تولید سرکه,شیره و آب انگور
مقدمه
انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های آ، ب، و ث می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است . امروزه در طب درمان های طبیعی (نتروپت), از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست، عوارض رماتیسم، کم خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند می دانند .
کد آیسیک و شماره تعرفه گمرکی محصول
کد آیسیک این محصول مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن به شرح جدول زیر است.
بررسی استانداردهای مرتبط با محصول
در خصوص استاندارد های مربوط به محصول در جدول زیر آورده شد است.
معرفی محصولات
شیره انگور
شیره انگور ماده ای است شربت مانند و غلیظ (با گرانروی بالا) که از آب انگور استحصال می شود. با انجام عملیات تبخیر و تغلیظ بر روی آب انگور شاهد عمل آوری شیره انگور هستیم.
موارد استفاده از شیره انگور
به عنوان روکش دقیقاً همانند مربا مارمالاد جهت صبحانه
به عنوان روکش برای دسرها و بستنی
به عنوان شیرین کردن همراه با شیره تازه انواع گوناگونی از خامه ها و روغن کنجد
جهت تولید سرکه و الکل با کیفیت بالا
جهت تولید نوشیدنیهای سالم و بهداشتی
به عنوان رنگ دهنده جهت غذا و دارو
به عنوان ماده ای در صنعت نانوائی شکلات و شیرینی پزی
آب انگور
نوشیدنی است که از چلاندن و فشار دادن میوه انگور به دست می آید. آب انگور، نوشیدنی خ وشمزه ای است که در سراسر دنیا آن را مصرف می کنند. بزرگترین صادر کننده آب انگور در جهان، کشور برزیل و بعد از آن ایالت فلوریدای آمریکا می باشد . معمولاً برای صادر کردن آب انگور، این نوشیدنی را به صورت پودر درآورده و پس از رسیدن به کشور مقصد، پودر انگور را ب ا آب مخلوط می کنند و سپس این آب انگور را عرضه می نمایند .
آب انگور تازه، طعم ترش دلچسبی دارد. حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث واسید آسکوربیک می باشد و بنابراین، یکی از منابع خوب این نوع ویتامین محسوب می شود . برخی تولید کنندگان آب انگور به فراورده های خود، اسید سیتریک یا اسید آسکوربیک اضافه می کنند؛ در عین حال که دیگر مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین د هم به منظور افزایش خواص آب انگور به آن می افزایند.
آب انگور کنسانتره منجمد، نوعی فراورده است که تولید کنندگان بزرگ این نوع نوشیدنی در مبادلات کلان، معمولاً از این شکل آب انگور استفاده می کنند . زمانی که به آب انگور کنسانتره که از حالت انجماد در آمده، آب اضافه کنند، دوباره به شکل آب انگور طبیعی بر می گردد. تقریباً بیشتر آب انگور های مصرفی در آمریکا از این نوع هستند. از آنجا که حجم آب انگور منجمد کنسانتره با حجم آب انگور معمولی تفاوت فاحشی دارد، بنابراین حمل و نقل این نوع آب انگور بسیار راحت تر صورت می گیرد و در نتیجه هزینه ها کاهش یافته و این آب انگور با قیمت باصرفه تری به مصرف کنندگان عرضه می گردد و معمولا در دسترس می باشد.
کارخانجات تولید کننده آب میوه، از میوه ها اسانس یا عصاره تهیه می نمایند و از مخلوط نمودن این اسانس با شکر و آب، انواع آب میوه تهیه می کنند .این نوع آب میوه ها به دلیل داشتن شکر، تنها انرژی زا بوده و معمولاً خواص زیادی ندارند. اما آب میوه های تازه سرشار از انواع ویتامین ه ا و املاح بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند .
اغلب افراد سعی می کنند که در وعده ی صبحانه، یک لیوان آب میوه تازه بنوشند تا ویتامین های مورد نیاز بدنشان در طول روز تامین شود .
کنسانتره
آب میوه می تواند به حالت کنسانتره موجود باشد. کنسانتره، شکلی از ماده است که اکثر اجزای اصلی تشکیل دهنده یا حلال آن را حذف نموده اند . معمولاً با گرفتن آب موجود در یک محلول ی ا سوسپانسیون، مثلاً گرفتن آب موجود در آب میوه و تبدیل آن به پودر یا کنستانره تبدیل می شود.
فایده تولید کنسانتره این است که با حذف آب، وزن ماده غذایی کاهش یافته و بنابراین حمل و نقل آن راحت تر و با صرف هزینه ی کمتر صورت می گیرد، به علاوه کنسانتره را به راحتی در هنگام مصرف با اضافه نمودن حلال (معمولاً آب)، به حالت اولیه خود برگردانده و مصرف می کنند.
سرکه
جهت مصارف خانگی و کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی از جمله کنسرو ها و ترشی سازی ها کاربرد دارد. برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعی چاشنی استفاده می کنند . در تهیه انواع ترشی هم این ماده بسیار کاربرد دارد.
سرکه ، نوعی ماده پاک کننده خنثی (منظور از خنثی داشتن ثابت اسیدی بازی 7 است)و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی رساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده ). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می شود.
منبع
http://www.isanat.com/bp/business-plan/food-bp/item/1133-vinegar-grape-juice-business-plan.html