1
2
مدرس: مهندس جمشیدزاده دیماه 1387
دوره تخصصی قوانین و مقررات شهرسازی
3
دوره تخصصی قوانین و مقررات شهرسازی
موضوعات مرتبط:
کلیات و مفهوم شهر و شهرسازی
خدمات واحدهای فنی و نوسازی مناطق
مراحل صدور پروانه ساختمانی و تمدید آن
نحوه ارائه نقشه های معماری، محاسباتی و تاسیساتی
آیین نامه اجرایی قانون حفظ کاربری اراضی و باعات
مدارک لازم برای صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
مراحل اجرایی صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
ضوابط تفکیک
ماده صد
آیین نامه رسیدگی به تخلفات
کار عملی
4
قوانین و مقررات شهرسازی
تعاریف و مفاهیم مرتبط با شهر
محدوده های شهری
طرح های توسعه شهری
نهادهای متولی امور توسعه شهری
انواع نقشه های شهری
کلیات حقوق و قوانین شهرسازی و مقررات مرتبط
کمیسیون های مرتبط با ضوابط شهرسازی
قوانین و مقررات مربوط به شکل گیری سیما و منظر شهری
5
تعاریف و مفاهیم مرتبط با شهر
شهرمحلی است با حدود قانونی که در محدوده جغرافیایی بخش واقع شده و از نظر بافت ساختمانی،اشتغال و سایر عوامل دارای سیمایی با ویژگیهای خاص خود بوده به طوری که اکثریت ساکنان دایمی آن در مشاغل کسب،تجارت،صنعت،کشاورزی،خدمات و فعالیتهای اداری اشتغال داشته و در زمینه خدمات شهری از خودکفایی نسبی برخوردار و کانون مبادلات اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی و سیاسی حوزه جذب و نفوذ پیرامون خود بوده و حداقل ادارای ده هزار نفر جمعیت باشد.(ماده4 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری)
هر مکان جمعیتی که شهرداری داشته باشد شهر نامیده می شود.(مرکز آمار ایران سرشماری نفوس و مسکن)
در هر محل که جمعیت آن حداقل به 5000نفر بالغ باشد شهرداری تاسیس می گردد. (ماده1قانون شهرداری)
شهرجدید: به نقاط جمعیتی اطلاق می گردد که در چارچوب طرح مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران که از این پس به اختصار شورای عالی نامیده می شود در خارج از محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها (هرکدام که بزرگتر باشد) برای اسکان حداقل سی هزار نفر به اضافه ساختمانها و تاسیسات موردنیاز عمومی، خدماتی، اجتماعی و اقتصادی ساکنان آن پیش بینی می شود.(قانون ایجاد شهرهای جدید)
6
شهر= شهرداری؟
قانون شهرداری مصوب 1334 با اصلاحات و ملحقات آن بموجب قانون مصوب 1345
(فصل اول :در تاسیس شهرداری )
ماده1- در هر محل که جمعیت آن حداقل به پنج هزار نفر بالغ باشد شهرداری تاسیس می گردد.
تبصره1- در هر نقطه ایکه از نظر موقعیت و اهمیت تشکیل نفر بالغ نشود وزارت کشور می تواند در آن محل دستور تشکیل انجمن و شهرداری بدهد و چنانچه پس از تشکیل شهرداری در نقاط مزبور ضمن عمل معلوم شود عوارض وصولی تکافوی هزینه شهرداری را نمی نماید و با در نظر گرفتن وضع اقتصادی و مالی محل برا اداره امور شهرداری درآمد جدیدی نمی توان تهیه نمود وزارت کشور مجاز است شهرداری این قبیل نقاط را منحل نماید.
تبصره 2- در نقاطی که فقط در بعضی از فصول برقراری شهرداری لازم باشد فصل مزبور و همچنین برای چند محل که به یکدیگر نزدیک و جمعاً اقتضای تشکیل شهرداری داشته باشند می توان یک شهرداری تاسیس کرد.
ماده2- حدود حوزه هر شهرداری بوسیله شهرداری با تصویب انجمن شهر تعیین می شود و پس از موافقت شورای شهرستان و تصویب وزارت کشور قابل اجرا است.
ماده3- شهرداری دارای شخصیت حقوقی است.
7
فرآیند تاسیس شهرداری
در اجرای ماده اول قانون شهرداری مصوب 11 تیرماه 1334 کمیسیونهای مشترک مجلیسین آیین نامه زیر وضع می شود که در مورد تاسیس شهرداری رعایت گردد.
ماده 1- برای تشکیل شهرداری در هر محل باید نکات زیر جمع آوری و مورد بررسی قرار گیرد:
تعداد جمعیت محل.
تعداد دکانهای دایر.
تعداد گرمابه،گاراژ، کاروانسرا،مهمانحانه،رستوران،قهوه خانه.
تعداد کشتارگاه روزانه.
انواع عوارض ممکن الوصول که متناسب با استعداد اقتصادی اهالی باشد با تععین درآمد هر یک.
برآورد تقریبی هزینه پرسنلی،اداری و تنظیف و روشنایی.
ادارات و سازمانهای دولتی محل.
بنگاههای ملی، کارخانجات، معادن و شرکت ها.
تهیه یک نسخه نقشه یا کروکی محل مورد نظر با تعیین حدود آن.
تعداد دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق.
تعداد مدارس.
فاصله محل به مرکز بخش
فاصله محل به مرکز شهرستان.
فاصله محل به نزدیکترین شهرداری.
فاصله محل به جاده عمومی(دولتی).
آیا بازار هفتگی دارد یا خیر و اگر دارد چه روز در هفته است.
ادامه
8
فرآیند تاسیس شهرداری
خصوصیات محلی دیگر از قبیل وجود ییلاق، ساحل دریا، آب معدنی، بقا, متبرکه،آثار تاریخی و واقع بودن در مسیر عبور ایلات در ییلاق و قشلاق و غیره.
ارسال عین تقاضای وجوه اهالی دایر تاسیس شهرداری.
ارسال گواهی دارایی محل نسبت به عوارض توام با مالیات موضوع مفاد ماده 78 قانون شهرداری.
اظهار نظر فرمانداری و استانداری.
تبصره- برای چند محل که به یکدیگر نزدیک و جمعاً اقتضای تشکیل شهرداری را داشته باشند باید جمعیت و نام هر محل و فاصله آنها از یکدیگر و میزان درآمد پیش بینی شده هر محل جداگانه تعیین شود.
ماده 2- تعیین میزان درآمد پیش بینی شده سالیانه و همچنین تعیین نوع عوارض ممکن تا وصول باید با کمال دقت و با مشورت مقامات و مطلعین محلی صورت گرفته و با توجه به اوضلع و احوال محل حداقل ممکن در نظر گرفته شود به نحوی که در عمل هیچگونه اشکالی متصور نباشد.
ماده3- فرمانداریها مکلفند با رعایت مواد فوق اطلاعات مذکور در ماده اول را با کمال دقت و صحت جمع آوری نموده و در مقابل هر یک از نکات مورد نظر تحت همان شماره ردیف نفیاً یا اثباتاً پاسخ مقتضی بدهند و به نام اینکه مثلاً محل فاقد اداره دولتی و یا مهمانخانه است،ردیف مربوط را ناقص و بلاجواب نگذارند.
ماده4- در محلهایی که بنا به مقتضیات خاص ایجاد شهرداری فقط در فصل معینی لازم تشخیص گردد ابتدا و انتهای دوره فعالیت شهرداری با توجه به اوضاع و احوال و مقتضیات محلی پیشنهاد می شود. بدیهی است پیش بینی درآمد و هزینه باید فقط برای دوره عمل شهرداری فصلی باضافه 15 روز قبل برای تهیه مقدمات و 15 روز بعد از دوره عمل شهرداری فصلی برای تیه و تصفیه حساب در نظر گرفته و بر مدت عمل اضافه شود.
تعهد کارگزینی و اداری فقط برای مدتی است که این قبیل شهرداریها دایر است و پس از خاتمه فصل کلیه سوابق امر و پرونده ها و حساب شهرداری فصلی به انجمن شهرداری فصلی تسلیم می گردد.
ماده5- اطلاعات واصله از شهرستانها باید در استانداری مربوط مورد رسیدگی واقع و با اظهار نظر به وزارت کشور گزارش داده شود.
ماقبل
9
محدوده های شهری
آنچه که از تعاریف شهر بر می آید هر شهری براساس نوع عملکرد خود باید دارای محدوده هایی باشد تا نحوه خدمت رسانی و نوع مداخله در حوزه های مختلف آن به راحتی برای نهادهای تصمیم گیر در توسعه شهر به راحتی صورت گیرد.
لذا محدوده های زیر برای برای هر شهری می توان متصور شد:
محدوده قانونی
حریم قانونی
حوزه شهرداری(محدوده خدماتی)
حدود مصوب شهر
حوزه استحفاظی
حریم استحفاظی
محدوده نهایی
محدوده نفوذی
10
تعاریف مربوط به محدوده های شهری
قوانین مربوط به محدوده های شهری
قانون شهرداری( ماده 99)
قانون تعاریف و تقسیمات کشوری (ماده 4)
قانون زمین شهری
قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها
12
قانون شهرداری( ماده 99)
شهرداریها مکلفند در مورد حریم شهر اقدامات زیر را بنمایند:
1 – تعیین حدود حریم و تهیه نقشه جامع شهرسازی با توجه به توسعه احتمالی شهر.
2 – تهیه مقرراتی برای کلیه اقدامات عمرانی از قبیل قطعه بندی و تفکیک اراضی – خیابان کشی – ایجاد باغ و ساختمان – ایجاد کارگاه و کارخانه و همچنین تهیه مقررات مربوط به حفظ بهداشت عمومی مخصوص به حریم شهر با توجه به نقشه عمرانی شهر.
حریم و نقشه جامع شهرسازی و مقررات مذکور پس از تصویب انجمن شهر و تایید وزارت کشور برای اطلاع عموم آگهی و به موقع اجرا گذاشته خواهد شد.
تبصره 1 – تغییر حدود فعلی شهرها از لحاظ اجرای مقررات قانون اصلاحات ارضی تاثیری نخواهد داشت .
تبصره 2 – عوارضی که از عقد قراردادها عاید می گردد بایستی تماما به شهرداریهای محل اجرای قرارداد پرداخت گردد.
تبصره 3 – عوارض ساختمانها و اراضی واقع در محدوده شهر که خدمات شهری (آب – برق – نظافت – آسفالت ) نسبت به آنها انجام نشده فقط به تناسب (5)/(1) خدمات انجام شده دریافت می گردد.
13
قانون شهرداری( ماده 99)
قانون شهرداری( ماده 99)
3 – به منظور حفظ بافت فرهنگی – سیاسی و اجتماعی تهران و شهرستانهای کرج ، ورامین ، شهریار و بخشهای تابع ری و شمیرانات ، دولت مکلف است حداکثر ظرف مدت 3 ماه نسبت به اصلاح حریم شهر تهران ، کرج ، ورامین ، شهریار و بخشهای تابعه ری و شمیرانات بر اساس قانون تقسیمات کشوری و منطبق بر محدوده قانونی شهرستانهای مذکور اقدام نماید.
هزینه های حاصل از اجرای این بند از محل درآمد موضوع تبصره 2 این قانون تامین خواهد شد.
نقاطی که در اجرای این قانون از حریم شهرداریهای مذکور جدا می شوند در صورتی که در محدوده قانونی و استحفاظی شهر دیگری قرار گیرند عوارض متعلقه کماکان توسط شهرداری مربوط دریافت خواهد شد. و در غیر این صورت توسط بخشداری مربوط اخذ و به حساب خزانه واریز می گردد.
همه ساله لااقل معادل 80% وجوه واریزی مذکور در بودجه سالانه کل کشور برای فعالیتهای عمرانی موضوع تبصره 3 این قانون منظور خواهد شد.
تبصره 1 – به منظور حفاظت از حریم مصوب شهرهای استان تهران ، شهرداریهای مربوطه مکلفند از مقررات تبصره ذیل ماده 2 قانون نظارت بر گسترش شهر تهران مصوب 17/5/1352 استفاده نمایند.
تبصره 2 – به منظور جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهرها و نحوه رسیدگی به موارد تخلف کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت کشور، قوه قضاییه و وزارت مسکن و شهرسازی در استانداریها تشکیل خواهد شد. کمیسیون حسب مورد و با توجه به طرح جامع (چنانچه طرح جامع به تصویب نرسیده باشد با رعایت ماده 4 آیین نامه احداث بنا در خارج از محدوده قانونی و حریم شهرها مصوب 1355) نسبت به صدور رای قلع بنا یا جریمه معادل پنجاه درصد تا هفتاد درصد قیمت روز اعیانی تکمیل شده اقدام خواهد نمود.
مراجع ذیربط موظفند برای ساختمانهایی که طبق مقررات این قانون و نظر کمیسیون برای آنها جریمه تعیین و پرداخت گردیده در صورت درخواست صاحبان آنها برابر گواهی پایان کار صادر نمایند.
تبصره 3 – شهرداریهای سراسر کشور مکلفند علاوه بر اعتبارات دولتی حداقل هشتاد درصد از عوارض و درآمدهایی را که از حریم استحفاظی شهرها کسب می نمایند با نظارت فرمانداری و بخشداری ذیربط در جهت عمران و آبادانی روستاها و شهرکهای واقع در حریم خصوصا در جهت راه سازی ، آموزش و پرورش ، بهداشت ، تامین آب آشامیدنی و کشاورزی هزینه نمایند. ( بند 3 و تبصره های آن الحاقی 1/12/1372 است)
14
قانون تعاریف و تقسیمات کشوری (ماده 4)
تبصره 1 – تعیین محدوده شهری به پیشنهاد شورای شهر و تصویب وزارتین کشور و مسکن و شهرسازی خواهد بود.
تبصره 2 – محله . مجموعه ساختمانهای مسکونی و خدماتی است که از لحاظ بافت اجتماعی ساکنانش خود را اهل آن محل می دانند و دارای محدوده معین است حدود محله های شهر تابع تقسیمات شهرداری خواهد بود.
تبصره 3 – منطقه . در شهرهای بزرگ از به هم پیوستن چند محله ، منطقه شهری تشکیل می شود.
تبصره 4 – حوزه شهری . به کلیه نقاطی اطلاق می شود که در داخل و خارج محدوده قانونی شهر قرار داشته و از حدود ثبتی و عرفی واحدی تبعیت کنند.
15
قانون تعاریف و تقسیمات کشوری (ماده 4)
قانون تعاریف و تقسیمات کشوری (ماده 4)
ماده 13 – هر گونه انتزاع ، الحاق ، تبدیل ، ایجاد و ادغام و نیز تعیین و تغییر مرکزیت و تغییر نام و نامگذاری واحدهای تقسیمات کشوری ، بجز استان بنا به پیشنهاد وزارت کشور و تصویب هیات وزیران خواهد بود.
ماده 14 – رعایت محدوده کلیه واحدهای تقسیماتی برای تمامی واحدها و سازمانهای اداری (اجرایی و قضایی ) و نهادهای انقلاب اسلامی کشور لازم است .
قانون زمین شهری
ماده 2ـ اراضی شهری زمین هایی است که در محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها و شهرکها قرار گرفته است.
تصویبنامه راجع به تعاریف محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها مورد عمل در قانون زمین شهری
1ـ محدوده قانونی شهرهای مورد عمل قانون زمین شهری محدودهای است که مطابق تبصره 1 ماده 4 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب 1362 تعیین میشود بدیهی است در تصویب محدوده مزبور طرحهای جامع معتبر شهرها لحاظ خواهد شد.
2ـ حریم استحفاظی موضوع قانون زمین شهری عبارتست از حریم مصوب شهرها که بزرگتر و دربرگیرنده محدوده قانونی بوده و در اجرای ماده 99 قانون شهرداری تعیین شده یا میشود چنانچه محدوده نهائی مشخص شده در طرح مصوب جامع یا هادی شهر بزرگتر از محدوده قانونی مصوب شهر و در شهرهای دارای حریم مصوب بزرگتر از حریم شهر باشد محدوده نهائی طرحهای مذکور حریم استحفاظی محسوب خواهد شد در این صورت انجام اقداماتی از قبیل پروانه ساختمانی مساحت زیربنا و … موضوع آئیننامه مربوط به استفاده از اراضی و احداث بنا و تاسیسات در خارج از محدوده قانونی و حریم شهرها مصوب 1355 بر روی اراضی حد فاصل بین محدوده قانونی یا حریم مصوب شهر و محدوده نهائی طرحهای مذکور بر اساس مقررات آئیننامه مزبور و با رعایت تصمیمات شورایعالی شهرسازی صورت خواهد گرفت".
نخستوزیر
18
قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها
ماده1ـ محدوده شهر عبارت است از حد کالبدی موجود شهر و توسعه آتی در دوره طرح جامع و تا تهیه طرح مذکور در طرح هادی شهر که ضوابط و مقررات شهرسازی در آن لازم الاجراء می باشد.
ماده2ـ حریم شهر عبارت است از قسمتی از اراضی بلافصل پیرامون محدوده شهر که نظارت و کنترل شهرداری در آن ضرورت دارد و از مرز تقسیمات کشوری شهرستان و بخش مربوط تجاوز ننماید.
19
انواع طرحهای توسعه شهری
الف- طرحهای ملی و منطقه ای
ب- طرحهای ناحیه ای
ج- طرح های شهری
د- طرحهای توسعه و عمران شهری
ه- سایر طرح های
20
انواع طرحهای توسعه شهری
طرحهای ملی و منطقه ای
طرح کالبدی ملی
طرح جامع سرزمین
طرح کالبدی منطقه ای
طرحهای ناحیه ای
طرح توسعه و عمران (جامع ناحیه ای)
طرح مجموعه شهری
21
انواع طرحهای توسعه شهری
طرح های شهری
طرح جامع شهر
طرح تفصیلی طرح تفصیلی
طرحهای بهسازی، نوسازی، بازسازی و مرمت بافت ها
طرح آماده سازی توسعه های جدید در شهرها
طراحی شهری
ادامه
22
انواع طرحهای توسعه شهری
ادامه… طرح های شهری
6- طرح تفصیلی موضوعی
7- طرح تفصیلی موضعی
8- طرح هادی شهری
9- طرح شهرهای جدید
10-طرح شهرک های مسکونی
11- طرح سایر شهرک ها
ماقبل
23
انواع طرحهای توسعه شهری
طرحهای توسعه و عمران
طرح هادی روستا
طرح ساماندهی فضا و سکونتگاه های روستایی
طرح توسعه مناطق محروم کشور
طرح توسعه عشایری
– سایر طرح ها
طرح های ویژه
طرح سیاحتی و جهانگردی
24
کمیسیون های مرتبط
شورای عالی شهرسازی و معماری
شورای برنامه ریزی توسعه استان
شورای شهرسازی و معماری استان
کمیسیون ماده 5
کمیسیون ماده 100
کمیسیون ماده 13
25
کمیسیون ماده 100
ماده 100: مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نماید0شهرداری می تواند از عملیات ساختمانی ساختمانهای بدون پروانه یا مخالف پروانه بوسیله مامورین خود اعم از آنکه ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد جلوگیری نماید0
ادامه
26
کمیسیون ماده 100
سیرتاریخی
تشکیل (تصویب ماده صد در سال1345)
تکمیل (الحاق تبصره های 1و2 -5/4/1352)
تشدید فعالیتهای کمیسیون (تصویب تبصره ذیل بند 24 ماده 55قانون شهرداریها-17/5/1352)
بسط دامنه وظایف کمیسیون(تصویب قانون الحاقی6تبصره به ماده صد قانون شهرداریها-5/6/1356)
تطابق وظایف کمیسیون با واقعیتها و نیازهای روز(اصلاح تبصره های 2الی8 والحاق تبصره های 9-10-11به ماده صد قانون شهرداریها در شورای انقلاب – 1/7/1358)
ماقبل
27
کمیسیون ماده 100
صدور پروانه
مراحل صدور پروانه ساختمانی و تمدید آن
ارائه تقاضا و مدارک تشکیل پرونده
بازدید از محل و تهیه گزارش
اظهار نظر طرح تفصیلی
تعیین برو کف
صدور دستور تهیه نقشه
ارائه نقشه از طرف متقاضی به همراه معرفی مهندس طراح
کنترل نقشه
ارائه نقشه محاسبات و معرفی مهندس محاسب
صدور قبض عوارض مربوطه و اعلام وصول
تهیه پیش نویس پروانه
مراجعه مالک و ناظر به شهرداری جهت امضاء ظهر پروانه
عدم خلاف و پایان کار
مدارک لازم برای صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
اصل سند و کپی آن
اصل مفاصا حساب نوسازی
تقاضای مالک یا وکیل قانونی او
ارائه صورت مجلس و نقشه تفکیکی(برای املاکی که آپارتمانی هستند)
ارائه گزارش مرحله ای ناظر
ارائه گزارش ناظر مبنی بر اتمام ساختمان و ارائه برگ سبز پایانکار ساختمان
تبصره
در صورتی که ساختمان فاقد پروانه و سابقه در شهرداری است:
ارائه نقشه 2000/1 که محل دقیق ملک روی آن مشخص باشد
جهت ساختمان های غیر مسکونی(تجاری،اداری، صنعتی و…)و ارائه مدارک کسبی قبل از تهیه نقشه جامع شهر
مراحل اجرایی صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
الف – در صورتی که ساختمان خلاف نداشته باشد.
ارائه تقاضا
بازدید از محل
اظهار نظر طرح تفصیلی و بروکف
تائید رئیس نظارت فنی
تائید معاون شهرسازی و معماری
صدور مجوز
مراحل اجرایی صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
ب- درصورتیکه ساختمان خلاف داشته باشد.
ارائه تقاضا
بازدید از محل
اظهار نظر طرح تفصیلی و بروکف
تعیین خلاف
خلاف در حد کمیسیون داخلی است.
خلاف در حد کمیسیون های ماده صد است.
مراحل اجرایی صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
خلاف در حد کمیسیون داخلی است.
طرح در کمیسیون داخلی
محاسبه عوارض
پرداخت عوارض
معرفی مهندس ناظر (در صورت نیاز)
صدور مجوز
اعضاء کمیسون داخلی:
شهردار ،
معاون شهرسازی،
رئیس نظارت فنی
خلافهای که در کمیسیون داخلی بررسی می شوند:
1- عدم رعایت ضوابط فنی و شهرسازی در ساختمان مثل:
کمتر اجراء کردن نورگیر ، پاسیو و حیاط خلوت،
عرض شیب رمپ،
پیشروی طولی ساختمان نسبت به ساختمان همسایه ها (منوط به رضایت کتبی آنها)،
عرض در ورودی پارکینگ،
2- ساختمان های بدون پروانه …
ساختمان های بدون پروانه یا مازاد بر پروانه و حداکثر تا متراژ50 متر مربع مازاد بر تراکم مجاز
عدم احداث پارکینگ واحدهای مسکونی
احداث اضافه اشکوب به صورت پی روی پی
احداث باریکه سازی
عدم رعایت 60% طول و مساحت مجاز
مراحل اجرایی صدور گواهی عدم خلاف و پایان کار
خلاف در حد کمیسیون های ماده صد است.
تهیه فرم خلاف
ارسال پرونده به کمیسیون های ماده صد
طرح در کمیسوین بدوی(یا تجدید نظر)
اعاده پرونده به شهرداری
ارسال برای اجرای احکام
پرداخت جرایم
پرداخت عوارض
معرفی مهندس ناظر(درصورت نیاز)
صدور مجوز
تفکیک اراضی و املاک
مدارک لازم برای اعیانی ساختمان: مدارک لازم: 1- اصل شناسنامه ساختمان 2- فرم درخواست تفکیک اعیانی( تکمیل شده توسط مالک) 3- اصل و فتوکپی مدرک مالکیت 4- اصل و فتوکپی شناسنامه مالک یا مالکین 5- فیش نوسازی 6- نقشه های معماری منطبق با وضع موجود و مندرجات گواهی پایان ساختمان مراحل صدور مجوز تفکیک اعیانی: 1- دریافت و تکمیل فرم درخواست تفکیک اعیانی 2- ارائه نقشه های معماری و اخذ دستور "صدور مجوز تفکیک" از معاون یا مسئول شهرسازی منطقه(در صورت عدم نیاز به بازدید) 3- مراجعه به واحد محاسبات جهت کنترل های لازم 4- تنظیم نامه به اداره ثبت توسط مسئول مربوطه 5- تایید کپی پایان ساخت و نقشه های معماری وضع موجود توسط معاون یا مسئول شهرسازی منطقه 6- صدور مجوز تفکیک • مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک و ارائه کپی نقشه های معماری وضع موجود و کپی گواهی پایان ساخت و مجوز تفکیک اعیانی که همگی دارای امضاء معاون یا مسئول شهرسازی و ممهور به مهر شهرداری منطقه باشد.
تفکیک اراضی و املاک
مدارک لازم برای تفکیک عرصه: 1- اصل و فتوکپی سند مالکیت 2- اصل و فتوکپی شناسنامه مالک یا مالکین 3- اصل و فتوکپی وکالت نامه و شناسنامه وکیل (در معامله وکالتی) 4- فیش نوسازی 5- فرم درخواست تفکیک (تکمیل شده توسط مالک) مراحل صدور مجوز تفکیک: 1- ارائه فرم درخواست تفکیک و اخذ دستور بازدید از معاون یا مسئول شهرسازی منطقه 2- تعیین نوبت بازدید 3- بازدید از محل مورد تقاضا و تهیه گزارش 4- تنظیم کارت گذر بندی 5- اخذ دستور از معاون یا مسئول شهرسازی مبنی بر تهیه نقشه تفکیکی 6- ارائه نقشه تفکیکی 7- بررسی و تصویب نقشه تفکیکی در شورای شهرسازی منطقه 8- محاسبه و صدور فیش و پرداخت کلیه عوارض متعلقه 9- تهیه پیش نویس نامه به اداره ثبت توسط مسئول تشکیل پرونده 10- ممهور کردن نامه فوق و نقشه تفکیکی به مهر شهرداری منطقه پس از تایید مسئول طرح تفصیلی، محاسب زیربنا، معاون یا مسئول شهرسازی و شهردار یا معاون اداری- مالی منطقه • مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک با ارائه نقشه تفکیکی تایید شده توسط شهرداری و مجوز مربوطه جهت اخذ سند مالکیت پس از طی مراحل فوق