تارا فایل

پاورپوینت خانه هوشمند، ضرورتی برای فردا


خانه هوشمند ، ضرورتی برای فردا

چکیده:

خانه هوشمند در دنیا با نامهای Intelligent Houseیا Smart Home شناخته شده است. خانه ای که نسبت به شرایط محیطی خود و همچنین فرمانهای صاحب خانه بدلیل دارا بودن یک هوش مصنوعی ، می تواند عکس العمل نشان دهد و همچنین این هوش مصنوعی می تواند بصورت اتوماتیک برخی از کارها را انجام دهد .باید دقت داشت که در یک خانه مدرن هوشمند همه توانمندی های تکنولوژی در جهت کاهش خطر برق، افزایش ایمنی در برابر سرقت و نفوذ افراد غیر مجاز به خانه و امنیت در برابر حوادثی مانند آتش سوزی و … در یک جمله در جهت افزایش ایمنی ، امنیت و آسایش انسان طراحیشده است.

سیستمی که یک خانه معمولی را تبدیل به خانه هوشمند می کند BMS یا سیستم جامع مدیریت ساختمان نام دارد. که امروزه در صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای پیدا کرده و زمان آن فرا رسیده تا با استفاده از این سیستم سطح استاندارد اجرای برق پروژه ها را تغییر و کیفیت آنرا افزایش دهیم.

واژه های کلیدی:

سیستم مدیریت ساختمان BMS, ساختمان هوشمند، سیستم اتوماتیک سازی ساختمان Bas , User Interface

مقدمه :

مصرف انرژی در چند دهه اخیر به طور سرسام آوری افزایش یافته است. بعد از بحران انرژی سال 1974 که با بالا رفتن قیمت نفت خام و قیمت انرژی همراه بود، بطور کلی روند مصرف انرژی کمی تغییر کرد و کشورهای بدون نفت در مصرف آن بطور سیستماتیک تر عمل نمودند . به همین دلیل ممالک مصرف کننده انرژی برای جایگزینی انرژی های جدید و صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده بهتر از انرژی های موجود گام برداشته اند .

تا کنون اقدامات مفیدی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در کشور به ثمر رسیده است . اما علیرغم موارد به انجام رسیده، همچنان پتانسیلهای بسیار گسترده ای برای بهینه سازی مصرف انرژی در کشور وجود دارد،  که در صورت بکارگیری راهکارهای مناسب، نتایجی همچون  کاهش سطح تقاضای انرژی و محدود شدن نرخ رشد رو به افزایش ظرفیت سازی نیروگاهی ، بهبود الگوی تولید، مصرف و بهبود ضریب استفاده از سیستم موجود و آزاد سازی ظرفیت های عرضه برای حضور فعالتر در بازارهای بین المللی انرژی را  به دنبال خواهد داشت .

برای رسیدن به چنین هدفی، تولید کنندگان و نیز مصرف کنندگان انرژی نیازمند توانایی برای کنترل و مدیریت سیستم های انرژی بر خود میبا شند . باید خاطر نشان ساخت که تولید کنندگان انرژی ، نیازمند به اطلاعات کافی پیرامون الگوی مصرف خود میباشند تا بتوانند مدیریت موثر و لازم را داشته و همچنین بتوانند قیمت گذاری تولید انرژی و روند برنامه ریزی آن را از حداکثر به سطح متعادل برسانند و مصرف کنندگان نیز باید به میزان مصرف انرژسی خودشان پی ببرند تا بتوانند آن را کنترل کنند .

از آنجایی که اتلاف انرژی در ایران در بخش ساختمان بیش از یک سوم انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده که به نظر میرسد ارزش آن به قیمت جهانی سالیانه بالغ بر شش میلیارد دلار میشود . لذا در این متن بیشتر بخش ساختمان مورد توجه قرار دارد و در خصوص ساختمانهای هوشمند و سیستم مدیریتی آنها مطالبی ذکر میگردد .

تعریف ساختمان هوشمند :

ساختمان هوشمند ، ساختمانی است که کلیه زیر سیستمهای کنترلی آن در چارچوب منطقی از پیش تعریف شده  و مناسب با وضعیت کاربری ساختمان ، طراحی و پیاده سازی گردیده است . فرآیند کنترل در ساختمان هوشمند از طریق سیستمهای کنترلی انجام میشود که خود هوشمندانه عمل کرده و همواره در ارتباط مستقیم و تعامل با یکدیگرند و در نهایت تامین کننده نیاز کاربر و طراح در رسیدن به هئف ایجاد ساختمان هوشمند هستند . تعریفی که در ایالات متحده آمریکا  در باره یک ساختمان هوشمند عنوان میشود اینچنین است : یک ساختمان هوشمند ساختمانی است که در بر دارنه محیطی پویا و مقرون به صرفه بوسیله یکپارچه کردن چهار عنصر اصلی یعنی سیستمها ، ساختار ، سرویسها و مدیریت و رابطه میان آنهاست .

به طور کلی ساختمان هوشمند ، ساختمانی است که مجهز به یک زیر ساختار ارتباطاتی قوی بوده که میتواند به صورت مستمر نسبت به وضعیتهای محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را میدهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده نموده و امنیت و آرامش آنها را افزایش دهد . طرح ساختمان هوشمند باعث شده که در مصرف انرژی به مقدار قابل ملاحظه ای صرفه جویی شود و همچنین مدیریت آن بسیار آسان گردد . سیستمهای کامپیوتری بصورت چشمگیری در این رابطه استفاده میشوند . این سیستمها با نامهای مختلفی شناخته شده اند .

سیستمهایی همچون :
 
–    سیستم مدریت ساختمان :Building management system )) سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با بکارگیری از آخرین تکنولوژی ها در صدد آن استکه شرایطی ایده آل ، همراه با مصرف انرژی مصرف در ساختمان پدید آورد .
– سیستم اتوماتیک سازی ساختمان Bas :Automatic system)   Building) با استفاده از سیستم اتوماتیک سازی ساختمان میتوان از راه دو رساختمان را کنترل کرد .
–    سیستم مدیریت انرژی ( Energy Management System :هدف اصلی از سیستم BMS  در یک ساختمان ذخیره سازی انرژی و مصرف صحیح و بهینه از امکانات است ، که نتیجه این هدف علاوه بر ذخیره سازی انرژی ، بازگشت سرمایه اولیه که صرف اجرای BMS شده است میگردد .

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان هوشمند BMS چیست ؟

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان بخشهای مختلف ساختمان را کنترل میکند و شرایط حیطی مناسبی را ایجاد مینماید. کنترل هوشمند دما ، کنترل اتوماتیک امنیت ساختمان ، مدیریت هوشمند اطفای حریق و … از قابلیتهای هوشمند ساختمان هستند . کنترل و دسترسی به سیستم مدیریت هوشمند با استفاده از نرم افزارهای مربوطه در داخل ساختمان و حتی خارج از آن (از طریق اینترنت) مقدور است . سیستمهای کنترل هوشمند انعطاف پذیری بالایی دارند که میتوان به راحتی انها را با نیازهای مختلف منطبق نمود .

دلیل منطقی استفاده از سیستم مدیریت هوشمند در ساختمان چیست ؟

اکثر ساختمان های بزرگ برای تامین خدماتی مانند تشخیص حریق ، اطفاء حریق ، صرفه جویی در انرژی برق ، صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی ، دوربینهای مدار بسته ، مدیریت تهویه مطبوع و … با شرکتهای مختلفی وارد مذاکره میگردند . تعدد پیمانکار باعث تحمیل هزینه های سربار بسیاری میگردد که از جمله آن سیم کشی های متعدد برای سیستمهای مختلف و نیاز به افراد با تخصص های برای راهبری  این سیستم هاست . یکپارچگی در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان بسیاری از معایب ذکر شده را رفع مینماید ، هزینه ها را کاهش میدهد و باز دهی را بیشتر مینماید . همچنین هزینه های نگهداری و رفع عیب سیستم های یکپارچه بسیار کمتر است .

مزایای اصلی ساختمان هوشمند

راحتی : ساختمان هوشمند با ساتفاده از اتوماسیون و بر عهده گرفتن برخی کارهای تکراری راحتی بیشتر برای ساکنین خود به ارمغان می آورد . از طرف دیگر ، برای ایجاد فضای دلخواه در ساختمان هوشمند تنها یک اشره کافی است : سناریوها وظیفه تنظیم دقیق محیط را به عهده میگیرند . استفاده از یک نرم افزار کار آمد با User Interface ساده و چند زبانه (از جمله فارسی) برای کنترل کلیه تجهیزات مزیت دیگری است که موجب سادگی زندگی در ساختمان هوشمند میگردد . کار با این نرم افزار نیاز به هیچ اموزش خاصی ندارد .

ایمنی :
در شرایط بحرانی از جمله آتش سوزی ، آب گرفتگی و سرقت ، ساختمان هوشمند اخطارهایی اعلام میکند که میتواند سهم بسزایی در پیشگیری از وقوع خرابی یا بسیشتر شدن آن ایفا کند . ویژگی خاص دزدگیر در منطقه بندی (Zone)  فضاهای تحت پوشش ، استفاده از سنسوردقیق تشخیص حضور شخص ، حسگر اثر انگشت و همچنین کنترل و ظبط تصاویر دوربینهای مدار بسته بصورت دیجیتالی ایمنی را برای منازل به شکل چشمگیری بالا میبرد .

انعطاف پذیری :
انعطاف پذیری در اجرا و استفاده ، از خصوصیات شاخص تکنواوژی هوشمند است . با استفاده از ابزاری که این تکنولوژی د ر اختیار قرار میدهد ، برای اضافه کردن این امکانات به منازل موجود در اکثر موارد نیاز به سیم کشی مجدد و تویض تجهیزات موجود در ساختمان وجود ندارد . استفاده از کلیدها و صفحات نمایش هوشمند برای برنامه ریزی و اجرا دستورات ، امکان کنترل با استفاده از Remote Control  از داخل ساختمان و یا با تلفن همراه ، همگی ساکنین را برای دسترسی به امکانات ساختمان یاری میکنند .

صرفه جویی در مصرف انرژی :

مدیریت مصرف انرژی در ساختمان هوشمند تاثیر بسزایی در صرفه جویی مصرف انرزی دارد . واسته کردن نور و سیستم تهویه به حضور شخص برنامه ریزی بهینه دمای اتاقها در ساعات مختلف شبانه روز از مصادیق این مدیرسیت مصرف انرژی هستند . همجنین جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب به داخل ساختمان در تابستان توسط کنترل اتوماتیک پرده و کرکره ، سبب صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی برای دستگاههای سرمایشی میشود . بررسیها نشان میدهند ، با بکارگیریب یک منطق کنترلی صحیح ، تا میزا ن چهل درصد از انرژی مصرفی کاسته میشود .

کاهش هزینه :

با توجه به آنکه مصرف انرژی کاملاَ در کنترل قرار دارد ، بهای پرداختی تا حد قابل قبولی به میزان انرژی مفید مصرفی نزدیک است . به این معنا که کاربر تنها هزینه واقعی لنرژی مورد نیاز را می پردازد .

کنترل یکپارچه :
سیستم هوشمند امکان کنترل یکپارچه کل ساختمان را میسر میسازد به نحوی که المانهای کنترلی در دورترین نقاط ساختمان هم به راحتی مانیتور و کنترل میشوند و نیازی به مراجعه نقطه کنترلی نیست .

چه وسایل وتجهیزاتی قابل کنترل هستند ؟

تکنولوژی ساختمان هوشمند امکانات متنوع وگسترده ای در اختیار میگذارد که هر شخص نسبت به علاقه و سلیقه خود میتواند از تمامی یا تنها بخشی از آن بهرذه مند گردد . با کمک این تکنولوژی تمامی وسایل و تجهیزلات داخل ساختمان ، بر حسب خصوصیات محل و نیاز استفاده کننده گان ، توسط صفحه ای نمایش داده میشوند و از همانجا قابل کنترل و مدسیریت هستند . فلسفه اصلی تکنولوژی ساختمان هوشمند بر اساس محوریت بخشیدن به شخص استفاده کننده و نیازهای او پایه ریزی شده ، به درخواستهای امروز و آینده پاسخی ساده  مناسب میدهد و قابلیت هماهنگ شدن با تکنولوژی های بعدی را داراست . در اینجا در مورد وسایل و تجهیزاتی در ساختمان توضیحاتی داده میشود که قابل کنتارل هستند .

روشنایی :
در ساختمان هوشمند منابع نور اعم از چراغ سقفی ،دیواری ،رومیزی ، چراغهای رنگی تزئینی ، فلورسنت و لامپهای LED همگی به تفکیک یا گروهی قابل کننترل هستند . با این روش میتوان بدون نیاز به سرکشی به تمامی چراغها از وضعیت تک تک آنها اطلاع حاصل نمود و آنها را «روشن – خاموش » کرد .

سیستم ایمنی :

ساختمان هوشمند قابلیت مدیریت سیستم دزدگیر ، دروبینهای مدار بسته و حسگر اثر انگشت (Biometric system)را داراست . از مزیتهای اصلی میتوان دقت بالا ، قابلیت کنترل از راه دور ، امکان ارسال SMSبرروی تلفن همراه ، منطقه بندی فضای تحت پوشش (Zone) و تشخیص دود و آب گرفتگی را نام برد .

در ، پنجره ، کرکره وسایه بان : (نصب شده در داخل یا خارج)و سایبان ها به سادکپگی قبا کنترل میباشند . هنگام ترک ساختمان با یک نگاه به صفحه نمایش از وضعیت باز و بسته بودن کلیه در و پنجره ها آگاه شوید . کنترل درها با استفاده از حسگر اثر انگشت و کارتهای مغناطیسی بصورت مرکزی ، علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر امکان طبقه بندی و زمان بندی دسترسی به ساختمان را بوجود می آورد .

سرگرمی خانگی «Home Entertainment» : در ساختمان هوشمند استفاده از آرشیو موسیقی و فیلم به طبع سلیقه شخصی و به تفکیک از هر اتاق امکان پذیر است . آرشیو موسیقی و فیلم شامل Sound Box  ، TV، Radio ، CD ، DVD و… که از آن در تمام اتاقهای ساختمان بدون نقل انتقال دستگاه و یا حتی  CD و DVD مورد نظر استفاده میشود .

آیفون تصویری : با به صدا در آمدن آیفون ، تصویر مراجع در صورت تمایل فقط روی صفحه نمایش مورد نظر و یا روی کلیه صفحات نمایش منعکس میشود . همچنین هنگامی که ساکنین در ساختمان حور ندارند تصویر مراجع و زمان مراجعه ثبت شده و پس از بازگشت از آن مطلع خواهند شد .

سیستم آبیاری خودکار : آبیاری گل وگیاه ، تنظیم فواره و آبشارهای مصنوعی از طریق صفحه کنترل به سادگی قابل کنترل میباشند . همچنین ساختمان هوشمند میتواند کنترل ، آبیاری گل وگیاه در حیاط یا داخل ساختمان را به طور ودکار طبق برنامه ازپیش تعیین شده عهده دار شود.

برای مثال هر غروب در صورت پایین بودن رطوبت چمن از 33% سیستم آبیاری بشکل خود کار بکار میافتد .
کنترل تاسیسات استخر ، سونا ، جکوزی : در ساختمان هوشمند روشن کردن و تعیین حرارت سونا ، اطلاع یافتن از زمان رسیدن سونا به دمای مطلوب ، خودکار کردن تصفیه استخر و یا جکوزی همگی بسادگی امکان پذیر است .

سیستمهای ارتباطی (تلفن ، پیامگیر ، تلفن سانترال ، سرویس Caller ID و Fax از ویژگیهای ساختمان هوسمند میباشند .همچنین در محیط تحت پوشش میتوان از تلفن تصویری (In-Hose Video telephony) استفاده کرد .
وسائل الکتریکی ساختمان : در ساختمان هوشمند ، امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسائل الکتریکی و کنترل آنها وجود دارد . مثلاً پس از اتمام کار ماشین لباسشویی هشداری مبنی براتمام کار به اطلاع میرسد ، هنگام استفاده از جارو برقی با به صدا در آمدن زنگ تلفن یا آیفون جارو بصورت خودکار خاموش میشود . بدین صورت احتمال نشنیدن صدای زنگ تلفن هنگام کار با وسائل خانگی پر صدا یا بعلت زیاد بودن صدای موسیقی ، در ساختمان هوشمند عملا ً منتفی است .همچنین در صورت باز ماندن در یخچال به مصرف کننده اخطار لازم داده میشود .

چگونگی دسترسی و کنترل امکانات در ساختمان هوشمند صفحه کنترل مرکزی :
با یک صفحه کنترل مرکزی شما قادر به کنترل هوشمند تمامیدستگاههای موجود در ساختمان و آگاهی از وضعیت کارکرد آنها هستید . صفحه نمایش مجهز به تکنولوژی لمسی (Touch Screen)  است که به راحتی در استفاده در آن میافزاید و برای استفاده احتیاج به وسیله ورودی دیگری نمیباشد .

کنترل با استفاده از تمواج رادیویی :

با استفاده از این تکنولوژی امکان کنترل ساختمان بصورت بی سیم  (Wireless) وسیله کنترلی   میتواند  یک PDA Table Pc  ، و یا یک Remote control ساده رادیویی باشد . مزیت اصلی استفاده از RF نسبت به IrDA (تکنولوژی بکار رفته در کنترل های تلویزیون ) کارکرد از مسافت طولانی تر و عدم نیاز به دید مستقیم است .

کنترل از راه دور :

ساختمان هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کنونی و کنترل ساختمان از راه دور را محیا میکند . شما میتوانید با استفاده از SMS ، تلفن گویا (Call Center) و یا از طریق اینترنت از این امکان بهره مند شوید .

سناریو :
سناریو به معنای انجام گروهی از کارها فقط با فشار دادن یک دکمه یا یک لمس برروی صفحه کنترل است . راحتی و سرعت در ایجاد فضای مناسب هدف اصلی استفاده از سناریوها می باشد .

اتوماسیون : ساختمان هوشمند برای ایجاد راحتی برای شما ، کنترل برخی از امور روزمره  و تکراری را به دست گرفته و برای شما آسایش بیشتری به ارمغان می آورد . عملکرد خودکار سیستم میتوانتد شامل کارهای از پیش تعیین شده باشد یا با استفاده از سنسورهای دما ، نور، باد،
باران ، سنجش رطوبت وسنسور تشخیص حضور شخص و ….. شرایط را بورت بهینه تنظیم نموده و یا اخطارهای لازم رااعلام نماید .

چگونه مالکین و استفاده کنندگان از ساختمان در هزینه ها صرفه جویی میکنند ؟
وقتی که در مورد هزینه ساختمان سوال میشود کلیه مهندسین معمار و مشاور قادر به محاسبه هزینه آن هستند . به هر حال قیمت واقعی ساختمان از روی حجم سرمایه و هزینه ساخت وراه اندازی آن محاسبه میشود که این هزینه ها شامل موواردزیر است :
1-    ارزش ساخت
2-    ارزش تجهیزات
3-    ارزش سرمایه گذاری
4-    ارزش فعالیت های اجرایی

همانطور که اشاره شد ، در نتیجه استفاده از سیستم مدیریت ساختمان ، کاهش هزینه بوسیله کاهش هزینه راه اندازی ساختمان بدست می آید یک سیستم مدیریت ساختمان هزینه ها را با استفاده از روشهای زیر کاهش میدهد :
برنامه ریزی آغاز و پایان : به چه دلیل تاسیسات ساختمان می بایست 24 ساعت در شبانه روز و 7 روز در هفته در زمستان و یا در مواقع غیر پر مصرف کار کنند در صورتیکه که سیستم مدیریت ساختمان میتواند از این امر جلوگیری کند .

مدل اقتصادی :

 با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان امکان این وجود دارد که به عنوان مثال وقتی دفتر کاری تعطیل می باشد با استفاده از این سیستم کلیه امکانات به حالت خاموش در آید .
و یا مثلا ٌ در هنگام خالی بودن محل کار اگر دما در حد 22 درجه سانتیگراد باشد به محض ورود افراد با استفاده از این سیستم میتوان دما را تا 28 درجه سانتیگراد افزایش داد .

آغاز و پایان بهینه :

تغییر دادن ساعات شروع ماشین آلات وابسته به شرایط آب و هوای داخل و خارج می باشد . به چه دلیل ماشین آلات موجود در ساختمان می بایست در زمانی که دمای محیط به حد تعیین شده آن برای افراد رسیده است کار کنند . روشن شدن ماشین آلات و دستگاه تهویه مطبوع وابسته به دمای محیط می باشد ، به همین دلیل می بایست با حداقل زمان ممکن کار کنند . وظظیفه چرخه بوسیله ایجاد چرخه در پمپها و چیلرهاو غیره بر پایه زمان واقعی کارکردتجهیزات ، اجازه کارکرد تهیه تجهیزات و همچنین افزایش طول عمر تجهیزات را می دهد و این باعث کاهش هزینه های اجرایی ساختمان می شود .

کنترل تطبیق پذیری :

سیسمت مدیریت ساختمان از کنترل ریزپردازنده استفاده می کنند و از آنجایی که ریز پردازنده ها به خودی خود هوشمند هستند ، کارکرد خوب ومناسب یک سیستم را میتوانند بیاموزند . اگر به عنوان مثال یکی از ماشین آلات روزانه 5 صبح برای رسیدن به هدف مورد نظر در ساعت 7 صبح شروع به کار می نماید ولی در ساعت 30 : 6 صبح به هدف مورد نظر برسد ، قابلیت یادگیری دارد به این ترتیب که از روز بعد از آن در ساعت 30 : 5 صبح شروع به کار خواهد نمود و همین امر باعث ذخیره اننرژی می گردد .

منابع انرژی بهینه :

به وسیله استفاده آزاد برای سرمایش و گرمایش ، به عنوان مثال اگر یک واحد سرمایش وگرمایش نیاز به فراهم کردن دمای 15 درجه باشد به طور عادی برای خنک کردن هوا از آب سرد استفاده می نماید . به هر حال اگر درجه حرارت درجه محیط خارج کمتر از 15 درجه (در زمستان) باشد ، در این هنگام BMS هوای تازه بیشتری را وارد محیط می نماید و به این ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی میشود .

توانایی های تکنولوژی اطلاعات :

خیلی از سیستم هایی که در بالا توضیح داده شد با موفقیت در طراحی ساختمانها برای سالهای متمادی استفاده گردیده است .امروزه با استفادهاز مزایای تکنولوژی اطلاعات ما در موقعیتی قرارگرفته ایم که توانایی ساخت ونگهداری ساختمان ها را به صورت موثرتر داریم .

به چه دلیل ساختمان های هوشمند مورد توجه سازندگان ساختمانن قرار گرفته اند؟

در بالا به مزایای سیستمهای مدیریت ساختمان برای سازندگان و مالکان ساختمان اشاره شد . نکات کلیدی که در این مورد وجود دارد را میتوان به صورت زیر خلاصه نمود :
1-    کاهش هزینه های اجرایی
2-    کاهش هزینه های نگهداری
3-    افزایش قابلیت تولید
4-    سازگاری جایگاه حال و آینده ساختمان های هوشمند

    توضیحات بالا جزئیاتی در مورد چگونگی صرفه جویی در هزینه ها توسط سیستم های مدیریت ساختمان را تشریح نمود . اما چه سیستم های دیگری در این ارتباط وجود دارند :
ارتباطات و کابل کشی ، سیستم های امنییتی آتش ، سیسنم های گرمایش و سرمایش ، آسانسور ، کنترل دسترس و سیستم های امنیتی ، تابلوهای برق ، سیستم های روشنایی ، سیستم مدیریت انرژی ساختمان ، سیستم مدیریت همزمان سرویسهای صوتی ، تصویری ، اینترنت و ….

به وسیله مجتمع کردن سرویس های ساختمان قسمتهایی مانند چیلر ، سیستم اعلام حریق ، سیستم کنترل دسترسی و تابلوهای برق این سیستم یک راه حل جامع که با مصرف انرژی ارطباط مستقیم دارد فراهم می نماید و یان امر باعث ذخیره انرژی و کارکرد منظم ماشین آلات ساختمان است . از آنجایی که ساختمان هوشمند یک مفهوم جدید است ، توسعه استفاده از این گونه سیستمها باعث ذخیره هر چه بیشتر انرژی می شود و مزایای زیر را نیز دارد :

ارتباطات به یک راه حل عادی بدل می شود .  تجهیزات تنها می یایست عمل انتخاب شوند و سپس به سادگی قابلیت مجتمع شدن را پیدا خواهند کرد . یک سیستم مدیریت ساختمان می بایست توانایی « تشخیص و گزارش » و همچنین « کنترل و نمایش » را داشته باشد . سیستم مدیریت  ساختمان میتواندبه صورت اتوماتیک کلیه اطلاعات را به یک سیستم Enterprise resource   planning ERPمنتقل نماید .

بنابراین یک سیستم مدیریت ساختمان برای میالکین و سرمایه گذاران امکانات زیر را فراهم آورند :
یک سیستم قابل کنترل ، نمایش ، مدیریت و پشتیبانی ساختمان با یک پایه استاندارد ، انعطاف پذیر ، مجتمع ، هوشمند و کم هزینه .

امکانات کلی که "سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایران" ارائه می نماید چیست؟
مدیریت امنیت ساختمان
 
هر واحد به صورت مستقل مجهز به یک کنترل کننده محلی می باشد که کنترل ورود و خروج را توسط سیستم تشخیص هویت دیجیتالی (کارت مغناطیسی و یا کد دیجیتال) انجام داده و از کسانی که به واحد وارد می شوند، رمز عبور دریافت می نماید.

در صورتیکه رمز عبور درست بود، عبور و مرور به واحد به صورت نرمال ادامه پیدا می کند تا اینکه واحد تخلیه گشته و اعلام خروج شود، که معمولا در انتهای ساعت کاری می باشد. در این صورت نفر اولی که دوباره وارد می شود باید رمز ورود خود را وارد نماید.
در صورتیکه رمز عبور وارد شده اشتباه بود، سیستم از طریق شبکه محلی به نرم افزار مرکزی اطلاع داده و آژیر خطر به صدا در می آید.

همچنین نرم افزار اتاق کنترل، بر روی نقشه ساختمان، محل دقیق مشکل را نمایش می دهد.
در ضمن با پلیس در صورت نیاز تماس گرفته شده و نیز فیلم تصاویر محل مشکل نیز در اتاق کنترل نمایش داده شده و ذخیره می گردد.

مدیریت اتفاقات خاص

در هنگام بروز اتفاقات خاص مانند حمله های قلبی، زورگیری و به طور کلی احساس خطر، هر کنترل کننده محلی مجهز به کلید اعلام خطر بوده که با فشردن آن، آژیر خطر به صدا درآمده و نرم افزار مرکزی با خبر می شود.در صورت نیاز با پلیس یا آتش نشانی تماس گرفته شده و تصویر مربوط به واقعه در اتاق کنترل نمایش داده شده و ذخیره می گردد.توسط نرم افزار کنترل مرکزی و بر روی نقشه ساختمان، محل دقیق اعلام خطر مشخص می گردد و روی صفحه مانیتور اصلی نشان داده می شود.

مدیریت حریق

در مدیریت حریق در ساختمان، تشخیص به موقع حریق و محل اصلی بروز آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کلیه واحدها بستگی به نوع کاربری واحد، حسگرهایی مربوط به تشخیص دود و حرارت نصب شده که به کنترل کننده محلی آن واحد متصل می باشد.

در صورتیکه هر گونه دودی که نشانگر آتش سوزی باشد، و یا حرارتی که نشانگر حریق است، احساس شود، کنترل کننده محلی آژیری پخش می نماید که نشانگر وقوع حریق می باشد و به نرم افزار مرکزی هم اطلاع می دهد.با آتش نشانی و صاحب واحد تماس گرفته شده و اطلاع رسانی لازم انجام می گردد. تصاویر صحنه حریق نمایش داده شده و ذخیره می گردد.بر روی مونیتور اصلی نیز محل دقیق وقوع حادثه روی نقشه ساختمان نمایش داده شده و مشخص می گردد.
 
در صورتیکه آن واحد مجهز به تجهیزات اطفاء حریق باشدو سیستم بر روی کنترل خودکار قرار داشته باشد و یا دستوری از اتاق کنترل دریافت نماید، اطفاء حریق به صورت خودکار انجام و آب پاشها و کپسولهای خودکار منطقه آتش به کار می افتد می پذیرد.

مدیریت دوربین های مدار بسته

در هر واحدی که احساس گردد نیاز به کنترل از طریق دوربین می باشد، یک یا چند دوربین مدار بسته تحت شبکه نصب می گردد که امکان چرخش و بزرگنمایی نیز می تواند داشته باشد.
هر صاحب واحدی می تواند در کنترل کننده محلی خود تعیین نماید که مایل هست که از اتاق کنترل، دوربینش کنترل گردد یا خیر.

در اتاق کنترل، مدیر سیستم می تواند هر دوربینی را که مجاز به دیدنش باشد در هر زمان رویت کرده و در صورت لزوم فیلم مربوط به آن را ذخیره نماید.در صورت بروز هر واقعه مهم در ساختمان، فیلم آن واقعه به صورت خودکار ذخیره می گردد.برخی از واحد ها و یا راهروها که اهمیت و یا رفت و آمد زیادی دارند و ممکن است نیاز باشد که همیشه در حال فیلم برداری باشند را می توان به صورت تک فریم در فواصل خاص و یا به صورت تمام فریم، فیلم برداری نمود.فیلم های ذخیره شده، توسط نرم افزار خاصی قابل نمایش و انتقال می باشند.

مدیریت انرژی ساختمان
 

انرژی های مصرفی در ساختمان معمولا در قالب روشنایی، حرارتی و برودتی می باشند.
برای صرفه جویی در مصرف انرژی، باید بتوان انرژی هایی که در ساعات مصرف بیش از حد مصرف می شوند را مهار نمود و نیز انرژی هایی را که در ساعات خالی از سکنه تلف می شوند را حذف کرد.عمده مصرف انرژی الکتریکی در روشنایی و فن کویل ها می باشد. در صورتیکه صاحب واحد از آن خارج شد، فن کویل خاموش شده و کلیه چراغ های روشنایی خاموش می گردد.

در ساعت خاصی از صبح، سیستم فن کویل شروع به کار کرده و دمای واحدها را به دمای نرمال تنظیم شده می رساند.در ساعاتی که سکنه در واحد حضور دارند، دمای واحد در بازه خاصی قرار دارد و فن کویل تا دمای واحد در درجه تنظیم شده ثابت بماند ها به صورت خودکار کنترل می شوند.کنترل فن کویل های هر واحد در اختیار کنترل کننده محلی آن واحد قرار دارد و نیز برنامه های دمایی جهت صرفه جویی انرژی را از نرم افزار مرکزی دریافت می نماید.


تعداد صفحات : 53 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود