تارا فایل

نمونه تطبیقی معرفی و نقد بنا


به نام یگانه معمارهستی
موضوع : معرفی و نقد بنا

فهرست :
نمایشگاه کوالالامپور
مکعب پرتقالی
موزه ی هنر eli & edyth
ساختمان اداری AlDar
مرکز فرهنگی حیدر علی اف

ایده بنا :
حالت پیچش و چرخش کرم ابریشم در جهات و زوایای منحنی و قوس دار به طور دقیق و کامل در این استودیو به نمایش درآمده است.
این نمایشگاه کوآلالامپور با استفاده از قالب های منحنی فولادی در اندازه و زوایای مختلف ساخته شده که تمامی این قالب ها با اتصال به یکدیگر توانستند بدنه و اسکلت اصلی آن را تشکیل دهند. در نهایت پوسته ای از آلومینیوم سبک منعطف بر روی این اسکلت فولادی پوشانده شده که به جذابیت آن افزوده است.

موسسه معماری Nicoletti کشور مالزی اقدام به طراحی یک استودیو و نمایشگاه جدید در شهر کوآلالامپور کرده که این نمایشگاه مشابه یک کرم ابریشم که در پوسته برونی خود خودنمایی می کند، طراحی شده و به نمایش عموم درآمده است.
نیمی از ساختمان نمایشگاه کوآلالامپور به احداث چند واحد اداری و تعدادی دیگر نیز به ساخت و طراحی سالن های همایش و کنفرانس نمایشگاه اختصاص یافته است.
هر یک از این قالب های منحنی فولادی با بدنه آلومینیومی خود به راحتی در تهویه مناسب هوای داخلی ساختمان بسیار موثر عمل می کنند.

مکعب پرتقالی

توضیحات :
مکعب پرتغالی، یک ساختمان 5 طبقه در شهر لیون فرانسه است. این مکعب، یک مجتمع تجاری، فرهنگی و تفریحی است که توسط "مک فارلین" و "جیکوب"، دو معمار فرانسوی طراحی شده است.
مکعب پرتغالی در اسکله شهر لیون اجرا می شود. احداث این ساختمان، بخشی از پروژه برنامه ریزی شهر لیون است.

ایده :
الگوی اصلی در طراحی این ساختمان، میوه پرتغال است. رنگ نارنجی ساختمان و حفره های داخلی دقیقا گواه این موضوع است.

رنگ نارنجی با محیط اطراف ساختمان هماهنگی بسیار زیادی دارد. حفره های خالی در نما، در طول روز نقش به سزایی در جذب نور و تامین روشنایی فضای داخلی ساختمان دارد. در طراحی داخلی این سازه نیز، از رنگ نارنجی و حالت متخلخل استفاده شده است. تعداد 60 حفره در داخل این ساختمان زیبا تعبیه شده است.

پلان ها :

مقاطع :

موزه ی هنر

توضیحات :
موزه هنری الی و ادیت براد ترتیب دادکه باقضاوت ژزف جیوانی همراه بود.در مرحله نیمه نهایی 10طرح ازمیان 30طرح ابتدایی انتخاب شدوسپس 5 طرح برگزیده به فینال راه یافت.ودرپایان یک طرح باانتخاب داوری به عنوان طرح برتر برگزیده شد.هدف پروژه ارائه طرحی بود که مبتنی برایده ای باشدکه با استفاده از آجر طرحی گوتیک و انتزاعی به نمایش بگذارد.بطوری که نماد وسمبلی برای سیر تکاملی طراحی های نسل بعدباشد.درعین حال طراحی باید نگاهی احترام آمیز به مسیر طراحی های قدیم تاجدیدداشته باشدومتناسب با طبیعت ودرختان باغ نیز باشد.

زاها حدید :
این موزه با یک طراحی مدرن و امروزی ارائه شد. طرحی که ساختمان رابه سه سطح تقسیم کرده که عبارتند از مرکز آموزش-موزه-کافه رستوران و بخش کارمندان. مساحت تحت پوشش این پروژه 18000 پا بوده و4100 پا نیز زیر بنا دارد و در ساخت آن از مصالحی چون:فولاد، بتون، آلومنیوم و شیشه های بخش بیرونی استفاده شده است. این موزه با هدف توسعه دیدگاه بازدید کنندگان نسبت به شرایط آینده و ایجاد مرکزی برای آموزش و خلاقیت و استعداد یابی نسل آینده و همینطور کمک به رشد اقتصادی میشیگان بنا نهاده شده است.و درنهایت زاها حدید با ارائه این اثر برنده رقابتی شد که در سال 2007 اعلام شده بود و برای طرحی که بر روی مدرنیته،و امروزی بودن تمرکز داشته باشد.

ایده:
این موزه در لبه ی شمالی محوطه ی دانشگاهی میشیگان قرار گرفته است.
فرم ساختمان شامل اشکال هندسی نوک تیز و سازه های  فلزی براق چین خورده بر روی آن است. سازه های فلزی براق بصورت مایل به سازه اصلی متصل شده و به سمت زمین هدایت میشود.
هر قسمت سازه فلزی بر جهت خاصی از منطقه تاکید دارد و به گونه ای با مناظر اطراف ترکیب شده.
مقیاس مجموعه با فضاهای اطراف و حتی با درخت ها متناسب است. جهت های شیشه ای مجموعه به گونه ای تنظیم شده اند که نور خورشید را به صورت مایل به داخل موزه هدایت می کنند که موجب نقص در عملکرد گالری نشود.
در بین چین خوردگی های پوشش فلزی نورگیرهایی تعبیه شده اند که بیشتر نقش تهویه هوا را دارند.

پلان ها :

نما شمالی

نما جنوبی

نما شرقی

نما غربی

دسترسی ها

ساختمان AlDar

توضیحات:
ساختمان اداری AlDar که توسط گروه معماری MZ طراحی شده  ، پروژه ای منحصر به فرد و مبتکرانه است. این ساختمان نیمه کروی شامل دو نمای مدور محدبی شکل است که با یک نوار باریک دندانه ای شیشه کاری شده است. این بنای کاملاً شیشه ای از نمای روبرو کاملاً مدور و از جهات دیگر منحنی است.

دایره نماد سازگاری، پایداری، عقلانیت و همچنین بی نهایت بدون ابتدا و انتهااست. همچنین دایره مظهر تمامیت است که کل مکان و زمان را در بر میگیرد.

وقتی از قاعده بخش طلایی در این بنای کروی شکل استفاده می کنیم، دایره به ستاره پنج پری تقسیم می شود که در آن بدن انسان در کنار سر و چهار عضو دیگر هر کدام در یک پر این ستاره قرار گرفته اند. بر همین اساس، معماران توانستند دو پایه این عمارت کروی شکل را بنا نهند. این دو نقطه ای که به زمین متصل می-شونددر نهایت تعادل این عمارت را برقرار می سازند.

بر خلاف ساختمان های چهار طرفه متداول، ساختمان کروی شکل با به کار گیری ساختار سقف نوعی، رویکرد ساخت و ساز بنا را به چالش می کشاند. این ساختمان سه وجهی متکی بر قسمت زیپ مانند، شیشه پیوسته و نوار ساختمانی است که دو وجه اصلی را به هم کوک می زند و سطح باریک پیوسته افقی ـ عمودی، پهلو و نمای خارجی، پنجره و سقف را ایجاد می کند. این جزء جانبی که ستون فقرات پروژه است، به طور برجسته تلفیق نما و سقف را به وجود آورده و به دنبال آن فرم یکپارچه عمارت شکل می گیرد.
این ساختمان تنها 23 طبقه دارد، اما مساحت آن به اندازه یک برج معمولی 40 طبقه می باشد.

استراتژی:
این پروژه مطابق با استاندارد LEED شورای ساختمان سبز ایالات متحده طراحی شده و در ساخت این بنا مسائل زیست محیطی کاملاً رعایت شده است. این ساختمان یکی از اولین ساختمان های اداری دوستدار محیط زیست در ابوظبی می باشد که از مواد قابل بازیافت مانند فولاد، بتن و شیشه ساخته شده است.

همچنین این ساختمان از حداکثر نور طبیعی استفاده می کند و دفاتر اداری در هر طبقه در معرض نور خورشید قرار گرفته اند. همچنین یک سیستم خودکار زیرزمینی برای جمع آوری مواد زائد تعبیه شده که از مواد زائد موجود در ساختمان مجدداً استفاده می کند. این سیستم آشغال را مستقیماً به ایستگاه محلی انتقال زباله برای بازیافت و فشرده شدن منتقل می کند. 
 
بخشی از طرح اصلی یا همان ساختمان مدور رو به خیابان با نمای غربی ـ شرقی است و طلوع و غروب خورشید در شیشه قابل رویت است. بناهای شیشه ای نه تنها محیط پیرامون پروژه را منعکس می سازند بلکه شخصی که روبروی آن ایستاده می تواند انعکاس و تصویر خود در جهان بزرگ تر را ببیند.

ایده بنا :
طرح اداره کلAldar، توسط معماران MZ، در نوع خود مبتکرانه و منحصر به فرد است.در زمان تصمیم گیری برای ساخت بنای شمایلی در ساحل Al Raha، Marwan Zgheib تصمیم گرفت ساختمانی ساده بسازد که مفهوم آرامش و زیبایی ایده آل معماری کلاسیک و در عین حال عظمتی پرمعنا را برساند؛ ساختمانی که با معماری شمایلی امارات متحده عربی رقابت  کند.
برای رسیدن به این منظور، Zgheib ابتدا می¬بایست اشکال طبیعی را تحت هدایت مفهوم نظم انتخاب می کرد. از این رو، با الهام از پوسته صدف که با میراث دریانوردی اش برای ابوظبی همانند رمزآفرینی شکل هندسی کروی معنی عمیقی دارد، در ساخت دو دیوار غول پیکر منحنی شیشه ای از پوسته صدف باز الهام گرفت.
اینگونه بود که این طرح هندسی و ارزشمند ایجاد شد: آسمانخراشی کروی با سطح منحنی شیشه ای که به اندازه چهار زمین فوتبال است.

مدارک معماری :

حیدر علی اف

مشخصات :
طراحی: زاحا حدید با پاتریک اشمایکر
برنامه: مرکز فرهنگی مختلط 
کارفرما: جمهوری آذربایجان 
مساحت: ساختمان 52417 متر مربع، زیربنای طبقات 101801 مترمربع، سایت محوطه 111292 متر مربع، سطح اشغال 15514 متر مربع

 کانسپت:
مرکز فرهنگی حیدر علی اف در شهر باکو آذربایجان ساخته خواهد شد که با حداکثر محل اجتماع به حادثه ای بزرگ برای ساختمان های این شهر تبدیل می شود. مرکز فرهنگی خانه یک سالن کنفرانس با سه سالن، یک کتابخانه و یک موزه خواهد شد. بلند پروازی پروژه، انجام وظیفه صحیح از زندگی معنوی این شهر را ایفا می کند. پروژه در مرکز شهر قرار گرفته که سایت وظیفه اساسی در نوسازی شهر باکو ایفا می کند. همسایگی سایت مرکز فرهنگی حیدرعلی اف  به مجتمع مسکونی، اداری، هتل و مجتمع تجاری تخصیص داده شده است.درحالی که زمین بین مرکز فرهنگی و خیابان اصلی شهر می خواهد به یک میدان خارجی برای مرکز فرهنگی به مانند یک فضای خوش آمد گویی برای بازدیدکنندگان تبدیل شود.

پیشنهاد برای مرکز فرهنگی حیدرعلی اف مواجه شدن با فرم سیال که از چین های طبیعی  landscape  و پیچیدگی خاص عملکردها در مرکز است. همه عملکردها در مرکز به اضافه ورودی نشان می دهد که لایه ها از یک صفحه پیوسته یکسره تشکیل شده است. این فرم سیال فرصت متصل شدن فضاهای فرهنگی متعدد را می دهد در صورتی که همان رکن ها (لایه ها) در مرکز تنها و دارای هویت است.

سایت پلان :

مقطع :


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : Powerpoint

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود