تارا فایل

سیستم حقوق و دستمزد شرکت خوشگوار


مقدمه :
از زمان های نزدیک به نیمه دوم قرن بیستم نیز تحول چشمگیری در زمینه روش شناسی در جهان روی داد که روش سیستمی نامیده شد و به سرعت تمام حوزه های علم و عمل را در بر گرفت و چنانکه گفته اند: "این روش، علم یا نظریه نوی نیست، بلکه روش جدیدی است که با به کار بستن آن می توان شناخت های گوناگون را برای بهتر در یافتن موضوع مورد بررسی و دست یافتن به امکان فعالیت های بیشتر و موثرتر، با هم جمع و ترکیب کرد".
روش سیستمی حقوق و دستمزد به طور طبیعی حسابداری و دانش های وابسته به آن را نیز در برگرفت. و در زمان حاضر به عنوان روش تبیین مبانی نظری و روش شناسی کاربرد این دانش به کار بسته می شود و بیگمان بازتاب آن همه اجزای این دانش را دستخوش تغییر و تحول ساخته است و سرانجام ایجاد هماهنگی و همزبانی میان همه کسانی که در این زمینه کار و فعالیت می کنند ضرورتی تردیدناپذیر خواهد بود. در دنیای امروز حتی واحدهای اقتصادی بسیار کوچک را هم نمی توان بدون اطلاعت صحیح و بهنگام اداره کرد. این اطلاعات در داخل یک سازمان به وسیله مدیران و مسوولان اجرایی و در خارج از سازمان به وسیله سرمایه گذاران اعتباردهندگان و سایر اشخاص ذی حق، ذی نفع، به واحد اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد.تامین اطلاعات مورد نیاز برای اداره هر واحد اقتصادی مستلزم استقرار یک سیستم حسابداری، و در پی آن یک سیستم حقوق و دستمزد متناسب نیز ضروری است. سیستم در معنای عام به مجموعه عواملی وابسته و برخوردار از نظام ارتباطی و عملکردی مشخصی، گفته می شود. در اجرای حقوق و اسناد حسابداری حقوق در موسسات بزرگ هر چه عملیات سیستمی تر باشد سرعت، سهولت و کیفیت توام با اطمینان را می تواند در برداشته باشد و مشکلات عمدتا در مراحل اولیه (داده ها) می باشد. که پس از آن با پردازشی که توسط سیسم انجام می شود خیی سریع به نتیجه مطلوب دست خواهند یافت. تابلوی گزارشاتی که از سیستم حقوق می توان استخراج کرد موسسات را برای جوابگویی ها و دسترسی های آتی یاری می کند. انتخاب راه ها و وسایل پرداز اطلاعات علاوه بر شرایط محیطی و اقتصادی و تکنولوژیکی جامعه ای که موسسه ای در آن فعالیت می کند به سه عامل اصلی بستگی دارد:
1. حجم اطلاعاتی که باید پردازش شود.
2. مدتی که صرف پردازش اطلاعات می شود و زمانی که گزارش های حقوقی مورد نظر باید آماده شود.
3. هزینه ای که باید صرف پردازش اطلاعات شود.
در پردازش اطلاعات حقوق و دستمزد، اطلاعات مربوط به پرسنل برحسب اسناد و مدارک اولیه به گزارش های مالی جریان می یابد. ورودی این جریان را اطلاعات ورودی (داده ها) و خروجی یا فرآورده این جریان را اطلاعات و گزارش های خروجی (دریافت ها) می نامند.
اطلاعات حقوقی را می توان از طریق سیستم دستی، مکانیکی، کامپیوتری یا ترکیبی از آنها پردازش کرد اما در هر حال هر سه سیستم، نتایج یکسانی را فراهم می آورد. موسسات کوچک می توانند پرداخت حقوق خود را به آسانی و با کارآیی، با سیستم دستی مناسب انجام دهند. اما در موسسات بزرگ و بسیار بزرگ معمولا از سیستم پردازش کامپیوتری استفاده می شود و فقط معدودی از اطلاعات با سیستم دستی پردازش می گردد.
از آنجا که انواع مختلف کامپیوتر، در نگهداری انبوهی از اطلاعات و پردازش سریع آنها توانایی زیادی دارند، امروزه تمامی موسسات، اموری چو تهیه لیست های حقوق دستمزد و اسناد حسابداری مربوطه به آن را با استفاده از کامپیوتر انجام می دهند. توسعه سریع کامپیوترها که از لحاظ اندازه کوچک و از نظر قیمت، ارزان و کار با آن نسبتا آسان است و در عین حال از لحاظ پذیرش برنامه و پردازش اطلاعات توانایی زیادی دارد. ساده تر شدن کار برنامه نویسی در سال های اخیر و رواج برنامه های آماده کامپیوتری (package) برای انجام دادن عملیات مختلف حقوقی نیز از عوامل دیگری است که میزان استفاده از سیستم های مالی کامپیوتری در حسابداری موسسات مختلف افزایش داده است. استفاده از این سیستم ها علاوه بر تهیه سریع و به موقع اطلاعات مورد نیاز، این مزیت را دارد که می تواند کار حسابداری یک موسسه را با دقت و صحت زیادی و پرسنل بسیار کمتری در مقایسه با سیستم های دست یو مکانیکی انجام دهد و بدین ترتیب علاوه بر صرفه جویی در وقت، مسائل و مشکلات پرسنلی و اداری هزینه های یک موسسه را نیز در مجموع کاهش دهد.
هر سیستم حقوق و دستمزد از چهار عامل (پرسنل)، فرم ها، روش ها و وسائل و تجهیزات تشکیل می شود. این عوامل در کلیه سیستم های کوچک، بزرگ، ساده، پیچیده، دستی، ماشینی به کار گرفته می شود. اما شکل و اندازه آنها بر حسب مقتضیات هر سیستم و موسسه به کار برنده آن متفاوت است.
سازمان (Organization): مهمترین عامل در هر سیستم افرادی هستند که در یک سیستم کار می کنند. یک سیستم حقوق و دستمزد در صورتی کارآمد خواهد بود که مجریان آن تخصص، تجربه و مهارت لازم را برای انجام کار داشته باشند. وجود کارکنان متخصص و ماهر شرطی لازم است اما کافی نیست، بلکه سازمان دادن کارکنان و تشکیلاتی مناسب که وظایف، اختیارات و مسوولیت های آنها به درستی تفکیک و تعیین شده باشد عامل اساسی دیگری است که می تواند زمینه بهره گیری درست از خدمات پرسنل را فراهم آورد. علاوه بر این در یک سازمان باید انگیزه های لازم برای علاقه مندی به کار درستکاری وجود داشته باشد تا پرسنل وظایفشان را با دقت، سرعت و صحت انجام دهند و در نتیجه سیستم درست کار کند.
– فرم ها (FORMS): پردازش اطلاعات مستلزم وجود مدارکی است که چگونگی وقوع و انجام رویدادها را نشان دهد. در عرف جاری، فرم به هر ورقه چاپی گفته می شود که در آنجا و ترتیب لازم برای درج اطلاعات پیش بینی شده باشد.
– روش (Procedures): روش در معنای عام راه عادی انجام دادن کارهای مهین و تکراری است هر سیستم شامل روش های متعدد و متنوعی است که هر یک چگونگی ترتیب و مراحل انجام دادن عملیاتی را متناسب با اجرای سیستم در بر دارد. روش هایی که در هر سیستم به کار می رود باید دقیقا با سایز اجرای سیستم هماهنگ باشد.
– وسایل و تجهیزات (Epulpment): در هر سیستم حقوق و دستمزد اعم از دستی یا کامپیوتری، وسایل و تجهیزاتی به کار گرفته می شود که کار ثبت و پردازش اطلاعات را با سرعت و دقت بیشتری انجام می دهد.
هر سیستم حقوق و دستمزد در چند مرحله طرح و تدوین می شود. مطالعه (Study)، طراحی (Design) استقرا رو اجرا (implementation).
مهمترین وظیفه ای که غالبا به پرسنل متخصص و کارآزموده محول می شود تدوین سیستم حقوق و دستمزد و حسابداری و واحدهای اقتصادی است که اطلاعات مالی را بررسی، گردآوری و گزارش های مالی مورد نیاز برای اداره یک موسسه را صحیح و به موقع فراهم آورد. مدیران یک موسسه باید نسبت به استقرار یک سیستم مناسب و کارآمد اطمینان حاصل کنند. سیستم حقوق در صورتی مناسب و مطلوب است که اقتصادی و عملی بوده و در عین حال که عملیات لازم را به سادگی و صحت انجام می دهد از انعطاف پذیری هم برخوردار باشد و امکان اشتباه و تقلب را کم کند.
ویژگی های یک سیستم حقوق و دستمزد به طور اختصار به شرح زیر می باشد.
اقتصادی بودن (Cost effectiveness): اقتصادی بودن سیستم به این معنا است که اطلاعات مورد نیاز با کمترین هزینه فراهم شود.
*عملی بودن (Practicablly): عملی بودن به این معنا است که عملیات پیش بینی شده در یک سیستم با نیروی انسانی، منابع و وسایل و تجهیزاتی دست یافتنی انجام گیرد.
*سادگی (Slmplliclty): سادگی یعنی این که پردازش اطلاعات با کمترین اقدام و با استفاده از ساده ترین وسایل ممکن انجام پذیرد.
*صحت (Accuracy): اطلاعاتی که از طریق سیستم فراهم می آید بدون اشتباه و هرچه بیشتر به واقعیات عینی متکی و نزدیک باشد.
*انعطاف پذیری (Flexibllity): به این معنا است که توانایی فراهم آوردن اطلاعات مورد نیاز را در شرایط متغیر کار و فعالیت اقتصادی داشته باشد و بتواند با تغییر قوانین مقررات، اصول و روش های حقوقی و تغییر سازمان به سادگی تبدیل شود.
*کفایت کنترل های داخلی (Abequatainternal contrtols): سیستم باید شامل روش هایی باشد که با اجرای آن مدیریت بتواند عملیات را به سهولت هدایت و نظارت کنند و احتمال وقوع اشتباه، تقلب، سوء استفاده و استفاده های نادرست را به حداقل برساند.

فصل اول : کلیات
اهمیت تحقیق :
از آنجایی که هزینه حقوق و دستمزد و مخارج مربوط به آن درصد تقریباً بالایی از هزینه های هر موسسه را تشکیل می دهد ضروری است در این سیستم پیش بینی های لازم برای حصول اطمینان از پرداخت صحیح حقوق و دستمزد بعمل آید.از سوی دیگر سیستم حقوق و دستمزد باید بنحوی طراحی شود که اطلاعات لازم را بسرعت گردآوری، کسورات لازم را محاسبه و رقم خالص قابل پرداخت به هر یک از کارکنان را محاسبه نموده و تدابیر مناسبی برای جلو گیری از پرداخت به افراد واهی و سایر انواع سوء استفاده ها فراهم نماید.
برای رعایت قانون ، کارفرما موظف است اطلاعات لازم در مورد کارکنان و میزان حقوق و مزایای آنان را به مراجع ذیصلاح ارسال نماید.در ایران نیز طبق قانون مالیات بر درامد،کارفرما موظف است اسامی کارکنان و مشخصات آنها را به حوزه های مالیاتی متعلق به کارکنان را به حساب مخصوصی واریز نماید. بعلاوه طبق قوانین تامین اجتماعی لازم است هر ماهه اسامی کارکنان و میزان حقوق و دستمزد آنها طی لیستی به ادارات تامین اجتماعی محل تسلیم و حق بیمه سهم کارمند و کارفرما به حسابهای مخصوص واریز گردد.
باید توجه داشت که سیستم حقوق و دستمزد تنها کارکنان واحد تجاری را در بر گرفته و افرادی که به صورت پیمانکار و حقالزحمه بگیر در واحد تجاری ارایه خدمت می نمایند را شامل نمی شود. مبالغ پرداختی به این دسته از کارکنان تحت عنوان حق الزحمه یا عناوین دیگر تلقی شده و بخشی از حقوق و دستمزد موسسه محسوب نمی گردد.
هدف از تحقیق
به طور کلی وقتی صحبت از بحث تحقیقاتی و پژوهش به میان می آید انسان به طور ناخودآگاه به مسائل و نکات ریز و سوال برانگیز فکر می کند و با خود این تصمیم را می گیرد که به جمع اطلاعات و دانستنیهای خود اضافه کند .
که نتیجه این تصمیم غلبه بر نکات مجهول و نامعلوم می باشد اما باید به یاد آورد که برای تحقیق و پژوهش برای اینکه ثمره زیاد و بهینه و همچنین قابل قبولی بدست آورد باید از منابع و مناخذ مطمئن و آگاه استفاده نمود .
من هم هدفم از این تحقیق اگر چه در مرحله اول نوعی هدایت التکلیف وانجام وظایف درسی ام می دانم اما در مرحله دوم هدف من از این جمع آوری اطلاعات افزودن به جمع دانستنیها و دروسی که تا به حال در طی این چند سال فراگرفته ام می دانم .
تهیه و تدوین تحقیق برای من شیرین و لذت بخش بود چون هر چه بیشتر تلاش می کردم به موارد جدیدتری دست می یافتم و به اطلاعاتی که کمتر و شاید هم اصلا با آنها برخوردی نداشته ام و من به این نکته رسیدم که واقعا دامنه علم بی انتهاست .
محدودیتهای تحقیق :
1. دور بودن کارخانه از شهر .
2. همکاری نکردن مسئولین کارخانه
اهمیت و ضرورت موضوع :
بقاء و تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی بویژه فعالان عرصه صنعت و تولید، به چگونگی انگیزش کارکنان بستگی دارد. هرچه مشکلات معیشتی کارکنان به تبع مشکلات اقتصادی جامعه بیشتر باشد تاثیر حقوق و مزایا به تبع شغل بیشتر است .بنابراین ضرورت دارد مدیران شرکتها به این نکته اساسی توجه کامل داشته باشند.
در این مقاله سعی شده که ضمن بیان مبانی نظری تاثیر پرداخت بهره وری بر انگیزش کارکنان ، روش ارزیابی عملکرد کارکنان نیز ارائه گردد تا بر پایه آن پرداخت بهره وری صورت گیرد.
بیان مسئله :
تحولات بنیادین در عرصه تجارت و اقتصاد در دهه های اخیر چنان پرشتاب بوده است که مدیریت کسب و کار را پیچیده تر از قبل کرده است .
در ادبیات اقتصادی ، عوامل تولید به سرمایه ، زمین و نیروی کار تقسیم شده است .
درعوامل مذکور نقش نیروی کار در تمام عرصه های فعالیت از سطوح مدیران تا کارکنان ورده عملیاتی ، بسی مهمتر از عوامل دیگر است .
در سازمانها بویژه شرکتها وبنگاههای اقتصادی ، مهمترین مولفه ، در فرآیند کار وفعالیت انسانها هستند که تصمیمات را اتخاذ می کنند سپس آن را به اجرا درمی آورند و برپایه آن تداوم فعالیت آینده را پیش بینی می کنند.
تامین اهداف شرکتها به میزان مطلوب ، مستلزم استفاده صحیح از قابلیتها وتوانائیهای نیروی انسانی و همچنین فراهم آوردن امکانات برای پرورش استعدادهای آنهاست . آنچه که مدیریت شرکتها را در انجام این مقصود یاری می دهد، استفاده از روشهاو ابزارهای متنوع است . طراحی نظام حقوق و دستمزد به منظور جبران خدمت کارکنان از جمله این روشها و ابزارهاست .
هدف اصلی نظام حقوق و دستمزد برقراری ارتباط منطقی بین وظایف ومسئولیتهای شغل و فرد از یکطرف و میزان پرداختی به عنوان حقوق و مزایا از طرف دیگر است . به عبارت دیگر مقصود این است که از طریق به کارگرفتن این تکنیک تعادلی در امر پرداخت بین حقوق و دستمزد متناسب با وظایف و مسئولیتهای شغل برقرار گرددتا به تلاشهای ارزشمند کارکنان فعال ارج گذاشته شود و تناسب منطقی بین کار و فعالیت هر فرد نسبت به مزد دریافتی او با کار و فعالیت فرد دیگر نسبت به مزد دریافتی او برقرارشود.

فصل دوم : ادبیات و سوابق تحقیق
تاریخچه شرکت :
عنوان طرح :
* کارخانه نوشابه سازی خوشگوار
* نام موسس:
* تاریخ تاسیس: 1336
توصیف کسب و کار:
تاریخچه کارخانه کوکاکولا: در سال 1886 میلادی فردی به نام Or.Pembertion در آتلانتا آمریکا در منزل خود این نوشیدنی را تهیه کرد و در 1888 دکتر داروسازی به نام Candler که بعدها یکی از سهامداران شرکت کوکاکولا نیز شد اینکار را دنبال کرد و با یک سری تغیرات توانست محصول را در بشکه های شیر دار به مردم عرضه کند. در 1893 دانشمند داروساز دیگری به نام Biedenharn موفق شد این نوشابه را در شیشه یا بطری بسته بندی کند و در 1916 برای اولین بار کارخانه Coca cola نوشیدنی خود را در بطری های مخصوصی به نام hobble skirt (دامن کوتاه پرچین) تولید نمود. بالاخره در 1919 این کارخانه با قیمت 25 ملیون دلار به فردی تحت عنوان Or. Ernest woodruff واگذار شد.
در سال 1954 تولید کوکاکولا در بطری های خانواده آغاز شد و در 1960 محصول جدیدی به نام Fanta با عصاره پرتقال وارد بازار شد. در سال بعد کارخانه کوکاکولا شرکتی به نام Minute را خریداری کرده و به این ترتیب به بزرگترین کارخانه فرایند تبدیل مرکبات معروف شد. امروزه کوکاکولا غول محصول صنعت نوشابه سازی محسوب می شود.
نوشیدنی ها: نوشیدنی به انواع نوشیدنی های الکلی و غیر الکلی اطلاق می شود. نوشیدنی های غیر الکلی فاقد الکل بوده و به دو گروه نوشیدنی های دارای گاز کربنیک و فاقد گاز کربنیک تقسیم می شوند.
نوشابه های غیر الکلی حاوی 86 تا 92% آب، 7 تا 14% مواد شیرین کننده و دی اکسید کربن، اسید و مواد طعم دهنده هستند. این نوشابه ها ممکن است دارای مواد دیگری چون رنگهای طبیعی یا مصنوعی و مواد نگهدارنده شیمیایی نیز باشند؛ مثل نوشابه گاز دار با طعم پرتقال.
فرمول ترکیبی محصولات خوشگوار:
نوشابه گاز دار با طعم کوکا: شکر10%، عصاره کوکا3%، گاز کربنیک7%، آب89%
نوشابه گاز دار با طعم پرتقال:شکر11%، عصاره پرتقال 3%، گاز کربنیک7%، آب87%
نوشابه گاز دار با طعم لیمو: شکر10%، عصاره لیمو3%، گاز کربنیک7%، آب89%
مکان تاسیس کارخانه:
کارخانه نوشابه سازی خوشگوار مشهد در سال 1336 شمسی در بولوار وکیل آباد شهر مقدس مشهد و در مسا حتی معادل پنج هکتار که 1000 متر مربع زیر بنا داشت احداث گردید. در سالهای اخیر به دلیل توسعه شهر محل کارخانه به شهرک صنعتی طوس (18 کیلومتری جاده مشهد) در وسعت بیش از ده هکتار و 27 هزار متر مربع زیر بنا انتقال داده شد . کارخانه دارای آشپزخانه و سالن غذاخوری، سالن های هوا ساز، بطری ساز،تشتک فلزی و در بطری پلاستیک ساز، سالن شکر ریزی، آزمایشگاه ، سالن تولید گاز نوشابه(CO2) ، سرویس بهداشتی شامل حمام، دستشویی و رخت کن،اتاق حراست، تعمیرگاه که مخصوص تعمیر ماشین های سنگین و لی فتراک ها می باشد، نجار خانه که برای ساخت پالت های چوبی تعبیه شده است، انبار قطعات ماشین آلات نوشابه سازی، انبار شکر،انبار محصولات تولیدی که این بخش شامل 6 سالن بزرگ می باشد.
لیست امکانات لازم برای راه اندازی شرکت:
انواع تجهیزات بخش تولید عبارت است از:
دستگاه پالت لایرز(جعبه ریز)، بطری شوی، ذره بین(بخش کنترل) ، چشم الکترونیک(پردازش تصویر)،مخازن (شامل: مخزن آب تصفیه شده، مخزن عصاره و… )، دستگاه می کسر، سطح سنج ، دستگاه کدر، دستگاه پکر، دستگاه فیلر(پر کن)
و دیگر تجهیزات کارخانه عبارت است از : دوربین های مدار بسته ، سیستم های رایانه ، اثاثه شامل:
تلویزیون، ویدئو، سرویس مبلمان اداری، ملزومات اداری شامل:
میز، صندلی، کاغذ، لوازم التحریر، تمبر و … ملزومات بهداشتی شامل: صابون،جارو،مواد ضدعفونی کننده و …
دستگاهها همه با برق کار می کنند و کارخانه به 200 کیلووات برق نیازمند است. شرکت های سازنده خط تولید Krones و Ortman می باشند. از تمامی این دستگاه ها استفاده می شود و دستگاه های غیر قابل استفاده همان استریلایزر و تونل گرم کن که برای خط تولید آب میوه مصرف می شوند هستند و کارخانه در حال حاضر تولید آب میوه ندارد. دستگاه دی اریتور برای تولید ماء الشعیر است. در کنار هر دستگاه یک تا دو اپرا تور دیده می شود. تعداد پرسنل در قسمت های دیگر بیشتر است .
برآورد تجهیزات
نام
تعداد
مبلغ به ریال
مبلغ کل به ریال
دستگاه تولید شیشه
2
000/000/000/5
000/000/000/10
دستگاه تولید قوطی
1
000/000/000/8
000/000/000/8
دستگاه تولید pet
2
000/000/000/10
000/000/000/20
دستگاه تشتک سازی
2
000/000/500
000/000/500
رایانه
25
000/000/5
000/000/125
تلویزیون
4
000/500/1
000/000/6
دوربین مدار بسته
6
000/000/20
000/000/120
لی فتراک
30
000/000/350
000/000/500/10
ماشین سنگین FH
10
000/000/750
000/000/500/7
ماشین خاور
80
000/000/80
000/000/400/6
اتوبوس
6
000/000/150
000/000/900
دستگاه فن کوئل
50
000/500/1
000/000/75
دستگاه چی لر(سرد کننده)
1
000/000/250
000/000/250
ملزومات
*
*
000/000/000/1
جمع کل
*
000/000/108/25
000/000/376/65
هزینه های اجرایی کارخانه:
* خرید مواد اولیه شامل شکر ، عصاره ، آب ، بطری ، جعبه ، تشتک است. شکر از کارخانه قند تهیه می شود و تشتک توسط خود کارخانه ساخته می شود. (الگوی خرید مواد اولیه بر اساس ایزو9002 می باشد) .
* خرید دستگاهها و ماشین آلات از کشور آلمان .
* خرید مواد اولیه برای تولید بطری از کشور کره .
* خرید در بطری از تهران و ترکیه .
* خرید عصاره کوکاکولا اصل از ایرلند شمالی و عصاره خوشگوار از هاگ سان تهران .
* به استخدام گرفتن مهندسان خارجی از کشورهای ترکیه و آلمان برای نصب و تعمیر دستگاهها .
* پاره شدن کیسه های شکر، شکستن شیشه ها و جعبه ها به هنگام حمل و نقل .
* ضایعات در خط تولید شامل :شیشه، تشتک، بطری و ضایعات خود نوشابه بر اثر ته نشینی رنگ و ترشی مزه (ضایعات نوشابه به دور ریخته می شود) .
* هزینه حقوق کارگران .

لازم به ذکر اینکه ضایعات بطری توسط کارخانجات بلور سازی، مربا سازی و آستان قدس رضوی خریداری می شود. شیشه کیلویی 100 تومان به بالا، فروخته می شود . جعبه های شکسته هم توسط کارخانجات پلاستیک سازی کیلویی 150 فروخته می شود.

صورت حساب هزینه ها
عنوان
مبلغ به ریال
هزینه آب
000/000/140
هزینه برق
000/000/120
هزینه گاز
000/000/130
هزینه تلفن
000/000/14
هزینه مواد غذایی
000/000/90
هزینه دستمزد
000/000/100/2
جمع هزینه ها
000/000/594/2

مشخصات نیروی انسانی :
تعداد پرسنل دائم در کارخانه بالا( شهرک صنعتی) و در کارخانه پائین ( بلوار وکیل آباد) 300 نفر و تعداد پرسنلی که به طور قراردادی و بسته به حجم تولید کار می کنند400 نفر می باشد. کارخانه در سه شیفت (هر شیفت 8 ساعت) کار می کند.

عنوان سمت
تحصیلات
مدیر
کارشناس ارشد از دانشگاه آمریکا
معاون
کارشناس
مدیر فنی
کارشناس
مدیر تولید
کارشناس
مدیر عامل
کارشناس
حسابدار
کارشناس
انبار دار
فوق دیپلم
نگهبان
فوق دیپلم، دیپلم
سرپرست کارگران
لیسانس، فوق دیپلم
کارگران بخش آزمایشگاه
لیسانس، فوق دیپلم، دیپلم
کارگران بخش تولید
لیسانس، فوق دیپلم، دیپلم
کارگران نظافت
زیر دیپلم

ضمناً مدارک لازم برای استخدام کارگر در این کارخانه به همراه داشتن فتوکپی شناسنامه، مدرک تحصیلی، گواهی پزشکی که حاکی صحت و سلامت فرد باشد، نداشتن سابقه قضایی . فرد با ارائه این مدارک جزو افراد ثبت نامی برای استخدام محسوب می شود. فرد در نوبت باقی می ماند تا در صورت نیاز به نیروی کار جدید و یا جانشینی با کارگران باز نشسته به استخدام موقت شرکت درآید.
کارگران شاغل در کارخانه در صورت داشتن 5 سال سابقه کاری مداوم در این کارخانه جزو کارگر رسمی شناخته می شوند.
حقوق و مزایای کارگران با توجه به سابقه کاری، ساعات اضافه کاری، نوع اشتغال در کارخانه، متاهل یا مجرد بودن محاسبه می شود.حقوق مدیران فنی، تولید و عامل پور سانتی است و به میزان تولید بستگی دارد. که در جدول زیر فقط پایه حقوق ماهانه کارکنان و کارگران کارخانه آمده است:
صورت هزینه ها ی دستمزد
عنوان
مبلغ به ریال
حسابدار
2800000
سرپرست کارگران
23000000
کارگران رسمی
22200000
کارگران موقت
18400000
جمع دستمزد ماهانه
91600000

تولیدات :
محصولات تحت لیسانس کمپانی کوکاکولا:
1. شیشه در گردش cc 250 کوکاکولا،فانتا پرتقالی و سپرایت اصل .
2. شیشه در گردش cc300 کوکاکولا،فانتا پرتقالی و سپرایت اصل .
3. بطری یکبار مصرفpet، cc 300 کوکاکولا، کوکاکولا لایت، فانتا پرتقالی، فانتا لیمویی، فانتا سیب، فانتا شاتوت، فانتا توت فرنگی و سپرایت اصل .
4. بطری یکبار مصرفpet ،500 cc کوکاکولا، کوکاکولا لایت، فانتا پرتقالی، فانتا لیمویی، فانتا سیب، فانتا شاتوت، فانتا توت فرنگی و سپرایت و آب دسانی .
5. بطری یکبار مصرفpet ،1500 cc کوکاکولا، کوکاکولا لایت، فانتا پرتقالی، فانتا لیمویی، فانتا سیب، فانتا شاتوت، فانتا توت فرنگی سپرایت و آب دسانی .
6. بطری یکبار مصرفpet ،2250 cc کوکاکولا، کوکاکولا لایت، فانتا پرتقالی، فانتا لیمویی، سپرایت اصل .
محصولات تحت نام خوشگوار:
1. بطری یکبار مصرفpet ، 1500 cc خوشگوار کولا، پرتقالی، لیمویی و آب آشامیدنی .
2. بطری یکبار مصرفpet ، 2500 cc خوشگوار کولا، پرتقالی، لیمویی و آب آشامیدنی .
اینک شرکت خوشگوار با تنوع تولیدات و میزان محصول و نوشیدنی های مطلوب و مرغوب از هر جهت سر آمد و بی رقیب در کشور محسوب می گردد و با برنامه های آینده ای که دارد کماکان پیشرو در عرضه نوشابه های مورد پسند مصرف همگان خواهد بود.
فصل سوم : جمع آوری داده ها و اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها
اهمیت شناخت قوانین و مقررات مرتبط با حقوق و دستمزد
معمولا بررسی تحولات اقتصادی و اجتماعی و شناخت جامعه و روابط در هر دوره تاریخی و قوانین و مقررات جاری آن زمان از اهمیت به سزایی برخوردار است . همه می دانیم که قانون کار در هر کشوری از مهمترین قانون قانون بعد از قانون اساسی می باشد و بی تردید آگاهی و شناخت دست اندرکاران از قوانین کار و تامین اجتماعی صرف نظر از قانون اساسی که همه مرد بایستی از آن آگاه باشند هم به لحاظ اجرایی و هم به لحاظ نظری مفید و موثر خواهد بود ، زیرا بسیاری از اختلافات در محیطهای کار که سبب تضییع وقت و منابع می شود از عدم آگاهی از قوانین ومقررات است . پس لازم است افرادی که مسئولیتی را می پذیرند به قوانین و مقررات حوزه فعالیت خود شناخت کافی پیدا کنند .
کارگر چه کسی است ؟
کارگر از نظر قانون کار کسی است که در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق , سود ، کمک عائله مندی ، هزینه مسکن ، خواروبار ، ایاب و ذهاب یا سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند .

کارفرما چه کسی است ؟
کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگ به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند . کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کافرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند .
کارگاه چه محلی است ؟
کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می کند از قبیل موسسات صنعتی ، کشاورزی ، معدنی ، ساختمانی ، خدماتی ، تجاری ، تولیدی و …. .
قرارداد کار چیست ؟
قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگ در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد .
کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد ، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود قرارداد دائمی تلقی می شود ، هرگاه قرارداد برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهای حق فسخ آنها را ندارند .
برای اینکه قرارداد بین کارگر و کارفرما صحیح باشد رعایت شرایط ذیل الزامی است :
1- مشروعیت مورد قرارداد
2- معین بودن موضوع قرارداد
3- عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال و یا انجام کار مورد نظر
بنابراین قرارداد کار علاوه بر مشخصات فوق الذکر بایستی حاوی موارد ذیل باشد :
1- حقوق و مزد مبنا
2- ساعات کار و مرخصی ها و تعطیلات
3- محل انجام کار
4- تاریخ انعقاد قرارداد
5- مدت قرارداد چنانچه برای مدت معین باشد
6- مواردی دیگر که عرف و عادات شغل یا محل ایجاب می کند .
تعلیق قرارداد کار چیست ؟
چنانچه تعهدات یکی از طرفین ( کارگر ، کارفرما ) موقتا متوقف شود کار به حالت تعلیق در می آید و پس از رفع آن قرارداد کار با احتساب سابقه خدمت ( از لحاظ بازنشستگی و افزایش مزد) به حالت اول بر می گردد . اگر چنانچه کارگری توقیف گردد و توقیف وی منتهی به حکم محکومیت نشود در مدت توقیف قرارداد به حالت تعلیق در می آید و کارگر پس از رفع توقیف به کار خود باز می گردد . اگر توقیف کارگر به سبب شکایت کارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حکم محکومیت نگردد، مدت آن جزء سابقه خدمت کارگر محسوب می شود ، و کارفرما مکلف است علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده که مطابق حکم دادگاه به کارگر می پردازد ، مزد و مزایای وی را نیز پرداخت کند و تا زمانی که تکلیف کارگر از طرف مراجع حل اختلاف مشخص نشده باشد کارفرما بایستی برای رفع احتیاجات خانواده وی حداقل 50 درصد از حقوق ماهیانه او را به طور علی الحساب به خانواده اش پرداخت نماید . وی اگر کارفرما پس از رفع حالت تعلیق از پذیرفتن کارگر خودداری کند این عمل حکم اخراج غیرقانونی محسوب می شود و کارگر حق دارد مدت 30 روز به هیئت تشخیص مراجعه نماید و اگر کارفرما نتواند ثابت کند که نپذیرفتن کارگر مستدل بر دلایل موجه بوده است به تشخیص هیئت مزبور مکلف به بازگرداندن کارگر و پرداخت حقوق یا مزد وی از اریخ مراجعه به کارگاه می باشد و اگر بتواند آن را اثبات کند به ازای هر سال سابقه کار بایستی معاده 45 روز آخرین مزد به وی پرداخت نماید و اگر چنانچه کارگر بدون کارگر بدون عذر موجه حداکثر 30 روز پس از رفع حالت تعلیق آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام ننماید و یا پس از مراجعه و ممانعت کارفرما به هیئت تشخیص مراجعه نکند مسعفی شناخته می شود و کارگر حق اخذ سنوات به ازا هرسال یک ماه آخرین حقوق را دارد.
جبران خسارت و پرداخت مزایا پایان کار
طبق ماده 29 قانون کار در صورتی که بنا به تشخیص هیئت حل اختلاف ، کارفرما موجب تعلیق قرارداد از ناحیه کارگر شناخته شود ، کارگر استحقاق دریافت خسارت ناشی از تعلیق را خواهد داشت و کارفرما مکلف است کارگر تعلیقی از کار را به کار سابق وی بازگرداند.
طبق ماده 31 چنانچه خاتمه قرارداد به لحاظ از کار افتادگی کلی و بازنشستگی کارگر باشد ، کارفرما باید براساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت ، حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت نماید .
خاتمه قرار داد کار
قرارداد کار به یکی از طرق زیر خاتمه می یابد :
1- فوت کارگر
2- بازنشستگی کارگر
3- از کارافتادگی کارگر
4- انقضا مدت قرارداد کار یا مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی
5- پایان کار در قراردادهایی که مربوط به کار معین است
6- استعفای کارگر
کارگری که استعفا می دهد موظف است یک ماه به کار خود ادامه دهد و در ابتدا استعفای خود را کتبا به کافرما اطلاع دهد و در صورتی که حداکثر ظرف مدت 15 روز انصراف خود را کتبا به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی می شود و کارگر موظف است رونوشت استعفا و انصراف آن را به شورای اسلامی کارگاه یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد . کارفرما وظیفه دارد در پایان کار کلیه مطالباتی که ناشی از قرارداد کار و مربوط به دوره اشتغال کارگر می شود به کارگر و در صورت فوت به وراث قانونی وی پرداخت کند و چنانچه کارگر فوت کند تا تعیین تکلیف وراث قانونی و انجام مراحل کار اداری و برقراری مستمری توسط سازمان تامین اجتماعی مشخص شود کارفرما وظیفه دارد نسبت به پرداخت حقوق و میزان آخرین حقوق دریافتی به طور علی الحساب و به مدت سه ماه به عایله تحت تکلف وی اقدام کند و در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد یکسال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه متوالی یا متناوب براساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت کد . اگر خاتمه قرار داد به نتیجه کاهش توانایی های فکری و جسمی ناشی از کار کارگر باشد . بنابراین تشخیص کمیسیون پزشکی و نمایندگان قانونی کارگر ، کارفرما مکلف است به نسبت هر سال خدمت معادل دو ماه آخرین حقوق به وی پرداخت نماید .
جرائم و مجازاتها
طبق ماده 172 قانون کار ، کار اجباری با توجه به ماده 6 قانون کار به هرشکل ممنوع است و متخلف علاوه بر پرداخت اجرالمثل کار انجام یافته و جبران خسارت با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به حبس از 91 روز تا یکسال و جریمه نقدی معادل 50 تا 200 برابر حداقل مزد روزانه محکوم خواهد شد .
طبق ماده 38 قانون کار برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام می گیرد ، باید به وزن و مرد مساوی پرداخت شود و تبعیض در تعیین میزان مزد بر اساس سن ، جنس ، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است .
کارفرمایان موظف هستند که در ازای انجام کار در ساعات تعیین شده قانونی به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیین شده جدید پرداخت ننماید و در صورت تخلف ضامن تادیه ما به التفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جدید می باشد .
مستمری بازنشستگاه و تعیین سن بازنشستگی
مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در واقع مجموع پس انداز ماهیانه آنهاست که به عنوان حق بیمه سهم کارفرما 20% و بیمه بیکاری 3% و سهم کارگر 7% و سهم دولت 3% به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود .

شرایط بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی
الف : بیمه شدگانی که 35 سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند بدون در نظر گرفتن شرایط سنی .
ب : بیمه شدگانی که دارای 30 سال سابقه پرداخت بیمه در صورت داشتن 50 سال سن برای مردان و 45 سال برای زنان می توانند درخواست بازنشستگی کنند .
ج : افرادی که حداقل مدت 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در مناطق بد آب و هوا کار کرده و یا به کارهای سخت و زیان آور اشتغال داشته و در صورت داشتن 55 سال سن برای مردان و 45 سال برای زنان می توانند درخواست بازنشستگی کنند .
د : بیمه شدگان دارای حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی با داشتن 60 سال تمام سن برای مردان و 55 سال برای زنان می توانند تقاضای بازنشستگی کنند .
غرامت دستمزد ایام بیماری
غرامت دستمزد ایام بیماری به وجوهی اطلاق می شود که برا جبران دستمزد بیمه شده در زمان بیماری و عدم اشتغال به کار پرداخت می شود . هر بیمه شده در طول مدت کار و فعالیت ممکن است چندین بار به علت بیماری و یا حوادث ناشی از کار به طور موقت از گردونه تولید خارج شود . غرامت دستمزد ایام بیمار مبلغی است که برای تامین معاش بیمه شده و خانواده وی در طول ایام بیماری و عدم توانایی موقت اشتغال به کار از دو طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود .
افرادی که بیمار می شوند و از مرخصی استعلاجی استفاده می کنند مدت زمان مرخصی هیچگونه حقوقی از کارفرما دریافت نمی کنند و حقوق این مدت به عهده سازمان تامین اجتماعی می باشد و نام کارگر در مدت زمان بیماری از لیست بیمه آن ماه حذف می شود .

شرایط دریافت غرامت دستمزد در ایام بیماری
بیمه شدگانی که تحت معالجه و یا درمانهای توانبخشی قرار می گیرند چنانچه برحسب تشخیص پزشکان معتمد تامین اجتماعی به طور موقت قادر به کار نباشند . با رعایت شرایط زیر استحقاق دریافت غرامت دستمزد را خواهندداشت .
الف : عدم اشتغال به کار ، اگر بیمه شده با وجود بیماری به کار اشتغال ورزد ، غرامت دستمزد به وی تعلق نمی گیرد .
ب : عدم دریافت مزد یا حقوق در طول مدت بیماری
ج : درتاریخ اعلام بیماری به شعبه تامین اجتماعی را به بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد .
د : زمانی که استراحت بیمه شه بیمار و یا حادثه دیده توسط پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی تایید شده باشد .
نحوه محاسبه میزان غرامت دستمزد ایام بیماری
میزان غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شدگان براساس آخرین مزد یا حقوق روزانه آنان در دوران پیش از بیماری ، به شیوه زیر محاسبه می شود :
غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شده متاهل یا متکفل بر مبنای 34 آخرن مزد یا حقوق روزانه وی پرداخت می شود . غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شده مجرد در صورتی که به هزینه های سازمان بستری می شود ، بر مبنای 12 آخرین مزد یا حقوق روزانه و در غیر اینصورت بر مبنای 23 آخرین حقوق یا مزد روزنه وی محاسبه و پرداخت می شود . آخرین مزد یا حقوق روزانه عبارت است از جمع کل حقوق و مزایای وی که به ماخذ آن بیمه شده است در آخرین 90 روز قبل از استراحت تقسیم بر روزهای کارکرد .
کمک هزینه باردار و مرخصی زایمان
بانوان بیمه شده مشمول قانون تامین اجتماعی در دوران استراحت ایام حاملگی می توانند از غرامت دستمزد دوران باردار بهره مند شوند . ضمنا این مدت جز سوابق بیمه ای آنها محسوب می شود میزان مرخصی زایمان حداکثر تا 3 فرزند و برای هر فرزند 4 ماه است و غرامت هر ماه از این دوران معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه بیمه شده است که حداکثر برای چهار ماه جمعا قبل یا بعد از زایمان بدون کسر سه روز اول پرداخت می شود .
مقرری بیکاری
موضوع بیمه بیکاری درکشور ما بسیار جوان است با این وجود ایران سومین کشور خاورمیانه می باشد که این نوع حمایت بیمه ای را برای کارگران خود قرارداده است .
مطابق بیمه بیکاری تمام افراد تحت حمایت پوشش قانون کار که مشمول تامین اجتماعی هستند به جزء ( صاحبان حرفه و مشاغل آزاد ، بیمه شدگان اختیاری و اتباع خارجی ) زیر پوشش نیز قرار دارد و کارفرمایان این افراد ملزم به پرداخت حق بیمه مقرر آنها هستند .
از نظر قانون ، بیکار ، بیمه شده ای است بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار می باشد . این گونه بیکاری ناشی از تقصیر بیمه شده نیست بلکه به واسطه عواملی چون موانع طبیعی مانند سیل ، زلزله ، جنگ و آتش سوزی و یا به خاطر جابه جایی کارگاه و یا ماشین آلات با هدف کاستن وابستگی و افزایش تولید بپیوند .
تشخیص ارادی و غیر ارادی بودن بیکاری بیمه شدگن بر عهده اداره کار و امور اجتماعی محل اشتغال بیمه شده است و شعب تامین اجتماعی براساس رای و نظر ادارات کار و امور اجتماعی در خصوص برقراری بیمه بیکاری اقدام می کند .
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری
سابقه پرداخت بیمه
مدت پرداخت مقرر بیمه بیکاری

مجرد
متاهل
از 6 تا 24 ماه
6 ماه
12 ماه
از 25 تا 120 ماه
12 ماه
18 ماه
از 121 تا 180 ماه
18 ماه
26 ماه
از 181 تا 240 ماه
24 ماه
36 ماه
از 241 ماه به بالا
36 ماه
50 ماه
در مورد سقف مدت زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری تنها یک استثنا وجود دارد . افراد مسن مشمول قانون بیمه بیکاری که 55 سال و یا بیشتر سن داشته باشند . در صورتیکه کار دیگری به آنها پیشنهاد نشود می توانند تا رسیدن به سن بازنشستگی از مقرری بیمه بیکاری استفاده نمایند .
کمک هزینه ازدواج
سازمان تامین اجتماعی به منظور جبران قسمتی از هزینه ازدواج بیمه شدگانی مبلغی را به عنوان کمک هزینه ازدواج به افراد واجدالشرایط پرداخت می کند . این کمک هزینه به بیمه شدگانی که برای اولین بار ازدواج می کنند پرداخت می شود و میزان آن معادل یک ماه متوسط مزد یا حقوق بیمه شده است و در صورتی که عروس و داماد هر دو بیمه شده بوده و واجد شرایط مقرر باشند کمک هزینه ازدواج به هر دو زوج پرداخت می شود .
شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج
* شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج به شرح زیر است .
* در تاریخ ازدواج ، رابطه استخدامی بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد .
* در 5 سال قبل از ازدواج ، بیمه شده حداقل حق بیمه 720 روز کار را به تامین اجتماعی پرداخته باشد.
* عقد ازدواج دائم بوده و در دفاتر رسمی ازدواج به ثبت رسیده باشد .
* میزان کمک هزینه ازدواج " متوسط مزد یا حقوق بیمه شده " به صورت زیر محاسبه می شود :
24 ÷ مجموع مزد یا حقوق مبنای کسر حق بیمه دو سال قبل از ازدواج=کمک هزینه ازدواج
حسابداری حقوق و دستمزد
تعریف حقوق و دستمزد
در شرکتها و کارگاههای تولیدی کارگران زیر نظر کارفرما یا نمایندگان آن به فعالیت می پردازند و با توجه به فعالیتی که طی ماه داشته اند حقوق و دستمزد دریافت می کنند ، کارگاههای کوچک چون تعداد کارگران زیاد نیست پرداخت حقوق ودستمزد نیاز به یک سیستم حسابداری پیچیده نیست ولی در کارگاههای بزرگ وجود یک سیستم حسابداری قوی و پیچیده ضروری است که تمامی حسابها و فعالیتهای شرکت را ثبت و ضبط نماید ، در کارگاههای بزرگ هر ماه با توجه به اطلاعاتیکه از قسمتهای کارگزینی و قسمتهای مربوط به حقوق و دستمزد به دایره حسابداری ارسال می گردد لیست حقوق کارگران تهیه و حقوق آنها پرداخت می شود .
حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر
کارگران شرکتها و موسسات علاوه بر حقوق مبنا ( حقوق اصلی ) مزایای دیگری هم دریافت می کنند مانند حق اولاد ، حق مسکن ، خواروبار ،جذب ، سختی شرایط کار ، ماموریت ، اضافه کار ، و …. به مزایایی که هر ماه کارگر از کارفرما دریافت می کند مزایای مستمر می گویند و مواردی که همیشگی نیست و بستگی به موقعیت و شرایط خاص دارد ، مزایای غیر مستمری می گویند .
مزد یا حقوق چیست ؟
مزد ثابت عبارت است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ، در کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی و ارزیابی نیستند . منظور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل مزایایی است که بر حسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت می گردد از قبیل مزایای سختی کار ، مزایای سرپرستی ، فوق العاد شغل و …. ولی مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن ، خواروبار ، حق اولاد ، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود .
مزد ممکن است براساس قرارداد روزانه یا هفتگی یا 15 روز یکبار پرداخت شود ، اگر پرداخت مزد به صورت ماهیانه باشد حقوق می گویند . در ماههای سی و یک روزه حقوق و مزایا براساس سی و یک روز پرداخت می شود . حقوق و دستمزد مشمول بیمه تامین اجتماعی و مالیات می باشند و مالیات آن بر اساس جدول مالیاتی حقوق که هر ساله با ضریب سال جاری اعلام می شود محاسبه می شود .

مدت کار و مدت اضافه کاری چیست ؟
ساعات کار عادی کارگر 8 ساعت در شبانه روز یا 44 ساعت در هفته یا 176 ساعت در ماه می باشد . طبق ماده 59 قانون کار و تامین اجتماعی ارجاع کار اضافی به کارگر زمانی مجاز است که شرایط زیر را داشته باشد .
الف : موافقت کار
ب : پرداخت 40% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی
ضمنا ساعات اضافه کاری کارگر از 4 ساعت نباید ، بیشتر باشد مگر در مواردی استثنایی با توافق کارگر . اگر کارگری بیش از 44 ساعت در هفته یا 176 ساعت در ماه کار کند آن ساعات اضافی به عنوان اضافه کاری محسوب می شود .
نوبت کاری
طبق ماده 55 کار و تامین اجتماعی کار نوبتی عبارت است ازکاری که در طول ماه گردش دارد به نحوی که نوبتهای آن در صبح یا عصر یا شب واقع می شود . طبق ماده 56 اگر کارگری نوبت کاری او در صبح و عصر واقع شود 10% و اگر نوبت کاری صبح و عصر و شب قرار گیرد 15% و اگر نوبت کاری صبح و شب یا عصر و شب باشد 5/22 % علاوه بر مزد به عنوان فوق العاده نوبت کاری دریافت خواهد کرد .

شب کاری
طبق ماده 53 کارهایی که زمان انجام آن از ساعت 6 بامداد تا 22 باشد کار روز می گویند و کارهایی که زمان انجام آن بین 22 تا 6 بامداد قرار گیرد کار شب گویند . اگر قسمتی از ساعات کار در شب و قسمتی از ساعات کار در روز باشد کار مختلط گویند . اگر کارگری نوبت کار نباشد و ساعات کار او بین 22 تا 6 بامداد باشد شب کاری محسوب می شود و به ساعات شب کاری او 35% شب کاری علاوه بر ساعات کاری عادی او تعلق می گیرد .
حق اولاد
حق اولاد معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف برای هر فرزند درماه پرداخت می شود حق اولاد حداکثر تا دو فرزند بیمه شده پرداخت می شود مشروط بر اینکه :
1- بیمه شده حداقل سابقه پرداخت 720 روز کار را داشته باشد .
2- سن فرزندان او از 18 سال کمتر باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشد تا پایان تحصیل یا در اثر بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون های پزشکی موضوع ماده 91 قانون کار و تامین اجتماعی قادر به کار نباشد . حق اولاد مشمول مالیات می شود ولی مشمول بیمه نمی شود .

حق خواربار و مسکن
حق خواروبار و مسکن مبلغی است که هر سال توسط هیئت دولت تعیین می شود . حق خواروبار و مسکن برای افراد مجرد و متاهل متفاوت است . حق خوارو بار و مسکن مشمول مالیات و بیمه می شوند .
ماموریت
کارگری که به خارج از محل خدمت اعزام می شود فوق العاده ماموریت تعلق می گیرد به شرط اینکه حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگریز باشد حداقل یک شب در محل ماموریت بماند . فوق العاده ماموریت نباید کمتر از مزد مبنای روزانه کارگر باشد و همچنین کارفرما موظف است وسیله ایاب و ذهاب آن را تامین نماید .
ایاب و ذهاب و کمکهای غیرنقدی
کارفرما در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی بایستی برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنها قرار دهد یا هزینه رفت و برگشت آنها را پرداخت کند . ارزش مزایای غیرنقدی مستمر مانند غذا و پوشاک و نظایر آنها طبق آین نامه ای که به پیشنهاد هیئت مدیره به تصویب شورای عالی خواهد رسید به طور مقطوع تعیین می گردد .
تعطیلات و مرخصی ها
کارگران 6 روز هفته را کار می کنند و روز جمعه تعطیلی هفتگی آنها با استفاده از مزدی می باشد . در صورتی که روزهای کار هفته کمتر از شش روز باشد روز تعطیلی هفتگی یک ششم مجموع مزد دریافتی کارگر در روزهای کارکرد خواهد بود علاوه بر تعطیلات رسمی روز کارگر جزء تعطیلات رسمی محسوب می شود . کارگری که روز جمعه کار کند در مقابل عدم استفاده از تعطیلی روز جمعه 40% اضافه بر مزد دریافت خواهد کرد .
مرخصی استحقاقی کارگران با احتساب 4 روز جمعه جمعا یک ماه می باشد و سایر روزهای تعطیل جز ایام مرخصی محسوب نمی شود . برای کار کمتر از یک سال مرخصی استحقاقی به نسبت کارکرد محاسبه می شود . طبق ماده 65 قانون کار و تامین اجتماعی مرخصی سالانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته می باشد که در دو نوبت و در پایان هر شش ماه صورت می گیرد . کارگران بیش از 9 روز مرخصی را نمی توانند ذخیره کنند . کارگران در موارد زیر حق برخورداری سه روز مرخصی با استفاده از مزد را دارند .
الف : ازدواج دائم
ب : فوت همسر ، پدر ، مادر و فرزندان
مدت مرخصی استعلاجی که به تایید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد جز سوابق کار و بازنشستگی کارگر محسوب می شود .
عیدی و پاداش پایان سال
عیدی عبارت است از مبلغی که هر ساله توسط هیئت دولت بر اساس حقوق و دستمزد کارگران تعیین می گردد و برای پرداخت عیدی سقفی را قرار می دهد که از مبلغ عیدی تعیین شده مبلغ 100000 ریال از مالیات معاف و مابقی آن مشمول مالیات می باشد .
کسور قانونی چیست ؟
کسور قانونی وجوهی هستند که کارفرمایان هر ماهه از حقوق کارگران کسر کنند و به سازمانهای مربوطه ارسال نمایند . کسور قانونی شامل :
الف : مالیات حقوق و مزایای کارگران
ب : حق بیمه های اجتماعی
ج : بدهی کارگر به صندوق اجرا ( اجرائیات )
مالیات
مالیات یکی از کسور قانونی میباشد که توسط کارفرما از حقوق – اضافه کای – حق اولاد – خواروبار و مسکن و مزایای دیگری که مشمول مالیات می شود هر ماهه کسر می گردد و به حوزه مالیاتی محل پرداخت می گردد .
مواردی که از مالیات معاف می باشند عبارتند از :
1- حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت ، خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی و وراث .
2- هزیه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل و فوق العاده های بدی آب و هوا ، محرومیت از تسهیلات زندگی ، محل خدمت ، اشتغال خارج از مرکز ، مرزی ، شرایط محیط کار ، نوبت کاری کشیک ، جذب و همچنین مزایای ارزی و اشتغال مامورین در خارج از کشور .
3- مسکن یا اثاثیه معادل 25% و بدون اثاثیه 20% حقوق و مزایای مستمر نقدی مشمول مالیات است ولی واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه های ارزان قیمت سازمانی خارج از کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می گیرد و همچنین سایر مزایای غیر نقدی یا وجوهی که تحت عنوان ایاب و ذهاب یا تغذیه به کارگران پرداخت می شود معاف از مالیات می باشد .
4- وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه معاف از مالیات است .
5- عیدی سالانه یا پاداش آخر سال تا میزان یکصد هزار ریال معاف است .
6- وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود به افراد تحت تکلف آنها مستقیما یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت می کند معاف از مالیات است .
حق بیمه های اجتماعی
یکی دیگر از کسور قانونی حق بیمه های تامین اجتماعی می باشند که هر ماهه توسط کارفرما از حقوق و مزایای مشمول بیمه کارگر کسر می کند ، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر که از حقوق ناخالص او کسر می شود 7% می باشد و علاوه بر این کارفرما بایستی 20% از حقوق ناخالص کارگر را به عنوان سهم کارفرما و 3% به عنوان بیمه بیکاری از طرف خودش هزینه کند بدین معنی که فقط 7% ماهیانه از حقوق ناخالص کارگر کسر می شود و 20% و 3% را کارفرما خودش پرداخت می کند .
مجموع درصدهای فوق الذکر که 30 درصد می باشد هر ماهه در فرم بیمه درج می شود و به همراه چک مربوطه به سازمان تامین اجتماعی ارسال می گردد .
علاوه بر سهم کارگر (7%) و سهم کارفرما (20%) و سهم بیمه بیکاری (3%) ، دولت هم (3%) تحت عنوان سهم مشارکت دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند کو سازمان تامین اجتماعی در قبال این پرداخت ها کارگران را تحت پوشش خود دارد و به آنها خدمت ارادئه می دهد که به شرح زیر می باشد .
دفترچه بیمه
هر کارگر و افرادی که تحت تکفل او باشند یک دفترچه اختصاصی تامین اجتماعی دارند که در زمان مراجعه به پزشک و بستری شدن در بیمارستان از آن استفاده می کنند و زمان پرداخت حق ویزیت و دریافت دارو از داروخانه درصدی از آن تعیین شده را پرداخت می کنند .
مستمری بازنشستگان
مستمری بازنشستگان در واقع مجموع حق بیمه هایی است که طی سنوات خدمت کارفرمایان از حقوق کارگران کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کرده اند . مبلغ مستمری بازنشستگان به سنوات پرداخت حق بیمه و حقوق و مزایای مبنای کسر حق بیمه بستگی دارد .
انواع بیمه
1- بیمه تامین اجتماعی
2- بیمه آینده سازان
3- بیمه نیروهای مسلح
4- بیمه خدمات درمانی
کارکنان بخش خصوصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی می باشند ولی کارکنان بخش دولتی تحت پوشش بیمه خدمات درمانی می باشند که هر ماهه 30% از مبلغی که توسط هیئت دولت برای بیمه کامل تعیین شده برای خود کارمند و افراد تحت تکفل او و حداکثر تا سه فرزند هر ماهه از حقوق کارمند کسر و به حساب سازمان بیمه خدمات درمانی پرداخت می شود . البته بخاطر داشته باشید که حقوق بازنشستگان و موظفین از محل کسور سهم کارمند و و دولت است که به حساب سازمان بازنشستگی واریز می شود.
اجرائیات
یکی دیگر از کسور قانونی که بایستی توسط کارفرما از حقوق کارگر کسر شود بدهی کارگر به صندوق اجرا می باشد البته کسر این مبلغ بایستی به موجب احکام صادره از طرف مراجع قانونی باشد تا کارفرما بتواند اقدام کند اگر کارگری بدهی خود را به اشخاص پرداخت نکند و طلبکار برای وصول طلب به دادگستری شکایت کند و یا اگر کارگری به کارفرما خسارت وارد کند و کارفرما برای جبران خسارت شکایت کند احکامی که از طرف دادگستری صادر می شود مبنی بر کسر مبلغ اجرائیات قانونی است و کارفرما بایستی مبلغ را طبق قانون از حقوق کارگر کسر و به حساب صندوق اجرا واریز نماید .
صورت دستمزد ( حقوق و مزایا ) چیست ؟
صورت دستمزد همان فرم بیمه است که هر ماهه پس از پرداخت حقوق توسط حسابدار حقوق و دستمزد براساس لیست حقوق ماه جاری تنظیم می شود و پس از مهر و امضا کارفرما به انضمام چکهای (20% ، 3% ، 7% ) به شعبه تامین اجتماعی محل ارسال می گردد .
جریمه دیر کرد کسور قانونی
کارفرمایان کلیه کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی مکلفند صورت مزد که همان فرم بیمه که شامل حقوق و مزایای مشمول بیمه و تعداد روزهای کارکرد کارگران می باشد و شامل کسور سهم کارگر و کارفرما و بیمه بیکاری می باشد را حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد به همراه چک مربوطه به شعبه سازمان تامین اجتماعی محل تحویل دهد در غیر این صورت ملزم به پرداخت جریمه نقدی از 5% تا 20% حق بیمه می باشند و کلیه جرائم وصول موضوع این قانون به حساب خزانه داری کل واریز می گردد و دولت مکلف است همه ساله معادل مبلغ جرائم واریز شده را در قانون بودجه منظور و برای تعمیم بیمه های اجتماعی در اختیار سازمان تامنی اجتماعی قرار دهد .
کارفرمایان علاوه بر ارسال صورت دستمزد به سازمان تامین اجتماعی بایستی مالیات مکسوره از حقوق کارگران را از تاریخ پرداخت تا سی روز بعد به موازات امور اقتصادی و دارایی تحویل دهند وگرنه مشمول جریمه نقدی می شوند .
کسور توافقی چیست ؟
غیر از کسور قانونی کسور دیگری هم است که بایستی توسط کارفرما از حقوق کارگر کسر شود البته با توافق کارگر و کارفرما طبق ماده 45 قانون کار و تامین اجتماعی کارفرما فقط در موارد زیر می تواند از مزد کارگر برداشت کند .
1- موردی که قانون صراحتا اجازه داده است .
2- هنگامی که کارفرما مبلغی را به عنوان مساعده به کارگر پرداخت کرده است .
3- اقساط وامهایی که کارفرما طبق ضوابط به کارگر داده است .
4- اشتباه واریزی به حساب کارگر .
5- اقساط بدهی شرکت تعاونی .
6- اجاره بهاء خانه های سازمانی و غیره .
نحوه پرداخت حقوق و دستمزد
قسمتهای مختلف یک کارگاه
کارگاههای و موسسات دارای قسمتهای گوناگونی می باشند از جمله قسمت تولید ، قسمت توزیع و فروش ، قسمت اداری ، قسمت کارگزینی ، قسمت زمان سنجی ، قسمت برنامه ریزی ، قسمت ثبت اوقات کار ، قسمت مالی و حسابداری و ….. اکنون آنچه مورد نظر می باشد قسمت حسابداری حقوق و دستمزد و قسمتهای وابسته به آن است . بنابراین پرداخت حقوق و دستمزد کارگران یا آخر هر هفته یا هر 15 روز یکبار یا ماهیانه می باشد که در طی هر پرداخت اتفاقاتی ممکن است صورت پذیرد مثلا کارگر جدید استخام شود، کارگری بازنشسته شود ، کارگری بر اثر بی احتیاطی فوت کند ، برنامه نوبت کاری یا شب کاری کارگران تغییر کند ، ممکن است تعدادی از کارگران غیبت یا تاخیر داشته باشند بنابرین همه مواردی که ذکر شد مربوط به قسمتهایی میباشند که بایستی اطلاعات آنها برای پرداخت حقوق کارکنان به قسمت حقوق و دستمزد ارسال گردد تا پرداخت حقوق بدور از هرگونه اشتباهی صورت گیرد . اکنون وظایف هریک از قسمتهایی که با قسمت حقوق و دستمزد درارتباطند بیان می شود .
قسمت کارگزینی
قسمت کارگزینی در زمینه تهیه و تدوین و یا اصلاح دستور العمل و آیین نامه های استخدامی و فرمهای پرسنلی که با قانون کار و تامین اجتماعی منطبق است فعالیت می کند و وظیفه دارد هرگونه تغیر و تحولی در آیین نامه ها و دستورالعل ها صورت گرفت به قسمت حسابداری حقوق و دستمزد ارسال فرماید و قسمت حسابداری حقوق و دستمزد را کنترل کند .
قسمت زمان سنجی
قسمت زمان سنجی محاسبه زمان استاندارد برای ساخت یک واحد محصول را به عهده دارد . اطلاعات این قسمت برای پرداخت طرح تشویقی یا پارچه کاری و پاداش صددرصد لازم است .
قسمت ثبت اوقات کار
در قسمت ثبت اوقات کار هریک از کارگران دارای کارت حضور و غیاب هستند که زمان ورود و خروج آنها با آن مشخص می شود و یا اگر کارگری بیشتر از ساعات کار عادی کار کند ساعات اضافه کاری او به وسیله این کارت مشخص می شود . وظیفه این قسمت است که اطلاعات مربوط به ورود و خروج و غیبت و مرخصی و تاخیر را به قسمت حقوق و دستمزد ارسال نماید تا در لیست حقوق درج شود تا به کارگران به نسبت کارکرد حقوق پرداخت شود تا در این بین حق کارگر یا کارفرما ضایع نشود .
قسمت برنامه ریزی
قسمت برنامه ریزی با استفاده از زمان استاندارد محصول ، برنامه تولید را برای هر سفارش یا مرحله تولید تهیه می کند .
لیست حقوق چگونه تنظیم می شود ؟
وقتی که اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد از قسمتهای وابسته به دایره حسابداری حقوق و دستمزد ارسال شد وظیفه حسابدار حقوق و دستمزد است که همه موارد را به تفکیک محاسبه کند و در لیست حقوق در محل مخصوص درج کند که این کار بسیار مشکل و طاقت فرسا می باشد که حقوق ، اضافه کار ، ماموریت و نوبت کاری همه کارگران را محاسبه کند و در لیست حقوق درج کند ولی خوشبختانه امروزه رایانه کارها را راحت تر کرده است بدین صورت که کاربر فقط اطلاعات را وارد سیستم می کند و رایانه تمامی محاسبات را دقیق انجام می دهد و در لیست حقوق جایگزین می کند . اکنون به توضیحات تکمیلی لیست حقوق می پردازیم .
لیست حقوق فرمی است که دارای مشخصات هویتی کارگران و مشخصات حقوقی آنهاست که می بایست توسط حسابدار حقوق و دستمزد حقوق مبنا و مبلغ اضافه کاری پس از محاسبات ساعات اضافه کاری و مزایای مستمر و غیرمستمر در آن درج شود و در ستون حقوق و مزایای مشمول بیمه حقوق و مزایایی که بیمه به آن تعلق می گیرد جمع می شود و در ستون حقوق و مزایای مشمول مالیات مواردی که مشمول مالیات می شود جمع می شود و ستونی که مربوط به بیمه سهم کارگر می شود از حقوق و مزایای مشمول بیمه 7% بیمه گرفته میشود و در این ستون درج می شود . و از حقوق و مزایای مشمول مالیات ف مالیات گرفته می شود و درآن ستون درج می شود و در نهایت کسور قانونی و توافقی از حقوق و مزایای ناخالص کسر می شود و مبلغ به دست آمده خالص پرداختی می باشد که به کارگران پرداخت می شود .
روش ثبت لیست حقوق در دفاتر روزنامه و کل
پس از اینکه لیست حقوق تنظیم گردید نوبت سند حقوق و ثبت در دفتر روزنامه و کل فرا می رسد . ابتدا حقوق و مزایای مشمول و غیر مشمول لیست حقوق را که به کارگران تعلق می گیرد به حساب هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنیم و کسور قانونی و توافقی لیست حقوق را بستانکار می کنیم ، و اگر کسور قانونی و توافقی لیست حقوق و مزایای مشمول و غیر مشمول کسر کنیم مانده آن خالص حقوق و دستمزدی می باشد که به کارگران بایستی پرداخت شود بدین صورت :
هزینه حقوق و دستمزد **
حق بیمه پرداختنی **
مالیات حقوق پرداختنی **
وام ضروری **
بدهی سهام **
مساعده **
حقوق و دستمزد پرداختنی **
ثبت هزینه حقوق در حسابها
باید به خاطر داشت که ثبتی که بدهکار می شود در مقابل آن ثبتی بستانکار می شود که نشان دهنده فعالیتی می باشد که این ثبت بایستی در دفتر روزنامه شود .
حق بیمه پرداختنی **
بانک **
پرداخت حق بیمه توسط بانک کارفرما
ثبت فوق نشان دهنده این است که چک بیمه توسط کارفرما صادر شده و برای تحویل به سازمان تامین اجتماعی حاضر است .
مرخصی استعلاجی چیست ؟
طبق ماده 64 قانون کار مرخصی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه جمعا یک ماه می باشد و مرخصی سالانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند طبق ماده 65 قانون کار 5 هفته می باشد در دو نوبت و پایان هر شش ماه . بنابراین کارگران طبق قانون می توانند یک ماه مرخصی بروند و حقوق و دستمزد دریافت کنند بدین معنی که در قبال کار انجام نداده حقوق و دستمزد خود را دریافت میکنند و این هزینه ای مضاعف بر دوش کافرمایان می باشد .
بنابراین آنها در ابتدای سال مبلغ کل مرخصی کارگران را محاسبه می کنند و در پایان هر ماه که لیست حقوق تهیه شد هزینه حقوق و دستمزد ایام مرخصی سهم آن ماه به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می شود و حساب ذخیره دستمزد ایم مرخصی بستانکار می شود .
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره دستمزد ایام مرخصی **
ثبت ذخیره ایام مرخصی ماه مورد نظر
بعد از ثبت ذخیره ایام مرخصی بایستی ذخیره مرخصی را به حساب کنترل سربار ببریم بدین صورت :
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت هزینه دستمزد ایام مرخصی ماه مورد نظر به حساب کنترل سربار
و زمان پرداخت دستمزد ایام مرخصی ثبت بدین صورت است :
حساب ذخیره دستمزد ایام مرخصی **
بانک ( صندوق ) **
پرداخت دستمزد ایام مرخصی به کارگرانی که به مرخصی رفته اند .
نحوه پرداخت پاداش
در تمامی موسسات و شرکتها در پایان دوره مالی مبلغی به عنوان پاداش پرداخت می شود . این مبلغ پاداش براساس تجربیات سالهای گذشته برای یکسال محاسبه می شود . اگر این مبلغ در پایان سال یکجا پرداخت شود باعث افزایش ناگهانی بهای تمام شده محصول تولید می شود بنابراین مبلغ محاسبه را طی سال به طور یکنواخت به محصولات دوره سرشکن می کنند ، و مبلغ ماهیانه محاسبه شده را به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنند و حساب ذخیره پاداش را بستانکار می کننند :
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره پاداش **
ثبت پاداش ماه مورد نظر به حساب ذخیره پاداش
بعد از ثبت ذخیره پاداش آن را به حساب کنترل سربار می بریم .
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل سربار اداری **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت تسهیم پاداش مورد نظر بدین صورت ثبت می زنیم
حساب ذخیره پاداش **
بانک ( صندوق ) **
ثبت پرداخت پاداش

اوقات تلف شده
در کارگاه های تولیدی به دلایل مختلف مثل قطع جریان برق ، خرابی دستگاهها ، نرسیدن مواد اولیه به موقع و …. کارگران برای مدت زمانی بیکار می مانند ولی در مقابل مدت زمان بیکاری حقوق دریافت می کنند و پرداخت حقوق زمان تلف شده برای کارفرما یک هزینه است بنابراین دستمزد اوقات تلف شده را به حساب کنترل سربار ساخت بدهکار می کنیم و حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد را بستانکار می کنیم .
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت اوقات تلف شده
نحوه پرداخت سنوات خدمت
طبق ماده 31 قانون کار چنانچه خاتمه قرارداد به لحاظ از کارافتادگی کلی یا بازنشستگی کارگر باشد کارفرما باید براساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت کند . بنابراین مبلغ سنوات خدمت یک هزینه برای کارفرما محسوب می شود که بایستی محاسبه شود و به حساب هزینه سنوات خدمت ثبت شود .
حساب هزینه سنوات خدمت **
حساب ذخیره سنوات خدمت **
ثبت هزینه سنوات خدمت
ذخیره سنوات خدمت **
بانک ( صندوق ) **
بابت ثبت پرداخت سنوات خدمت

طریقه ثبت لیست حقوق و دستمزد
در ابتدا جمع لیست حقوق و مزایا از لیست حقوق به علاوه دستمزد ایام مرخصی را به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنیم و در مقابل دستمزد ایام مرخصی و کسورات قانونی و توافقی به علاوه خالص حقوق پرداختی را بستانکار می کنیم :

حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره ایام مرخصی **
حساب بیمه پرداختنی (7%) **
حساب مالیات پرداختنی **
حساب مساعده **
حساب وام مسکن **
خالص حساب پرداختنی **
ثبت هزینه حقوق و دستمزد کارگران در مهرماه
سیستم حقوق و دستمزد در شرکت خوشگوار:
سیستم حقوق و دستمزد این کارخانه به دو قسمت تقسیم می شود :
در قسمت اول کارهایی از قبیل تنظیم کارت های ساعات ورود و خروج و احتساب ساعات اضافه کاری و دیگر آیتم ها انجام می گیرد و این اطلاعات وارد سیستم می شود .
در قسمت دوم سند حسابداری صادر می شود و گزارشات گرفته می شود .
نرم افزار مورد استفاده در این شرکت نرم افزار itc انفورماتیک می باشد .
ابتدا فرم استخدامی توسط افراد تکمیل می گردد ، بعد از پذیرش افراد به آنها یک کد پرسنلی داده می شود. که در سیستم وارد می شود و با آن کد شناسایی می شوند . در این کد پرسنلی اطلاعاتی نظیر کارت ساعات ورود و خروج وارد می شود و تمام مشخصات فرد هم در سیستم وارد می شود و هم این مشخصات به طور کامل در فایلها ( به صورت دستی ) نگهداری می شود . این فرد اگر در سطوح معمول مشغول به کار شود ، طبق قانون کار حقوق دریافت می کند .
طبق قانون در سال 1386 حداقل دستمزد روزانه فرد 61000 ریال و حداقل دستمزد ماهانه فرد 1830000 ریال می باشد . حق مسکن 100000 ریال ، هزینه خواروبار برای افراد مجرد 400 ریال و برای فرد متاهل 800 ریال، حق اولاد 3 برابر حداقل دستمزد در نظر گرفته شده است .
حق اولاد به افرادی تعلق می گیرد که 720 یا 2 سال سابقه بیمه ( کار ) داشته باشند و تا 2 فرزند تعلق می گیرد .
سالانه طبق قانون درصدی برای ارتقا حقوق کارکنان در نظر گرفته می شود که طبق قانون سال 1386 ارتقاء حقوق نسبت به حقوق سال قبل 10% می باشد .
سنوات
برای محاسبه سنوات کارکنان ، افراد گروه بندی می شوند . بین 1 تا 20 گروه که این گروهبندی براساس یک سری آیتم هایی از قبیل مدرک تحصیلی ، تجربه ، پست سازمانی ، سابقه کار و …. طبقه بندی می شوند. که به این گروه بندی طرح طبقه بندی می گویند . هریک از این گروهها ضریبی برای محاسبه سنوات دارد .
مرخصی استحقاقی
به هر فرد در سال 26 روز مرخصی استحقاقی تعلق می گیرد که 13 روز آن در نیمه اول سال و 13 روز دیگر آن در نیمه دوم سال می باشد . که در ماه 5/2 روز می باشد .
اضافه کاری
ساعات کار هر فرد در روز 7:20 دقیقه می باشد . کارکرد بیش از 7:20 دقیقه اضافه کاری محسوب می شود که طبق فرمول زیر محاسبه می شود :
درصد اضافه کاری * ( 333333/7÷دستمزد ثابت روزانه ) *40/1* تعداد ساعات اضافه کاری
نوبت کاری
به کارگرانی که در شیفتهای مختلفی مشغول به کار هستند کارگران نوبت کاری گفته می شود . که در چهار نوبت است . کسانی که در ماه یک هفته شب کاری دارند نوبت کاری 1 گفته می شود . افرادی که در ماه 2 هفته شب کاری دارند نوبت کاری 2 گفته می شود و کسانی که در ماه 3 هفته نوبت کاری دارند نوبت کاری 3 گفته می شود . کارکنانی که در ماه 4 هفته شب کاری دارند نوبت کاری 4 گفته می شود .
هریک از نوبت کاری ها درصدهای خاص خود را دارد :
1- نوبت کاری 1 : 10%
2- نوبت کاری 2 : 15%
3- نوبت کاری 3 : 5/22%
4- نوبت کاری 4 : 35%
برای محاسبه نوبت کاری از فرمول زیر استفاده می شود :
حقوق ثابت ماهانه یا حقوق پایه * درصد مربوطه
عیدی و پاداش
سقف عیدی و پاداش 00/490/5 ریال می باشد که مستقیما 10% آن به عنوان مالیات کسر می شود.
از 000/490/5 ریال 000/270/2 ریال کسر می شود و ما به التفاوت ضرب در 10% می شود که درست مانند حقوق ماهانه عمل می شود .

حق شورا
ماهانه از حقوق هر فرد 900 ریال کسر می شود به عنوان حق شورا ، که برای مخارج مناسبتهای مختلف استفاده می شود .
نحوه جمع آوری اطلاعات کارکرد ماهانه توسط چه کسانی است :
در کارخانه سرپرست کارکنان کارت ساعات کارکرد را تهیه و تکمیل می کند . و مدیر اداری آن را تایید کردند و اگر اشکال و ابهامی در آن ببیند از مسئول مستقیم توضیح می خواهد . یعنی به این ترتیب کنترل صورت می گیرد . این کارتها را در زونکن اطلاعات حقوقی جمع آوری و نگهداری می کنند .
یک سری اضافه کاری هایی وجود دارد که در کارت ورود و خروج افراد وجود ندارد و یک سری استثناهایی هستند که این افراد دارای مجوز یا نامه هایی از نهادها و ارگانهایی هستند که حاکی از این است که این فرد ساعاتی را در اختیار آن نهاد قرار داشته و باید شرکت این ساعات را به عنوان اضافه کاری برای او تلقی کند . مثلا فردی در زمان رای گیری مشغول شمارش آرا بوده است . این فرد اگر از فرماندهی نامه ای اخذ می کند و برای شرکت بفرستد این ساعات برای او اضافه کاری محسوب می شود و دستمزد اضافه کاری به او تعلق می گیرد .
کنترلهای لازم برای کارکرد ها : انتقال کارکرد به لیست حقوق ، پرداخت حقوق :
سرپرست یا فرد مسئول بعد از تهیه لیست کارکرد آن را به مدیر کارخانه می دهد و مدیر بعد از تایید ، آن را به بخش اداری ارسال می کند . انتقال لیست کارکردها به حقوق توسط امور اداری صورت می گیرد .
شیوه های مختلف پرداخت حقوق و معایب و مزیتهای هر کدام :
تا چند ماه گذشته پرداخت حقوق توسط صندوق اعمال می شد و حقوق نقدا پرداخت می شد ولی در حال حاضر توسط عابر بانک ، بانک ملی پرداخت می شود .
که در هر دو حالت یک سری مزایا و یک سری معایبی را به دنبال دارد .
صندوق :
مزایا : سریعا پول پرداخت می شود . بعد از دادن فیش حقوقی پس از چند ساعت پول پرداخت می شود .
معایب : حمل و نقل و جابه جایی حجم زیاد پول ، معطلی افراد و صف زیاد ، اشتباه در شمارش پول ، از دست دادن کنترل درست بر روی پول .
عابر بانک (بانک ملی) :
مزایا : معطلی کمتری دارد چون همه با هم به بانک مراجعه نمی کنند . و اگر بخواهند می توانند همه پول را یکجا دریافت نکنند .
معایب : خرابی عابر بانکها ، گم کردن کارت عابر بانک .
1_ تعریف سیستم حقوق و دستمزد :
هزینه های کار (Labor costs) دومین عامل با اهمیت در عملیات ساخت در موسسات تولیدی محسوب می شود و به منظور اعمال مدیریت صحیح ، کنترل دقیق هزینه های حقوق و دستمزد ضرورت دارد . در یک سیستم مواد وب و نمونه حسابداری هزینه های حقوق و دستمزد شامل رویه های ثبت اوقات کار ، محاسبه و ثبت مبالغ پرداختی تحت عنوان حقوق و دستمزد در انجام نحوه سیستم هزینه کار به تولید می باشد .

2_ انواع سیستم های پرداخت حقوق در کنترل :
به رویه ثبت اوقات انجام کار توسط پرسنل اصطلاحا زمان گیری اوقات کار (time keeping) لقب داده می شود سوابق زمانی کار صبای احتساب دستمزد ناخالص کارکنان محسوب می گردد . از دستمزد ناخالص کسورات قانونی از جمله مالیات حقوق و بیمه و سایر کسورات کسر و خالص پرداختی (Net Earning) به کارکنان پرداخت می گردد .
کارت حضور و غیاب : برای هر کارمند توسط دایره حقوق و دستمزد یک کارت حضور و غیاب (time card) در نظر گرفته می شود محل قرار گرفتن کارت ها در یک قفسه نزدیک کارت ساعت برقی در مدخل ورودی کارخانه قرار دارد به محض ورود به محل کارخانه هر پرسنل موظف است کارت مخصوص به خود را از قفسه کارت ها برداشت نموده آن را داخل ساعت وارد و پس از ثبت ساعت ورود بر روی کارت مجددا آنرا در داخل قفسه مربوطه قرار دهد بدین ترتیب در هر مرتبه که پرسنلی به کارخانه وارد یا از کارخانه خارج می شود زمان ورود یا خروج او در این کارت ثبت می گردد .
اوقات تلف شده کار : در عمل اوقات تلف شده و کار یا زمان های غیر تولیدی به اجبار تحقق پیدا می کند حتی اگر همه چیز به خوبی و روشنی نیز برنامه ریزی شده باشد تنها از دامنه تلف شدن اوقات کارکنان می تواند کاسته شود .
توضیح کالا در مورد سیستم حقوق مورد نظر در پروژه
کسورات حقوق
کسورات حقوق و دستمزد به طور کلی شامل دو دسته است : کسور قانونی سایر کسور ، هدف از کسور قانونی اشاره به صانعی است که در اجرای قوانین مالیاتی و کار بیم های اجتمعی کارفرما موظف به کسر کردن آنها از مبلغ حقوق و دستمزد کارکان برابر ضوابط معینی می باشد . سایر کسور شامل اقساط انواع بدهی های مختلفی است که نباید قرار قبلی بین کارفرما و کارمند به طور یکجا یا به اقساط از دریافتی های نامبرده کسر می گردد .
پرداخت حقوق و دستمزد :
هر شرکت می تواند از یک حساب بانکی ویژه بابت پرداخت های مربوط به حقوق و دستمزد استفاده نماید برای این منظور فرد مسئول در دایره حقوق و دستمزد در ابتدا اقدام به صدور سند معادل خالص مبلغ حقوق و دستمزد نموده آن را به مسئول ثبت جهت تکمیل و وارد کردن در دفتر روزنامه معادل مبلغ سند به بدهکار حساب حقوق و دستمزد پرداختی و به بستانکار حساب اسناد پرداختی منظور می گردد این سند متعاقبا جهت اقدام به امور مالی فرستاده شده در آنجا چکی معادل مبلغ سند عهده حساب بانکی موسسه صادر و مراتب در دفتر صدور چک به ثبت می رسد از همین چک است که جهت پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان استفاد شده به حساب بانکی ویژه بابت این قبیل پرداخت ها سپرده می شود . سرانجام از محل موجودی این حساب بابت هر کارمند یک برگ چک صادر و دستمزد یا حقوق نامبرده تسویه می گردد .
روش انجام حسابداری حقوق و دستمزد :
روش انجام حسابداری حقوق و دستمزد در شرکت های تولیدی نیز مشابه شرکت های بازرگانی و خدماتی می باشد به جز تغییر خیلی جزئی که در نهایت تنظیم لیست حقوق و دستمزد و ثبت آنها در دفاتر قانونی و دفاتر معین عینا یکسان بوده .
نحوه سیستم هزینه های حقوق و دستمزد :
انتقال هزینه های کار به تولید : در طی ها و مثبت های مربوط به انتقال هزینه های کار به فرم های تجزیه و تحلیل سربار در واحدها صورت می گیرد اما انتقال آن به حساب های دفتر کل برای ثبت آنها در پایان هر ماه انجام می شود .

صورت خلاصه هزینه های حقوق و دستمزد :
در پایان هر ماه به منظور انتقال هزینه کار به تولید صورت خلاصه هزینه های حقوق و دستمزد کارخانه تنظیم می گردد این صورت اطلاعات خلاصه مربوط به صورت تجزیه و تحلیل ساعت کار کارکنان و صورت تجزیه و تحلیل حقوق هر ماه کارخانه را که قبلا تهیه شده و به برگ تجزیه و تحلیل سربار در واحدها انتقال داده شده است .
مزایای حقوق و دستمزد :
در سالهای اخیر مزایای حقوق و دستمزد ارز شد قابل ملاحظه در موسسات برخوردار بوده است این مزایا عبارتند از : حقوق یا دستمزد ایام تعطیل و مرخصی کارمند ، بازنشستگی ، بیمه درمانی ، بیمه عمر و امثال آنها در اغلب شرکت های تولیدی این قبیل مزایا به حساب کنترل سربار ساخت منظور و در برگ تجزیه و تحلیل سربار در واحدها نیز وارد می شود .
در بعضی از موسسات مزایای حقوق و دستمزد بعنوان بخشی از کار مستقیم محسوب و به جای احتساب در حساب کنترل سربار ساخت بخشی از هزینه کار مستقیم قلمداد می گردد .

فصل چهارم : نتیجه گیر ی و پیشنهادات
نتیجه گیری و پیشنهادات
بسیاری از صاحبنظران امور ادرای و مدیریت بر این باورند که نخستین و نهایی ترین هدف از پذیرش شغل برخورداری مادی و به زبان رایج دریافت حقوق و دستمزد است. از طرفی دیگر اگر صنایع انسانی را برجسته ترین ابزار دست یابی به هدفهای مدیریت بدانیم به سهولت درمی یابیم که امر پرداخت حقوق ودستمزد جایگاهی بس حساس در قلمرو مدیریت دارد. شمار فراوانی از اعتصابهای کارگری و حتی کارمندی کم کاریها، عدم انگیزش و نارضایتی های شغلی، موارد ترک خدمت که در همه جای جهان روی می دهند زائیده بی توجهی به انگیزه های مالی پرداخت و کمبود مقررات و روشهای منظم منطقی و منصفانه حقوق و دستمزد است با چنین اهمیت و حساسیتی که در امر جبران خدمت وجود دارد متاسفانه منابع مکتوب پیرامون این موضوع به اندازه کافی در دسترس دانش پژوهان رشته های مدیریت و حسابداری و مسئولین امور اداری نیست و تعداد معدود کتب و جزوات موجود نیز تنها به ایجاد خاصی از مسائل حقوق و دستمزد پرداخته اند مهم ترین عامل جذب و جلب پرسنل در بازار کار مشخص نمودن حقوق و مزایای داوطلبین استخدام در سازمان است. حقوق و دستمزد در برخی از جوامع امروزی نماد و سنبل، احترام اجتماعی است، بنابرین حقوق و دستمزد مهم ترین مسئله ای است که توجه و اشتغال فکری حقوق دیگران را در سیر زندگی کاری خود مشغول می دارد.
وظایف حسابداران در مورد هزینه حقوق و دستمزد اط ساده ترین و با همیت ترین آنهاست. محاسبه و پرداخت درست و مناسب حقوق و دستمزد یکی از عوامل موثر در ایجاد رابطه مطلوب بین کارکنان و یا کارگران و کارفرما می باشد مدارک سیستم حقوق و دستمزد که به درستی تهیه و به آسانی قابل فهم باشد. یکی دیگر از عوامل با اهمیت در برقراری رابطه مناسب بین مدیریت موسسه و کارکنان و مقامات قانونی از قبیل ادارات کار، بیمه، مالیاتها و. ..است.

شرکت سهامی خاص خوشگوار
(خلاصه پرونده پرسنلی )
نام خانوادگی :

نام :
کد پرسنلی :

شماره بیمه :

تاریخ استخدام :
نام پدر :
شماره شناسنامه :
محل صدور :
تاریخ تولد :
نوع استخدام : رسمی □ قرارداد □ موقت □
وضعیت تاهل : متاهل □
مجرد □
تعداد اولاد :
میزان تحصیلات :
گروه شغلی : محل خدمت : کارخانه □
عنوان شغلی : دفتر شهر □
وضعیت نظام وظیفه : کارت پایان خدمت □ کفالت □ معافیت □
آدرس محل سکونت :
تلفن :
مدارک موجود در پرونده □ عکس □ فتوکپی مدرک تحصیلی
□ فتوکپی شناسنامه □ فتوکپی کارت پایان خدمت
□ فتوکپی مدرک تحصیلی
توضیحات :

شرکت سهامی خاص خوشگوار
گزارش کارکرد پرسنلی از تاریخ : / / لغایت / /
ردیف
کد پرسنلی
نام و نام خانوادگی
نوبتکاری
اضافه کاری
کارکرد
ملاحظات
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

شرکت سهامی خاص خوشگوار
(تسویه حساب )
اینجانب کارگر کارخانه کوکا کولا ، در تاریخ با کارفرمای خود فسخ قرارداد نموده و بابت تسویه حساب مبالغ زیر را دریافت نمودم .
عنوان
مدت
مبلغ به عدد
مبلغ به حروف
امضا یا اثر انگشت
بابت حق سنوات

بابت حق معوقه

بابت حق مسکن و خواروبار معوقه

بابت عائله مندی معوقه

بابت اضافه کاری معوقه

بابت نوبت کاری معوقه

بابت مانده مرخصی

بابت عیدی و پاداش سال قبل

بابت عیدی و پاداش سال جاری

بابت بن کارگری

جمع کل

کسر مساعده دریافتی

مانده مبلغ دریافتی

با دریافت مبالغ فوق هیچگونه طلبی از کارفرمای خود نداشته و رضایت خود را اعلام می دارم .
نام و نام خانوادگی کارگر امضاء اثر انگشت

حکم کارگزینی
نام خانوادگی :
نام :
کد پرسنلی :
شماره شناسنامه :
نام پدر :
تاریخ تولد :
محل صدور :
وضعیت تاهل :
تعداد اولاد :
وضعیت نظام وظیفه :
آخرین مدرک تحصیلی :
تاریخ استخدام :
عنوان شغل :
عوامل حکم :

واحد سازمانی :

پست سازمانی :

نوع حکم :

تاریخ صدور :
تاریخ اجرای حکم :

شماره حکم :

شرح حکم :

امضاهای مجاز

مدیر اداری

مدیر عامل

لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی شعبه …………
کد کارگاه :
شماره لیست :
ردیف
نام خانوادگی و نام
نام پدر
شماره شناسنامه
شغل
کدپرسنلی
شماره بیمه
جنسیت
تاریخ استخدام
تاریخ پایان کار
دستمزد روزانه
کارکرد
دستمزد ماهانه
ماخذ بیمه
بیمه سختی کار
بیمه سهم بیمه شده
جمع حقوق و مزایا
مزایای مشمول
سایر کسور
خالص پرداختنی

لیست مالیات
شرکت سهامی خاص خوشگوار
نوع استخدام : تاریخ گزارش :
محل پرداخت : شماره صفحه :
ردیف
کدپرسنلی
نام و نام خانوادگی و نام
مستمر
غیرمستمر
درآمد مشمول ماه
جمع درآمد مشمول سال تا به حال
مالیات سال تا به حال
مالیات مکسوره
مالیات ماه جاری

جمع پایان صفحه

تاریخ ………..
شرکت سهامی خاص خوشگوار
(برگ مرخصی)

خواهشمند است با روز مرخصی استحقاقی / بدون حقوق اینجانب مرخصی قسمت از تاریخ لغایت
موافقت نمایید .
ضمنا آقای در غیاب اینجانب امور محوله را انجام می دهند .
آدرس اینجانب در مدت مرخصی می باشد .
امضاء جانشین امضاء متقاضی
با استفاده از روز مرخصی موافقت می شود / نمی شود . علت عدم موافقت :
سرپرست قسمت سرپرست کارگران
نامبرده حق استفاده از روز مرخصی را دارد و مانده مرخصی او تا تاریخ روز می باشد .
کارگزینی
سایر توضیحات :

مدیر داخلی مدیر عامل شرکت سهامی خاص خوشگوار

کد کارمند ( کارگر ) ………………………

فرم استخدامی شرکت خوشگوار

نام : نام خانوادگی : تاریخ تولد : ژمحل تولد:
شماره شناسنامه : نام پدر :
متاهل □ مجرد □
عنوان مدرک : گرایش : از دانشگاه : سال اخذ :
وضعیت نظام وظیفه : کارت پایان خدمت □ کارفت معافیت □ کفالت □
آیا زبان خارجی می دانید ؟ میزان آشنایی :
آیا با کامپیوتر آشنایی دارید ؟ میزان آشنایی :
چنانچه دوره های آموزشی خاصی را طی نموده اید عنوان دوره و مدت دوره را ذکر فرمایید :
سوابق کاری :
ردیف
نام موسسه
تاریخ استخدام
تاریخ ترک کار
سمت
علت ترک کار
آخرین حقوق
1

2

3

4

در حال حاضر شاغل : هستم □ نیستم □
آدرس محل سکونت :
خیابان : پلاک : تلفن :
نام دو معرف که شما را بشناسنند :
نام و نام خانوادگی : تلفن :
نام و نام خانوادگی : تلفن :

پایه حقوقی درخواستی :
شغل مورد علاقه
تکمیل این پرسشنامه هیچگونه تعهدی برای استخدام ایجاد نمی کند .
نظرات مدیریت امضاء متقاضی

لطفا هرگونه اطلاعات و توضیحاتی که فکر می کنید در استخدام شما می تواند تاثیر داشته باشد را مرقوم فرمایید.

بسمه تعالی
( قرارداد کار مدت موقت )
1- قرارداد کار به شرح زیر بین آقای / خانم …………………. به نمایندگی از طرف شرکت / کارخانه / کارگاه ……………….. دارای فعالیت ……………………. به نشانی …………………………………………………. که در این قرارداد کارفرما نامیده می شود ، از یکطرف و آقای / خانم …………………. دارنده شناسنامه شماره …………… صادره از …………. متولد سال ………….. فرزند …………… به نشانی ……………………………………………………………….. که از این پس کارگر نامیده می تشود از طرف دیگر منعقد می گردد .
2- با استناد ماده 11 قانون کار و تبصره آن دوره آزمایشی از تاریخ ……………. لغایت …………. به مدت …………….. ماه تعیین می گردد .
3- کارفرما مکلف است کارگر را از تاریخ اشتغال بکار براساس ماده 148 قانون کار و طبق مقررات نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید .
4- سابقه پرداخت حق بیمه کارگر در سایر کارگاهها ……………… سال و ………… ماه می باشد .
5- چگونگی وضعیت نظام وظیفه کارگر :
6- وضع تاهل کارگر : متاهل ……………………………….. مجرد ………………………………….. معیل……………………….. تعداد فرزندان ………….. نفر
7- نوع شغل کارگر :
8- عنوان شغل کارگر :
9- شرح وظایف کارگر :
10- محل کار کارگر : استان …………. شهرستان ………….. بخش …………….. دهستان ………………… کارگاه ………………………………………. می باشد .
11- درصورت تعداد محل کار کارگر نام آنها و نشانی محل ذکر شود .
12- مدت این قرارداد از تاریخ …………….. لغایت ………….. به مدت …………. سال و ………. ماه می باشد .
13- کار عادی روزانه …………. ساعت و …………… دقیقه می باشد .
14- تعداد روزهای کار در هفته……………….. روز تعیین می شود .
15- روز تعطیل کارگر با استناد ماده 62 قانون کار و تبصره یک آن به طور مستمر ………… روز خواهد بود .
16- انجام کار اضافی با توافق طرفین و طبق مقررات قانون کار می باشد .
17- مرخصی استحقاقی سالانه کارگر با استفاده از مزد و احتساب 4 روز جمعه جمعا یک ماه است . سایر روزهای تعطیل رسمی جزء ایام مرخصی محسوب نخواهد شد .
18-مزد و مزایای کارگر به شرح زیر می باشد :
الف : مزد ثابت روزانه…………………………… ریال ج : کمک هزینه مسکن ماهیانه ………………. ریال
ب : پایه سنوات روزانه ………………………….ریال چ : کمک هزینه خواروبار مسکن ………….. ریال
پ : فوق العاده شغل روزانه …………………. ریال ح : کمک عائله مندی ماهیانه ………………….. ریال
ت : نوبت کاری روزانه …………………………. ریال خ : سایر مزایا به تفکیک ………………………… ریال
19- بن کارگری براساس مقررات و با توجه به اعلام ستاد بن کارگری وزارت کار تهیه و در اختیار کارگر گذاشته خواهد شد .
20- هیچیک از طرفین به تنهایی حق فسخ این قرارداد را ندارد و رسیدگی به اختلافات ناشی از این قرارداد در صلاحیتهای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف مندرج در فصل نهم قانون کار است .
21- مواردی که در این قرارداد از آنها ذکری نشده بر طبق مندرجات قانون کار و مقررات تبعی آن عمل خواهد شد .
22- این قرارداد شامل ……………. ماده و در چهار نسخه در تاریخ …………….. تنظیم که یک نسخه در اختیار کارگر و یک نسخه نزد کارفرما و یک نسخه دراختیار شورای اسلامی کار واحد ( و در صورتی که واحد دارای شورا نباشد دراختیار نماینده کارگر ) و نسخه ای دیگر به اداره کار و امور اجتماعی محل ارسال و کلیه نسخ در حکم واحد می باشند .
اینجانبان پس از مطالعه کامل ای قرارداد و آگاهی از شرایط آن ذیلا به منظور قبول قرارداد امضاء می نماییم .
نام و نام خانوادگی کارگر نام و نام خانوادگی کارفرما
امضاء : امضاء :

فهرست مطالب
مقدمه 1
فصل اول : کلیات 4
اهمیت تحقیق : 4
هدف از تحقیق 5
محدودیتهای تحقیق : 6
اهمیت و ضرورت موضوع : 6
فصل دوم : ادبیات و سوابق تحقیق 7
تاریخچه شرکت : 7
عنوان طرح : 7
توصیف کسب و کار: 7
فرمول ترکیبی محصولات خوشگوار: 8
مکان تاسیس کارخانه: 8
لیست امکانات لازم برای راه اندازی شرکت: 9
هزینه های اجرایی کارخانه: 10
مشخصات نیروی انسانی : 11
تولیدات : 13
محصولات تحت نام خوشگوار: 14
فصل سوم : جمع آوری داده ها و اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها 14
اهمیت شناخت قوانین و مقررات مرتبط با حقوق و دستمزد 14
کارگر چه کسی است ؟ 14
کارفرما چه کسی است ؟ 14
کارگاه چه محلی است ؟ 15
قرارداد کار چیست ؟ 15
تعلیق قرارداد کار چیست ؟ 15
جبران خسارت و پرداخت مزایا پایان کار 16
خاتمه قرار داد کار 16
جرائم و مجازاتها 17
مستمری بازنشستگاه و تعیین سن بازنشستگی 18
شرایط بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی 18
غرامت دستمزد ایام بیماری 18
شرایط دریافت غرامت دستمزد در ایام بیماری 19
نحوه محاسبه میزان غرامت دستمزد ایام بیماری 19
کمک هزینه باردار و مرخصی زایمان 20
مقرری بیکاری 20
کمک هزینه ازدواج 21
شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج 21
حسابداری حقوق و دستمزد 21
تعریف حقوق و دستمزد 22
مدت کار و مدت اضافه کاری چیست ؟ 23
نوبت کاری 23
شب کاری 23
حق اولاد 24
حق خواربار و مسکن 24
ماموریت 24
ایاب و ذهاب و کمکهای غیرنقدی 24
تعطیلات و مرخصی ها 25
عیدی و پاداش پایان سال 25
کسور قانونی چیست ؟ 25
حق بیمه های اجتماعی 26
دفترچه بیمه 27
مستمری بازنشستگان 27
انواع بیمه 27
اجرائیات 28
صورت دستمزد ( حقوق و مزایا ) چیست ؟ 28
جریمه دیر کرد کسور قانونی 28
کسور توافقی چیست ؟ 29
نحوه پرداخت حقوق و دستمزد 29
قسمتهای مختلف یک کارگاه 29
قسمت کارگزینی 30
قسمت زمان سنجی 30
قسمت ثبت اوقات کار 30
قسمت برنامه ریزی 30
روش ثبت لیست حقوق در دفاتر روزنامه و کل 31
مرخصی استعلاجی چیست ؟ 32
نحوه پرداخت پاداش 33
اوقات تلف شده 34
نحوه پرداخت سنوات خدمت 34
طریقه ثبت لیست حقوق و دستمزد 34
سیستم حقوق و دستمزد در شرکت خوشگوار: 35
سنوات 36
مرخصی استحقاقی 36
اضافه کاری 36
نوبت کاری 36
عیدی و پاداش 37
حق شورا 37
کنترلهای لازم برای کارکرد ها : انتقال کارکرد به لیست حقوق ، پرداخت حقوق : 37
شیوه های مختلف پرداخت حقوق و معایب و مزیتهای هر کدام : 38
صندوق : 38
عابر بانک (بانک ملی) : 38
1_ تعریف سیستم حقوق و دستمزد : 38
2_ انواع سیستم های پرداخت حقوق در کنترل : 38
توضیح کالا در مورد سیستم حقوق مورد نظر در پروژه 39
کسورات حقوق 39
پرداخت حقوق و دستمزد : 39
روش انجام حسابداری حقوق و دستمزد : 40
نحوه سیستم هزینه های حقوق و دستمزد : 40
صورت خلاصه هزینه های حقوق و دستمزد : 40
مزایای حقوق و دستمزد : 40
فصل چهارم : نتیجه گیر ی و پیشنهادات 42
نتیجه گیری و پیشنهادات 42
شرکت سهامی خاص خوشگوار 43
(خلاصه پرونده پرسنلی ) 43
شرکت سهامی خاص خوشگوار 45
(تسویه حساب ) 45
حکم کارگزینی 46
لیست بیمه 47
لیست مالیات 48
شرکت سهامی خاص خوشگوار 48
شرکت سهامی خاص خوشگوار 49
(برگ مرخصی) 49
فرم استخدامی شرکت خوشگوار 50
بسمه تعالی 52
( قرارداد کار مدت موقت ) 52

7
سیستم حقوق و دستمزد شرکت خوشگوار


تعداد صفحات : 58 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود