تارا فایل

محصولات لبنی


 مقدمه
با توجه به رشد جمعیت و مصرف روز افزون مواد غذایی راه اندازی کارخانجات مواد غذایی و تولید مواد غذایی یکی از موضوعات جدا نشدنی در زندگی امروزه بشر می باشد. و در این رابطه می توان گفت که ایجاد کارخانه های لبنیاتی میتوانند سهم بسزایی در این پروسه داشته باشند.

بین سا ل های 1970 تا 1992 بیش از 96 درصد نوآوری صنعتی که توانست موقعیت ژاپن را در اقتصاد جهانی به یک موقعیت برجسته و ممتاز تبدیل کند، توسط کارآفرینان صورت گرفت.بررسی رشد اقتصادی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا نشان می دهد که یکی از دلایل توسعه اقتصادی در این کشورها توجه جدی به مقوله کارافرینی بوده است.
بین سا ل های 1970 تا 1992 بیش از 96 درصد نوآوری صنعتی که توانست موقعیت ژاپن را در اقتصاد جهانی به یک موقعیت برجسته و ممتاز تبدیل کند، توسط کارآفرینان صورت گرفت.بررسی رشد اقتصادی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا نشان می دهد که یکی از دلایل توسعه اقتصادی در این کشورها توجه جدی به مقوله کارافرینی بوده است. امروزه بسیاری از دانشجویان و محصلین در مراکز علمی منتظرند تا با پایان یافتن تحصیلات وارد بازار کار شوند و "بازار کار" در ذهن بسیاری از آنان شغل های آماده ای است که منتظر… بلوغ سیاستهای صنعتی کشور آن موقع خواهد بود که دولت به جای انبوهی از کمکهای پراکنده و مستقیم به بنگاه ها، به گروهی از زنجیره های صنعتی که می توانند رقابت پذیری خود را در سطح جهانی اثبات نمایند…
اقتصاد دانان نخستین کسانی بودند که در نظریه های اقتصادی خود به تشریح کارآفرین و کارآفرینی پرداختند.
ژوزف شومپتر" از اقتصاددانان مکتب آلمان و پدر کارآفرینی، در سال 1934 کار آفرینی را این گونه تعریف کرد: "هر فرایندی در شرکت که منجر به کالای جدید، ایجاد روش جدید، بازار جدید و منابع جدید می شود ،می گوییم کار آفرینی رخ داده است.
در کشور ما نیز چند سالی است که به تبع مباحث توسعه اقتصادی و صنعتی موج جدیدی در مورد این مفهوم در حال شکل گیری است و این واژه در محافل علمی و اداری زیاد شنیده می شود.
دکتر احمدپور داریانی از اساتید دانشگاه امیرکبیر در ایران معتقد است "کارآفرینی عامل اصلی ایجاد خلاقیت و نوآوری است و کارآفرینی عبارت است از فرایند ایجاد ارزش از راه تشکیل مجموعه منحصر به فردی از منابع به منظور بهره گیری از فرصت ها.
کارآفرین با نو آوری و شناخت فرصت از طریق ایجاد و یا تحول کسب و کار اقدام به تولید ثروت برای خود و جامعه می کند. نوآوری می تواند محصول جدید، شیوه ای نو در فرایند تولید و یا راهکارهای جدید مدیریتی و بازرگانی یک شرکت باشد. کارآفرین با شناخت فرصت های جدید بازار و صنعت و هچنین ریسک و خطرپذیری زنجیره ارزش آفرینی جدیدی را برای تولید و یا خدمات طراحی می کند که این زنجیره های ایجاد ارزش در نهایت منجر به اشتغال و توسعه اقتصادی می شود.
از نظر اقتصاددانان موتور رشد اقتصادی کارافرینان هستند که در محیطی رقابتی جامعه را به حرکت درمی آورند و چرخ های توسعه اقتصادی را می چرخانند.
درمجموع می توان استنباط کرد که کارآفرین فعالیت های ذیل را انجام می دهد:
1-نوآوری در محصول، فرایند تولید، بازار و صنعت، راهکارهای بازرگانی و مدیریتی
2-شناخت فرصت
3-ریسک و خطرپذیری
4-ایجاد و یا تحول کسب و کار
5-اشتغالزایی و رشد اقتصادی
نگاهی به تجربه چند کشور
اولین کشورهایی که در این زمینه کار کردند آلمان، انگلیس و آمریکا بودند. در آلمان در سال های 1933 تا 1935 مطالعه و شناسایی بر روی افراد با انگیزه و نوآور که دارای محدودیت های مالی بودند، آغاز شد. اولین سیاست ها، سیاست های حمایتی ازاین افراد بود. به دنبال آن دانشکده هایی برای تربیت این افراد دراین کشور ایجاد شد. بعد از مدتی انگلیس و آمریکا نیز چنین دانشکده هایی را دایر کردند. در این دانشکده ها آموزش ها عمدتا به صورت کلاسیک نبود، بلکه حالت آموزش و سمینارگونه داشت. افراد دراین آموزشکده ها مسایل خودشان را می گفتند و از تعادی روانشناس، رفتارشناس و جامعه شناس و استاد مدیریت استفاده می کردند.
بررسی رشد اقتصادی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا نشان می دهد که یکی از دلایل توسعه اقتصادی در این کشورها توجه جدی به مقوله کارافرینی بوده است. ژاپن در سال 1958 طرحی به نام "سربازان فداکار اقتصادی" در وزارت آموزش و پرورش اجرا کرد. بر اساس این طرح افراد از سطح دبیرستان با مسئله کارافرینی آشنا شده و آموزش می دیدند که چگونه با کسب سود کشورشان را از وابستگی نجات دهند. از طرفی آموزش کارافرینی را به صورت کلاسیک در دو سطح دبیرستان و دانشگاه قرار داد. این طرح ها باعث شد که بین سا ل های 1970 تا 1992 بیش از 96 درصد نوآوری صنعتی که توانست موقعیت ژاپن را در اقتصاد جهانی به یک موقعیت برجسته و ممتاز تبدیل کند، توسط کارآفرینان صورت گرفت.
در تایوان برنامه های تربیت کارآفرینان جوان و همچنین ارتقای سطح کارآفرینان شاغل در تایوان براساس یک برنامه بلندمدت و فراگیر که دربردارنده قشرهای مختلف می باشد، طراحی شده است.
در سالهای اخیر، کارآفرینان در واحدهای خوداشتغالی، نوآوریها و خلاقیتهای بسیار زیادی در عرصه صنایع الکترونیک، مخابرات، کامپیوتر (سخت افزار و نرم افزار) و در بخش خدمات به ویژه در نگهداری و خدمات پس از فروش از خود نشان داده اند. هسته های خود اشتغالی در تایوان همان واحدهای صنعتی کوچکی هستند که توانسته اند بااستفاده از حجم کمتری از سرمایه مادی و نیروهای انسانی و در مقابل با بهره گیری از حجم گسترده تری از نیروهای خلاق و کارآفرین همراه با بهره وری فوق العاده، نقش و تاثیرگذاری ویژه ای بر اقتصاد این کشور بگذارند و شکوفایی اقتصادی را به ارمغان آورند.
مدیریت پروژه
مدیر خوب بایستی مشاوران و دستیاران شایسته داشته باشند. ایده ال این است که هر کدام از افراد تیم در کار خودشان تخصص بیشتری، نسبت به مدیر داشته باشند . زیرا به این ترتیب هدفهای تیم بهتر تحقق می یابد .
این ممکن است کمی خطر داشته باشد، اما استخدام و ارتقای افرادی که از شما بهترند و دانش روز را دارند بسیار ضروری است. این به شما کمک می کند که به کار اصلی تان که مدیریت است بیشتر بپردازید.
بنابراین، به جای این که از افراد با تجربه تر و متخصص تر از خود بهراسید فعالانه آنها را به کار گیرید. شما فقط شرایط و ابزار مورد نیازشان را فراهم کنید و به آنها کمک کنید تا به هدفهای خود برسند و موفقیت هایشان را تائید کنید.
هر جا امکان داشت سعی کنید به اندازه کافی در مورد تخصص آنها اطلاع کسب کنید و گه گاه نظرات خود را ابزار نمائید تا بدانند شما علاقه مند و مطلع هستید.
به خاطر بسپارید دلیلی ندارد چون شما می خواسته اید مدیر شوید دیگران هم همین را بخواهند. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که سهم فردی در انجام کارها داشته باشند و بدین ترتیب بر تخصص خود تمرکز کنید. افراد دیگر اولویتهای دیگری در زندگی دارند و غیر قابل پیش بینی بودن و مسئولیتهای شغلی مدیریتی را نمی خواهند. بنابراین، به غیر از آنها که خواستار شغل مدیریت بوده اند و شما در رقابت با آنها برنده شده اید. دیگر کارمندان می خواهند شما مدیرشان باشید.

یکی از عوامل موفقیت پروژه وجودیک طرح پروژه است که به خوبی تعریف شده باشد. در اینجا شیوه شش مرحله ای برای ایجاد یک طرح را بررسی میکنیم:

بازار یابی
واقع مهم نیست که بازاریابی را چه تعریف کنیم. مهم این است که بدانیم نمی شود در دنیای مدرن امروز بدون بازاریابی به فعالیت اقتصادی ادامه داد و باز مهم تر این که: بازاریابی همان تبلیغات نیست! بازاریابی ارایه محصول یا خدمت مناسب در بازار مناسب با قیمت مناسب است. ضمن این که اقدامات تبلیغاتی کوتاه مدت را نباید با بازاریابی اشتباه گرفت، در بازاریابی باید از مفاهیم ، تعاریف روشن داشت و به زمین و زمان به صورت بلندمدت نگریست.
آن چه در این مقاله می خوانید محصول مطالعه یک کتابچه در زمینه بازاریابی است که رئوس مهم آن را برایتان آورده ام. این کتابچه از انتشارات اکسپرسیس وربیس است.
بازاریابی به همه کسب و کارها مربوط می شود. اما هنوز به درستی شناخته شده نیست و اغلب با تبلیغات و فروش اشتباه می شود.
به هر حال فعالیت های ارتباطی شما باید به ایجاد تصویری شفاف و دقیق از شرکت شما منجر شود. ایجاد تصویر پیوسته از شرکت در واقع در دنیای بازاریابی به <طراحی شرکت> Corporate design معروف شده و به اختصار به آن CD می گویند. برای داشتن چنین هویتی باید دو مقوله مهم ارتباطی را در نظر داشت:
یکی از شرایط به رسیدن فروش موفقیت آمیز در تولیدات محصولات لبنی تهیه یک طرح بازار یابی مناسب برای این طرح است.
تبلیغات در روزنامه ها،دائر کردن دفاتر نمایندگی فروش از جمله این عوامل هستند. در ضمن با توجه به نکات بالا ما می توانیم در تبلیغات به نکات مفید این نوع مواد غذایی اشاره کنیم و همین را به عنوان یکی از مهمترین کار در نظر بگیریم.
قرارداد بستن با ارگانها مثل آموزش که در حال حاضر در تلاشند که محصولات لبنی مخصوصا شیر را در مدارس توزیع کنند یکی دیگر از فاکتورها در بازار یابی این محصولات می تواند باشد.
مغازه ها در محلات هم میتواند یکی از مقصدها باشد .که با ایجاد یک سیستم مناسب حمل نقل میتوانیم در توسعه بازار تاثیر گزار باشیم.
صادرات محصولات لبنی نیز میتواند در زمره بازاریابی قرار بگیرد یعنی در واقع بازار کشورهای خارجی را میتوان به عنوان بازارهای هدف در نظر گرفت.
به عنوان نمونهبرای نخستین بار از سوی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) دو محموله دوغ به میزان 29هزار لیتر و به ارزش تقریبی121میلیون ریال به کانادا صادر شد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، صادرات این میزان دوغ در قالب بطری های 300و 1500سی سی، جهت عرضه در شرکت فروشگاههای زنجیره ای "پرشیا فود" (غذاهای ایرانی) نشان از قابلیت عرضه تنها نوشیدنی کاملا ایرانی به بازار جهانی دارد.
با استقبال بازار جهانی، دوغ به عنوان نوشیدنی سالم و با ارزش غذایی بالا می تواند جایگزین مناسبی برای نوشابه های قندی باشد .

11


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : Word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود