INSERT THE TITLE
OF YOUR PRESENTATION HERE
FREE
PPT TEMPLATES
1
موضوع: بررسی عوامل و اثرات آلودگی ناشی از انتشار امواج الکترومغناطیس
2
فهرست مطالب
چکیده
طیف امواج الکترومغناطیس EM
موج الکترومغناطیسی چگونه ایجاد می شود؟
امواج در تلفن همراه
وسایل مهم موثر در ایجاد امواج الکترو مغناطیس
شبکه سلولی در آنتن های BTS
نحوه عملکرد آنتن ها
نتایج
امواج پرتوهای غیریونیزان
بحث و نتیجه گیری
3
چکیده
در سالهای اخیر حضور روز افزون امواج الکترومغناطیس باعث نگرانیهای بسیار زیادی برای محیط زیست و انسان شده است که از آن جمله میتوان به آثار حرارتی و آسیب به سیستم زاد ولد اشاره نمود.
استفاده از تکنولوژی در کشورهای توسعه یافته و واردات به کشورهای در حال توسعه باعث شده که استفاده کنندگان از آن در معرض آثار زیان بار و عوارض بهداشتی ناشی از آن قرار بگیرند.
کاربردهای امواج الکترومغناطیسی
پزشکی
کاغذ سازی
علمی
پلاستیک سازی
نساجی
وسایل خانگی
4
وجود آنتن های گوشی های همراه در سطح شهرها باعث افزایش مواجهه افراد به امواج در طول روز و در نهایت باعث نگرانی و مشکلات شده است.
با توجه به اینکه این آنتنها و امواج الکترومغناطیس برای بشر کاربردهای بسیار زیادی را به همراه داشته و بسیاری از مشکلات زندگی انسان را حل کرده است اما احتمال خطرسازی آنها بر سلامتی افراد جامعه بویژه تکنسینهای BTS که با آن سرو کار دارند را به دنبال دارد.
5
طیف امواج الکترومغناطیس EM
6
تابش الکترومغناطیسی که توسط برجهای تلفن همراه منتشر میشود یک شکل از آلودگی محیط زیست و یک خطر جدید برای سلامتی به ویژه برای کودکان و افراد بیماران محسوب میشود.
دستگاه ها ولوازم مختلف در زندگی روزمره، نظیر یخچال، فریزر، تلویزیون رادیو مایکروفر دستگاه های فتوکپی، کامپیوتر،لامپ- های هالوژن چاپگرها ساطع میشوند.
امواج الکترومغناطیسی در حالت کلی دارای ماهیت و سرعت یکسان هستند و فقط از لحاظ فرکانسی طول موج با هم تفاوت دارند
7
موج الکترومغناطیسی چگونه ایجاد می شود؟
این امواج ازدو میدان الکتریکی و مغناطیسی نوسان کننده عمود برهم تشکیل وحرکت این امواج به صورت خط مستقیم هستند که در برخورد با مواد گوناگون جذب یا منحرف شده و دارای طیف بسیار گسترده ای است.
شکل زیر شماتیک آنتنی را نشان می دهد که با جابجایی بار الکتریکی، موجی الکترومغناطیسی را تولید کرده.
8
امواج در تلفن همراه
در دنیای امروز تلفن همراه به عنوان مهمترین وسیله ارتباطی و ضروری برای جوامع انسانی مطرح است که باعث ایجاد امواج زیان باری نیز میشود تلفنهای همراه حتی اگر در فاصله ۳۰ سانتی متر باشد امواجی حدود Pw/ 𝑀 2 ۴۰۰ر لحظه با بدن انسان اصابت می کند.
امواج ساطع شده از آنتنها بسیار خطرناک بوده و خطر امواج در هنگام مکالمه که سیگنال ها در حال کم و زیاد شدن هستند دو برابر می شود.
9
با افزایش روز افزون سیستمهای مخابراتی نصب آنتن های مخابراتی در نقاط مختلف شهرها رو به افزایش است. هر چند افرادی که از گوشی تلفن همراه استفاده مینمایند به طور آگاهانه خود را در معرض تابش امواج ناشی از گوشی قرار می دهند، اما اغلب افراد جامعه به طور ناخواسته تحت تاثیر امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از آنتنها هستند.
10
وسایل مهم موثر در ایجاد امواج الکترو مغناطیس
امواج حاصله از آنتن ها و دکل ها
آنتن های BTS
برای دریافت امواج از شبکه های ارتباطی و ارسال آن به گوشی های تلفن همراه نیاز به نصب آنتن هایی است که آنها را BTS می نامند.
11
شبکه سلولی در آنتن های BTS
BTSها دارای ۳ قسمت هستند که هر کدام حدود ۱۲۰ درجه در سطح افق را پوشش میدهند که جمعا ۳۶۰ درجه میباشد .
قدرت خروجی BTS و قدرت خروجی گوشی به صورت خودکار تنظیم می شود.
هر BTS تا حدود ۳۰ کیلومتری را پوشش میدهد.
12
ماهیت فیزیکی انتشار امواج الکترومغناطیسی یک آنتن با توجه به میزان فاصله از منبع وضعیتهای متفاوتی را ایجاد می کند.
13
نحوه عملکرد انتن ها
با ایجاد جریان الکتریکی در آنتنِ مذکور، الکترون های آن در امتداد آنتن حرکت کرده و همان طور که از قوانین پایه فیزیک الکتریسیته و مغناطیس می دانیم، بار متحرک تولید میدان های الکتریکی و مغناطیسی عمود برهم، یعنی امواج الکترومغناطیسی می کند.
با توجه به مطالعات انجام شده در خصوص آنتن ها عامل فاصله یکی از مهمترین عامل تعیین چگالی امواج الکترو مغناطیسی است.
14
نتایج
نتایج مطالعات موردی که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته شده است به شرح ذیل می باشد:
15
راههای کاهش اثرات مخرب امواج الکترومغناطیس بر سلامت انسان
1- عدم استفاده طولانی مدت از تلفن همراه
2- خاموش کردن تلفن همراه در شب و هنگام خوابیدن
۳- رعایت فاصله بین وسایل برقی و محل استراحت
۴- استفاده نکردن بچه های زیر شش سال از وسایل الکترونیکی
۵- رعایت حریم ساخت و ساز با خطوط برق فشار قوی
امواج پرتوهای غیریونیزان
امواج ناشی از گوشیها و آنتنهای همراه جزء امواج غیر یونیزان است.
امواج را از نظر ماهیت و اثراتی که بر انسان می گذارند به دو دسته بزرگ امواج یونیزان و امواج غیر یونیزان تقسیم بندی کرده اند.
بخشی از امواج الکترومانیتیک هستند که با جذب شدن در ماده در شرایط عادی در ساختار تشکیلاتی اتم آن ماده تغییری ایجاد نمی کند.
امواج غیر یونیزان
16
بحث و نتیجه گیری
امروزه با توجه به گسترش ارتباطات رادیویی و افزایش تعداد متقاضی برای استفاده از اینترنت بر بستر ADSL وایرلس و به تبع آن بالابردن کیفیت و افزایش تعداد دکلهای مخابراتی توسط شرکتهای ارایه دهنده سرویس اینترنت ISP حضور امواج الکترومغناطیسی در زندگی بشر بعنوان آلاینده های نوظهور در محیط زیست، مطرح میباشد.
17
امروزه مطالعات نشان میدهد با افزایش چگالی توان پرتو- های غیر یونیزان و تولید حرارت آنها نیز میتواند صدمات جدی به اندام بدن وارد سازد در این راستا بررسی امواج الکترو مغناطیس ناشی از ایستگاههای BTS لازم و ضروری است تا شاید بتوان با آگاهی و روشنگری افکار عمومی حداقل فاصله ایمن تا دکلها برای سکونت و زندگی رعایت گردد.
18
منبع
اکبری،فاطمه،مرتضوی،ثمر، بررسی عوامل و اثرات آلودگی ناشی از انتشار امواج الکترومغناطیس،دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس،7-6شهریور1398.
19
20