تارا فایل

پاورپوینت سیارات




تعریف سیاره سیارات منظومه شمسی
ریشه اصطلاح عطارد
چگونگی پیدایش سیارات سیاره زهر(ونوس)
سیارات فرا خورشیدی سیاره زمین.
منظومه شمسی درونی سیاره مریخ.
منظومه شمسی بیرونی سیاره مشتری.
سیارات منظورشمسی سیاره کیوان.
طبقه بندی سیاره های سامانه خورشیدی سیاره اورانوس.
سیارات سنگی منظومه شمسی سیاره نپتون.
سیارات گازی منظومه شمسی
سیارات یخی منظومه شمسی
محل استقرار و مدارات سیارات منظومه شمسی.
ویزگی ها

فهرست مطالب

تعریف سیاره: به دورخورشید بگردد. جرم کافی داشته باشد تا شکل آن کروی یا شبه کروی شود. قمرجسم دیگری نباشد. اجرام کوچک و باقیمانده را از مدار چرخشش حذف کرده باشد. ریشه اصطلاح: ریشه اصطلاح (سیاره)ار یک کامه یونانی به معنی سرگردان می اید. بسیاری از تمدن های باستانی موفق به رصد این ستارگان متحرک شده بودن اما قبل از اختراع تلسکوپ در دهه ی 1600 نمی توانستند به جزئیات بیشتری دسترسی داشته باشند.

چگونگی پیداش سیاره ها: شاید در ابتدا فکر شود که شکل گیری سیارات به واسطه نیروی گرانش بود است .در صورتی که در ابتدا ذرات به قدری کوچک هستند که نیروی گرانش تاثیر گذاری بین آنها وجود نداشته و نیازمند نیروی دیگری برای چسبیدن آنها به هم هست. این نیرو الکتریسیته ساکن است که منجر به چسبیدن اولیه ذرات بهم شده.

سیارات فرا خورشیدی: به سیاراتی که بیرون از منظومه شمسی قرار دارند برون سیاره فرا خورشیدی گفته می شود نزدیک به 1800 نمونه از چنین سیاراتی کشف شده اند. سیارات درونی منظومه شمسی چهار سیاره نزدیکتر به خورشید یعنی (عطارد) و (زهر) و (زمین) و(مریخ) را سیارات درونی منظومه شمسی می گویند سیارات بیرونی منظومه شمسی به چهار سیاره دورتر از خورشید یعنی (مشتری) و (زحل) و (اورانوس) و (نپتون) را سیارات بیرونی منظومه شمسی می گویند

سیارات منظومه شمسی منظومه شمسی از تمام سیاراتی که به دور خورشید گردش می کنند تشکیل شده است. افزون بر سیارات در این منظومه اقمار ستاره های دنباله دار سیارک ها خرد سیارات و گرد و غبار و گاز نیز حضور دارند. مشتری با جرم 318 برابر جرم زمین بزرگترین وتیر با 0/055 جرم زمین کوچکترین سیاره ها هستند.
طبقه بندی سیاره های سامانه خورشیدی
سیاره های سامانه خورشیدی را می توان بر پایه ترکیباتشان در رده هایی طبقه بندی کرد:
سیارات سنگی منظومه شمسی
سیاراتی که شبیه به زمین هستند و بدنه آنها عمدتا از سنگ تشکیل شده است(تیر ناهید زمین و بهرام . با 0/055 جرم زمین کوچکترین سیاره سنگی و زمین بزرگترین سیاره سنگی منظومه شمسی هستند.
سیارات گازی منظومه شمسی
سیاراتی که عمدتا از مواد گازی تشکیل شده اند و دارای جرم های بسیار بیشتری از سیارات سنگی هستند : (مشتری کیوان اورانوس نپتون مشتری با 318 برابر جرم زمین بزرگترین سیاره منظومه شمسی است در حالیکه کیوان یک سوم مشتری و95 برابر جرم زمین جرم دارد.

سیارات یخی منظومه شمسی: شامل اورانوس و نپتون زیر رده ای از غول های گازی است که وجه تمایزآنها با غول های گازی دیگر جرم به مراتب کمتر آنها (تنها 14تا17 برابر جرم زمین) خالی بودن اتمسفرشان از هلیم و هیدروژن و مقادیر به مراتب بیشتر سنگ و یخ در آنهاست. تقریبا یکی از هر پنج سیاره خورشیدسان یک سیاره زمین سان در منطقه قابل سکونت خود دارند نزدیک ترین آنها در حدود 12 سال نوری از زمین فاصله دارد.

محل استقرارو مدارات سیارات ممنظومه شمسی ترتیب سیارات در منظومه شمسی با شروع از نزدیکترین سیاره به خورشید به صورت زیراست: عطارد- تیر زهره- ناهید زمین مریخ مشتری زحل اورانوس نپتون وپلوتو اخیرا کشف دهمین سیاره منظومه شمسی نیز تایید شده است.
ویژگی های کلی سیاره های منظومه شمسی.
دارای چرخش مداری هستند دارای جرم هستند به دور خود چرخش می کنند به دور یک سیاره در حال حرکتند.

سیارات منظومه شمسی

سیارات منظومه شمسی: عطارد سیاره زهره (ونوس) سیاره زمین سیاره مریخ سیاره مشتری سیاره کیوان سیاره اورانوس سیاره نپتون

عطارد: عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید و همچنین کوچکترین سیاره در منظومه شمسی است. عظارد تنها طی 88 روز زمینی مدار سالانه خود را تکمیل می کند. عطارد سریع ترین سیاره در منظومه شمسی است و تنها طی116 روز زمینی یک بار به دور خورشید گردش می کند.

زهره (ونوس) : زهره دومین و سوزان ترین و درخشان ترین در منظومه ی شمسی است. این سیاره به دلیل شباهت زیاد با زمین لقب خواهر زمین را گرفته است زهره ناهید یا ونوس دومین سیاره منظومه ی شمسی است.نماد نجومی سیاره زهره همان نمادی است که در زیست شناسی برای جنسیت زن به کار می رود.(یک دایره با علامت صلیب در پائین آن. سیاره زهره (ونوس) دارای اتمسفری ضخیم است که بیشتر از 96 درصد آن از دی اکسید کربن تشکیل شده است.

سیاره زمین : حدود 71 درصد از سطح سیاره زمین با آب پوشیده شده است زمین تنها سیاره در منظومه شمسی محسوب می شود که مقدار قابل اندازه گیری از آب را دارا است. سن سیاره زمین حدود 4.5 میلیارد سال ارزیابی شده است و از هسته ای آهنی سودمی برد. حدود 78 درصد از اتمسفر این سیاره را نیتروژن تشکیل می دهد.

سیاره مریخ : مریخ یکی از سیاراتی است که بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و بشر همواره به دنبال اسکان در آن است. تا کنون عملیات های بسیاری برای کاوش مریخ و زمینی سازی آن انجام شده و دانشمندان معتقدند که مریخ برای اسکان بشر مناسب است. مریخ یا بهرام چهارمین سیاره منظومه شمسی است که در مداری طولانی تر و سرعتی کمتر از زمین به دور خورشید می چرخد. هر بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل 687 شبانه روز زمین زمان می برد و طول شب و روز آن از زمین بیشتر است.

سیاره مشتری : مشتری بزرگترین سیاره ی منظومه ی شمسی است که به خاطر ویژگی های جذابش مثل لکه ی سرخ بزرگ و قمر های یخی اسرارآمیزی مثل اروپا و گانیمد به شدت مورد توجه قرار دارد. نام های دیگر سیاره مشتری (برجیس هرمز یا ژوپیتر) شناخته می شود سیاره مشتری پنجمین و بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. سیاره مشتری دارای حلقه ای کمرنگ و یک مگنتوسفر قوی است. این سیاره که پادشاه سیاره ها هم نامیده می شود دارای 79قمر تایید شده است

سیاره کیوان : زحل یا کیوان بعد از سیاره مشتری دومین سیاره بزرگ منظومه خورشیدی و ششمین سیاره نزدیک به خورشید است. زحل یک گلوله گازی غول پیکر است که با وجود حجم زیادش تنها 95 برابر زمین جرم دارد. چگالی این سیاره حدود یک هشتم زمین و کمتر ازآب است.

سیاره اورانوس : اورانوس هفتمین سیاره ی دور از خورشید و سبک ترین سیاره در بین غول های گازی یا سیارات مشتری سان است. سیارات مشتری سان مشتری زحل اورانوس و نپتون را شامل میشود. سیاره اورانوس سومین سیاره بزرگ منظومه ی شمسی است.

سیاره نپتون : نپتون نام خود را از خدای دریا در روم باستان گرفته است و دورترین سیاره به خورشید محسوب می شود. نپتون در سال 1989 توسط کاوشگر فضایی ویجر 2 مشاهده شده. این کاوشگر فضایی 12 سال پیش از آن تاریخ توسط ناسا پرتاب شده بود.

پایان


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود