تارا فایل

دانلود طرح توجیهی شرکت طراحی صفحات وب و نرم افزاری


مقدمه:
بیشتر طراحان وب از نقطه نظر نگاه خود به طراحی وب می پردازند، آنها علاقمند هستند که خودشان را با استعارات مشخص و با تبلیغات فراوان نشان دهند. به هر جهت اینترنت برای شما ایجاد تجارت ونیز قابلیتی برای ارتباط نزدیک ارائه می دهد .
کاربران میتوانند اطلاعات و محصولاتی را که در خور نیازشان میباشد را پیدا کنند.
در این دوره شما با انواع ابزار های طراحی آشنا خواهید شد و به طبیعت آنها نیز پی خواهید برد . اینترنت معمولی ترین رسانه واسطه ای است که کاربر را آماده میسازد که تصمیم بگیرد که چه اطلاعاتی را میخواهد و باید برای رسیدن به آن به کجا مراجعه کند. این امر باعث میشود که بر خلاف رسانه های انتشاری، اینترنت یک رسانه تبادلی ( دو طرفه ) تلقی شود.
اکثراً رسانه ها تاثیر گذار هستند و هدف آنها ایجاد علاقه کافی است تا اینکه که سرانجام بتواند تبادل مطلوب راانجام دهند.
ماهیت خواندن یک مجله و یا دیدن برنامه های تلویزیون ذاتی و بالفطره نیست و معمولاً کار انفرادی است. در اصل عمل خواندن مطبوعات یا تماشای برنامه های تلویزیونی بالفطره عملی تبادلی نیست و در حقیقت بین عمل خواندن یا تماشای تلویزیون با عمل تبادل تفاوت وجود دارد. تنها تبادل انجام شده در مورد خوانندگان و بینندگان ، گرفتن اطلاعات از طریق خواندن یک کتاب یا مجله یا تماشای برنامه تلویزیون است. ( بصورت یک طرفه)
بنابراین ایجاد اطلاعات جهت رسانه های گروهی به راهکارهای متفاوت تری نسبت به ایجاد اطلاعات مربوط به اینترنت نیاز دارد.
مشاهدات بی عیب اینترنت مانند ثبت رویداد بر روی مرورگر وب ،دلالت بر درخواست کاربران و واکنش سرور دارد. به عبارت دیگر انجام یک داد و ستد و تبادل می باشد.
بعلاوه با این طبیعت، اینترنت نمیتواند بصورت خطی عمل کند. اگر کاربر تصمیم به انجام داد و ستد و تبادل داشته باشد، ابتدا باید به سایت راهنمایی و هدایت شود، و سپس برای تجارت در سایت بماند و گردش کند و در پایان دوباره به سایت بازگرددو نیز باید در نظر داشت که کاربر میتواند برای انجام داد و ستد در هر لحظه به هر سایت دیگری مراجعه نماید.

فصل اول:
کلیـات و سـوابـق

1-1- شناسنامه شرکت:

استان:
شهرستان:
بخش:ــ
روستا:ــ
مشخصات متقاضیان:
الف:حقیقی
ردیف
نام ونام خانوادگی
نام پدر
شماره شناسنامه
تحصیلات
تجربه
1

2

3

ب:حقوقی
نام شرکت
نوع شرکت
شماره ثبت
محل ثبت
تاریخ ثبت

2-1- معرفی اجمالی پروژه:
شرکت طراحی صفحات وب در زمینی به مساحت 500 متر مربع در شهر یزد احداث گردید که این شرکت به طراحی صفحات وب با استفاده از نرم افزارهای برنامه نویسی به نام JavaScript و SQL پرداخته و همچنین در این شرکت از نرم افزارهای طراحی به مانند فتوشاپ و فلاش نیز استفاده کرده و به طراحی صفحات وب واقع در HTML و XML و PHP خواهد پرداخت.
سرمایه کل این شرکت بالغ بر 21569150000 ریال می باشد که از این میان سرمایه ثابت 21407990000 ریال و سرمایه در گردش 161160000 ریال را شامل می شود.
در این شرکت بسته به بازاریابی و تبلیغات انجام شده مشتری را جذب کرده و به طراحی صفحات وب به خصوص برای شرکت های بزرگ و کارخانجات و مراکز آموزشی خواهد پرداخت.
3-1- چه کسانی از این خدمات بهره می برند:
در این شرکت دو نوع فعالیت در زمینه طراحی صفحات وب انجام می شود.
4-1- فارغ التحصیلان این رشته به چه قابلیتهایی دست پیدا می کنند؟
فارغ التحصیلان این مقطع، قابلیتها و تواناییهای زیادی دارند و چنانچه در مسیر مناسب هدایت شوند، قادر خواهد بود مشکلات زیادی را حل کنند. برخی از این تواناییها به شرح زیر است:
1) بررسی و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهای جدید و به کارگیری آنها.
2) بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری بخشهای صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آنها، امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها.
3) تجزیه و تحلیل سیستمهای کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آنها.
4) طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزرای و تولید طرحهای اجرایی برای آنها.
5) اجرای طرحهای کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آنها.
6) پشتیبانی و نگه داری سیستمهای نرم افزاری شامل شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستمها.
7) عیب یابی کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری و رفع عیبها.
8) شناسایی فنون جدید طراحی و ساخت کامپیوتر و ارزیابی و به کارگیری آنها.
تواناییهای ذکر شده مربوط به کارشناسان نرم افزار و سخت افزار می باشد، اما روشن است که کارشناسان نرم افزار در محدوده مسائل نرم افزاری توانایی بیشتری دارند و برعکس کارشناسان سخت افزار در محدوده مسائل سخت افزاری از توانایی بیشتری برخوردارند.
5-1-این رشته در جامعه چه قابلیتهایی دارد؟
رشته کامپیوتر که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است ، رشته روز و رشته آینده است تا جایی که پیش بینی می شود تا 10 سال دیگر در کشورهای پیشرفته مردم همان قدر که بر نیروی برق وابسته هستند به شبکه اینترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضیحات گفته شده روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم است تا در قالب شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، شرکتهای تولیدکننده قطعات، مراکز صنعتی – تولیدی، شرکتها و موسسات خدماتی، مراکز آموزشی و … مشغول به کار شده و فعالیت کنند. با توجه به پیشرفت کند ایران نسبت به جامعه جهانی کامپیوتر در سالهای اخیر نیاز به مهندسین خلاق و کوشا در این زمینه کاملاً احساس می شود.
روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در محافل عمومی و خصوصی، استفاده گسترده از شبکه اینترنت و زمینه های مرتبط با آن، فراهم آمدن شرایط آموزش و تجارت الکترونیک همه و همه دست به دست هم داده اند تا از اکنون چشم انداز روشنی نسبت به آینده این رشته وجود داشته باشد به نحوی که فعالان در این زمینه از آینده معلوم و مطمئنی برخوردار خواهند بود. تنها نگرانی به قسمت نرم افزار مربوط می شود که باید مهندسان خلاق ایرانی اقدام به تهیه نرم افزارهای گوناگون و کارآمد کرده تا تنها مصرف کننده صرف نباشیم.
رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است که البته این دو گرایش در مقطع کارشناسی تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند.
"گرایش سخت افزار در برگیرنده فعالیت های آموزشی، پژوهشی و صنعتی در خصوص قطعات، بردها، تجهیزات و در نهایت سیستم های کامپیوتری در مقیاس های مختلف است و یکی از شاخه های مهم آن به نام معماری کامپیوتر (طراحی و ساخت کامپیوتر) می باشد."
"هدف از گرایش نرم افزار کامپیوتر، آموزش و پژوهش در زمینه زبانهای مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها می باشد."

فصل دوم:
تحلیل صنعت

1-2- سیر کسب و کار برنامه نویسی در تاریخ جهان:
همان طور که در قسمت قبل گفته شد برنامه نویسان توانستند نرم افزارهای برنامه نویسیی را به وجود بیاورند که اعمال تکراری و مشترکی که بین اکثر برنامه ها وجود دارد را به طور خودکار انجام دهند و بر سرعت و کیفیت برنامه بیافزایند. این نرم افزارها به طور خلاصه از یک صفحه ویرایش و یک مترجم تشکیل شده اند که در صفحه ویرایش عبارات قابل فهم برای این نرم افزار میبایست نوشته شود. پس از نوشته شدن این عبارات (کدها – Codes) نوبت به ترجمه آن ها به زبان ماشین می رسد. و کار مترجم یا تبدیل گر (Compiler) چیزی جز ترجمه عبارات نوشته شده توسط شما به زبان ماشین نیست البته این تعریف شرح وظیفه اصلی یک Compiler است عباراتی که شما می نویسید زبان قابل فهم برای همان نرم افزار برنامه نویسی است که از آن استفاده می کنید. به مجموعه این عبارات (Codes) ، زبان برنامه نویسی گفته میشود، که در هر زبانی متفاوت از دیگر زبانها است.
آشنایی با زبان های برنامه نویسی امروزی :
یکی از قویترین زبانهای برنامه نویسی که امروزه وجود دارد و از نظر دشواری تقریبا بعد از 0و1 قرار دارد ، اسمبلی است. آموختن این زبان به مراتب از 0و1 سهل تر است ولی در مقایسه با زبانهای جدیدتر به مراتب مشکل تر است .
دیگر زبانی که در عین داشتن قدرت به زبان انگلیسی نزدیکتر است C نام دارد که برگرفته شده از زبان B می باشد و تقریبا تمام سیستم عامل ها (مثلا Windows) و حتی بعضی زبان های برنامه نویسی با این زبان نوشته شده اند.

زبانهای دیگری نیز نظیر
ava,Pascal,Fortern,HTML,ASP,JSP,Basic,Delphi و برنامه های .netو … وجود دارند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند.
زبانهای شئ گرا :
زبانهای قدیمی اکثرا تحت سیستم عامل Dos کار می کنند و به دلیل اینکه این سیستم عامل پشتیبانی چندانی از گرافیک نمی کند، یا بهتر بگویم اصلا پشتیبانی نمی کند در نتیجه نرمافزارهای تحت این سیستم عامل از گرافیک بالایی برخوردار نمی باشند _ البته این بدان معنا نیست که در این سیستم عامل نمی توان نرم افزارهایی با گرافیک بالا نوشت _ چون علت عدم پشتیبانی این سیستم عامل از گرافیک نبودن کارتهای گرافیکی قوی در آن موقع بوده است.
اما امروزه کارتهای گرافیکی قویی ساخته شده اند که امکان کار با تعداد رنگهای زیادی را فراهم میکنند. بنابراین نمیتوان گفت که در این سیستم عامل از گرافیک باا نمیتوان بهره برد چون با برنامه نویسی (که البته نوشتن این برنامه ها چندان کار ساده ای نیست) میتوان نرم
افزارهای گرافیکی جالبی خلق کرد.
ولی بحث برسر سرعت، کیفیت، سهولت است. که با روی کار آمدن سیستم عامل سری Windows و دیگر سیستم عامل های گرافیکی این سه فاکتور فراهم گشته و با ظهور این سیستم عامل های گرافیکی نسل جدیدی از زبانهای برنامه نویسی روی کار آمدند که به آنها زبانه ای برنامه نویسی شئ گرا (Object Oriented یا Visual) می گویند.
نرم افزارهای این زبان های برنامه نویسی ، محیط خوبی را فراهم می کنند که برنامه نویس لاقل برای نوشتن نرم افزارهای خدماتی از دغدغه گرافیک برنامه خلاصی یابد، به عنوان مثال یک برنامه ماشین حساب از تعدادی دکمه تشکیل شده است (مانند Calculator در Windows)، طراحی این دکمه ها برای برنامه نویس در یک سیستم عاملی مانند Dos کار وقتگیری است. که در زبانهای شئ گرا با یک کلیک موشواره (Mouse) این امر میسر می گردد. بعلاوه اگر شما خواهان استفاده از موشواره باشید باید تمام حرکات آن را کنترل کنید تا با اشکال مواجه نشوید، اما درزبان های شئ گرا استفاده از موشواره به یک روال عادی تبدیل شده و برنامه نویس اصلا به آن فکر نمی کند.
با شناختی که از تاریخچه ویژوال بیسیک بدست می آورید راحت تر می توانید از آن استفاده کنید.
شرکت مایکروسافت ویژوال بیسیک را براساس یک زبان برنامه نویسی به نام بیسیک که برای مبتدیان نوشته شده است ساخت.
زبان ویژوال بیسیک بیشتر از 35 سال به اشکال مختلف رایج بوده. در واقع طراحان این زبان می خواستند یک زبان برنامه نویسی برای استفاده مبتدیان طراحی کنند.برنامه نویسان جدید می توانند با استفاده ازبیسیک به سرعت به شرع برنامه نویسی های حرفه ای با زبان های Cobol .fortern ، Asamblly
در مقایسه به بیسیک کار بیشتری نیاز داشت.
طبیعت بصری ویژوال بیسیک:
دیدید که ویژال بیسیک 6 چیزی بیشتر از یک زبان برنامه نویسی است. از ویژوال بیسیک در نام آن visualبه معنای بصری یا محیط نمایشی است.

تاریخچه ویژوال بیسیک :
قبل از معرفی ویژوال بیسیک در سال 1991 ، پیاده کنندگان نرم افزار مجبور به تسلط و مهارت در زمینه استفاده از ++C بهمراه موارد پیچیده ای در این خصوص بودند . بدین ترتیب ، صرفا" افراد خاص آموزش دیده، قادر به خلق نرم افزارهای قدرتمند بمنظور اجراء در محیط ویندوز بودند. ویژوال بیسیک ، محدودیت فوق را تغییر و می توان این ادعا را داشت که امروزه خطوط زیادی از برنامه های نوشته شده با استفاده از ویژوال بیسیک کد شده است . ویژوال بیسیک ، ظاهر برنامه نویسی تحت ویندوز را با حذف عملیات اضافی برای نوشتن کدهای لازم جهت طراحی بخش رابط کاربر (UI) ، تغییر داده است . در این راستا ، زمانیکه بخش رابط کاربر ، ترسیم می گردد ، برنامه نویس می تواند کدهای لازم بمنظور انجام عکس العمل مناسب در رابطه با رویداد ها را به آن اضافه نماید . زمانیکه ماکروسافت نسخه شماره سه ویژوال بیسیک را ارائه نمود ، مجددا" دنیای برنامه نویسی با تغییر مهمی مواجه گردید. در این راستا امکانات مناسبی برای نوشتن برنامه های مبتنی بر بانک های اطلاعاتی ، در اختیار برنامه نویسان قرار گرفت. ماکروسافت بدین منظور محصول جدیدی با نام DAO)Data Access Objects) را ارائه نمود . برنامه نویسان با استفاده از DAO ، امکان انجام عملیات متفاوت در رابطه با داده ها را ، بدست آوردند . نسخه های شماره چهار و پنج ، قابلیت های نسخه سه را افزایش و این امکان را برای پیاده کنندگان نرم افزار فراهم نمود تا برنامه های خود را جهت اجراء در محیط ویندوز 95 ، طراحی و پیاده سازی نمایند . در این زمینه ، برنامه نویسان قادر به نوشتن کدهائی گردیدند که امکان استفاده از آنان توسط سایر پیاده کنندگان نرم افزار که از زبانی دیگر استفاده می کردند، فراهم گردید. نسخه شماره شش ویژوال بیسیک ، روش جدیدی بمنظور دستیابی به بانک های اطلاعاتی را ارائه نمود:
ADO)ActiveX Data Objects ) . یکی از اهداف اولیه طراحی ADO ، امکان دستیابی به بانک های اطلاعاتی برای پیاده کنندگان برنامه های مبتنی بر وب است که از تکنولوژی ASP ، استفاده می نمایند.
همزمان با ارائه جدیدترین نسخه ویژوال بیسیک که VB.NET نامیده می شود ، بسیاری از محدودیت های مرتبط با ویژوال بیسیک برطرف گردید . در گذشته ویژوال بیسیک با انتفادات فراوان مواجه ( عدم وجود امکانات مناسب در مقایسه با جاوا و یا ++C ) و بسیاری آن را نظیر یک اسباب بازی در دنیای وسیع زبان های برنامه نویسی می پنداشتند. VB.NET با غلبه بر مشکلات نسخه های پیشین ، توانسته است در مدت زمان کوتاهی ، بعنوان یک ابزار پیاده سازی بسیار قدرتمند مطرح و گزینه ای مناسب برای برنامه نویسان در تمامی سطوح باشد .
ویژوال بیسیک توسعه یافته Basic میباشد.Basic توسط پروفسور ThomasKurtz ,John Kemeny از کالج ِ Dartmouth برای نوشتن برنامه های ساده ایجاد واین طراحی از اواسط 1960آغاز گردید. هدف از Basic اولیه آموزش برنامه نویسی بود.Basicتوسط انواع متفاوتی از کامپیوتر ها مورد استفاده قرار گرفت وسرمشق سایر زبان ها شد.با توسعه واسط گرافیکی کاربر (GUI) توسط مایکروسافت در اواخر دهه 1980واوایل 1990 Basic تکامل تدریجی خود را به سوی ویژوال بیسیکانجام داده بود که توسط گروه مایکروسافت در سال 1991 انجام پذیرفت. در زمانیکه ویژوال بیسیک ویژوال بیسیک توسعه برنامه های تحت ویندوز میکرو سافت سخت و طاقت فرسا بود.با آمدن ویژوال بیسیک ایجاد برنامه تحت ویندوز بسیار آسان شد. از سال 1991 تاکنون شش نوع از ویژوال روانه بازار شدو آخرین نوع آن ویژوال بیسیک6 ,Vb.Net مخفف(Visual Basic.Net) میباشد .
2-2- پیشرفتهای تکنولوژیکی نرم افزار کامپیوتر:
در اینجا به عنوان مثال اشاره ای به پیشرفتهای تکنولوژیکی شرکت Adobe به عنوان شرکتی برنامه نویس و نرم افزارساز کامپیوتری خواهیم پرداخت.
خوش آمد گویی به تجهیزات
اصلاحات و بهینه سازی هایی که شرکت Adobe در8 Acrobat Professional انجام داد، نشان می دهد که این شرکت کاربران سطح متوسط و غیر حرفه ای خود را فراموش نکرده است. در واقع، کادر محاوره ای Getting Started که به کاربران خوش آمد می گوید، یکی از جنبه ها و مواردی است که اکثر کاربران جدید را وسوسه می کند که فواید استفاده از این برنامه را بررسی کنند.
در نسخه های گذشته Adobe Acrobat، کاربران برای درج توضیح (Comment) برای فایل های PDF و یا مرور و مشاهده آنها، نیازمند دو نوار ابزار به منظور رسیدن به Review tools بودند. در این نسخه پیشرفته از Acrobat، همه ابزارهای مرور و بررسی توضیحات (Review Tools) در نوار ابزار Comment & Markup گردآوری شده اند و کاربر می تواند از طریق پنجره اصلی Adobe Acrobat و یا کادر محاوره ای Getting Started، به این نوار ابزار دسترسی پیدا کند.
این برنامه همچنان به استفاده از شیوه های محبوب کاغذی برای مرور و مشاهده آنچه که موردنظر است، وفادار بوده و امکان استفاده از حالت های شبیه یادداشت های چسبی (sticky notes) پر رنگ کننده (Highlighter) و مداد را برای یادگیری فراهم می سازد.

شکل 1: نوار ابزار Comment & Markup همه امکانات و ابزارهای مربوط به توضیحات و نشانه گذاری را در یک نوار ابزار با هم ترکیب کرده است.
کاربران Adobe Acrobat 8 Professional از ویژگی جدیدی به نام Shared Review بهره مند هستند که با کمک آن می توانند اسناد را از طریق پست الکترونیکی نیز مرور کنند. ویژگی Shared Review همه توضیحات ارائه شده از جانب افراد را روی یک پوشه به اشتراک گذاشته شده در سرور، فضای کاری در Microsoft SharePoint و یا یک پوشه WebDAV نگهداری می کند. راه اندازی Shared Review نیازی به مشاوره با متخصص IT ندارد. شما می توانید از ویزارد مربوطه که مرحله به مرحله شما را به جلو می برد، استفاده کرده و این قابلیت را راه اندازی کنید و محلی را که برنامه توضیحات را در آنجا نگهداری کند را هم مشخص کنید. تا زمانی که همه کاربران از اختیارات تخصیصی مناسبی در شبکه برخوردارند، فردی که در حال مرور و استفاده از Review است، کنترل کامل را در دست دارد. چنانچه یک سند را برای مشاهده و بررسی به یک فروشنده یا همکار که در خارج از شبکه سازمانی شما قرار دارد، ارسال کنید، وی برای استفاده از ابزارهای مرور و بررسی نیازی به استفاده از نسخه کامل برنامه Acrobat & Professional ندارد.
فرم های الکترونیکی نیز یکی از امکانات برجسته چشمگیر شرکت Adobe شده است.

شـکل 2: کـادر مـحـاوره ای Getting Started بـرنــامــه Adobe Acrobat 8
Professional، دسـترسی مرکزی به همه قابلیت های اصلی برنامه را امکان پذیر کرده است.
بر این اساس، شـرکت Adobe در Acrobat 8 قابـلیتی بـه نام From Field Recognition را لحاظ کرده است که کاربر را قادر به جست وجو در میان یک فرم PDF و اضافه کردن فیلدهای قابل ویرایش در آن می کند. قابلیت From Field Recognition از هوش مصنوعی برای ایجاد حالت ویرایشی و ویرایش فیلدها استفاده می کند، هر چند که این ویژگی طی بررسی ها و آزمایش ها به طور ایده آل عمل نکرد، اما به عنوان نمونه این قابلیت، یک فرم تقاضای کار دولتی و یک فرم مالیاتی W-2 را با دقتی قابل قبول به یک فایل PDF تبدیل کرد. اگر قابلیت From Field Recognition با یـک فرم پیچیده مـواجه باشـد و نـتوانـد به خـوبی آن را به پـایان بـبـرد. می تـوانید از Adobe LiveCycle Designer 8 کـه یـک ابـزار طراحی فـرم است برای ویرایش مواردی که Acrobat آنها را از قلم انداخته است، استفاده کنید.
قابلیت ارزشمند دیگر این نسخه از Acrobat، قابلیتی به نام Combine Files است که به کمک آن می توانید فایل های PDF و فایـل های Microsoft Office را در قالـب یـک PDF با هـم ترکیب کنید.

شـکل 3: شـرکت Adobe چـیـدمان مـناسـبی از امـکانـات در Review & Comment ارائه کرده است که حتی کاربران مبتدی نیز به راحتی آن را درک کرده و از آن استفاده می کنند.
کار گروهی و همکاری online
Acrobat 8 Professional شامل ابزارهای توانمند همکاری و کار گروهی است که به کاربر کمک می کند تا اسناد PDF خود را مدیریت کرده و با اطمینان خاطر آنها را با همکاران یا کاربران دیگر به کار گیرد.
* شروع کردن یک کنفرانس: به منظور آغاز کردن یک نشست کنفرانسی با افراد دیگر در وب، برنامه Adobe Acrobat را باز کرده و روی Start Meeting کلیک کنید.
* ارسال یک PDF برای مشاهده و بررسی: برخلاف قابلیت های پـیگیـری کـردن تـغیـیـرات (Track Changes) و تـوضـیحات (Comments) در بـرنـامـه Microsoft Office، تـغـییرات و توضیحات Adobe Acrobat بـه طـور مـستقیم در فایـل PDF قابل عوض شدن نیستند. اما امکان ارسال یک نامه الکترونیکی و یا Shared Review را دارید. در کادر محاوره ای Getting Started روی Review & Comment کلیک و سپس email یا Shared را در بخش PDF Review Option انتخاب کنید. سپس ویزارد ظاهر شده را برای ارسال این PDF دنبال کنید تا کار به انجام برسد.
* مشاهده و بررسی و کار با نوار ابزار: زمانی که یک PDF را به منظور مشاهده و بررسی دریافت می کنید، لازم است ابتدا روی آن دابل کلیک کنید تا باز شود.
در ادامه روی Review & Comment کلیک کـنید و سپس به منظور دسترسی به ابزارهای مربوط به توضیحات و مشاهده و بازنـگری آنـها، نـوار ابـزار Comment & Markup را انتخاب کنید. این نوار ابزار در برگیرنده امکانات و ابزارهای مربوط به توضیحات و یادداشت ها مانند: یادداشت های چسبی، ویرایش متن، نقش یا مهر (Stamp)، پر رنگ کننده، ابزارهای ترسیمی و امکانی برای نمایش توضیحات است. روی ابزار Review کلیک کنید. اکنون می توانید هر یک از ابزارهای گفته شده را در ارتباط با فایل PDF به کار گیرید.
* صادر کردن توضیحات به برنامه Word: ارسال توضیحات به برنامه Word در مواردی مانند تهیه گزارش های وضعیت و یا ارائه مطلب مفید خواهد بود. پس از انتخاب Review & Comment در کادر محاوره ای Getting Started، در پنجره ظاهر شده روی عبارت Export Comments to Microsoft را کلیک کنید.
دستورات ظاهر شده را برای صادر کردن توضیحات از فایل PDF به یک سند خالی در Word دنبال کنید.
* مشخصه های امنیتی برنامه: Adobe Acrobat & Professional شامل مشـخصه های امـنیتی بـرای کـنترل دسـترسی و انـتشار محتوا است. به عنوان مثال می توانید از این نرم افزار برای تهیه PDFهای فقط خواندنی (Read-only) و یا به طور انحصاری برای انتشار در وب استفاده کنید.
همچنین می توانید با گذاشتن کلمه عبور برای فایل ها، باز کردن آنها را مشکل کرده و یا دامنه کاربرانی را که از فایلی استفاده می کنند، محدود کنید. ویژگی آماده سازی نهایی این نرم افزار (Reduction Feature) این امکان را فراهم می کند که به آسانی موارد و محتویات حساس یا حساسیت برانگیز را پیش از آنکه PDF را در معرض دید عموم قرار دهید، از آن خارج کنید.
3-2-چرا برنامه نویسی و نرم افزارهای کامپیوتر انتخاب کرده ام ؟:
یکی از عللی که می توان رشته برنامه نویسی را انتخاب کرد این است که رشته دارای شغل های بسیاری است در ذیل برخی از برنامه ها و تعداد شغل های موجود در این رشته را ذکر کرده ام.
1. PHP چیست؟ یک اینترپرتر کدباز , سرور ساید و کراس پلت فرم برای اسکریپت نویسی HTML
چرا باید آموخت؟ استفاده گسترده از آن , سرعت بالا با حافظه کش
تعداد مشاغل موجود: 1,152 شغل
2. #C چیست؟ یک زبان برنامه نویسی همه کاره و شی گرا که توسط مایکروسافت با استفاده از تکنولوژی NET. ابداع شد.
چرا باید آموخت؟ یکی از بخش های اصلی فریم ورک NET. است و یکی از ملزومات کار شماست اگر با مایکروسافت کار می کنید.
تعداد مشاغل موجود: 5,111
3. AJAX چیست؟ از لحاظ فنی یک زبان برنامه نویسی نیست ولی با استفاده HTML , Java SCript و XML صفحات وب پویا را خلق می کند.
چرا باید آموخت؟ از وقتی که گوگل AJAX را در Google MAP به خوبی و با موفقیت به کار برد تقاضا برای Ajax در صدر قرار گرفت. یادگیری AJAX ساده نیست ولی مایکروسافت اعلام کرده که ابزاری به نام Atlas را برای بکارگیری راحت تر AJAX ارائه خواهد داد.
تعداد مشاغل موجود: 1.106 شغل
4. Java Script چیست؟ یک زبان اسکریپت نویسی شی گرا است که در مرورگرهای وب به صورت کلاینت ساید اجرا می شود. این زبان دارای دستورات کوتاه است و کد نویسی با آن آسان و برای اجرای دستورات نیازی به کامپایل ندارد. (آن را با Java اشتباه نگیرید)
چرا باید آموخت؟ امروزه از آن در میلیون ها صفحه وب برای تعیین اعتبار فرم ها , ایجاد کوکی ها , تشخیص نوع مرورگر و بهبود طراحی صفحات استفاده می شود. به راحتی می توان آن را آموخت و به صورت گسترده از ان استفاده کرد.
تعداد مشاغل موجود: 4,406 شغل
5. Perl چیست؟
یک زبان برنامه نویسی و اینترپرتر کدباز , کراس پلتفرم , سرور ساید است که به طور گسترده برای پردازش متن از طریق برنامه های CGI استفاده می شود.
چرا باید آموخت؟ قدرت بالای آن در پردازش انبوهی از متون آن را بسیار محبوب کرده و باعث استفاده گسترده آن برای نوشتن برنامه های وب سرور در یک گستره بزرگ شده است.اگر با وب اپلیکیشن ها سر و کار دارید یادگیری برخی فرم های اسکریپ نویسی مانند Perl , PHP لازم است.
تعداد مشاغل موجود: 4,810شغل
6. C چیست؟ یک زبان برنامه نویسی همه کاره استاندارد است . یکی از فراگیرترین زبان های برنامه نویسی می باشد و اساس و پایه بسیاری از زبان های دیگر مانند C++ می باشد. چرا باید آموخت؟ کسی که زبان C بلد است می تواند به راحتی زبان هایی مانند #C و JAVA را یاد بگیرد چون بسیاری دستورات مانند هم اند. همچنین بسیاری از دستورات C در زبان های اسکریپتی استفاده می شود.
تعداد مشاغل موجود: 6,168 شغل با در نظر گرفتن مشتقات
7- Ruby و Ruby on Rails چیست؟
Ruby یک زبان برنامه نویسی کد باز , شی گرا و دینامیک است این زبان یک فریم ورک کدبازاست که برای وب اپلیکیشن ها توسط Ruby نوشته شده است که بدقت با معماری MVC دنبال می شود.
چرا باید آموخت؟ با توجه به سادگی و سودمندی این زبان در حال گسترش است .
سادگی یادگیری آن نیز یکی دیگر از مزایای آن است.
تعداد مشاغل موجود: 210 و 54 شغل به ترتیب
8. Java چیست؟ یک زبان برنامه نویسی شی گرا که بوسیله جیمز گوسلینگ و همکارانش در شرکت سان میکروسیستم در اوایل دهه 1990 بوجود آمد.
چرا باید آموخت؟ بسیاری از برنامه نویسان آن را زبانی زیبا می نامند. Java مرکز زبان های غیر از NET. است. یادگیری زبان جاوا برای شما ضروری است اگر شما برای مایکروسافت کار نمی کنید.
تعداد مشاغل موجود: 14,408 شغل
9. Python چیست؟ یک زبان برنامه نویسی اینترپرتر دینامیک , شی گرا و کد باز است که به صورت اتوماتیک مدیریت حافظه را بر عهده می گیرد.
چرا باید آموخت؟ پایتون به صورت گسترده توسط گوگل به کار گرفته می شود.
تعداد مشاغل موجود: 811 شغل
10. VB.NETچیست؟ یک زبان برنامه نویسی شی گراکه با تکنولوژی NET. مایکروسافت توسعه یافته است.
چرا باید آموخت؟ تقاضا برای یادگیری VB.NET نسبت به هر زبان دیگری بیش تر است .اکنون بیشتر پروژه ها با VB.NET انجام می شود.
تعداد مشاغل موجود: 2,090شغل
4-2- 20 عنوان کسب کار پس از گذراندن مراحل فارغ التحصیلی:
رشته کامپیوتر و برنامه نویسی رشته ای است که در این رشته شغل های بسیاری وجود دارد که برنامه نویسی ها به زبان های مختلف یکی از انواع آنهاست. در اینجا من به معرفی چند شغل دیگر متداول این رشته خواهم پرداخت:
کارشناس مستندسازی کامپیوتر
کارشناس طراحی وب
کارشناس امنیت شبکه
کارشناس پشتیبانی شبکه
کارشناس پشتیبانی نرم افزار
کارشناس تست نرم افزار
کارشناس برنامه نویسی دلفی
راهبر سیستمهای لینوکس
کارشناس فروش
تکنسین پیاده سازی نرم افزار
کارشناس Oracle.DBA
کارشناس تولید نرم افزار ( با فناوری Java )
برنامه نویس ( با فناوری C# ,VB,ASP .Net(
کارشناس تحلیل و طراحی نرم افزار
مدیر پروژه
5-2- مواد اولیه مورد نیاز و منابع تامین آن :
مواد اولیه موردنیاز یک شرکت برنامه نویسی و نرم افزاری کامپیوتری در جدول زیر تهیه شده است که عبارتند از:

جدول(1-2)-هزینه مواد اولیه
میلیون ریال
واحد
مصرف سالیانه
شرح
3/36
بسته (100تایی)
330
هزینه خرید CD
5/8
بسته(500تایی)
260
کاغذ مصرفی
39
عدد
30000
هزینه چاپ تبلیغات بر روی CD
30
عدد
30000
هزینه بسته بندی نرم افزارها
8/62
جمع کل
در اینجا باید ذکر شود منظور از هزینه چاپ تبلیغات هزینه ای است که برای خرید کارتریج پینتر مخصوص چاپ تبلیغات بر روی CD ها هزینه می شود و همچنین هزینه خرید برچسب های تبلیغاتی
جدول (2-2) هزینه حمل و نقل
بهای کل
(میلیون ریال)
بهای واحد
(میلیون ریال)
تعداد
نوع وسیله
70
70
1
پیکان سواری
70
جمع کل

6-2-ابزار و وسایل مورد نیازطرح:
مشخصات و ویژگی های ماشین آلات در جدول زیر توضیح داده شده است.
جدول شماره (1-2) مشخصات ابزار و ماشین آلات مورد نیاز طرح:
ردیف
نام ابزار وتجهیزات
مشخصات فنی
کشور سازنده
تعداد
قیمت واحد (هزار ریال)
قیمت کل (میلیون ریال)

توان مصرفی
ظرفیت

1
رایانه و لوازم جانبی

ایران
8 دستگاه
5000
40
2
پرینتر چاپ تبلیغ بر روی CD و اسکنر

آلمان
2 دستگاه
4500
9
3
فتوکپی

آلمان
1 دستگاه
30000
30
جمع کل
79

6-2- تحلیل تولید نرم افزار در صنعت :
تنها محصول تولیدی در صنعت ICT ایران که کیفیت و قابلیت های کاربردی آن ملاک ارزش محسوب می شود، تولیدات نرم افزاری است. در واقع مزیت هر محصول نرم افزاری وجود ویژگی ها و کاربردهای متعدد و نیز زیبایی زمینه و بستر مطمئن آن است.
به گزارش فاوانیوز، به گفته کارشناسان، صنعت نرم افزار با مشکلات زیرساختی عدیده ای روبرو است اما تلاش های بسیاری در جهت رفع این مشکلات و رسیدن به ایده آل ها صورت گرفته است.
تولید نرم افزار به دلیل عدم استفاده از ابزار و انرژی فیزیکی قابل لمس نیست و از این رو تولید آن از نگاه عام سهل به نظر می رسد اما در واقعیت تولید یک نرم افزار که حجمی کمتر از یک CD را به خود اختصاص می دهد، بعضاً ماه ها کار یا سال ها انرژی تعدادی از متخصصین کارآزموده و تکنسین های کامپیوتری را به خود مشغول می کند. ضمنا فرآیند نگهداری نرم افزار پس از تولید اولیه نیز فرآیند دشوار و پرهزینه ای است.
مشکلاتی همچون بالا بودن هزینه های تولید نرم افزار به دلیل به طول انجامیدن مدت زمان تولید، عدم حمایت های دولتی، عدم ارتباط با تولیدکنندگان خارجی، تولیدات سفارشی، خدمات و پشتیبانی پس از فروش، عدم رعایت قانون کپی رایت و کمبود نیروهای متخصص جزو مسائل عدیده ای است که شرکت های نرم افزاری با آن مواجه هستند.
در بسیاری از موارد مشاهده شده که نیروهای کار پس از فراگیری آموزش ها و هماهنگ شدن با مجموعه به دلیل پیدا کردن توانایی فنی به فعالیت های مستقل گرایش پیدا می کنند که این موضوع علاوه بر به هدر رفتن هزینه های مجموعه برای آموزش پرسنل، بازار را نیز دچار تنش ساخته است.
یکی از راه های مقابله با این پیامد، تدوین و اجرایی کردن قوانین کار به صورت دو طرفه است یعنی علاوه بر اینکه منافع نیروی کار در این قوانین لحاظ شود، منافع کارفرما نیز در نظر گرفته شود. در ضمن باید موسساتی تحت حمایت دولت برای تربیت و آماده سازی نیروی متخصص پس از فراغت از تحصیل تاسیس گردیده تا بدین وسیله هزینه آموزش نیروهای فنی از دوش شرکت های خصوصی برداشته شود.
یکی از موارد عدم صادرات نرم افزارهای ایرانی، رعایت نکردن استانداردهای بین المللی در داخل کشور است که بیشتر به صورت بومی تولید و عرضه می شود و عدم پیروی از این مهم و چند زبانه نبودن اغلب نرم افزارها باعث می شود در کشورهای دیگر نرم افزارهای ایرانی کاربردی نداشته باشد درصورتی که متخصصان ایرانی از لحاظ کیفی درسطح بین المللی از جایگاه مطلوبی برخوردار بوده و با استفاده از قوانین هماهنگ بین المللی توان رقابت با نمونه های خارجی نیز میسر است.
فرهنگ سازی استفاده از اتوماسیون اداری و مکانیزه شدن سازمان ها تنها راه رسیدن به هدف الکترونیکی شدن است.
اتوماسیون اداری ابزاری است برای مدیریت و کنترل گردش تمامی مستندات و فرآیندها و رویه های اداری یک سازمان که می تواند منجر به حذف بسیاری از ارتباطات تلفنی، مکاتبات کاغذی، جلسات حضوری و عملیات تکراری در سازمان گردد.
7-2- مشکلات و محدودیتهای تولید نرم افزار :
برخى بر این باورند که تولید نرم افزار نوعى هنر است و همه با این نکته موافق هستند که "تولید نرم افزار کارى خلاق است". با این همه در کشور ما ساخت نرم افزار حتى در زمره کارهاى تولیدى نیز به شمار نمى رود. مهم ترین ویژگى تولید نرم افزار که آن را از دیگر فعالیت هاى تولیدى یا خدماتى متمایز مى کند، خلق و ایجاد دنیایى مجازى است که از طریق واسطه هاى مناسبى با دنیاى واقعى مرتبط شده و بخشى از نیازهاى ما را برطرف مى سازد.
گسترده شدن استفاده از فناورى اطلاعات تقریباً در تمامى عرصه هاى زندگى و حیات انسان، اهمیت و نقش تولیدکنندگان محصولات نرم افزارى را به شدت افزایش داده است. در اینجا لفظ تولیدکنندگان به مجموعه افرادى اطلاق مى شود که در طول چرخه حیات یک سیستم نرم افزارى در ساخت، توسعه و نگهدارى آن مشارکت دارند.کشور ما هنوز دوران اولیه بلوغ خود را در عرصهIT تجربه مى کند، دوره اى سرشار از مسائل و چالش هاى گوناگون. چالش هایى که برخى از آنها به سیاست هاى کلان کشور مرتبط و برخى دیگر زاییده ویژگى هاى خاص نرم افزار و دست اندرکاران تولید و توسعه آن است.
این چالش ها به اشکال مختلف در مقابل تمامى دست اندرکاران این حوزه و به ویژه مدیر یک پروژه نرم افزارى عرض اندام مى کنند.
عوامل زیر را مى توان سرچشمه بخش بزرگى از مشکلات این حوزه به شمار آورد:
– تکمیل نکردن زیرساخت هاى ضرورى IT، فراگیر نشدن فرهنگ استفاده از این فناورى در بخش وسیعى از حوزه ها، ارزان بودن نرم افزار برخلاف هزینه تولید بالاى آن و رعایت نکردن حقوق تولیدکنندگان محصولات نرم افزار به شکلى که بسیارى از نرم افزارها (چه نرم افزارهاى تولید داخل و چه تولید خارج) به راحتى و با قیمتى بسیار اندک در دسترس همگان است. نبود سرمایه گذارى مناسب براى پژوهش و تحقیق در حوزه نرم افزار. اگرچه مساعدت هایى در اختیار بخش هاى مختلف خصوصى و دولتى در چهارچوب طرح هاى مختلف قرار گرفته است، عمده این سرمایه ها اغلب به سمت بخش هاى سخت افزارى سرازیر شده و در عمل سرمایه گذارى در عرصه تولید و به تناسب آن تحقیق و پژوهش کاربردى حوزه نرم افزار که در زمره سودآورترین عرصه هاى اقتصادى در دنیا شناخته مى شود، بسیار اندک است.- ناتوانى هاى شرکت هاى تولید نرم افزار- دست اندرکاران تولید نرم افزار در کشور ما بیشتر شرکت هاى کوچک نرم افزارى با پشتوانه هاى مالى اندک هستند. شرکت هایى که هنوز بلوغ سازمانى کافى نیافته اند، قادر نیستند متناسب با متحول ترین عرصه تکنولوژیک رشد کنند و قراردادهاى ناپخته بیشتر این مشتریان مهم حوزه نرم افزار را سازمان هاى دولتى و نیمه دولتى تشکیل مى دهند. قراردادهاى تولید نرم افزار، قراردادهایى ناپخته و یک طرفه هستند و مجریان چنین پروژه هایى، با وجود آگاهى نسبت به ضعف هاى آن بیشتر اوقات به دلایل اقتصادى مجبور به پذیرش آنها هستند.در چنین فضایى مدیران پروژه هاى نرم افزارى با چالش ها، مسائل و مشکلات بسیارى روبه رو هستند که بخش عمده آن به ارتباط با سه گروه اصلى کارفرمایان (مشتریان)، اعضاى تیم یا کارکنان بخش نرم افزار و مدیر شرکت هاى نرم افزارى بازمى گردد.
• کارفرمایان و مشتریان
گروه اصلى و ذى نفع مرتبط با یک محصول نرم افزارى را مشتریان یا کاربران آن تشکیل مى دهند؛ کسانى که در حقیقت تامین کننده منابع مالى لازم براى تولید آن به شمار مى روند. شاید به جرات بتوان گفت که بیشترین چالش ها در تقابل با این گروه – که عمده ترین تامین کننده منابع مالى بخش هاى تولید نرم افزار هم هستند- رخ مى نماید. در عرصه ارتباط مدیران پروژه با این گروه مسائلى وجود دارد که ریشه آن را مى توان در میان موارد زیر جست وجو کرد:
– بخش هاىIT همچنان در اغلب سازمان ها و مراکز صنعتى، خدماتى و بازرگانى سازمان ضعیفى دارند و از دانش و فناورى روز، در عرصه اى که تکامل و تحول در آن، ساعت به ساعت رخ مى نماید، به دور هستند.
– کاربران، مدیران و ذى نفعان یک سیستم نرم افزارى دید روشنى از نرم افزار و قابلیت هاى آن ندارند.
– نرم افزار هنوز به عنوان کالایى ارزشمند شناخته نشده و کارفرمایان و مشتریان نرم افزار اگرچه حاضر هستند بهاى بالایى را براى یک سخت افزار براى مثال یک مانیتور بپردازند، در صرف هزینه براى نرم افزار به شدت خوددار هستند.
– در مزایاى خرید، تولید و استفاده از نرم افزار تردید دارند.
– دید روشنى از نیازهاى خود و قابلیت مکانیزاسیون آنها ندارند.
– دید روشنى از حجم تلاش لازم براى تولید یک نرم افزار ندارند.
– به ویژه در موازنه طرف هاى قرارداد ساخت و تولید نرم افزار، خود را طرف قدرتمند محسوب مى کنند. حاصل چنین موازنه اى قراردادهایى غیرواقع بینانه و یک طرفه است.
– به فرهنگ و دانش لازم براى استفاده از خدمات مکانیزه و الزامات، محدودیت ها و توانایى هاى آن کم بها مى دهند . از فناورى تولید نرم افزار، روش هاى تولید و توسعه، کیفیت در نرم افزار و به طور کلى مباحث تکنیکى و مدیریتى این حوزه کم تر آگاه هستند. براى نمونه در بسیارى از پروژه ها در حالى که براى مثال فرآیندى تکرارپذیر مانند RUP را به عنوان روش تولید نرم افزار در متن قرارداد بیان مى کنند، مراحل تحویل فرآورده هاى پروژه را آبشارى مشخص مى کنند.

فصل سوم:
شرح فعالیت کارآفرینانه

1-3- جایابی ومحل اجرای طرح :
با توجه به امتیازاتی که به شهرها می دهیم می توانیم محل اجرای طرح را مشخص کنیم. محل اجرای طرح شهرستان یزد می باشد.
جدول(1-3)- جایابی ومحل اجرای طرح
شهرها
شرح
اصفهان
شیراز
یزد

20
18
20
1- نزدیکی به مواد اولیه
17
18
20
2- نزدیکی به نیروی انسانی
18
19
19
3- نزدیکی به بازارفروش
17
18
18
4- نزدیک به بازارمصرف
19
20
19
5- نظریه مدیریت طرح
16
20
19
6- وجود جادههای ترانزیت
17
18
20
7- نزدیک به بنادربرای صادرات
17
17
20
8- معافیت های حقوقی
20
20
18
9- وجود رفاه عمومی
18
20
19
10- وجود امتیازخاص
179
188
192
امتیازکل

2-3- زمان بندی اجرای طرح:
مراحل اجرایی پروژه از شروع مطالعه پیرامون موضوع و انجام مشاوره تا انجام تولید آزمایشی و تولید قطعی زمان بندی و ارائه شده است . جدول ذیل نمونه ای از مراحل اجرایی این پروژه است .
برنامه زمان بندی پروژه مطابق جدول (2-3)می باشد :
جدول شماره (2-3) برنامه زمانبندی اجرای تولید نرم افزار وبرنامه نویسی
ردیف
شرح عملیات
مدت به ماه

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
تحقیق و اخذ مشاوره و راهنمایی

اخذ مجوز و موافقت اصولی

تعیین منابع مالی

جایابی و خرید زمین

تهیه نقشه

ساختمان سازی

نصب تاسیسات حرارتی و برودتی

خرید تجهیزات و ماشین آلات

اجرای فونداسیون ونصب تجهیزات

خرید مواد اولیه

آموزش پرسنل

تولید آزمایشی

کل ماههای اجرای طرح

1-3- زمین مورد نیازطرح:
مقدارزمین مورد نیاز برای این شرکت خدماتی حدود 500 متر می باشد.
جدول شماره (1-4)-زمین مورد نیاز
هزینه کل (میلیون ریال)
هزینه واحد (هزارریال)
مقدار(مترمربع)
شرح
18000
3000
600
زمین
2-3-ساختمانهای اداری:
ازآنجائی که سرویسهای دیگرشرکت خدماتی مثل بخشهای اداری رفاهی وخدماتی نیزایفای وظایف واحد نقش عمده ای دارندلازم است فضای مورد نیازاین بخشها نیز به طریق مناسب براورد شودبخشهای اداری به منظورهای مختلف مثل اداره این شرکت خدماتی ارائه سرویس به کارکنان ارائه سرویس به مشتریان وطرفهای قرار داد تامین موادو….. در این شرکت خدماتی احداث می شوند.
بخشهائی که جهت امور اداری ومالی مورد نیازمی باشد شامل اتاق مدیریت ومنشی به ابعاد 5×6متراتاق حسابداری ومالی5×4متراتاق جلسات 8×5متراتاق مستخدم وآبدارخانه 4×4متراتاق بایگانی ومدارک 3×2متر سریس بهداشتی 4×2مترمی گردد که درصورت منظورنمودن راهروها حداکثرمتراژلازم120 مترمربع تعیین می گردد.
3-3-هزینه ساختمان سازی ومحوطه سازی:
هزینه خرید زمین وهزینه محوطه سازی(خاکبرداری وتسطیح)ونیزهزینه های ساختمان سازی(سالن تولید انبارها تعمیرگاه تاسیسات و ساختمانهای اداری و سایر موارد) تماما براساس قیمتهای اخذ شده برای شرایط محل احداث واحد محاسبه می گردد محاسبه ساختمان سازی را می توان درجدول(3-3)ومحاسبه محوطه سازی درجدول(4-3) ملاحظه کرد.
جدول(3-3)-هزینه ساختمان سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مساحت
(مترمربع)
نوع ساختمان
شرح
8000000
80000
100
سوله فلزی
انبار
400000000
1000000
400
آجری آهنی
ساختمان اداری ورفاهی
15000000
150000
100
ایرانیت
پارکینگ
423000000
جمع کل هزینه
500
جمع کل زیربنا
جدول(4-3)- محاسبه هزینه محوطه سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مقدارکار
شرح
15000000
30000
500
خاکبرداری وتسطیح
720000000
1440000
500
دیوارکشی
20000000
1000000
20
روشنایی
755000000
جمع کل

1-4-انرژی برق:
یکی اززیربنائی ترین تاسیسات جانبی هرواحد خدماتی تاسیسات برق می باشد زیرا هیچ یک ازدستگاههای الکتریکی بدون برق قادربه انجام فعالیت نمی باشد علاوه بردستگاههای تولیدی وجود برق برای روشنائی شرکت نیزلازم می باشد . برق موردنیازخط تولید براساس مشخصات فنی دستگاهها توان برق مصرفی که درجدول (1-5) نشان داده شده 150 کیلووات می باشد.
2-4- انرژی آب:
میزان مصرف آب آشامیدنی وبهداشتی به ازای هرنفر150 لیتربرآورد می گردد.
3-4- تاسیسات حرارتی و سرمایشی:
تعداد
مشخصات فنی
شرح
2
بخاری
وسائل گرمایشی
2
کولر
وسایل سرمایشی

4-4- ارتباط:
برای هرواحد تولیدی حداقل دو خط تلفن ویک دستگاه فاکس پیش بینی می شود که هزینه آن برابر4 میلیون ریال پیش بینی می شودوبرای هزینه های مصرفی تلفن در سال 85 اجرای هرپالس 48 ریال پیش بینی می شود.
5-4- تاسیسات تهویه واطفاع حریق:
درواحد هیچگونه مسئله عمده آتش سوزی وجود ندارد اما به لحاظ پیش گیری باید درنقاط حساس مانند قسمت های اداری شرکت کپسول های آتش نشانی پیش می گردد.

فصل چهارم:
تولید

1-4-فرآیند تولید:
در این شرکت دو نوع فعالیت در زمینه طراحی صفحات وب انجام می شود.
1- طراحی صفحات وب به وسیله نرم افزارهای طراحی:
برخی نکات مهم در این طراحی به اهم زیر است:
1- واقعیت در طراحی
یک طراح وب باید برای فن آوری جدید و اینکه چگونه از ابزارهادر طراحی استفاده کند آماده باشد و معمولا طراحان جدیدترین سخت افزارها و نرم افزارها را به کار می گیرند . به هر جهت این انگیزه ایجاد می شود که شما باید صفحات دو طرفه دینامیکی ایجاد کنید که نرم افزارهای جدید و قدیم را حمایت کنند . اکثریت استفاده کنندگان وب به جستجوی طراحی عالی وپیشرفته نیستند ولی استثنائاتی همیشه در این قواعد وجود دارند . به هر جهت یک راهنمای خوب در هنگام طراحی وجود دارد که به قرار زیر است :
1- بیشتر کاربران از مانیتورهای 17 Inch یا کمتر استفاده می کنند .
2- بیشتر کاربران با تنظیم تفکیک پذیری 480*640 کار می کنند .
3- بیشتر کاربران دارای مودم های با سرعت 56k هستند .
4- اغلب کاربران مرورگرهای ورژن 4 به پایین دارند .
5- تعداد کمی از مردم زمان زیادی را برای بارگذاری فایلها صرف می کنند.
*همواره در طراحی وب نکات کلی بالا را در نظر داشته باشید
2- ساختار متناسب برای صفحه
طرح اصلی روزنامه مورد علاقه خود را در نظر بگیرید . در صفحه روی جلد خبر اصلی وجود دارد و بعلاوه متون حاشیه ای هم در آن قرار دارد که خبر های دیگر روزنامه در آن لیست شده است . این قضیه به چه نحوی در خواندن شما تاثیر می گذارد ؟این طرح کلی شما را وادار به خواندن یک خبر در روی صفحه اول نمی کند.اگر خلاصه یک خبر که درستی آن را دنبال میکنید ببینیددر آن شماره صفحه ای وجود دارد که از طریق آن میتوانید وترد کل داستان شوید. یعنی با یک اتصال شما را به کل میرساند.
این ساختار اغلب با ساختار یک هرم مقایسه می شود که در نمودار شکل زیر ترسیم شده است . در این مدل در ابتدا خلاصه داستان برای شما ارائه می شود سپس اتصال برای ماخذ و جزئیات آن برای کسانی که علاقه مند هستند قرار داده می شود . وب ایده آل ترین رسانه برای این نوع انتشار است .

با استفاده از ابر اتصالات می توانید کاربران خود را به شرح موضوعات در داستانها ، اخبار و محصولات و سرویسهایی که دارید هدایت کنید و نیز می توانید پیش تاریخ و اطلاعات مبسوط و زمان و منابعی را که روزنامه ها به دلیل فقدان جا نمی توانند ایجاد کنند را بوجود آورید . اگر کاربران بخواهند اطلاعات را به طور کامل بخوانند میتوانند به سمت جهت تعیین شده هدایت شوند . به عبارت دیگر میتوانند برای پیگیری قضیه حرکت کنند.
3- المانهای طرح بندی یک صفحه
قبل از شروع به ساختن صفحه یک دید کلی و ساختار کلی از سایت را در نظر بگیرید . شما باید المانهای صفحه و نیز چگونگی فعل و انفعالاتی که آنها با هم دارند را بدانید . از نقطه نگاه بصری باید المانهای انتخابی را در داخل سایت ایجاد کنید که این المانها عبارتند از طرح ، رنگ ، نوع قلم ، تصاویر و چند رسانه ای ها و … طرح صفحه منوط به آن است که طراح بتواند اطلاعات خود را به کاربر نشان دهد این نوع قالب بندی باید برای درک آسان تر اطلاعات باشد مثل اسناد و گزارشها . این نوع ساختار به دسته بندی و ساده کردن ، ویرایش و توزیع و پخش اطلاعات کمک می کند به عنوان یک طراح وب باید ساختار خود را توسعه دهید ودر این مرحله تجربیات کاربران می تواند برای شما بسیار مفید واقع شود.
موارد زیر را در هنگام طراحی یک صفحه در نظر بگیرید :
1- Frameset اجازه می دهد که صفحات چند گانه شما بصورت واحد ظاهر شود .
2- Margin کنترل می کند که مطالب چگونه و با چه فاصله ای از کادر مانیتور شروع شوند.
3- Border برای Frame ها و جداول HTML استفاده می شود
4- رنگ ایجاد یک احساس گیرا و کلی از ساختار سایت و باعث ازدیاد توانایی خواندن میشود .
5- Space جدا کردن المانهای صفحه
6- Navigation برای کنترل کاربران برای حرکت در سایت
7- Rule مندرجات صفحه را به قسمتهای جداگانه و وابسته قسمت می کند.
8- White Space باعث کم تر کردن بی نظمی المانهای صفحه می گردد.
9- Table توزیع المانهای صفحه در جاهای مختلف صفحه و شکل دادن اطلاعات در ستونهای مخفی
10- Lists به طراح اجازه می دهد تا اقلام را سازماندهی کنیم.
11- Paragraph گروهی از کاراکترهای متنی در صفحه می باشد.
12- Heading level ایجاد سایزهای گوناگون از متن و طراحی و سازماندهی آن .
13- Image مورد استفاده در ایجاد جاذبه ابعادی ، اطلاعات ، Navigation
تعیین کنید که سایت شما کدامیک از این عوامل را در بر دارد و شما را در روند توسعه یاری می دهد و اگر به این عوامل پرداخته نشود به تدریج منابع و نیرو ها و زمان خود را از
دست خواهید داد
پس از رعایت نکات زیر با کمک نرم افزارهای Front page و Photoshop و Flash Player این نوع طراحی انجام می شود.
2- طراحی به وسیله نرم افزارهای برنامه نویسی:
این طراحی به وسیله نرم افزارهای javascript – SQL ADO انجام می شود. با این نرم افزارهای باید برنامه را نوشته و سپس وارد HTML بکنیم.

2-4- چگونگی گرفتن مجوز جهت احداث شرکت کامپیوتری:
برای احداث یک شرکت طراحی صفحات وب باید محل مورد نظر احداث را خریده یا طبق اجاره خط اجاره کنیم. سپس به اداره ثبت شرکتها مراجعه کرده و شرکت مربوطه را با حداقل سه نام برای این شرکت این شرکت را در اداره ثبت شرکتها ثبت می کنیم. یک شرکت طراحی صفحات وب باید حتماً دارای سه نام باشد.
یک شرکت طراحی صفحات وب باید دارای مجوز کسب نیز باشد که در اداره دارایی و شهرداری نیز باید شرایط و مراتبی را گذراند.

فصل پنجم:
بازاریابی

مقدمه ای بر بازاریابی:
بازاریابی یک وظیفه مدیریتی است. بازاریابی بر رسیدن به اهداف مشتریان در کنار رسیدن به اهداف سازمان تاکید دارد. بازاریابی با درک نیازهای مشتریان، توسعه محصولات و خدمات برای رفع این نیازها، قیمت گذاری کارای محصولات و خدمات، اطلاع رسانی به مشتریان در مورد قابلیت دسترسی به این محصولات و خدمات، تحویل کارا و اطمینان از رضایت مندی در طول و بعد از فرآیند مبادله همراه است. بنابراین بازاریابی باید یک جزء ضروری در شرکتها باشد. اما بسیاری از شرکتها تفسیر بدی از بازاریابی دارند. بعضی ها بازاریابی را تقلب، اسراف گر، مزاحم و غیر حرفه ای می دانند. بعضی ها نیز آن را معادل با تبلیغات و فروش می دانند. اما در سالهای اخیر بازاریابی از تصویر قدیمی اش جدا شده و امروزه به طور فزاینده ای به یکی از مهم ترین وظایف در کسب اهداف سودآوری سازمانها تبدیل شده است. به طور سنتی، تولید و فروش دو وظیفه مهم هر کسب وکاری هستند. گرایش بعدی این بود که کارآفرینان معتقد شدند کیفیت محصولات یا خدمات تنها عاملی است که فروش آنها را تعیین می کند. اما این نیز چندان طول نکشید. چرا که در بازار رقابتی امروزی درست نیست. تولید، فروش و بازاریابی باید در کنار هم کار کنند تا منجر به بهترین نتایج شوند. بازاریابی، فرآیند پاسخ گو برای شناسایی ، پیش بینی و برآورده ساختن سودآور نیازهای مشتریان است. با این شیوه سازمان قادر خواهد بود محصولات یا خدمات خود را مطابق با نیازهای مشتریان قرار دهد و نه اینکه چیزی را تولید کند و انتظار رسیدن مشتریان را داشته باشد (شاوپنگ، هوی مینگ، 1997، ص273).
محصول (کالا و خدمت) باید مطابق با مزایای مورد انتظار مشتری باشد. قیمت باید متناسب با تواناییهای خریدار باشد. این محصول باید در دسترس مشتری قرار گیرد تا در خرید آن دچار مشکل نشود و در نهایت ترفیعات لازم نیز انجام گیرد تا مصرف کنندگان بالقوه از وجود چنین محصولی باخبرشوند. درواقع مفهوم آمیخته بازاریابی، مسیر عملکرد سازمان را با استفاده از یک سری متغیرهای قابل کنترل در محیطی که عوامل غیرقابل کنترل زیادی دارد (بازار خارجی)، مشخص می کند

آمیخته بازاریابی نمایان گر فعالیتهای اساسی مدیران بازاریابی است. پس از انتخاب یک بازار هدف، مدیران بازاریابی باید یک برنامه سیستماتیک برای فروش به مشتریان و ایجاد روابط بلندمدت تدوین کنند (دویلی، 1995). برنامه بازاریابی از تصمیماتی راجع به محصول، قیمت، ترفیع و توزیع تشکیل می شود. اینها مهمترین نوع بخشهایی هستند که مدیران بازاریابی برای رسیدن به اهداف فروش و سودآوری، منابع شرکت را به آنها تخصیص می دهند (گولداسمیت، 1999، ص179).
رابینز (1991) یک واژه جایگزین برای آمیخته بازاریابی به نام4Cs را معرفی کرد که شامل مشتریان (خریداران کالاها یا خدمات در بازار) ، رقبا (عرضه کنندگان جانشین برای کالاها و خدمات)، ظرفیتها و شرکت (هر دو اشاره به توانایی ارضای نیازهای مشتری دارند( است. این لیست طبقه بندی کامل تری را (1967) جز در مورد مباحث محیطی کلان پوشش می دهد و عوامل درونی و بیرونی را به هم مرتبط می کند. هر چند به بهترین شیوه این کار را انجام نمی دهد.
در یک شمای مشابه، اوهما (1982) مدل 3Cs را مطرح می کند که شامل مشتریان، رقبا و شرکت است و بر تعامل و ارتباط استراتژیک بین این سه عامل تاکید می کند.
تعریف بازاریابی:
بازاریابی پیشه و حرفه ایجاد پیوند میان تولیدکننده (یا تولیدکننده بالقوه) یا ارائه دهنده خدمات از یک سو و مشتری های بالقوه و بالفعل از سوی دیگر است. بازاریابی از پیایندهای اجتناب ناپذیر و التزامی نظام سرمایه داری است. هرچند بازاریابی تنها به کشورهای سرمایه داری محدود نمی شود. شگردهای بازاریابی در همه سامانه های سیاسی و بسیاری از جنبه های زندگی کاربرد دارند. در پدید آوردن شگردهای بازاریابی دانش هایی مانند روان شناسی، جامعه شناسی و اقتصاد نقش بازی می کنند. بازارِیابی از طریق آگهی، بیلبورد و تبلیغات با بسیاری از هنرهای خلاق نیز سر و کار پیدا می کند. بازاریاب های کامیاب معمولاً تمرکز و توجه شان کاملآ بر مشتری و خواسته ها و نیازهای او متمرکز است. و یکی دیگر دیگر از روشها استفاده از شرکت بازاریابی است
شرکت های تجاری معمولاً هزینه های سنگینی به منظور بازاریابی سنتی متحمل می شوند بنابراین امروزه تمامی تکنیکهای بازاریابی بصورت الکترونیکی نیز مورد استفاده قرار می گیرند که با نام بازاریابی الکترونیکی شناخته می شوند. در این روش بازاریابی همان شیوه های گذشته با کمک اینترنت توسعه یافته و مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه خوبی از این ابزار موتورهای جستجو هستند. امروزه بسیاری از مردم اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق موتورهای جستجو بدست می آورند و قرار گرفتن یک سایت در رتبه های بالای موتورهای جستجو کمک زیادی به بازاریابی آن می نماید.
انواع بازاریابی:
بازاریابی صنعتی:
بازاریابی صنعتی از جمله زیر شاخه های اصلی بازاریابی است که در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و با توجه به تخصصی شدن صنایع و گسترده شدن صنعت این شاخه از علم بازاریابی رشد قابل توجهی را برای استفاده کننده گان از آن به وجود آورده است. برخی از مباحث تخصصی این بازاریابی عبارتند از: بازاریابی دهان به دهان، مدیریت روابط مشتریان، سمینارهای تخصصی و همایش های تخصصی، نمایشگاهها تخصصی و … بازاریابی صنعتی با کمک گرفتن از بسیاری از متدهای بازارایبی عمومی سعی هدایت و اثر مند شدن تکنینک های بازاریابی را در سطح معینی دارد. در این روشهای متخصصین سعی دارند با هدایت عوامل و آمیخته های بازایابی بهترین نتیجه را برای شرکت ها و سازمانهای خود فراهم آورند. بازاریابی صنعتی با توجه به محدودیت مشتریان و خاص بودن نیاز ایشان در برخی از نقاط اختلافاتی با بازاریابی عمومی دارد مهمترین اختلافات عبارتند از: وجود تبلیغات مستقیم به جای غیر مستقیم، عدم وجود تبلیغات گسترده، تشکیل زنجیره و کانالهای توزیع محدود و تحت کنترل شدید، قیمت گذاری خاص با توجه به نوع و نیاز مشتری، محصولات معمولا گستردگی زیاد داشته و تنوع آن با توجه به نیاز مشتری تعیین می گردد..
1-5- بازاریابی چند سطحی:
تاریخچه
بازاریابی چندسطحی بیش از هشتاد سال سابقه دارد. از قدیمی ترین موارد این نوع بازاریابی در روسیهٔ تزاری توسط یک دوچرخه فروش انجام شده است. این ماجرا را یاکوو ایسیدوروویچ پرلمان، ریاضی دان روس که از اوایل قرن بیستم تا اواخر جنگ جهانی دوم زندگی می کرده است در کتاب "ریاضیات زنده"، در بخشی با عنوان "دوچرخه های ارزان" نقل کرده است.
در این روش خریداران نقش بازاریاب را بازی می کنند و برای رسیدن به پورسانت می بایست، به جای بازاریابان حرفه ای، به دنبال مشتری بگردند. با این کار هزینه بازاریابی و تبلیغ برای شرکت کاهش پیدا می کند ولی در عوض این هزینه در بین تعداد زیادی بازاریاب غیرحرفه ای تقسیم می شود. دقت کنید مطالبی که می خوانید به نتورک مارکتینگ مربوط است یا شرکت های هرمی!؟
سوالات رایج
آیا شرکت های بازاریابی چندسطحی، برای پرداخت پورسانت مجبورند محصولات شان را گران تر بفروشند؟
اگر شرکتی بخواهد با روش بازاریابی چندسطحی کالاهایش را بفروشد باید هزینهٔ پورسانت ها را از جایی تامین کند. البته هر شرکتی هزینهٔ تبلیغات را از مشتری می گیرد و این، در صورتی کذب نبودن تبلیغات، می تواند طبیعی و عادلانه باشد ولی در روش بازاریابی چندسطحی هزینهٔ اضافی از بازاریاب هایی گرفته می شود که با آرزوی رسیدن به پورسانت، به شرکت خدمت می کنند ولی طبق محاسبات علمی، درصد بالایی از آن ها قطعاً به پورسانت وعده داده شده نخواهند رسید.
مثلاً در مثال گوشی موبایل اگر با یافتن دو مشتری اول به فرد پورسانت داده شود، قطعاً بیش از پنجاه درصد مشتریان پورسانتی دریافت نمی کنند. در شرکت های موجود، درصد کسانی که پورسانت دریافتی شان از اضافه قیمت اولیه کم تر است به بیش از 90 درصد می رسد.
دلیل گرایش به این نوع بازاریابی ها چیست؟
در این بازاریابی ها به افراد گفته می شود که می توانند در مدتی کوتاه دو (یا چند) مشتری جدید برای محصولات پیدا کنند و آن افراد نیز در مدت کوتاهی به این هدف می رسند. در نتیجه افراد امیدوارند که این شبکهٔ دودویی با رشدی که دارد مثلاً بعد از ده مرحله، منجر به ورود بیش از هزار مشتری شود که باعث خواهد شد پورسانت قابل ملاحظه ای به شروع کنندهٔ این شبکه برسد.
چرا این نوع بازاریابی کلاه برداری است؟
رشد این شبکه ها در طول زمان با افزایش تعداد مشتریان، کند و کندتر می شود. یک شبکهٔ دودویی در لایهٔ بیستم به بیش از یک میلیون عضو و در لایهٔ سی و سوم به بیش از هشت میلیارد عضو جدید نیاز دارد! در نتیجه دیر یا زود زمانی می رسد که دیگر نمی توان در زمانی معقول برای شرکت مشتری پیدا کرد. این جاست که درصد بسیار بالایی از اعضای این شبکه ضرر می کنند. این در حالی است که شرکت و تنها درصد کمی از مشتریانی که زودتر وارد شبکه شد، به سودی بسیار رسیده اند.
آیا بازدهی این نوع بازاریابی از بازاریابی معمولی بیش تر نیست؟
اگر فقط به هزینه هایی که شرکت پرداخت می کند توجه کنیم به نظر می رسد که این روش بازدهی بالایی دارد ولی اگر وقت و هزینه ای که بازاریابان صرف معرفی محصولات شرکت می کنند را هم در نظر بگیریم خواهیم دید که بازدهی این روش از روش معمولی بسیار کم تر است. با محاسبه ای ساده می توان دید که مثلاً در روش دودویی نتیجه تمام تلاش بازاریابان به طور متوسط منجر به فروش تنها دو کالا می شود در حالی که یک بازاریاب معمولی در یک ماه، بسته به نوع جنس، ممکن است صدها جنس را به مشتری برساند.
این نوع بازاریابی از نظر قانونی در جهان چه وضعی دارد؟
در اکثر کشورهای پیش رفته این نوع بازاریابی ممنوع شده است. به عنوان مثال این فعالیت در کانادا، آلمان و تمام ایالت های آمریکا ممنوع است.
در ایران نیز این نوع فعالیت ها با تصویب قانون مجلس مورخ 4/3/1384 غیرقانونی اعلام شد.
بخشی از کارکرد موفقیت آمیز یک تجارت بستگی به رشد و توسعه آن فعالیت دارد. بازاریابی چیزی جز نحوه ارتباط با افرادی که ممکن است روزی مشتریان شما و کاربران شما شوند نیست که شامل روشهایی مانند برنامه های وابسته، خبرنامه ها، نمایشهای (شوهای) تجاری، وب سایتها، بروشور، جزوات و آگهی تبلیغاتی می شود. روشهای بالقوه بازاریابی در محدوده فعالیت بی حدو حصر هستند اما تصمیم گیری برای نزدیکی به آن به نظر می رسد کمی هراس انگیز باشد اما با کمی تلاش ودقت بیشتر می توانید زمینه کاری را محدودتر و محدودتر کنید
تابه چند تقلیل باید آنگاه بهترین انتخاب ممکن را برگزینید.
مراحل بازاریابی:
1-تعیین افراد مورد نظر برای تبلیغات:
در ابتدای راه شما احتیاج دارید تا بدانید طرح و برنامه شما شامل چه کسانی می شود اغلب بازاریابی های انجام شده برای توده مردم چندان جالب و مفید نیست شما مجبورید قشر خاصی از اجتماع را که به کالا و خدمات شما محتاجند شناسایی کنید این کار را می توانید با چند سوال ساده از خود شروع کنید.
•در حال حاضر برای تامین کالا و خدمات به چه چیزهایی احتیاج داریم؟
•کدام فعالیت و یا خدمات را برای ارائه دادن ترجیح می دهید؟
•در حال حاضر چه قشری از مردم خواهان گرفتن سرویس از ما هستند؟
•رقیبان ما در بازاریابی چه توانایی هایی دارند؟
بعد از یافتن پاسخ مناسب برای این سوالات باید تصمیم بگیرید برای چه کسانی باید تبلیغ کنید شما باید قشر خاصی از مردم را جدا کرده و برای آنها تبلیغ کنید و سپس باز خورد تبلیغات خود را در میان آنها بررسی کرده و بفهمید برای چه کسانی تبلیغ کنید بهتر است و چه افردای نیازمند و علاقمند خدمات شما هستند. شما می توانید باز خورد تبلیغات خود را از طریق نظر سنجی های تلفنی، چت رومها(chat Room)، پیامهای تلفن همراه (SMS) فهمیده و مورد بررسی قرار دهید.

2-تنظیم بودجه:
بسیار از فعالان و صاحبان تجارت که از تجربه کمتری برخوردارند در آغاز فعالیت خود دچار مشکلات عدیده ای می شوند چرا که در تنظیم بودجه اشان مسائل مهم را رعایت نمی کنند. بدون تنظیم بودجه نسبت پولهای خرج شده به سود دریافتی مثل ورودی یک قیف می شود پول خرج شده ورودی قیف و دهانه باریک قیف سود است.
شما باید قبل از انتخاب شیوه ای برای بازاریابی تخمین بزنید چه مقدار می خواهید پول خرج کنید کی این پولها به شما باز می گردد و اصلا چقدر سرمایه دارید.
بهترین روش حذف 10% از بودجه کل برای تبلیغ و بازاریابی است به طور مثال اگر شما برنامه دارید که طی آن برنامه در ماه 5000 دلار عایدتان شود بهتر است 500 دلار را صرف تبلیغ و بازاریابی جدید کنید اگر در جریان تبلیغات هفته ای 200 دلار عایدتان شد هیچ گاه انتظار نداشته باشید در آخر ماه چیزی در حدود 10000 دلار عایدتان شود وبر اساس 10000 دلار بودجه بندی کنید.
هیچ گاه بیشتر از بودجه تان تبلیغ نکنید در ابتدا کارتان را از کم شروع کنید وبعد از اطمینان تلاشهای بازاریابی خود را افزایش دهید.
3-ارزیابی روشهای بازاریابی:
روشهای زیادی برای بازار یابی وجود دارد ولی همه آنها مناسب هر فعالیتی نیست و بستگی به نوع خاص از فعالیت مردم و یا خدمات خاصی دارد. قبل از انتخاب یک روش شما باید به دقت بهترین کار ممکن را در آن موقعیت خاص انتخاب کنید و به طور مثال اگر شما وارد فعالیتهای اینترنتی شدید هیچ گاه نباید بروشورها و جزوات تبلیغی خود را با پست به در خانه ما ارسال کنید چرا که ممکن است خیلی از افراد حتی کامپیوتر نیز نداشته باشند در عوض باید تمام تلاش خودرا بر روی اینترنت و تبلیغ برای آن معطوف کنید. روشهای انتخاب باید بنابر نوع خاص افراد تعیین شود به طور مثال شما نمی توانید از یک روش برای تبلیغ محصول خود برای والدین و یا دانشجویان استفاده کنید. شما همچنین باید از روشهای مختلفی استفاده کنید و خود را مقید به یک شیوه نکنید.
در آخر توصیه می کنم مقدار بودجه تان را فراموش نکنید پرواضح است یک تبلیغ تلویزیونی از آگهی های روزنامه ای و یا خانه به خانه موثرتر باشد اما به همان میزان بودجه تان را مصرف می کند پس نتایج تبلیغ خود رابعد از رعایت تمام موارد بالا مورد بررسی قرار دهید و یک روش مفید را انتخاب کنید.
در دنیای رقابتی امروز مشتریان در کانون اصلی توجه شرکتها قرار دارند و رضایت مندی آنها عامل اصلی کسب مزیت رقابتی سازمانها است. لازمه جلب رضایت مشتریان برآورده ساختن کامل نیازهای آنها و شناسایی دقیق خواسته ها، انتظارات، تمایلات، تواناییها و محدودیتهای آنها در خرید محصولات است. با دستیابی به چنین اطلاعاتی می توان عوامل تاثیرگذار بر رفتار مصرف کنندگان را به خوبی تشخیص داد و در اتخاذ تصمیمات بازاریابی شرکتها از آن استفاده کرد. بنابراین محصولات شرکتها باید مطابق با مزایای مورد انتظار مشتریان باشد. در این راستا شناخت ابعاد مختلف گرایش خریدار و تعیین ارتباط بین آنها با عناصر آمیخته بازاریابی ضروری است.
بنابراین در این مقاله با مروری بر ادبیات موجود در تئوری های مدیریت، مفهوم آمیخته بازاریابی و تحولات آن از آغاز تا کنون به دقت مورد کنکاش قرار گرفته و براساس این مطالعات آمیخته نوین بازاریابی ارائه شد. در ادامه توجه ویژه ای به بحث رفتار خرید مصرف کننده شده است. در این بخش ابتدا مدل جامعی از رفتار خرید مصرف کننده که مورد توافق عموم متخصصان بازاریابی است، ارائه شده است. سپس مفهوم گرایش خریدار و ابعاد پنج گانه آن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه مدلی از ارتباط بین گرایش خریدار و بازاریاب و در انتها نیز مدل مناسبی برای تعیین ارتباط بین رفتار خرید مصرف کننده و هر یک از عناصر آمیخته بازاریابی ارائه شده است.
در بازاریابی پیچیده و رقابتی فعلی، کسب شهرت و اعتبار بسیار دشوار و از دست دادن آن بسیار آسان است. شرکتهای درون گرا، نسبت به تحولات سریع بازار، رقبا، نظام توزیع، رسانه های جمعی و فناوریهای جدید، علائق و سلیقه های مشتریان و انتظارات آنها از محصولات شرکت بینش و آگاهی لازم را بدست نمی آورند و از تحولات موجود در جهت رسیدن به اهداف خود استفاده نمی کنند. از طرف دیگر شرکتهای برون گرا، شرکتهایی هستند که در پی تامین رضایت مشتریان هستند. رسالت واقعی واحدهای بازاریابی آنها درک نیازها و خواسته های مشتریان و ارائه راهکارهایی برای تولید محصولاتی متناسب با آن نیازها و خواسته هاست. شرکتهای برون گرا شرکتهایی هستند که صرفاً به دنبال فروش نیستند، بلکه به دنبال رضایت بلندمدت مشتریان از طریق ارائه محصولاتی با کیفیت برتر همراه با نیل به اهداف بلندمدت و حیات مستمر خودشان هستند (کاتلر، آرمسترانگ، 1379، ص86).
عوامل نوین در آمیخته بازاریابی
تئوریسین های بازاریابی خدمات، مطالعات زیادی را در زمینه تفاوت بین بازاریابی خدمات و بازاریابی محصولات انجام دادند (بری، 1980). بخش عمده ای از این تلاشها صرف تاکید بر مفهوم آمیخته بازاریابی و اینکه آمیخته بازاریابی خدمات با آمیخته بازاریابی کالاها متفاوت است، شد. با نشان دادن این نکته که بازاریابی خدمات مستلزم تصمیمات متفاوتی نسبت به کالاهاست، این اندیشمندان توانستند بازاریابی خدمات را از بازاریابی کالاها متمایز سازند. درآمیخته بازاریابی خدمات ما 3P دیگر شامل پرسنل، داراییهای فیزیکی و رویه ها (فرآیندها) را در جمع 4p مشاهده می کنیم که درنهایت یک آمیخته بازاریابی با 7p برای خدمات به وجود می آید. بدین ترتیب تئوریسین های بازاریابی خدمات، یک تئوری مدیریتی جدید را ایجاد کردند و آن را از بازاریابی کالاها متمایز ساختند (لاولاک، 1996؛ گولداسمیت، 1999).
این توسعه مفهومی باعث ارزیابی مجدد مدیریت بازاریابی سنتی و ایجاد مرزی بین کالاها و خدمات شد. بدین ترتیب محصولات شامل کالاهای محسوس و خدمات نامحسوس شد (گولد اسمیت، 1999، ص179).
بسیاری از مدیران بازاریابی اساس روابطشان را با مشتریان برمبنای رویه ای که "فردگرایی"، "مشتری گرایی انبوه" یا " شخصی سازی" نام دارد، قرار می دهند. هسته انجام این سبک، تطبیق کالاها و خدمات با نیازها و خواسته های تک تک مشتریان است، نه اینکه یک نوع کالا و خدمت برای همه مشتریان ارائه شود. بدین ترتیب می توان شخصی سازی را نیز به عنوان یکی از عوامل آمیخته بازاریابی در کنارمحصول، قیمت، ترفیع، مکان، پرسنل، داراییهای فیزیکی و رویه ها (فرآیندها) فرض کرد. بدین ترتیب یک آمیخته بازاریابی جدید با 48 شکل می گیرد
ارزش
جدا از ویژگیهای آشکار ارزش مانند کیفیت، مناسب بودن برای هدف، اطمینان و غیره، قیمت، عملکرد و شهرت عرضه کننده نیز برای خریدار مهم است. به علاوه خریداران به دنبال ظرفیت فنی و ویژگیهای سمبولیک مانند منحصربه فرد بودن، غیر قابل جانشین بودن و جایگاه مارک هستند. اما ملاحظات دیگری نیز در این بین وجود دارد. ارزش صرفاً به پول بستگی ندارد و مسائل دیگری نیز برای خریدار مهم هستند. مانند تلاش فیزیکی، مسافت و زمان لازم برای یافتن یک منبع مناسب عرضه محصول. همچنین مشکلاتی مانند چند واسطه ای بودن محصول و انحصاری بودن منبع عرضه نیز در این امر موثر هستند.
کارایی
منبع مشروع و کارآمد عرضه محصول، می تواند به نزدیکی شخص به منبع بستگی داشته باشد. بنابراین مسافت برای خریدار مهم است. مسافت نه تنها به دسترسی، انتخاب، آزادی برای انتخاب و استطاعت خریدار بستگی دارد، بلکه به زمان که غالباً مهم ترین عامل است نیز بستگی دارد.
قدرت و شهرت براند، قابلیت تکرار خرید، نتایج خرید و شکل قفسه ها نیز در کارایی موثر هستند. کارایی در مجموع زمانی حادث می شود که خریدار قابلیت دسترسی کلی به عرضه کننده را مطابق با انتظارات خود داشته باشد.
مقدار
یکی از مشکلات مرتبط با مدل هدف گذاری که در بازاریابی مشاهده می شود، ماهیت محدود بعضی از محصولات (کالاها و خدمات) برای تحویل به خریدار است. برای مثال مکانیکی که به یک قطعه نیاز دارد و مجبور است یک سری کامل از این قطعات را خریداری کند و یا فردی که قصد رفتن به مهمانی و اجاره یک لباس برای یک شب مهمانی را دارد. اما مجبور است لباسی را که حداقل مدت اجاره آن سه روز است را تحویل بگیرد. اینها نمونه هایی از صرفه جویی به مقیاس در فروشگاه ها است و به نظر می رسد نمی تواند نظر مساعد خریدار را جلب کند. در واقع این صرفه جویی به مقیاس از لحاظ هزینه ای به زیان خریدار است. مقدار به عواملی نظیر کمیت، تعداد، قابلیت تقسیم، ثبات، قطعات یدکی، اندازه بسته و … گفته می شود.
تنوع
مشتریان نیاز به آزادی انتخاب دارند. توانایی انتخاب غالباً به وسیله تولیدکنندگان کالاها و خدمات و نیز بازاریابان نادیده گرفته می شود. انتخاب، حق مسلم مشتری و عامل ضروری در بازاریابی اثربخش است. بسیاری از اشخاص در انتخاب هایشان دارای محدودیت هستند. درک عمیق تر بعد تنوع می تواند باعث ایجاد دیدگاه وسیع تر از مصرف کنندگان شود. اما انتخاب را نه تنها با ارائه تنوع محصولی، بلکه با تنوع قیمت، تنوع شیوه های پرداخت و تحویل، تنوع خدمات پس از فروش، بیمه، گارانتی و … نیز می توان تضمین کرد.
صرفه جوییهای مقیاس عرضه کننده باعث عدم تنوع محصولی می شود که این امر نکات منفی را برای عرضه کننده به همراه دارد. مثلاً در لباس فروشی، باعث محدودیت خریدار در انتخاب اندازه دلخواه، ایجاد ناکامی بالقوه در خریدار و در مواقع بحرانی باعث تغییر مارک و یا حتی تعویض عرضه کننده می شود.
مزایا
مشتریان مزایای محصول را مشاهده می کنند و در صورتی که آن را مطابق با انتظارات خود دریابند، روابطشان را با ارائه کننده ادامه می دهند. ماهیت اصلی و منسجم فرآیند منبع یابی به این بستگی دارد که مشتری تشخیص دهد منبع مورد نظر او بهترین مزایا را ارائه کرده است.
قیمت گذاری
تصمیمات قیمت گذاری محصولات صنعتی هسته اصلی هر برنامه تجاری است و تاثیر مستقیمی روی استراتژی بازاریابی شرکت خواهد داشت. تمامی سازمانها اعم از انتفاعی و یا غیرانتفاعی مجبورند برای کالاها و یا خدمات خود قیمت تعیین کنند، که این موضوع تحت تاثیر عوامل داخلی و یا خارجی شرکت است. عوامل محیط داخلی شرکت شامل اهداف، خط مشی، ترکیب عناصر بازاریابی و هزینه های شرکت هستند و از جمله عوامل محیطی می توان به ماهیت بازار و تقاضا، شرایط رقابتی و واسطه ها اشاره کرد. وقتی مصرف کننده کالایی را می خرد، درواقع ارزشی را با ارزش دیگری مبادله می کند. ارزشی که از دست می دهد قیمتی است که برای کالا می پردازد و ارزشی که به دست می آورد مزایای ناشی از داشتن کالاست.
امروزه توسعه یک استراتژی قیمت گذاری مناسب یک وظیفه مشکل و درعین حال اساسی برای مدیران شرکتهای صنعتی است و عدم موفقیت در درک کامل از تصمیمات درست قیمت گذاری به از دست دادن فرصتهای سودآور در بازار خواهد انجامید. قیمت گذاری یک فرایند چندبعدی است که متاثر از کالا، سطح حاشیه سود و روابط با مشتری است.
در این مقاله تلاش می شود تا دیدگاهی برای مدیران فراهم شود که در آن به اهمیت توسعه برنامه قیمت گذاری مناسب پی برند و از تاثیرات اطلاعات بر قیمت گذاری درست و بهینه مطلع شوند.
قیمتها همه جا هستند. از دانشجویان شهریه دریافت می شود. شرکت هواپیمایی از مسافران وجهی به نام کرایه دریافت می کند. برای عبور از بزرگراهها عوارض پرداخت می کنیم. برای پرداخت قبوض منزل نرخ معین شده را باید بپردازیم. اما قیمت فروش چه مبلغی باید باشد؟ این سوال با این واقعیت مطابقت دارد که قیمتها همیشه آزمایشی هستند. یک قیمت به طور ساده یک پیشنهاد یا تجربه ای برای آزمایش نبض بازار است. اگر مشتریان قبول کنند مناسب است و اگر پذیرفته نشود به سرعت تغییر خواهد کرد (کاتلر، فیلیپ، اصول بازاریابی – چاپ دهم).
قیمت، میزان فایده ای است که مصرف کننده برای مزایای حاصل از داشتن و یا استفاده از کالا پرداخت می کند (آرمسترانگ، گری، مقاله قیمت گذاری کالاهای استراتژیک، 2003). قیمت تنها عنصر در آمیخته های بازاریابی است که درآمدزاست و سایر عناصر هزینه زا هستند. قیمت و محصول ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. برای مثال قیمتی که بازاریابان روی محصول می گذارند مقدار پولی است که برای تولید آن محصول هزینه خواهند کرد و همچنین قیمت با برداشت مشتریان از خصوصیات و مزایای محصول ارتباط مستقیم دارد. تعیین قیمت در بازاریابی صنعتی مقوله ای بسیار بحث برانگیز و پیچیده است. اگر یک شرکت و مدیرانش بخواهند در بازار خود موفق باشند، باید درک جامعی از ماهیت فعالیت رقبا و استراتژی رقابتی آنها داشته باشند. از مشکلاتی که فراروی شرکتها قرار دارند، می توان به توسعه سازمان، ابداع محصولات جدید، پیش بینی بازارها، توسعه روابط پایدار با مشتریان، کنترل هزینه ها، کیفیت،… اشاره کرد و لازم است که مدیر برای هرکدام از این مشکلات دیدگاه استراتژیک و برنامه قابل اجرا داشته باشد. شاید بهتر باشد که قبل از قیمت و مقوله قیمت و مقوله قیمت گذاری در بازارهای صنعتی به ویژگیهای بازار صنعتی در مقابل بازارهای مصرفی پرداخته شود:
ویژگی بازار: شامل اندازه ( در مصرفی بزرگ و در صنعتی کوچک است) ماهیت رقابت (در مصرفی رقابتی و در صنعتی انحصاری است).
ویژگی محصول: تحویل به موقع کالا، دسترسی، خدمات و فرایند خرید در صنعتی مهم تر از مصرفی است.
ویژگیهای خریداران: خرید در صنعتی عقلایی صورت می گیرد و در مصرفی روانشناختی است.
ویژگی کانال توزیع: در صنعتی کوتاهتر از مصرفی است.
ویژگی قیمت: تفاوت در استراتژی قیمت گذاری بازارهای صنعتی براساس لیست قیمت، مزایده، مذاکرات و چانه زنی است.
متاسفانه یکی از مواردی که هنگام برنامه ریزی سالانه و در زمان اجرا به آن توجه نمی شود. مقوله قیمت گذاری محصولات صنعتی است. دلیل این امر این است که در بازارهای صنعتی معمولا قیمت در ارتباط با مشتری تعیین می شود. همیشه مدیران صنعتی از چالشی بودن قیمت گذاری محصولات صنعتی گله و شکایت دارند و آن را فرصتی برای افزایش سود نمی دانند بلکه آن را کاری کسالت آور تلقی می کنند. مدیران شرکتها از قیمت گذاری گلایه مند هستند چرا که کنترلی بر قیمت گذاری کالاهای خود ندارند و باید در چارچوب موجود حرکت کنند. آنها می گویند از آنجا که قیمت در بازار تعیین می شود، نمی توانند بر قیمت مناسب و مورد علاقه خود کنترل داشته باشند و مجبورند که بااین موضوع کنار بیایند.
اما سوال اصلی این است که مدیران تجاری و صنعتی چه کاری باید انجام دهند تا قیمت گذاری، به شکل فرصت سودآور برای آنها درآید؟ چرا بعضی از مدیران نسبت به مساله قیمت گذاری بی تفاوتند؟ موانع سازمانی سد راه قیمت گذاری در شرکتها چیست؟ شرکتهای صنعتی در زمینه قیمت گذاری بین المللی با چه مواردی روبرو هستند؟ نقش اینترنت در طرح قیمتها چیست؟ ارائه پاسخی ساده به این سوالات آسان نیست ولی یک مدیر بازاریابی صنعتی می بایست دید کاملی در مورد چالشها و فرصتهای موجود و نهفته در قیمت گذاری داشته باشد. برای مقابله با تهدیدات و بهره گیری از فرصتهایی که مدیران صنعتی در ارتباط با مقوله قیمت گذاری با آن روبرو هستند، توجه به نکات زیر الزامی است:
زنجیره عرضه مناسب به عنوان فرصتی برای کاهش هزینه ها و افزایش حاشیه سود محصول
سیستم زنجیره عرضه موجودی سالها به عنوان کانال توزیع ساده محسوب می شد. از این نظر تمرکز مدیریت شرکت بر کارآمدساختن هرچه بیشتر تمامی کانال توزیع شرکت به صورت اثربخش است. هرصنعت به دنبال کسب سود بیشتر است و می خواهد قیمتهای خود را مستقل از دیگران تعیین کند. اما با پیدایش مفهوم مدیریت عرضه، دیدگاه مدیران صنعتی تغییر پیدا کرده و به سمت بینشی مفید برمبنای همکاری بین شرکتها تبدیل شده است. این امر فرصتی موثر و مفید برای مدیریت شرکت در اجرای یک استراتژی قیمت گذاری خلاقانه و کسب حداکثر سود به شمار می آید.
در این میان دو محقق به نامهای "کریستوفر" و "گاتورنا" در مقاله خود به نام "مدیریت هزینه زنجیره عرضه و قیمت گذاری بر مبنای ارزش" تاکید کردند که واگذاری برخی از امور به بیرون از سازمان که باعث می شود شرکت کنترل کمتری برروی هزینه های خود داشته باشد، ممکن است حاشیه سود شرکتها را تهدید کند. آنها دریافتند که امروزه رقابت قیمتی فقط در بین شرکتها صورت نمی گیرد بلکه جنگ اصلی بین عرضه کنندگان است. بررسی صحیح هزینه ها باید در طراحی قیمتها در تمامی فرایند اجرا شود، زیرا تمامی هزینه ها در بحث تعیین قیمت در هزینه تمام شده محصول در بازار نهایی منعکس می شود.
دیگر محققان معتقدند عقد قرارداد با عرضه کننده، باوجود کاهش کنترل شرکت می تواند منجر به کاهش هزینه ها در زنجیره عرضه شده و در نهایت هزینه های شرکت را کاهش دهد و متعاقب این مساله شرکت قادر خواهد بود به وسیله قیمت مناسب محصول، جایگاه مناسب را در بازار کسب کند. به زعم صاحبنظران، تولیدکنندگان باید هزینه های خود را کاهش دهند و تا زمانی که کنترل هزینه مناسبی در زنجیره عرضه وجود نداشته باشد، درک این موضوع که کاهش هزینه ها می تواند به رقابت منجر شود نیز میسر نخواهد شد. (کریستوفر 2005)
برنامه قیمت گذاری
یک مدل برنامه قیمت گذاری برای گسترش و توسعه نیازمند همکاری با قسمتهای مختلفی از شرکت است. سه پیش نیاز برنامه قیمت گذاری مناسب وجود عواملی به شرح زیر در سازمان است:
– داشتن هدف اصلی و درک صحیح از مشتریان و روند بازار.
– دارابودن یک فرایند مدیریتی عمل گرا برای توسعه و اجرای برنامه قیمت گذاری.
– انجام یک برنامه قیمت گذاری صحیح که تمایل به تعهد در فرایند قیمت گذاری داشته باشد.
محققان معتقدند که برای داشتن یک برنامه قیمت گذاری مناسب برای شرکت باید 7 مرحله اصلی و اساسی پشت سر گذاشته شود (دلان و سیمون، ص 326).
مرحله اول- داشتن یک خلاصه از استراتژیهای قیمت گذاری:
خلاصه، شامل یک توصیف کلی از قسمتهای مختلف سازمان است و یک بیانیه قیمت گذاری که اهداف و استراتژی شرکت را به صورت شفاهی بیان می کند و تمایل دارد برای مدیر این نکته را بدیهی سازد که چگونه شرکت می تواند قیمت گذاری خود را برمبنای اهداف سالانه خود بیان کند.
مرحله دوم – بررسی وضعیت قیمت گذاری فعلی شرکت:
در این مرحله جزئیاتی از سیاستهای قیمت گذاری کلی شرکت تعیین می شود.
مرحله سوم – قیمت گذاری برمبنای تجزیه و تحلیل نقاط ضعف، قوت، تهدیدات و فرصتها:
در این مرحله قیمت براساس تجزیه و تحلیلی که بسیار کلی و جامع است صورت می گیرد. تعیین نقاط قوت در توانمندسازی شرکت برای حفظ سهم بازار و موقعیت سودآور بسیار مهم است.
مرحله چهارم – تعیین استراتژی قیمت گذاری:
این قسمت اشاره به این موضوع دارد که باید بازار هدفی که قرار است استراتژی قیمت گذاری برای آنها تعریف شود مشخص و نوع استراتژی نیز با دریافت اطلاعات از سایر سیستمهای سازمان تعیین شود.
مرحله پنجم – تعیین اهداف قیمت گذاری:
در این قسمت باید هدف از قیمت گذاری مشخص شود. این مطلب می تواند بدین گونه مشخص شود که نرخ بازگشت سرمایه در سال آتی چقدر باشد؟ نرخ نفوذ در بازار چند درصد تعیین شود؟
مرحله ششم – مشخص کردن برنامه قیمت گذاری:
این قسمت می تواند شامل توصیف محصولات خاص و یا خطوط تولید محصول باشد که هردو با نوسانات قیمت می تواند افزایش و یا کاهش یابد.
مرحله هفتم – کنترل قیمت و بازنگری آن
قدم نهایی ایجاد مجموعه اقدامات کنترلی برای موفقیت قیمت گذاری است. کنترل می تواند هفته به هفته و یا ماه به ماه بر بازار هدف، سود کالا، سهم بازار صورت گیرد.
نتیجه گیری
لازم است که مدیران امروز مساله قیمت گذاری و تعیین قیمت را به عنوان یک مرحله استراتژیک و نه به عنوان یک تصمیم خودکار و سریع مدنظر داشته باشند. نداشتن یک استراتژی مناسب قیمت گذاری می تواند به فروش کمتر، از دست دادن مشتری، سهم بازار کمتر و کاهش سود منجر شود.
برای داشتن استراتژی مناسب و دستیابی به سود بیشتر نیاز به تغییر فرهنگی در سازمان است. امروزه ضرورت تعیین قیمت مناسب برای مدیران به عنوان برنامه استراتژیک مطرح شده است.

فصل ششم:
سازماندهی

نیروی انسانی و بکارگیری بهینه آن درامرتولید یکی ازپارامترهای موثردرمیزان انجام خدمات می باشد
جدول(1-2)- مشخصات نیروی انسانی
تعداد
شرح پرسنل
ردیف
1
مدیر
1
1
مدیر فروش
2
1
حسابدار
3
1
کارمند کارهای اداری و ثبت فاکتورها در کامپیوتر
4
1
منشی (جواب دهنده) تلفن ها
5
1
مسئول اینترنت
6
3
طراح صفحات وب
7
9
جمع کل

1-6- حقوق ودستمزد:
مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل معیارهای متداول میباشد.کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق و مزایای سالیانه هریک ازآنها وجمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمال محاسبه حقوق سالیانه برمبنای16.4 ماه درسال انجام می گیرد همچنین براساس مصوبات سازمان بیمه تامین اجتماعی 23درصد ازکل حقوق پرسنل به عنوان حق بیمه تامین اجتماعی (شامل بیمه خدمات درمانی بیمه ازکارافتادگی بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری) هزینه بیمه سهم کارفرما می باشدکه بایدبه مجموع حقوق پرداخت شده اضافه گردد جدول(2-3) چکیده ای ازمحاسبات را نشان می دهد.
جدول(2-3)-حقوق ودستمزد
جمع کل
حقوق ومزایای سالیانه(ریال)
متوسط حقوق ماهیانه(ریال)
تعداد
شرح
65600000
65600000
4000000
1
مدیر
45920000
45920000
2800000
1
مدیر فروش
36080000
36080000
2200000
1
حسابدار
36080000
36080000
2200000
1
کارمند کارهای اداری و ثبت فاکتورها در کامپیوتر
30012000
30012000
1830000
1
منشی (جواب دهنده) تلفن ها
36080000
36080000
2200000
1
مسئول اینترنت
108240000
36080000
2200000
3
طراح صفحات وب
358012000
جمع کل
3-2- شرح وظایف پرسنل:
مدیر:
مدیر یک شرکت طراحی صفحات وب موظف است که وظایف زیر را انجام دهد.
1- دستور خرید اقلام مختلف که از طرف انبارداری و حسابداری اعلام می شود و امضاء فاکتورهای خرید و فروش این اقلام.
2- فروش اجناس مختلف یک شرکت
3- امضاء فاکتورهای فروش
4- مدیریت و کنترل کلیه کارکنان
حسابدار:
در بخش حسابداری کلیه فاکتورها و قیمت آنها در کامپیوتر ثبت شده و سپس حساب آنها نیز در برنامه های موردنظر که توسط برنامه نویس این شرکت طراحی صفحات وب برنامه ریزی شده است ثبت و انجام می شود. حسابداری همچنین موظف است که چک های داده شده به این شرکت توسط مشتریان را رسیدگی نماید تا حتماً این چک ها پرداخت شود.
مسئول قسمت اینترنت:
وظیفه این بخش آن است که با تشکیل سایت و یا خریداری سایت و همچنین برقراری اینترنت جهت طراحی می باشد.
مسئول بخش طراحی صفحات وب:
که به عنوان کسی است که به طراحی صفحات وب همانطور که در فصل اول گفته شد می پردازد. در این شرکت طراحی صفحات وب به هر دو طریق هم از طریق طراحی صفحات وب به وسیله نرم افزار برنامه نویسی و همچنین طراحی به وسیله نرم افزارهای طراحی
کارمند ثبت فاکتورها:
این فرد موظف است که کلیه فاکتورها را ثبت کرده و همچنین این فاکتورها را نوشته تا برای امضاء مدیر و مشتری آماده کند.
4-3- سازماندهی نیروی انسانی:
سازماندهی نیروی انسانی این طرح به صورت زیراست.
همه نیروها زیر نظر مدیر بوده و کلیه افراد نیز دارای وظایف مختلف می باشند که توسط مدیر کنترل می شود. وظایف کارمندان در بخش قبل توضیح داده شد.

فصل هفتم :
محاسبات مالی طرح

1 -7- سرمایه گذاری:
مقادیرسرمایه گذاریثابت ودرگردش محاسبه شده کل سرمایه گذاری برآورد می گردد. لازم به ذکراست که معادل 60درصد سرمایه ذاری ثابت ازطریق دریافت وام بلند و بابهره 15 درصدو معادل 80درصد سرمایه درگردش ازطریق دریافت وام کوتاه مدت 1 ساله با بهره 22 درصد تامین خواهدشد که درتنظیم ترازهای مالی طرح بازپرداخت آن مدنظرقرار گرفته است.
جدول شماره (1-6) نحوه سرمایه گذاری طرح
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع( میلبون ریال )

مبلغ(میلیون ریال)
درصد
مبلغ (میلیون ریال)
درصد

سرمایه ثابت
19/8563
40%
79/12844
60%
99/21407
سرمایه در گردش
46/64
40%
69/96
60%
16/161
جمعکل سرمایه گذاری
65/8627
40%
48/12941
60%
15/21569

2-5- سرمایه ثابت:
منظورازسرمایه ثابت آن گروه ازدارایی های متعلق به واحد صنعتی است که ماهیت نسبتا ثابت یا دائم دارند و به منظوراستفاده وجریان عملیات جاری شرکت ونه برای فروش نگهداری می شوند به سرمایه ثابت دارایی های سرمایه ای یادارایی بلند مدت نیزاطلاق می گردد. ازاجزائ تشکیل دهنده سرمایه ثابت می توان دستگاهها وتجهیزات خط تولید تاسیسات زیربنایی زمین ساختمان ومحوطه سازی وسائل نقلیه اثاثیه ولوازم اداری هزینه های قبل ازبهره برداری و…. را نام برد گرچه هیچ معیاری برای حداقل طول عمرلازم جهت مشمول یک دارایی درطبقه سرمایه وجود ندارد اما این قبیل دارایی ها باید بیش ازیک سال دوام داشته باشند زیرا هزینه های پرداخت شده برای اقلامی که هرساله ازبین می روند جزئ هزینه های تولید سالیانه محسوب می شود.
با گذشت زمان سرمایه های ثابت به استثنای زمین(منظورزمینی است که برای احداث ساختمان مورداستفاده قرارمی گیرد)قابلیت بهره دهی خودرا ازدست می دهند بدین لحاظ بهای تمام شده این قبیل دارایی ها باید درطی عمرمفیدشان به طورمنظم به تدریج به حساب هزینه منظورگردد این کاهش تدریجی بهای تمام شده "استهلاک"خوانده می شود.

جدول (2-5) محاسبه سرمایه ثابت
ارزش کل

شرح
جمع (میلیون ریال)
(میلیون ریال)

100
100
دستگاه و لوازم
83/79
83/79
هزینه تعمیر و نگهداری
18000
18000
زمین
423
423
ساختمان ومحوطه سازی
100
100
اثاثیه و لوازم اداری (20 الی 30 درصد ساختمان اداری)
1870
1870
هزینه های پیش بینی نشده
16/835
16/835
هزینه های قبل ازبهره برداری
99/21407
جمع کل

جدول (3-5) هزینه های قبل از بهره برداری
مبلغ (ریال)
شرح
823000000
هزینه های تهیه طرح مشاوره اخذ مجوز
(4درصد هزینه سرمایه ای)
7160240
هزینه آموزش پرسنل
(2 درصد کل حقوق سالیانه)
5000000
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی (15روزهزینه کمی آب برق تلفن و مواد اولیه)
835160240
جمع کل

3-7- سرمایه درگردش:
سرمایه درگردش طرح براساس محاسبه مواد وانرژی مورد نیاز و همچنین پرسنل واحدمطابق الگوی ذیل انجام می شود:

الف- مواد اولیه وقطعات مورد نیاز:
هزینه مواد اولیه وقطعات مصرفی واحدبرای یک دوره سفارش (مواد داخلی 45 روزکاری ومواد خارجی 100 روزکاری) به عنوان بخشی ازسرمایه درگردش منظورمی شود.
ب- حقوق ودستمزد کارگر:
هزینه حقوق ودستمزد کارکنان به مدت 25/. سال(معادل 68 روزکاری محاسبه ودربرآورد سرمایه درگردش منظورمی شود.)
ج- انرژی مورد نیاز:
هزینه تامین انرژی مورد نیاز65 روزکاری شرکت به عنوان بخش دیگری ازسرمایه درگردش درمحاسبات منظورمی گردد.
د- هزینه فروش:
هزینه های فروش 20روزشرکت قسمت دیگری ازسرمایه درگردش را تشکیل می دهد لازم به ذکراست که هزینه های فروش 5/0 درصدارزش فروش سالیانه می باشد.
ه- سایرهزینه ها:
در خاتمه برای افزایش قابلیت اطمینان محاسبات و کاهش ریسک احتمالی 5 درصد موارد فوق به جمع حاصله اضافه می شود تا موارد احتمالی که درنظر گرفته نشده است جبران شود.

4-5- هزینه تولید سالیانه طرح:
هزینه های تولید سالیانه طبق جدول زیربرآورد می شود که هرکدام ازمواد ذکرشده درقسمتهای بعدی به صورت مفصل توضیح داده شده است.
جدول (4-5)- برآوردسرمایه درگردش
مبلغ(ریال)
شرح
عنوان
100000000
2ماه مواد اولیه
مواد اولیه
59668666
2ماه هزینه های حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد
1500000
15روزهزینه های انرژی
تنخواه گردان
161168666
جمع کل
1-4-5- هزینه مواد اولیه:
قیمت های مواد اولیه براساس استعلام ازشرکتهای معتبرداخلی وبازارهای عمده فروشی تعیین گردیده است که درجدول(1-2) محاسبه شده است.

2-4-5- هزینه حقوق ودستمزد:
برآوردتعداد نیروی انسانی مورد نیازدررده های مختلف دربخش (1-3) انجام گردیده است و مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل نیزمعیارهای متداول باشد براساس مبنای فوق کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق ومزایای سالیانه هریک ازآنها و جمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمالی محاسبه حقوق سالیانه برمبنای 16.4 ماه درسال انجام می گیرد که درجدول(2-2) محاسبه شده است.
3-4-5- هزینه انرژی:
انواع انرژی موردنیازشامل آب برق وسوخت می باشد بهای واحد هریک ازانواع انرژی برمبنای آخرین نرخ های اعلام شده ازسوی وزارتخانه های مربوطه تعیین گشته وبرمبنای آن هزینه مربوط به آنها محاسبه شده است.

جدول(5-5)- هزینه تعمیرونگهداری
هزینه تعمیرات ونگهداری
درصد
شرح
جمع(میلیون ریال)
میلیون ریال

2
100
5
ماشین آلات اصلی
276/54
76/542
10
تاسیسات عمومی
46/8
423
2
ساختمان
1/15
755
2
محوطه سازی
83/79
جمع کل

فصل هشتم:
ریسک پذیری

ریسک :
ریسک عبارت از احتمال از دست دادن تمام یا قسمتی از سود و یا اصل سرمایه، و به عبارتی، ریسک نوسان بازده سرمایه گذاری است. به طور کلی ریسک به دو دسته طبقه بندی می شود: ریسک سیستماتیک و ریسک غیرسیستماتیک. ریسک سیستماتیک شامل آن بخش از ریسک کل است که همراه با تغییرپذیری در سطح بازار همراه بوده و سرمایه گذار قادر به کاهش آن نیست. مانند وقایع غیرمترقبه، جنگ، تحریم و… ریسک غیرسیستماتیک آن بخشی از ریسک کل است که به تغییرپذیری در بازار سرمایه مرتبط است و سرمایه گذار می تواند با مدیریت صحیح و انتخاب درست سهام این بخش از ریسک کل را کاهش دهد.
از دیدگاه تئوری، با انتخاب بیشتر سهام (پرگونه سازی) می توان ریسک غیرسیستماتیک را به صفر نزدیک کرد، ولی چون نمی توان تغییری در ریسک سیستماتیک به وجود آورد در نهایت ریسک سبد سهام نمی تواند کمتر از ریسک سیستماتیک شود. به طور کلی عوامل تشکیل دهنده ریسک باعث تغییر قیمت آن سهم در بازار می شود. این عوامل عبارتند از ریسک نرخ ارز، ریسک تجاری، ریسک نرخ تورم، ریسک بهره و… .
▪ استراتژی و ریسک
به طور کلی می توان ریسک شرکت ها را به دو بخش تفکیک کرد: ریسک تجاری و ریسک مالی. ریسک تجاری به معنای امکان تغییرات در میزان سوددهی یک بنگاه یا به بیان دیگر تغییرپذیری در بازده مورد انتظار آن است. نوع صنعت، عمر شرکت، نوع تکنولوژی و… با میزان ریسک تجاری ارتباط دارد.
شرکت هایی که هزینه ثابت بالایی دارند و یا از تکنولوژی پیشرفته ای بهره می گیرند و همچنین شرکت های کوچک و تازه تاسیس، با ریسک تجاری زیادی برخوردار هستند. ریسک تجاری عبارت است از: ریسک محصول (پذیرش محصول از سوی بازار)، سهم بازار، اندازه بازار و… . ریسک تجاری عموماً با استراتژی رقابتی ارتباط دارد و شدت رقابت در یک صنعت، ریشه در ساختارهای اقتصادی آن دارد که فراتر از عملکرد رقبای موجود است.
ـ مایکل پورتر ( porter.M) ماهیت رقابت در یک صنعت را به پنج عامل اساسی رقابتی مرتبط می داند:
۱) محصولات جایگزین ( تهدید ناشی از محصولات جایگزین یا خدمات جایگزین)
۲) خریداران (قدرت چا نه زنی خریداران)
۳) فروشندگان (قدرت چا نه زنی تامین کنندگان)
۴) تازه واردان (تهدید رقبای بالقوه)
۵) رقابت در صنعت (رقابت در بنگاه های موجود در بازار مورد نظر)
وی این پنج عامل را با هم موجب شدت رقابت در صنعت و سودآوری آن تعیین می نماید و معتقد است برای هر نوع تحلیل در مورد رقبا، ابتدا باید فرآیند های چهار بخشی شامل: اهداف آینده، استراتژی فعلی، پیش فرض ها و توانمندی ها مورد شناسایی بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
ریسک مالی به معنای تغییرپذیری بازده مورد انتظار ناشی از ساختار سرمایه، سیاست های تامین مالی و اهرم مالی است. یکی از منابع اولیه برای بنگاه های اقتصادی، وجوهی است که برای تحصیل سایر منابع از آن استفاده می شود.
ـ این وجوه که سرمایه را تشکیل می دهند دارای هزینه های خاص خود هستند که با تحلیل هزینه- فایده می توان به پنج سئوال اساسی برای هزینه ها پاسخ داد.
۱) چه منافعی از این هزینه عاید خواهد شد ؟
۲) چه منافع غیرمستقیمی از این هزینه عاید خواهد شد ؟
۳) آیا منافع حاصل از هزینه های ایجاد شده بیشتر است؟
۴) اگر هزینه انجام نشود چه زیان هایی واقع خواهد شد؟
۵) آیا گزینه کم هزینه تری برای دستیابی به منافع وجود دارد؟
ترکیب سهامداران، میزان سرمایه و ارزش ویژه هر سهم از عوامل ساختاری سرمایه و همچنین نحوه تامین منابع مالی جهت سرمایه در گردش، سایر فعالیت های عملیاتی و طرح های توسعه از سیاست های تامین مالی و اهرم مالی هستند.
شرکت ها از دو طریق نسبت به تبیین سیاست های تامین مالی خود اقدام می نمایند: تامین مالی از طریق افزایش سرمایه یا اخذ تسهیلات مالی از بانک ها و موسسات مالی یا ترکیبی از آنها. هر میزان درجه اهرم مالی شرکتی بالاتر باشد (نسبت بدهی به ارزش ویژه یا نسبت بدهی به کل دارایی ها) ریسک مالی بیشتر می شود. بنابراین یک رابطه مستقیم و معنادار بین استراتژی تامین مالی و ریسک وجود دارد.
تبیین استراتژی تامین مالی معمولاً به نوع صنعت و نوع محصول بستگی دارد و به طور کلی منابع برای چهار گروه تقسیم می شود: سرمایه، نیروی انسانی، مواد اولیه و دانش فنی. بنابراین میزان هر یک از گروه های پیش گفته نشان از میزان محوریت آن در امر سرمایه گذاری در آن صنعت دارد؛ از جمله فعالیت هایی که با محوریت سرمایه بری همراه است یا کارگرمحوری، مواد اولیه محوری و دانش فنی محوری که هر یک برای تامین مالی از استراتژی های ملی متفاوتی برخوردار است؟
بازار ریسک نرم افزار:
حتمی بودن تغییرات هر چند اندک در سطح مدیران، مشکلاتی فرآ روی تولید کنندگان نرم افزار و فعالان صنعت نوپای فنآوری اطلاعات و ارتباط کشور قرار گرفت. آن مشکلات ناشی از این بود که مدیران دولتی به دلیل عدم پذیرش ریسک جدید، شروع هر گونه پروژه جدیدی را به آینده موکول می کردند و زیربار مسوولیت های جدید نمی رفتند. از طرف دیگر بخش خصوصی هم منتظر تثبیت شرایط و فروکش کردن تب انتخابات بود . در نتیجه روند تقاضا برای پروژه های فنآوری اطلاعات و در نتیجه روند تولید نرم افزار در کشور کاهش پیدا کرد.
همه دست اندرکاران این صنعت، با اطلاع از این مطلب و قبول این ریسک، منتظر آینده و انجام انتخابات و تثبیت دولت جدید بودند. که برآورد می شد این امر پس از گذشت یک، یا دوماه از شروع کار دولت جدید محقق گردد. با انتخاب آقای احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور جدید کشور، این فرآیند آهسته تر پیش می رود. بدین شکل که به دلیل تفاوت دیدگاه سیاسی ایشان با دولت قبلی، سطح تغییرات در مدیران کشور بیشتر از حدی بود که پیشتر توسط کارشناسان پیش بینی شده بود. از طرف دیگر به تعویق افتادن روشن شدن وضعیت برخی وزارتخانه های بزرگ از جمله آموزش و پرورش و نفت، بروز مسائل اقتصادی مهم در بورس و نواسانات شاخص ها، بروز مشکلاتی در سیاست خارجی و نیز تغییر جهت گیری دولت جدید در زمینه هزینه کردن بودجه، مشکلات را بیشتر کرد و روند تثبیت فضای مدیریتی کشور به تعویق افتاد.
تغییر مدیران دولتی نه تنها باعث شد شروع پروژه های جدید در دولت به تعویق بیافتاد بلکه به دلیل تغییر سلیقه ها، پروژه های در جریان نیز با مشکلات جدی مواجه شدند. ( متاسفانه در ایران اینکه مدیر جدید، هیچکدام از کارهای مدیران پیشین را قبول ندارد به یک امر مرسوم تبدیل شده است. ) روند تعویق در پرداخت های پروژه ها، تغییر نیازها، نفی کلی صورت مساله و …. از جمله این مشکلات می باشد.
از طرف دیگر بخش خصوصی نیز به دلیل عدم ثبات دولت از یکسو و نیز نوسانات شاخص های بورس، کمتر سراغ اجرای پروژه جدیدی می رود.
بدین ترتیب، صنعت تولید نرم افزار که دولت به عنوان بزرگترین مشتری خود را برای مدتی از دست داد و نیز به سبب رکود نسبی بازار بخش خصوصی با کاهش تقاضای نیز مواجه بود دچار خسارت های مالی زیادی شد. به شکلی که برای برخی از شرکتها، این خسارت ها غیر قابل کنترل شده است.
صنعت نرم افزار نیازمند آرامش
واقعیت آن است شرایطی که در بخش پیشین اشاره شد تنها به کشور ما محدود نمی شود. اصولا صنعت فنآوری اطلاعات و ارتباطات در تمام دنیا با همینگونه مشکلات مواجه است. برای مثال پس از 11 سپتامبر،به یکی از صنایعی که بیش از همه خسارت وارد شد، این صنعت بود (الیته همراه صنعت هواپیمایی)، چون روند ضرر دهی شرکت های بزرگ (و مصرف کنندگان بزرگ این صنعت) در دنیا شروع شد، و اولین گام برای این شرکتها، کاهش هزینه های ناشی از پروژه های فنآوری اطلاعات (که اغلب پروژه های بلند مدت و هزینه بری می باشند) بود که بدین ترتیب شرکتهای فعال را با ضرر های فرآوان مواجه شد و روند اخراج نیروهای مرتبط با این صنعت بیشتر شد و شرکتهای بزرگ فنآوری مواجه با کاهش ارزش سهام خود شدند.
تغییر دولت ها نیز همین تاثیر را بر روند تولید شرکت ها می گذارد. زیرا سمت و سوی دولت ها برای اجرای پروژه های جدید متفاوت بوده، هر دولت با توجه به دیدگاه حزبی و سیاسیش، جهت گیری متفاوتی دارد.
از این رو طلائی ترین زمانها برای صنعت نرم افزار، زمانی است که وضعیت سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی کشور ها در حالت ثبات و آرامش نسبی باشد.
باید گفت هر چند این پدیده یک پدیده عمومی در میان همه کشور هاست، در کشور ما آثار بیشتری دارد. از دلایل آن می توان موارد زیر را مطرح کرد:
– مشتری بزرگی به نام دولت: به دلیل آنکه دولت کنترل اکثر پروژه های بزرگ و ملی را در اختیار دارد و به دلیل سرمایه بیشتر، رغبت بیشتری بر خرید نرم افزار دارد،لذا تغییرات در آن ، دامنه بیشتری از پروژه ها و طبیعتا تولید کنندگان نرم افزار را در بر می گیرد.
– وابستگی به دولت : در کشور ما به دلیل وابستگی شدید همه کشور از جمله بخش خصوصی به دولت ، تغییرات در دولت، تاثیرات زیادی بر بخش خصوصی به عنوان دومین مشتری نرم افزار ایجاد می کند، در حالیکه در کشور های پیشرفته دنیا، دولت ها کوچک و سطح تصمیم گیری های آنها محدود می باشد و کنترل شرایط اقتصادی به دست شرکت های بزرگ و چند ملیتی است. به همین دلیل تغییر دولت ها تاثیر زیاد و مستقیمی بر روند کار شرکتهای فن آوری اطلاعات ندارد.
– توسعه نرم افزار در بنگاه های کوچک: صنعت نرم افزار کشور بیشتر از اینکه شاهد شرکتهای بزرگ و معتبر باشد (غول ها!)، مواجه است با حجم انبوهی از شرکتهای کوچک (کوتوله ها!). شرکتهای بزرگ به دلیل سرمایه بیشتر و تنوع مشتریان، خدمات ومحصولات ، معمولا کمتر از سایرین دچار مشکل می شوند، در حالیکه شرکتهای کوچک و متوسط به دلیل کم بودن سرمایه، قدرت ریسک پذیری کمتر و در نتیجه مقاومت کمتر و کوتاه مدت تر در مقابل تغییرات و شرایط بحرانی دارند.
-مدیران: چنانچه گفته شد، به نظر می رسد در کشور ما عدم قبول داشتن فعالیت های مدیران قبلی برای یک مدیر جدید، به مراتب بیشتر از مدیران سایر کشور هاست. نبود طرح های جامع و یا عمل نکردن به آنها نیز مشکلات را بیشتر می کند. به همین دلیل شرکت های نرم افزاری که بر اساس فکر مشتری و تقاضای وی اقدام به تولید نرم افزار می کنند در این زمان به دلیل تغییر مدیران و قوانین دچار مشکل می شوند.
– سطح تغییرات: معمولا در کشور های دیگر، تغییرات مدیران ارشد به شکلی که در کشور ما صورت می گیرد نمی باشد. به دلیل جا افتادن نهادهای مدنی و توزیع قدرت و مسوولیت ، معمولا دولت های محلی در سطح هر شهر (در قالب شهرداری) و ایالت (در قالب فرمانداری) تشکیل می شود که تاثیر کمی از دولت مرکزی (یا دولت فدرال) می گیرند. از سوی دیگر به دلیل وجود طرح های جامع و راهبردی بلند مدت و نیز حضور نهادهای ناظر ، که کنترل دقیقی بر روند اجرای پروژه ها دارند، ایجاد تغییرات به اندازه کشور ما نمی باشد. بد نیست به این نکته اشاره کنم که تغییرات کنونی در دولت حتی به سطح مدیران میانی و رده های پایین تر برای مثال مدیران بخش های فنآوری اطلاعات و ارتباطات و خدمات کامپیوتر سازمانها رسیده است.
روند انتخاب مدیران : مدیران ارشد و میانی کشور اصولا بر اساس یک مکانیزم مشخص و شفاف انتخاب نشده و گروه، حزب و یا تشکل سیاسی حاکم، معمولا بر اساس سلایق خود، مدیران مجموعه ها را انتخاب می کند. بدین ترتیب معمولا مدیران جدید، با مجموعه تحت امر خود آشنایی کمی دارند و زمان نسبتا طولانی بایستی صرف آشنا شدن آنان با سازمان خود شود. در حالیکه اگر مدیران در یک مکانیزم مشخص، در سازمان خود رشد می کردند و این مسوولیت را گام به گام تحویل می گرفتند، با نیازها و اولویت های سازمان خود آشناتر بودند.
تغییرات اصلی در جهت گیری ها: در نظام های سایر کشور ها معمولا ، احزاب مختلف در کلیات توافق دارند و هر یک شیوه خاصی برای رسیدن به آن را مد نظر قرار می دهد. در حالیکه در کشور ما، تفاوت سلیقه ها بین تصمیم سازان نظام بیشتر است. به شکلی که دولت های جدید صرف نظر از جهت گیری سیاسی معمولا دست آورد های دولت قبلی را نفی و جهت گیری متفاوتی را آغاز می کنند. به همین دلیل علی رغم داشتن برنامه های 5 ساله و نیز چشم انداز 20 ساله نظام، روند تخصیص بودجه و اعتبارات و اولویت های بودجه، با تغییر دولت، تغییرات کلی می نماید. (برای مثال دولت آقای خاتمی ، با هدف توسعه سیاسی شکل گرفت، در حالیکه دولت آقای احمدی نژاد با هدف عدالت اجتماعی ، که با وجودیکه هر دو دیدگاه محترم و با ارزش می باشد و قابل اجرا، اما در نتیجه این رویکرد هر کدام اولویت های جداگانه ای در اجرای پروژه ها دارند)
– آسیب پذیری صنعت فنآوری اطلاعات در کشور: به دلایل مختلف، این صنعت در کشور ما از آسیب پذیر ترین و مظلوم ترین(!) صنایع می باشد ( در آینده دلایل این امر را در نوشتاری جدید منتشر می کنم.) به همین دلیل تغییرات هر چند کوچک و بحرانهای اقتصادی و سیاسی سریعا تاثیر خود را در این بخش گذاشته و مشکلات جدی را برای دست اندر کاران آن ایجاد می کند.
چه باید کرد؟
در اولین نگاه ، آرزوی تثبیت هر چه سریعتر و بهتر برای دولت جدید، بهترین گزینه می باشد. امیدوارم روند تغییر مدیران هر چه زودتر پایان یابد و با آرام شدن فضا و نیز آشنا شدن مدیران جدید با فضای کاری خود و اولویت های نرم افزاری و نیز رفع نگرانی مدیران فعلی از از دست دادن پست خود، ادامه پروژه های در جریان و نیز شروع پروژه های جدید به حالت عادی خود برگردد.
از طرف دیگر امیدوارم با ادامه روند خصوصی سازی، حجم بیشتری از فعالیت های دولت به بخش خصوصی منتقل شده و در نتیجه پروژه های فنآوری اطلاعات جاری در این بخش از گزند تغییرات ناگهانی، ناشی از تغییر دولتها مصون بماند.
همچنین، با تغییر رویکرد شرکتهای نرم افزاری در جهت حضور در کنسرسیوم های تجاری و نیز مشارکت در ایجاد شرکتهای بزرگ و یا خانواده بزرگ از شرکتهای کوچک، آسیب ناشی از تغییرات برای آنان کاهش یابد.
علاوه بر این با گسترش بازار در میان بخش خصوصی، و نیز اعتماد بخش خصوصی به نرم افزار و تولید کنندگان داخلی، وابستگی شرکتهای فنآوری به دولت کاهش یافته و بازار دائمی برای محصولات و خدمات خود را در این بخش فرآهم آورند.

منابع و مآخذ:
2- استفاده ازمنابع کتابخانه مرکزآموزش عالی فنی وحرفه ای امام علی (ع) یزد
3- استفاده از اطلاعات بدست آمده از شرکت نرم افزار نویسی (برنامه نویسی و طراحی صفحات وب)
4-www.karafarini.com
5- استفاده از اطلاعات بدست آمده از وزارت کار جمهوری اسلامی ایران
6- استفاده از اطلاعات بدست آمده از سایت های خبری اینترنت در ارتباط با نرم افزار
7-کتاب اصول و مبانی کار آفرینی/ سعیدی کیا ، مهدی/ تهران / انتشارات کیا
بررسی و تهیه طرح شرکت طراحی صفحات وب و نرم افزاری

40


تعداد صفحات : 92 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود