تارا فایل

طرح توجیهی تولید لوله PVC پلیکا


باسمه تعالی

طرح توجیهی فنی، اقتصادی، مالی

تولید لوله PVC
(پلیکا)

خلاصه طرح

نام محصول
لوله pvc
ظرفیت پیشنهادی طرح
300تن در سال
موارد کاربرد
ساختمانی- آبرسانی
مواد اولیه عمده مصرفی
گرانول pvc
اشتغال زایی
15 نفر
زمین مورد نیاز
3360 متر مربع

زیر بنا
تولیدی
432 متر مربع

اداری و تاسیسات
210 متر مربع

ا نبار
557 متر مربع

میزان مصرف سالانه یوتیلیتی
آب
3500 متر مکعب

برق
460800 کیلو وات ساعت

گاز
250.000متر مکعب
سرمایه گذاری ثابت
سرمایه گذاری در گردش
5764 میلیون ریال
826 میلیون ریال
نقطه سر بسر
27 %
نرخ بازگشت سرمایه
38%
دوره بازگشت سرمایه (سال)
2.58
سود ویژه
1961میلیون ریال
ارزش ا فزوده خالص
4177 میلیون ریال
تسهیلات با نکی سرمایه ثا بت
*1254 میلیون ریال
فروش کل (سالیانه)
13851میلیون ریال

فهرست

مقدمه و پیشگفتار
معرفی محصول
ویژه گیها و خواص محصول
شماره تعرفه گمرکی
استانداردهای ملی وجهانی
موارد مصرف و کاربرد
بازار داخلی مصرف محصول
بازار جهانی مصرف محصول
میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه
وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت
محاسبات مالی و بررسی شاخصهای اقتصادی طرح

* مقدمه
سرمایه گذاری صنعتی مانند هر نوع سرمایه گذاری دیگر دارای اصول و ملاحظاتی است که قطعا با اصول و ملاحظات سایر سرمایه گذاریها اعم از خدماتی، کشاورزی و.. متفاوت می باشد و چنانچه در ابتدا به این مهم توجه نگردد سرمایه گذار در ادامه کار دچار مشکل و شاید بحران نیز بشود.این شرکت با تلفیق مطالعات تئوریک و تجربیات عملی 15 ساله خود در صنعت آنها راهمواره مد نظر و توجه قرار داده و به اطلاع سرمایه گذاران محترم به شرح ذیل می رسا ند:

1- داشتن دیدگاه فرا منطقه ای و فرامحلی در سرمایه گذاری صنعتی
2- داشتن اعتقاد راسخ به استفاده از مدیریت علمی و به روز در قالب استفاده از ظرفیت های موجود در بازار مصرف وتلاش در زمینه ایجاد بازار و موارد مصرف جدید و متناسب با محصول تولیدی و ذائقه مصرف کننده

3- داشتن انعطاف پذیری مطلوب پروژه در تولید کالاهای متفاوت و هم خانواده و آمادگی جهت تولید مولتی پروداکت یا چند محصولی به جای تولید تک محصولی و انحصاری و امکانپذیری مطلوب جهت "طرح توسعه"
4- داشتن نگرش مثبت به آینده و این مهم که " منابع محدود نمی باشند بلکه این ناتوانی و محدویت فکری و علمی کنونی بشر است که احساس محدودیت را تلقی می نماید" . بشر قاعدتا عادت دارد هر آنچه را که اکنون دارد در نظر می گیرد و به این مهم توجه ندارد که آنچه را که اکنون دارد و در جایی که اکنون ایستاده است نتیجه افکاری است که قبلا داشته است ( منظور از اکنون دقیقا قبلا از همین لحظه است) و در هر لحظه بعد از این ممکن است در گوشه ای از این جهان پهناور فردی منابع جدیدی را کشف بنماید.
مثال: در دهه 1970 همه مطمئن بودند که ذخائر نفت رو به پایان است. در دهه 1973 ساعتها از وقت مردم در صف بنزین صرف می شد(در آمریکا)، و پس از تحلیل های پیشرفته کامپیوتری بهترین متخصصان جهان پیش بینی کردند که در جهان تقریبا 700 میلیارد بشکه نفت باقی مانده است، که با توجه به میزان مصرف آن زمان، این مقدار نفت برای مدت 35 الی 40 سال کافی به نظر می رسید. اگر این متخصصان درست گفته باشند در سال 1988باید میزان ذخیره نفت، به 500 میلیارد بشکه کاهش یافته باش، در حالیکه در سال 1987 میزان ذخیره نفت موجود، 30% نسبت به 15 سال قبل از آن افزایش داشته است! در سال 1988 میزان ذخیره نفت 900 میلیارد بشکه برآورد شد، که در این برآورد تنها منابع شناخته شده و مسلم به حساب آورده شدند.علاوه بر این طبق نظر پژوهشگران بیش از 2 میلیلرد بشکه دیگر موجود است، که با شیوه های تازه کشف و فرآوری قابل استفاده خواهند بود.
این تغییر اساسی در میزان نفت قابل دسترسی چگونه پیدا شد( از دو راه :
– یکی اینکه توانایی ما برای کشف و استخراج نفت با پیشرفت تکنولوژی افزایش یافته است
– دیگر اینکه تکنولوژی توان ما را برای استفاده موثرتر از نفت، بالا برده است، در سال 1973 چه کسی فکر می کرد که روزی کسی انژکتورهای کامپیوتری اختراع می کند که می توان آنها را بر روی هر نوع اتومبیل نصب کرد تا راندمان اتومبیلها به 2 برابر افزایش یابد.به محض ایجاد این تکنولوژی استفاده موثر از بنزین به 2 برابر افزایش یافت و کمیابی نسبی نفت یک شبه دگرگون شد.
به علاوه ما در جهانی زندگی می کنیم که هر گاه شرکتها و اشخاص در فشار اقتصادی قرار گیرند بلافاصله به جستجوی راهها و منابع تازه ای بر می آیند که آنها را به نتیجه مورد نظر برساند.
5- بررسی پروژه از دید وضعیت نسبت سرمایه در گردش به سرمایه ثابت.که در توضیح این مهم پروژه های صنعتی را به دو دسته می توان تقسیم نمود. پروژه هایی که نسبت فوق در آنها کوچک می باشد و برعکس.
6- بررسی پروژه از دیدگاه نوع تکنولوژی، که از این منظر پروژه ها را به 3 دسته تقسیم بندی می کنند که عبارتند از: پروژه های با تکنولوژی ساده ( مکانیکی)، پروژه ها با تکنولوژی نیمه پیچیده یا نیمه دقیق ( مکانیکی – الکترونیکی ) و پروژه های با تکنولوژی دقیق یا پیچیده (تمام الکترونیکی)
7- بررسی های فنی و تخصصی که مهمترین آنها عبارتند از: مطالعه بازار،مواد اولیه، نیروی انسانی، کالا یا کالاهای جایگزین، دانش فنی و مکان یابی اجرای پروژه

* پیشگفتا ر

طرح یا پروژه ایده یا پیشنهادی است که به صورت مجموعه ای از کارها و عملیات مطرح می شود.
درباره پروژه تعریفی به شرح ذیل می توان عنوان نمود:
پروژه، متشکل از فعالیتهای منطقی و مرتبط به یکدیگر است که زیر نظر یک مدیریت و ارگان اجرائی مشخص] برای تامین هدف یا هدفهایی مشخص، در چارچوب برنامه زمانی و بودجه از پیش تعیین شده ای اجرا می گردد.
به طور کلی، هدفهای اصلی پروژه ها، کیفیتها یا کمیتهایی هستند که اگر هم به طور مستقیم قابل سنجش و اندازه گیری نباشد، مقدار یا کیفیت و چگونگی آنها، هم قبل و هم بعد از اجرای پروژه، از طریق سنجش و اندازه گیری متغیرها، پدیده ها و شاخصها، به طور غیر مستقیم قابل اندازه گیری است.
هدفهای فرعی یا مقاصد پروژه، غالبا کمیتها و پدیده هایی هستند که به طور مستقیم قابل سنجش و اندازه گیری هستند و دسترسی به مقادیر آنها، موجب تشخیص مقادیر هدفهای اصلی پروژه می شود.
پروژه ها را بر حسب هزینه، موضوع، اندازه یا حجم و حیطه تاثیرگذاری آن، به گروههای مختلفی تقسیم کرده اند. برخی از انواع پروژه هخا عبارتند از:
* پروژه احداث و تجهیز کارخانه
* پروژه احداث و تجهیز یک بیمارستان
* پروژه ایجاد خط تولید یک محصول جدید
* پروژه تغییر تکنولوژی تولید یک محصول
* پروژه بازسازی و اصلاح تشکیلات اداری
* پروژه طراحی و ایجاد یک سیستم اطلاعاتی
* پروژه تحقیق و توسعه (D R &)
هر پروژه یک دوره زندگی مشخص دارد. دوره زندگی پروژه، از ابتدا تا انتها، از مراحل ( phases ) قابل تشخیص و قابل تعریفی تشکیل شده است. در هر یک از مراحل اجرای یک پروژه، بنا بر موضوع، طبیعت و اندازه آن، کارها و فعالیتهای گوناگونی انجام می شود. از این رو، مراحل زندگی هر پروژه، ممکن است با سایر پروژه ها متفاوت باشد.
هر پروژه در یک تقسیم بندی عمومی، دارای مراحل بررسی، تعریف، طراحی، ساخت یا اجرا، نصب و راه اندازی و بهره برداری و ارزیابی است.
مهندسین مشاور و پیمانکاران، معمولا مراحل بررسی و تعریف ( امکان سنجی یا تهیه و ارزیابی پروژه) را فاز یک، مرحله طراحی را فاز دو و مراحل ساخت، اجرا و نصب و راه اندازی را فاز سه می نامند.

نمودار دوره زندگی پروژه

شروع پروژه
Concept
بررسی

Definition
تعریف

Design
طراحی

ساخت و اجرا
Development

Completion Operation &
نصب و راه اندازی

خاتمه پروژه

* معرفی محصول
محصول تولیدی این طرح لوله pvc که از سری طرح های زیر دستی محصولات پتروشیمی محسوب می گردد می باشد.
Pvc یا پلی وینیل کربن یک نوع پلیمر و یا بسپار می باشد که از مشتقات اتان بوده و دارای خواص مناسب کاربردی می باشد.
این محصول در اصل خود جایگزینی است برای محصولات فولاد و آلیاژهای فلزی دیگر و همچنین انواع لوله های سیمانی، آزبست و غیره.
این محصول به دلیل عدم زنگ زدن، مقاومت مکانیکی – پلیمری بالا، مقاومت زیاد در برا بر مواد شیمیایی، آتش گیر نبودن وهچنین در دسترس بودن در کشور ایران و سبک و راحت بودن حمل و جابجایی و چندین مزیت دیگر به سرعت جای خود را در صنایع ساختمانی،لوله کشی شبکه های فاضلاب ساختمانی و شهری، شبکه های انتقال آب کشاورزی، لوله کشی شبکه ها و کانال های انتقال هوا و لوله های مخابراتی برای انتقال و محافظت کابل های تلفن و برق و پروژه های آبرسانی باز و جواب قابل قبولی نیز بدست داده است.

* ویژه گیها و خواص محصول
1- یکی از خواص منحصر بفرد این محصول ثابت ماندن کیفیت آن حتی پس از سالها کار می باشد. بطوریکه از مزایای ویژه آن محسوب می شود. طی گزارشی که انجمن صنایع لوله pvc در استرالیا و نیوزیلند در باره کارکرد طولانی مدت لوله های تحت فشار منتشر کرده است پس از 30 سال کار کیفیت این لوله ها مورد آزمایشهای مختلف قرار گرفته و نتایج بدست آمده نشان دهنده این است که هیچگونه پوسیدگی و آسیب پذیری و خورندگی (corrosion) بوجود نیامده است. این در حالی است که این مدت یک دوره زندگی و مرگ لوله های مشابه فلزی خواهد بود.

2- در حادثه زلزله 17 ژانویه 1994 لس آنجلس تجربه خوبی برای آزمایش 3 نوع اصلی لوله های مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب یعنی لوله های فلزی، آزبست سیمانی و pvc بدست آمد. از 433 کیلومتر لوله کشی در سیستم، 210 کیلومتر آن لوله های آزبست سیمانی، 200 کیلومتر لوله های pvc و 13 کیلومتر آن لوله های فلزی بوده است. حادثه زلزله نشان داد که بیشتر شکستگیها در نقاط اتصال و جوش به وجود آمده بودند. خبر خوشایند در مورد لوله های pvc این بود که در خطوط اصلی شکستگی قابل توجهی مشاهده نشد.برخی از لوله ها از هم جدا شده بودند و این انعطاف پذیری بالای لوله های مذکور را نسبت به سایر لوله ها نشان می دهد.

3- لوله های pvc از نظر مسائل زیست محیطی و بهداشتی نیز بر موارد مشابه ارجحیت دارد. برتری برجسته زیست محیطی آنها مقاومت واقعی آنها در مقابل تمام آلاینده های ناشی از مصارف خانگی و صنعتی است. H2S یا سولفید هیدروژن و سایر اشکال خورندگی (corrosion) در تماس با pvc بی اثر هستند. حتی ساییدگی در این لوله ها نسبت به سایر لوله ها کمتر است.این خصوصیت دوام و طول عمر بیشتری را برای این لوله ها نسبت به نوع سنتی آنها فراهم کرده است. در نتیجه، بازسازی و جایگزینی این لوله ها نسبت به سایرین کمتر بوده و ضایعات محیط زیستی کمتری را ایجاد می کند.
از آنجا که بهداشت عمومی بستگی به آبرسانی دارد، لوله های مذکور هیچ گونه واکنشی با جریان آبی که در آن دارد، نداشته و تاثیری بر مزه و بوی آب ندارد و PH را تغییر نمی دهد.

شماره تعرفه گمرکی
در داد و ستدهای بازرگانی بین المللی جهت کد بندی کالاها و تعیین حقوق گمرکی و سودبازرگانی ،اغلب از دو نوع طبقه بندی استفاده می شود که یکی از این طبقه بندی ها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مر کز استانداردها و تجارت بین المللی می باشد و روش طبقه بندی مورد استفاده دربازرگانی خارجی کشور ایران طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود ،گاهی تقسیم بندیهای بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.

شماره تعرفه ٣٩١٧٢٣٠٠

استا نداردهای ملی وجها نی

پلاستیک ها- لوله های پلی وینیل کلرید سخت- ویژگی ها و روش های آزمون استاندارد ملی ایران
2408 سال 1363 به شرح زیر به تصویب رسید .
چنانچه لوله های پلی وینیل کلرید سخت فاضلابی مطابق با جدول 3 استاندارد DIN EN 1329-1 تولید شوند ، مقدار تنش مجاز با شرایط فوق به جای 42 مگا پاسکال برای لوله های آبرسانی و آب آشامیدنی 37 مگا پاسکال برای محاسبه آزمون فشار داخلی آنها در نظر گرفته می شود .
2407 : ابعاد، فشار اسمی لوله‏های پلاستیکی از جنس پلی وینیل کلرید سخت
341 : ویژگی و روشهای آزمون لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال

استاندارد ویژگی و روش‏های آزمون لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال آب آشامیدنی
1 ـ هدف و دامنه کاربرد
این استاندارد ویژگی و روش‏های آزمون لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت با فشار اسمی 10 و 16 بار1 که با استانداردهای شماره 2408 ایران ( استاندارد ویژگی و روش‏های آزمون لوله‏های پلاستیکی از جنس پلی وینیل کلرید سخت ) و شماره 2407 ایران ( استاندارد ابعاد و فشار اسمی لوله‏های پلاستیکی از جنس پلی وینیل کلرید سخت مطابقت دارند و بری انتقال آب آشامیدن ( تا 45 درجه سلسیوس2) به کار) برده می‏شود را در بر می گیرند.

2 ـ ویژگی‏ها
– لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال آب آشامیدنی باید به ویژگی‏های ذکر شده در استاندارد شماره 2408 ایران استاندارد ویژگی و روش‏های آزمون لوله‏های پلاستیکی از جنس پلی وینیل کلرید سخت مطابقت داشته باشند .
– اثر بر روی آب
لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال آب آشامیدنی نباید کیفیت آب آشامیدنی را تغییر دهند و در هیچ شرایطی در آب رنگ , بو و مزه ایجاد نمایند و مواد مضر برای سلامتی به مقادیری که از نقطه نظر بهداشتی زیان‏آور باشند به آب منتقل کنند , چنانچه طبق روش مشروحه در استاندارد شماره 2417 ایران عمل شود , مقدار سرب , قلع و سایر عناصر سمی از قبیل ارسنیک , کادمین , کرم , جیوه , باریم و غیره که از دیواره داخلی لوله‏ها وارد محلول آزمون می‏شوند نباید از ارقام ذکر شده در جدول شماره 1 بیشتر باشد .

ضخامت دیواره لوله های پلی وینیل کلرید سخت فاضلابی
1.1.1.1.1 اندازه اسمی

قطر خارجی
اسمی
محدوده کاربرد ضخامت دیواره
1.1.1.1.1

داخل ساختمان
داخل ساختمان و زیر کار
1.1.1.1.1

1.1.1.1.2 حداقل ضخامت
حداکثر ضخامت
حداقل ضخامت
حداکثر ضخامت
33
40
50
1.1.1.1.2.1.1.1.1 63
33
40
50
63
3
3
3
3
5/3
5/3
5/3
5/3








75
80
1.1.1.1.2.1.1.1.2 82
90
75
80
82
90
3
3
3
3
5/3
1.1.1.1.2.1.1.1.3 5/3
5/3
5/3
3
3
3
3
5/3
5/3
5/3
5/3
100
110
125
140
100
110
125
140
3
2/3
2/3
2/3
5/3
8/3
8/3
8/3
3
2/3
2/3
5/3
5/3
8/3
8/3
1/4
160
180
200
250
315
160
180
200
250
315
2/3
6/3
9/3
9/4
2/6
8/3
2/4
5/4
6/5
1/7
4
4/4
9/4
2/6
7/7
6/4
5
6/5
1/7
7/8
ابعاد برحسب میلی متر است

ـ درصد عبور نور از دیواره لوله ( آزمون ماتی )
جدار لوله چنانچه طبق روش مشروحه در استاندارد شماره 2418 ایران تحت آزمون قرار گیرد نباید بیش از 0/2 درصد نور را که بر آن تابیده شده است از خود عبور دهد
ـ درجه حرارت نرمی و یکات
طبق روش مشروحه در استاندارد شماره 2414 ایران , درجه حرارت نرمی و یکات نباید پایین‏تر از 76 درجه سلسیوس باشد .
ـ پایداری در مقابل استن
چنانچه لوله طبق روش مشروحه در استاندارد شماره 2419 تحت آزمون قرار گیرد , قطعه آزمون نباید هیچ‏گونه علائمی از پوسته پوسته شدن و تجزیه و تخریب نشان دهد .
هرگونه تغییر شکل در قطعه آزمون از قبیل پهن شدن با تورم نباید به عنوان عیب در نظر گرفته شود .
ـ رنگ لوله
رنگ لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال آب آشامیدنی سرد باید به طور یکنواخت خاکستری تیره باشد .
ـ پایداری در مقابل پهن شدن
این روش برای تعیین میزان قدرت لوله‏ها در مقابل فشار خارجی به کار می‏رود . لوله‏ها چنانچه طبق روش مشروحه در بند 3 ـ 2 ـ تحت آزمون قرار گیرند , نباید هیچ‏گونه اثری از تورق , ترک و یا شکستگی نشان دهند .
ـ اندازه اسمی و ابعاد لوله‏های پلی وینیل کلرید سخت برای انتقال آب آشامیدنی .
ـ قطر خارجی لوله و فشار اسمی که از استاندارد شماره 2407 ایران استاندارد ابعاد و فشار اسمی لوله‏های پلاستیکی از جنس پلی وینیل کلرید , سخت بدست آمده باید مطابق جدول شماره 2 باشد .

ـ ضخامت دیواره لوله طبق فشار اسمی انتخاب شده باید مطابق جدول شماره 2 باشد .
ـ حداکثر فشار کار مجاز برای دمای آب تا 45 درجه سلسیوس طبق جدول شماره 3 می‏باشد.
ـ رواداری قطر خارجی و ضخامت لوله باید مطابق استاندارد شماره 2407 ایران باشد .
ـ روش اندازه‏گیری ابعاد لوله‏ها باید طبق استاندارد شماره 2412 ایران " روش اندازه‏گیری ابعاد لوله‏های پلاستیکی " انجام گیرد .
ـ طول لوله‏ها
ـ لوله‏ها باید به طول‏های 5 یا 6 و یا 12 متر به بازار عرضه شوند .
ـ رواداری طول‏های ذکر شده باید ±10 میلی‏متر باشد .
ـ چنانچه لوله‏ها طبق سفارش ویژه‏ای با طول‏های تقریب ساخته شوند , رواداری طول‏ها باید ±100 میلی‏متر باشد .
یادآوری : طول کاری لوله در لوله‏های با بوشن سر خود برابر با طول لوله منهای عمق بوشن می‏باشد

ـ روش‏های آزمون
ـ روش آزمون بو و مزه
در حدود 100 میلی‏لیتر از مایع آزمون ( استخراج اول استاندارد شماره 2417 ایران ) را به داخل یک ارلن مایر منتقل کنید و سپس آن را با درپوش چوب پنبه‏ای آهسته ببندید . پس از حرارت دادن تا دمای 40 تا 500 درجه سلسیوس , مایع داخل ظرف را بلافاصله پس از باز کردن ظرف از نقطه نظر بو و مزه مورد بررسی قرار دهید .
ـ آزمون پایداری در مقابل پهن شدن
سه نمونه لوله هر یک به طول 5 سانتیمتر بریده و به مدت یک ساعت آنها را در دمای 120 درجه سلسیوس آماده سازی کنید سپس هر نمونه را بین گیره دارای دو صفحه موازی قرار دهید و گیره را به آرامی ببندید تا این‏که فاصله دو صفحه گیره برابر با 50 درصد قطر خارجی اولیه لوله گردد . بستن گیره باید در زمانی بین 2 تا 5 دقیقه با سرعت یکنواخت 10 میلی‏متر در دقیقه انجام گیرد . سپس لوله را از گیره باز نموده و آن را از نظر تورق , ترک و شکستگی بازرسی نمایید .

ـ علامت‏گذاری
مطالب زیر باید به فارسی و خوانا به طور ثابت بر روی هر لوله و در فواصل کمتر از 3 متر علامت‏گذاری شود ( بر روی هر شاخه شش‏متری حداقل دو علامت باید وجود داشته باشد 🙂
ـ نام یا علامت تجارتی ثبت شده کارخانه سازنده
ـ جمله " ساخت ایران "
ـ قطر خارجی لوله بر حسب میلیمتر
ـ فشار اسمی بر حسب کیلوگرم بر سانتیمتر مربع ( و بار )
ـ شماره سری یا کد
عمق علامت در لوله‏های تا اندازه اسمی 100 نباید از 0/1 میلیمتر و در لوله‏های بزرگتر از اندازه اسمی 100 از 0/2 میلیمتر تجاوز کند .

2412: استاندارد روش اندازه‏گیری ابعاد لوله‏های پلاستیکی
9117 : استاندارد پلی وینیل کلراید مورد مصرف در آبرسانی
9118: استاندارد سیستم لوله کشی و اتصالات PVC-U

بررسی مهمترین کالای جایگزین
مهمترین کالای جایگزین این محصول لوله های پلیمری می باشند از جنس پلی اتیلن و …
مقایسه بین چند جنبه فنی و اقتصادی بین لوله های پی وی سی و پلی اتیلن
مزایای لوله های پی وی سی

مزایای لوله های پلی اتیلن
پی وی سی سبک تر است و به ازای مقاومت مساوی به حجم مواد اولیه کمتری نیاز دارد. یک لوله پی وی سی در حدود 0.7- 0.6 برابر لوله پلی اتیلن همقطر خود وزن دارد.
پلی اتیلن از نظر محیط زیستی کم خطرتر از پی وی سی است. این خطر فقط وقتی مطرح می شود که مواد دچار آتش سوزی شود.
مواد اولیه پی وی سی کمی ارزان تر از پلی اتیلن است.
قابلیت بازیافت مواد پلی اتیلن بیشتر است.
لوله های پی وی سی سخت تر است و در مقابل فشار و دما کمتر تغییر شکل می دهد.
پلی اتیلن به خاطر نرمی بیشتر در مقابل ضربه مقاوم تر است.
مراحل ساخت لوله های پی وی سی به ازای واحد طول لوله به انرژی کمتری نیاز دارد.
پلی اتیلن در مقابل اشعه ماورای بنفش خورشید مقاوم تر است.
قیمت تمام شده لوله های پی وی سی تقریبا 60- 50 درصد لوله های مشابه از نوع پلی اتیلن است.

بازار مصرف جهانی محصول
با افزایش آگاهی جامعه مهندسی نسبت به عملکرد و توان مندی لوله های pvc، آمار مصرف آن از یک رشد یک رقمی در سال 1972 به 74% در سال 1999 نسبت به سایر لوله ها در آمریکا رسیده است.
همانطور که در مورد لوله های فاضلاب صادق است، بیش از 95% لوله برای مصارف آبرسانی در روستاها و حدود 66% از آنها در مناطق شهری از لوله های مذکور تشکیل شده است.
به این ترتیب به نظر می رسد که لوله های pvc حجم زیادی از مصارف لوله های پلاستیکی را به خود اختصاص داده و در بازار مصرف حاکمیت دارند.
مصرف سالیانه لوله های مذکور در آمریکای شمالی 3 میلیون تن برآورد شده است. بازارهای دیگر نیز از افزایش مصرف لوله های pvc در زمینه های آبیاری، انتقال کابلهای الکتریکی و مخابراتی برخوردار است. رعایت استانداردها وآموزش در این صنعت برای حفظ بازار و اعتماد عمومی به آن همواره یک ضرورت باقی خواهد ماند.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش تولید

پودر PVC و مواد افزودنی

کوره تا 200 درجه
بلوک ↓
خلاء
دیاگرام ↓
خنک کاری
تولید ↓
برش بر حسب طول
محصول ↓
برچسب زنی و علامتگذاری

انبار

محصول

پیش بینی تولید محصول

بر طبق تجربه هر واحد تولیدی پس از راه اندازی و بهره برداری با ظرفیت کم شروع به کار کرده و به مرور با کسب تجربه و بر طرف کردن مشکلات کار و نقایص واحد به سمت ظرفیت کامل اسمی پیش می رود .عرف بر آن است که سال اول تولید معادل 60 % ظرفیت اسمی، سال دوم تولید معادل 70 % ، سال سوم معادل 0 8 % ،سال چهارم معادل 90 % تا در نهایت در سال پنجم که سال مبنا نیز نامیده می شود به 100 % ظرفیت اسمی برسد.

جدول پیش بینی برنامه تولید5 ساله

شرح
سال اول
سال دوم
سال سوم
سال چهارم
سال پنجم
درصد ظرفیت عملی تولید
60
70
80
90
100
میزان محصول تولیدی قابل فروش

بررسی و توضیح جزئیات مربوط به اقلام هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح

1- زمین محل احداث کارخانه

زمینی به مساحت 3360 متر مربع واقع در شهرک صنعتی اسفراین به ارزش 3360 *65.000 ریال = 220 میلیون ریال

2- محوطه سازی
عملیات محوطه سازی شامل خاکبرداری و تسطیح، دیوار کشی، درب ورودی کشویی، خیابان کشی و آسفالت، جدول بندی، فضای سبز و روشنایی می باشد .

* خاکبرداری و تسطیح
خاکبرداری خاک های نباتی یا دکوپاژ
تمام ابعاد زمین محل احداث کارخانه بایستی خاکبرداری گردد. هزینه مورد نیاز بر اساس نظریه کارشناسی، 30.000 ریال بازاء هر متر مربع می باشد.

* دیوار کشی
ابعاد زمین کارخانه 40 (84 متر می باشد که برای دیوار کشی این محوطه به مقدار 250 مترپیشنهاد می شود با آجر سفال و نصب شاخک های نرده آهنی به ارتفاع 5/2 متر کار گردد.

* درب ورودی
عموما برای این نوع کارخانه ها حدودا 4 درب فلزی کشویی بزرگ و یک درب فلزی نفر رو در نظر گرفته می شود.درب کشویی به طول 6 متر و وزن تقریبی 750 کیلوگرم و به ارتفاع 3 متر، درب نفر رو نیز به طول 20/1 متر و وزن تقریبی 160 کیلوگرم و ارتفاع 5/2 .
لذا قیمت آنها برابر است با:
میلیون ریال 142 = ریال 45.000 ( kg 3160 = 160 + 750 (4

* خیابان کشی و آسفالت
مقدار محوطه کارخانه و پارکینگ بیرون کارخانه معمولا معادل 80 % از مساحت زمین کارخانه را شامل می گردد.

* جدول بندی
جهت زه کشی و هدایت آبهای سطحی محوطه جدول بند ی طرح به صورت کانیو کناری به طول 300 متر مورد نیاز می باشد. که به موازات فضای سبز اطراف محوطه و اطراف بناها قابل اجرا می باشد. هزینه اجرای هر متر طولی کانیو معادل 180.000 می باشد.

* فضای سبز
با توجه به زیباسازی و کاهش آلودگی محیط زیست طبیعی لازم می باشد که در هر واحد صنعتی در صدی از زمین کارخانه به فضای سبز تخصیص یابد .این رقم در منابع مختلف با اختلاف ذکر شده است .در جایی 25% را ذکر می کنند در جایی دیگر زیر 10% و …. در این طرح با توجه به عدم آلودگی شیمیایی و اثر تخریبی مواد اولیه و محصولات و همچنین فرایند تولید منطقی به نظر می رسد تنها مساحتی در حد 15% از مساحت کل را به ایجاد فضای سبز اختصاص بدهیم که معادل 300 متر مربع می باشد.
برای اجرای فضای سبز می بایست در ابتداعملیات خاکبرداری و سپس خاکریزی خاک مناسب کشاورزی صورت بگیرد.هزینه ایجاد هر متر مربع فضای سبز ( آماده سازی خاک و کاشت گیاهان) 85.000 ریال برآورد می گردد.

* روشنایی
با توجه به اینکه برای روشنایی هر متر مربع از محوطه 5 وات برق لازم می باشد.با کسر سوله اصلی تولید، ساختمان اداری،انبارها و سایر فضاهایی که احتیاج به روشنایی محوطه ندارند( ساختمان خدماتی، نگهبانی، تاسیسات هوای گرم و انبار تجهیزات)، می توان توان برق مورد نیاز را برآورد نمود.

3- ساختمان
ساختمانهای این طرح شامل سوله تولید، اداری، نگهبانی و خدماتی، تاسیسات، ساختمان تعمیرات و نگهداری و انبار مواد اولیه و محصول می باشد.

شرح
مساحت
( متر مربع)
ساختمان اصلی تولید
سوله تولید، آزمایشگاه و …
432
انبارها
انبار مواد اولیه و محصول
532

ساختمانهای تاسیساتی
پست برق
0

ایستگاه گاز
0

تعمیرات و نگهداری
51

ساختمانهای اداری
اداری و مدیریت
80

نگهبانی و کنترل
80

خدماتی(رستوران،….)
25
جمع
0
1056

ساختمانهای تولید
ساختمانهای اصلی تولید
در این طرح ساختمانهای اصلی تولید شامل یک سوله اصلی تولید و ساختمان آزمایشگاه می باشد.

– سوله اصلی تولید: یک سوله به متراژ 432 متر مربع ساخته می شود که عملیات ساختمانی آن از جمله پی ریزی، فونداسیون، اسکلت فلزی، دیوار چینی، سقف و نصب در و پنجره می باشد.ارتفاع دیوارهای سوله تقریبا 7 مترو ارتفاع تاج سقف در حدود 9 متر خواهد بود. در این سوله کلیه ماشین آلات بخش تولید از جمله ، ، قرار می گیرند و به دلیل نیاز به پی مخصوص جهت نصب و استقرار این ماشین آلات ، هزینه مربوط به فونداسیون، بیشتر از حالت متعارف آن در نظر گرفته شده است.از آنجائیکه ساخت فونداسیون مربوط به سوله تولید می باشد و نه هزینه ماشین آلات لذا هزینه هر متر مربع آن 1.5 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

ا نبارها
انبار مواد اولیه و تجهیزات یدکی
جهت انبار مواد اولیه مصرفی عموما یک ماه کارخانه و لوازم و تجهیزات یدکی و مصرفی متفرقه یک سوله فلزی به متراژ 26 متر مربعمورد نیاز می باشد.

انبار مواد اولیه: یک سوله فلزی به مساحت100 متر مربع جهت نگهداری حداقل یک ماه مواد اولیه تولید.
انبار محصول
جهت انبار محصول به مدت عموما یک ماه یک سوله فلزی به ابعاد متراژ432 مترمربع مورد نیاز می باشد.
اساختمان تاسیسات
سالن تعمیرات: یک اتاق به مساحت 25 متر مربع نیاز می باشد.

ساختمانهای اداری

جمعا 185 متر مربع جهت ساختمانهای اداری و مدیریت 80 متر مربع، نگهبانی و سرایداری 80 متر مربع و ساختمان خدماتی شامل رستوران، رختکن، سرویس های بهداشتی، نماز خانه و … 25 متر مربع .
5- تاسیسات جانبی و کمکی :

برق: همانطور که میدانیم مهمترین بخش تاسیسات جانبی (یوتیلیتی ) هر واحد صنعتی و معدنی، نیروی برق می باشد. این نیرو در واحد در سه بخش عمده مصرف می گردد که عبارتند از:
1- توان برق مورد نیاز ماشین آلات خط تولید:KW 80

2- توان برق مورد نیاز جهت روشنایی ساختمانها( اعم از سالن تولید، انبارها، ساختمان اداری و.. ) و برق مورد نیاز تاسیسات می باشد.جهت هر متر مربع فضای بسته و ساختمانهای تولید، انبارها، اداری و رفاهی وسایر
ساختمانها عموما نیروی برقی با توان w 20 مورد نیاز می باشد. جمعا 20 kw مورد نیاز می باشد.

3- توان برق مورد نیاز جهت روشنایی محوطه و فضای رو باز واحد با توجه به نیاز 5 وات جهت هر متر مربع جمعا 20kw می باشد.

– انشعاب برق
با توجه به نظر شرکت سازنده ماشین آلات و همچنین برق مورد نیاز کارخانه kw 120 برآورد می گردد. با توجه به قیمت استعلام شده قیمت هر کیلو وات برق 2/1 میلیون ریال می باشد.
– انتقال برق
هزینه تیر گذاری به فاصله هر 50 متر یک عدد تیر به همراه سیم برق و تجهیزات جانبی لازم جهت هر عدد تیر مبلغ 13 میلیون ریال برآورد می گردد. با توجه به نزدیکی زمین مورد نظر به تاسیسات برق تعدادتیر لازم 5
عدد برآورد می گردد.

– ترانسفورماتور
دو دستگاه ترانسفورماتور یکی با ظرفیت 80 کاوا و دیگری با ظرفیت 40 کاوا مورد نیاز می باشد.

– تابلوهای اصلی و فرعی و کابل کشی

آب:
– انتقال آب

هزینه لوله گذاری جهت انتقال آب برای فرایند تولید و همچنین آب شرب مورد نیاز می باشد.همچنین هزینه جهت تهیه آب شرب و منبع ذخیره گالوانیزه و بهداشتی که جمعا این هزینه 500 میلیون برآورد می گردد.
آب مورد نیاز فرایند روزانه 167 متر مکعب می باشد که با توجه به 300 روز کاری سالانه 3500 متر مکعب مورد نیاز می باشد.

– سرمایش و گرمایش:
جهت گرمایش و سرمایش ساختمانها و سالن ها جهت خرید 5 دستگاه بخاری کارگاهی گازی و 5 دستگاه کولر آبی 6000 و سایر اقلام مورد نیاز برآورد می گردد.
سیستم اعلام و اطفا حریق
به منظور کم کردن حوادث و آثار مخرب آنها و جلوگیری از آتش سوزی های متفرقه و آتش سوزی های ناشی از اتصال برق و کاهش زیان های وارده به سیستم تعداد 10 کپسول آتش نشانی 6 کیلویی پودری و گازی و 20 کپسول 12 لیتری گاز کربنیک به همراه سه سیستم مرکزی اعلام حریق مجهز به تکنولوژی روز دنیا مورد نیاز می باشد .

ارتباطات
جهت تامین تعداد 5 خط تلفن ثابت و دو خط تلفن همراه مبلغ 20 میلیون ریال برآورد می گردد.
فاضلاب بهداشتی
جهت حفر یک حلقه چاه فاضلاب مبلغ 35 میلیون ریال برآورد می گردد.

لوازم و تجهیزات کارگاهی
با توجه به تعدد ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز مورد استفاده در این طرح و انجام فعالیت های نگهداری و تعمیرات آنها و وجود ساختمان تعمیرات، نیاز به لوازم کارگاهی مانند انواع مته ، تیغ فرز ، انواع قلاویز، آچا ر، چکش، پیچ گوشتی ، کولیس ،میکرومتر، زاویه سنج، گونیا، سمباده، ماشین سنگ زنی، اره آتشی، اره لنگ، هوا برش، سوهان، و 000 می باشد

وسائط نقلیه
وسائط نقلیه مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
وانت نیسان: برای امور تدارکات و حمل و نقل مواد. هزینه مورد نیاز آن 130 میلیون ریال می باشد.
خودرو سواری: جهت مدیریت طرح یک دستگاه پراید سواری به قیمت 70 میلیون ریال نیاز می باشد.
– تجهیزات اداری و خدماتی
وسایل اداری از قبیل میز، صندلی، کمد ، کامپیوتر ، فکس، پرینتر و سایر ملزومات مورد نیاز می باشد .
هزینه لازم جهت این بخش 120 میلیون ریال برآورد می گردد.

برآورد نیروی انسانی مورد نیاز
1- نیروی ا نسانی غیر تولیدی حقوق و دستمزد آنها

ردیف
سمت
مورد نیاز
حقوق ماهانه (هزارریال)
1
مدیر عامل
1
6000
2
مدیر امور مالی
1
4000
3
کارمند امور مالی و اداری
2
2800
4
منشی
1
2500
5
خدمات
2
2200
جمع
7

مزایای شغلی و بیمه و پاداش

23%
جمع کل
7
0

2- نیروی انسانی تولیدی و حقوق و دستمزد آنها

ردیف
سمت
مورد نیاز
حقوق ماهانه (هزارریال)
1
مدیر تولید
1
4000
2
کارشناس فنی
2
300
3
تکنسین
2
2800
4
راننده سبک
2
2200
5
انباردار
1
2200
جمع
8

مزایای شغلی و بیمه و پاداش

45%
جمع کل
8
0

بررسی مالی
و محاسبات

جداول مالی ایجاد واحدهای صنعتی کوچ

1- محل اجرای طرح

2- مشخصا ت متقا ضی

نام ونا م خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه

0
0
0
0

3- نوع و میزان و قیمت فرو ش محصولات تو لیدی ( فروش کل )
پیش بینی تولید محصول

بر طبق تجربه هر واحد تولیدی پس از راه اندازی و بهره برداری با ظرفیت کم شروع به کار کرده و به مرور با کسب تجربه و بر طرف کردن مشکلات کار و نقایص واحد به سمت ظرفیت کامل اسمی پیش می رود .عرف بر آن است که سال اول تولید معادل 60 % ظرفیت اسمی، سال دوم تولید معادل 70 % ، سال سوم معادل 0 8 % ،سال چهارم معادل 90 % تا در نهایت در سال پنجم که سال مبنا نیز نامیده می شود به 100 % ظرفیت اسمی برسد.

جدول پیش بینی برنامه تولید5 ساله

شرح
سال اول
سال دوم
سال سوم
سال چهارم
سال پنجم
درصد ظرفیت عملی تولید
60
70
80
90
100
میزان محصول تولیدی قابل فروش
120
140
160
180
200

جدول فروش کل ( میلیون ریال)

ردیف
نام محصول
قیمت واحد(م.ر)
فروش کل (م. ر)
1
سایزهای مختلف از 32 الی 160 میلیمتری لوله pvc
46
13851

4- زمین

مساحت(متر مربع)
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل (م.ریال)
3360
65.000
220

5- محوطه سازی
ردیف
شرح کا ر
مقدار کا ر
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (م. ریال)
1
تسطیح و خاکبرداری
3360 مترمربع
30.000
101
2
حصارکشی (با ارتفاع 5/2 متر و همراه با نصب شاخک
250 متر
450.000
112
3
جدول گذاری
250
180.000
45
4
خیابان کشی و آسفالت
0
0
0
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
300 مترمربع
85.000
25
7
روشنا یی
28
1.375.000
38
جمع
321

6- ساختمان و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی

شرح
مساحت
( متر مربع)
بهای واحد
(م . ریال)
جمع(م.ریال)
ساختمان اصلی تولید
سوله تولید، آزمایشگاه و …
432
1.2
518
انبارها
انبار مواد اولیه و محصول
532
1.2
638

ساختمانهای تاسیساتی
پست برق
0
0
0

ایستگاه گاز
0
0
0

تعمیرات و نگهداری
51
1.2
61

ساختمانهای اداری
اداری و مدیریت
80
1.5
120

نگهبانی و سرایداری
80
1
80

خدماتی(رستوران،کارگری….)
25
1.5
37
جمع
0
3800
0
1454

7 – وسایل وتجهیزات اداری وآزمایشگاهی

ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(م.ریال)
1
کامپیوتر ومتعلقات
4
7.000.000
28
2
میز اداری، متعلقات
5
800.000
4
3
کمد و بوفه
2
600.000
1.2
4
ملزومات اداری


1
5
سایر موارد(فکس …


56
جمع کل
120

8 – ماشین آلات و تجهیزات خط تولید

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
تعداد
قیمت کل (م.ریال)
1
خط تولید شامل میکسر،وکیوم،اره و…
1
1500
1
لوازم آزمایشگاهی شامل تست فشار و کپ های مربوطه، تست vioal ( نقطه نرمی)، دستگاه تست ضربه سقوط آزاد
1
350
2
دستگاه کوپله دستی با کلیه قالبها
1
150
3
قالب های بادی (کولرینگی) سایز 63 تا 160
1
130
4
دستگاه آسیاب خردکن (swp400 )
1
200
5
دستگاه آسیاب پودر کن مدل Mwp400
1
200
6
دستگاه جت پرینتر جهت مارک زنی روی لوله pvc
1
220
جمع
2750

* مدارک و مستندات و قراردادهای خرید پیوست می باشد.

9- تاسیسات عمومی و تجهیزات جانبی
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (م.ریال )
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب kw 120 و هزینه خرید ترانسفورماتور و کابل کشی و ..
250
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب 2 اینچ و هزینه انتقال و لوله گذاری
35
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی ، لوله گذاری
25
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
22
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط و همراه2 خط
20
اطفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی، سیتم اعلام و اطفاء حریق

15
سایر
متفرقه ( لوازم فاضلاب بهداشتی ، لوازم و تجهیزات کارگاهی و….
25
جمع
392

10- وسایل حمل و نقل داخل و خارج کارخانه
ردیف
شرح وسایل
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد(م.ریال )
قیمت کل(م.ریال )
1
وانت بار
نیسان
1
130
130
جمع
130

11 – برآورد مواد اولیه مصرفی سالیا نه

نام مواد اولیه

مصرف سالیانه( تن )

قیمت واحد( م. ریال)

قیمت کل ( م.ریال )
پودر pvc
310
16
4960
کربنات کلیسم
75
19
1425
نگهدارنده (stabeleaser)
64
35
2255
مواد آزمایشگاهی و پیش بینی نشده( 1% فوق)
متغیر
0
86
جمع
8726

12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (م. ریال)
درصد
هزینه سا لیانه (م. ریال)
محوطه سازی
321
5%
16
ساختمان
1454
5%
67
ماشین آلات و تجهیزات
1250
10%
125
تاسیسات
392
10%
39
وسایل حمل و نقل
130
10%
13
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
120
10%
12
پیش بینی نشده( 5% بالا )
183
10%
18
جمع کل
290

شرح

واحد
مصرف روزانه

مصرف سالانه
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(م. ریال)
آب مصرفی
متر مکعب
7/11

650
2
برق مصرفی
kwh
1536
460800
250
115
سوخت
مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
0
0

گاز
متر مکعب
833
250.000
900
225

بنزین
لیتر
60
18.000
1000
18
جمع
360
13- برآورد هزینه انرژی (آب، برق و سوخت مصرفی)

14- بر آورد هزینه تعمیرات و نگهداری

شرح
ارزش دارائی (م. ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه (م. ریال)
ساختمان
1454
2%
29
محوطه سازی
321
2%
6
ماشین آلات و تجهیزات
1250
5%
56
تاسیسات
392
5%
20
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
130
2%
3
وسایل حمل و نقل
120
10%
12
جمع
126

15- بر آورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی
1- نیروی انسانی غیر تولیدی حقوق و دستمزد آنها

ردیف
سمت
مورد نیاز
حقوق ماهانه (هزارریال)
جمع حقوق سالانه(م.ریال)
1
مدیر عامل
1
6000
72
2
مدیر امور مالی
1
4000
48
3
کارمند امور مالی و اداری
2
2800
67
4
منشی
1
2500
30
5
خدمات
2
2200
8/52
جمع
7

270
مزایای شغلی و بیمه و پاداش

23%
62
جمع کل
7
0
332

2- نیروی انسانی تولیدی و حقوق و دستمزد آنها

ردیف
سمت
مورد نیاز
حقوق ماهانه (هزارریال)
جمع حقوق سالانه(م.ریال)
1
مدیر تولید
1
4000
48
2
کارشناس فنی
2
300
72
3
تکنسین
2
2800
67
4
راننده سبک
2
2200
53
5
انباردار
1
2200
26
جمع
8

266
مزایای شغلی و بیمه و پاداش

40%
106
جمع کل
8
0
372

16- بر آورد سرمایه ثابت:
الف – هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (میلیون ریال)
زمین
220
محوطه سازی
321
ساختمان
1454
ماشین آلات و تجهیزات
2750
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
120
تاسیسات
392
وسایل حمل و نقل
130
پیش بینی نشده
183
جمع کل
5570

ب- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ (میلیون ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (2% هزینه سرمایه ای)
82
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
10
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی و طراحی کارخانه و خرید اطلاعات فنی و تهیه نقشه های مورد نیاز، مشاوره داخلی و مشاوره خارجی خرید ماشین آلات و طراحی پروژه
102
جمع
194

سرمایه ثابت = مجموع مقادیر فوق = 5764 میلیون ریال
17- برآورد سرمایه در گردش

عنوان
شرح
مبلغ (میلیون ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
727
حقوق و دستمزد
1 ماه حقوق و مزایا
59
تنخواه گردا ن
1 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
40
جمع
826

ردیف

شرح
سهم متقاضی
تسهیلات با نکی

جمع ریالی

جمع ارزی

مبلغ ریالی
مبلغ ارزی
درصد
مبلغ ریالی
مبلغ ارزی
درصد

1
زمین
220

100
0
0
0
220
0
2
سرمایه ثا بت (منهای زمین)

4290

0

68

1254

0

22

5544

0
3
سرمایه در گردش
248

30
578
0
70
826
0
جمع کل (م – ریال)
4538

0
1832
0
0
6370
0

18 – نحوه سرمایه گذاری

19- هزینه های تولید سالیانه

شرح
مبلغ (میلیون ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
8726
هزینه حقوق و دستمزد
703
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
360
هزینه نگهداری و تعمیرات
126
هزینه پیش بینی نشده تولید
249
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
102
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
57
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
8
هزینه استهلاک
290
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
34
جمع کل
10655

20- قیمت تمام شده = تولید سالیانه / هزینه تولید سالیانه
قیمت تمام شده عبارت است از حدودا 35 ریال جهت تولید هر تن لوله pvc .
21-قیمت فروش = قیمت فروش در جدول شماره 3 به تفکیک آمده است.

شاخص های اقتصادی طرح

شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(م. ریال)

مقدار
درصد
مقدار
درصد

مواد اولیه و بسته بندی
8726
100%
0
0%
8726
حقوق و دستمزد
176
25%
527
75%
703
هزینه انرژی
288
80%
72
20%
360
تعمیرات
95
75%
31
25%
126
پیش بینی نشده
199
80%
50
20%
249
اداری و فروش
0
0%
102
100%
102
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
57
100%
57
بیمه کارخانه
0
0%
8
100%
8
هزینه استهلاک
0
0%
290
100%
290
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
34
100%
34
جمع هزینه های تولیدی
9484
0
1171
0
10655
– محاسبه نقطه سر به سر

27% = هزینه های ثابت = درصد در نقطه سر به سر
هزینه های متغیر- فروش

هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس میزان تولید 100% محاسبه گردیده است در حالیکه معمولا در
چند سال اول ظرفیت کامل به دست نمی آید .

– سود ناویژه (میلیون ریال)

10655 – 13851 = هزینه های تولید سالیانه – فروش = سود نا ویژه
3196 =

– سود ویژه قبل از کسر مالیات (میلیون ریال)

– ( هزینه اداری فروش + حقوق و دستمزد) سود عملیاتی – سود ناویژه = سود ویژه
(استهلاک قبل از بهره برداری دو و نبم ساله) هزینه های غیر عملیاتی
لذا برای محاسبه سود ویژه داریم:
430 – ( 102 + 703 ) – 3196
1961 =

– ارزش ا فزوده نا خالص (میلیون ریال)

(هزینه تعمیرات ونگهداری + هزینه انرژی + هزینه مواد اولیه ) – فروش = ارزش افزوده ناخالص
4639 =

– ارزش ا فزوده خا لص (میلیون ریال)

هزینه های قبل از بهره برداری – هزینه استهلاک – ارزش ا فزوده نا خالص = ارزش افزوده خالص
4177 =

– نسبت افزوده ناخالص به فروش (میلیون ریال) 33

– نسبت ا فزوده خالص به فروش (میلیون ریال) 30

– نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 82

( سرمایه گذاری کل= سرمایه گذاری ثابت + سرمایه در گردش
= 5090 م.ریال )

– سرمایه ثابت سرا نه (میلیون ریال) 384

( اشتغال % سرمایه گذاری ثابت = سرمایه ثابت سرانه )

– کل سرمایه گذاری سرا نه (میلیون ریال) 439
( اشتغال % سرمایه گذاری کل = سرمایه گذاری سرانه کل )

– نرخ بازدهی سرمایه 38 %

( 100 ( سرمایه گذاری کل % سود ویژه= نرخ بازدهی سرمایه )
38 % =

– دوره برگشت سرمایه 2.58

( سود ویژه % سرمایه گذاری کل = دوره برگشت سرمایه)

برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح
ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری

انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(م. ریال)

شرکت(م.ریال)
بانک(م. ریال)
شرکت(م. ر)
بانک(م. ریال)

1
زمین
220
0
0
0
220
2
محوطه سازی
321
0
0
0
321
3
ساختمان
1454
0
0
0
1454
4
ماشین آلات اصلی
1500
0
250
1000*
2750
5
تاسیسات
392
0
0
0
392
6
تجهیزات دفتری
120
0
0
0
120
9
وسائط نقلیه
130
0
0
0
130
11
قبل ازبهره برداری
172
0
0
0
194
12
پیش بینی نشده
183
0
0
0
183
جمع هزینه های ثابت
3014
0
250
1000*
5764
سرمایه در گردش
0
0
826
0
826
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
4514
0
1.076
1000
6590

سالن تولید

انبار
مواد اولیه

تعمیرگاه

آزمایشگاه

انبار
محصول

تاسیسات گاز و برق

تا سیسات آب

اداری

سرویس بهداشتی

غذا خوری ، نماز خانه
پلان کلی واحد

نگهبانی
متراژ زمین : 3360متر مربع
متراژ بنا : 1200 متر مربع

برنامه زمانبندی اجرای طرح

شرح
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
اخذ مجوز های مربوطه ادارات

*

*

*

*

تهیه زمین و انعقاد قرار داد های آب و برق

*

*

*

*

اجرای عملیات ساختمان سازی

*

*

*

*

*

*

سفارش خرید ماشین آلات

*

*

*

*

نصب تاسیسات

*
*

نصب ماشین آلات

*

*

*

محوطه سازی

*
*
*

تولید آزمایشی

*
*
*

اخذ پروانه بهره برداری

*

46


تعداد صفحات : 46 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود