردازید.
þ  در صورت وجود نشت بنزین یا گازوئیل و خطر آتش‏سوزی و انفجار به انتقال اورژانسی مصدومین و خارج کردن سریع آنها از صحنه حادثه اقدام نمایید .
þ  در صورت برخورد وسیله نقلیه با تیر چراغ برق ( و یا دکل فشار قوی) احتمال برق‏گرفتگی وجود دارد. در این شرایط هرگز قبل از قطع برق اقدام به نجات مصدومین از درون وسیله نقلیه نکنید.
þ  با احتیاط به سمت وسیله نقلیه رفته و مصدومین را صدا بزنید و در اولین فرصت وسیله نقلیه را خاموش کنید.

حمل مصدومین :
یکی از وظایف مهم امدادگران پس از رسیدن به محل حادثه و ارائه کمکهای اولیه در محل ، انتقال مصدومین به مراکز درمانی است. انتقال باید به شیوه صحیح صورت گیرد تا از صدمات بیشتر جلوگیری کرده و مصدوم احساس درد و ناراحتی بیشتر ننماید .

راهنمای کلی در انتقال مصدومین :

1-   هنگام انتقال به مصدوم صدمه بیشتری وارد نشود.
2-  تا زمانی که انتقال مصدوم ضرورت نداشته باشد ، او را جابجا نکنید.
3- در موارد وجود خطر آتش‏سوزی ، انفجار ، ریزش کوه 000 به انتقال فوری مصدومین اقدام کنید.
4- قبل از انتقال مصدومین موارد زیر را به اجرا در آورید.
–       باز نگه داشتن راه تنفسی ، مهار خونریزی ، ثابت کردن شکستگی‏ها، پانسمان موقت زخم رفع شوک ، گرم نگهداشتن مصدوم
5- توجه به وضعیت علایم حیاتی مصدومین مهمتر از انتقال سریع آنان است
انتقال اضطراری و فوری تنها در شرایطی که خطر جدی جان مصدومین و امدادگران را تهدید می کند ، انجام شود.
6-  با در نظر گرفتن وضعیت و وزن مصدوم و مسافتی که باید او را حمل کرد و قدرت جسمانی کمک دهنده و وسایل در دسترس ، شیوه حمل متفاوت است. برای جلوگیری از بدتر شدن وضع مصدوم ، انتخاب دقیق و استفاده صحیح از طرز حمل او لازم است.
7- به فکر ضایعات نخاعی باشید و با احتیاط برخورد کنید.

انتقال مصدومین به صورت اضطراری :
باز نگه داشتن راه تنفسی ، حفظ گردش خون و ثابت کردن شکستگی‏ها و مهار خونریزی مهمتر از انتقال سریع مصدومین است، ولی هنگامی که خطرات جدی مثل آتش سوزی و 000 تهدید کننده زندگی مصدومین و امدادگران باشد، سریعاً نسبت به انتقال مصدومین اقدام نمایید.

حمل و نقل یک نفره :
در مواردی که مصدوم صدمات جدی نداشته باشد و کم وزن باشد می‏توانید به تنهایی جهت انتقال مصدوم اقدام نمایید. حمل و نقل یک نفره مشکل است و انواع آن عبارتند از

شیوه کشیدن :
در این روش بدون بلند کردن مصدوم او را روی زمین بکشید. از این روش جهت خارج کردن مصدوم از محل خطر استفاده می‏شود. دو دست مصدوم را روی سینه‏اش قرار داده و پشت سر مصدوم زانو بزنید. سپس با گرفتن زیر بغل مصدوم و قرار دادن ساعدهای خود به عنوان تکیه‏گاه او را به عقب بکشید.

حمل عصایی :
از این روش جهت حمایت از مصدومین هوشیار و بزرگسال که می‏توانند راه بروند استفاده می‏شود. استفاده از این شیوه در موارد آسیب اندام فوقانی مناسب نیست. برای انجام آن ابتدا در سمت آسیب دیده مصدوم بایستید. دست مصدوم را بگیرید دور گردن خود بیاندازید و با دست آزاد خود دست مصدوم را بگیرید. سپس دست دیگر خود را دور کمر مصدوم قرار داده و لباس او را نزدیک باسن محکم بگیرید.
کول کردن :
در مواردی که مصدوم سبک و بیهوش باشد و بتواند خود را نگه دارد و نوع ضایعه اجازه می‏دهد، از این شیوه جهت حمل مصدوم به پشت خود استفاده کنید. دستهای مصدوم را روی شانه خود نگه داشته و با دستان خود و عبور آنها از زیر زانوهای مصدوم او را محکم بگیرید .

حمل مصدوم به روش آتش نشان :

از این روش جهت حمل مصدوم به هوش یا کودک یا بالغ سبک وزن استفاده می‏شود. کمک کننده باید قدرت جسمانی کافی جهت این کار داشته باشد. ابتدا مصدوم را به حالت سرپا در آورید و دستهای خود را زیر بغل او قرار داده و بلند کنید و مصدوم را روی شانه خود بیاندازید و با دست راست خود دست راست مصدوم را بگیرید. در این حالت دست چپ شما آزاد خواهد ماند .

حمل گهواره ای :

از این شیوه جهت حمل مصدومین سبک وزن و خصوصاً بچه‏ها استفاده می‏شود. یک دست خود را زیر زانوها و دست دیگر را زیر پشت مصدوم قرار داده و در حالی که او را به بدن خود می‏چسبانید، او را حمل کنید.

 

 
 

حمل دو نفره :

حمل چهار مچ :
از این شیوه جهت حمل مصدومین هوشیار که می‏توانند به حمل کنند‏ه‏ای خود کمک کنند و فقط دچار آسیب پا شده‏اند و نیازی به خوابیدن ندارند، استفاده می‏شود. در این صورت دو امدادگر در حالیکه روبروی هم قرار گرفته، هر کدام با دست راست، مچ دست چپ و با دست چپ ، مچ دست راست طرف مقابل را گرفته و یک مربعی می‏سازند که مصدوم روی آن نشسته و دستهای خود را به گردن دو امدادگر حلقه می‏نماید( شکل شماره 8-9) ابتدا کمک کننده‏ها خم شده و پس از قرار گرفتن مصدوم روی دستهای قلاب شده با هم و هماهنگ بر می‏خیزند و مصدوم را بلند می‏کنند.

حمل دو مچ :

از این شیوه جهت حمل مصدومین هوشیار که نمی‏توانند با بازوهای خود به حمل کننده‏های خود کمک کنند، استفاده می‏شود. و امدادگران با دو دست خود در قسمت فوقانی پشت مصدوم از او حمایت می‏کنند.

حمل صندلی :
از این شیوه جهت حمل مصدومین هوشیار و بدون جراحات جدی و برای بالا و پایین بردن از پله‏ها و انتقال دادن آنها از جاهای باریک استفاده می‏شود. مصدوم را روی صندلی نشانده و صندلی را کمی مایل قرار دهید. یک امدادگر از پشت و دیگری از جلو صندلی را گرفته و مصدوم را حمل می‏نمایند. هنگام استفاده از این شیوه مراقب لیز خوردن و زمین خوردن باشید.

نکات مهم در حمل و نقل مصدومین با برانکارد :
 
þ    برانکارد به روش صحیح آماده شده باشد ( باز کردن کامل برانکارد)
þ    با استفاده از پتو ، برانکارد را تبدیل به یک وسیله راحت‏تر و گرمتر نمایید.
þ    جهت انتقال مصدوم به روی برانکارد از تعداد بیشتری امدادگر استفاده شود.
þ  حمل با برانکارد توسط حداقل 2 نفر ( و بهتر توسط 4 نفر) صورت گیرد. جهت حرکت همیشه از طرفی است که پای مصدوم در آن طرف است.
þ    هنگام حرکت دقت کنید که دست و پای مصدوم از اطراف آویزان نباشد.


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود