تارا فایل

مقاله سیستم حسابداری اداره پست




فهرست مطالب

عنوان صفحه

مقدمه 6

فصل اول
چارت سازمانی 15

بررسی سیستم حسابداری اداره 16

فصل دوم
اصول حسابداری 19

مراحل عملیات حسابداری 22

سیستم حسابداری و عملکرد آن 23

فصل سوم
پرداخت
وجه 26

هزینه سوخت ماشین آلات 26

تنخواه گردان 27

حقوق و دستمزد 28

اضافه کاری 28

فصل چهارم

نتیجه گیری 31

انتقادات و پیشنهادات 32

فرمها و ضمایم پیوسته 34

مقدمه:
سیستم حسابداری نقش عمده و بزرگ در اداره امور تاسیسات و راهنمایی مدیران آنها و بسیاری دیگر از مردمی که با مسائل اقتصادی یک اجتماع در تماسند به عهده دارد.
نخستیـن انتشـارات مستقیــم به حسـابداری و حسـابرسی در ایـران مورخ 13/11/1314 می باشد که برای بار اول از اصطلاحاتی از قبیل بیلان (ترازنامه) – بدهکار و بستانکار صحبت می شد که خود مقدمه ای بر قوانین مالیاتی سالهای 1328،1335 و 1345 میباشد. همچنین در سال 1322 قانون مالیات بر در آمد تدوین شد با وجود اینکه این قانون هرگز به مورد اجرا گذاشته نشد ولی اصطلاحاتی از قبیل هزینه و درآمد در آن به کار رفته بود. حسابداری به روش جدید در ایران بیشتر در موسسات خارجی که در ایران مشغول به کار بودند، موسوم شد. (این موسسات عبارت بودند از شرکت سابق نفت، بانک سابق شاهی و سایر موسسات و بانکهای خارجی ) سپس در بانک ملی و سایر بانکهای ایران رواج یافت .

از نظر تعلیم اصول حسابداری در آن موقع موسسات داخلی قادر به این کار نبودند و تنها آموزشگاه فنی آبادان، کالج آمریکایی و بعضی از مدارس اختصاصی از قبیل مدرسه ی تجارت ، آموزشگاه بانک ملی ایران و دبیرستان فنی – مالی اصول حسابداری و دفترداری را تدریس می کردند. ولی متاسفانه تا سالها پستهای مهم حسابداری در دست کارمندان خارجی بود و به ایرانیان امکان فراگرفتن آنرا نمی دادند، حتی در بانک ملی ایران با وجود اینکه چندین سال از تاسیس آن می گذشت هنوز مسئولیت و مشاغل مهم حسابداری در دست خارجیان بود و پس از سالها ایرانیانی که در بانک شاهی سابق فنون حسابداری را فرا گرفته بودند مسئولیت های مهم را بر عهده گرفتند .
پس از بازگشت چند نفر از حسابداران اعزام شده به انگلستان اولین بار در سال 1325 شمسی اساسنامه ی جمعیتی به نام جامعه حسابداران ایران و چهارچوب اولین نظام حسابرسی ایران که مربوط به سال 1325 می باشد در ماده 33 قانون مالیاتهای مستقیم پیش بینی شده ، سپس در سال 1342 انجمن محاسبین قسم خورده با 40 عضو از طرف وزارت دارائی تشکیل گردید . در اسفند 1345 قانون جدید مالیاتهای مستقیم حسابداری را به رسمیت شناخت و وزارت دارائی 16 نفر را به سمت حسابدار رسمی تایید کرد.

کانون حسابداران رسمی در سال 1354 به ثبت رسید ولی اعضای آنها با توجه به محدودیت پذیرش سایر حسابداران تا سال 1357 فقط حدود 80 نفر حسابدار رسمی و 70 نفر حسابدار غیر شاغل بودند . سرانجام در سال 1359 شورای انقلاب موارد مربوط به حسابداران رسمی و کانون حسابداران رسمی را به طور کلی از قانون حذف کرد. انجمن حسابداران خبره که در سال 1353 به وجود آمده بود در حال حاضر حدود 400 نفر عضو دارد، از نظر حسابرسی در آذر ماه سال 1350 لایحه ی تاسیس شرکت سهامی حسابرسی به تصویب کمسیون های مجلسین رسید . این شرکت در حال حاضر عملیات حسابرسی کلیه موسسات دولتی مستقل و نیمه مستقل (سازمانهای دولتی به غیر از وزارتخانه ها و شرکتها )، موسساتی که از دولت کمک مالی دریافت می کنند را عهده دار می باشد .

حسابداری در جهان نزدیک به 6000 سال سابقه دارد و تاریخ نخستین مدارک کشف شده حسابداری به 3600 سال قبل از میلاد بر می گردد که در این سرزمین پا گرفت و مدارک حسابداری بدست آمده با 25 قرن قدمت، گواه بر پیشرفت این دانش در ایران باستان است. در طول تاریخ روش های متنوع و متعددی برای اداره امور حکومتی و انجام دادن فعالیت های اقتصادی ابداع شد، که در پاسخ به نیازهای زمان سیر تحولی و تکاملی داشته است. حسابداری نوین همانند بسیاری از دانش های و کاربردی دیگر به ورود فرآورده های صنعتی و رسوخ موسسات و شرکت های خارجی به ایران راه یافت و در جریان تحولات اقتصادی اجتماعی یک صد سال گذشته با پیدایش سازمان های جدید دولتی و خصوصی دگرگون شیوه های تولید و توزیع، با پیشرفت بطی ء رایج شد. اما عقب ماندگی عمومی اقتصادی، فقر علمی، ناهماهنگی قوانین و مقررات با نیازهای جامعه، ضعف نهادهای حرفه ای و عدم ارتباط نوین با حسابداری سنتی ایران،از جمله موانع عمده ای بوده است که اشاعه و پیشرفت حسابداری را در کشور ما محدود و کاربرد آن در جهت رفع تنگناها و مشکلات اداره موسسات کاهش داده است. تا آنجا که هنوز هم فواید استقرار سیستم های حسابداری متناسب و کار آمدهای که بتواند با فراهم آوردن اطلاعات قابل اعتماد، صحیح و به موقع، تصمیم گیری های روزمره را منطقی و برنامه ریزی عملیات آینده را تسهیل کند، برای بسیاری از اشخاص، مراجع و موسسات ناشناخته مانده است. با این همه مشکلات بنیادی، در زمینه آموزش حسابداری تلاش بلند مدت ولی با افت و خیز صورت گرفته است که با تدریس رشته حسابداری در مدرسه دارالفنون در دهه 1290 شمسی در دوران و سیاست شادروان علامه علی اکبر دهخدا آغاز و ایجاد رشته حسابداری در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و در سراسر کشور منتهی گشت و با تلاش و کوشش پیشگامانی چون سید مهدی خلیق رضوی و علی اصغر آموخته و مرتضی اعتماد برومند در دهه 1320 آغاز و با کوشش های منظم و پیگیر استادانی چون شادروان اسماعیل و شادروان حسن سجادی نژاد در دهه 1330 تداوم و یافت و استادانی چون دکتر فضل اله اکبری و دکتر عزیز نبوی در دهه های بعد بر دامنه و شتاب این حرکت افزودند.

تاریخچه پست در ایران

پست قدیم در ایران :
بنا به نوشتهء( ویل دورانت ) در کتاب تاریخ تمدن و قبل از استقرار امپراتوری هخامنشی در ایران و راههای خشکی فراوانی وجود داشت که علاوه بر مردم پیکهای نامه بر نیز از انها استفاده می کردند. هخامنشیان به عنوان منسجم ترین مستحکم ترین و عالیترین شکل حکومت در دنیا باستان هشت شاهراه بزرگ و طولانی از شمال به جنوب و از شرق به غرب با پلها و چاپارخانه ها احداث کردند.حتی برای تسهیل امور حکومتی و بازرگانی بنا به دستور داریوش ترعه ای بین دریای مدیترانه و دریای احمر حفر شد. در زمان پادشاهی کورش از دریای اژه تا شهر شوش یکصدویازده ایستگاه چاپاری وجود داشت که کار ابلاغ پیامهای حکومتی به ولایات و نیز رساندن اخبار ولایات به پادشاه را در کوتاهترین زمان ممکن می ساخت بنابراین ایرانیان به عنوان موسس اولین دستگاه پستی منظم در دنیا شناخته شده اند.
سلسله اشکانیان در حکومت داری و حفظ راهها به مدت 475 سال از راه و روش هخامنشیان پیروی کردند. ساسانیان نیز در حکومت داری و حفظ نظم کشور تابع روش هخامنشیان بودند. در تمام این دورهه پیامهای حکومتی توسط سواران تیز تک و پیکهای پیاده و نیز ارابه رانان حکومتی به دورترین نقاط امپراتوری ارسال می شد و اخبار و گزارشهای کارگزاران پادشاهی به مرکز انتقال می یافت. در واقع وظیفه ثانوی چاپارها خبرگیری و خبر چینی از اطراف و اکناف بود. (پست) دوره ساسانی در زمان اعراب (دیوان برید) نام گرفت. با فتح ایران توسط اعراب مسلمان و روی کار امدن خلفا رسوم دیوانی ایران شدیدا مورد تقلید قرار گرفت. از جمله این رسوم بود با این تفاوت که وظیفه اصلی این دیوان در دوره خلفا جاسوسی و خبر چینی از مخالفان و کارگزاران حکومتی بود تا بتوانند توطئه ها را در نطفه خفه کنند. معاویه موسس سلسله اموی در این راه بسیار کوشید و از این ابزار برای از میان برداشتن مخالفان خود سودجست. (صاحب برید) مقامی بود که به عنوان چشم و گوش خلیفه یا پادشاه در مراکز ولایات در کنار فرمانداران انجام وظیفه می کرد. همچنین این مقام مسولیترتق و فتق امور نامه رسانی استخدام نامه رسانها تهیه علوفه تجویز چاپارخانه نگهداری و مرمت راههای موا صلاتی را بر عهده داشت این دیوان عریز و طویل در تمام دوره های قبل و بعد از خلفای مسلمان فقط مورد استفاده دستگاه حکومتی بوده است اما می توان تصور کرد که از راه های موا صلاتی این شبکه مردم عادی و بازرگانان نیز استفاده می کردنند در دوره حکومت قزنویان و سلنویان در ایران (دیوان برد) چون زمان بنی امیه و بنی عباس به ویژه از نظر جاسوسی دارای تشکیلاتی منظم پرهزینه و گسترده بود با هجوم مغول به ایران و با توجه به گسترده بودن امپراتوری چنگیز خان و وجود شورشهای دائمی اداره پست که نام (یام) به معنی پیام را به خود گرفته بودبه بهترین وجه اداره می شد پیک های جاسوسی و خبر رسان مغول در تمام طول شبانه روز در جاده های عریض و مرمت شده امپراتوری رفت و امد می کردنند. تیموریان نیز تشکیلات مغولی اداره (یام) را حفظ کردنند و از ان بهره گرفتند باروی کار امدن سلسله صفویه در ایرن و استقرار حکومت فراگیر مرکزی بنا به ضرورت اداره پست به طور منظم و مرتب انجام وظیفه می کرد این اداره که به نام (چاپارخانه) فعالیت می کرد با احداث راهها پلها و کاروان سراهای جدید در فواصل منظم بیش از پیش سامان یافت.

اولین و ابتدایی ترین ابزار پستی فرد یا پیک پیاده بوده است. داستان پیکهای که برای رساندن پیامی مهم چندین شبانه روز و حتی در حال خواب راه می رفتند در تاریخ بارها ذکر شده و شکل افسانه به خود گرفته است. از پیک پیاده در مواقعی استفاده می کرده اند که یا مرکبی در دسترس نبوده یا پیک بایستی از راههای سخت و میان بر استفاده می کرده است تا زودتر به مقصد برسد. گاه نیز به دلایل امنیتی پیکها مجبور بودند از راههای عمومی و معمول استفاده نکنند. در ایران باستان استفاده از قاصد پیاده معمول بوده است. پس از ان در دوران اسلامی بر تعداد این قاصدان افزوده شد. در اداره چاپاری و پست جدید ایران هم از انها استفاده می کردند چنان که در سال 1325 شمسی طول خطوط پستی که قاصدان پیاده طی می کردند 313 کیلومتر بوده است.
پیک سوار نیز امکان دیگری در خدمت چاپاری و پست بود حیوانات سواری در ایران قدیم و در دیگر کشورها عبارت بودند از الاغ . استر .اسب. شتر. گاو و فیل . رایجترین حیوانات چاپار اسب و شتر بود در سال 1225 شمسی تقریبا نیمی از خطوط پستی ایران یعنی 14204 کیلومتر به وسیله پیک سوار طی می شد. در سال 1280 شمسی در پی سفر ناصرالدین شاه به اروپا اولین اتومبیل سواری به نام (کالسکه دودی)وارد ایران شد. در سال 1300 شمسی نخستین اتومبیل باری به ایران آمد ودر سال
1307 بالغ بر 1783 تومبیل باری در ایران وجود داشت. در سال1297 ش. اداره حمل و نقل پست سه دستگاه اتومبیل تهیه کرد و انها را برای مسافرکشی به خدمت گرفت. سال بعد این اتومبیلها توسط ارتش مصادره شد. از ان به بعد اداره پست تا حدود سال1327 ش. در سدد تجدید این ناوگان بر نیامد. این اداره خدمات حمل محموله های پستی را به پیمانکاران خصوصی واگذار می کرد. در سال 1304 شمسی شرکت (یونکرس) المانی شعبه هوا نوردی خود را در ایران دایر کرد و طبق قراردادی متعهد شد با هر پرواز تا 75 کیلو محمولات پستی و ماهی یک نفر مسافر مجانی را در هر یک ازخطوط خود جا بجا کند. در سال 1308 این قرار داد با تصویب مجلس شورای ملی رسمیت بیشتری یافت. تا سال 1322 پست هوایی ایران توسط پیمانکاران خارجی اداره می شد تا اینکه در این سال ناوگان هوایی مستقل وزارت پست و تلگراف دایر شد.و روز به روز تعداد خطوط داخلی و خارجی ان افزایش یافت.امروزه وزارت پست و تلگراف و تلفن شرکت حمل و نقل هوایی و فرودگاهی مستقل به نام (پیام) دارد که محموله های پستی را در خطوط داخلی و خارجی جابجا می کند.

فـصـل اول
چارت سازمانی

اداره پست شهرستان ایذه زیر نظر مدیر کل شرکت پست و تلگراف استان خوزستان ، به ارائه خدمات زیر مشغول می باشد :
1- ارائه خدمات پستی و پست محموله های پستی از شهرستان ایذه به تمامی نقاط کشور و حتی خارج از کشور و بلعکس که خود شامل چند نوع سیستم پستی می شوند که عبارتند از :
الف) پست پیشتاز : جابجایی نامه های پستی و محموله های ز یر 3کیلوگرم در ظرف مدت 48 ساعت در کشور
ب) پست سفارشی : که شامل جابجایی محموله های پستی زیر 3کیلوگرم به صورت غیر فوری می باشد .
ج) پست امانت : شامل بسته و محموله هایی که بالای 3کیلوگرم وزن دارند
د) پست عاد ی : سایز نامه هایی که از صندوقهای پستی سطح شهر جمع آوری می شود .
2- ثبت نام و ارائه خدمات در مورد نظام وظیفه عمومی ( کار پایان خدمت و معافی )
3- تهیه و توزیع کالابرگ شهری ، روستایی و عشایری
4- ارائه خدمات پستی به تمامی شرکتها ، ارگانها و ادارات طرف قرارداد با اداره پست که شامل :
الف) ثبت نام کارت جستجوی کاریابی اداره کار
ب) ثبت نام کارت شناسایی ملی از اداره ثبت احوال کشور
ج) ارائه خدمات تعویض و تجدید گواهینامه رانندگی و پیگیری و ر فع خلافی ماشین آلات و خودروهای سبک و سنگین به راهنمایی و رانندگی .
د) توزیع دفترچه آزمون دانشگاه در مقاطع مختلف
ح) فرم و توزیع مدارک اولیه گذرنامه
خ) تایید تحصیلی دانشجویان به آموزش و پرورش
فصل دوم
اصول حسابداری :
حسابداری عبارت است از شناسایی ، اندازه گیری ، ثبت و گزارش اطلاعات اقتصادی به استفاده کنندگان به گونه ای که امکان قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه فراهم شود .
و یا عبارت است از خدمتی که با فراهم کردن اطلاعات مالی مورد نیاز مدیران پرداخت کنندگان مالیات ، اداره کنندگان و سایرین جهت تصمیم گیری آگاهانه انجام می پذیرد .
و در کل اینکه حسابداری عبارت از مجموعه قواعد و روشهایی است که با بکارگیری آنها ، اطلاعات مالی و اقتصادی یک موسسه جمع آوری تجزیه و تحلیل ، اندازه گیری، ثبت و طبقه بندی و به شکل گزارشهای حسابداری خلاصه می شود و برای تصمیم گیری در اختیار اشخاص ذینفع و ذی علاقه قرار می گیرد .
تا اینجا جهت آشنایی با حسابداری سه تعریف کلی و جزئی از حسابداری بیان شد . ولی اگر بصورت خلاصه وار جهت آشنایی کسانی که این گزارش را مطالعه می نمایند بنویسیم باید به مفروضات و اصول بنیاد این
حسابداری که در حسابداری بکار برده می شود اشاره نمود .

1- مفروضات حسابداری :
الف) فرض تفکیک شخصیت : در حسابداری هر واحد اقتصادی به عنوان یک واحد جدا و مجزا از مالک ( مالکان ) آن و سایر موسسات در نظر گرفته میشود .
ب)فرض واحد اندازه گیری: به این معنا است که نتایج معاملات و عملیات مالی یک موسسه میتواند بر حسب واحد پول اندازه گیری و گزارشی شود یعنی در حسابداری تنها معاملات و رویدادهای ثبت می شده که قابل بیان به پول باشد .
ج) فرض تداوم فعالیت : به این معنا است که فعالیت موسسه در آینده قابل پیش بینی استمرار می یابد و قصد انحلال موسسه یا تعطیلی آن وجود ندارد .
و این فرض به مفهوم دوام و بقاء دائمی موسسه نیست بلکه پیش فرضی حاکی از تداوم یک دوره زمانی کافی برای اجری عملیات ، انجام قراردادهای و ایفای تعهدات موسسه است .
د) فرض دوره مالی : اگر چه نتایج واقعی عملیات یک واحد اقتصادی مشخص را نمی توان بطور دقیق قبل از انحلال تعیین کرد ، اما استفاده کنندگان از گزارشهای مالی نمی توانند برای دریافت اطلاعات تا زمان انحلال صبر کنند . از این جهت تهیه گزارشهای مالی در دوره های زمان معین ضروری است . به این منظور عمر یک واحد اقتصادی به یکسری دوره های زمانی مساوی تقسیم می شود . که هر دوره را اصطلاحاً دوره حسابداری می گویند و هر دوره که 12 ماه طول می کشد ، اصطلاحاً سال مالی می گویند .
2) اصول حسابداری
الف) اصل بهای تمام شده : یعنی کلیه اقلام با ارزش زمان تملک در دفاتر ثبت و در صورتهای مالی منعکس می گردد .
ب ) اصل وضع هزینه های یک دوره از درآمدهای همان دوره ( اصل تطابق ) : یعنی در هر دوره مالی هزینه هایی که در تحقیق درآمد همان دوره صرف گردیده است باید از همان درآمد کسر گردد .
ج ) اصل افشای حقایق : یعنی اینکه کلیه حقوق با اهمیت و مربوط به وضعیت مالی و نیز نتایج فعالیتهای مالی باید افشا گردد و در اختیار استفاده کنندگان از صورتهای مالی قرار گیرد.
د ) اصل قابلیت مقایسه : یعنی اینکه اطلاعات حسابداری باید به همان اندازه که قابلیت مقایسه با یکدیگر در پی دوره های مالی مختلف را دارند ، قابلیت مقایسه با اطلاعات موسسات مشابه را نیز داشته باشند.
ح) اصل ثبات رویه : رعایت اصل قابلیت مقایسه داشتن اطلاعات حسابداری مستلزم رعایت این اصل می باشد . یعنی اینکه در دوره های مختلف مالی یک رویه ثابت حسابداری مورد استفاده قرار گیرد .

حسابداری دولتی : نظامی است که اطلاعات مالی مربوط به وزارت خانه ها و موسسات دولتی را به منظور تصمیم گیری صحیح مالی و کنترل برنامه های مصوب بودجه سالانه و منابع مالی مورد استفاده دولت را جمع آوری ، طبقه بندی ، تلخیص و نهایتاً گزارش می کند.
در حسابداری دولتی حسابهایی به نام حساب دریافت و پرداخت داریم و از ترازنامه نیز به جای حقوق صاحبان سهام ، حسابی بنام حساب مازاد وجود دارد .
مراحل عملیات حسابداری:

سیستم حسابداری اداره عملکرد آن :
سیستم حسابداری اداره پست شهرستان ایذه از یک سیستم خود کفا و مدیریتی خاص در شهرستان برخوردار نمی باشد . فقط اسناد و مدارک مالی جهت انجام ثبتها عملیات حسابداری به مرکز استان فرستاده می شوند . در شهرستان تمامی پرداختها بوسیله یک حساب بانکی به نام اداره پست ایذه با حق امضاء ریاست اداره انجام می شود .
و پرینت برداشتها همراه با اسناد و مدارک مجاز برای پرداخت به مرکز استان فرستاده می شوند.
آشنایی با فعالیتهای مالی و حسابداری اداره :
دریافتهای ( درآمد ) :
تمامی وجوه دریافتی در قبال ارائه خدمت به مشتریان پایان وقت اداری توسط مسئول آمار و درآمد جمع آوری می شود و بعد از مطابقت با قبوض دریافتی و مدارک لازم در اختیار حسابدار اداره قرار می گیرد . حسابداری بعد از ثبت آنها در دفاتر و تهیه سند لازم که به امضاء مسئول درآمد و حسابداری و ریاست اداره می رسد ، مبلغ فوق را به حساب شماره 93025 درآمد استان واریز می نماید . در کل تمامی دریافتهای اداره که به صورت روزانه ، هفتگی و ماهانه دریافت می شود . به همین حساب واریز سپس در پایان ماه با گرفتن پرینت بانکی نسبت به رفع مغایرت اقدام می نماییم . و در صورت نداشتن مغایرت همراه با اسناد همراه با اسناد و مدارک دریافت وجه نقد به مرکز استان فرستاده می شوند.
فصـل سوم
پرداخت وجه :
معمولاً پرداخت اداره برای مواردی همچون هزینه خطوط پستی ، هزینه آب و برق ، تلفن و گاز مصرفی ، هزینه سوخت ماشین آلات دفاتر ارتباطی و نمایندگی های روستایی اداره پست می باشد که به غیر از هزینه سوخت ماشین آلات مابقی بصورت ماهیانه پرداخت می شود نحوه پرداخت هزینه آب ، برق ، گاز و تلفن مصرفی اداره .
حسابداری اداره قبض دریافتی را سند زده و طی نامه ای به ریاست اداره گزارش کرده و مجوز پرداخت آن از محل تنخواه ما در می شود سپس قبض پرداختی همراه با سند لازم به استان جهت پرداخت وجه آن فرستاده می شود و بعد از تامین اعتبار به محل تنخواه گردان باز می گردد .

هزینه سوخت ماشین آلات :
سوخت مصرفی به صورت ماهیانه از محل تنخواه پرداخت و در آخر ماه پس از تایید پمپ بنزین همانند بالا از طرف حسابدار به ریاست اداره گزارش و سند می خورد و سپس به مرکز استان جهت تامین اعتبار فرستاده می شود .
مابقی هزینه ها و حقوق های پرداختی و دفاتر ارتباطی و نمایندگی ها و خطوط پستی پس از بررسی لازم توسط حسابداری و تایید هزینه ها به ریاست گزارش شده و بعد از امضاء ریاست به مرکز جهت اختصاص وجه لازم و کارشناسی های لازم ، تامین اعتبار و به حساب بانکی اداره واریز می شود و بعد از آن از طرف حسابداری پرداخت وجه انجام
می شود .
کل پرداختهای اداره پس از کسر مالیات 5% و بیمه متعلقه ، انجام می شود .
در صورت خرید کالا و موارد مصرفی نیاز به فاکتور خرید و سند هزینه و صدور قبض انبار می باشد .

تنخواه گردان :
تنخواه گردان اداره بصورت درونی و خارج از روال عادی و قانونی انجام می شود .
تامین اعتبار تنخواه گردان از محل فروش تمر می باشد .
معمولاً از محل تنخواه برای موارد و جزئی و مصرفی ، هزینه سوخت ماشین آلات و هزینه قبوض آب ، برق ، تلفن و گاز مصرفی استفاده می شود .
میزان مبلغ تنخواه گردان 5000000 ریال می باشد که پس از تامین اعتبار از آن محل پس گرفته می شود .
مسئول تنخواه گردان حسابداری اداره می باشد .

حقوق و دستمزد :
پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان اداره بر اساس اسناد حقوق اداره پست صورت می گیرد .
تمامی کارکنان براساس نماینده رسمی اسناد حقوقی دارای وضعیت حقوقی مشخصی می باشند . و به غیر از پایه حقوق دارای مزایای شغلی زیر می باشند .

اضافه کاری :
اضافه کاری ماهیانه کارکنان توسط حسابداری مشخص و پس از امضاء ریاست اداره در برگه نماینده اسناد رسمی حقوقی ثبت می شود .
سقف اضافه کاری متعلقه 120 ساعت می باشد.
فرمول محاسبه یک ساعت اضافه کاری :
فوئق العاده جذب + سختی کار + تفاوت تطبیق + فوق العاده شغل + افزایش سنواتی + حقوق مبنا * = مبلغ یک ساعت اضافه کاری
مبلغ یک ساعت اضافه کاری * تعداد ساعت اضافه کاری = جمع کل اضافه کاری
تمامی اطلاعات بالا طبق حکم کارگزینی هر نفر موجود می باشد .
حکم کارگزینی هر سال از طرف استان فرستاده می شود .
که در برگیرنده اطلاعات حقوقی هر نفر و از طرف مدیر کل شرکت پست می باشد .
هر نفر دارای حق استفاده 3 روز مرخصی استحقاقی در ماه می باشد که در صورت عدم استفاده در پایان سال ، 15 روز ذخیره برای سال بعد می شود و پول مابقی مرخصی ها را نیز کارکنان پرداخت می کنند . اظهار نام مالیاتی در پایان سال مالی توسط حسابداری تهیه و بدون در نظر گرفتن دفتر روزنامه و کل و با محاسبه مالیات بر حقوق و مالیات بر درآمد انجام می پذیرد .
در پایان نمونه ای از اسناد و مدارک بصورت خام جهت آشنایی ضمیمه می گردد.
1) گواهی انجام کار: به عنوان مثال تایید عملیات تعمیر ماشین توسط حسابداری انجام می شود .
2) قبض انبار : که برای خرید کالا به کار می رود
3) فهرست اضافه کاری ساعتی کارکنان پست در یک ماه
4) سند هزینه : که برای پرداخت انجام می شود .
5) برگ نماینده اسناد سایر هزینه های اداره پست :
که مشخص کننده میزان پرداختی بایت هزینه ها می باشد .
6) نماینده رسمی اسناد حقوقی اداره پست
7) نمونه صورت سود و زیان شرکت پست ( مربوط به مرکز استان )
8) نمونه تراز نامه شرکت پست

فصـل چهارم

نتیجه گیری و پیشنهاد :

1) نتیجه گیری :
اداره پست شهرستان ایذه بدلیل عدم آشنایی واحد حسابداری آن اداره با شیوه های حسابداری و نگهداری اسناد نوین متاسفانه از حسابداری پیشرفته ای برخوردار نیست و فقط کار واحد حسابداری مشخص نمودن میزان درآمد و هزینه طی یک حساب بانکی می باشد . و تنها برای ایجاد هزینه سند چگونگی آن را تهیه می نمایند و دارای طبقه بندی خاص نمی باشند و در کل فقط موارد درآمد و هزینه و پیشرفت کار را به مدیران بالا تر گزارش می نمایند . و این کار تصمیم گیری را برای استفاده کنندگان از صورتهای مالی مشکل می نماید . نقش اطلاعات حسابداری در تصمیم گیریهای مدیران نیاز روزافزون موسسات و سازمانها به اطلاعات صحیح و بهنگام جهت بکارگیری درفرآیند تصمیم گیری مدیران ، مقوله ای اجتناب ناپذیر است . دراین راستا سیستم اطلاعات مدیریت منبع اصلی ارائه اطلاعات بشمار می آید. سیستم اطلاعات حسابداری به عنوان مهمترین زیرمجموعه این سیستم ، اطلاعات مالی متنوعی را دراختیار استفاده کنندگان این نوع اطلاعات ، خصوصا" مدیران هرسازمان قرار می دهد.
بطورکلی اطلاعات حسابداری بایستی از ویژگیهای خاصی برخوردار باشد تا درفرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد. ویژگیهای کیفی این گونه اطلاعات نظیر مربوط بودن ، و قابلیت اتکاء از جمله خصیصه هائی است که برمیزان بکارگیری اطلاعات بموقع (بهنگام ) نیز از دیگر قاکتورهای تعیین کننده بشمار می آید.
پیچیده تر شدن این شرایط و الزام در برقراری ارتباط با محیط از طریق مدیریت هر سازمان ، نیازهای اطلاعاتی را افزایش داده است . و این نیاز در سازمان آموزش و پرورش بیشتر به چشم می آید .
این که اطلاعات حسابداری درتصمیم گیری استفاده کنندگان این گونه اطلاعات موثر واقع میگردد، ابهامی وجود ندارد. بلکه توجه به ویژگیهای مورد نیاز این اطلاعات و نیز برداشتها و قضاوتهای ذهنی استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری مورد نظر بوده است . نظریات ارائه شده و همچنین تحقیقات انجام شده نشانگر موثر بودن اطلاعات حسابداری بعنوان مبنائی قابل اتکاء درتصمیم گیریها می باشد.

2) پیشنهادات :
برای پیشرفته شدن واحد حسابداری اداره پست ایذه و نظم و طبقه بندی اسناد مالی ابتدا نیاز به جمع آوری ، طبقه بندی و تلخیص و ثبت اسناد مالی اداره در دفاتر روزنامه و کل بصورت منظم می باشد .که این امر مستلزم استفاده از یک کارشناس حسابداری که دارای تجربه کاری حسابداری پیشرفته باشد .
1) ثبت درآمد های اداره در دفتر روزنامه و کل
2) ثبت کلیه پرداختها و سند زدن آنها طبق فاکتور ها ومدارک مثبته بعد از کسر بیمه و مالیات
3) مشخصی نمودن تنخواه گردان مستقل و تخصیص مبلغی به عنوان تنخواه گردان اداره
4) مشخص نمودن هزینه های همیشگی و میزان مبالغ آنها
5) محاسبه حقوق و دستمزد بر اساس روشهای حسابداری
6) تهیه تراز آزمایشی در هر دوره مالی
7) تهیه صورتهای مالی جهت استفاده گان و مدیران
8) تهیه اظهار نامه مالیاتی بر اساس دفتر روزنامه و کل .

ثبت های پیشنهادی :
درآمد :
وجه نقد **
درآمد حاصل از کالا برگ **
بابت درآمد حاصل از توزیع کالا بر گ
وجه نقد **
حساب بانکی درآمد استان **
بابت واریز درآمد به حساب شماره 93025 درآمد استان

تنخواه گردان :
تنخواه گردان آقای سعیدی **
بانک **
بابت پرداخت جهت تنخواه گردان آقای سعیدی ملی چک شماره 8285 حساب بانکی اداره

پرداختها:
هزینه سوخت **
تنخواه گردان آقای سعیدی **
بابت هزینه سوخت مصرفی ماشین مزدا به شماره 544 ب 82

هزینه آب ** تنخواه گردان آقای سعیدی
بابت پرداخت آب مصرفی ماه مهر و آبان 1384

8


تعداد صفحات : 27 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود