تصویر تن
تعریف و اهمیت تصویر تن
انتقال به دورهی نوجوانی با تجربیات سریع، غیرمنتظره و جدید در حوزههای اجتماعی، شناختی، فیزیکی، هیجانی و روانشناختی همراه است. اینها در واقع چالشهای رشدی هستند که نوجوان با آن روبهرو میباشد و استرس شدیدی را به او وارد میسازد. استرس و فشار نوجوانی باعث تشدید تجربهی تنش شده و نوجوان را با فقر سلامت روانی مواجه میکند. تصویر تن1 ساختاری چندعاملی و متنوع است که شامل ارزیابیهای ذهنی از بدن میباشد. این شمول، ارزیابیهای شناختی و رفتاری از اندازه، زیبایی، ظاهر، عملکرد، نامناسب بودن برجستگی و سالم بودن بخشهای مختلف بدن را دربرمیگیرد. چنین ارزیابیهایی میتواند به یک ادراک متمایز و متفاوت بین شکل و اندازهی واقعی و مورد انتظار اندام مورد نظر شود (پرسنل، بیرمن و استیک2، 2004).
تحقیقات نشان داده است که ارزیابیهای بدعملکردی بدن در طول نوجوانی و بلوغ به حداکثر میرسد و یک ناخشنودی و نارضایتی قانونی و قاعدهمند است (دونت و تیگمن3، 2006؛ لوین و اسمولاک4، 2002). این مسئله نگرانکننده است، زیرا تصویر تن مختل میتواند پیامدهای روانشناختی عمیق و تحملناپذیری داشته باشد (بکر و بوسلیه5، 2002). باید توجه داشت که تصویر تن مختل با افسردگی، عزتنفس پایین، پرهیز غذایی مفرط و بیرویه و استفاده از استروئید مرتبط است (پروزینسکی و کش6، 1990؛ اسمولاک7، 2004) و میتواند یک عامل پیشبینیکنندهی اختلال خوردن باشد (استیک8، 2002).
در دوران بلوغ، مقدار و شدت تحولات به صورت همزمان و کنترلناپذیر بالا میرود که روند افزایش استرس را در نوجوان تسریع میبخشد (همپل و پترمن9، 2006؛ کمپس، اوروسان و گرانت10، 1993). همچنین در دورهی بلوغ، نارضایتی نسبت به ظاهر فیزیکی افزایش پیدا میکند، زیرا تغییرات هنجارهای فیزیکی و جسمی مانند افزایش وزن در زمان بلوغ در تقابل با تجویز اجتماعی و ایدهآلخواهی در رابطه با جذابیت فیزیکی قرار میگیرد (استریگل و کالکین11، 2001؛ وید، فولر، برسنان، شافر و لینارسکی12، 2007). آرمان جذابیت شامل زیبایی جسمی و ظاهری برای دختران و جذابیت و قدرت جسمی برای پسران دستنیافتنی میباشد، بنابراین یا به درجهای از آرمان خویش دست پیدا میکند و یا دچار انحراف از رسیدن به ایدهآلها میشوند. در نهایت این مساله پیامدهای قابل توجهی برای موقعیت و محبوبیت در بین همسالان برای دختران و پسران نوجوان به بار میآورد (فاکنر13 و همکاران، 2001). مدیریت استرس در مدرسه به عنوان یکی از برنامههای جهانی برای جلوگیری از نگرانیهای تصویر تن و اختلالات خوردن گنجانده شده است و همین مسئله ارتباط بین استرس دورهی بلوغ و ارزیابیهای نادرست از تصویر تن را آشکار میسازد (مک وی و دیویس14، 2002؛ مک وی، دیویس، توید و شاو15، 2004؛ مک وی، توید و بلکمور16، 2007). این برنامهها مهارتهای ارتباطی و حل مسائل اجتماعی را برای بالا بردن سازگاری در نوجوان به او میآموزد.
در پژوهش مائوری، بایرن و ریجر17 (2011)، بهترین مدل برای علتشناسی تصویر تن منفی در دوران نوجوانی و بلوغ عواملی متشکل از استرس، عزتنفس پایین و جنسیت تشخیص داده شد. تصویر تن بدانچه فرد واقعاً شبیه آن است، یعنی به شکل ظاهری واقعی فرد، مربوط نمیشود، بلکه به ارتباط ویژهی فرد با بدنش مربوط است، به خصوص به باورها، ادراکات، احساسات، افکار و فعالیتهای فرد که با ظاهر فیزیکی او ارتباط دارد (کش، 1997، به نقل از رایگان، شعیری و اصغریمقدم، 1385). به عبارت دیگر، تصویر تن، تصویر ذهنی فرد از اندازه، شکل و فرم بدن است و شامل احساسی است که فرد دربارهی ویژگیها و ساختار اجزای بدنش دارد (بختیاری، 1379، به نقل از رایگان و همکاران، 1385).
زنان در مقایسه با مردان نارضایتی بیشتری از بدن خود دارند (ماشیب و گریلو18، 2002). یک تبیین احتمالی آن است که زنان در مقایسه با مردان با فشار اجتماعی بیشتری در جهت کوشش برای جذابیت فیزیکی روبهرو میشوند و به همین دلیل بیشتر از بدن خود ناراضی هستند (آندرسون و بولیک19، 2004). بلوغ در دو جنس به صورتی بسیار متفاوت تجربه میشود. به نظر میرسد در پسران پیوند محکمی بین رسش فیزیکی و وضعیت گروه همسالان باشد. پسرانی که زودتر پخته و بالغ میشوند ادراک بهتری از آنان در نظر همسالان پایهگذاری میشود و تصویری که از خود و بدن خود دارند بهتر شکل میپذیرد اما برعکس، بلوغ دیررس در پسران با اضطراب ارتباط دارد و آنها محبوبیت کمی در بین همسالان و بزرگسالان دارند (گوورز20، 2005).
تصویر تن منفی
تصویر تن منفی سازهای است که در مشکلاتی نظیر افسردگی، چاقی و طیف خوردن بیمارگونه دیده میشود (کش و بروزینسکی21، 2002، شوارتز و برونل، 2004، هر دو به نقل از رایگان و همکاران، 1385). این طیف از ترکیبات متفاوت و درجاتی از پرخوری افراطی و اشکال زیانبخشی از کنترل وزن، نظیر رژیمهای محدودکننده و وادار کردن خود برای برگرداندن غذا را در بردارد و بهطور کلی، تصویر تن منفی، یک پیشبینیکننده مستقل برای خوردن بیمارگونه است (لوین و پیران22، 2004).
سازهی تصویر تن منفی، به صورت اختلال تصویر تن، نارضایتی از بدن و اشتغال ذهنی فراوان با تصویر تن، توصیف شده است (لیدون و اسلاتون23، 2002). فردی که تصویر تن منفی دارد، ممکن است مشتاق به انجام رفتارهایی باشد که برای سلامتی جسمی و روانی زیانبخش است.
دو مسیر احتمالی در شکلگیری تصویر تن منفی وجود دارد. این مدلها بر اساس اطلاعات بالینی بهدست آمده از درمانجویان مبتلا به اختلالات خوردن حاصل شده است. اولین مسیر، درونیسازی میباشد که متمرکز بر تعاملات فرد با جهان بیرونیاش و اینکه چطور اطلاعات منفی درونی شده است میباشد، که این امر منجر به بازنمایی منفی فرد از خودش و جسمش میشود (کیرنی- کوک24، 2002). به عنوان مثال، دختر جوانی که دائماً در معرض تصاویری از یک بدن ایدهآل مونث که از طریق رسانهها پخش میشود، قرار میگیرد، ممکن است این پیامهای مربوط به زنان زیبا را درونی کند. نهایتاً او ممکن است به این نتیجه برسد که او باید از یک ظاهر فیزیکی معین با شکل و وزن خاصی که مطابق با رسانههاست، تقلید کند تا جذاب، موفق و دوست داشتنی باشد. افرادی که ظاهری آرمانی را برای خود درونی میکنند، عمدتاً اختلال در تصویر تن را تجربه میکنند و برای مواجهه با اختلال در تصویر تن، او ممکن است به پیشگیریهای افراطی مانند رژیم، ورزشهای افراطی و یا جراحی پلاستیک برای تغییر دادن بدنش با امید به آنکه بدنش به آن ایدهآل شبیهتر گردد، متوسل شود (موسل، بینفورد و فولکرسون25، 2000).
فرافکنی دومین مسیری است که منجر به افزایش اختلال در تصویر تن میشود. اینگونه فرض شده است که افراد حالات درونی آزاردهنده و طاقتفرسای خود را بر روی بدنشان فرافکنی کرده و از آن به عنوان یک مکانیزم مقابلهای استفاده میکنند. به عنوان مثال، زنی که در رابطهی رمانتیک خود، فقدان کنترل را تجربه میکند، ممکن است تلاش کند تا حس کنترل را از طریق بدنش با کمک استراتژیهایی مانند رژیم و ایجاد یکسری ممنوعیتهای غذایی، دوباره بهدست آورد و این فرایند ممکن است آرامش موقتی از عواطف آزارنده را ایجاد کند، اما در بلندمدت ناسازگارانه بوده و تکنیک مقابلهای مناسب به حساب نمیآید. در نتیجه حالات عاطفی منفی احتمالاً مجدداً باز خواهند گشت و بدین وسیله این فرایند تکرار میگردد (وود-باکالو26، 2006).
در بسیاری از موارد، اختلال ظاهر فیزیکی مرتبط با تصویر تن میتواند شدیداً جدی باشد و در این حالت، "پدیدهی بدشکلی هراسی" نامیده میشود (تامپسون27، 1990، هی28، 1970، لیسی29، 1986، هر سه به نقل از رایگان و همکاران، 1385). کراپلین نیز اصطلاح بدشکلی هراسی را برای تعیین دلمشغولیهای نابهنجاری که با زیبایی بدنی مرتبطند، ابداع کرد و آن را یک پدیدهی وسواسی غیر هذیانی دانست. ژانه این اختلال را به منزلهی شرم داشتن از بدن خود توصیف کرد. مولفان دیگری نیز به اختلالهای تصویر تن اشاره کرده و آن را ناشی از اضطرابی دانستهاند که با شکلشناسی مجموعه یا بخشی از بدن مرتبط است (دادستان، 1376).
تفاوتهای جنسی در تصویر تن
اریک اریکسون مطرح میکند که ویژگیهای فیزیکی، نقش مهمی در شکلگیری هویت دارند. با این وجود براساس نظر اریکسون معانی این اسنادها و ویژگیها برای دو جنس متفاوت میباشد. هویت در زنان، مبتنی بر جذابیت است. بدینمعنی که آنها چطور به خوبی میتوانند یک مرد را جذب کنند. برای مردان، هویت مبتنی بر این است که آنها چهطور در جهان عمل میکنند. بنابراین برای زنان بدنشان مهم است، درحالیکه برای مردان بدنشان خیلی مهم نیست، بلکه آنچه بدنشان انجام میدهد مهم میباشد. تهدید به این اسنادها در هر دو جنس منجر به ایجاد مشکلات هویتی میگردد. به عبارت دیگر، تصویر تن احتمالاً یک موضوع هویتی مرکزی در میان زنان میباشد و ادراکات آنها از بدنشان مرتبط با ادراک از جذابیت میباشد. در حالی که موضوع تصویرتن برای هویت مردان چندان مهم نبوده و بنابراین نباید یک نگرانی برجسته باشد.
لرنر، نپ و اورلوس30 (1976)، نظریهی اریکسون را به صورت تجربی مورد آزمون قرار دادند. آنها خصوصاً بررسی نمودند که چهطور ویژگیها و اسنادهای بدنی، خودپنداره را در نوجوانی و جوانی پیشبینی میکند. اسنادها و ویژگیهای بدنی صرفنظر از جذابیت و اثربخشی (کارآمدی) از 24 بخش بدن (به عنوان مثال، رانها، بینی و چانه) مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند. آنها دریافتند که ادراک بالا از جذابیت، خودپنداره مثبت را در زنان نشان میدهد. این یافتهی تجربی از نظریهی اریکسون که پیشنهاد میکند تصویر تن برای هویت در زنان مهم است، اما برای هویت در مردان اهمیتی ندارد، حمایت میکند. برونل31 (1991) عزتنفس را در مردان و زنان بررسی کرد. عزتنفس زنان به وسیلهی آرمانهای زیبایشان پیشبینی میشود. درحالیکه عزتنفس مردان مبتنی بر حیطهی گستردهای از عوامل مانند هوش، وضعیت اقتصادی و دلاوریها میباشد. بنابراین این مطالعه هم از نظریهی اریکسون مبنی بر اینکه تصویر تن در هویت زنان اساسی بوده، اما تنها بخش کوچکی از هویت مردان را تشکیل میدهد، حمایت میکند. بنابراین، این مطالعات پیشنهاد میکنند که مطالعهی تصویر تن مردان چندان مورد نیاز نمیباشد، زیرا آن یک نگرانی آشکار برای مردان نمیباشد. اما در هر دو جنس، نارضایتی از بدن با عزتنفس پایینتر و آمادگی بالاتر برای افسردگی مرتبط است.
عوامل مرتبط با تصویر تن
یک ارزیابی منفی از بدن، طیفی از نارضایتی خفیف تا بیزاری افراطی دارد. تصویر تن منفی میتواند در رشد عزتنفس سالم، ایجاد و حفظ روابط جنسی مثبت و رفتارهای سالم خوردن، تداخل ایجاد میکند (کش، 2002). افرادی که از بدن خود ناراضی هستند، ممکن است از موقعیتهایی که باعث آگاهی بیشتر آنها از ظاهر خودشان میشود، مانند فعالیتهای جنسی یا پوشیدن لباسهای خاص پرهیز کنند. آنها همچنین زمان و توجه زیادی به استفاده از ورزش، رژیم، آرایش و تمیز کردن، صرف بدن خود میکنند (روزن32، 2002، به نقل از وود- بارکالو، 2006). اغلب اینگونه فرض میشود که زنان در کل در مقایسه با مردان مشکلات بیشتری با تصویر تن خود دارند. تقریباً ده درصد زنان از مشکلات تصویر تن رنج میبرند. نگرانیها دربارهی تصویر تن در زنان شایع است، به گونهای که به آن "شکایت به هنجار" گفته میشود (کش، 2002). یک مطالعهی معرف که در سال 1993 انجام شد نگرانیهای در مورد تصویر تن را در میان 803 زن میانسال در آمریکا بررسی کرد. نتایج این بررسی نشان میدهد که نیمی از شرکتکنندگان ارزشیابی منفی کلی از بدنشان و اشتغال ذهنی با چاق بودن و یا چاق شدن را گزارش کردند (کش و هنری33، 1995). 220 پژوهش در طی 50 دهه برای تعییین اینکه آیا شیوع اختلالات خوردن در زنان به علت سطوح پایین وضعیف رضایتمندی از بدن افزایش یافته است، انجام شده است. براساس این فراتحلیل محققان میگویند زنان از بدنشان در مقایسه با مردان ناراضیتر بوده و این نارضایتی به مرور زمان افزایش مییابد (فینگلد و مازلا34، 1998).
تغییر فکر دربارهی بدن
افراد زیادی معتقدند که تنها راه برای اینکه احساس بهتری راجع به بدنشان داشته باشند، تغییر شکل و وزنشان است. کاهش وزن میتواند راهی مهم برای ایجاد احساس بهتر راجع به خودتان باشد. با این وجود آن تنها راه نیست. شما میتوانید این احساس بهتر را با تغییر فکر و خودگوییهایتان ایجاد نمایید. گسترش حس خودتان به عنوان یک شخص بدون تاکید زیاد بر شکل و وزن (یعنی آنکه خودتان را به عنوان یک فرد بدون تاکید زیاد بر شکل و وزن بپذیرید) میتواند به شما کمک کند که حس بهتری نسبت به ظاهرتان داشته باشید (میشل35و همکاران، 2008).
هرکسی ویژگیهای مثبت دارد، اما گاهی اوقات چون ما احساس خوبی نسبت به بدنمان نداریم، آنها را نمیبینیم یا ممکن است از بیان افکار مثبت دربارهی خودمان ناراحت باشیم چون ما عادت کردهایم که همیشه منفیها را ببینیم. اما تمرکز بر ویژگیهای مثبت برای آنکه احساس بهتری نسبت به خودمان داشته باشیم، ضروری است. خودگویی مثبت مهارتی است که میتواند با تمرین آموخته شود (میشل و همکاران، 2008).
پذیرش نقش جسمی و فیزیکی خود
ویژگیهای جسمانی و جنسی، آشکارترین و ملموسترین واقعیتی هستند که نوجوان به عیان میبیند و تجربه میکند. او به وضوح ناهمانندی و عدم برابری افراد از نظر تواناییهای جسمی را میبیند و بدن خود را با بدن دیگران مقایسه میکند. او در این مقایسه گاهی برتر است و گاهی فروتر؛ گاهی تواناتر است و گاهی ناتوانتر.
در نهایت نوجوان باید بتواند برتفاوتهای جسمی و جنسی خود با دیگران چیره شود و واقعیت را آن چنان که هست بپذیرد. او نباید نقش جسمی و جنسیاش را مایهی سرمشاری خود تلقی کند، بلکه باید به آن به عنوان یک امر مقدر احترام بگذارد. با این همه، کسانی که در پیرامون نوجوان هستند باید متوجه اهمیت این موضوع باشند. چه بسا نوجوان در قبول کردن بدن خود با مشکل روبهرو شود و به آسانی نتواند از پس این دشواری برآید. والدین و معلمان مدرسه باید به این تلاش و تقلای نوجوان برای رسیدن به یک هویت و نقش جسمی و جنسی پایدار احترام بگذارند و با تدابیر خود از سختیهای این فرایند بکاهند (فرهی و دل آذر، 1389).
ارتباط تصویر تن و اختلال پرخوری
افراد با اختلال پرخوری اغلب از وزن و شکل بدنشان ناراضی هستند. افکار منفی دربارهی وزن، شکل و ظاهر در شروع و نگهداری مشکلات پرخوری نقش دارند. فردی که از بدن خود ناراضی است، اغلب برای رسیدن به وضع دلخواه رژیمهای سختی میگیرد. به جهت آنکه بدن او از وضع طبیعیاش خارج شده، برای رسیدن به تعادل و جبران وزن از دست رفته دست به پرخوری میزند، که این مسئله به نوبهی خود منجر به بروز احساسات منفی دربارهی ظاهر شده و پرخوری را تشدید میکند (میشل و همکاران، 2008).
نارضایتی از بدن، به عنوان یک پیامد روانشناختی جدی چاقی است (فریدمن و برونل36، 1995، به نقل از گریلو و همکاران، 2005) و مرتبط با پرخوری در افراد مبتلا به اختلال پرخوری میباشد (گریلو، 1998، به نقل از گریلو و همکاران، 2005). توجه به این مسئله مهم است که وزن به خودی خود باعث نارضایتی بیشتر از بدن نمیشود. به عبارت دیگر افراد مبتلا به اختلال پرخوری عصبی سطوح بالایی از نگرانیهای مربوط به نارضایتی از بدن، صرف نظر از میزان چاقیشان گزارش میکنند (بری37 و همکاران، 2003، به نقل از گریلو و همکاران، 2005 ).
آنتونی38 و همکاران (1994، به نقل از هندرسون39، 2003)، نارضایتی بیشتر از بدن را در افراد مبتلا به پرخوری عصبی در مقایسه با گروه کنترل گزارش کردند. افراد مبتلا به پرخوری عصبی نارضایتی بیشتر در ارتباط با بدن خود و پرهیز از دیدن بدن خود را نشان میدهند (ویلفلی، شوارتز، اسپورل و فربرن40، 2000). اختلال در تصویر تن، نتیجهی آسیبشناسی اختلال خوردن است تا وزن زیاد. زیرا افراد به مبتلا به پرخوری عصبی صرفنظر از میزان چاقیشان، نگرانیهای مرتبط با شکل و وزن زیاد دارند.
