تارا فایل

دانلود طرح توجیهی چیپس




طرح کسب و کار
(Business Plan)

عنوان طرح

نام و نام خانوادگی طراح :

– مشخصات محل اجرای طرح :
* استان:مرکزی
* شهرستان : اراک .
* بخش : مرکزی
* ابعاد ومساحت محل اجرای طرح
زمینی به مساحت 1500 متر مربع
* نزدیکترین شهر وفاصله آن تا محل کسب و کار
در 5 کیلومتری شهراراک واقع است .
* فاصله محل استقرارکسب و کار تا جاده اصلی ،نوع راه و جاده مربوطه
. در کنار جاده اصلی
* امکانات تامین موادو لوازم در محل
وجود دارد
* امکانات تامین نیروی کار ماهر در منطقه
وجود دارد.

د- میزان سرمایه گذاری :
سرمایه کل
آورده کارآفرین
آورده سهامداران
تسهیلات
07/3426

و- میزان اشتغال زایی طرح (پیش بینی ):
14 نفر

2- خلاصه مدیریتی /اجرایی

3- تجزیه و تحلیل صنعت
الف- تجزیه و تحلیل محیطی
* محیط کسب وکار
با توجه به اینکه محیط کار در نزدیکی شهراراک واقع است امکان رفت وآمده به محل کار به آسانی امکان پذیری است و درمحل کار از امکانات رفاهی برخودار است

* فرهنگ (اعتقادات مذهبی ،فرهنگ مصرف ،آداب و رسوم )
اعتقادات و آداب ورسوم هیچ گونه تضادی با طرح ندارد
* اقتصاد
با توجه به اینکه عموم مردم از مشتریان این طرح هستند و با توجه به قیمت پائین این محصول از لحاظ اقتصادی مشکلی بوجود نمی آید
* تغییرات جمعیتی
باتوجه به افزایش میزان جمعیت تقاضا باری این محصو ل هم افزایش می یابد در نتیجه تاثیر خوبی بربازار درا د.
ب- تجزیه و تحلیل بازار
* اندازه بازارو نرخ رشد
با توجه به اینکه مشتریان دراین طرح خانواده ها هستند و با توجه به پی بردن خانواده ها به مزایای چیپس همیچنین تنوع و خوشمزگی محصول تولیدی نرخ رشد بالایی برا این محصول انتظار داریم ..

* بررسی روندهای بازار
باتوجه به اینکه چیپس به عنوان تنقلات در بین خانواده ها رواج پیدا کرده است وگرایش روز افزون خانواده ها مخصوصا جوانان ، به این محصول روند رو به رشدی برای بازار محصول انتظار داریم .
* ساختار بازار
ساختار بازار به گونه ای است که کیفیثت محصول با توجه به بحث غذایی بودن محصول وارد وتنها راه موفقیت تنوع در محصول و کیفیت بالای ان است .
* بررسی رقبا
رقبا دراین طرح تولیدکنندگان چیپس هستند که با توجه به کیفیت بالای محصول و ازرقابت قابل قبول برخودار است .

* تجزیه و تحلیل عرضه و تقاضا
متقاضیان این طرح در واقع خانواده ها وبخصوص جوانان می باشند که با توجه به تقاضای آنها می توان به عرضه ی محصول پرداخت

آیا به بازار جهانی و صادرات فکر می کنید؟برنامه شما برای ورود به بازار چیست ؟
خیر –
* بررسی قیمت
سعی بر آن است که قیمت تمام شده چیپس تولیدی کمتر از موارد مشابه آن در بازار باشد .
ج- تجزیه و تحلیل فنی
* رویه های تولید (وضع موجود)
بایستی ازسیب زمینی های مرغوب و از نیروهای کارآمد ود ستگاه های مجهزی شستشوی سیب زمینی استفاده کرد
* تکنولوژی تولید
ازروشهای جدید جهت تولید محصول استفاده می کنیم .

