نکات و سوالات
درس 13
علوم تجربی دوم دبستان
بعد از جشن
با پایان جشن دانش آموزان می خواهند درباره ی باقی مانده ی موادّ غذایی و پاکیزگی کلاس خود تصمیم گیری کنند.
هر گروه، کارهای پیشنهادی خود را بیان
می کند.
قسمتی از مواد غذایی تر را در یخچال نگهداری می کنیم تا فاسد نشود.
مثلا: کیک
مواد غذایی خشک را در بیرون یخچال نگهداری می کنیم. این مواد را می توانیم در کابینت قرار دهیم.
مثلا: پسته و بادام
برای مشاهده ی اثر آب روی موادّ غذایی، آزمایشی به شرح زیر انجام می دهیم.
دو ظرف مانند هم بردارید و در هر کدام 10 دانه نخودچی بریزید.
در یکی از ظرف ها 10 قطره آب اضافه کنید.
درِ هر دو ظرف را محکم ببندید.
هر دو ظرف را به مدّت یک هفته در یک جا نگه داری کنید.
پیش بینی می کنید بعد از یک هفته چه اتّفاقی برای نخودچی ها بیفتد؟
در طول هفته هر روز نخودچی ها را مشاهده کرده و یادداشت برداری کنید.
نتیجه را به کلاس گزارش دهید.
دانش آموزان می خواهند از آب و مادّه ی شوینده ی کمتری برای تمیزی
ظرف ها استفاده کنند.
شما برای تمیز کردن ظرف ها چه کارهایی
را پیشنهاد می کنید؟
برای شستن ظرف ها از آب گرم استفاده کنیم.
از مایع ظرف شویی استفاده کنیم.
آزمایش شستن ظروف یا لباس ها.
سه عدد دستمال پارچه ای مانند هم انتخاب کنید.
روی هر دستمال 5 قطره روغن مایع بریزید.
دستمال شماره ی 1 را با آب معمولی و شوینده،
دستمال شماره ی 2 را با آب گرم و شوینده و دستمال
شماره ی 3 را با آب سرد و شوینده بشویید.
نتیجه را گزارش دهید.
بعد از جشن در کلاس شما کدام مواد دور ریختنی هستند؟ آن ها را فهرست و دسته بندی کنید.
مواد دور ریختنی: مثل پوست پرتقال و موز
مواد قابل بازیافت: مثل ظروف پلاستیکی
بهتر است زباله های تر و خشک را از هم جدا کنید تا قابل بازیافت باشند. بازیافت یعنی تبدیل زباله ها به مواد اولیه و استفاده دوباره از آن در ساخت مواد.
کاهش حجم زباله های تولید شده توسط انسان
جلوگیری از صرف هزینه های زیاد
جلوگیری از آلودگی آب و هوا
قطع نشدن بی رویه درختان
فواید بازیافت:
مهمترین ماده ای که روی مواد مختلف تاثیر می گذارد چیست؟
آب
سوال 1
مشاهده جواب
مواد مختلف را چگونه نگهداری می کنند؟
بعضی مواد را در جای خشک نگهداری می کنیم.
بعضی مواد را در جای خنک یا سرد نگهداری می کنیم.
بعضی مواد را دور از نور نگهداری می کنیم.
سوال 2
مشاهده جواب
چند ماده نام ببر که باید آنها را در جای خشک نگهداری کنیم؟
نان، حبوبات، آجیل، داروها.
سوال 3
مشاهده جواب
چند ماده نام ببر که باید آنها را در جای خنک یا سرد مثل یخچال نگهداری کنیم؟
میوه، سبزی، گوشت، انواع لبنیات.
سوال 4
مشاهده جواب
چند ماده نام ببر که باید آنها را در جای تاریک و دور از نور نگهداری کنیم؟
بعضی از داروها، سیب زمینی و پیاز.
سوال 5
مشاهده جواب
آب چه تاثیری روی بعضی از مواد دارد؟
آب موجب تغییر شکل بعضی از مواد می شود.
سوال 6
مشاهده جواب
چرا بعضی از داروها را در شیشه های تیره به فروش می رسانند؟
برای آنکه ان داروها اگر در برابر نور قرار بگیرند فاسد می شوند.
سوال 7
مشاهده جواب
هر یک از مواد غذایی زیر را باید کجا نگهداری کنیم؟
آجیل: جای سرد و خشک
گوشت: یخچال
حبوبات: جای خشک
نان: جای خشک
میوه: سرد
سوال 8
مشاهده جواب
شوینده ها (مایع ظرف شویی، پودر لباسشویی) بر چربی ها چه اثری دارند؟
شوینده ها چربی ها را از بین می برند.
سوال 9
مشاهده جواب
شوینده ها در آب سرد چربی ها را بهتر از بین می برند یا در آب گرم؟
در آب گرم.
سوال 10
مشاهده جواب
آیا می توانیم بیش از حد از شوینده ها استفاده کنیم؟
خیر، چون اثر بد بر محیط زیست دارند.
سوال 11
مشاهده جواب
زباله ها به چند گروه تقسیم می شوند؟
به سه گروه.
زباله های تر، زباله های خشک قابل استفاده، زباله های خشک غیر قابل قابل استفاده.
سوال 12
مشاهده جواب
برای زباله ی تر یک مثال بزنید؟
باقی مانده ی مواد غذایی.
سوال 13
مشاهده جواب
آیا زباله های تر قابل استفاده هستند؟
خیر.
سوال 14
مشاهده جواب
برای زباله ها ی خشک و قابل استفاده یک مثال بزنید؟
کاغذ، شیشه، فلزات، مواد پلاستیکی.
سوال 15
مشاهده جواب
برای زباله ها ی خشک و غیر قابل استفاده یک مثال بزنید؟
پوشک بچه، زباله های بیمارستانی.
سوال 16
مشاهده جواب
بازیافت یعنی چه؟
استفاده ی دوباره از مواد دور ریختنی.
سوال 17
مشاهده جواب
جدا کردن مواد دور ریختنی چه فایده ای دارد؟
محیط زیست کمتر آلوده می شود و می توانیم از بعضی زباله ها مثل کاغذ دوباره استفاده کنیم و در نتیجه به حفظ محیط زیست کمک کنیم.
سوال 18
مشاهده جواب