منابع فارسی
احمدی، پروین، خادمی، عزت و فتاحی بیات، صدیقه (1388). بررسی آثار فنآوری ارتباطی جدید (اینترنت، بازیهای رایانهای و ماهواره) بر تربیت اجتماعی، با تاکید بر سازگاری دانشآموزان سال دوم دبیرستانهای تهران. اندیشههای نوین تربیت، دورهی 5، شمارهی 3، صفحات: 36-9.
ادیب، یوسف (1385). بررسی میزان دستیابی نوجوانان ایرانی به مهارتهای زندگی. فصلنامهی علمی- پژوهشی روانشناسی تبریز، سال اول، شمارهی 4، 25- 2.
ادیبی، شهاب الدین (1382). روانشناسی ارتباط والدین با فرزندان: روشهای کاربردی تربیت کودک، نوجوان و جوان. اصفهان: چهارباغ.
آذربایجانی، مسعود، سالاریفر، محمدرضا، عباسی، اکبر، کاویانی، محمد و موسویاصل، سیدمهدی (1382). روانشناسی اجتماعی با نگرش به منابع اسلامی. قم: انتشارات حوزه و دانشگاه.
ارونسون، الیوت (1991). روان شناسی اجتماعی. ترجمهی حسین شکرکن (1385). تهران: انتشارات رشد.
استور، آنتونی (1991). ویرانگری انسان: ریشه کشتار دسته جمعی و ستمکاری انسانی. ترجمهی پروین بلورچی (1373)، تهران: نشر روایت.
آقاجانی، مریم (1381). بررسی اثر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامتروان و منبع کنترل نوجوانان. پایاننامهی کارشناسیارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه الزهرا.
آقامحمدیان، حمیدرضا و حسینی، سیدمهران (1384). روانشناسی بلوغ و نوجوانی (روانشناسی رشد2). مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد.
اکبری، ابوالقاسم (1385). مشکلات کودکان و نوجوانان. تهران: انتشارات رشد و توسعه.
برومندفر، خدیجه، عابدی، محمدرضا و حسنزاده، اکبر (1381). بررسی نیازهای آموزشی دوران بلوغ در دانشآموزان پسر. مجلهی ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دورهی دوم، شمارهی سوم، ص 20-15.
بساک نژاد، سودابه و غفاری، مجید (1386). رابطهی بین ترس از بدریختی بدنی و اختلالات روانشناختی در دانشجویان. مجلهی علوم رفتاری، دورهی 1، شمارهی 2، صفحات 187- 179.
بشارت، محمدعلی (1385). بررسی رابطهی هوش هیجانی با موفقیت تحصیلی دانش آموزان. مجلهی اندیشه های نوین تربیتی. دورهی 2، شماره ی 3 و 4، 84-73.
بهرامی، فاطمه (1385). کارایی آموزش حل مساله در کاهش پرخاشگری. مجلهی تربیت. سال دوم، 27-24.
پاشاشریفی، حسن (1384). مطالعهی مقدماتی نظریهی هوش چندگانه گاردنر، در زمینهی موضوعهای درسی و سازگاری دانشآموزان. فصلنامهی نوآوریهای آموزشی، شمارهی 1، سال چهارم، 25- 1.
پورشهریار، حسین، رسولزاده طباطبایی، کاظم، خداپناهی، محدکریم، کاظمنژاد، انوشیروان و خفری، ثریا (1387). بررسی رابطهی بین سطوح سازگاری و رگههای شخصیتی نوجوانان. مجلهی علوم رفتاری، دورهی 2، شمارهی 3، 106- 97.
ثابتی، فهیمه و شهنیییلاق، منیجه (1377). تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی در کاهش ناسازگاریهای اجتماعی دانشآموزان پسر ناسازگار دبستانی اهواز. مجلهی علومتربیتی و روانشناسی، شمارهی 3 و 4، 16- 1.
جلالی، مهدی، احمدی، سیداحمد و مولوی، حسین (1383). بررسی تاثیر جراتورزی گروهی به شیوههای شناختی- رفتاری و رفتاری بر رفتار جراتمندانه دانشآموزان کم جرات پسر دبیرستانی. تازهها و پژوهشهای مشاوره، جلد اول، شمارهی 9 و10، 82-60.
حاتمی، هادی، رضوی، مهدی، اردبیلی، ابراهیم، مجلسی، فرهاد، نوذری، محمد، پریزاده، جواد و همکاران (1385). متن کتاب سلامت عمومی، تهران: انتشارات وزارت بهداشت و آموزش پزشکی.
حاجییخچالی، علیرضا (1390). تاثیر آموزش فرایند حل مساله بر تفکر علمی، خلاقیت و نوآوری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز. پایاننامهی دورهی دکترا، دانشگاه شهید چمران اهواز.
حبیبی، نسرین (1382). بررسی رابطهی بین مهارتهای اجتماعی و سازگاری فردی- اجتماعی در دختران دانشآموز دبیرستانی شهر تهران، پایاننامهی چاپ نشدهی کارشناسیارشد در تهران، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی.
خداپناهی، کریم (1380). روانشناسی فیزیولوژیک. تهران: انتشارات سمت.
خسروپور، یوسف (1383). روانشناسی بلوغ و نوجوانی. تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
خلیلی، ترابعلی (1379). بررسی رابطهی بین نگرش مذهبی و سازشیافتگی اجتماعی دانشآموزان سال دوم متوسطه ناحیهی 2 شهرستان اراک. پایاننامهی تحصیلی کارشناسیارشد، دانشگاه تهران.
خوشکنش، ابوالقاسم، اسدی، مسعود، شیرعلیپور، اصغر و کشاورز افشار، حسین (1389). نقش نیازهای بنیادین و حمایت اجتماعی در سازگاری اجتماعی دانشآموزان مقطع متوسطه. فصلنامهی روانشناسی کاربردی، سال 4، شمارهی 1، 94- 82.
دادستان، پریرخ (1376). روانشناسی مرضی تحولی از کودکی تا بزرگسالی، جلد اول. تهران: انتشارات سمت.
درتاج، فریبرز، مصائبی، اسدالله و اسدزاده، حسن (1388). تاثیر آموزش مدیریت خشم بر پرخاشگری و سازگاری دانشآموزان پسر 15-12 ساله. فصلنامهی روانشناسی کاربردی، سال 3، شمارهی 4(12)، صفحات 72-62.
دلخوش، مرجان، مالکی، اکرم، حاجی امینی، زهرا، عبادی، عباس، احمدی، خدابخش و اجلی، امین (1389). تاثیر آموزش بهداشت بلوغ از طریق منابع موثق بر رفتارهای بهداشتی دختران. مجلهی علوم رفتاری، دورهی4، شمارهی 2، صفحات: 161- 155.
راهنمای آموزشی شیوهی زندگی سالم در نوجوانان برای استفادهی انجمن اولیا و مربیان در آموزش والدین با همکاری سازمان مرکزی انجمن اولیا و مربیان، تهران، 1387.
رایگان، نیلوفر، شعیری، محمدرضا و اصغریمقدم، محمدعلی (1385). بررسی اثربخشی درمان شناختی- رفتاری مبتنی بر الگوی 8 مرحلهای کش بر تصویر بدنی منفی دختران دانشجو. ماهنامهی دانشور رفتار، دورهی 13، شمارهی 19، 22-11.
رجبی، غلامرضا، چهاردولی، حجت اله و عطاری، یوسفعلی (1387). بررسی رابطهی عملکرد خانواده و جو روانی- اجتماعی کلاس با ناسازگاری دانشآموزان دبیرستانی شهرستان ملایر. مجلهی علوم تربیتی و روانشناسی، دورهی سوم، شمارههای 1و2، 128- 113.
رستمی، نادیا (1383). بررسی رابطهی وضعیت مذهبی با هوشهیجانی در دانشآموزان مقطع پیشدانشگاهی شهر تهران در سال تحصیلی 84- 83. فصلنامهی نوآوریهای آموزشی، شمارهی 10، سال سوم، 128- 116.
روشن، رسول (1379). چگونگی رفتار با نوجوانان. تهران: انتشارات سازمان نهضت سوادآموزی.
ریو، جان مارشال (2001). انگیزش و هیجان. ترجمهی یحیی سیدمحمدی (1382). تهران: موسسهی نشر ویرایش.
زاهدیفر، شهین (1375). ساخت و اعتباریابی مقیاس سنجش پرخاشگری و بررسی رابطهی آن با میگرن در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه شهید چمران A افسردگی، تیپ شخصیتی اهواز. پایاننامهی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.
زاهدیفر، شهین، نجاریان، بهمن و شکرکن، حسین (1379). ساخت و اعتباریابی مقیاسی برای سنجش پرخاشگری. مجلهی علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، دورهی سوم، سال هفتم.
سادوک، بنجامین و سادوک، ویرجینیا (2003). خلاصهی روانپزشکی. ترجمهی فرزین رضایی (1387). تهران: ارجمند.
ساعتچی، محمود، کامکاری، کامبیز و عسگریان، مهناز (1389). آزمونهای روانشناختی. تهران: نشر ویرایش.
سینها، ای، کی. بی و سینگ، آر. بی (1993). راهنمای پرسشنامهی سازگاری دانشآموزان دبیرستانی. ترجمهی ابوالفضل کرمی (1377). تهران: موسسهی روان تجهیز سینا.
شاملو، سعید (1384). مکتبها و نظریهها در روانشناسی شخصیت. تهران: انتشارات رشد.
شرفی، محمدرضا (1380). دنیای نوجوان. تهران: موسسهی فرهنگی منادی تربیت.
شوقی، حسن (1382). اثربخشی آموزش ابراز وجود بر روی پیشرفت تحصیلی، اضطراب اجتماعی، خصومت، افسردگی و کلام دانشجویان با قدرت بیان پایین مراکز تربیتمعلم استان. طرح پژوهشی. اهواز: طرح پژوهشی مراکز تربیت معلم اهواز.
صفوی، محبوبه، موسوی لطفی، سیده مریم و لطفی، رضا (1388). بررسی همبستگی بین هوش هیجانی و سازگاری عاطفی و اجتماعی در دانش آموزان دختر پیش دانشگاهی شهر تهران در سال تحصیلی 87-1386. مجلهی پژوهنده، جلد 14، شمارهی 5، صفحات: 261- 255.
طارمیان، فرهاد (1378). مهارتهای زندگی، تعاریف و مبانی نظری. مجلهی ژرفای تربیت، سال 1، شمارهی 4.
عباسنیا، محمد (1379). تاثیر آموزش قاطعیت بر میزان قاطعیتورزی و عزتنفس دانشآموزان کمجرات. پایاننامه جهت دریافت مدرک کارشناسیارشد. تهران، دانشگاه علامه طباطبایی.
عربی، قادر و شاهولی، منصور (1380). ایجاد سازگاری در دانشجویان مقطع کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی برای چالش با تحولات. مجلهی اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال نهم، شماره 34، 300- 281.
عسگری، پرویز (1388). راهنمای آزمونهای روانشناختی. اهواز: انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی اهواز.
عطاری، یوسفعلی، شهنیییلاق، منیجه، کوچکی، عاشورمحمد و بشلیده، کیومرث (1384). بررسی تاثیر آموزش گروهی مهارتهای اجتماعی در سازگاری فردی- اجتماعی نوجوانان بزهکار در شهرستان گنبدکاووس. مجلهی علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران، دورهی 3، سال 12، شمارهی 2، 46- 25.
عظیمی، محمد (1376). علل پرخاشگری در دانشآموزان راهنمایی شهر قزوین با تاکید بر روشهای حل مسالهی استفاده شده در درمان این اختلال. طرح پژوهشی.
فراهانی، محمدنقی (1378). روانشناسی شخصیت (نظریه، تحقیق، کاربرد). تهران: انتشارات معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت معلم.
فرهی، حسن و دل آذر، الهه (1389). چگونه با نوجوان رفتار کنیم. رشت: انتشارات سمام.
فروم، اریک (1977). آناتومی ویرانسازی انسان. ترجمهی احمد صبوری (1363). تهران: انتشارات آشیان.
قربان شیرودی، شهره، خلعتبری، جواد، تودار، رسول، مبلغی، نفیسه و صالحی، محمد (1390). مقایسهی اثربخشی روشهای آموزش مهارت ابراز وجود و حل مساله بر سازگاری و پرخاشگری دانشآموزان دختر سال اول متوسطه. یافتههای نو در روانشناسی، صص 24-5.
کاپلان، هارولد و سادوک، بنجامین (2003). خلاصهی روانپزشکی. ترجمهی نصرتالله پورافکاری (1388). تهران: انتشارات شهر آب.
کاویانی، حسین، پورناصح، مهرانگیز، صیادلو، سعید و محمدی، محمدرضا (1386). اثربخشی آموزش کنترل استرس در کاهش اضطراب و افسردگی شرکتکنندگان در کلاس کنکور. مجلهی تازههای علوم شناختی، شمارهی 34، 68-61.
کرامتی، محمدرضا، اسفندیاری مقدم، محمودرضا و محجوب، حسن (1388). تاثیر برنامهی آموزشی بهداشت بلوغ بر آگاهی، نگرش و سلامت عمومی نوجوانان. اندیشههای نوین تربیتی، دورهی 5، شمارهی 1، 50-35.
کرمی، فاطمه، دغاقله، عقیل و حیدری زهراپور، معصومه (1384). عوامل موثر بر استرس شهروندان تهرانی. فصلنامهی تحقیقات علوم اجتماعی ایران، دورهی 1، شمارهی 1، 54- 40.
کوهستانی، حمیدرضا، روزبهانی، نسرین و باغچقی، نیره (1388). تجارب دوران بلوغ در نوجوانان پسر؛ یک مطالعهی کیفی. نشریهی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دورهی 22، شمارهی 57، صفحات 65-53.
گلپرور، محسن، خاکسار، سرور و خیاطان، فلور (1387). رابطهی بین باور به دنیای عادلانه و ناعدلانه با پرخاشگری. فصلنامهی روانشناسان ایرانی. شمارهی 18، 138- 127.
لطف آبادی، حسین (1380). رشد و تغییرات تفکر در نوجوانی و جوانی. تهران: نسل سوم.
لطفآبادی، حسین (1384). روانشناسی رشد. تهران: انتشارات سمت.
ماسن، پاول هنری کیگان، جروم، هوستون، آلتا کارول، وی، کلنجر، جان جین (2002). رشد و شخصیت کودک. ترجمهی مهشید یاسایی (1388). تهران: نشر مرکز.
مالکی، اکرم، دلخوش، مرجان، حاجی امینی، زهرا، عبادی، عباس، احمدی، خدابخش و اجلی، امین (1389). تاثیر آموزش بهداشت بلوغ از طریق منابع موثق بر رفتارهای بهداشتی دختران. مجلهی علوم رفتاری، دورهی 4، شمارهی 2، 161- 155.
محمدی، نورالله (1385). بررسی مقدماتی شاخصهای روانسنجی پرسشنامهی پرخاشگری باس- پری. مجلهی علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز، 49، 150- 135.
محمدی، نورالله و سجادینژاد، مرضیه سادات (1386). رابطهی نگرانی از تصویر بدنی، ترس از ارزیابی منفی و عزتنفس با اضطراب اجتماعی. فصلنامهی علمی- پژوهشی روانشناسی دانشگاه تبریز، سال دوم، شمارهی 5، 70-55.
ملکی، صدیقه، فلاحی خشکناب، مسعود، رهگوی، ابوالفضل و رهگذر، مهدی (1390). بررسی تاثیر آموزش گروهی مهارت کنترل خشم بر پرخاشگری دانشآموزان پسر 15-12 سال. نشریهی دانشکدهی پرستاری و مامایی، دورهی 24، شمارهی 69، 35-26.
مهرابیزاده هنرمند، مهناز، نجاریان، بهمن و بهارلو، ربابه (1378). رابطهی کمالگرایی و اضطراب اجتماعی در دانشجویان. مجلهی روانشناسی، دورهی 3، شمارهی 3، صص 248- 231.
موسوی، سیده مریم، رئیسی، مرضیه و اصغرنژاد فرید، علیاصغر (1391). رابطهی هوش هیجانی و سازگاری آموزشی در دانشآموزان دختر مقطع پیشدانشگاهی شهر تهران. مجلهی تحقیقات علوم پزشکی زاهدان، دورهی 14، شمارهی 2، 96-91.
میلانیفر، بهروز (1383). روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنائی. تهران: نشر قومس.
نادری، فرح، پاشا، غلامرضا و مکوندی، فرزانه (1386). تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی بر سازگاری فردی- اجتماعی، پرخاشگری و ابراز وجود دانشآموزان دختر در معرض خطر مقطع متوسطهی شهر اهواز. دانش و پژوهش در روانشناسی، شمارهی 33، صفحات 62-37.
نقدی، هادی، ادیبراد، نسترن و نورانیپور، رحمتالله (1389). اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر پرخاشگری دانشآموزان پسر سال اول دبیرستان. فصلنامهی علمی- پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سال چهاردهم، شمارهی سوم، ص 218- 211.
نوری قاسمآبادی، ربابه و محمدخانی، پروانه (1377). برنامهی آموزشی مهارتهای زندگی. تهران: واحد بهداشتروان و پیشگیری از سوء مصرف مواد.
نویدی، احد. (1384). ارزشیابی اجرای آزمایشی طرح تاسیس مجتمعهای آموزشی تربیتی کشور (طرح پژوهشی). تهران: پژوهشکدهی تعلیم و تربیت.
نویدی، احد. (1387). تاثیر آموزش مدیریت خشم بر مهارتهای سازگاری پسران دورهی متوسطه شهر تهران. مجلهی روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران، سال چهاردهم، شمارهی 4، 403- 394.
هاشمیان، فاطمه، شفیعآبادی، عبدالله و سودانی، منصور (1387). اثربخشی آموزش مهارتهای کنترل خشم بر سازگاری فردی- اجتماعی دانشآموزان دختر سال اول متوسطهی شهرستان ماهشهر. دانش و پژوهش در روانشناسی، شمارهی 35و36، صفحات 14-1.
هرگنهان، بی، آر و السون، میتو، اچ (1387). نظریههای یادگیری. ترجمهی علیاکبر سیف. تهران: نشر دوران.
هورنای، کارن (1950). عصبیت و رشد آدمی: تلاش در باز یافتن خود. ترجمهی محمدجعفر مصفا (1383). تهران: انتشارات بهجت.
واحدی، شهرام و فتحیآذر، اسکندر (1385). آموزش کفایت اجتماعی در کاهش پرخاشگری پسران پیشدبستانی: گزارش 6 مورد. فصلنامهی بهداشتروانی، سال 8، شمارهی 31 و 32، صفحات 140-131.
منابع لاتین
Abraham, S., & O'Dea, J. (2001). Body mass index, menarche, and perception of dieting among peripubertal adolescent females. International Journal of Eating Disorders, 29, 23-28.
Achenbach, T. M. (1991). Manual for the youth self-report and 1991 profile. Burlington: University of Vermont, Department of Psychiatry.
Adeymo, D. A. (2005). The buffering effect of emotional intelligence on the adjustment of secondary school students in transition. Electronic Journal of Research in Educational psychology, 63(2): 79-90.
Albers, H. E. (2012). The regulation of social recognition, social communication and aggression: Vasopressin in the social behavior neural network. Hormones and Behavior, 61(3): 283-292.
American psychiatric Association. (2003). Diagnostic and statistical manual of mental disorders. Fourth Edition, Text Revision. Washington, DC.
Andersen, S. L., & Teicher, M. H. (2008). Stress, sensitive periods and maturational events in adolescent depression. Trends in Neurosciences, 31, 183-191.
Anderson, C. A., & Bushman, B. J. (2005). Human aggression. J Annu Rev Psychol. 53, 27-51.
Anderson, C. B., & Bulik, C, M. (2004). Gender differences in compensatory behaviors, weight and shape salience, and drive for thinness. Eat Behav, 5:1.
Angier, N. (1995). Does testosterone equal aggression? Maybe not. The New York Times, pp. A1, C3.
Asendorpf, J. B., & Denissen, J. A. (2006). Predictive validity of personality types versus personality dimensions from early childhood to adulthood: implications for the distinction between core and surface traits. Miller-Palmer Quarterly, 52(3): 486-513.
Atkinson, R. L., Atkinson, R. C., & Hilgard, E. R. (1983). Introduction to psychology (8th Ed.). New York: Harcourt, Brace, Jovanovich.
Averill, J. R. (1982). Anger and aggression: An essay on emotion. New York: Springer-Verlag.
Babakhani, N. (2011). The effects of social skills training on self- esteem and aggression male adolescents. Procedia – Social and Behavioral Sciences, 30, 1565-1570.
Bandura, A. (1973). Aggression: A Social Learning Analysis. Englewood Cliffs, NJ: Pretince- Hall.
Bandura, A. (1986). Social foundations of thought and action. Englewood cliffs, N. J: prentice-Hall.
Barber, N. (2010). Applying the concept of adaptation to societal differences in intelligence. Journal of Cross-Cultural Research, 44, 116-150.
Baron, R. A., & Richardson, D. R. (1994). Human aggression (2nd ed.). New York: Plenum.
Barron, R. A., & Byrne, D. (2004). Social Psychology: Understanding Human Interaction, (VthEnd). Boston: Allyn and Bacon.
Baumeister, R. F., Bushman, B. J., & Campbell, W. K. (2000). Self-esteem, narcissism, and aggression: Does violence result from low self-esteem or from threatened egotism? Current Directions in Psychological Science, 9, 26-29.
Beal, C. R. (1994). Boys and girls: The development of gender roles. New York: Mc Craw-Hill.
Bekker, M. H. J., & Boselie, K. A. H. M. (2002). Gender and stress: is gender role stress? A re-examination of the relationship between feminine gender role stress and eating disorders. Stress and Health, 18, 141-149.
Bender, K. (2010). Why do some maltreated youth becomes juvenile offenders? A call for further investigation and adaptation of youth. Journal of Children and Youth Services Review, 32, 466-473.
Bergeron, D. P. (2007). The relationship between body image dissatisfaction and psychological health: An exploration of body image in young adult men. Ohio State University, Ohio, 55-59.
Berkowitz, L. (1989). Frustration-aggression hypothesis: examination and reformulation. Psychological Bulletin, 106(1): 59-73.
Berkowitz, L. (2008). On the consideration of automatic as well as controlled psychological processes in aggression. Aggressive Behavior, 34(2): 117-129.
Bongers, I. L., Koot, H. M., van der Ende, J., & Verhulst, F. C. (2003). The normative development of child and adolescent problem behavior. Journal of Abnormal Psychology, 112(2): 179-192.
Brackett, M. A., Mayer, J. D., & Warner, R. M. (2004). Emotional intelligence and its relation to everyday behaviour. Pers Individ Dif, 36: 1387-1402.
Broberg, A. G., Ekeroth, K., Gustafsson, P. A., Hansson, K., Ha¨ gglo¨ f, B., Ivarsson, T., et al. (2001). Self-reported competencies and problems among Swedish adolescents: A normative study of the YSR. European Child and Adolescent Psychiatry, 10(3): 186-193.
Brooks-Gunn, D. K. (1984). A life-skills taxonomy: Defining elements of effective functioning through the use of the Delphi technique. Unpublished doctoral dissertation, the university of Georgia.
Brownell, K. (1991). Dieting and search for the perfect body: Where physiology and culture collide. Behavior Therapy, 22, 1-12.
Buchanan, C. M., Eccles, J. S., & Becker, J. M. (1992). Are adolescents the victims of raging hormones: Evidence for activation effects of hormones on moods and behavior at adolescence? Psychological Bulletin, 111(1): 62-107.
Buckholdt, K. E., Parra, G. R., & Jobe-Shields, L. (2009). Emotion regulation as amediator of the relation between emotion socialization and deliberate self harm. The American Journal of Orthopsychiatry, 79(4): 482-490.
Burnett, S., Thompson, S., Bird, G., & Blakemore, S. (2011). Pubertal development of the understanding of social emotions: Implications for education. Learning and Individual Differences, 21, 681-689.
Bushman, B. J., & Anderson, C. A. (2001). Is it time to pull the plug on the hostile versus instrumental aggression dichotomy? Psychological Review, 108(1): 273-279.
Buss, A. H. (1961). The psychology of aggression. New York: Wiley.
Buss, A. H., & Perry, M. (1992). The aggression questionnaire. Journal of Personality and Social Psychology, 63, 452-459.
Canningham, N. J. (2000). A comprehensive approach to school community violence prevention. Journal of Professional School Counseling, 4, 118-126.
Cappella, E., & Weinstein, R. (2006). The prevention of social aggression among girls. Social Development, 15(3): 434-462.
Carol, S. Z., & Stearns, P. N. (1986). Anger: The Struggle for Emotional Control in American History. Chicago: University of Chicago Press.
Carole, L. E., & Carole, L. M. (1998). Health promotion. 4th end, Philadelphia. Mosby; P.558.
Cash, T. F. (2002). The management of body image problems. In C.G. Fairburn & K.D. Brownell (Eds.), Eating Disorders & Obesity: A comprehensive handbook (2ed., pp. 599-603). New York: Guilford Press.
Cash, T. F. (2002). The management of body image problems. In K.D. Brownell & C.G. Fairburn (Eds.), Eating disorders and obesity: A comprehensive handbook (2nd ed., pp. 599-603). New York: Guilford Press.
Cash, T. F., & Henry, P. E. (1995). Women's body images: The results of a national survey in the U.S.A. Sex Roles, 33, 19-28.
Cash, T. F., & Strachan, M. D. (2002). Cognitive-behavioral approaches to changing body image. In T.F. Cash & T. Pruzinsky (Eds.), Body image: A handbook of theory, research, and clinical practice (pp. 478-486). New York: Guilford Press.
Cash, T. F., Theriault, J. & Annis, N. M. (2004). Body image in an interpersonal context: adult attachment , fear of intimacy and social anxiety. Journal of Social and Clinical Psychology. Vol. 23; No.1; p.p. 89.
Cavanagh, S. E., Riegle-Crumb, C., & Crosnoe, R. (2007). Puberty and the Education of Girls. Social Psychology Quarterly, 70(2): 186-198.
Chen, H., & Jackson, T. (2008). Prevalence and sociodemographic correlates of eating disorder endorsements among adolescents and young adults from China. European Eating Disorders Review, 16, 375- 385.
Chen, H., & Jackson, T. (2009). Predictors of changes in body image concerns of Chinese adolescents. Journal of Adolescence, 32, 977-994.
Chen, H., Jackson, T., & Huang, X. (2006). Initial development and validation of the Negative Physical Self Scale among Chinese adolescents and young adults. Body Image, 3, 401-412.
Cisler, J. M., Olatunji, B. O., Feldner, M. T., & Forsyth, J. P. (2010). Emotion regulation and the anxiety disorders: An integrative review. Journal of Psychopathology and Behavioral Assessment, 32(1): 68-82.
Compas, B. E., Orosan, P. G., & Grant, K. E. (1993). Adolescent stress and coping: implications for psychopathology during adolescence. Journal of Adolescence, 16, 331-349.
D'Zurilla, T. J., Nezu, A. M., & Maydeu-Olivares, A. (2004). Social problem solving: theory and assessment. In E.C. Chang, T.J. D' Zurilla, & L.J. Sanna (Ed.), Social problem solving theory, research, and training (11-27). Washington, Dc: The American Psychological Association.
Davey, L., Day, A., & Howells, K. (2005). Anger, over-control and serious violent offending. Aggression and Violent Behavior, 10(5), 624-635.
Deloty, R. H. (1981). Alternative thinking ability of aggressive, assertive. cognitive the rap and research, 5, 306-312.
Derkzen, D. M. (2007). Impulsivity, social problem solving, and alcohol dependency as contributors to aggression in a sample of provincially incarcerated offenders. Unpublished master's thesis, University of Saskatchewan, Saskaton.
Dodge, K. A., & Crick, N. R. (1990). Social information processing bases of aggressive behavior in children. Personality and Social Psychology Bulletin, 15, 8-22.
Dohnt, H. K., & Tiggemann, M. (2006). Body image concerns in young girls: the role of peers and media prior to adolescence. Journal of Youth and Adolescence, 35, 141-151.
Dollard, J., Doob, L. W., Miller, N. E., Mower, O. H., & Sears, R. R. (1939). Frustration and aggression. New Haven: Yale University Press.
Dong, Y., Hallberg, E., & Hassard, H. (2008). Effects of assertion training on aggressive behavior of adolescent. Journal of Counseling Psychology, 26(5): 459-461.
Donnellan, M. B., Trzesniewski, K. H., Robins, R. W., Moffitt, T. E., & Caspi, A. (2005). Low Self-Esteem Is Related to Aggression, Antisocial Behavior, and Delinquency. American Psychological Society, 16(4): 328-335.
Epstein, N. (1980). Social consequences of assertion, aggression, positive aggression and submission: situational and dispositional determinants. Behavior therapy, 11, 662-669.
Eysenck, H. J. (1983). The components of type a behavior and its genetic determinants. Personality and Individual Differences, 4, 499-505.
Falkner, N. H., Neumark-Sztainer, D., Story, M., Jeffery, R. W., Beuhring, T., & Resnick, M. D. (2001). Social, educational, and psychological correlates of weight status in adolescents. Obesity Research, 9, 32- 42.
Feingold, A., & Mazzella, R. (1998). Gender differences in body image are increasing. Psychological Science, 9(3): 190-195.
Felsten, G., & Hill, V. V. (1998). Aggression Questionnaire Hostility Scale Predicts Anger in Response to Mistreatment. Behavior Research and Therapy, 37(1): 87-97.
Fergusson, D. M., & Horwood, L. J. (2002). Male and female offending trajectories. Development and Psychopathology, 14, 159-177.
Feshbach, S. (1969). The function of aggression and the regulation of aggressive drive. Psychological Review, 71, 25 -272.
Fite, P. J., Raine, A., Loeber, R., Stouthamer-Loeber, M., & Pardini, D. A. (2010). Reactive and Proactive Aggression in Adolescent Males: Examining Differential. Aggression and Violent Behavior, 34-62.
Fite, P. J., Rathert, J., Colder, C. R., Lochman, J. E., & Wells, K. C. (2012). Proactive and Reactive Aggression. In R. J. R. Levesque (ed.), Encyclopedia of Adolescence (pp. 2164-2170). New York, NY: Springer.
Fite, P. J., Schwartz, S., & Hendrickson, M. (2012). Childhood Proactive and Reactive Aggression: Differential Risk for Substance Use? Aggression and Violent Behavior, 1-29.
Fives, C. J., Kong, G., Fuller, J. R., & DiGiuseppe, R. (2011). Anger, aggression, and irrational beliefs in adolescents. Cognitive Therapy and Research, 35(3): 199-208.
Franko, D. L., Cousineau, T. M., Trant, M., Rancourt, D., Ainscough, J., Chaudhuri, A., & Brevard, J. (2010). Teaching adolescents about changing bodies: Randomized controlled trial of an Internet puberty education and body dissatisfaction prevention program. Body Image, 7, 296-300.
Freud, S. (1933/1950). Why war? In Collected Works of Sigmund Freud (Vol. 16). London: Imagio.
Gang, L. & Akers, R. L. (1996). A longitudinal test of social learning theory: Adolescent smoking. Journal of Drug Issues, 26, 317-343.
Gilligan, C. (1997). Between Voice and Silence: Women and Girls, Race and Relationships, Harvard University Press.
Gil-Olarte, M. P., Palomera, M. R., & Brackett, M. A. (2006). Relating emotional intelligence to social competence and academic achievement in high school students. Psicothema, 18: 118-123.
Gowers, S. (2005). Development in adolescence. The Medical Publishing Company Ltd. 6-9.
Gowers, S., & Shore, A. (2001). Development of weight and shape concerns in the etiology of eating disorders. British Journal of Psychiatry, 179, 236-242.
Grange, P., & Kerr, J. H. (2010). Physical aggression in Australian football: A qualitative study of elite athletes. Psychology of Sport and Exercise, 11, 36-43.
Gratz, K. L., Rosenthal, M. Z., Tull, M. T., Lejuez, C. W., & Gunderson, J. G. (2006). An experimental investigation of emotion dysregulation in borderline personality disorder. Journal of Abnormal Psychology, 115(4), 850-855.
Grilo, C. M., Masheb, R. B., Brody, M., Bruke-Martindale, C. H., & Rothschild, B. S. (2005). Binge eating and self-steem predict body image dissatisfaction among obese men and women seeking bariatric surgery. Int J Eat Disord, 37(4), 347-351.
Gross, J. J., & John, O. P. (2003). Individual differences in two emotion regulation processes: Implications for affect, relationships, and well-being. Journal of Personality and Social Psychology, 85(2), 348-362.
Guthrie, E., Black, D., Bagalkote, H., Shaw, C., Campbell, M., & Creed, F. (1998). Psychological stress and burnout in medical students: a five-year prospective longitudinal study. J R Soc Med, 91(5): 237-43.
Hamilton, S. S., & Armando, J., (2008). Oppositional defiant disorder. Am Fam Phusician, 78(7), 861-866.
Hampel, P., & Petermann, G. (2006). Perceived stress, coping, and adjustment in adolescents. Journal of Adolescent Health, 38, 409-415.
Hample, P., & Peterman, F. (2006). perceived coping and adjustment in adolescents. J Adolesc Health, 38(4): 409-415.
Harris, J. A. (1995). Confirmatory Factor Analysis of the Aggression Questionnaire. Behavioral Research Therapy, 33 (8), 991-993.
Hayward, C., & Sanborn, K. (2002). Puberty and the emergence of gender differences in psychopathology. Journal of Adolescent Health, 30S: 49−58.
Henderson, K. E. (2003). Functional analysis of binge eating in the obese, Dissertation for P.H.D in Psychology, Queens University.
Hullmann, S. E., Fedele, D. A., Wolfe-Christensen, C., Mullins, L. L. & Wisniewski A. B. (2011). Differences in adjustment by child developmental stage among caregivers of children with disorders of sex development. International Journal of Pediatric Endocrinology, 16, 1-7.
Humphreys, P., & Paxton, S. J. (2004). Impact of exposure to idealized male images on adolescent boys' body image. Body Image, 1, 253-266.
Ivarsson, T., Svalander, P., Litlere, O., & Nevonen, L. (2006). Weight concerns, body image, depression and anxiety in Swedish adolescent. Eating Behaviors. 7(2): 161-175.
Iwata, N., & higuchi, H. R. (2000). Responses of Japanese and American university students to the STAI items that assess the presence or absence of anxiety. Journal of Personality Assessment, 74, 48-62.
Jaffee, W. B., & D'Zurrilla, T. J. (2003). Adolescent problem solving, parent problem solving, and externalizing behavior in adolescents. Behavior Therapy, 34, 295-311.
James, C., Elayne, S., & Debra, S. (1988). Cognitive behavior therapy for negative body image. Behavior Therapy, 20(3): 393-404.
James, C., Pam, O., & Jeff, R. (1995). Cognitive behavior therapy for negative body image in obese women. Behavior Therapy, 26(1): 25-42.
John, O. P., & Gross, J. J. (2004). Healthy and unhealthy emotion regulation: Personality processes, individual differences, and life span development. Journal of Personality, 72(6): 1301-1333.
Johnson, F., & Wardle, J. (2005). Dietary restraint, body dissatisfaction, and psychological distress: a prospective analysis. Journal of Abnormal Psychology, 114, 119-125.
Kaltiala-Heino, R., Marttunen, M., Rantanen, A., & Rimpel, M. (2003). Early puberty is associated with mental health problems in middle adolescence. Social Science & Medicine, 57: 1055-1064.
Kearney-Cooke, A. (2002). Familial influences on body image development. In T. F. Cash & T. Pruzinsky (Eds.), Body image: A handbook of theory, and clinical practice (pp. 99-107). New York: Guilford.
Kellner, H., & Tutin, J. (1995). A school based anger management program for developmentally and emotionally disabled high school students. Health Source, 30(120): 1-8.
Kelly, M. J. (2000). Planning for education in the context of HIV/AIDS, UNESCO.
Keltikangas-Jarvinen, L. (2001). Aggressive behavior and social problem solving strategies: A review of the findings of a seven-year follow-up from childhood to late adolescence. Criminal Behavior and Mental Health, 11, 236-250.
Keltner, D., Ellsworth, P. C., & Edwards, K. (1993). Beyond simple pessimism: Effects of sadness and anger on social perception. Journal of Personality & Social Psychology, 64, 740-752.
Korkut, F. (2002). Problem solving skills of high school students. Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Dergisi, 22, 177-184.
Kun, B., & Demetrovics, Z. (2010). Emotional intelligence and addictions: A systematic review. Substance Use & Misuse, 45(7-8), 1131-1160.
Leen-Feldner, E. W., Reardon, E. L., Hayward, C., & Smith, R. C. (2008). The relation between puberty and adolescent anxiety: theory and evidence. Journal of puberty and anxiety, 155- 179.
Lent, R. W., Brown, S. D., & Hackett, G. (2000). Contextual supports and barriers to career choice. Journal of Counseling Psychology, 47(6): 36-49.
Lerner, R. M., Orlos, J. B., & Knapp, J. R. (1976). Physical attractiveness, physical effectiveness, and self-concept in late adolescents. Adolescence, 11, 313-326.
Leung, F., Lam, S., & Sze, S. (2001). Cultural expectations of thinness in Chinese women. Eating Disorders, 9, 339-350.
Levine, M. P., & Piran, N. (2004). The role of body image in the prevention of eating disorders. Body Image, 1, 57-70.
Levine, M. P., & Smolak, L. (2002). Body image development in adolescence. Journal of Educational Psychology, 72, 419-431.
Levine, P., & Harrison, K. (2004). Media's role in the perpetuation and prevention of negative body image and disordered eating. Handbook of eating disorders and obesity. American Psychological Association, 695-717.
Li, Y. P., Hu, X. Q., Ma, W. J., Wu, J., & Ma, G. (2005). Body image perception among Chinese children and adolescents. Body Image, 2, 91-103.
Lin, Y. R., Shiah, I. S., Chang, Y. C., Lai, T. J., Wang, K. Y., & Chou, K. R. (2004). Evaluation of an assertiveness training program on nursing and medical students' assertiveness, self-esteem, and interpersonal communication satisfaction. Nurse Education Today, 24, 656-665.
Littleton, H., & Ollendick, T. (2003). Negative body image and disordered eating behavior in children and adolescents: What places youth at risk and how can these problems be prevented? Clinical Child and Family Psychology Review, 6, 51- 66.
Lopes, P. N., Salovey, P., & Straus, R. (2003). Emotional intelligence, personality and the perceived quality of social relationship. Pers Individ Dif, 35: 641-658.
Luca, M., Giannini, M., Gori, A., & Littleton, H. (2011). Measuring dysmorphic concern in Italy: Psychometric properties of the Italian Body Image Concern Inventory (I-BICI). Body Image, 8(3), 301-305.
Lundgren, J. D., Anderson, D. A., & Thompson, J. K. (2004). Fear of negative appearance evolution: Development and evaluation of a new construct for risk factor work in the field of eating disorders. Eating Behaviors. 5(1): 75-84.
Lyddon, W. J., & Slaton, K. D. (2002). Promoting a healthy body image among adolescent women. In C. L. Junteunen, & D. R. Atkinson (Esd), Counseling across the lifespan: Prevention and treatment (pp, 159-182). Thousand Oaks: Sage.
Malete, L. (2007). Aggressive and antisocial behaviors among secondary school students in Botswana: The influence of family and school based factors. Social Psychology International, 28(1), 90-109.
Margalit, B. A. & Mavyer, P. A. (1984). Cross-Cultural demonstration of orthogonally of assertiveness and aggressiveness: Comparison between Israel and the United States. Journal of Personality and Social Psychology, 46: 1414-1421.
Masheb, R. M., & Grilo, C. M. (2002). On the relation of flexible and rigid control of eating to body mass index and overeating in patients with binge eating disorder. International Journal of Eating Disorders, 31, 81-91.
Maslow, A. H. (2000). The Maslow Business Reader (D.C. Stephens ed.), John Wiley & Sons, New York.
McCabe, M. P., Ricciardelli, L. A., & Banfield, S. (2001). Body image, strategies to change muscles and weight, and puberty. Do they impact on positive and negative affect among adolescent boys and girls? Eating Behaviors, 2, 129-149.
McCabe, M. P., Ricciardelli, L. A., & Karantzas, G. (2010). Impact of a healthy body image program among adolescent boys on body image, negative affect, and body change strategies. Body Image, 7, 117-123.
Mchale, M., Freitage, K., Crouter, C., & Bartko, W. (1991). Connection between dimension of marital quality and school-age children of adjustment. Journal of Applied Developmental Psychology, 12, 1-17.
McKenzie, M. B. (2008). Effective teaching: The design and delivery of community lectures are integral to successful adult health education programs. NewYork: Maria Soper Press.
McVey, G. L., & Davis, R. (2002). A program to promote positive body image: a 1-year follow-up evaluation. The Journal of Early Adolescence, 22, 96-108.
McVey, G. L., Davis, R., Tweed, S., & Shaw, B. F. (2004). Evaluation of a school-based program designed to improve body image satisfaction, global self-esteem, and eating attitudes and behaviors: a replication study. International Journal of Eating Disorders, 36, 1-11.
McVey, G., Tweed, S., & Blackmore, E. (2007). Healthy schools-healthy kids: a controlled evaluation of a comprehensive universal eating disorder prevention program. Body Image, 4, 115-136.
Meeus, W., Iedema, J., Maassen, G., & Engels, R. (2005). Separation-individuation revisited: on the interplay of parent-adolescent relations, identity and emotional adjustment in adolescence. Journal of Adolescence, 28: 89-106.
Meier, A. M. (2003). Adolescents transition to first intercourse, religiosity and attitudes about sex. Social Forces, 81, 1031-1052.
Mendle, J., & Ferrero, J. (2011). Detrimental psychological outcomes associated with pubertal timing in adolescent boys. Developmental Review, 23, 43-64.
Mikolajczak, M., Petrides, K. V., & Hurry, J. (2009). Adolescents choosing self harm as an emotion regulation strategy: The protective role of trait emotional intelligence. British Journal of Clinical Psychology, 48, 181-193.
Mitchell, J. E., Devlin, M. J., Zwaan, M. D., Crow, S. J., & Peterson, C. B. (2008). Binge-eating disorder. New York London: The Guilford Press.
Moazzam, A., Mohammad-Ayaz, B., & Hiroshi, U. (2004). Reproductive health needs of adolescent males in rural Pakistan: An exploratory study. Tohoku J Exp Med, 204(1): 17-25
Mousa, T. Y., Mashal, R. H., Al-Domi, H. A., & Jibril, M. A. (2010). Body image dissatisfaction among adolescent schoolgirls in Jordan. Body Image, 7, 46-50.
Murray, K. M., Byrne, D. G., & Rieger, E. (2011). Investigating adolescent stress and body image. Journal of Adolescence, 34, 269-278.
Mussell, M. P., Binford, R. B., & Fulkerson, J. A. (2000). Eating disorders summary of risk facrors, prevention programming, and prevention research. The Counseling Psychologist, 28(6), 764-796.
Nakano, K. (2001). Psychometric evaluation on the Japanese adaptation of the Aggression Questionnaire. Behavior Research and Therapy, 39, 853-858.
Nangle, D. W., Erdley, C. A., Carpenter, E. M., & Newman, J. E. (2002). Social skills training as a treatment for aggressive children and adolescents: A developmental-clinical integration. Aggression and Violent Behavior, 7, 169-199.
Nasheeda, A. (2008). Life Skills education for young people: Coping with challenges. Journal of Counseling. Psychotherapy and Health, 4, 19-25.
Neumark-Sztainer, D., Paxton, S., Hannan, P., Haines, J., & Story, M. (2006). Does body satisfaction matter? Fiveyear longitudinal associations between body satisfaction and health behaviors in adolescent females and males. Journal of Adolescent Health, 39, 244-251.
Nota, L., & Soresi, S. (2003). An assertiveness training program for indecisive student attending an Italian University. Career Development Quarterly, 15(4): 47-63.
O'Dea, J. A., & Abraham, S. (2000). Improving the body image, eating attitudes, and behaviors of young males and female adolescents: A new education approach that focuses on self-esteem. International Journal of Eating Disorders, 28, 43-57.
Oldehinkel, A., Verhulst, F., & Ormel, J. (2011). Mental health problems during puberty: Tanner stage-related differences in specific symptoms. The TRAILS study. Journal of Adolescence, 34: 73-85.
O'leary, S., & Vidair, B. (2005). Marital adjustment, child-rearing disagreement, and overactive parenting: Predicting child behavior problems. Journal of Family Psychology, 19, 205-216.
Olweus, D. (1980). Familial and temperamental determinants of aggressive behavior in adolescent boys: A causal analysis. Developmental Psychology, 16, 644-660.
Ostgard-Ybrandt, H., & Armelius, B. A. (2004). Self-concept and perception of early mother and father behavior in normal and antisocial adolescents. Scandinavian Journal of Psychology, 45(5), 437-447.
Ostrov, J. M., Pilat, M. M., & Crick, N. R. (2006). Assertion strategies and aggression during early childhood: A short-term longitudinal study. Early Childhood Research Quarterly, 21, 403-416.
Ozer, D. J. & Benet-Martinez, V. (2006). Personality and the prediction of consequential outcomes. Annual Review of Psychology, 57, 401-421.
Park, R. D., & Slaby, R. G. (1983). The development of aggression. In P. H. Mussen (series Ed) and Hetherington (Vol. Ed). Handbook of Child psychology: 10, 4. Socialization, Personality, and social development (PP. 584-642). New York: Wiley.
Paterson, M., Green, Y. M., Basson, C. Y., & Ross, F. (2002). Probability of assertive behavior, interpersonal anxiety and self-efficacy of South African register dietitians. Journal of Hom Nutr. Diet, 15 (1): 9-17.
Patterson, G. R., Reid, J. B., & Dishion, T. J. (1992). Antisocial boys: A social interactional approach. Castalia Publishing Company, Eugene, OR.
Petrides, K. V., Frederickson, N., & Furnham, A. (2004). The role of trait emotional intelligence in academic performance and deviant behavior at school. Personality and Individual Differences, 36(2): 277-293.
Picklesimer, B. K., & Miller, T. K. (1999). Life skills development inventory college form: An assessment measure. Journal of college student development, 39, 100-110.
Pintrich, P. R. (2004). A conceptual framework for assessing motivation and self regulated learning in college students. Educational Psychology Review, 16(4), 385-407.
Presnell, K., Bearman, S. K., & Stice, E. (2004). Risk factors for body dissatisfaction in adolescent boys and girls: a prospective study. The International Journal of Eating Disorders, 36, 389-401.
Presnell, K., Bearman, S., & Stice, E. (2004). Risk factors for body dissatisfaction in adolescent boys and girls: A prospective study. International Journal of Eating Disorders, 36, 389-401.
Price, D. L., & Gwin, J. F. (2005). Thompson's pediatric nursing. 9th ed. USA: Elsevier Saunders.
Pruzinsky, T., & Cash, T. F. (1990). Integrative themes in body-image development, deviance, and change. In T. G. Cash, & T. Pruzinsky (Eds.), Body images: Development, deviance and change (pp. 338-349). New York: The Guilford Press.
Qualter, P., Witeley, H. E., Hutchinson, J. M., & POPe, D. J. (2007). Supporting the development of emotional intelligence competencies to Ease the transition from primary to high school. Educational Psychology in Practice, 23(1): 79-95.
Richardson, S. M., Paxton, S. J., & Thomson, J. S. (2009). Is Body Think an efficacious body image and self-esteem program? A controlled evaluation with adolescents. Body Image, 6, 75-82.
Roberton, T., Daffern, M., & Bucks, R. S. (2012). Emotion regulation and aggression. Aggression and Violent Behavior, 17, 72-82.
Rodriguez-Cano, T., Beato-Fernandez, L., & Belmonte-Llario, A. (2006). Body dissatisfaction as a predictor of self-reported suicide attempts in adolescents: a Spanish community prospective study. Journal of Adolescent Health, 38, 684-688.
Rogol, D., Roemmich, N., & Clark, M. (2002). Growth at puberty. Journal of Adolescent Health, 31: 192-200.
Romero, N. M. (2008). Femininity, feminine gender role stress, body dissatisfaction, and their relationships to bulimia nervosa and binge eating disorder. M. D, University of Virginia, 72-74.
Rones, M., & Hoagwood, K. (2000). School-Based Mental Health Services: A Research Review. Clinical Child and Family Psychology, 3(4), 223-241.
Rosen, J. C., Orosan, P., & Reiter, J. (1995). Cognitive behavior therapy for negative body image in obese women. Behavior Therapy, 26, 25-42.
Rosenberg, M., Schooler, C., & Schoenbach, C. (1989). Self-esteem and adolescent problems: Modeling reciprocal effects. American Sociological Review, 54, 1004-1018.
Sarwer, D. B., & Crerand, C. E. (2002). Psychological issues in patient outcomes. Facial Plastic Surgery, 18(1): 125-134.
Sarwer, D. B., Crerand, C. E., & Didie, E. (2003). Body dysmorphic disorder in cosmetic patient. Facial Plastic Surgery, 19(1): 7-18.
Saxton, T. K., Kohoutova, D., Roberts, C., Jones, B. C., DeBruine, L. M., Havlicek, J. (2010). Age, puberty and attractiveness judgments in adolescents. Personality and Individual Differences, 49: 857-862
Scherer, K. R., & Tannenbaum, P. H. (1986). Emotional Experiences in Everyday Life. Motivation and Emotion, 10(4), 295-314.
Schunk, D. H. (2005). Self-regulated learning: The educational legacy of Paul R. Pintrich. Educational Psychologist, 40, 85-94.
Schwartz, M. B., & Brownell, K. D. (2004). Obesity and body image. Body Image, 1: 43-56.
Seiffge-Krenke, I. (1993). Coping behavior in normal and clinical samples: More similarities than differences? Journal of Adolescence, 16, 285-304.
Semprini, F., Andrea Fava, G., & Sonino, N. (2010). The spectrum of adjustment of disorders: Too board to be clinically helpful. Journal of CNS spectrum, 15, 382-388.
Shaikh, T. B., & Rahim, S. T. (2006). Assessing knowledge, exploring needs: a reproductive health survey of adolescents and young adult in Pakistan. Eur J Contracept Peprod Health Care, 11(2): 132-137.
Sharp, S. (1996). Self-esteem, response style and victimization: possible ways of preventing victimization through parenting and school based training programmers. School Psychology International, 17(4): 347-357.
Simonet, G. (2010). The concept of adaptation: Interdisciplinary scope and involvement in climate change. Journal of Surveys and Perspectives Integrating Environment and society, 3, 1-9.
Sinha, A. P., & Singh, R. P. (1993). The Adjustment Inventory for School Students (AISS). Agra. National Psychological Corporation.
Sklar, E. M. (2008). The relationship of fear of intimacy, body image avoidance and body mass index. FIU, Florida, 15-19.
Smolak, L. (2004). Body image in children and adolescents: where do we go from here? Body Image, 1, 15-28.
Spence, S. H., Sheffield, J. J., & Donovan, C. L. (2003). Preventing adolescent depression: An evaluation of problem solving for life program. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 71, 3-13.
Spirito, A., Esposito-Smythers, C., Wolff, J., & Uhl, K. (2011). Cognitive Behavioral Therapy for Adolescent Depression and Suicidality. Child Adolesc Psychiatric Clin N Am, 20, 191-204.
Sprott, J. B., & Doob, A. N. (2000). Bad, sad, and rejected: The lives of aggressive children. Canadian Journal of Criminology, 42, 123- 133.
Stanford, J. N., & McCabe, M. P. (2005). Evaluation of a body image prevention program for adolescent boys. European Eating Disorders Review, 13, 360-370.
Stanford, J. N., & McCabe, M. P. (2005). Evaluation of a body image prevention program for adolescent boys. European Eating Disorders Review, 13, 360-370.
Stice, E. (2002). Risk and maintenance factors for eating pathology: a meta-analytic review. Psychological Bulletin, 128, 825-848.
Stice, E., & Bearman, S. K. (2001). Body image and eating disturbances prospectively predict increases in depressive symptoms in adolescent girls: a growth curve analysis. Developmental Psychology, 37, 597-607.
Stice, E., & Shaw, H. (2004). Eating disorder prevention programs: A meta-analytic review. Psychological Bulletin, 130, 206-227.
Stiffman, A. R., Stelk, W., Evans, M. E., Hopkins, F., & Atkins, A. (2010). A public health approach to children's mental health services: Possible solutions to current service inadequacies. Journal of Administrator Policy Mental Health, 37, 120-124.
Strawbridge, W. J., Shema, S. J., Cohen, R. D., & Kaplan, G. A. (2001). Religious attendance increases survival by improving and maintaining good health behaviors, mental health, and social relationships. Ann Behav Med, 23(1): 68-74.
Striegel-Moore, R. H., & Cachelin, F. M. (2001). Etiology of eating disorders in women. The Counseling Psychologist, 29, 635-661.
Sullivan, T. N., Helms, S. W., Kliewer, W., & Goodman, K. L. (2010). Associations between sadness and anger regulation coping, emotional expression, and physical and relational aggression among urban adolescents. Social Development, 19(1): 30-51.
Sumter, S. R., Bokhorst , C. L., Miers, A. C., Van Pelt, J., & Westenberg, P. M. (2010). Age and puberty differences in stress responses during a public speaking task: Do adolescents grow more sensitive to social evaluation? Psychoneuroendocrinology. 35: 1510-1516.
Suparp, J., Boonyathan, W., Kittipichai, W., & Chamroonsawasdi, K. (2010). Life skills development program to reduce bullying and to promote good practices among primary school students, samut-sakorn province, Thailand. Journal of Public Health, 40, 7-16.
Szasz, P. L., Szentagotai, A., & Hofmann, S. G. (2011). The effect of emotion regulation strategies on anger. Behavior Research and Therapy, 49(2), 114-119.
Tapia, M., & Marsh, G. E. (2006). The effect of sex and grade point average on Emotional intelligence. Psicothema, 18: 108-111.
Taylor, C. B., & Jones, M. (2007). Internet-based prevention and treatment of obesity and body dissatisfaction. In G. T. Wilson & J. Latner (Eds.), Self-help for binge eating and obesity (pp. 141-165). New York: Guilford Press.
Taylor, S., Koch, W. J., & Crockett, D. J. (1991). Anxiety sensitivity, trait anxiety, and the anxiety disorders. Journal of Anxiety Disorders, 6, 293-311.
Thompson, J. K., & Cafri, G. (2007). The muscular ideal. Washington, DC: American Psychological Association.
Tremblay, L., & Lariviere, M. (2009). The influence of puberty onset, Body Mass Index, and pressure to be thin on disordered eating behaviors in children and adolescents. Eating Behaviors, 10, 75-83.
Tull, M. T., Barrett, H. M., McMillan, E. S., & Roemer, L. (2007). A preliminary investigation of the relationship between emotion regulation difficulties and posttraumatic stress symptoms. Behavior Therapy, 38(3), 303-313.
UNESCO. (2000). Education for all, The Dakar Famwork for Action, Paris, UNESCO (mimeo).
Verplanken, B., & Velsvik, R. (2008). Habitual negative body image thinking as psychological risk factor in adolescents. Body Image, 5, 133-140.
Vig, D., & Jaswal, I. J. (2010). Emotional adjustment of parents and quality of parent-teen relationship. Journal of studies on Home and Community Science, 4, 39-44.
Villamisar, D. G., Rojahn, J., & Zaja, R. H. (2010). Facial emotion processing and social adaptation in adults with and without autism spectrum disorder. Research in Autism Spectrum Disorders Journal, 26, 1-8.
Wade, J., Fuller, L., Bresnan, J., Schaefer, S., & Mlynarski, L. (2007). Weight halo effects: individual differences in personality evaluations and perceived life success of men as a function of weight? Personality and Individual Differences, 42, 317-324.
Wade, T. D., Davidson, S., & O'Dea, J. A. (2003). A preliminary controlled evaluation of a School-Based Media Literacy Program and Self-Esteem Program for reducing eating disorder risk factors. International Journal of Eating Disorders, 33, 371-383.
Watt, M., Rancourt, D., Cousineau, T. M., & Franko, D. L. (2005). Trouble on the Tightrope: An interactive body image program for middle schoolers. Journal of Nutrition Education and Behavior, 37, 211-212.
Wigfild, A., Lutz, S., & Wagner, A. (2005). Early adolescents development across the middle school years: Implementation for school counselors. Journal of Professional School Counseling, 9, 112-119.
Wilfley, D. E., Schwartz, M. B., Spurrell, E. B., & Fairburn, C. G. (2000). Using the eating disorder examination to identify the specific psychopathology of binge eating disorder. International Journal of Eating Disorders, 27, 259-269.
Wilkowski, B. M., & Robinson, M. D. (2010). The anatomy of anger: An integrative cognitive model of trait anger and reactive aggression. Journal of Personality, 78(1), 9-38.
Wood-Barcalow, N. L. (2006). Understanding the construct of body image to include positive components: A mixed-methods study. Dissertation for M. A in Psychology. The Ohio State Univarsity.
Yadav, P. (2009). Impact of life skill training on self-esteem, adjustment and empathy among adolescents. Journal of the Indian Academy of Applied Psychology, 35, 61-70.
Ybrandt, H. (2008). The relation between self-concept and social functioning in adolescence. Journal of Adolescence, 31, 1-16.
Zhang, L. F. (2010). Do age and gender make a difference in the relationship between intellectual styles and abilities? European Journal of Psychology of Education, 25, 87-103.
Zimbardo, P. G. (1969). Influencing attitude and changing behavior: A basic introduction to relevant methodology, theory, and applications (Topics in social psychology), Addison Wesley, 148 pp.
Zimmerman, B. J., & Schunk, D. (2004). Self-regulating intellectual processes and outcomes: A social cognitive perspective. In D. Y. Dai & R. J. Sternberg (Eds.), Motivation, emotion, and cognition: Integrative perspectives on intellectual functioning and development, (pp. 323-349). Mahwah, NJ: Erlbaum.
Zimmerman, D. C. (2010). Project based for life skill building in 12th grade social studies classrooms: A case study, Retrieved form: http:// eric.ed.gov/pdfs/ED510590.pdf.
1 – body image
2 – Presnell, Bearman & Stice
3 – Dohnt, & Tiggemann
4 – Levine, & Smolak
5 – Bekker, & Boselie
6 – Pruzinsky & Cash
7 – Smolak
8 – Stice
9 – Hampel & Petermann
10 – Compas, Orosan & Grant
11 – Striegel-Moore & Cachelin
12 – Wade, Fuller, Bresnan, Schaefer & Mlynarski
13 – Falkner
14 – McVey & Davis
15 – Tweed & Shaw
16 – Blackmore
17 – Murray, Byrne & Rieger
18 – Masheb & Grilo
19 – Anderson & Bulik
20 – Gowers
21 – Cash & T. Pruzinsky
22 – Levine & Piran
23 – Lyddon & Slaton
24 – Kearney-Cooke
25 – Mussell, Binford & Fulkerson
26 – Wood-Barcalow
27 – Thompson
28 – Hay
29 – Lacy
30 – Lerner, Knapp & Orlos
31 – Brownell
32 – Rosen
33 – Cash & Henry
34 – Feingold & Mazzella
35 – Mitchell
36 – Friedman & Brownell
37 – Barry
38 – Anthony
39 – Henderson
40 – Wilfley, Schwartz, Spurrell & Fairburn
—————
————————————————————
—————
————————————————————
15