دیدگاه /چشم انداز
باتوجه به گرایش به مصرف چیپس به عنوان یک محصول انرژی زا و افزایش روز افزون جمعیت چشم انداز روشنی پیش روی طرح داریم .
* ماوریت
تولید چیپس با کیفیت
* اهداف اصلی
جلب رضایت مشتری – کیفیت محصول – تنوع
* راهبردها (تولید/ فروش /خدمات)
برای رسیدن به اهداف بایستی از نیروهای با تجربه در امر شناسایی مواد مرغوب اولیه چیپس ( سیب زمینی ) و بکارگیری دستگاه های مجهز و عرضه بموقع کالا به باز ار مصرف

* برنامه ها
بعد از اخذ مجوز و آماده سازی محل کار با دعوت از نیروی کار مستعد به تولید یک محصول با کیفیت بپردازیم .
5- معرفی محصولات (کالا/خدمات)
* معرفی محصول
چیپس – که از سیب زمینی و مواد افزودنی تهیه می شود.
* مزیت های رقابتی محصولات
کیفیت و تنوع محصول
* معرفی آمیخته بازاریابی محصول
ازطریق تبلیغات
6- برنامه عملیاتی و تولید
* فناوری و روش تولید مناسب
از روشهای جدید تولید چیپس استفاده می شود.
* مراحل و فرآیند تولید
تهیه سیب زمینی مناسب – کندن پوست آ ن- تهیه تراشه های نازک از آن – عملیات ضد عفونی – مرحله سرخ کردن – مرحله نمک زدن – مرحله خشک کردن و بسته بندی
* مواد اولیه و بسته بندی
سیب زمینی – روغن نباتی – نمک طعام – اسانس – سلفون – کارتن
* برآورد نیروی انسانی مورد نیاز
ردیف
عنوان پست سازمانی
تخصص یا تحصیلات
تعدادنفر
متوسط حقوق و مزایای ماهیانه
متوسط حقوق ومزایای پرداختی سالیانه
1
مدیریت

1
5000000
60
2
امور مالی و خدمات

2
2200000
8/52
3
نگهبان

1
2000000
24
مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما( معادل 70% جمع حقوق)
76/95
4
مدیر تولید

1
4000000
48
5
کارگر ماهر

2
3000000
72
6
کارگر نیمه ماهر

4
2500000
120
7
کارگر ساده

3
1800000
8/64
مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما( معادل 70% جمع حقوق)
36/213
9

10

11

12

13

جمع کل
72/750

* برنامه کنترل کیفیت
درتمام مراحل تولید از آزمایشهای کنترل کیفیت بهره گیریم
* برآورد فضای مورد نیاز طرح
زمینی به مساحت 1500 متر مربع – که محوطه سازی شده و داری ساختمان هایی می باشد.
تسطیح و محوطه سازی
شرح عملیات
متراژمورد نیاز
قیمت هرمتریا تر مربع
قیمت کل
تسطیح و خاکبرداری
1500
50000
75
دیوارکشی
120
500000
60
خیابان کشی

جدول بندی

فضای سبز
300
250000
75
پارکینگ

روشنایی محوطه

جمع

210

ساختمانها
ردیف
نوع ساختمان
تعداد
متراژ
مصالح مورد نیاز
هزینه هرمترمربع
هزینه کل
ملاحظات
1
انبارها

80

1000000
80

2
ساختمان اداری و سرویس ها

80

1200000
96

3
سالن تولید

500

1000000
500

4
نگهبانی و سرایداری

30

1200000
36

5
آزمایشگاه

30

1500000
45

جمع کل

720

757

ابزارآلات و وسایل فنی وآزمایشگاهی
ردیف
اقلام مورد نیاز
تعداد
هزینه واحد(هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
دستگاه شستشوی سیب زمینی
دستگاه سورتینگ سیب زمینی
سنگ گیر
پوست کن با سیستم مالشی
خلال و اسلایس کن
گرم کن مرحله اول با 40 درجه حرارت
گرم کن مرحله دوم با 80 درجه حرارت
خشک کن با باد گرم
سرخ کن سیب زمینی با تور غوطه وری و تمام استیل
نوار نقاله تمام استیل روغن چکان
بالابر مورب 3 متر با عرض 45 سانتیمتر
دستگاه بسته بندی
تابلوی فرمان
هزینه نصب و راه اندازی
1
1
1
1


جمع



5/735

تاسیسات
ردیف
شرح تاسیسات
تعداد/مقدار
(واحد)
مصرف سالیانه
هزینه یک واحد
(ریال)
هزینه کل
هزینه حمل و نصب
جمع کل
(ریال)
ملاحظات
1
اشنعاب برق، ترانس واحدات شبکه

100

2
چاه آب و انشعاب

80

3
سیستم سرمایش و گرمایش
یک سیستم

14

4
سیستم اطفای حریق و کمکهای اولیه
یک سری

5/10

5
مخزن سوخت
1

5/7

6
مخزن آب
1

9

7
تهویه

5/6

8
ژنراتور اضطراری

98

9
وسایل آزمایشگاهی
یک سری

42

10
پروژکتور حفاظتی

5/2

جمع
370

وسایط نقلیه
ردیف
نام وسایط نقلیه
مشخصات فنی
کشور سازنده
تعداد
قیمت
(سیف /سی انداف)
(ارز)
هزینه های داخلی
(ریال)
قیمت کل
(ریال)
خرید داخلی
(قیمت کل-ریال)
1

وانت نیسان

1

90.000.000
90

جمع

90

اداری و کارگاهی
ردیف
شرح وسایل
تعداد
مشخصات فنی
قیمت یک واحد
(ریال)
قیمت کل (ریال)
هزینه حمل و نصب
جمع کل
1

2
3

لوازم اداری(میز- صندلی- فایل- گوشی تلفن و …)
لوازم آشپزخانه
ابزارآلات کارگاهی (در صورت نیاز)

22

7
15

جمع
44

موادولیه و بسته بندی
ردیف
موادمورد نیاز
محل تهیه
ظرفیت مورد انتظار
میزان مصرف یک واحد محصول(با توجه به ضایعات عادی)
مصرف کل
واحد
ارزش سیف/
سی انداف با قیمت داخلی
(ریال)
هزینه های داخلی
(ریال)
قیمت کل در کارخانه
1
2
3
4
5

6

سیب زمینی
روغن نباتی
نمک طعام
اسانس
سلوفان با هزینه چاپ
کارتن

1750
50
100
500
12500

62500
تن
تن
تن
کیلوگرم
کیلوگرم

عدد

2000
8000
700
40
75

4
3500
400
70
20
5/937

250

جمع
77400


10819
5/5177

حقوق و دستمزد مستقیم و غیر مستقیم
ردیف
شرح
تعداد
حقوق و مزایای ماهانه
حقوق و مزایای سالیانه (15 ماه)
بیمه سهم کارفرما
دستمزد مستقیم تولید
دستمزد غیر مستقیم تولید
اداری وتوزیع و فروش
ملاحظات
1
مدیریت
1
5000000
60

2
امور مالی و خدمات
2
2200000
8/52

3
نگهبان
1
2000000
24

4
مدیر تولید
1
4000000
48

5
کارگر ماهر
2
3000000
72

6
کارگر نیمه ماهر
4
2500000
120

7
کارگر ساده
3
1800000
8/64

آب و برق و سوخت
ردیف
شرح
واحد
ظرفیت مورد انتظار
مصرف سالیانه
هزینه هرواحد
هزینه کل (ریال)
ملاحظات
1
برق مصرفی
کیلو وات

194400
200
88/38

2
آب مصرفی
مترمکعب

3000
250
75/0

3
گاز
کپسول

40
2000
08/0

4
گازوئیل
لیتر

148500
165
5025/24

5
بنزین
لیتر

8100
800
48/6

6
نفت

حجم کل

6925/70

تعمیرات و نگهداری
ردیف
شرح
درصد
مبلغ کل هزینه
1
محوطه سازی و ساختمانها
2
34/19
2
تاسیسات و تجهیزات
5
5/18
3
وسایط نقلیه
10
9
4
ماشین آلات و تجهیزات
5
77/36
5
تجهیزات اداری و کارگاهی
10
4/4
جمع

01/88

7- برنامه بازاریابی
الف- تحقیق و تحلیل بازار
* مشتریان
اکثریت شهروندان می باشند
* اندازه بازار
سطح اراک – در صورت مازاد سطح استان – استانهای دیگر

* تخمین سهم بازار فروش
سهم بالایی باز بازار فروش چیپس را در برمی گیرد.

* ارزیابی آینده بازار
با توجه به گرایش شهروندان بخصوص جوانان به مصرف چیپس آینده ی روبه رشدی برای بازار انتظار داریم .
* رقابت ،حساسیت ها و تهدیدات
رقابت در این بخش بسیار شدید است که با توجه به کیفیت بالای محصول تهدید جدی شامل طرح نمی باشد .
ب- راهبردهای بازاریابی
* قیمت گذاری
از طریق دولت انجام می گیرد.
* تبلیغات
از طریق رسانه ها – تلویزیون – رادیو – مطبوعات

* شیوه فروش
ارائه مستقیم به عمده فروشهای مواد غذایی و فروشگاه های مواد غذایی
* توزیع
از طریق فروشگاه های مواد غذیی در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
8- ساختار سازمانی
کارکنان ،عنوان پست سازمانی ،تعداد نفرات وشرح وظایف آنها چیست ؟
ردیف
عنوان پست سازمانی
تعدادنفرات
شرح وظایف
1
مدیریت
1

2
امور مالی و خدمات
2

3
نگهبان
1

4
مدیر تولید
1

5
کارگر ماهر
2

6
کارگر نیمه ماهر
4

7
کارگر ساده
3

10- ارزیابی و مدیریت خطر پذیری
رعایت نکات بهداشتی محصول – باید مد نظر قرار گیرد
11برآورد هزینه درگردش
شرح
مبلغ (هزارریال)
مواداولیه و بسته بندی (2 ماه مواد اولیه و بسته بندی)
92/862
تنخواه گردان 20 روز هزینه های تولید به جزء مواد اولیه و بسته بندی)
34/70
موجودی کالا

جمع کل
26/933
* نحوه سرمایه گذاری
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی

مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
81/2442
30

30
سرمایه در گردش
26/933
30

30
کل سرمایه گذاری
07/3376
30

30

* برآورد هزینه استهلاک (مبلغ به هزارریال )
شرح
ارزش دارایی
درصد
هزینه استهلاک سالیانه
محوطه سازی و ساختمانها
967
10
7/96
تاسیسات و تجهیزات
370
12
4/44
وسایط نقلیه
90
20
18
ماشین آلات و تجهیزات
49/735
10
55/73
تجهیزات اداری و کارگاهی
44
20
8/8

جمع کل
4488/241

هزینه تولید سالیانه
شرح
مبلغ (هزارریال)
مواد اولیه و بسته بندی
50/5177
حقوق و دستمزد کارکنان
72/750
سوخت و انرژی
69/70
تعمیر و نگهداری
01/88
هزینه اداری و فروش (1% فروش)
50/87
بیمه کارخانه (دو در هزار سرمایه ثابت)
99/4
پیش بینی نشده
35/304
استهلاک
45/

جمع کل
21/6725
* برآورد قیمت تمام شده محصول :

= قیمت تمام شده محصول
42/13450 ریال

* قیمت فروش محصول

8750 میلیون ریال

* محاسبه هزینه های ثابت و متغیر:
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل
(هزارریال)

مقدار
درصد
مقدار
درصد

مواد اولیه و بسته بندی
50/5177
100
00/0
0
50/5177
حقوق و دستمزد کارکنان
22/225
30
50/525
70
72/750
سوخت و انرژی
55/56
80
14/14
20
69/70
تعمیر و نگهداری
41/70
80
60/17
20
01/88
هزینه اداری و فروش (1% فروش)
50/87
100
00/0
0
50/87
بیمه کارخانه (دو در هزار سرمایه ثابت)
0
0
99/4
100
99/4
پیش بینی نشده
83/197
65
52/106
35
35/304
استهلاک
0
0
45/241
100
45/
جمع کل
01/5815

20/910

21/6725

* فروش کل
(قیمت فروش محصول ×میزان تولید سالیانه )= فروش کل
توجه:فروش به هزارریال محاسبه گردد.

* تعیین نقطه سربه سر:

= تولید در نقطه سربه سر
0/31%

* تعیین درصد فروش در نقطه سربه سر

100× = درصد فروش در نقطه سربه سر

55/2713 میلیون ریال

* سود و زیان ویژه (به هزارریال ):
(جمع هزینه های تولید- فروش کل)=سودوزیان ویژه
73/1679 میلیون ریال

* ارزش افزوده خالص و ناخالص :
(هزینه تعمیرات و نگهداری+انرژی +مواداولیه و بسته بندی )-فروش کل = ارزش افزوده ناخالص

79/3414 میلیون ریال

استهلاک قبل از بهره برداری -استهلاک – ارزش افزوده ناخالص = ارزش افزوده خالص
34/3147 میلیون ریال
* بازده فروش
= =نسبت سود ویژه به فروش (بازده فروش )

5/1 سال

* بازده کل دارایی :

= =نسبت سود ویژه به کل دارایی ها (بازده دارایی ها )

8/68%
* سرمایه ثابت سرانه
= =سرمایه ثابت سرانه

81/2492 میلیون ریال
* سرانه کل سرمایه گذاری
= = =سرمایه ثابت سرانه

07/3426 میلیون ریال
* نرخ بازدهی سرمایه
=سرمایه ثابت سرانه

8/68%
* دوره برگشت سرمایه

=دوره برگشت سرمایه

5/1 سال

11


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود