بنام ایزد منان
طرح توجیهی ، فنی ، اقتصادی ، مالی
تولید و سا خت :
" سوله فلزی"
چکیده مطالعات
* فنی
* اقتصادی
* مالی
چکیده طرح:
مشخصات کلی طرح
عنوان
ساخت سوله
ظرفیت طرح
1800 تن
مواد اولیه
محل تامین ماده اولیه
داخل استان و استان های همجوار
محل اجرای طرح
اسفراین
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی
1397988 تن
میزان واردات
10843 تن در سال
میزان صادرات
9480 تن در سال
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل استان
1600 تن
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
10
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
1800
قیمت فروش محصول (تن)
تابع قیمت جهانی ( 10350 هزار ریال )
فروش سالیانه
18599400هزار ریال
سرمایه ثابت
2406900 هزار ریال
سرمایه در گردش
1470674هزار ریال
نقطه سر به سر
35%
دوره برگشت سرمایه
2.29
بازده سرمایه
43%
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
1853313هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
617683هزار ریال
فصل اول
* مقدمه
* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول
* بررسی بازار وقیمت فروش محصول
* استاندارد محصول
* بررسی کالاهای جایگزین
مقدمه
استفاده از فلز در مصالح سازه ای به ساخت یک پل قوسی در انگلستان به دهانه 30 متر با استفاده از اعضای چدنی بین سالهای 1777 تا 1779 بر می گردد. بین سالهای 1780 تا 1820 میلادی پلهای چدنی متعددی به همین شیوه ساخته شد .
تیر اصلی این پلها ، خر پای قوسی با اعضایی از جنس چد ن بود . در حدود سال 1840 به تد ریج آ هن کم کربن ( چکش خوار ) ، آ هنی که کربن آن در حدود 1./ . تا 3./ . درصد میباشد ، به عنوان جایگزین چدن معمولی در امر ساختمان سازی استفاده گردید .
قدیمی ترین آن ، پل چهار دهانه بریتانیا در ولز با دهانه های، 7، 140، 70 متر میباشد که برای ساخت آن از ورق ها و نبشی ها یی از جنس آهن کم کربن استفاده گردید. باد تولید و نورد نیمرخ مختلف از جنس چد ن و آهن کم کربن استفاده از این نوع فلز گسترش بیشتری یافت .
نورد میلگردها در سال 1780 و نورد ریل ها در سال 1820 شروع شد که نهایتا به نورد نیمرخ های
H شکل در سال 1870 انجامید .
در سال 1890 به تدریج فولاد جایگزین آهن کم کربن در امر ساختمان سازی شد . در حال حاضر فولاد از عمده ترین مصالح ساختمانی می باشد . البته از فولاد در جاهای دیگری مثل انواع پلهای فلزی ، برجهای فلزی ، دکلها ، چارچوبهای فلزی و درب و پنجره و ….. استفاده می شود .
می توان از مزایای کلی تولید اسکلت فلزی از مقاومت و دوام زیاد ، خواص یکنواخت ماده،شکل پذیری بسیار بالا، شرایط آسان ساخت و نصب سریع آن ، وزن کم ، اشغال کمتر فضا و همچنین تخریب کمتر در زمان زلزله ( با توجه به زلزله خیز بودن کشور ) نسبت به محصولات مشابه نام برد.
* تعریف، ویژه گیها و مشخصات فنی محصول…
یک سازه فلزی مجموعه ا ی از اعضا یی مثل تیر، ستون و غیره تشکیل شده است تا بتواند نیرو های گوناگون را مانند وزن ساختمان یا نیروهای برف ، باد، زلزله و … را تحمل کند و به زمین منتقل نماید . در ساختمانها نیروی فوق به وسیله ستونها (باربر) تحمل می شود .
نام دیگر محصول ، سازه های فلزی ،ter S t e e l St r r u c h می باشد .
اتصالات متداول این سازه ها جوش و پیچ و مهره می باشد. طراحی اسکلت فلزی بر اساس استاندارد 519 سازمان برنامه می باشد . لذا ابعاد دهنه ، ارتفاع، طول و همچنین بار برف، سرعت وزش باد ، شیب سقف و نوع پوشش سقف عوامل تعیین کننده می باشند .
نیمرخ های سا ختمانی :
برای استفاده از فولاد به عنوان عضو ساختمانی باید آن را به شکل مناسب درآورد . برای فرم دادن فولاد ، از نورد گرم استفاده می نمایند . بدین معنی که شمش های فولاد را تا دمای سرخ شدن حرارت می دهند و سپس با عبور دادن آن از میان غلطک های مخصوص ،شکل مورد نظر را به دست می آورند . هر یک از نیمرخ ها در اندازه ها و مشخصات هندسی متعددی تولید می شوند .
نوع دیگری از تولید نیمرخ ها ی ساختمانی وجود دارد که در آن ورق فولادی در حالت سرد با استفاده از پرس به شکل دلخواه فرم داده می شود . از این نیمرخ ها غالبا به عنوان اعضای خمشی
در کارهای سبک استفاده می شود . این نیمرخ ها اصطلاحا سرد شده ( COLD FORMED SECTION ) نامیده می شوند.
ورقهای ضخیم تر را نمی توان با فرم دادن به شکل نیمرخ دلخواه در آورد در چنین حالتی ورق ها در عرض های مورد نظر بریده می شود و توسط جوش به یکدیگر متصل می شوند تا نیمرخ دلخواه حاصل گردد . به چنین نیمرخ هایی نیمرخ های ورقی گفته می شود .
با ترکیبی از ورق و نیمرخ نورد شده نیز میتوان نیمرخ مورد نظر را بدست آورد که در آن صورت بدان نیمرخ مرکب می گویند .
هر ساختمان فلزی ترکیبی از اعضای جدا از هم است که این اعضا باید به طریق مناسبی به یکدیگر متصل شوند .در واقع اتصالات در ساختمانهای فلزی شامل اتصالات مختلف است . نظیر تیر به ستون و ستون به فنداسیون و اتصال سایر اجزای اسکلت فلزی به یکدیگر است .
قبل از بررسی طرح می بایست ابتدا ماشین آلات اصلی خط تولید را که بر اساس آنها محصول نهائی تولید می گردند مشخص و ظرفیت خط تولید را بر اساس آنها محاسبه نمود زیرا ماشین آلات مختلف و متفاوتی در خط تولید وجود دارند که هر یک وظیفه مشخصی را در تولید محصول نهائی ایفا می کند .
لازم به ذکر است که بعضی از ماشین آلات ، وظیفه اصلی تولید اسکلت فلزی را بر عهده ندارند و به عبارتی ماشین آلات پشتیبانی کننده خط تولید می باشند از این قبیل ماشین آلات می توان به دستگاه جوش رکتی فایر که وظیفه جوشکاری انواع قطعات ، دستگاههای فرز دستی جهت تمیزکاری ، جک 20 تن که وظیفه صاف کردن قطعات Hشکل را دارد . دستگاه پنج کاره که بر اساس نیاز قطعه عمل برش ورق ، برش مقاطع ،برش نبشی ، لبه بری و پانچ را بر عهده دارد اشاره نمود .
انواع سازه:
– ا نواع اسکلتهای فلزی و سوله
– اسکلت فلزی
– انواع پلها و دکلها و برجها ی فلزی
– چهارچوب فلزی
– درب و پنجره پیش ساخته فلزی و کالاهای مشابه
علاوه بر اسکلت فلزی به عنوان محصول اصلی که در بالا اشاره گردید ، این کارخانه دارای ضایعات قابل فروش نیز می باشد . این ضایعات شامل تکه های مازاد ورقهای فولادی است
که در بخش برشکاری ورقها ایجاد می گردد و می توان آنها را به عنوان ضایعات آهن به فروش رساند .
معرفی موارد مصرف و بازارو قیمت فروش:
قیمت فروش محصول اسکلت فلزی به ازای هر کیلو گرم 10200 ریال و ضایعات آهن نیز به عنوان محصول فرعی شرکت به ازای هر کیلو گرم 2500 ریال پیش بینی گردیده است .
طبق بررسیهای انجام شده قیمت جهانی این محصول بیشتر در قالب قیمت ماده اولیه آن (فولاد ) ذکر شده است ، در مورد قیمت جهانی فولاد ، با توجه به این موضوع که قیمت فولاد به روز می باشد و تغییر می کند لذا نمی توان اظهار نظر دقیقی نمود و برای کسب اطلاعات دقیق و به روز می توان از سایت . Price.com www ا ستفاده نمود .
بررسی های صورت گرفته در بحث موارد کاربرد محصول این طرح نشان دهنده این است که این محصول در شاخه های مختلفی مانند : صنایع دریایی، سد سازی، ساخت تونل، احداث ساختمانهای مسکونی و اداری و تجاری و …. مورد استفاده قرار می گیرد. سازه های اسکلت فلزی به لحاظ ماهیت کاربردی آن بدلیل استفاده در ساختمان جزء کالاهای واسطه ای می باشند . سازه های فلزی از لحاظ شکل و نوع کاربرد به شرح ذیل دسته بندی می شوند :
1- ستون فلزی
ستون فلزی عضوی است که معمولا به صورت عمودی در ساختمان نصب می شود و بارهای کف ناشی از طبقات به وسیله تیر و شاه تیر به آن منتقل می گردد و توسط آن به شالوده و سپس به زمین انتقال می یابد . شکل سطح مقطع ستونها به مقدار و وضعیت بار وارد شده
بستگی دارد . برای ساختن ستونها ی فلزی از انواع پروفیلها و ورقها استفاده میشود . عموما ستونها از لحاظ ظاهری به دو گروه ذیل تقسیم می شوند:
الف – نیمرخ ( پروفیل) نورد شده شامل انواع تیر آهن ها و قوطی ها :
بهترین پروفیل نورد شده برای ستون، تیر آهن بال پهن یا قوطیها ی مربع شکل است، زیرا از نظر مقاومت بهتر از مقاطع دیگر عمل می کند. ضمن اینکه در بیشتر مواقع عمل اتصالات تیرها به راحتی روی آنها انجام می گیرد.
ب- مقاطع مرکب :
هر گاه سطح مقطع و مشخصات یک نیمرخ ( پروفیل ) به تنهایی برای ایستایی ( تحمل بار وارد شده و لنگر احتمالی) یک ستون کافی نباشد ، از اتصال چند پروفیل به یکدیگر ستون مناسب آن ( مقاطع مرکب) ساخته می شود.
2- شاه تیر ها و تیرهای پوشش :
شاه تیرها (پلها ) عضوهای فلزی افقی اصلی هستند که با اتصالات لازم به ستونها متصل می -شوند و به وسیله آنها بار طبقات به ستونها انتقال می یابد .شاه تیرهای فلزی ممکن است به صورتهای زیر به کار روند :
1- تیرآهن معمولی به صورت تک یا دوبله
2- تیر آهن بال پهن
3- تیر آهن معمولی با ورق تقویتی روی بالها و یا بال و جان
4- پلهای لانه زنبوری از تیر آهن معمولی یا تیرهای بال پهن
5- تیر ورق (گیردار ) ترکیب تیرآهن معمولی با ورق یا تیرآهن بال پهن با ورق و یا از ترکیب ورق ها درست می شود .
6- خرپاها
3- پلهای مرکب:
در بارهای سنگین (احتمالا دهانه زیاد )که پروفیل استاندارد موجود در بازار کافی یا اقتصادی نباشد و همچنین اگر مقطع تیر لانه زنبوری که با تسمه با ورق تقویت شده است و برای بار وارد شده و دهانه خمش کافی نباشد ، از تیرهای مرکب استفاده می شود .تیر مرکب در چندین حالت اجرا می گردد:
1- تیر مرکبی که از بریدن پروفیل های معمولی ایرانی IPE از وسط جان تیر و اتصال صفحه و ورق مناسب به دو قسمت بریده شده ساخته می شود .این روش برای پروفیل هاینمره 20 به بالا اقتصادی خواهد بود .
2- تیر مرکبی که از سه صفحه (قطعات تقویتی ) تشکیل می شود . در این حالت، در پروفیل های معمولی از جنس فولاد ، جان تیر را نازکتر و ارتفاع آن را زیاد می کنند .
بررسی و ارائه استانداردهای موجود در مورد محصول:
در ایران از حدود سال 1350 به تدریج ضوابطی در مورد رشته و مقررات ملی ساختمان از سوی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سپس دفتر تحقیقات و معیارهای فنی سازمان برنامه و بودجه و در سالهای اخیر از سوی واحد شهرسازی و معماری و وزارت مسکن و شهرسازی تدوین گردیده است .
مقررات ملی ساختمان باید به طور کامل طی ضوابط قانونی توسط کلیه طراحان و مجریان به مرحله عمل در آید و این مقررات بر پایه تامین هدفهای چهارگانه ایمنی ، راحتی ، آسایش و بهداشت و صرفه اقتصادی قرار گرفته است .
استانداردها و آئین نامه های مربوط به این طرح به شرح ذیل می باشد .
– مبحث دهم از طرح و اجرای ساختمانهای فولادی (طراحی به روش تنش مجاز و خمیری ) از مقررات ملی ساختمان ایران .
– استاندارد ملی به شماره 2800 به اسم آئین نامه طرح ساختمانها در برابر زلزله
بررسی کالاهای جایگزین:
سازه های ساختمانی به دو روش سازه های فلزی و بتنی ساخته می شوند . هر روش به نوبه خود فواید و معایبی دارد که بیشترین کاربرد سازه های فلزی در زمینه سوله های مسقف و ساختمانهای کوچک و با طبقات کم می باشد .
از سازه های بتنی در ساخت ساختمانهای کوچک نیز استفاده می شود ولی با توجه به اینکه فرایند بافت میلگرد و بتن ریزی و خشک شدن بتن زمان بر می باشد لذا در ساخت و ساز ساختمانهای کوچک استفاده از این روش مقرون به صرفه نمی باشد همچنین سازه هایی از جنس آلومینیم نیز وجود دارد که از آن برای سازه های با تحمل بار کم (مثل ساختمانهای شیشه ای ) استفاده می شود .
فصل دوم
مطالعات فنی
* تشریح فرایند تولید منتخب
* دستگاها وتجهیزات خط تولید
* نیروی انسانی مورد نیاز
* براورد میزان مصرف مواد اولیه
* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
مصرف انرژی سالیانه
* تشریح فرایند تولید منتخب
الف – برشکاری اولیه
در بدو امرمواد اولیه ( شامل ورقهای فولادی که عمدتا به صورت خام می باشند) بوسیله جرثقیل به کنار دستگاههای برش انتقال داده می شوند با عمل برش روی آنها صورت گیرد . در این مرحله برش در این حالت به صورت گرم انجام می گیرد. به این صورت که کارگر ماهر، برش را با شعله بنفش قوی حاصل از استیلن و اکسیژن انجام می دهد . از این روش بیشتر برای برشهای طولی ورق استفاده می گردد. بعد از این عملیات ورقهای بریده شده توسط واحد QC بازرسی شده و توسط جرثقیل به قسمت های بعدی منتقل می گردد.
ب – قطعه زنی
در جریان تولید محصول نهایی، علاوه بر تولید بدنه اصلی اسکلت ، قطعاتی نیز باید تولید گردند که جهت اتصال تیرها و ستونها به یکدیگر بر اساس طراحی انجام شده مورد استفاده قرار می گیرند .
عملیاتی که بر روی این قطعات انجام می پذیرد بسیار متنوع می باشد که از این عملیات ها می توان به پانچ، لبه بری و …. اشاره نمود . لازم به ذکر است که دستگاهی که در این بخش مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه پنج کاره می باشد که این دستگاه قادر خواهد بود تا عملیات برش ورق ، برش تسمه ، برش مقاطع ، برش نبشی ، لبه بری و پانچ را بر حسب نیاز قطعات بر روی آنها انجام دهد . پس از این عملیات ، کلیه عملیات انجام شده توسط کارشناس QC بازرسی شده و قطعات توسط جرثقیل به بخشهای بعدی انتقال می یابد.
ج – تسمه زنی
در برخی از موارد احتیاج به ورقها با طول زیاد می باشد به همین منظور ورقهای بریده شده در قسمت برشکاری بوسیله جرثقیل سقفی به این بخش انتقال داده می شود. روش کار بدین صورت است که ابتدا در محل مناسب ورقها در امتداد یگدیگر قرار داده می شود .
روش کار بدین صورت است که ابتدا در محل مناسب ورقها در امتداد یکدیگر قرار داده می شوند و سپس عملیات جوشکاری با نفوذ لازم انجام می پذیرد سپس سطح جوش را سنگ می زنند تا درزهای باقیمانده کاملا پوشانیده می شود . این قطعات توسط کارشناس کنترل کیفیت بازرسی و بوسیله جرثقیل سقفی محصولات این بخش به بخش بعدی منتقل می گردد .
د- مونتاژ اولیه H
معمول ترین نیم رخهای مورد استفاده ، نیم رخ های نورد شده I شکل می باشد که در صورت بزرگ شدن ابعاد مقطع ، نیمرخ I را با استفاده از ورقها و اتصالات جوشی می سازند که در این صورت به آن تیر ورق Plat greider گفته می شود ورقهای فولادی از بخش تسمه زنی بوسیله جرثقیل سقفی به این بخش انتقال داده می شود .
ورقهای فولادی در این قسمت بر روی فیکچرها طوری در کنار یکدیگر قرار می گیرند که به صورت تیر در آیند و به دلیل اینکه این تیرها از هم جدا نشوند و از استحکام لازم جهت انتقال به بخش -های دیگر تولید برخوردار باشد عملیات جوشکاری نقطه ای بر آنها صورت می پذیرد .
پس از عمل جوشکاری نقطه ای قطعات مورد بازرسی قرار گرفته و بوسیله جرثقیل سقفی به مرحله مونتاژ نهایی H جهت جوش زیر پودری منتقل می گردند .
ر- مونتاژ نهایی H
تیرهای ساخته شده در قسمت قبلی جهت اتصال نهایی بوسیله جرثقیل سقفی به این بخش منتقل می گردد . عملیات جوشکاری بر روی شا سی ویژه ای صورت می پذیرد ،بدین صورت که دستگاه جوش زیر پودری بر روی این شا سی دارای حرکت رفت و برگشت بوده و از یک سمت شاسی حرکت کرده و محل اتصال ورقهای فولادی را به یکدیگر جوش می دهد .
پس از اتمام مرحله رفت تیر به وسیله جرثقیل سقفی برگردانیده می شود تا با حرکت برگشت دستگاه جوش زیر پودری ، سطح دیگر تیر را نیز جوشکاری نمایند . دستگاه جوش زیر پودری دارای ویژگیهایی می باشد که به شرح ذیل می باشد :
– سهولت جوشکاری در زوایای مختلف
– سیستم کنترل BUMBAKE برای جلوگیری از چسبیدن سیم به الکترود و قطعه کار
– تراک محکم با دو محور رانشی و……
در انتهای این بخش قطعات H شکل مورد بازرسی قرار گرفته و توسط جرثقیل به بخش بعدی انتقال می یابد .
ز- برشکاری
با توجه به اینکه تیرهایی که در قسمتهای مختلف اسکلت فلزی مورد استفاده قرار می گیرند دارای ابعاد مختلفی می با شند لذا این تیرها می بایست بر اساس اندازه مورد نیاز و طراحی شده برش داده شوند .
عملیات برشکاری در این بخش توسط دستگاه اره نواری صورت می پذیرد که دارای دو رولر 12 متری می باشد . تیرها بر روی این رولرها قرار گرفته و بر اساس ابعاد مورد نیاز برش داده می -شوند .قطعات بریده شده توسط کارشناس کنترل کیفیت مورد بازرسی قرار گرفته و در صورت نیاز به سوراخ کاری توسط جرثقیل سقفی به بخش بعدی انتقال می یابد .
س- سوراخکاری
عملیات سوراخکاری بر روی تیرهایی صورت می گیرد که برای اتصال به یکدیگر احتیاج به ایجاد منافذی در آنها می باشد . دستگاهیکه جهت سوراخکاری تیرها در این بخش مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه دریل رادیال می باشد . قطرهای سوراخ شده مورد بازرسی قرار گرفته و بوسیله جرثقیل سقفی بخش بعدی منتقل می شود .
ش- مونتاژ و جوشکاری نهایی محصول
تیرهای تولید شده در مراحل قبل و قطعات تولید شده در بخش قطعه زنی بوسیله جرثقیل سقفی جهت مونتاژ نهایی به این بخش انتقال داده می شوند تا قطعات مورد نیاز بر روی تیرهای تولید شده در قسمت مونتاژ نهایی H سوار ASEMBEL شوند .
این اتصالات توسط دستگاههای جوش رکتی فایر و دستگاه جوش Mig/Mag صورت می- پذیرد . از مزایای دستگاه جوش رکتی فایر می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
– جریان برق ورودی ناچیز ، ضریب قدرت بالا و راندمان زیاد
– حفاظت عالی بد نه در مقابل عوامل محیطی
– قوس بسیار عالی در شروع به کار
از مزایای دستگاه جوش Mig/Mag می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
– امکان جوشکاری سنگین صنعتی و تنظیم دلخواه با گستره وسیع
– مناسب برای جوشکاری ورقهای نازک و ضخیم
– استهلاک بسیار کم و ساختمان قابل اطمینان
در نهایت قطعات مونتاژ شده توسط کارشناس کنترل کیفیت مورد بازرسی قرار گرفته و توسط جرثقیل سقفی به مرحله بعدی منتل می گردد .
ض- تمیز کاری
قطعات پس از جوشکاری نهایی در محل جوشکاری دارای ناصافی هایی هستند که جهت رفع این ناصافی ها می بایست سطح جوش را سنگ زد . این عمل توسط دستگاههای فرز دستی توسط کارگران این بخش صورت می گیرد . قطعات ، بازرسی شده و توسط جرثقیل وارد مرحله بعدی جهت سندبلاست می گردند .
ط- سند بلاست
قبل از رنگ آمیزی، روغنکاری یا عملیات مشابه دیگر روی قطعات اسکلت فلزی ، باید آنها را کاملا خشک کرد و سطوح آنها را از هر نوع زنگ زدگی ،خوردگی و آلودگی دیگر پاک نمود.
در این بخش از ماسه پاشی sand blast استفاده می گردد بدین صورت که در سیستم سند بلاست ماسه بوسیله فشار باد بر روی سطح قطعات پاشیده می شود ودر حقیقت عمل سنباده زنی صورت می پذیرد و سطح اسکلت فلزی کاملا صافد و صیقلی شده و آماده رنگ آمیزی می گردد. این سطح توسط کارشناس QC مورد بازرسی قرار گرفته و توسط جرثقیل به واحد بعدی انتقال می یابد .
ظ- رنگ آمیزی
قطعات پس از سند بلاست بوسیله جرثقل به بخش رنگ آمیزی منتقل می گردند و بوسیله سیستم رنگ آمیزی که شامل کمپرسور می باشد ، رنگ بر روی سطح اسکلت فلزی پاشیده می گردد. باید توجه داشت چنانچه اسکلت فلزی در منطقه ، در معرض رطوبت کم قرار گرفته باشد باید سطح آن با یک دست ضد زنگ و دو دست رنگ (آستر و رویه )زده شود. در نهایت اسکلت فلزی مورد بازرسی نهایی قرار گرفته و برای مشتری ارسال می گردد.
نمودار فرایند
تسمه زنی → قطعه زنی → برش اولیه
↓
H مونتاژ ← برشکاری ← سوراخکاری
↓
سند بلاست → تمیز کاری → مونتاژ و جوشکاری
↓
رنگ آمیزی
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید :
شرح تکنولوژی
نقاط قوت
نقاط ضعف
تکنولوژی بالا
1- قابلیت تولید قطعات با تلرانس دقیق
2- کاهش ضایعات در بخش برشکاری و جوشکاری
3- قابلیت تولید قطعات با حجم ووزن زیاد
1- حجم سرمایه گذاری بالا
2- ضرورت استفاده از ظرفیت بالا
3- تعمیرات و نگهداری ماشین آلات زیاد می باشد
تکنولوژی معمول
1 – قابلیت استفاده برای عموم کارخانجات
2 – حجم سرمایه گذاری قابل اجرا برای بسیاری از متقاضیان سرمایه گذاری
1- ظرفیت تولیدی کم می باشد
2- کیفیت تولیدی پائین
– دستگا هها وتجهیزات خط تولید
متناسب با فرآیند تولید و روش انتخاب شده ماشین آلات ، دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز خط تولید انتخاب و استقرار می یابند.
ردیف
عنوان دستگاه
ظرفیت
تعداد
1
2
3
4
5
6
7
دستگاه جوش رکتی فایر
دستگاه خم کن ورق سنگین
دستگاه کاتر پروفیل
گیوتین با دهانه 3 متری
دستگاه فرز برقی دستی با سنگ ساب
دستگاه دریل رادیال
جرثقیل سقفی 5 تن
30 میل جوش در ساعت
–
هیدرولیکی و قابل تنظیم برای ورق های با ضخامت متفاوت
–
مجهز به میز و بازوی cm 160
به طول 18 مترو موتور بالا بر برقی
5
1
1
1
2
1
2
هزینه نصب و راه اندازی ( 5% ) ارزش کل ماشین آلات می باشد
– برآورد نیروی انسانی مورد نیاز
ردیف
تخصص
تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح
لیسا نس
1
3
اداری،پشتیبانی ، حسابدار
دیپلم – تکنسین
2
4
کا رگر ماهر
دیپلم
2
6
نگهبان،آبدارچی
"
1
7
راننده
"
2
8
کارگر ساده
تا دیپلم
2
جمع
10
– محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کافی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخانه وسهولت تردد و جابجایی کارکنان ومواد حائز اهمیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،انبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختمانهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت زیر برآورد می گردد.
– محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ابتدا فضای استاندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.
– محاسبه انبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.
نام بنا
مقدار
واحد
سالن تولید
300
متر مربع
انبار مواد اولیه
100
"
انبار محصول
100
"
ساختمان اداری
50
"
ساختمان نگهبانی
50
"
سایر
0
"
جمع
600
"
– برآورد مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه
مصرف سالیانه
واحد
1
2
3
4
5
6
7
ورق طیف مختلف تا mm 15
پروفیل انواع و اقسام
الکترود جوش
سنگ فرز
اکسیژن
گاز مایع
استیلن
1900
400
3000
50
1350
55
1350
تن
تن
کارتن
عدد
کپسول
کپسول
کپسول
– تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه
عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز 75kw ، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 4/3 اینچ ، لوله کشی
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتباطی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
اطفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
کمپرسور و سیستم رنگ آمیزی
مجموعه کامل
– انرژی مصرفی سالیانه
– برآورد برق مورد نیاز :
برق مصرفی هر واحد صنعتی شامل برق مصرفی ماشین آلات ،برق مصرفی جهت روشنایی فضاهای باز و مسقف واحد صنعتی می باشد که می بایست به تفکیک محاسبه گردد و در نهایت از حاصل جمع آنها میزان کل برق مورد نیاز محاسبه گردد .
طبق بررسی های بعمل آمده برق مورد نیاز ماشین آلات تولیدی kw 56 می باشد .
برق مصرفی سایر قسمتها از جمله روشنایی ساختمانهای اداری، تولیدی ، رفاهی کارگری و سایر ساختمانها و همچنین روشنایی محوطه را نیز محاسبه نمود .
برای برق مصرفی مصرفی ساختمانها و سالنهای سرپوشیده به ازای هر متر مربع w 20 و برای محوطه باز هر متر مربع w 10 برق مصرفی در نظر گرفته می شود لذا :
kw 2/1= w 1200 = 20 ( 600 = میزان برق مورد نیاز فضای مسقف
kw 18 = w 18000 = 10 (1800 = میزان برق مورد نیاز فضای باز
جمع کل برق مصرفی برابر با kw 5 7 می باشد .
برآورد آب مصرفی مورد نیاز :
آب مصرفی مورد نیاز واحد صنعتی به سه بخش عمده تقسیم می شود که عبارتند از :
– آب مصرفی فرآیند تولید
– آب مصرفی جهت پرسنل
– آب مصرفی جهت آبیاری فضای سبز و تمیز کاری محوطه
مقد ار آب مصرفی فرایند تولید = صفر
مقدار آب مصرفی پرسنل : m3 450 =300 ( 150 ( 10 = 300( lit 150 ( تعداد پرسنل
مقدار آب مصرفی فضای سبز و تمیز کاری محوطه :
روزانهm3 5 برای 150 روز در سال = m3 3000
جمع کل آب مصرفی سالیانه = m3 1200
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
4
1200
برق مصرفی
kwh
600
180.000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
20
6000
گاز
M3
17
5000
بنزین
lit
10
3000
فصل سوم
بررسی اقتصادی
و بازار مصرف محصول
بررسی اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز
با توجه به اینکه محصولات این طرح در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و پس از بررسی های آماری انجام گرفته در میزان ساخت و ساز در گذشته مشخص گردید 30 الی 35 درصد ساختمان ها در سالهای گذشته با استفاده از سازه های فلزی ساخته شده است .
بررسی های میدانی صورت گرفته نشان می دهد میزان مصرف اسکلت فلزی در ساختمان های زیر پنج طبقه 55 الی 65 کیلوگرم به ازای هر متر مربع زیر بنا و برای ساختمان های پنج طبقه به بالا 80 الی 100 کیلوگرم به ازای هر متر مربع ساخت و ساز می باشد .
همچنین ساخت و سازه های ( سوله های ) فلزی برای ایجاد فضای کارخانجات مختلف خود مبین اهمیت این صنعت می باشد .طبق برنامه ریزی دولت یکی از مهمترین اهداف برنامه چهارم توسعه کشور و همچنین چشم انداز بیست ساله کشور حرکت به سمت صادرات غیر نفتی است در حال حاضر عمده صادرات ایران مربوط به صادرات کالاهای نفتی می باشد .
از این رو دولت طی سالهای اخیر در زمینه ساخت مسکن و ایجاد کارخانجات در کشور های دیگر به توافق رسیده در صورتی که تولیدات به صورت ما انبوه و اقتصادی باشد می توان سازه های تولیدی را در خارج از کشور مورد استفاده قرار داد . البته فولاد به عنوان ماده اولیه در تولید سازه -های فلزی جزء کالاهای استراتژیک می باشد ولی نمی توان خود محصول سازه فلزی را در رده کالاهای استراتژیک قرار داد .
کشورهای عمده تولید کننده ومصرف کننده محصول
کشور چین با بیشترین میزان تولید فولاد در جهان و همچنین مصرف آن در رتبه نخست قرار دارد و بعد از آن کشور ایالات متحده آمریکا ، کانادا ، ژاپن ، روسیه ، آلمان ، کره جنوبی و …… به طور عمومی در هر جایی که ساخت و ساز باشد نیاز به این کالا نیز می باشد و مصارف کشورهای پیشرفته از دیگر کشورها بیشتر می باشد .
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم
جهت پیش بینی تقاضای داخلی از اهداف کمی شهری بخش مسکن در برنامه چهارم استفاده گردیده است . برنامه پنج ساله چهارم از سال 1384 شروع ئ در پایان سال 1388 به اتمام خواهد رسید .
در برنامه توسعه چهارم در بخش مسکن اهدافی برای سالهای 1384 تا 1388 جهت دستیابی
به آن در نظر گرفته شده است واز طرفی بنا به نظر کارشناسان وزارت مسکن و شهر سازی و همچنین متخصصین صنعت ساختمان و مطالعات آماری صورت گرفته در سالهای گذشته مشخص گردیده است که 5 الی 10 درصد ساخت و سازه های انجام شده مربوط به مصارف غیر مسکونی یعنی شامل ساختمان های اداری ، تجاری ، دولتی ، مساجد ، مدارسو غیره می باشد .
لازم به ذکر است برای سال های 1389 و 1390 بدلیل نبودن اهداف معین رسمی با توجه به اهداف برنامه چهارم توسعه و همچنین روند صعودی و خطی بودن میزان ساخت و ساز در گذشته از مدل آماری خطی رگرسیون جهت پیش بینی سالهای مذکور استفاده شده است .
حال اگر بخواهیم به صورت بدبینانه در نظر بگیریم که حداقل 30 درصد ساختمان ها در آینده با اسکلت فلزی ساخته شود ( اگر این روند صعودی باشد ) و همچنین به ازای هر متر مربع از این ساخت و ساز 60 کیلوگرم اسکلت فلزی مورد استفاده قرار گیرد .
شرایط صادرات
این محصول از نظر گمرک جمهوری اسلامی ایران جزء محصولات مجاز جهت صادرات قرار دارد و با کد تعرفه 3708،90 صادر می شود . با توجه به اینکه فولاد یک صنعت ملی می باشد لذا دولت در مورد صادرات آن تسهیلات ویژه ای قائل است اما این تسهیلات شامل مصنوعات ساخته شده از فولاد که یکی از انواع مصنوعات فولادی سازه های فلزی می باشد ، نمی گردد .
وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون
نگاهی به تعداد تولید کنندگان و ظرفیت آنها وضعیت عرضه این صنعت را در بحث تولید داخلی به خوبی نشان می دهد .لازم به ذکر است که تعداد تولید کنندگان اسکلت فلزی بسیار زیاد می باشد . لازم به توضیح می باشد کلیه اطلاعات وآمار و ارقام ارایه در این طرح از منابع سازمان آمار ایران ، سالنامه های آماری ،،، وزارت صنایع ، لوح فشرده اطلاعات وزارت صنایع ، سازمان ملی زمین و مسکن ،وزارت مسکن و شهر سازی ، همچنین کارشناسان وزارت مسکن و شهرسازی ، مرکز پژوهشهای وزارت بازرگانی و کتب صادرات و واردات گرد آوری شده است .
تعداد واحد های فعال در کشور ظرفیت اسمی
173 994097 تن
تعداد واحد فعال استان ظرفیت اسمی
1 1600 تن
کلیه تولید کنندگان انواع اسکلت فلزی در حدود 10% تولید سازه های فلزی در کشور جهت مصارف در صنایعی از قبیل پل سازی ، سد سازی ، سازه های دریایی و غیره استفاده می گردد . همچنین آمار از گذشته نشان از آن دارد که حدود 20% ساخت و سازهای انجام شده در کشور در نقاط روستایی انجام شده است که 5 الی 10 درصد آنها با استفاده از اسکلت فلزی ساخته شده اند .
با توجه به مطالب فوق جهت روشن شدن عرضه داخلی اسکلت فلزی مورد مصرف در صنعت ساختمان ( نقاط شهری ) چنین فرض می کنیم که 15% تولیدات کارخانجات مذکور جهت مصرف در دو حوزه فوق و 85% مابقی جهت حوزه بازار هدف این طرح مصرف می گردد .
لازم به ذکر است که ظرفیت هایی که ثبت میشوند در حقیقت ظرفیت اسمی آنهاست و شرکت های تولیدی به دلایل مختلفی از قبیل در دسترس نبودن مواد اولیه ، نبود نیروی متخصص و راندمان دستگاهها و …..حداکثر با 90% ظرفیت اسمی می باشد . بنابراین ظرفیت عملی برابر با 90% ظرفیت اسمی می باشد .
البته شایان ذکر است که آمار مورد اشاره بر مبنای آمار رسمی تولید محصولات در گذشته در حقیقت بالاتر از این مقدار می باشد که مابقی عرضه صورت گرفته از کانال های غیر رسمی و غیر تخصصی صورت می گیرد .
با توجه به اطلاعات اشاره شده در مورد تولید کنندگان داخلی اسکلت فلزی، میزان عرضه این نوع محصولات به تفکیک در سالهای 80 الی 84 به شرح جدول زیر می باشد :
شرح
سال
1380
1381
1382
1383
1384
1385
میزان عرضه اسمی اسکلت فلزی
491709
524447
593809
658963
785549
994097
میزان عرضه اسمی اسکلت فلزی مورد مصرف در صنعت ساختمان ( نقاط شهری )
417953
445807
504738
560118
667717
760484
میزان عرضه عملی اسکلت فلزی مورد مصرف در صنعت ساختمان ( نقاط شهری)
376157
401226
454254
504107
600945
684436
پیش بینی میزان تقاضای داخلی :
سال
1386
1387
1388
1389
1390
میزان زیر بنای کل ساختمانهای مسکونی m2) )
69900.000
74200.000
78400.000
81740.000
85802.000
میزان زیر بنای کلیه ساختمانها (m2)
77666.000
82444.000
87111.000
90822.000
95335.000
میزان زیر بنای ساخته شده توسط اسکلت فلزی
23299800
24733200
26133300
27246600
28600500
میزان تقاضای داخلی اسکلت فلزی (تن)
1397988
1483992
1567998
1634796
1716030
محاسبات مالی
1- محل اجرای طرح
2- مشخصات متقاضی
نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه
3- نوع و هزینه محصولات تولیدی( فروش کل)
توجه : با در نظر گرفتن راندمان 80% برای اکثرکارخانجات تولید ی کشور ( طبق آمار های ارائه شده معتبر ) ، واز طرفی نوسانات شدید قیمت جهانی و به تبع ، داخلی ، قیمت فروش محصولات این طرح به قیمت فروش محصولات مشابه در بازار در نظر گرفته شود .
لذا اکنون برای برآورد قیمت فروش ، از قیمت تمام شده محصول کمک گرفته می شود ، که در جدول زیر آورده شده است :
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
فروش کل (هزار ریال)
1
سوله
1800 تن
18599400
1- زمین
مساحت m2
قیمت واحد (م.ر)
قیمت کل (هزار ریال)
1800
50.000
90.000
2- محوطه سازی
ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
1800 متر مربع
10,000
18.000
2
حصارکشی (دیوار با ارتفاع 5/2 متر)
200 متر
250,000
50.000
3
جدول گذاری
100 متر
150.000
15.000
4
خیابان کشی و آسفالت
250 متر مربع
80.000
20.000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
100مترمربع
90.000
9.000
7
روشنایی
100
200,000
20.000
8
سایر
0
0
0
جمع
312.000
3- ساختمان سازی وا بنیه
ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هز.ر)
1
سالن تولید
300
مترمربع
1300.000
390.000
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
1200.000
120.000
3
انبار محصول
100
متر مربع
1200.000
120.000
4
ساختمان اداری
50
مترمربع
1200.000
60.000
5
ساختمان نگهبانی سرایداری ،
50
متر مربع
1200.000
60.000
6
سایر( آزمایشگاه، رختکن…
0
مترمربع
1200.000
0
جمع
750.000
7-تجهیزات و ماشین آلات خط تولید
ردیف
عنوان دستگاه
تعداد
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل( هزار ریال )
1
2
3
4
5
6
7
دستگاه جوش رکتی فایر
دستگاه خم کن ورق سنگین
دستگاه کاتر پروفیل
گیوتین با دهانه 3 متری
دستگاه فرز برقی دستی
با سنگ ساب
جرثقیل سقفی 5 تن
دستگاه برش ریلی ( برش استیلن)
5
1
1
1
2
2
2
1.200.000
96.000.000
10.000.000
300.000.000
2.500.000
35.000.000
3.500.000
6000
96.000
10.000
300.000
5.000
70.000
7.000
هزینه نصب و راه اندازی ( 3- 5 % ) ارزش کل ما شین آلات می باشد
16000
جمع
510.000
8- وسایل دفتری و آزمایشگاهی
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
6000000
12000
2
میز اداری و متعلقات
3
800000
2400
3
کمد وبوفه
2
700000
1400
4
ملزومات اداری
–
500
5
سایر موارد
500
جمع
17000
9- تاسیسات عمومی و تجهیزات
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز 75kw ، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
75.000
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 4/3 اینچ ، لوله کشی
30.000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
70.000
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
35.000
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط،همراه 2 خط
10.000
اطفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
2.000
تجهیزات آزمایشگاه ، ….
مجموعه کامل
60.000
جمع
300.000
10- وسایل حمل نقل خارج کارخانه
ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارای
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
وانت بار
مورد نیاز
نیسان
1
90.000
90.000
2
لیفتراک
مورد نیاز
0
1
150.000
150.000
جمع کل
240.000
11- مواد اولیه
برآورد میزان مصرف سالانه مواد اولیه :
میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خوا هد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد .
با توجه به مطالب ذکر شده در نهایت می توان گفت که میزان مصرف مواد اولیه طرح به میزان 1،1 برابر ظرفیت طرح نیاز می گردد .
ردیف
نام مواد اولیه
مصرف سالیانه
واحد
قیمت واحد
( ریال )
قیمت کل ( هزار ریال)
1
2
3
4
5
6
7
ورق طیف مختلف تا mm 15
پروفیل انواع و اقسام
الکترود جوش
سنگ فرز
اکسیژن
گاز مایع
استیلن
1900
400
3000
50
1350
55
1350
تن
تن
کارتن
عدد
کپسول
کپسول
کپسول
6.500.000
6.500.000
54.000
11.000
26.400
7200
22.000
12350.000
2600.000
162.000
550
35640
396
29.700
جمع
15178286
12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه استهلاک سالیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
312.000
5%
15600
ساختمان
750.000
5%
37500
ماشین آلات و تجهیزات
510.000
10%
51.000
تاسیسات
300.000
10%
30.000
وسایل حمل و نقل
240.000
10%
24.000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
17.000
10%
1700
پیش بینی نشده
58976
10%
5898
جمع کل
165698
13- برآورد هزینه آب و برق مصرفی
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
4
1200
800
960
برق مصرفی
کیلووات
600
180.000
500
90.000
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
20
6.000
160
960
گاز
مترمکعب
17
5.000
300
1500
بنزین
لیتر
10
3.000
1.000
3.000
جمع
96420
14- برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح
لیسانس
1
4.000,000
48.000
3
کارشناس تولید
فوق دیپلم
1
3,000,000
36.000
4
کارمند اداری ، پشتیبانی ،حسابدار
دیپلم تا فوق دیپلم
2
2,500,000
60.000
5
کارگر فنی ماهر
دیپلم
2
2,500,000
60.000
6
کارگرفنی نیمه ماهر و ساده
دیپلم
2
2.000.000
48.000
7
راننده
زیر دیپلم
1
2,000,000
24.000
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی و منشی
زیر دیپلم
1
1,800,000
21600
جمع
297600
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 23% کل حقوق سالیانه پرسنل
68448
جمع کل
366048
15- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری
شرح
درصد
مبلغ (هزار ریال)
زمین
2%
1800
محوطه سازی
2%
6240
ساختمان
2%
15.000
ماشین آلات و تجهیزات
5%
25500
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
2%
340
تاسیسات
5%
15000
وسایل حمل و نقل
10%
24000
پیش بینی نشده(5%اقلام بالا)
3204
جمع کل
91288
16- برآورد سرمایه ثابت
الف: هزینه های سرمایه ای:
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
90.000
محوطه سازی
312.000
ساختمان
750.000
ماشین آلات و تجهیزات
510.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
17000
تاسیسات
300.000
وسایل حمل و نقل
240.000
پیش بینی نشده(5%اقلام بالا)
110950
جمع کل
2329950
ب- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
23299
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
3660
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
50.000
جمع
76959
سرمایه ثابت = 2406.900 هزار ریال
(مجموع هزینه های سرمایه ای و هزینه قبل از بهره برداری)
17- برآورد سرمایه در گردش
عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
1394024
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
61008
تنخواه گردان
1 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
15642
جمع
1470674
18- نحوه سرمایه گذاری
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)
مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
553587
23%
1853313
77%
2406900
سرمایه در گردش
852991
58%
617683
42%
1470674
جمع کل سرمایه گذاری
1406578
28%
2470996
72%
3877574
19- هزینه های تولید سالیانه
شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
15178286
هزینه حقوق و دستمزد
366048
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
96420
هزینه نگهداری و تعمیرات
91288
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
786602
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
165186
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
37066
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
4814
هزینه استهلاک
165698
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
15392
جمع کل
16906800
20- قیمت تمام شده محصول
قیمت تمام شده محصول = ظرفیت تولید سالیانه / جمع هزینه های تولید سالیا نه =
9394 هزار ریال برای هر تن محصول
21- میانگین قیمت فروش : در جدول شماره 3 آمده است .
22- محاسبه نقطه سر به سر
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)
مقدار
درصد
مقدار
درصد
مواد اولیه و بسته بندی
15178286
100%
0
0%
15178286
حقوق و دستمزد
91512
25%
274536
75%
366048
هزینه انرژی
77136
80%
19284
20%
96420
تعمیرات
68466
75%
22822
25%
91288
پیش بینی نشده
691282
80%
172820
20%
864102
اداری و فروش
0
0%
181461
100%
181461
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
37066
100%
37066
بیمه کارخانه
0
0%
4814
100%
4814
هزینه استهلاک
0
0%
165698
100%
165698
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
15392
100%
15392
جمع هزینه های تولیدی
16106682
893893
17000575
درصد در نقطه سر به سر = 35%
هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. در صورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 25% ظرفیت،سال دوم معادل 40% ظرفیت،سال سوم معادل 70% ظرفیت وسال چهارم به بعد به ظرفیت اسمی برسد.
23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 2406900
در گردش: 1470674
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 1692600
ارزش ا فزوده ناخالص 3233406
ارزش ا فزوده خالص 2990749
نسبت افزوده ناخالص به فروش 17
نسبت ا فزوده خالص به فروش 16
نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 57
26- سرمایه ثابت سرانه:
240690
27- کل سرمایه گذاری سرانه:
387757
28- نرخ بازدهی سرمایه:
43%
29- دوره برگشت سرمایه:
2.29
– برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح
ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
1
زمین
0
0
90.000
0
90.000
2
محوطه سازی
0
0
312.000
0
312.000
3
ساختمان
0
0
0
750.000
750.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
510.000
510.000
5
تاسیسات
0
0
0
300.000
300.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
17000
0
17000
9
وسائط نقلیه
0
0
470.000
0
470.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
76959
0
76959
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
864102
0
864102
جمع هزینه های ثابت
0
0
1830061
1560.000
3390061
سرمایه در گردش
0
0
11872698
1356091
3228790
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
13702759
2916091
16618850
43