تارا فایل

پاورپوینت اینترنت نسل سوم و چهارم – 3g 4g


اینترنت نسل سوم و چهارم
ارائه دهندگان:
***

استاد گرامی:
***

سرعت

چه چیزی این رشد را دامن می زند؟
آن چیزی که باعث رشد شگفت انگیز مصرف داده در بین کاربران شبکه های موبایل شده، فراگیری هر چه بیشتر استفاده از تلفن های هوشمند است

نسل سوم یا 3G
روشی برای انتقال اطلاعات در موبایل و سیستم های بدون سیم می باشد.
نسل جدید شبکه موبایل با رویکرد مولتی مدیا می باشد.
برخلاف جی اس ام که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، این نسل جدید سرعت بالا برای انتقال چندرسانه ای را فراهم می سازد.
در نسل سوم همه چیز در قالب اطلاعات رقومی (دیجیتال) منتقل می شود. با سرعت نسبتاً بالایی که در تلفن های نسل سوم پیش بینی شده است، امکاناتی از قبیل تلفن های تصویری بی سیم، با کیفیت مناسب مقدور خواهد بود
اولین کشوری که از شبکه ۳G به صورت گسترده و تجاری استفاده کرد، کشور ژاپن بود

سرعت انتقال اطلاعات در این حالت سرعت انتقال دیتا بطور تئوری تا ۲ mb/s است که عملاً ۵۰۰ Kb/s تا ۱٫۵ mb/s قابل دسترسی است
در کنار خدماتی اصلی همچون پیام کوتاه و پیام صوتی، نسل سوم امکان استفاده از طیفی گسترده تر از خدمات ارزش افزوده را فراهم می کند.

اینترنت پهن باند بیسیم:
انواع خدمات باند تلفن همراه از جمله مهمترین خدمات ارزش افزوده نسل سوم به شمار می آیند که امکان استفاده مشترکان از اینترنت پرسرعت بر روی تلفن و یا کامپیوتر خود حتی زمانی که در حال حرکت هستند را فراهم می کند.
برای استفاده از اینترنت برروی رایانه و لپ تاپ لازم است از یک مودم با اندازه مشابه حافظه های فلش استفاده خواهدشد.
سرعت اینترنت در نسل سوم تا ۴۲Mbps می رسد و بسته های گوناگون با سرعت و حجم های متفاوت بنا به نیازها و قوانین کشور ارائه خواهد شد

برنامه های تلویزیونی و ویدئویی:
با استفاده از این سرویس، کانال های تلویزیون بر روی موبایل قابل مشاهده است. حق پخش برنامه های تلویزیونی را نیز می توان از طریق گوشی و بر بستر شبکه نسل سوم پرداخت کرد.
همچنین به کمک بستر شبکه نسل سوم می توان فیلم یا کلیپ های ویدئویی را برای مشترکین ارسال کرد و توسط گوشی آنها را دریافت نمود. این سرویس به مشترکین اجازه می دهد انواع ویدئو و محتویات آن را انتخاب کرده و سپس آن را برای مشاهده به گوشی موبایل، لپ تاپ و یا غیره بفرستد

خدمات مبتنی بر مکان
به کمک سرویس های مبتنی بر مکان، اطلاعات آب و هوا یا ترافیک محلی به گوشی تلفن همراه شما فرستاده می شود.
همچنین امکان جستجوی دوستان یا مراکز تجاری نزدیک شما را فراهم می کند. این خدمات شامل تشخیص موقعیت شخص یا شی ء همچون یافتن نزدیکترین باجه های بانکی الکترونیکی یا موقعیت یک دوست یا کارمند می شود.
ردیابی مرسولات یا وسایل نقلیه نیز از جمله خدمات دیگر این سرویس می باشند. کلیپ های اخبار و اتفاقات ورزشی از جمله محبوب ترین فیلم های دانلود شده توسط کاربران موبایل هستند.

نسل سوم در ایران
شرکت رایتل هم در کشور ما  جزو این نسل از سرویس دهندگان تلفن همراه است امکان ارتباط با سرعت نسبتا بالا با اینترنت برقرار شده  و خود این نسل به 3.5G و 3.75G ارتقا داشته.در شبکه نسل سوم رایتل سرعت به طور معمول کمتر از 1Mb/s و در حد متوسط 512Kb/s کیلوبیت بر ثانیه  قابل استفاده است.
ناگفته نماند کیفیت سرویس یا سرعت دانلود در تمام نسلهای تلفن همراه بستگی به پارامترهای زیادی مثل آنتن دهی در محل گیرنده، شلوغی شبکه و تعداد مشترکین در حال استفاده و تجهیزات و تکنولوژیهای سرویس دهنده و … می باشد.

4G
در نسل چهارم، برای ارتباطات موبایلیته (ارتباط در حال حرکت) مانند استفاده در قطار یا خودرو حداکثر سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه و برای ارتباطات نسبتا ثابت و بدون جابجایی مانند کاربران پیاده رو یا ساکن، یک گیگابیت در ثانیه است.

نسل چهارم ارتباطات تلفن همراه از نظر سرعت ۱۰ برابر سریع تر از نسل سوم عمل می کند. سرعت بالای این شبکه سبب می شود که تلفن های هوشمند خیلی بیشتر به کامپیوترها شبیه شوند و امکان برقراری ارتباط های چند رسانه ای سریع را داشته باشند. ‏ 
نسل چهارم شبیه به نسل سوم از دو تکنولوژی اصلی LTE و WiMax استفاده می کند. هر کدام از اپراتور ها یکی از این دو فناوری را برای ارایه خدمات انتخاب می کنند. ‏ 

مقایسه سرعت نسل 3و4
در نسل سوم سرعت انتقال اطلاعات به صورت تئوری ۲ مگابیت در ثانیه است. اما در عمل حداکثر سرعت دریافتی بین ۵۰۰ کیلوبیت در ثانیه تا ۱.۵ مگابیت در ثانیه متغییر است.
نسل چهارم افق های جدیدی را در پهنای باند موبایل باز کرده است. سرعت دانلود ۶ مگابیت در ثانیه و آپلود ۱ مگابیت در ثانیه هدیه 4G به کاربران تلفن همراه است. جالب اینجا است که این شبکه ظرفیت افزایش سرعت را تا ۱۰۰ مگابیت هم دارد. البته این اعداد آزمایشگاهی هستند و وقتی در شبکه با میلیون ها تلفن همراه تست شوند‪،‬ سرعت مقداری کمتر خواهد بود. ‏  

فناوری وایمکس می تواند با فناوری 4G هماهنگ شود. پس می توان با سرعت بالا دانلود کرد و منطقه بیشتری را زیر پوشش گرفت. بسیاری از کشورهای دنیا از مرحله آزمایش این فناوری گذشته اند و در حال استفاده از سامانه ای هستند که مورد توجه شرکت های موبایل واقع شده است. نام این سامانه Long Term Evolution به اختصار LTE یا تکامل تدریجی است.

 دو دکل فورجی می توانند ۲۵ کیلومتر مربع را زیر پوشش خود بگیرند اما وقتی کار به مرحله تجاری برسد، این محدوده بین ۱۲ تا ۲۰ کیلومتر خواهد بود. سرعت انتقال داده در این حالت بین پنج تا شش مگابیت در ثانیه است. سرعت متوسط این سامانه بی سیم برابر با متوسط سرعت انتقال از راه سیم اینترنت پرسرعت در بریتانیا است.

در خصوص برخی از مزایای نسل های بالاتر باندپهن همراه میتوان به انتقال اطلاعات با کیفیت بهتر، امکان استفاده از گوشی تلفن همراه به عنوان دفتر کار سیار، امکان تبدیل گوشی تلفن همراه به باجه بانکی همراه با قابلیت انجام کلیه عملیات بانکی، امکان توسعه آموزش مجازی در نقاط مختلف کشور بر بستر اینترنت پهن باند، امکان دریافت و مشاهده برنامه های تلویزیونی از طریق تلفن همراه باکیفیت فوق العاده و امکان ارائه محتواهای صوتی و تصویری متنوع با کیفیت بالا اشاره کرد.

روند تکامل فناوری نسل 4

در سال 2004 شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بین المللی در حوزه ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد و
در سال 2007 شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعت های 144 مگابیت بر ثانیه و 200 مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند.
در سال 2008 بخش ارتباطات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات ITU، ملزومات استاندارد سیستم های نسل4 را تعریف کرد و در سال 2009 شرکت های نوکیا زیمنس و LG با مشارکت یکدیگر اولین تست کامل عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.

نخستین شبکه LTE در دسترس عموم در جهان، در سال 2009
در شهرهای استکهلم و اسلو راه اندازی شد و نخستین سرویس GPRS نیز به صورت تجاری، پیش از این در سال 2000 توسط همین اپراتور ارایه شده بود.

تعویض سیم کارت فعلی ایرانسل به سیم Usim و یا خرید یک سیم کارت جدید نسل چهارم ایرانسل، استفاده از گوشی، تبلت و یا مودم با قابلیت پشتیبانی از نسل چهارم، اعمال تنظیمات لازم برای اتصال به شبکه باندپهن همراه ایرانسل از طریق تنظیم APN یا Access Point Name گوشی به mtnirancell بدون نیاز به هیچ مشخصه دیگر، اضافه کردن قابلیت LTE از طریق تنظیمات بخش cellular network و یا mobile network گوشی و حضور در مناطق تحت پوشش خدمات 4G ایرانسل، امکان اتصال و استفاده از این خدمات را برای کاربران فراهم می آورد.

نسل چهارم ارتباطات موبایل که در سال های اخیر در دنیا جایگزین نسل سوم آن شده است؛ مهیا کننده سرعت و پهنای باند بسیار بالا برای دسترسی به اینترنت وانتقال دیتاست که علاوه بر گوشی تلفن همراه می توان با استفاده از مودم های نسل 4 سرعت آن را در لپ تاپ های دارای مودم وایرلس USB، گوشی های هوشمند و غیره نیز مورد استفاده قرار داد.
در واقع نسل چهارم موبایل که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته می شود، از فن آوری های استاندارد GSM است و برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل استفاده می شود.

چگونه می توان از نسل چهارم استفاده کرد؟
‏ اول از همه باید در جایی باشید که اپراتور شما خدمات نسل چهارم را ارایه کند. دوم باید تلفن همراهی داشته باشید که قابلیت اتصال به این شبکه را داشته باشد.
ظاهراً به شماره تلفن همراه یک IP Address  داده میشود مثل کامپیوترهایی که به اینترنت وصل می شوند.

مقایسه سرعت در نسلهای مختلف
GPRS 5kb/s
Edge 45kb/s
3G 500kb/s …… 2000kb/s
4G 6000kb/s …….. 100000kb/s

سرعتها در ایران
رایتل 500کیلو بیت بر ثانیه
سرعت دانلود 62 کیلو بیت بر ثانیه
سرعت آپلود 85 کیلو بیت بر ثانیه

ایرانسل 3.5 تا 0.5 مگا بیت بر ثانیه
سرعت دانلود 437 کیلوبیت بر ثانیه کا البته تا 9 مگا بیت بر ثانیه هم رسیده
در اتوبان با سرعت 90 کیلومتر بر ساعت در ابر وان درایو موسیقی میشود گوش میشود و ویدیوی با کیفیت HD با نرخ 720 تا 1080 را میتوان در یوتیوب مشاهده کرد.


تعداد صفحات : 30 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود