تارا فایل

حفاظت الکتریکی


حفاظت الکتریکی:
هدف از حفاظت الکتریکی مجموعه اقداماتی می باشد که باید در تاسیسات الکتریکی انجام داد تا خطرات وخسارات ناشی از جریان برق به افراد وتاسیسات به حداقل برسد.
انواع خطاها در دستگاه الکتریکی عبارتند از:
1- اتصا ل بدنه (برخورد یک سیم دارای اختلاف پتانسیل الکتریکی بر بدنه دستگاه)
2-اتصال کوتاه(برخورد دو سیم فاز برهم یا فاز بر نول) 3-اتصال زمین (برخوردیک سیم فاز با زمین)
ولتاژ تماس :عبارتند از ولتاژی که(اختلاف پتا نسیل)در بدن شخص هنگام تماس با یک دستگاه برق دار ایجادمی شود که حداکثر می تواند 65vولت می باشد.
ولتاژ گام :ولتاژی که بین دو پای یک شخص در محلی که سیم به زمین وصل شده قرار می گیرد که معمولا از محل برخورد سیم با زمین دایره ای به شعاع 20متر می باشد.
انواع حفا ظت: 1-حفاظت دستگاه های الکتریکی مدارات وسیمهای هادی ،که به وسیله فیوز (کند کار ،تند کار)یا رله مغناطیس انجام می شود وهمچنین موتورها را برای جلوگیری از اضافه بار توسط حرارتی حفاظت می کنیم.
2-حفاظت اشخاص :که توسط روشهای زیر قابل انجام می باشد.
1- عایق کردن 2- حفاظت توسط سیم (ارت) 3-حفاظت توسط نول 4- حفاظت سیم توسط کلید خطای جریان یا FI 5-حفاظت توسط کلید خطای ولتاژFU 6-حفاظت توسط ولتاژ کم
7-حفاظت توسط ترانس یک به یک(ایزوله)
روش حفاظت توسط عایق کردن:در دستگاههایی که در د سترس مصرف کننده قرار می گیرد از جنس مواد عایق استفاده می شودمانند:بدنه ریش تراش یا دریل مزایا وارزان می باشد.
معایب: در دستگاههای کوچک استفاده می شود. در دستگاههایی که توسط عایق کردن حفاظت می شود دارای علامت زیر می باشد.

حفاظت توسط سیم ارت: معمولا بدنه دستگاههای الکتریکی یک هادی به زمین وصل می شود تا هنگام ایجاد خطا یا برق دار شدن بدنه جریان زیاد تز فیوز عبور کرده وفیوز مدار را قطع کند .

حفاظت الکتریکی :جهت اتصال سیم زمین بایداز روشهای زیر استفاده کرد
انواع عاملهای اتصال به زمین : 1-صفحه ای 2-نواری(تسمه ای) 3-لوله ای
1- صفحه ای: در این روش از صفحات مربع شکل ورق های گالوانیزه یا مس قلع اندود شده استفاده میشود
2-نواری : که عبارتند از سیم فولادی به هم تابیده شده وقلع اندود شده یا تسمه ای مس نواری دقت شود که فاصله بالا ترین نقطه عامل اتصال زمین بین 0.5تا 1متر از سطح زمین فاصله داشته باشد.
3-لوله ای : در این روش از میله با لوله های توپر مس شبیه میل گرداستفاده می شود که در زمن به وسیله چکش کوبیده می شود.

اگر بدنه دستگاه در اثر پیدایش عیب سیم دارای ولتاژ(سیم فاز)به بدنه دستگاه وصل شود جریان از طریق زمین وسیم نول ترانس وسیم فاز جاری می شود مقدار این جریان باید به اندازه ای باشد که جریان خطا باعث قطع فیوزنشود.جریانی که در آن فیوز قطع می شودجریان قطع فیوز نامیده می شود که مقدار آن بستگی به جریان نامی فیوز دارد.

برای این که در صورت ایجاد خطا (اتصال بدنه )یا تماس بدنه برق دار توسط شخص فیوز سریعا ولتاژ تماس خطرناک را قطع می کنیم باید مقاومت اتصال به زمین یا سیم ارت از مقدار زیر کمتر باشد

RE=مقاومت زمین In= جریان نامی فیوز

K= عدد ثابت 65=ولتاژ خطرناک


تعداد صفحات : حجم فایل:33 کیلوبایت | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود