تارا فایل

پاورپوینت بتن و کاربردهای آن در معماری



بتن و کاربردهای آن در معماری

بتن چیست؟
بتن، سنگ دج مصنوعی، متراکم و همگنی است که از مخلوط کردن دانه های سنگی درشت (شن)، دانه های سنگی ریز (ریزدانه یا ماسه)، سیمان و آب درست می شود.
دانه های ریز، فضای خالی بین دانه های بزرگ را پر می کنند و همه ی مصالح به وسیله ی دوغاب سیمان که خاصیت چسبندگی دارد به هم می چسبند.

مواد تشکیل دهنده بتن

مواد تشکیل دهنده بتن
1- سیمان: به عنوان چسباننده عمل کرده و متناسب با شرایط ساخت یکی از تیپهای آن انتخاب می شود.

مواد تشکیل دهنده بتن
2- سنگدانه ها (شن و ماسه): تقریبا 𝟑 𝟒 حجم بتن را تشکیل می دهد و باید به لحاظ، خواص مکانیکی، شکل و بافت، اندازه، سختی و خواص فیزیکی با استاندارهای موجود همخوانی داشته باشد.

مواد تشکیل دهنده بتن
3- آب: آب مورد مصرف در ساختن بتن باید تمیز و عاری از مواد قلیایی، سولفات ها، نمک ها، اسیدها، مواد آلی، چربی، سختی و مواد معدنی باشد. در اکثر استانداردها، آب مناسب برای بتن، آبی است که برای آشامیدن مناسب باشد.

انواع بتن
1- بتن سازه ای: بتن های معمولی، ویژه، خود متراکم، بتن پلیمری، بتن سبک و … که در ساخت اسکلت سازه و یا اجزا باربر سازه ای استفاده می شوند.

انواع بتن
1-1- بتن خود متراکم: نوع جدید از بتن می باشد که به علت استفاده از مواد فوق روان کننده (میکروسیلیس) نیاز به عمل ویبراسیون ندارند و تحت اثر نیروی وزن متراکم می شوند.
1-2- بتن پلیمری: در ساخت این بتن ها از پلیمرهای آلی (لاتکس ها) استفاده می شود که سبب افزایش مقاومت بتن در برابر سایش، کشش و خمش شده و نفوذپذیری بتن را کاهش می دهند.

انواع بتن
1-3- بتن الیافی: الیاف در بتن نقش کنترل ترک ها را دارد و بر مبنای آن؛ مقاومت ضربه، شکستگی، خستگی، مقاومت برشی و خمشی افزایش و ظرفیت جذب انرژی بتن بهبود می یابد.
1-4- بتن سبک: در این نوع بتن جهت کاهش وزن اسکلت ساختمان و در نتیجه کاهش نیروهای زلزله از مصالح سبکدانه (سنگدانه هاس مصنوعی حاصل از پخت خاک رس) در کنار سنگدانه های طبیعی استفاده می شود.
در ایران نخستین ساختمان بتن سبک کشور سال 1386 و در شهر تهران توسط آقای دکتر محمود یزدانی استاد دانشگاه تربیت مدرس در 6 طبقه طراحی و اجرا گردید.

انواع بتن
2- بتن غیر سازه ای: بتن هایی می باشند که در آنها نقش مقاومتی کم رنگ و ناچیز بوده و در مصارف غیر سازه ای نقش آفرینی می کنند مانند: بتنهایی که در ساخت، جداول بتنی، بلوک های بتنی، پالتهای آماده نما، بتن مگر یا تنظیف، بتن محوطه سازی و … استفاده می شوند.

ارزیابی و معیارهای پذیرش بتن
کنترل کیفیت بتن شامل دو بخش ارزیابی مصالح بکار رفته در ساخت بتن و بتن ساخته شده می باشد.
آزمایشهای وابسته و استانداردهای مربوطه در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان و آیین نامه بتن ایران (آبا)معرفی شده است.
در حال حاضر مهمترین و کاربردی ترین روش ارزیابی کیفیت بتن، آزمایش مقاومت فشاری بتن می باشد. بدینصورت که در زمان ساخت بتن از آن نمونه هایی در قالبهای مکعبی و یا استوانه ای تهیه شده و در سن های مورد نظر طراح (معمولا 7 و 28 روز) مقاومت فشاری نمونه سنجش و با مقاومت مشخصه بتن(مقاومت هدف) مقایسه می شود.

کاربردهای بتن در معماری

بلوکهای ساخت دیوار

بلوکهای دکوراتیو

بلوکهای دکوراتیو

بلوکهای دکوراتیو

بلوکهای دکوراتیو

تایل های دکوراتیو

تایل های دکوراتیو

بتن مسلح به الیاف شیشه Glass Fiber Reinforced Concrete (GFRC)
بتن مسلح به الیاف شیشه جدیدترین روشهای پوشش نما در جهان به شمار میرود این قطعات پیش ساخته در حقیقت نوعی کامپوزیت میباشند که با بکارگیری الیاف تقویت کننده داخل مخلوط بتن، مقاومت کششی و فشاری و خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی را افزایش می دهد.
این روزها با پیشرفت شگرف در طراحی سازه و همچنین معماریهای اعجاب انگیز، مصالح و روشهای اجرای سنتی نه تنها پاسخگوی این نوآوریها نیستند بلکه از لحاظ ایمنی و اقتصادی نیز توجیه پذیر نمی باشند.
این قطعات با داشتن استحکام و دوام دراز مدت در برابر شرایط محیطی مثل باد، باران و نور آفتاب و همچنین زلزله دارای مزیت بیشتری نسبت به مصالح مشابه می باشند.

بتن مسلح به الیاف شیشه

دیوارهای بتنی نمایان exposed concrete walls

دیوارهای بتنی نمایان exposed concrete walls

دیوارهای بتنی نمایان exposed concrete walls

دیوارهای بتنی نمایان exposed concrete walls

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 27 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود