تارا فایل

پاورپوینت روش استفاده از متون علمی شیمی


 روش استفاده از متون علمی شیمی

معرفی ACS
بخش انتشارات ACS سعی دارد تا برای اعضا انجمن علمی جهانی یک مجموعه جامع را با کیفیت بالا در ارتباط با شیمی و علوم مرتبط  ارائه دهد.در حال حاضر بیش از 30 مجله و نشریه ویرایش شده توسط این ناشر به صورت تمام متن(fulltext)  ارائه می شود . سالانه در حدود 140000 صفحه تحقیقاتی هم به صورت نسخه های چاپی و هم به صورت صفحات وبی منتشر می شوند و به همراه این مقدار 90000 صفحه اطلاعات نیز در شبکه در دسترس می باشند. با ایجاد ACS Journal Archives در سال 2002 دستیابی به 3 میلیون صفحه مقالات شیمی که متعلق به سال 1879 به بعد بودند میسر گردید.
انتشارات ACS یکی از بخش های انجمن شیمی آمریکا می باشد. ACS در سال 1876 تاسیس شد و بزرگترین انجمن شیمی می با شد که بیش از 163000 عضو دارد. ACS تحقیق های دانشگاهی و کنفرانس های علمی را نیز ارائه می نماید.

::Citation Find
از منوی کشویی نام نشریه مورد نظر خود را انتخاب و شماره جلد آن را در کادر Vol و شماره صفحه اول را در First Page قرار دهید و جستجو کنید یا با  وارد کردن  عدد (Digital Object Identifier (DOI جستجو کنید.

جستجوی مقدماتی(Basic)
در روش جستجوی مقدماتی کلید واژه های مورد نظر خود را با استفاده از عملگرهای and، or و not در کادرهای جستجو وارد کنید.
در این روش شما می توانید فیلدهای جستجو را مشخص کنید  که عبارتند از عنوان مقاله( Title)، نویسنده(Author)، چکیده(Abstract)، عنوان یا چکیده مقاله (Title or Abstract)، در هر جای مقاله(Anywhere in Article) می باشد.

جستجوی پیشرفته (Advanced)
با استفاده از امکانات  جستجوی پیشرفته (Advanced) می توانید جستجوی خود را دقیق تر کنید.
درJournals by Name می توانید فقط نشریه یا نشریات خاصی را انتخاب کنید تا جستجوی شما فقط در این نشریات انجام شود( برای انتخاب چند نشریه از shift+click استفاده کنید) یا در  Journals by Subjects با انتخاب موضوعی خاص جستجوی خود را محدود به همان موضوع کنید.
در Timeframe با انتخاب ASAP Articles جستجو در مقالاتی صورت می گیرد که به فرمت الکترونیکی در دسترس می باشند ولی به صورت چاپی منتشر نشده اند، با انتخاب Current + 4 Years جستجو در نشریاتی صورت می گیرد که در 4 سال اخیر منشر شده اند، با انتخاب Archives جستجوی شما محدود به  مقالاتی می شود  که در سالهای 1879 تا1997منتشر شده اند و با انتخاب All جستجو در تمام نشریات صورت می گیرد.
در Date Range  می توانید از لحاظ زمانی جستجوی خود را محدود به فاصله زمانی خاصی نمایید.
از منوی کشوییSort Results By می توانید مشخص کنید که نتیجه جستجوی شما بر اساس جدید ترین مقاله (Date)، نام نشریات(Journals)  و یا مرتبط ترین مقاله(Relevance) مرتب شود.
از منوی کشویی Results Per Page می توانید تعداد نتایج جستجویی که در هر صفحه نمایش داده می شود را انتخاب کنید.

نگاهی به صفحه نتیجه جستجو
در صفحه نتیجه جستجو لیستی از اطلاعات کتابشناختی مقالات بازیابی شده را خواهید دید.
برای ایجاد تغییر در جستجو خود بر روی لینک modify search کلیک کنید و تغییرات مورد نظر را ایجاد کنید.
ز منوی کشوییSort Results By می توانید مشخص کنید که نتیجه جستجوی شما بر اساس جدید ترین مقاله (Date)، نام نشریات(Journals)  و یا مرتبط ترین مقاله(Relevance) مرتب شود و سپس بر روی دکمه Refresh کلیک کنید.
از منوی کشویی  Per Page می توانید تعداد نتایج جستجویی که در هر صفحه نمایش داده می شود را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Refresh کلیک کنید.
با انتخاب Feedback اگر در نمایش متن کامل مقاله مشکلی وجود دارد یا مشکل دیگری وجود دارد با پر کردن فرمی که در دسترس شما قرار می گیرد این مسئله را به ناشر e-mail می کنید.
با انتخاب TOC لیست مقالات همان شماره نشریه  در اختیار شما قرار می گیرد.
برای اینکه کلید واژه های دیگری را به جستجوی اولیه خود اضافه کنید کلید واژه های مورد نظر خود را در کادر Search within Results  وارد کنید.

نگاهی به متن مقاله
در صفحه نتیجه جستجو با کلیک کردن بر روی لینک Abstract چکیده مقاله را ملاحظه خواهید نمود  در صفحه چکیده مقاله با کلیک کردن لینک Journal Home Page آن نشریه و لیست مقالات آخرین شماره آن را ملاحظه خواهید نمود، با کلیک کردن Search the Journals به صفحه جستجو باز خواهید گشت،با کلیک کردن PDF version of this article و Full text in pdf متن کامل مقاله به فرمت PDF  در دسترس شما قرار خواهد گرفت و با کلیک کردن Full text in html متن کامل مقاله به فرمت HTML در دسترس شما قرار می گیرد.
در صفحه نتیجه جستجو با کلیک کردن بر روی لینک HTML متن کامل مقاله به فرمت HTML در اختیار شما قرار می گیرد با کلیک کردن لینک Journal Home Page، آن نشریه و لیست مقالات آخرین شماره آن را ملاحظه خواهید نمود، با کلیک کردن Search the Journals به صفحه جستجو باز خواهید گشت، با کلیک کردن لینک Table of Contents لیست مقالات همان شماره نشریه  در اختیار شما قرار می گیرد، با کلیک کردن PDF version of this article  متن کامل مقاله به فرمت PDF  در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
متن مقاله به دو فرمت PDF و HTML قابل بازیابی است که فرمت دلخواه خود را انتخاب می کنیم و سپس بر روی لینک request document کلیک کنید.
برای ذخیره کردن متن مقاله اگر مقاله را به صورت PDF مشاهده می کنید بر روی آیکن کلیک کنید و در صورتی که متن مقاله را به صورت HTML مشاهده می کنید از منوی فایل گزینه Save As  را انتخاب کنید و آنگاه مسیر ذخیره سازی را مشخص کنید.
برای چاپ کردن متن مقاله  اگر مقاله را به صورت PDF مشاهده می کنید بر روی آیکن کلیک کنید و در صورتی که متن مقاله را به صورت HTML مشاهده می کنید از منوی فایل گزینه print  را انتخاب کنید.

مرور(Browse)
با انتخاب دکمه Journals & Magazines از سمت چپ صفحه لیست نشریات را ملاحظه خواهید کرد و با انتخاب نشریه ای خاص لیست مقالات آخرین شماره آن در دسترس شما قرار خواهد گرفت و امکانات زیر نیز در اختیار شما قرار می گیرد:
با انتخاب e-mail alerts دو امکان ASAP Alerts و Table of Contents Alerts در اختیار شما قرار می گیرد که در قسمت آگاهی رسانی(ALERT) توضیح داده شده است.
با کلیک دکمه Articles ASAP لیست مقالاتی که به صورت الکترونیکی در دسترس می باشند ولی هنوز به صورت چاپی منتشر نشده اند در اختیار شما قرار می گیرد.
با انتخاب دکمه Search the Journals به صفحه جستجو باز خواهید گشت.
با انتخاب back issues لیست مقالات آخرین شماره آن در دسترس شما قرار خواهد گرفت و همچنین امکان انتخاب شماره های دیگر این نشریه نیز وجود دارد.

آگاهی رسانی(ALERT)
با انتخاب دکمه sign up for email alerts از بالای صفحه  دو امکان ASAP Alerts و Table of Contents Alerts در اختیار شما قرار می گیرد.
1-ASAP Alerts:
با انتخاب REGISTER FOR ASAP ALERTS فرمی در اختیار شما قرار می گیرد و  با پر کردن این فرم و انتخاب نشریات مورد علاقه خود و کلیک کردن دکمه SUBMIT FORM به محض اینکه مقاله جدیدی به صورت الکترونیکی در دسترس قرار گیرد e-mail به شما ارسال خواهد شد که عنوان مقاله، نویسنده، نام نشریه و تاریخ چاپ الکترونیکی آن و link مستقیم به متن کامل مقاله را در اختیار شما قرار می دهد لازم به ذکر است که این نشریات هنوز به صورت چاپی منتشر نشده اند و روزانه یا هفتگی با توجه به انتخاب خودتان e-mail ارسال می شود.
با انتخاب UNSUBSCRIBE OR MODIFY REGISTRATION  فرمی در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید اطلاعات مورد نظر خود را حذف و یا تغییر دهید.
2-Table of Contents Alerts:
با انتخاب  REGISTER FOR TOC ALERTS  فرمی در اختیار شما قرار می گیرد و  با پر کردن این فرم و انتخاب نشریات مورد علاقه خود به محض اینکه به محض اینکه  شماره جدید نشریات  به صورت الکترونیکی در دسترس قرار گیرد e-mail به شما ارسال خواهد شد  که عنوان مقاله ، نویسنده، نام نشریه و شماره صفحات آن و link مستقیم به متن کامل مقاله را در اختیار شما قرار می دهد.
با انتخاب UNSUBSCRIBE OR MODIFY REGISTRATION  فرمی در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید اطلاعات مورد نظر خود را حذف و یا تغییر دهید.

عملگرها
and : برای ترکیب دو مفهوم می آید و هر وقت بین دو کلید واژه در عبارت جستجو قرار گیرد، رکوردهایی را بازیابی می کند که هر دو کلید واژه را با هم داشته باشد. or : برای ترکیب کلیدواژه های مشابه به کار می رود و و رکوردهایی را بازیابی می کند که یک یا هر دو کلید واژه را در خود داشته باشد.
not : برای جدا کردن و کنار گذاشتن یک کلید واژه به کار می رود و هر وقت بین دو کلید واژه به کار رود، رکوردهایی را بازیابی می کند که کلید واژه اول را داشته باشد ولی کلید واژه دوم را نداشته باشد.
:با اضافه کردن این کاراکتر به پایان کلیدواژه یا کلیدواژه ها ، کلیه کلمه هایی که از لحاظ املایی ریشه یکسانی با کلید واژه مربوطه دارند بازیابی می شوند .
مثال: با جستجوی کلیدواژه *Behav کلمات behaviour, behavioural نیز بازیابی می شوند.
(): در مواردی که از چند عملگر همزمان برای جستجو استفاده می شود و یا مقدم و موخر بودن این عملگرها برای نتیجه جستجویتان اهمیت داشته باشد استفاده می شود. " ": زمانی که بخواهید یک عبارت دقیقا جستجو شود از این عملگر استفاده می کنید.

معرفی Royal Society of Chemistry
انجمن سلطنتی شیمی انگلستان یک انجمن علمی (اجتماعی حرفه ای) در انگلستان با هدف "پیشروی در علوم شیمیایی" می باشد. سازمان پژوهش های علمی انجام می دهد، که کتاب، ژورنال و پایگاههای اطلاعاتی منتشر می کند. کنفرانس ها، سمینارها و کارگاه هایی را نیز برگزارمی کند.
این انجمن در سال 1980 از ترکیب انجمن شیمی، موسسه سلطنتی شیمی، انجمن فاراده و انجمن شیمی تجزیه شکل یافته است.
انجمن یک ناشر غیرانتفاعی می باشد. همچنین دارای یک کتابخانه بزرگ است که, پوشش اصلی آن شیمیایی می باشد.

جستجو
ابزار قدرتمند جستجو را برای پیدا کردن مقالاتی که منتشر شده توسط RSC از 1841 تا به امروز به کار ببرید. دکمه HELP را برای به کار بردن اصطلاحات به کارببرید.
یابنده مقاله (find article)
در صورتی که دقیقاً نام ژورنال، سال، صفحه یا DOI به جای Article finder به کار ببرید.
یک گروه از ژورنال های از منوی کشویی انتخاب نمایید.
دوره زمانی که می خواهید از 1841 تا 2008 انتخاب نمایید.
با تیک زدن مربع شما جستجوی خود را به آرشیو محدود نموده که از سال 1841 تا 2004 می باشد.
First page شماره اولین صفحه وارد نمایید.
Any article or Advanced article
Article title عنوان مقاله
Author(s) or Editor(s) نویسندگان یا ویراستاران
Abstract کلیدواژه یا عبارت را در چکیده جستجو می کند.
General(full text) متن کامل را جستجو می کند.

جستجوی پیشرفته
With all of the words این عملگر مانند عملگر AND بولی عمل می نماید.
With the exact phrase دقیقاً عین عبارت را جستجو می کندو مانند کوتیشن (" ")  عمل می کند. در هنگام استفاده از این عبارت نباید غلط تایپی داشته باشید.
With any of the word این عملگر مانند عملگر OR بولی عمل می نماید.
With out the word این عملگر مانند عملگر NOT بولی عمل می نماید.
Page-Specific Search جستجوی ویژه صفحه
صفحاتی که به صفحه لینک شده است را پیدا می کند.

نشریات
شما از منویی کشویی نام نشریه ای را که می خواهید انتخاب نموده و بر روی گزینه ی GO کلیک نمایید.

آگاهی رسانی جاری(ایمیل آلرت)
شما با استفاده از این سرویس زمانی که محتوای یکی از ژورنالهایی که از لیست زیر انتخاب نموده اید به روز برای شما ایمیلی فرستاده می شود.
برای استفاده از این خدمات کافی است که ایمیل خود را باکس زیر وارد نموده و ژورنالهایی که می خواهید با تیک زدن انتخاب نماییدو سپس بر روی گزینه ی Send کلیک نمایید.
در هر زمانی که شما نمی خواستید که دیگر ایمیلی برای شما ارسال شود به قسمت Leaving from کلیک نمایید, مجدداً ایمیل خود را وارد نموده و  سپس بر روی گزینه ی Send کلیک نمایید.

پایگاه Catalysis & Catalysed Reactions
پایگاه Catalysis & Catalysed Reactions به دلیل اشتراک نشریات به صورت رایگان در اختیار دانشگاه قرار داده شده است. این پایگاه چکیده هایی نموداری از پیشرفتهای جدید در تحقیقات کاتالیز می باشد. ماهنامه 200 چکیده به آن افزوده می شود.

جستجو در پایگاه
پس از انتخاب آن وارد صفحه روبرو می شوید.

Search all field متن وارد شده در این باکس در همه ی فیلدها جستجو می شود.
Web issue از منوی کشویی که در مقابل آن می باشد می توانید تاریخی که مدنظر دارید انتخاب نمایید. در صورتی تمایل داشته باشید آخرین شماره را جستجو نمایید گزینه Limit to latest monthly را تیک بزنید.
Reactants عبارت تایپ شده در باکس مقابل آن را در نام واکنش دهنده را جستجو می کند.
Products عبارت تایپ شده در باکس مقابل آن را در تولیدات واکنش جستجو می کند.
Catalysts عبارت تایپ شده در باکس مقابل آن را در کاتالیزورهای واکنش جستجو می کند.
Catalyst Type از منوی کشویی که در مقابل آن می باشد می توانید نوع کاتالیزور را انتخاب نمایید.
Reaction Type می توانید نوع واکنش را انتخاب نمایید.
Bibliographic Data اطلاعات کتابشناختی 
Article Title عنوان مقاله
Publication year می توانید محدوده زمانی انتشار را مشخص نمایید یا با تیک زدن Search all years تمام سالها را جستجو نمایید.
Author names نام نویسندگان
Journal title عنوان مقاله
Number of hits to be displayed per page تعداد نتایجی که در هر صفحه نمایش می دهد که می توانید یکی از گزینه های 10,20,30 و یا all را انتخاب نمایید.
Boolean searching between fields می توانید یکی از قوانین AND و یا OR بین فیلدهای مورد نظرتان به کارببرید.
Browse lasted issue با کلیک کردن برآن امکان مرور آخرین شماره از پایگاه وجود دارد.

معرفی ISI Web of Knowledge
پرتالی است که فراهم کننده دسترسی به:
·      ISI Web of Science  
·         ISI Proceedings
·         ISI Current Contents Connect
·         ISI Journal Citation Reports
·         ISI Derwent Innovations index
·         plus additional products and external collections
ISI Web of Knowledge شامل 22000 مجله، 23 میلیون پتنت، 192000 مقالات ارایه شده در کنفرانس ها، 5500 وب سایت، 5000 کتاب و 2 میلیون ساختار شیمیایی است که این محصول Web of Science را نیز شامل می شود. 
Web of scienceمرکب از پنج پایگاه شامل اطلاعات جمع آوری شده از هزاران ژورنال پژوهشی می باشد.
نمایه استنادی گسترش یافته علوم
نمایه استنادی علوم اجتماعی
نمایه استنادی علوم انسانی و هنر
نمایه شیمی
واکنش های شیمیایی جاری

Science Citation Index Expanded (نمایه استنادی گسترش یافته علوم) برای ژورنال های ادبی تا علوم می باشد. بیش از 6.650 ژورنال اصلی از بین 150 نظام علمی – که این بیش از  2.500 مورد به شکل چاپی و سی دی رام از نمایه استنادی علوم می باشد. نمایه استنادی علوم شامل همه ی منابع به دست آمده از مقالات نمایه شده می باشد.
هر هفته به طور میانگین 19.000 رکورد به آن افزوده میشود
فراهم کننده دسترسی به اطلاعات ازسال  1900 تاکنون می باشد.
شامل حدود 423.000 استناد هر هفته می باشد.
از ژانویه 1991تقریباً در 70% از موارد چکیده به زبان انگلیسی قابل جستجو می باشد.
تعدادی از موضوعاتی که پوشش می دهد شامل: کشاورزی, نجوم, بیوشیمی, زیست شناسی, بیوتکنولوژی, شیمی, علوم کامپیوتر, علم مواد, ریاضیات, پزشکی, علوم سیستم عصبی, تومرشناسی, پزشکی اطفال, علم گیاه شناسی, روانپزشکی, جراحی, علم دامپزشکی, جانورشناسی

Social Sciences Citation Index (نمایه استنادی علوم اجتماعی) که 1.950 ژورنال را از میان 50 شاخه علوم اجتماعی نمایه می کند. و بطور مجزا آیتم های مرتبط از بیش 3.300 ژورنالهای برجسته علمی و فنی جهانی را نمایه می کند.
پوشش زمانی آن 1956 به بعد می باشد
هر هفته 2.900 رکورد به آن افزوده می شود.
تقریباً 60.000 استناد جدید به آن افزوده می شود.
از ژانویه 1992 چکیده به زبان انگلیسی 60% از مقالاتی که در نمایه می باشند قابل جستجو می باشد.
تعدادی از موضوعاتی که پوشش می دهد شامل: انسان شناسی, تاریخ, روابط صنعتی , کتابداری و اطلاع رسانی, حقوق, زبانشناسی, فلسفه, روانشناسی, روانپزشکی, علوم سیاسی, بهداشت همگانی, عملکرد اجتماعی, خدمات اجتماعی, جامعه شناسی, اعتیاد, مطالعات شهرنشینی, مطالعات زنان
Arts & Humanities Citation Index® (نمایه استنادی علوم انسانی و هنر) بیش از 1.160
ژورنال های برجسته جهانی هنر و انسان شناسی را نمایه می کند.و نمایه می کند آیتم هایی که به صورت اختصاصی از 6.800 ژورنال اصلی علوم و علوم اجتماعی انتخاب شده اند.
پوشش زمانی آن از 1975 به بعد می باشد.
هر هفته به طور میانگین 2.300 رکورد به آن افزوده میشود.
هر هفته تقریباً 15.250 منابع استناد شده به آن افزوده می شود.
شامل بیش از 2.5 میلیون رکورد
استنادها شما را به صورت واقعی به یک کار هنری, کتاب , نتهای موسیقی یا دیگر منابع مرتبط ارجاع می دهند.
از ژانویه 2000 چکیده ها به زبان انگلیسی قابل جستجو می باشد.
تعدادی از موضوعاتی که پوشش می دهد شامل: باستان شناسی, معماری, هنر, مطالعات آسیایی, ادبیات باستان(کلاسیک), رقص, فرهنگ قومی, تاریخ, زبان, زبان شناسی, نقدهای ادبی, ادبیات, موسیقی, فلسفه, شعر, رادیو تلویزیون و فیلم, مذهب و تئاتر

Current Chemical Reactions واکنشهای شیمیایی رایج شامل روش های منفرد یا چندمرحله ای گرفته شده از ژورنالهای برجسته و پروانه های ثبت اختراع از 39 منبع معتبر منتشرشده می باشد.
روند واکنش کلی فراهم آورده هر روشی با جزئیات طولانی, نمودارهای دقیق ارائه شده  از مرحله واکنش می باشد.پوشش زمانی آن 1985 تاکنون می باشد که شامل بیش از 880.000 واکنش می باشد. به صورت ماهانه با اضافه شدن 3.000 رکورد جدید بروز می شود.
Index Chemicus (نمایه شیمیایی)
تعداد زیادی از رکوردهای پایگاه از شروع تا پایان واکنش را نمایش می دهند.نمایه شمیایی منبع حیاتی از ترکیبهای فعال زیستی و محصولات طبیعی می باشد.پوشش زمانی پایگاه از 1993 به بعد , شامل بیش از 2.6 میلیون رکورد می باشد. هر هفته با بیش از 3500 ترکیب بروز می شود. 

جستجو
می توانید براساس فیلدهای عنوان, نام نشریه, سال انتشار, نویسنده, گروه نویسندگان, آدرس, زبان, نوع سند و موضوع جستجو نمایید.
با انتخاب فیلد TOPIC جستجوی شما در فیلدهای چکیده , کلیدواژه و عنوان انجام می شود.
با انتخاب فیلد TITLE جستجو خود رابه عنوان مقاله محدود می نمایید.
توجه برای جستجوی بهتر راهنمای عملگرها را مطالعه نمایید.

در کنار فیلد Author علامت  قرار دارد که با کلیک کردن بر روی آن وارد صفحه نمایه نویسنده می شوید.
شما می توانید به صورت الفبایی مرور نمایید. یا از طریق تایپ قسمتی از نام نویسنده به جستجوی آن بپردازید. برای انتخاب نام نویسنده ای که می خواهید بر روی گزینهAdd کلیک نمایید. و برای انتقال نویسنده یا نویسندگانی که انتخاب نموده اید به فیلد جستجو نویسنده بر روی گزینهOk کلیک نمایید.

در کنار فیلد Publication name علامت  قرار دارد که با کلیک کردن بر روی آن وارد صفحه نمایه نام نشریه می شوید.
نمایه نام نشریه نیز مشابه نمایه نویسنده می باشد. قسمت find option  در نمایه نویسنده وجود ندارد که در زیر توضیح داده شده است.
Find  
می توانید کلمه یا عبارت را با به کاربردن علامت بریده نویسی که ستاره یا علامت سوال به کار ببرید
  در قسمت Timespan می توانید محدودیت های زمانی خود را اعمال نمایید.
در قسمت Citation Database میتوانید یکی یا بیشتر پایگاههای استنادی را برای جستجو. انتخاب نمایید

جستجوی مراجع استنادی
جستجوی برای مقالاتی که قبلاً مورد استناد قرار گرفته اند.
از میان جستجوی منبع استناد شده , شما می توانید کشف کنید که چطور یک عقیده یا اختراع پیدا می شود , تایید می شود , پیشرفت می کند, گسترش می یابد یا اصلاح می شود.
1- برای جستجو ابتدا نام نویسنده استناد شده و کوتاه شده عنوان کار استنادی را وارد نمایید. سپس بر روی گزینه Search کلیک نمایید.
2- در صورتی که بخواهید جستجوی خود را محدود نمایید می توانید سال استناد را وارد نمایید.
3- بعد از اینکه شما بر روی گزینه Search کلیک نمودید شما منابعی از نمایه استنادی خواهید دید که شامل نویسنده/کار استناد شده و اطلاعاتی که شما وارد نموده اید, می باشد.
4- منبع و یا منابعی را از نمایه استنادی انتخاب نمایید. سپس بر روی گزینه Finish کلیک نمایید.
وقتی شما بر روی گزینه Finish Search کلیک می نمایید, شما بازیابی خواهید کرد رکوردهایی از مقالاتی که استناد کرده اند منابعی که شما از نمایه استنادی انتخاب نموده اید.

عملگرها
ü      می توانید قوانین بولی AND,OR,NOT و SAME برای جستجو به کارببرید.
اصطلاحات جداشده به وسیله SAME در یک جمله ظاهر می شوند. یک جمله تعریف شده مانند:
·         عنوان یک مقاله
·         جمله ای از چکیده
·         آدرسی منحصر به فرد
با به کار بردن OR آن اصطلاحاتی که شامل هر کدام از اصطلاحات جدا شده توسط این اپراتور می باشد.
با به کاربردن NOT ان اصطلاحی که نمی خواهید از نتیجه جستجو بیرون می رانید.
با به کاربردن AND جستجوی شما شامل همه ی اصطلاحات جدا شده توسط این اپراتور می باشد.
ü         با به کاربردن پرانتز الویت ازبین خواهد رفت.
ü   به کار بردن کلمات با حروف بزرگ یا کوچک تاثیری در نتیجه ی جستجوی شما نخواهد داشت برای مثال AIDS, Aids و aids نتایج یکسانی را در برخواهد داشت.
ü  Wildcards در همه ی فیلدها می توانید به کار ببرید . که می تواند درون یا آخر عبارتی باشد اما در ابتدای آن به کارنبرید.

علامت ستاره * شامل یک گروه از کاراکترها یا هیچ کاراکتری می باشد.
علامت سوال ? شامل تنها یک کاراکتر می باشد.
علامت دلار $ شامل یک یا هیچ کاراکتری می باشد.
وقتی شما جستجو می کنید TITLE,TOPIC باید کمترین تعداد سه کاراکتر را قبل از ستاره, علامت سوال یا علامت دلار برای اینکه جستجوی شما با خطا مواجه نشود.
وقتی که شما جستجو می کنید AUTHOR باید حداقل یک کاراکتر را قبل از ستاره, علامت سوال یا علامت دلار برای اینکه جستجوی شما با خطا مواجه نشود
شما نمی توانید wildcards را قبل از کاراکترهای خاص مانند @,# به کارببرید
شما نمی توانید wildcards برای سال نشر به کار ببرید مانند 200*  که اشتباه می باشد.
organi?ation*  که نتایج آن شامل:
Organisation
Organisations
Organisational
Organization
Organizations
organizational

نتایج و تصحیح نتایج
نتایج جستجویتان را در فرمت خلاصه نمایش داده می شود, همه ی رکورد ها براساس آخرین تاریخ مرتب می شوند که پیش فرض گزینه Sort می باشد.
در بالای صفحه خلاصه ای از عبارت مورد جستجوی شما و همچنین محدودیت هایی که برای جستجو وارد نموده اید ظاهر می شود. 
Refine Results(تصحیح نتایج)
شما می توانید با تیک زدن تعدادی از اقلام مورد نظر را بازیابی را انتخاب نمایید, شماره ای که در پرانتز نمایش داده می شود شماره رکوردی را که شامل آن آیتم می باشد در صفحه نتایج نمایش می دهد.
شما می توانید براساس زمینه های موضوعی, نوع اسناد, نویسندگان, عنوان منبع و… به پالایش نتایج خود بپردازید.
شما بر روی یک یا چند مورد از موارد توضیح داده شده کلیک نمایید و سپس بر روی گزینه Refine کلیک نمایید.

برای آنالیز نمودن نتایج بر روی گزینه یAnalyze Results کلیک نمایید.
خلاصه نمودن ارزش های اطلاعاتی از زمینه ای شما انتخاب نموده اید.
1- بر روی گزینه Analyze Results کلیک نمایید.      
2- یک زمینه از فهرست انتخاب نمایید(زبان- عنوان منبع- زمینه موضوعی و…)
3- تعداد رکوردهایی که می خواهید آنالیز نمایید انتخاب نمایید.
4- Set the display option : آپشن هایی برای نمایش رکوردها؛
5- Sort by: شما می توانید بر اساس شماره مدرک یا زمینه ای را که انتخاب نموده اید نتایج را مرتب نمایید.

create citation report
می توانید یک بررسی آماری گرافیکی روی نتایج جستجوهایتان داشته باشید.
مجموعه ای از استنادهای آماری را برای نتایج جستجوی شما فراهم می آورد. که این آمارها شامل:
v     مجموعه تعداد دفعات همه ی آیتم های استناد شده
v     میانگین تعداد دفعات یک آیتم استناد شده
v     تعداد دفعات یک آیتم استناد شده در هر سال
v     میانگین تعداد دفعات یک آیتم استناد شده در یک سال

جستجوی پیشرفته
با توجه به تگ های دو کاراکتری که در جدول زیر نمایش داده شده, به کاربردن اپراتورهای بولی (نحوه کاربرد آنها در قسمت جستجو توضیح داده شده است) , استفاده از پرانتز, و مجموعه ای از منابع ضابطه جستجوی خود را ایجاد نمایید.

نتایج در Search history در پایین صفحه نمایش داده می شود.

تاریخچه ی جستجو
بر روی جستجوهای قبلی خود یک جستجوی ترکیبی انجام دهید.
1-     بر روی آپشن And یا OR کلیک نمایید.
2-     با تیک زدن مجموعه جستجوهایی که می خواهید ترکیب نمایید انتخاب نمایید.
3-     بر روی گزینه Combine کلیک نمایید.
4-     در ستون Result بر روی لینک ها برای دیدن نتایج جستجو کلیک نمایید. 
My saved searches
بعد از اینکه در پایگاه یک جستجو انجام دادید شما می توانید ضابطه ی جستجوی خود را مانند تاریخچه جستجو (Search history) ذخیره نمایید.
برای ذخیره نمودن شما باید رجیستر نموده و سپس Sign In نمایید.

Research ID
ResearcherID وب سایتی می باشد که پژوهشگران برای دریافت یک شماره شناسایی واحد رجیستر نمایند.
در ResearcherID.com شما می توانید:
·         اطلاعات پروفایل خود را بروز نمایید.
·         لیست نشریاتی که در web of science برای جستجو به کار می برید بسازید یا فایلی را آپلود نمایید.
·         انتخاب نمایید که پروفایلتان به صورت عمومی یا خصوصی باشد.
·    ابزارهای جدید در فعل و انفعالات محیط آزمایشگاهی برای فهمیدن استانداردهای شخصی خود به کار ببرید. این ابزارها شامل:
1- Citings Articles Network
2- Collaboration Network
3- Badge
 

My web EndNote
با توجه به اینکه امروزه مدیریت اطلاعات شخصی برای پژوهشگران حوزه های مختلف یک دغده شده است، شرکت Thomson جهت راحتی پژوهشگران نرم افزار EndNote، که یکی از بهترین نرم افزارهای مدیریت اطلاعات در روند پژوهش می باشد را به کاربران خود عرضه کرده است. EndNote  کمک بسیار موثر و چشمگیری به پژوهشگران و نویسندگان مقالات علمی در زمینه مدیریت مستندات، نوشتن مقاله، نشر مقاله بر اساس استانداردهای مختلف ناشرین بین المللی، می نماید. در پورتال WOK، نسخه تحت وب این نرم افزار با عنوان EndNote Web در دسترس اساتید، محققین و دانشجویان است. کاربران می توانند هنگام جستجو، نتایج حاصل از جستجو را در این نرم افزار وارد، سازماندهی، به اشتراک و استخراج نمایند. این نرم افزار با ارائه بیش از 2300 استاندارد نشر مقاله و انواع فرمتهای پذیرفته شده بین المللی رفرنس نویسی، با یکپارچه شدن با MS-WORD   کمک شایانی به پژوهشگران ودانشجویان  در حین نوشتن مقاله و پایان نامه و هم به هیات تحریه مجلات علمی و هیات داوران می کند.

در EndNote Web   امکانات ذیل وجود دارد:
Registration یا ثبت اطلاعات شخصی در EndNote یا WOK برای ایجاد فضای اختصاصی و استفاده از امکانات آنها، ضروری است.
  My Reference 
در این بخش شما می توانید :
–   در تمامی رکوردهای استنادی  موجود در EndNote Web   جستجو نمایید
–    رکوردهای استنادی  موجود در EndNote Web   را در Folder  هایی که قبلا ایجاد شده اند، سازماندهی نمایید.
–     رکوردهای استنادی  موجود در EndNote Web   را اصلاح و یا اطلاعات بیشتری را در مورد آن ملاحظه  نمایید.
2-    Organize  
در این بخش شما می توانید :
–         Folder  های حدید ایجاد نمایید.( New Group)
–         Folder  هایی را که قبلا ایجاد شده اند ، تغییرنام داده، به اشتراک گذارده و یا حذف نمایید.   (Manage My Groups)
–         به Folder  هایی که دیگران برای شما به اشتراک گذاشته اند، دسترسی داشته باشید.     (Share Group)
–         رکوردهای استنادی  تکراری مشخص ،  ساماندهی ویا حذف نمایید.
3-    Collect  
در این بخش شما می توانید :
–         از میان تعداد بسیار زیادی از پایگاه های لیست شده در EndNote Web  که شامل پایگاه های مجانی و غیر مجانی است، پایگاه خاصی را انتخاب نموده و از داخل EndNote Web با رابط واحد، یک به یک جستجو نموده و Favorite List اختصاصی خود را درست نمایید. ( Online Search)
–          برخی از رکوردهای استنادی  جدید را  به شکل دستی وارد نمایید.( New Reference)
–         لیستی از رکوردها را که قبلا در پرونده ای  با استانداردهای مطرح، ضبط شده اند را به شکل گروهی به EndNote Web  وارد نمایید.( Import References)   

4-    Format 
در این بخش شما می توانید :
–         تمام یا بخشی از رکوردهای استنادی در EndNote Web را بر اساس یکی از 2300  سبک نشر  (Bibliographic Style)  ، در قالب یکی از فورمتهای HTML ،  TXTویا  RTFذخیره، پست الکترونیک ویا چاپ نمایید .                  ( Bibliographic)   
–         تمام یا بخشی از رکوردهای استنادی در EndNote Web را بر اساس یکی از استانداردهای شناخته شده مدیریت منابع استنادی مثل RIS  (Export style)  ، در قالب یک پرونده ذخیره، پست الکترونیک ویا چاپ نمایید نمایید. (Export References)
–         سبک هر مقاله ی نوشته شده را به سبک دیگری از میان 2300 سبک نشر، به آسانی تغییر دهید. (Format Paper) 
–         شما با Download   کردن یک  نرم افزار که اجرای آن یکپارچگی ارتباطMS-WORD  باEndNote Web  ایجاد مینماید ، امکان استناد گذاری را در هنگام نوشتن مقاله، در اختیار خواهید داشت. با یکپارچه شدن، یک TAB  خاص به نام EndNote Web در MS-WORD  اضافه خواهد شد و امکانات EndNote را در هنگام نوشتن مقاله یا پایان نامه، درهر نقطه از آن ، در اختیار نویسنده قرار خواهد داد.   (Cite While You Write Plug-In)
5-    Options
در این بخش شما می توانید :
–         کلمه عبور خود را در EndNote و ISI WOK تغییر دهید. (Change Password)   
–         آدرس پست الکترونیک خود را در EndNote و ISI WOK تغییر دهید.( Change E-mail Address)  
–         اطلاعات شخصی خود را در EndNote و ISI WOK تغییر دهید.  (Change Profile Information)

آگاهی رسانی جاری (ایمیل آلرت)
آگاهی رسانی ها براساس آخرین نتایج جستجوی شما در بخش History می باشد. آلرت ها به مدت 24 هفته فعال می باشد.با کلیک بر روی گزینه ی My citation Alert آگاهی رسانی صفحه خود را تمدید می نمایید. هرگاه آن رادر صفحه پروفایل خود حذف ننمایید به عنوان استراتژی جستجوی شما ذخیره خواهد ماند.
 

برگه ایمنی مواد شیمیایی
(MSDS)

اسید سولفوریک اسید
اسید سولفوریک اسید معدنی بسیار قوی می باشد. این اسید با هر درصدی در آب حل می شود. اسید سولفوریک در گذشته به نام جوهر گوگرد معروف بوده است. وقتی غلظت بالایی از گازی به اسید سولفوریک اضافه می شود، الئوم یا اسید سولفوریک دود کننده به فرمول ایجاد می شود. واکنش اسید سولفوریک با آب بسیار گرمازا می باشد. اضافه کردن آب به اسید سولفوریک غلیظ خطرناک است. زیرا در اثر حرارت حاصل از واکنش اسید و آب ، آب داغ ممکن است به اطراف پراکنده شود.
بنابراین آن را با آرامی به آب اضافه می کنند. این مساله بدلیل پایین بودن دانسیته آب نسبت به اسید سولفوریک می باشد که آب میل دارد روی اسید قرار گیرد. میل ترکیبی اسید سولفوریک با آب بقدری بالاست که می تواند مولکول های هیدروژن و اکسیژن را از بقیه ترکیبات بصورت آب جدا کند. به عنوان مثال مخلوط کردن گلوکز و اسید سولفوریک ، عنصر کربن و آب ایجاد می کند.
اسید سولفوریک قسمت عمده باران اسیدی می باشد که از آلاینده های جوی مثل حاصل از کارخانه ها با آب باران بوجود می آید.

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سولفوریک
فشار بخار: 001/0 میلی متر جیوه در c 200
نام: اسید سولفوریک
فرمول:4SO 2H
ظاهر: مایع بیرنگ
وزن مولکولی:mol/g98
نقطه ذوب:c 100
نقطه جوش:c 3350
وزن مخصوص:cm/g8/1

کاربرد اسید سولفوریک
اسید سولفوریک جزء مواد شیمیایی پراستفاده می باشد. این ماده در واکنش های شیمیایی و فرآیندهای تولید سایر ترکیبات ، کابرد فراوانی دارد. عمده ترین استفاده آن در کارخانه های تولید کود شیمیایی ، استخراج فلزات ، سنتزهای شیمیایی ، تصفیه پساب ها و پالایشگاه های نفت می باشد. اسید سولفوریک در اثر واکنش با اسید نیتریک ، یون نیترونیوم تولید می کند که در فرآیند نیترو دار کردن ترکیبات استفاده می شود.
فرآیند نیترودار کردن در صنایع تولید مواد منفجره مانند تولید تری نیتروتولوئن (TNT) ، نیترو گلیسیرین و … استفاده می شود. اسید سولفوریک در انباره های سربی (باطری های سربی) به عنوان محلول الکترولیت استفاده می شود.
اسید سولفوریک ، یک عامل آبگیری بسیار قوی است. در اکثر واکنش ها به عنوان عامل هیدراتاسیون استفاده می شود و در تولید میوه های خشک هم به میزان کم ، از اسید سولفوریک برای جذب آب استفاده می کنند.

نکات ایمنی
اسید سولفوریک ، اسید بسیار قوی و خورنده می باشد. نوشیدن آن باعث آسیب های شدید دائمی در دهان و سایر بافت های مورد تماس می شود. تنفس آن بسیار خطرناک بوده و باعث آسیب های جدی می شود. در صورت تماس با پوست و چشم باعث سوزش و ایجاد زخم می شود. در صورت تماس پوست و چشم با آن ، باید با آب فراوان شستشو داده و سپس از محلول بی کربنات سدیم یک درصد برای شستشو موضع مورد تماس استفاده گردد.
حداکثر تراکم مجانی اسید سولفوریک برای 8 ساعت کار از طرف OSHA یک میلی گرم در متر مکعب هوا تعیین شده است.

عوارض جانبی حاد
عوارض جانبی زیر(عوارض کوتاه مدت) بلافاصله و یا پس از مدت اندکی تماس با اسید سولفوریک ممکن است بر روی سلامتی فرد نمایان شود.
تماس با این ماده می تواند باعث تحریک شدید و سوختگی پوست و چشمها گردد که آسیب چشمها ممکن است به ضایعات چشمی و حتی نابینایی منجر گردد.
استنشاق اسید سولفوریک می تواند باعث تحریک مخاط بینی و حلق گردد.
استنشاق اسید سولفوریک می تواند از طریق تحریک ریه ها باعث بروز سرفه و یا تنگی نفس گردد.
در سطوح بالاتر در معرض بودن با این ماده می تواند باعث آب آوردن ریه ها (ادم ریوی) شود که یک حالت اورژانس پزشکی است و با تنگی نفس شدید همراه می باشد.
عوارض جانبی مزمن
پس از مواجهه با اسید سولفوریک ممکن است عوارض مزمن (طولانی مدت) زیر بر روی فرد ایجاد شود و این عوارض حتی ممکن است برای ماهها و یا سالها پایدار باقی بماند:
خطر سرطانزایی
مواجه شغلی با آن دسته از مواد اسیدی غیرآلی که حاوی اسید سولفوریک می باشند برای انسان سرطان زا محسوب می شود.
بسیاری از دانشمندان بر این باورند که هیچ مقدار خاصی را به عنوان حد مجاز و بی خطر از مواجهه با یک ماده سرطان زا نمی توان تعریف کرد.

عوارض مربوط به دستگاه تولید مثل
هیچگونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد اسید سولفوریک روی دستگاه تولید مثل اثر ناخوشایندی دارد. این ادعا بر اساس نتایج آزمایش هایی است که در حال حاضر در دسترس دانشگاه نیوجرسی است.
دیگر عوارض بلند مدت
اسید سولفوریک می تواند تحریک ریه ها شود. تماس مکرر با این ماده ممکن است به بروز برونشیت منجر شود که برای بیمار سرفه، خلط و یا تنگی نفس به همراه دارد.
تماس مداوم با اسید سولفوریک می تواند باعث آسیب پایدار و برگشت ناپذیر ریه ها، آسیب به دندانها و تحریک معده گردد.

جیوه
جیوه که آن را سیماب ( quicksilver ) هم می نامند عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی دارای نشان Hg و عدد اتمی 80 می باشد. جیوه که فلزی سبک ، نقره ای ، سمی و جزء عناصر واسطه است، یکی از دو عنصری می باشد که در دماهای معمولی اتاق حالت مایع دارند (فلز دیگر برم است) و در دماسنجها ، فشارسنجها و سایر وسایل علمی کاربرد دارد. جیوه عمدتا" بوسیله کاهش از ماده معدنی cinnabar (سولفور جیوه) بدست می آید.

خصوصیات جیوه
جیوه ، فلزی سنگین ، نقره ای رنگ ، یک ظرفیتی یا دو ظرفیتی است که هادی ضعیفی برای گرما اما هادی مناسبی برای الکتریسیته می باشد و تنها فلزی است که در دمای اتاق به حالت مایع است ( مایعی مات و درخشان ). جیوه براحتی و تقریبا" با تمامی فلزات معمولی از جمله طلا و نقره آلیاژ می سازد، ( بجز آهن ) که به هر کدام از این آلیاژها ملغمه ( amalgam ) می گویند.
نقطه انجماد جیوه 40- درجه سلسیوس معادل 40- درجه فارنهایت می باشد. این تنها دمایی است که در هر دو مقیاس برابراست. همچنین این عنصر دارای انبساط حرارتی حجمی ثابتی می باشد، واکنش پذیری آن نسبت به روی و کادمیم کمتراست و جایگزین هیدروژن اسیدها نمی شود. حالتهای عادی اکسیداسیون این عنصر عبارتند از: mercurous یا 1+ و mercuric یا 2+. نمونه های بسیار نادری هم از ترکیبات جیوه 3+ وجود دارد.

ترکیبات
مهمترین نمکهای آن عبارتند از:

• کلرید جیوه – که بسیار خورنده ، پالایش شده و به شدت سمی است.
• کلرید mercurous – کالومل بوده و هنوز هم گاهی اوقات در پزشکی کاربرد دارد.
• فولمینات جیوه – یک چاشنی که در مواد انفجاری کاربرد وسیعی دارد.
• سولفید جیوه که از آن در ساخت شنگرف که رنگدانه مرغوبی برای رنگسازی است، استفاده می شود.
ترکیبات آلی جیوه نیز مهم هستند. مطالعات آزمایشگاهی ثابت کرده است که تخلیه الکتریکی موجب می شود تا گازهای نجیب نئون ، آرگون ، کریپتون و زنون با بخار جیوه ترکیب گردند. محصولات تولید شده از طریق این ترکیب توســط نیــــرویهـــــای van der waals در کنار هم قرار گرفته و نتیجه آن HgNe , HgKr , HgAr و HgXe است. Methyl mercury ترکیب خطرناکی است که به مقدار فراوان در آبها و جریانات آبی بعنوان عامل آلوده کننده دیده می شود.

هشدارهـــــــــا
جیوه در هر دو حالت گازی و مایع به شدت سمی است. اگر این فلز سنگین و سمی خورده شود، منجر به ضایعات مغزی و کبدی می شود. به همین علت ، امروزه در دماسنجهایی که فقط به منظور اندازه گیری درجه حرارت آب و هوا ساخته شده اند، از الکل رنگیزه دار استفاده می شود؛ نقطه جوش الکل از هر دمای طبیعی در زمین بیشتر است.
هنوز هم در بسیاری از دماسنجهای پزشکی به علت دقت بالای جیوه از این عنصر استفاده می گردد. هنگام استفاده از این دماسنجها باید توجه زیادی نمود تا گاز گرفته نشوند. واحد تجاری برای کار با جیوه flask است که وزن آن معادل Ib76 می باشد.
جیوه ماده سمی بسیار خطرناکی است که به آسانی از طریق بافتهای پوستی ، تنفسی و گوارشی جذب می شود. یکی از موارد مسمومیت با جیوه به حساب می آید. جیوه ، سیستم عصبی مرکزی را مورد تهاجم قرار داده و تاثیرات بسیار بدی روی دهان ، لثه و دندان می گذارد.
تماس با مقدار زیاد جیوه و در مدت طولانی باعث آسیبهای مغزی و در نهایت منجر به مرگ خواهد شد. هوایی که در دمای اتاق با بخار جیوه اشباع شده باشد، به رغم نقطه جوش بالا بسیار سمی است ( خطر در دماهای بالاتر افزایش می یابد )؛ بنابراین با این عنصر باید در نهایت دقت رفتار شود. لازم است ظروف جیوه بصورت مطمئن پوشیده شوند تا از سررفتن یا تبخیرآن جلوگیری شود. حرارت دادن جیوه یا ترکیبات آن همیشه باید بوسیله هواکشهای مناسب و قوی انجام شود؛ بعضی اکسیدهای آن می توانند به جیوه عنصری تجزیه شوند که سریعا" تبخیر شده و ممکن است دیده نشوند.
جیوه جذب شده توسط ریه وارد خون می شود و در اندام های مختلف مثل کلیه ، مغز و کبد توزیع می شود. [۱] [۲] جیوه اثراتی نیز بر قلب دارد و با افزایش پراکسید هیدروژن باعث از بین رفتن گلوتاتیون می شود [۳] و با اثر بر روی پراکسیون لیپید باعث عوارض قلبی می شود. [۴] جیوه می تواند نوزادان را هنگامی که از شیر مادر تغذیه می کنند تحت تاثیر قرار دهد. [۵]

اسید استیک
اسید استیک یا جوهر انگور جز اسیدهای کربوکسیلیک است و در نامگذاری آیوپاک به اسید اتانوئیک معروف است.
نگاه کلی اسید استیک جز اسیدهای کربوکسیلیک می باشد و در نامگذاری آیوپاک به اسید اتانوئیک معروف است. این اسید دارای فرمول شیمیایی می باشد و در قسمت چشایی طعم ترشی ، شبیه طعم سرکه می دهد.

باکتریهای مخمر سرکه به دلیل تمایل به تولید اسید استیک به این نام معروف شدهاند. این باکتریها در مواد غذایی ، آب و خاک یافت می شوند. اسید استیک بطور طبیعی از میوه ها و برخی مواد غذایی فاسد شده از فرایند تخمیر تولید می شوند و از قدیمیترین ترکیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان می باشد. تاریخچه سرکه (اسید استیک رقیق) از دوران باستان برای انسان شناخته شده بود. احتمالاً انسان ها در دوران باستان هنگام تهیه شراب از فرایند تخمیر به وجود سرکه پی برده بودند. فیلسوف یونانی تئوفاراستوس در سه قرن پیش از میلاد چگونگی واکنش سرکه با فلزات و تولید رنگدانه برای استفاده در نقاشی از کربنات سرب و زاجهای سبز ایجاد شده از نمکهای مس و استات مس را توضیح داده است. رومیان باستان با نگهداری شراب ترش در قدحهای سربی ، شراب بسیار شیرینی به نام Sapa تولید می کردند که طعم شیرین آن ناشی از استات سرب بوده است که امروزه دانشمندان مرگ زودرس بسیاری از اشراف روم را به مسمومیت ناشی از این ماده نسبت دادهاند. شیمیدانهای عصر رنسانس اسید استیک گلاسیال (منجمد) را از تقطیر خشک استاتهای فلزی تهیه می کردند. در سال ۱۸۴۷ هرمن کولب شیمیدان آلمانی برای اولین بار اسید استیک را از مواد معدنی سنتز کرد. خواص اسید استیک خالص، مایعی بیرنگ با بویی تیز، مایعی خورنده و قابل اشتعال می باشد. این اسید در ۱۶٫۶ درجه سانتیگراد منجمد می شود. به این دلیل و همچنین ظاهر یخ مانند آن به نام اسید استیک گلاسیال معروف است. اسید استیک در محلولهای آبی می تواند تفکیک شده و یون استات تولید کند. PH آن برابر با ۴٫۸ می باشد، یعنی در PH=۴٫۸ نیمی از مولکولهای اسید استیک در محلول آبی به صورت یون استات هستند. اسید استیک در حالت بخار شامل دیمرهایی از دو مولکول اسید استیک می باشد که با پیوند هیدروژنی با یکدیگر ارتباط دارند.
بنابراین اسید استیک در حالت گازی از قانون گازهای ایدهآل تبعیت نمی کند. خواص عمومی اسید استیک مانند سایر اسیدهای کربوکسیلیک می باشد. اسید استیک با الکلها و آمینها واکنش داده و به ترتیب تولید استرو آمید می کند. همچنین در اثر واکنش با آلکنها تولید استر استات می کند. این اسید در اثر حرارت تا دماهای بالاتر از ۴۴۰Cْ تجزیه شده و تولید و متان می کند. تولید سرکه از فرایند تخمیر مواد غذایی دارای نشاسته و قند و مواد الکلی توسط باکتری مخمر سرکه (بچه سرکه) تولید می شود. برای تولید سرکه عموماً از میوه هایی مانند سیب ، انگور ، دانه هایی مثل جو و گاهی هم از شراب استفاده می شود. سرکه معمولاً دارای اسید استیک با وزن حجمی ۴ الی ۸ درصد می باشد.

خواص شیمیایی
قدرت اسیدی: اتم هیدروژن (H) در گروه کربوکسیل (−COOH) دراسیدهای کربوکسیلیک همچون اسید استیک، می تواند به عنوان یک یون (پروتون) H+ آزاد شود و به آنها خاصیت اسیدی دهد. اسید استیک در محلول های آبی یک اسید تک پروتونی موثر است با ارزش ثابت تفکیک اسیدی(pKa) آن &nbsp ۰/ ۱ A ۸/۴; pH مولاریته محلول آن (در حدود انسجام سرکه خانگی) ۴/۲ است که نشان می دهد ۴/۰ درصد از مولکول های اسید استیک تفکیک یافته اند.
دی مر چرخه ای اسید استیک; خطوط تیره نشاندهنده پیوندهای هیدروژنی هستند
ساختار کریستالی اسید استیک [۴] نشان می دهد که مولکول ها به صورت دی مر جفت می شوند که پیوندهای هیدروژنی آنها را به هم متصل کرده است. دی مرها را می توان در بخار ۱۲۰درجه سانتی گراد شناسایی کرد. این حالت ممکن است در فاز مایع اسید استیک خالص نیز رخ دهد اما در صورت وجود آب، به سرعت به هم می ریزد. سایر اسیدهای کربوکسیلیک پایین تر نیز این رفتار دی مرسازی را دارند.
حلال: اسید استیک مایع، مانند آب و اتانول یک حلال پروتون دار آبدوست (مولکول قطبی|قطبی) است. این ماده با ثابت دی الکتریک ۲/۶ ، می تواند علاوه بر حل کردن ترکیبات قطبی همچون نمک های معدنی و شکرها، ترکیبات غیر قطبی همچون روغن ها و عناصر شیمیایی مثل سولفور و آیودین را در خود حل کند. این ماده با بسیاری از حلالهای قطبی و غیر قطبی همچون آب، کلروفورم و هگزان مخلوط می شود. این خاصیت انحلال و امتزاج پذیری اسید استیک آنرا به یک ماده شیمیایی پرکاربرد صنعتی تبدیل کرده است.
واکنش های شیمیایی: اسید استیک برای بسیاری از فلزات از جمله آهن، منیزیم و روی خاصیت خورندگی دارد و در واکنش با آنها، گاز هیروژن و نمک های فلزی به نام استاتها تولید می کند. با قرار گرفتن آلومنیم در معرض اکسیژن، یک لایه نازک از اکسید آلومنیم بر روی سطح آن ایجاد می شود که نسبتا مقاوم است. در نتیجه تانکرهای الومنیمی در حمل ونقل اسید استیک مورد استفاده قرار می گیرند. استات های فلزی را می توان از واکنش اسید استیک با یک باز نیز بدست آورد؛ که نمونه مشهور آن واکنش « جوش شیرین = سرکه» می باشد. به جز استات کرومیم ۲، تقریبا کلیه استات ها در آب قابل حل هستند.

ایمنی
اسید استیک غلیظ خورنده است و در نتیجه باید با احتیاط با آن کار کرد، زیرا باعث سوختگی، آسیبهای دائم چشمی و سوزش اعضای دارای مایعات مخاطی می شود. این تاول ها و آبله ها ممکن است تا چند ساعت پس از در معرض قرار گرفتن پدیدار نشوند. به هنگام کار کردن با این ترکیب ها باید از دستکش های مقاوم از جنس پلاستیک نیتریل استفاده کرد چراکه استفاده ازدستکش های لاتکس از ایمنی لازم برخوردار نیست. اسید استیک غلیظ در شرایط آزمایشگاهی به سختی مشتعل می شود. با بالا رفتن دما از مرز ۳۹ درجه سانتی گراد، ریسک تبدیل شدن آن به یک ماده منفجره در مجاورت هوا افزایش می یابد. (حد انفجار: ۴/۵ درصد تا ۱۶ درصد).
خطر محلولهای اسید استیک به میزان غلظت آن بستگی دارد. محلولهایی که اسید استیک آنها بیش از ۲۵ درصد است، به خاطر بوی زننده و بخار خورنده آنها در هود بخار نگهداری می شود. اسید استیک رقیق به شکل سرکه بی ضرر است. با اینحال وارد کردن محلول های قویتر در آن، برای انسان و حیوانات ضرر دارد. این محلول به سیستم گوارش آسیب زده و تغییری مهلک را در خاصیت اسیدی خون ایجاد می کند.


تعداد صفحات : 63 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود