تارا فایل

پاورپوینت شبیه سازی انتقال آب و املاح در خاک با استفاده از مدل swap


عنوان سمینار:

شبیه سازی انتقال آب و املاح در خاک با استفاده از مدل swap

مقدمه
افزایش جمعیت، صنعتی شدن جوامع و کمبود بارندگی سبب ایجاد بحران آب در ایران شده است.
در حال حاضر تقریبا یک سوم و تا سال 2040 میلادی 50 درصد از غذای جهان از بخش کشاورز تامین می شود.
جهت مقاله با بحران کمبود آب و افزایش تقاضا محصولات کشاورزی استفاده از آبهای نامتعارف و پسابها افزایش یافته است.
استفاده طولانی مدت از این آبهای نامتعارف باعث شور شدن اراضی کشاورزی در طولانی مدت و افزایش املاح در خاک می گردند.
در ایران قریب به 30 درصد از اراضی که دارای استعداد کشاورزی آبی هستند، مبتلا به مسئله شوری هستند.
برای آبشویی و حذف املاح در خاک باید نحوه توزیع شوری و روش حرکت املاح سنجیده شود.

فرآیندهای انتقال املاح در خاک:
جریان توده ای:
مطرح ترین شیوه جابجایی املاح درخاک که در فاز مایع رخ میدهد.
انتقال املاح در این حالت به ویژگیهای هندسی، خلل و فرج خاک و ویژگیهای فیزیکی آب بستگی دارد.
عامل حرکت شیب یا گرادیان هیدرولیکی است.
این فرآیند در حالت ماندگار از قانون دارسی و در حالت غیرماندگار از قانون بقای جرم پیروی میکند.
3

این پدیده در اثر حرکت تصادفی مولکول ها اتفاق می افتد.
عامل انتقال در فرآیند پخشیدگی مولکولی اختلاف غلظت، انرژی درونی متفاوت و اختلاف درجه حرارت بین مولکولها می باشد.
پدیده پخشیدگی مولکولی از قانون فیک پیروی میکند.
براساس قانون اول فیک، در یک محیط آبی در حال سکون، شدت پخشیدگی مولکولی وابسته به شیب غلظت و ضریب پخشیدگی مولکولی است.
اما در جریان غیردائمی که در آن غلظت املاح با زمان تغییر میکند پخشیدگی مولکولی به وسیله قانون دوم فیک بیان میگردد.
𝐹 𝑑 شدت جریان جرمی 𝑘𝑔 𝑚 2 ∙𝑠 ، 𝐷 0 ضریب پخشیدگی مولکولی 𝑚 2 ∙𝑠 ، 𝑑 𝑐 𝑑 𝑡 تغییرات غلظت در واحد سطح نسبت به زمان
پخشیدگی مولکولی:

علت اصلی این نوع فرآیند تغییرات میکروسکوپی سرعت جریان در منافذ خاک می باشد.
میزان و شدت اختلاط به توزیع خلل و فرج، میزان رطوبت خاک، غلظت املاح و میانگین سرعت بستگی دارد.
تاثیر نسبی انتشار از پخشیدگی مولکولی بیشتر است و در حالتیکه محلول خاک در حالت سکون باشد انتشار آب نقشی ایفا نمی کند.
به دلیل تشابه تاثیر پخشیدگی و انتشار املاح بهتر است این دو فرایند با هم محاسبه گردد.
𝛂:ضریب انتشار پذیری، 𝐷 𝑠 : ضریب پخشیدگی، 𝜃: رطوبت خاک، 𝛻 :میانگین سرعت، 𝐷 ℎ : ضریب انتشار

انتشار مکانیکی:

بررسی حرکت املاح و نحوه توزیع شوری زمانبر، هزینه بردار و نیازمند نیروی انسانی است.
مدل های شبیه سازجایگزین مناسـبی در پاسـخگویی بـه مسائل مربوط به حرکت و توزیع شوری هستند.
با استفاده از مدل رایانه ای میتوان در کوتاهترین زمان روشهای مختلف مدیریتی را اعمال و روند آبشویی را با دقت مناسب بررسی کرد
مدلها نمادی از واقعیت هستند که یک پدیده را در ساده ترین حالت ممکن و قابل دسترس بررسی میکنند.
هدف مدلسازی، ساده سازی و تفسیر یک فرآیند طبیعی است. مدل ممکن است یک تئوری، قانون، فرضیه و یا یک معادله باشد.

از مدلهای شبیه سازی برای ارزیابی مدیریت آبیاری در سطوح مختلف حوضه ، بررسی اثرات دراز مدت تغییرات کمی و کیفی آب آبیاری بر عملکرد محصول، شوری خاک، تبخیرو تعرق، رواناب سطحی و نفوذ عمقی استفاده میشود.
یکی از مدلهایی که به منظور شبیه سازی و پیش بینی جریان آب و املاح در سیستم های هیدرولوژیکی کشاورزی به کار میرود مدل SWAP است.
کاربرد مدلهای شبیه سازی در کشاورزی

تعریف مدلswap
SWAP یک مدل مزرعه ای بر پایه ارتباط فیزیکی پارامترهای خاک، آب، اتمسفر و گیاه است.
این مدل درکشور هلند (دانشگاه کشاورزی واگنینگن و در موسسه تحقیقاتی آلترا) توسعه داده شده است.
تئوری این مدل توسط وان دم و همکاران(1997) و راهنمای کاربردی مدل توسط کروس و همکاران (1999) نوشته شده است.
مدل SWAP نسخه اصلاح شده ای از مدلهای SWATR، SWATRE و SWACROPاست.
مدلswap برای شبیه سازی عملکرد محصول، جریان آب، املاح و گرما در خاک، مدیریت آب در کشت آبی و بیلان آب در سیستم های هیدرولوژیکی به کار میرود.
از مهمترین مزیت های مدل :
شبیه سازی عملکرد محصول و نحوه حرکت آب و املاح در پروفیل خاک، تحت شرایط اقلیمی و مدیریتهای آبیاری متفاوت

مزایای مدلswap
 تاکید بر روی جنبه های فیزیکی خاک

کاربرد مدل در پروفیل های ناهمگن خاک

 شبیه سازی نوسانات آب زیرزمینی با گذشت زمان

 ایجاد شرایط مرزی جدید برای خاکهای سطحی

 تاکید بر روی ماده خشک تولیدی محصولات کشت شده
تعداد ورودی های زیاد
یک بعدی بودن آن
شبیه سازی انتقال آب، املاح و گرما درجهت عمودی

معایب مدل swap

معادله حرکت آب در مدلswap
در این مدل با استفاده از معادله ریچاردز که ترکیب معادله دارسی و پیوستگی است جریان انتقال آب در محیط های اشباع و غیر اشباع شبیه سازی میشود.
معادله ریچاردز، با در نظر گرفتن شرایط مرزی و روابط بین میزان رطوبت، هدایت هیدرولیکی و بارهیدرولیکی با استفاده از روش اجزای محدود حل میشود.
این روابط با استفاده از اندازه گیری مزرعه ای یا بر اساس توابع پایه تعیین میشوند.
که در آن، h بار فشاری(cm)، k هدایت هیدرولیکی (cm/day)، t زمان day))، θ :رطوبت حجمی خاک(cm3/cm3)، Zعمق خاک(cm)، Kهدایت هیدرولیکی (cm/day)، وq جریان اب خاک (cm/day)، s(h) : جذب آب توسط ریشه گیاه است.

انتقال املاح درمدل براساس پدیده انتقال- انتشار بیان میشود . برای محاسبه میزان جذب واقعی آب توسط ریشه گیاه 𝑆 𝑠 (𝑧,𝑡) در مدل SWAP از رابطه زیر استفاده میشود که در آن، 𝑇 𝑝 تعرق پتانسیل(سانتیمتر در روز)، 𝐷 𝑟𝑜𝑜𝑡 عمق ریشه (سانتیمتر)، 𝛼 𝑟𝑤 فاکتورکاهش دهنده جذب آب توسط ریشه در اثر کاهش رطوبت خاک و 𝛼 𝑟𝑠 فاکتور کاهش دهنده جذب آب توسط ریشه در اثر افزایش شوری می باشد
معادله حرکت املاح در مدل swap
.
توابع هیدرولیکی خاک
برای حل معادله های دیفرانسیلی نیاز به توابع هیدرولیکی خاک، منحنی نگهداری آب در خاک θ(ℎ)، تابع هدایت هیدرولیکی خاک، (h) kاست.
برای این منظور از روابط وان گنوختن- معلم به شرح زیر استفاده شده است. که در آن، 𝜃 𝑟 و 𝜃 𝑠 به ترتیب رطوبت باقی مانده و اشباع خاک و a و n ضرایب تجربی هستند و جهت برآورد مقدار هدایت هیدرولیکی می توان از رابطه زیر استفاده کرد.

فایلهای ورودی و خروجی مدل swap
مدل swap نیاز به داده های ورودی زیادی نیاز دارد اما لازم است که: اطلاعات کلی مانند(نام پروژه، مسیرذخیره فایلهای ورودی و خروجی، نام ایستگاه هواشناسی، عرض جغرافیایی وارتفاع نسبت به سطح دریای آزاد) اطلاعات هواشناسی روزانه و بارش تفصیلی، پروفیل خاک، توابع هیدرولیکی، مرزهای پایینی که شامل ویژگیها و شرایط مربوط به آبهای زیرزمینی می باشد را وارد نرم افزار کنیم.
خروجیها در مدل SWAPشامل سه بخش نمودارها، تعادلها و نمای سه بعدی نتایج است. امکان مقایسه نتایج به دو صورت متنی و نموداری نیز وجود دارد. با خروجی سه بعدی، امکان نمایش بار فشار، رطوبت خاک، دما و اطلاعات غلظت محلول به صورت همزمان وجود دارد. محتوای فایلهای خروجی مدل SWAPبه همراه پسوند فایل خروجی در جدول نشان داده شده است.

بــا اســتفاده از مــدل SWAPاقــدام بــه شبیه سازی انتقال املاح و عملکرد نسبی گنـدم طـی دوسـال زراعـی نمود. وی به استناد تحلیل های آماری، دریافت کـه مـدل SWAPبـا وجود متغیرهای متعدد در شـرایط مزرعـه ای، مقـدار شـوری خـاک و عملکرد نسبی گندم را به خوبی شـبیه سـازی نمـود و در همـه مـوارد، ضریب همبستگی بالاتر از 80درصد بود.
کیانی (1386)
طی پژوهشی تاثیر سطوح مختلف کیفیت و کمیت آب آبیاری بر عملکرد محصول، رطوبت خاک و حمل و نقل املاح شبیه سازی شده با استفاده از مدل SWAP با شرایط کم عمق آبهای زیرزمینی را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج تجزیه و تحلیل مدل نشان داد که با کالیبراسیون دقیق ، مدل SWAP قادر به پیش بینی آب خاک و انتقال املاح ، تعادل میزان آب و عملکرد محصول با دقت بالایی است.
سلطانی محمدی (1390)
تحقیقات داخلی در زمینه کارکرد مدل swap:
با ارزیابی شبیه سـازی عملکرد ذرت دانه ای و انتقال املاح تحـت تـنش شـوری و کـم آبـی توسط مدل SWAPدر اهواز نشان داد که خروجی مـدل بـه پـارامتر عمق آب آبیاری حساسیت بالایی داشت و توزیع شوری را بـه خـوبی شبیه سازی نمود.
وردی نژاد و همکاران (1391)
نوری و همکاران (1391)
در شـــبکه آبیـــاری و زهکشی وشمگیر در استان گلستان عملکرد مدل SWAP را در شبیه سازی عملکرد محصـول، پروفیـل شـوری و رطوبت خاک در شرایط تـوام محـدودیت آب و شـوری مورد مطالعه قراردادند نتایج نشان داد که لحاظ کردن شرایط مرزی پایین در برآورد بهتـر پروفیل شوری و رطوبت خاک بسیار موثر می باشد.

به منظور استفاده از مدل SWAP برای تخمین میزان رطوبت و شوری نیمرخ و همچنین بدست آوردن بهترین نحوه آبشوئی برای اصلاح خاک منطقه سیستان، پژوهشی را انجام دادند و نتایج نشان داد که مدل SWAPدر پیش بینی حرکت آب و شوری از کارایی بالایی برخوردار است و میتواند در مدیریت آبیاری مورد استفاده قرار گیرد.
محمدی و همکاران(1392)
طی پژوهشی به ارزیابی تاثیر کاربرد آب شور و شیرین بر شوری عصاره اشباع خاک، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه صنعتی اصفهان پرداختند. داده های نمک خروجی از ناحیه ریشه توسط مدل swap و اندازه گیریهای مزرعه ای نشان داد که مدل swap مقدار نمک را بیشتر از مقدار واقعی برآورد کرده است و به طور کلی تیمار آبیاری یک در میان کمترین مقدار تغییر املاح را در پایان فصل داشتند.
تابعی و همکاران(1394)
تحقیقات داخلی در زمینه کارکرد مدل swap:
طی پژوهشی به شبیه سازی شوری خاک تحت آبیاری قطره ای با مدل SWAP در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه چمران اهواز پرداختند و مـدل آماری در قالب یک طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار شوری آب آبیاری در سه تکرار انجام شد و نتایج نشان داد که این مدل می تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای ارزیابی توزیع شوری در اطراف قطره چکان مورد استفاده قرار گیرد.
یزد خواستی و همکاران (1397)
نحوی نیا و همکاران (1397)
طی پژوهشی به ارزیابی مدلSWAP جهت شبیه سازی نیمرخ رطوبت و شوری خاک تحت کشت ارقام گندم در شرایط کیفیت و کمیتهای مختلف آب آبیاری در یک سال زراعی در مزرعه آزمایشی دانشگاه بیرجند پرداختند. نتایج نشان داد که روند تغییرات پروفیل رطوبت و شوری خاک، از سطح خاک به سمت عمق کاهشی است.

در پژوهشی از مدل SWAP برای شبیه سازی جریان آب و انتقال نیتروژن در خاک یک قطعه آزمایشی استفاده کردند. با توجه به مقایسه مقادیر اندازه گیری شده و پیش بینی شده، مشخص شد که مدل SWAP توانایی لازم برای شبیه سازی حرکت آب و نیتروژن در محیط خاک را دارد.

Marinov et al (2005)
طی پژوهشی پویایی نمک در منطقه ریشه و مقدار محصول واریته های مقاوم و غیرمقاوم به شوری در گیاه گندم را تحت رژیم آبیاری با آب شور با استفاده از مدل SWAPشبیه سازی کردند. نتایج نشان داد مدل قادر است که شوری خاک در ناحیه ی ریشه و عملکرد محصول گندم را با دقت قابل قبولی تحت شرایط استفاده از آب شور شبیه سازی نماید.
Jiang et al (2011)
تحقیقات خارجی در زمینه کارکرد مدل swap:
شبیه سازی شوری خاک و انتقاال املاح در شرایط کم آبیاری با آب شور با استفاده از مدلSWAPرا انجام دادند و گزارش کردند که این مدل ابزاری سودمند برای مطالعه انتقال آب و املاح تحت سناریوهای مختلف آبیاری و همچنین ارزیابی عملیات آبیاری در یک دوره طولانی مدت می باشد.
Kumar et al., 2015
Yuan et al (2019)
طی پژوهشی به منظور یافتن شیوه های بهینه آبیاری برای ذرت بهاره رشد یافته در خاک شور در حوضه رودخانه شیانگ ، مدل SWAP برای شبیه سازی حمل و نقل آب شور و عملکرد نسبی بر اساس آزمایش های میدانی طی دو سال کالیبره و اعتبارسنجی شد و نتایج نشان داد که مدل SWAP کالیبره شده برای ارزیابی مدیریت آبیاری ذرت که در خاک شور رشد یافته بود، بسیار مناسب است.

نتایج کلی:
نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که به مدل swap میتوان بررسیهای زیر را انجام داد:
شبیه سازی عملکرد محصول تحت شرایط مختلف خاک آب اتمسفر و گیاه.
شبیه سازی و نمایش گرافیکی حرکت آب و املاح در خاک تحت شرایط مختلف خاک، آب ، اتمسفر و گیاه.
شبیه سازی حرکت آب و نمک در انواع زهکشها تحت شرایط مختلف آبیاری با آب شور.
ارزیابی اثرات بلند مدت آبیاری با شور بر روی خاک خاک، محیط و گیاه.
شبیه سازی مقدار آب خاک در طول فصل رویش تحت شرایط مختلف محیط، خاک و گیاه.

شبیه سازی آبیاری باآب شور برای گیاه ذرت دانه ای در شمال غربی چین بر اساس مدلswap
کالیبراسیون و اعتبارسنجی کاربرد مدل SWAP با مقایسه نتایج شبیه سازی شده با داده های اندازه گیری شده از آزمایش های میدانی
شبیه سازی و پیش بینی اثرات طولانی مدت آبیاری با شوری مختلف بر خاک، عملکرد ذرت و انتقال آب و نمک .
عنوان مقاله:
اهداف پژوهش :
نویسندگان:
Chengfu Yuan , Shaoyuan Feng , Zailin Huo and Quanyi Ji

مواد و روش ها:
محصول مورد نظر : ذرت دانه ای
منطقه مطالعاتی: حوضه رودخانه شیانگ شمال غربی چین
مدل شبیه سازی: swap
بازه زمانی: 2013 و 2014
لایسمترهای کشت ذرت : 9 عدد با مساحت 6.6 مترمربع(3.33×2) و عمق 3 متر
تیمار آب آبیاری: در مرحله از آب آبیاری با سه سطح شوری 0.71 و 3 و 6 میلیگرم بر سانتیمتر مکعب استفاده شده است که به ترتیب با ( 𝑠 0 ، 𝑠 3 و 𝑠 6 )نشان داده شده است و در مرحله دوم از آب آبیاری با شوری 0.71 تا8 میلی گرم بر سانتی متر مکعب استفاده شده است.

تحلیل رطوبت خاک:
تحلیل شوری خاک:
مقایسه مقدار رطوبت خاک در سه لایه 10، 40 و 80 سانتیمتر ی خاک در تیمار آبیاری با شوری 𝑚𝑔 𝑐𝑚 3 3 در سال (2013) کالیبراسیون و سال (2014) اعتبارسنجی در شکل روبرو نشان داده شده است.از نظر آماری هم مقادیرRMSE وMRE در هر دو مدل کالیبراسیون و اعتبار سنجی به ترتیب، کمتر از 0/05 و 20٪ می باشد و به طور کلی نتایج نشان دهنده مناسب بودن مدل swap در شبیه سازی مقدار رطوبت خاک می باشد.
مقایسه شوری خاک شبیه سازی شده و اندازه گیری شده در زمان های مختلف(a,b,c,d) در سال (2013) کالیبراسیون و سال (2014) اعتبارسنجی در شکل روبرو نشان داده شده است. از نظر آماری مقادیر RMSE وMRE در هر دو مدل کالیبراسیون و اعتبار سنجی به ترتیب، کمتر از 𝑚𝑔 𝑐𝑚 3 3 و 25٪ می باشد و به طور کلی نتایج نشان دهنده مناسب بودن مدل swap در شبیه سازی مقدار شوری خاک می باشد.

مقدار عملکرد محصول ذرت شبیه سازی شده و اندازه گیری شده حاصل از 3 سه تیمار آبیاری ( 𝑠 0 ، 𝑠 3 و 𝑠 6 ) در سال (2013) کالیبراسیون و سال (2014) اعتبارسنجی در شکل روبرو نشان داده شده است. با توجه به نمودارها غملکرد ذرت شبیه سازی شده عمدتا منعکس کننده روند داده های اندازه گیری شده است و نتایج در یک راستا می باشد و از نظر آماری هم مقادیرRMSE وMRE هر دو مدل کالیبراسیون و اعتبار سنجی به ترتیب، کمتر از 𝑘𝑔 ℎ𝑚 2 380 و10٪ می باشد و به طور کلی نتایج نشان دهنده مناسب بودن مدل swap در شبیه سازی مقدار عملکرد محصول مناسب می باشد.
تحلیل عملکرد ذرت:

در این قسمت از پژوهش با استفاده از مدل swap کالیبره شده به شبیه سازی طوبت و شوری خاک و نحوه انتقال آب ونمک در عمق 0 تا 100 سانتیمتری خاک در شرایط استفاده از آب آبیاری با درجه شوری مختلف(0.71 تا 8 میلیگرم بر سانتی متر مکعب پرداختند.
در شکل اول نتایج حاصل از شبیه سازی رطوبت شوری خاک نشان دادکه در آبهای با درجه شوری 0/71، 1 و 2میلی گرم بر سانتیمتر مکعب رطوبت خاک و شوری خاک تغییر زیادی نمیکنند و یکسان است اما با افزایش مقدار شوری، مقدار رطوبت باقی مانده در خاک و شوری خاک افزایش یافته است.
در شکل دوم نتایج حاصل از شبیه سازی انتقال آب و نمک در خاک نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری به تدریج شار آب خاک و شار نمک افزایش یافته و در اعماق پایینتر شوری نسبت به سطح بیشتر است.
شبیه سازی رطوبت و شوری خاک و انتقال آب و نمک در خاک:

مقادیر RMSE به ترتیب در شبیه سازی مدلswap برای رطوبت خاک کمتر از 0/05 𝑐𝑚 3 𝑐𝑚 3 ، برای شوری خاک 3 𝑚𝑔 𝑐𝑚 3 و برای عملکرد ذرت کمتر از 380 کیلوگرم بدست آمد که نتایج قابل قبول و مناسبی می باشد.
آبیاری با آبی با شوری 0/71 تا 2، سبب افزایش عملکرد و افزایش شوری خاک تا50 میلی گرم در سانتی متر مربع گردید.
آبیاری با آبی با شوری 3 تا 5، سبب افزایش شوری خاک بین 80 و 160 میلی گرم در سانتی متر مربع گردید.
آبیاری با آبی با شوری 6 تا 8، سبب کاهش عملکرد محصول تا 28 % و افزایش شوری خاک بیش از 180 میلی گرم در سانتی متر مربع گردید.
به طور کلی میتوان گفت برای آبیاری ذرت از آب شوری با شوری 3 تا 5میلی گرم بر سانتی متر مکعب برای مدت زمان کوتاه استفاده کرد.
در نهایت مدل SWAP توانست شبیه سازی انتقال آب و نمک خاک و عملکرد ذرت برای آبیاری های مختلف آب شور در منطقه مورد مطالعه را به خوبی و با دقت کافی شبیه سازی کند.
نتایج کلی پژوهش:

با تشکر از توجه شما

منابع:
تابعی،م. برومند نسب،س. سلطانی محمدی،ا و نصرالهی، ع.ح. 1394. شبیه سازی توزیع شوری در خاک تحت آبیاری قطره ای تیپ با آب شور با استفاده از مدل swap. نشریه آب و خاک ، جلد 29، شماره3، صفحه 603-590
سلطانی محمدی، ا. .1392 تاثیر تنش رطوبتی و تنش شوری در مراحل مختلف رشد. پایان نامه دکتری آبیاری و زهکشی. دانشکده مهندسی علوم آب. دانشگاه شهید چمران اهواز.
کیانی، ع. .1386استفاده از مدل SWAPدر شبیه سازی انتقال آب، املاح و عملکرد نسبی گندم. نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر. دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
محمدی، ا. دلبری، م. چاری، م. م. و م. محمدی. .1392شبیه سازی رطوبت و غلظت شوری در خاک با استفاده از مدل . SWAPدومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب ، خاک و هوا. دانشگاه کرمان
نحوی نیا، م.ج، معاونی،ب و شهیدی، ع. 1397. ارزیابی مدل swap در تخمین رطوبت و شوری پروفیل خاک(مطالعه مرودی: منطقه بیرجند). نشریه آبیاری و زهکشی، شماره5، جلد12، صفحه 1174-1188.
یزد خواستی،م.، شایان نژاد، م. عشقی زاده، ح و فیضی، م . 1397. تاثیر کاربرد آبیاری تلفیقی با آب شور بر شوری عصاره اشباع خاک و عناصر گیاهی گیاه سورگوم و شبیه سازی نمک خروجی توسط مدل swap . مجله علوم و مهندسی آبیاری، جلد42، شماره4، صفحه 121-135.
Jiang, J.; Feng, S.; Ma, J.; Huo, Z.; Zhang, C. Irrigation management for spring maize grown on saline soil based on SWAP model. Field Crops Res. 2016, 196, 85–97.
Jiang,J., Feng,S., Huo,Z., Zhao,Z and Jia,B. 2011. Application of SWAP model to simulate water–salt transport under deficit irrigation with saline water. Mathematical and Computer Modelling. 45. 3: 902–911.
Kumar,P., Sarangi,A., Singh,D.K., Parihar,S.S and Sahoo,R.N. 2015. Simulation of salt dynamics in theroot zone and yield of wheat crop under irrigated saline regimes using SWAP model. JournalAgricultural Water Management. 148: 72–83
Noory H, Van der Zee SE, Liaghat AM, Parsinejad M and Van Dam JC, 2011. Distributed agro-hydrological modeling with SWAP to improve water and salt management of the Voshmgir irrigation and drainage network in Northern Iran. Agricultural Water Management 98:1062–1070
Yuan.,ch. Shaoyuan,f. Zailin., h and Quanyi . J. 2019.Simulation of Saline Water Irrigation for Seed Maize in Arid Northwest China Based on SWAP Model. 1-14.
Vahid Rezaverdinejad.,v. Rezaei, H. Collins. B and Ahmadi,H. 2012. Application of SWAP agro-hydrological model to predict crop yield, soil water and solute transport under shallow groundwater condition.


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود