تارا فایل

پاورپوینت آر اس اس  RSS


آر.اس.اس (RSS)

آر.اس.اس(RSS)چیست؟
  آر.اس.اس مخفف عبارت انگلیسی Really Simple Syndication به معنای “ ایجاد ارتباط بسیار آسان“ یا ” خلاصه غنی شده سایت“ است.
قابلیتی ساده است که به کاربران اجازه می دهد که تازه ترین و جدیدترین اخبار و مطالب یک وبگاه (وب سایت) را بدون مراجعه به آن وبگاه، و با استفاده از برنامه های خبرخوان یا فید خوان بطور خودکار دریافت و با صرف زمان کمی مطالعه نمایند.
به این اسناد که حاوی اطلاعات هستند، فید (Feed) و به برنامه هایی که اطلاعات موجود در فیدها را بطور خودکار دریافت کرده و نمایش می دهند، فیدخوان (Feed Reader) و یا خبرخوان آر.اس.اس گویند.

تاریخچه RSS :

اولین بار شرکت Netscape درسال 1997از آر اس اس برای کم کردن ترافیک سایت خود و نشان دادن خلاصه خبرهای جدید سایت در خبرگزاری هایی مثل ” BBC“ و “ C.NET”استفاده کرد.

در طی ده سال شرکت Netscape و شرکت User land رقابت تنگاتنگی در بهینه سازی اولین نسخه RSS با یکدیگر داشته و در این مدت نسخه های زیادی همچون RSS 0.90 ، RSS 0.91 ، RSS 0.92 ، RSS 1.0 و بالاخره RSS 2.0 را معرفی کرده اند.
هدف RSS ، در هر یک از ویرایش هایش ثابت است و آن هم تبادل و ردوبدل کردن اطلاعات و یا اسناد است.

RSS به قولی سرنام REALLY SIMPLE SYNDICATION و به قول کمی حرفه ای ترها سرنام RDF SITE SUMMARY است.
RSS پدیده ای است که امکان جمع آوری اطلاعات و اخبار را از سایت های مختلف فراهم می کند بدون این که مجبور باشید از این سایت به آن سایت سر بزنید. ویژگی RSS هم مثل بقیه تکنولوژی های خوب، در سادگی آن است :یک فرمت سریع و استاندارد، شبیه همان بولتن های خبری است منتها به شکل الکترونیک.. کافی است نرم افزار مناسب این کار را در اختیار داشته باشید و بولتن مورد نظر را مشترک شوید. . با RSS نیازی نیست به چندین سایت سر بزنید. کامپیوتر شما به طور خودکار و با زمان بندی مشخص با این سایت ها تماس می گیرد و جدیدترین خبرها و اطلاعات را دانلود می کند.

نحوه استفاده از RSS وبلاگ ها -1 ابتدا شما نیاز به یک اکانت جیمیل دارید تا بتوانید از GOOGLE READER استفاده کنید . به صفحه اصلی گوگل بروید و SIGN IN کنید تا گوگل ، شما را شناسایی کند . حالا به آدرس HTTP://WWW.GOOGLE.COM/READER بروید تا وارد صفحه RSS READER گوگل شوید . RSS -2هر وبلاگ با نمایش یک لینک در وبلاگ نشان داده شده است . به یک وبلاگ بروید و لینک RSS آن را با کلیک راست COPY کنید . بطور مثال RSS یک وبلاگ نمونه را با آدرس HTTP://GLIMCHE.PERSIANBLOG.COM/RSS.XMLکپی کنید.

-3حالا در صفحه GOOGLE READER ، در قسمت آدرس RSS را در جعبه جستجوی بالای صفحه واردکنید و ENTER را بزنید . گوگل با استفاده از لینک معرفی شده ، آخرین پستهای سایت مذکور را به شما نمایش میدهد. برای اینکه این RSS به مجموعه RSS های شما اضافه شود دکمهSUBSCRIBEرا فشار دهید .
شما یک RSS را با موفقیت به GOOGLE READER خود اضافه کردید . برای سایر سایت ها نیز میتوانید عمل فوق را تکرار کنید.

کاربرد آر اس اس در کتابخانه ها: با وجود گستردگی و افزایش روزافزون محتوای اطلاعاتی پیوسته و نیاز اطلاعاتی مستمر به دسترس پذیری آسان به این محتوا، متخصصان حوزه های مختلف همواره برای جستجوهای اطلاعاتی خود و در یافتن منبع یا مطلب مورد نظر، با کمبود زمان مواجه هستند. از سوی دیگر کتابخانه های تخصصی نیز با مشکل کاهش منابع، زمان و نیروی انسانی برای سرویس دهی و رفع نیاز اطلاعاتی متخصصان مذکور روبرو هستند.

فناوری آر اس اس مکمل خوبی برای انواع روش های آگاهی رسانی جاری و اطلاع رسانی گزینشی در کتابخانه ها بخصوص کتابخانه های تخصصی هستند. و از این طریق به تازه ترین اخبار کتابخانه و سازمان متبوع، اطلاع از منابع جدید اطلاعاتی در کتابخانه و دنیای نشر، فهرست مندرجات نشریات تازه منتشر شده،به روز رسانی راهنماها و دستنامه های سازمانی و حرفه ای، آگاهی یابی از اطلاعات کارگاهها، همایشهای ملی و بین المللی در حوزه فعالیت سازمان اطلاع می یابند.

آر اس اس رسان ها به صورت خودجوش اطلاعات را به کاربران می رسانند و می توان آن ها را در صفحات وبی ثبت کرد یا توسط آر اس اس خوان ها آن ها را خواند

1-تفکیک موضوعی فیدها در پوشه های مجزا: شما می توانید فید همه سایت های خبری را در یک پوشه و فید وبلاگ های فناوری را در پوشه دیگر قرار بدهید. برای این کار بعد از مرحله اشتراک هر فید، روی Feed Setting کلیک کنید.حالا با کلیک روی New Folder، یک پوشه جدید درست کنید و نامی برای ان انتخاب کنید. 2-مشاهده مطالب جدید در گوگل ریدر: مطالبی که قبلا مطالعه کرده اید، دوباره دیده می شوند، برای اینکه فقط مطالب تازه را ببینیم، روی new items کلیک کنید.
راهکارهای پیشنهادی ذیل میتواند شما را در استفاده از این ابزار یاری نماید:

3-ذخیره سازی مطالب جالب: به طوری که در آینده بتوانید دوباره به آنها مراجعه کنید و یا در زمان مناسب آنها را بخوانید.در قسمت زیر هر پست، گزینه ای برای ستاره دار کردن مطالب جالب وجود دارد. با کلیک بر روی ستاره، مطلب ستاره دار می شود. شما می توانید مطالب ستاره دار را با کلیک بر روی Starred items ببینید. 4- به اشتراک گذاشتن مطالب: با کلیک بر روی Share در زیر هر مطلب، کسانی که با آنها در گوگل چت می کنید، می توانند آن مطلب را در گوگل ریدر خود ببینند. متقابلا شما هم با کلیک روی Friend’s shared items خواهید توانست مطالب به اشتراک گذاشته توسط آنها را ببینید.

حذف یک RSS: برای حذف کردن یک RSS از لیست RSS های خود در GOOGLE READER دکمه EDIT SUBSCRIBTIONS را در بالای صفحه فشار دهید . لیستی از RSS های شما در کادر بالای صفحه به نمایش در خواهد آمد . روی RSS مورد نظر کلیک کنید و دکمه UNSUBSCRIBE را فشاردهید تا این لینک از RSS های شما حذف گردد.

با سپاس فراوان از همراهی شما

درس : ذخیره و بازیابی اطلاعات استاد : سرکار خانم دکتر باب الحوائجی
ارائه دهنده : مریم محمودانی


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود