تارا فایل

پاورپوینت بررسی معماری طراحی مرکز دانش علوم اسلامی


بررسی معماری طراحی مرکز دانش علوم اسلامی

ویژگی بنا
طراحی موزه و مرکز دانش علوم اسلامی، نمایانگر عصر طلایی دوران اسلام بوده، و جهت ارتباط بین دانشکده علوم و تکنولوژی آلمانی با فرهنگ و هنر اسلامی در شهر حلبان عمان ساخته شده است. این ساختمان به واسطه ایجاد تعالی بین بین هنر، علم، طبیعت و هندسه طراحی شده و نمادی از بی نهایت و الوهیت می باشد. روش های نوآورانه متعددی برای ارائه موفقیت آمیز بودن طرح پروژه مورد استفاده قرار گرفته است. 

موقعیت- ویژگی بنا-هدف طراحی
موزه و مرکز دانش علوم اسلامی واقع در شهر حلبان، عمان توسط گروه معماران Hoehler + alSalmy طراحی و به اجرا رسیده است. این مرکز دانش علوم اسلامی عصر طلایی دوران اسلام را به تصویر می کشد. و با فرهنگ و هنر اسلامی در راستای ارتباط میان دانشکده علوم و تکنولوژی آلمانی ساخته شده است. هدف از طراحی این بنا ایجاد ارتباط میان هنر، علم، طبیعت و هندسه بوده است. این ساختمان سمبل بی نهایت و الوهیت می باشد. تیم معماران برای ارائه موفقیت آمیز طرح پروژه، از شیوه های نوآورانه متعددی استفاده نموده اند.

گروه طراحی- مساحت- موقعیت
معمار : گروه معماران Hoehler + alSalmy
مکان پروژه : حلبان، عمان
معماران مسئول : Muhammad AlSalmy, Ernst Höhler, Christoph Fischer
عکاس پروژه : Capture Media, Nathan McCall, Osama Al Kharusi, Gijo Paul George
مساحت پروژه : 3600 متر مربع
سال ساخت : 2016

تقسیم بندی نماو کانسپت-ویژگی طراحی
ساختمان مرکز دانش علوم اسلامی متشکل از دو بخش می باشد : یک پوسته بتنی با هندسه اسلیمی که ساختمان را در بر گرفته است. تیم معماران با الهام از مسجد Qarawiyyin و دانشکده AD 857 الگوی هندسی را برای پوسته بیرونی ساختمان انتخاب نموده اند. که یکی از نماد های آموزشی اسلامی در کشور های مسلمان محسوب می شود. پهنای الگوی هندسی نمای این ساختمان با توجه به جهت حرکت خورشید تغییر می کند و از هر سمت ضخامت متفاوتی دارد. یکی از مهم ترین اقدامات تیم معماران در طراحی این پروژه، افزودن خصوصیت کنترل نور و دما به واسطه سازه و الگوی بصری ساختمان می باشد.

جهت گیری ساختمان
بر اساس موقعیت تابش خورشید و جهت باد غالب نحوه قرار گیری ساختمان اصلی صورت گرفته است. به واسطه یک برش عمودی از پوسته هندسی ورودی اصلی ساختمان برجسته شده است.

بررسی طبقه اول-ریزفضاها
در طبقه همکف در داخل یک باکس مکعب شکل نمایشگاهی به مساحت 1200 متر مربع طراحی شده است. از این فضا به عنوان یک محدوده موقت برای بازدید از نمایشگاه استفاده می شود که شامل کاربری هایی مانند: کافی شاپ، گالری و کتابخانه میراث پژوهشی است. قسمتی از فضای این نمایشگاه به کشتی تک دکله چوبی اختصاص یافته است تا به تاریخ دریانوردی کشور عمان احترام گذاشته شود.

در مرکز این ساختمان دو راه پله بی پایان تعبیه شده است که مفهوم سفری معمارانه به نمایشگاه آثار هنری و تاریخی تمام نقاط جهان دارد. به طور مثال: در قسمتی از محدوده نورگیر ساختمان یک ساعت خورشیدی (Sundial) فعال تعبیه شده است. گالری این نمایشگاه شامل طیف گسترده ایی از مصنوعات تاریخی بین المللی می باشد که ابزار علمی و هنری کلاسیک یونان در قرون اخیر، روم، دوره اسلامی و عصر حاضر را نمایش می دهد.

تقسیم بندی گالری
گالری مرکز دانش علوم اسلامی متشکل از سه بخش می باشد:
بخش اول شامل کتابخانه علوم و تاریخ می باشد.
بخش دوم حاوی طبف گسترده ایی از ابزارهای تاریخی زمین شناسی، ریاضی دان ها، ناوبری، نجوم، ابزار بصری و ابزار مکانیکی می باشد.
بخش سوم نیز مختص برنامه های آموزشی است، مکانی که بیشتر اختصاص به دانشجویان دانشگاه آلمانی GUtech شهر حلبان عمان یافته است.

بررسی راه پله ها
در مرکز ساختمان دو راه پله بی پایان طراحی شده که مفهوم سفری معمارانه به نمایشگاه آثار هنری و تاریخی سراسر دنیا از جمله یک ساعت خورشیدی (Sundial) فعال که در بخشی از محدوده نورگیر ساختمان قرار گرفته است. گالری نمایشگاه مملو از طیف وسیعی از مصنوعات تاریخی بین المللی است که شامل ابزار علمی و هنری کلاسیک یونان در قرون اخیر، روم، دوره اسلامی و عصر حاضر  را به نمایش می گذارد. 

https://arch-projects.com/history-science-centre/
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiT-qT_6brmAhV6WxUIHQw0DwwQFjABegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.arel.ir%2Ffa%2FNews-View-7699.html&usg=AOvVaw0xFBlxXqwYJAjV0aeXSzD2
https://www.arel.ir/fa/News-View-7699.html


تعداد صفحات : 20 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود