به نام خدا
تهیه کنندگان:
حذف یون های فلزات سنگین از فاضلاب: مقاله مروری
فلز سنگین چیست: اصطلاحی در شیمی است که به فلزها یا شبه فلزهای دارای اثرات زیست محیطی اشاره دارد. مانند: سرب جیوه کادمیوم
بیماری های ناشی از فلزهای سنگین
2:فنون تصفیه پسماند فلزات سنگین
2.1 رسوب شیمیایی
رسوب سولفید یک فرایند کارامد برای فراوری و حذف یون های فلزی سنگین سمی می باشد.یکی از مزایای اصلی استفاده از سولفید ها این است که انحلال پذیری رسوبات سولفید فلزی کم تر از رسوبات هیدروکسید می باشد و این که رسوبات سولفیدی آمفوتر نمی باشند.از این رو فرایند رسوب سولفید در دامنه های اسیدی گسترده موجب افزایش حذف فلزات سنگین در مقایسه با رسوب هیدروکسید می شود.پسماند های سولفید فلزی طیف وسیعی از خصوصیات آبگیری و ضخیم شدگی را نسبت به پسماند های هیدروکسید نشان می دهند.
جدول1: حذف فلزات سنگین با استفاده از رسوب شیمیایی
2.2تبادل یونی
2.3جذب سطحی
جذب یکی از روش های کارامد و به صرفه برای تصفیه فلزات سنگین می باشد. فرایند جذب موجب افزایش انعطاف پذیری در طراحی و عملیات شده و در بسیاری از موارد ، ایجاد پسماند های با کیفیت بالایی خواهد کرد. به علاوه، از آنجا که جذب گاهی مواقع برگشت پذیر است، جاذب ها را می توان توسط فرایند های دفع ماسب بازتولید کرد.
جدول2: جذب انتخابی فلزات سنگین با استفاده از رزین تبادل یونیکلینوپتیلیت
2.3.1: جاذب های کربن فعال
2.3.2جاذب های نانولوله کربن
2-3-3جاذب های زیستی
2.4:فیلتراسیون غشا:
2.4.1الترافیلتراسیون
2.4.2 اسمزیس معکوس
2-4-4الکترودیالیز
الکترودیالیز دیکر فرایند غشایی برای تفکیک یون های غشاهای باردار از یک محلول به محول دیگر به عنوان یک نیروی محرک می باشد. در اکثریت فرایند های ED، غشاهای تبادل یونی مورد استفاده قرار می گیرند. این غشاها معمولا دارای دو نوع اساسی هستند. غشاهای تبادل کاتیونی و آنیونی.این فرایند به طور گسترده ای برای تولید آب شرب از اب های لب شور و آب دریاف تصفیه فاضلاب، بازیابی فلزات ارزشمند از پسماند ها و تولید نمک مورد استفاده قرار گرفته است(سردزاده و همکاران 2009).ED می تواند یک روش مفید در حذف فلزات سنگین از فاضلاب تلقی شود.
2-5انعقاد و فلوکوله شدن
انعقاد یکی از بهترین و مهم ترین روش های تصفیه یون های فلزات سنگین از فاضلاب است، با این حال اهداف اصلی این فرایند کلویید های آب گریز و ذرات معلق می باشند. به منظور حذف فلزات سنگین محلول و مواد نامحلول توسط انعقاد، گروه زانتوژنات سدیم به پلی اتیل ایلن افزوده شد( چانگ و .انگ 2007). این نوع جدید منعقد کننده، یک پلی الکترولیت آمفتر بود. وقتی اسیدیته نمونه آب پایین می باشد، مواد کلوییدی، با بارهای منفی را می توان منعقد کرد با این حال یون کاتیونی نیکل 2 ظرفیتی را نمی توان به خوبی حذف کرد. در صورتی که اسیدیته نمونه بالاتر باشد، حذف نیکل افزایش پیدا می کند.
2-6فلوتاسیون
2-7تصفیه الکتروشیمیایی
جدول6: حذف فلزات سنگین توسط روش های الکتروشیمایی
3:ملاحظاتی در خصوص روش های تصفیه فلزات سنگین
4-نتیجه گیری
پایان