تارا فایل

تحقیق شناخت قطعات سخت افزاری کامپیوتر




قطعات کامپیوتر

قطعات کامپیوتر
قبل از پرداختن به بحث های تخصصی پیشرفته تر ، مروری خواهیم داشت بر اجزا و قطعات کامپیوتر . بدون قطعات آورده شده در زیر ، نمیتوانید کامپیوتری را مونتاژ کنید .
Case ( بدنه اصلی)
محفظه ای است که قطعات کامپیوتر در آن مونتاژ میشود . این جعبه بیشتر از فلز ساخته میشود . البته انواعی از آن نیز با پلاستیک و یا ترکیبی از فلز و پلاستیک ساخته میشوند .
Power supply (منبع تغذیه)
نیروی الکتریسیته را به دیگر اجزای کامپیوتر میرساند . منبع تغذیه معمولا همراه با بدنه اصلی کامپیوتر میباشد .
CPU (پردازنده)
در واقع ، مغز کامپیوتر است . انتخاب یک پردازنده ، مهم ترین فاکتور قدرت کامپیوترمحسوب میشود .
پنکه خنک کننده پردازنده (fan)
پنکه کوچکی ایت که در روی پردازنده نصب میشود و گرمای آن را دفع میکند . این قطعه معمولا بر روی پردازنده های مدل 486DX2 به بالا نصب میگردد .
motherboard (برداصلی)
برد سخت افزاری نسبتا بزرگی است که دیگر قطعات کامپیوتر به آن متصل میشوند . پردازنده ، حافظه اصلی ، کارت گرافیکی ، دیسک سخت ، فلاپی و درایو CD و دیگر کارتهای ورودی – خروجی بر روی برداصلی نصب میشوند .
RAM (حافظه اصلی)
کارت های کوچک شامل RAM که در برداصلی نصب میشوند . RAM یکی از قطعات اساسی است که مورد استفاده کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف قرار میگیرد . از حافظه اصلی اغلب با واژه SIMM ² که یک نام کوتاه شده است ، یاد میشود .
کارت گرافیکی
کارتی کوچک و قابل نصب در برداصلی و شامل چیپ های مخصوص برای تولید سیگنال هایی است . این سیگنال ها برای به نمایش درآوردن متن (Text) و گرافیک در صفحه نمایش تولید میشوند .
صفحه نمایش
یک صفحه نمایش ، مانند تلویزیون است که متن و گرافیک بر روی آن ظاهر میشود . صفحه نمایش از دستگاه های خروجی محسوب میشود .

کارت I/O
یکی دیگر از کارت های کوچک است که شامل قطعات الکترونیکی برای کنترل و شناساندن دیسک سخت ، درایو فلاپی ، پورت های سریال ، پورت های موازی و پورت بازی میباشد .
کارت های I/O شامل دونوع مختلف هستند :
کارت های IDE
کارت های SCSI
درایو فلاپی
این درایو عمل خواندن و نوشتن از دیسکت را بعهده دارد .
صفحه کلید
دستگکاهی است که انسان را قادر میکند اطلاعات موردنظر خود را وارد کامپیوتر کند.
حافظه Cach
یک کارت کوچک و یا چندین IC میابشد که باعث سرعت بخشیدن به حرکت و انتقال داده ها ، بین پردازنده و حافظه اصلی میشود .

دیسک سخت
دیسک سخت ، قطعه ای سخت افزاری برای نگهداری مگابایت ها و یا گیگابایت ها اطلاعات میابشد . دیسک سخت نه تدنها دارای گنجایشی به مراتب بیشتر از درایو فلاپی است ، بلکه میتواند اطلاعات را بسیار سریع تر از درایو فلاپی بخواند و یا بنویسید .
درایو CD-ROM
یکی از اجزای سخت افزاری کامپیوتر است که میتواند اطلاعات را از دیسک های CD که از جنس پلاستیک مدور هستند ، بخواند . این دیسک ها برای نگهداری برنامه ها و اطلاعات به کار بده میشوند . دیسک های CD برای استفاده از برنامه هایی با ظرفیت بسیار بالا ، کاملا مقرون به صرفه اند و این به دلیل گنجایش بالای آنهاست .
کارت صدا
یک کارت سخت افزاری قابل نصب بر روی برداصلی است که میتواند صداهای دیجیتالی را دیافت کرده و به صدای معمولی تبدیل کند . این صدا ممکن است موزیک ، صدای معمولی ، اکو ، استریو و یا مونو باشد .
بلندگو
درست مانند بلندگوهای پخش استریو ، این بلندگوها صدا را تقویت و پخش میکنند . همچنین میتواند صدای دیجیتالی را که توسط کارت صدا فرستاده شده است نیز پخش کنند .
مودم
یک کارت سخت افزاری قابل نصب بر روی برداصلی است . (کارت های مودم میتوانند خارج از کامپیوتر و داخل محفظه ای کوچک نیز قرار گیرند). کارت مودم قادر است اطلاعات دیجیتالی را به فرمی تبدیل کند که قابلیت انتقال در یک خط تلفن معمولی را داشته باشند . "مودم" برای برقراری ارتباط بین یک کامپیوتر ، با کامپیوترهای دیگر که در نقاط دیگر قرار دارند ، بکار برده میشود .
نوارگردان
یک قطعه سخت افزاری است که ازنواری که درون یک محفظه قرار دارد ، استفاده میکند . نوارگردان برای نگهداری اطلاعات (که اصل آنها بر روی دیسکت سخت ذخیره شده است) بکار برده میشود .
هنگامی که اطلاعات اصلی موجود در دیسک سخت به هردلیلی نابود شوند ، با کپی کردن نسخه پشتیبان موجود در نوار ، میتوان آنها را بازیابی کرد .
ماوس
وسیله دستی کوچکی است که بیشتر مورد استفاده کاربران برنامه های نقشه کشی و گرافیکی قرار میگیرد . از انواع برنامه های گرافیکی میتوان به "فتوشاپ" اشاره کرد .

قطعات دیگر
قطعات و ملزومات فراوان دیگری هم وجود دارند که میتوان به کامپیوتر متصل کرد . مانند چاپگرها و اسکنرها . از این قطعات میتوان به دلخواه استفاده کرد . این قطعات در ساختار اصلی کامپیوتر شما نقش اساسی ندارند .
انتخاب قطعات کامپیوتر ، مرحله ای دشوار و وقت گیر است ، شاید به این دلیل ساده که تنوع قطعات موجود کامپیوتر ، خریدار را دچار سردرگمی میکند .
دراینجا در مورد عواملی که به هنگام خرید کامپیوتر باید درنظر داشت توضیحاتی آورده شده است .
پردازنده
قبلا گفتیم که قدرت و سرعت کامپیوتر شما ، ارتباط مستقیم با پردازنده انتخاب شده توسط مشا دارد .
اساسا دو نوع پردازنده در بازار وجود دارد : که پردازنده هایی که توسط شرکت اینتل ساخته شده اند و آن هایی که توسط کارخانجات دیگر ساخته شده اند . از آنجا که کامپیوتر موردنظر ما از نوع پنتیوم آن هم با پردازنده اینتل است ، پردازنده های ساخت دیگر کارخانه ها فراموش میکنیم .
هنگامی که برای خرید قطعات به فروشگاه مراجعه میکنید ، میتوانید پردازنده مدل 486 را که ارزان قیمت نیز هست ، انتخاب کنید ، ولی چجرا ما این کار را توصیه نمیکنیم ؟ جواب ساده است ، چرا بر روی تکنولوژی دیروز سرمایه گذاری کنیم ؟ به کامپیوتر پنتیوم و قدرت و سرعت آن فکر کنید . سرعت پردازنده پنتیوم را به هنگام پردازش اطلاعات درنظر بگیرید ، سرعت آن را به هنگام کار با برنامه های طراحی و گرافیکی مدنظر داشته باشید .
هنگام خرید پردازنده به این نکته توجه داشته باشید که بین قیمت و سرعت آن ، تناسب وجود داشته باشد . البته میزان توانایی یک پردازنده بستگی به سرعت آن دارد . هرچه سرعت پردازش اطلاعات بیشتر باشد ، مسلما به همان نسبت ، توانایی و کارایی کامپیوتر افزایش مییابد . سرعت پردازنده با استفاده از مگاهرتز محاسبه میشود که میلیونها سیکل درثانیه است .
امروزه پردازنده های با سرعت های 133 مگاهرتز ، 166 مگاهرتز ، 200 مگاهرتز ، 233 مگاهرتز و حتی 300 مگاهرتز تولید شده اند . توصیه ما انتخاب پردازنده ای متناس با کار شما است . البته همانگونه که قبلا نیز گفته شد ، هرچه سرعت پردازنده بیشتر باشد ، متقابلا کارایی کامپیوتر کارایی کامپیوتر شما نیز افزایش مییابد .
در بازارهای جهانی پردازنده ها cyrix ارزان قیمت تر هستند . سرعت مدل c6x86p120+ این پردازنده ها حدودا 100 مگاهرتز است و مدل c6x86p200+ سرعتی معادل 150 مگاهرتز دارد . ازنظر جای سازی در برداصلی نیز پردازنده های cyrix ، کاملا شبیه به دیگر پردازنده های پنتیوم هستند . بردهای اصلی زیادی وجود دارند که با پردازنده های cyrix سازگاری دارند . البته درصورت استفاده از آنها باید ژامپرهای موجود در برداصلی را مطابق با سرعت پردازنده و همچنین ولتاژ مصرفی آن ، تغییر داد . در انتخاب پنکه خنک کننده پردازنده های cyrix ، باید خنک کننده مخصوص این پردازنده را انتخاب کنید ، زیرا گرمایی که توسط آن تولید میشود ، به مراتب بیشتر از گرمای تولید شده توسط پردازنده های Intel است .
همانگونه که قبلا اشاره شد ، برای اینکه کامپیوتر شما بیشترین کارایی را داشته باشد ، باید یک پردازنده پرسرعت را انتخاب کنید . البته میتوانید در این راه و برای اینکه فعلا در پول شما صرفه جویی شود ، یک کار اقتصادی انجام دهید . به این ترتیب که اگر پرسرعت ترین پردازنده موجود در بازار ، قیمت بسیار بالایی دارد ، میتوانید یک برداصلی تهیه کنید که با این پردازنده پرسرعت هماهنگی داشته باشد ، ولی فعلا یک پردازنده ارزان قیمت تر را در آن نصب کنید . درصورتی که قصد انجام چنین کاری را دارید ، یک باردیگر متذکر میشویم که حتما بردی را تهیه کنید که بتوانید پرسرعت ترین پردازنده پنتیوم را در آن بکار برید ، به این ترتیب ، در آینده برای تعویض پردازنده ، با مشکلی مواجه نخواهید شد .
به این نکته توجه داشته باشید بکه بهای پردازنده های سریع امروزی ، با تولید پردازنده های سریع تر ، شکسته میشود ، ولی درصورتی که مشکلات مالی ندارید ، بهتر است که از بهترین و جدیدترین قطعات استفاده کنید .
یک برداصلی پنتیوم قابل قبول باید دارای 4 شکاف توسعه ISA ، 4 شکاف توسعه PCI ، سوکتی برای افزودن حافظه cache ، سوکت هایی برای نصب حافظه اصلی 72 پین و یا 168 پین باشد .
توجه
به نوع chip های موجود در روی برداصلی توجه کنید . این chip ها نشانه های خوبی برای درک بهتر قدرت و توانایی برداصلی هستند . در بردهای قدیمی تر مانند برداصلی کامپیوتر 386 ، تعداد chip ها بسیار زیاد بود ، ولی در بردهای جدید ، به دلیل به کار بردن تکنولوژی پیشرفته ترین ، تعداد آن ها از دو یا چهار عدد تجاوز نمیکند ، همین عامل سبب پایین آمدن هزینه ساخت برداصلی میشود .
بردی را انتخاب کنید که با نوع وسرعت پردازنده موردنظر شما ، هماهنگی داشته باشد .
ما قصد مونتاژ یک کامپیوتر پنتیوم را داریم ، بنابراین باید یک برداصلی را که با پردازنده پنتیوم هماهنگ باشد ، انتخاب کنیم . دربعضی از بردهای اصلی میتوان پردازنده هایی با سرعت 133 مگاهرتز و یا حتی بیش از 233 مگاهرتز را به کار برد . تصمیم عاقلانه این است که بردی را انتخاب کنید که بتوان با بیشترین سرعت ، هماهنگی داشته باشد .
دربعضی از بردهای اصلی میتوان پردازنده های AMD و یا CYRIX را بکار برد . البته در این موارد نیاز است که تعداد از ژامپرهای موجود در برداصلی را تغییر دهید .

ازنظر نوع سیستم ، جدیدترین برد را انتخاب کنید .
بردهای اصلی پنتیوم به دو صورت PIC و یا Vl-Bus (درمدل های قدیمی تر) ساخته میشوند . از این دو مدل ، باید یکی را انتخاب کنید . این موضوع برای افزودن کارت ها ، خصوصا کارت گرافیکی ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است . گرچه مدل Vl-Bus برای پردازنده های 486 طراحی شده است ، ولی دربعضی از انواع قدیمی تر بردهای پنتیوم نیز بکار رفته است .
بردهای PIC توانایی نقل و انتقال اطلاعات را بصورت 64 بیت و با سرعتی بیش از 66 کگاهرتز ، دارا میباشند . بنابراین ، پیشنهاد ما استفاده از یک برداصلی PIC است . البته در بردهای PIC ، چند شکاف توسعه 16 بیت نیز وجود دارد که در مواردی که کاربر بخواهد از آنها استفاده کند ، میتواند مفید واقع شود .
بطورکلی بردهای پنتیوم امروزی ، دارای 3 ویا 4 شکاف توسعه PIC و همجنین 3 ویا 4 شکاف توسعه ISA هستند .
بردی را انتخاب کنید که دارای کارت I/O باشد .
بردی که دارای کارت I/O است ، میتواند تعدادی درایو معین ، درگاه سریال درگاه موازی و درگاه بازی را کنترل کند . بهتر است برداصلی موردنظر شما ، کارت I/O را نیز در خود داشته باشد ، به این ترتیب ، نیازی به خرید این کارت بصورت جداگانه نیست . همچنین از آنجایی که ممکن است بخواهید در کامپیوتر کارت های زیادی را بکار برید ، یک شکاف توسعه ، بی دلیل اشغال نمیشود . دقت کنید که در برداصلی شما ، I/O از نوع پیشرفته EIDE باشد . نوع EIDE میتواند تا دیسک سخت یا درایو IDE را کنترل کند .
بردی را انتخاب کنید که در آن ، حافظه cache به کار رفته باشد .
حافظه cache باعث بالارفتن سرعت دسترسی به برخی اطلاعاتا میگردد . دقت داشته باشید که در برداصلی موردنظر شما این حافظه بکار رفته باشد . دربعضی از بردهای اصلی ، سوکتی برای اضافه کردن cache ، موجود است .
بردی را انتخاب کنید که با تعداد و نوع حافظه اصلی موردنظر شما ، هماهنگی داشته باشد .
اکثر بردهای پنتیوم دارای 4 سوکت 72 پین هستند و بعضی از نمونه های پیشرفته تر ، سوکت هایی برای نصب حافظه های 168 پین دارند .
درصورتی که قد دارید از حافظه های سریع تر EDO استفاده کنید ، باید بداصلی شما ، با این حافظه ها سازگاری داشته باشد .
از دیگر چیپ های استفاده شده در بردهای پنتیوم ، میتوان به نوع opti با مشخصات استفاده از 2 مگابایت حافظه cache و 512 مگابایت حافظه اصلی از نوع باپریتی و یا بدون پریتی اشاره کرد . در این نوع نیز میتوان حافظه های EDO را بکار برد . تاکنون متوجه شدیم که chip های موجود در برداصلی میتوانند در تصمیم گیری برای انتخاب ، ما را یاری کنند . به هرحال مسائل دیگری نیز وجود دارند که باید به آنها توجه کنید . شما باید یک برداصلی را انتخاب کنید که دارای BIOS یکی از کارخانجات معروف باشد . BNIOS یک IC کوچک است که شامل مهم ترین دستورات و برنامه ها برای تست کردن کامپیوتر درحال راه اندازی میباشد . همچنین بعضی از دستگاههای ورودی و خروجی را که به کامپیوتر می افزاییم ، باید در BIOS تعریف کنیم . به این ترتیب ، بعضی اطلاعات موجود در BIOS ، باید هماهنگ با تغییراتی که در کامپیوتر داده شده است ، تغییر کند .
در زیر تعدادی از کارخانه های اصلی تولیدکننده BIOS ، آورده شده اند :
AMI(American Megatrends Intenational)
Award
DTK
Microid Research
Phoenix
Plug `n´ Play
روشی جدید است که هدف آن ، خودکار کردن شناخت قطعات به کاررفته در کامپیوتر است .
هنگامی که BIOS و یا سیستم عامل ، یک ترکیب جدید ر ا تشخیص میدهند ، راه اندازی خودکار شروع بکار میکند . Plug `n´ Play میتواند بصورت خودکار تصمیم بگیرد که چگونه پیکربندی IRQ و DAM و دیگر مشخصات فنی را تغییر دهد . در واقع Plug `n´ Play خواستار آن است که BIOS ، سیستم عامل و قطعات کامپیوتر ، باهم هماهنگ باشند .
بردی را انتخاب کنید که دارای درگاه ماوس باشد . درغیر این صورت از دو راه میتوانید از ماوس استفاده کنید : یا اینکه از یکی از دو درگاه سریال موجود در کامپیوتر استفاده کنید ، و یا کارتی خریداری کنید که بتوان ماوس را به آن وصل کرد .
درگاه بازی موجود در برداصلی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید . البته درصورتی که برداصلی شما فاقد درگاه گفته شده باشد ، جای نگرانی نیست. در بیشتر کارت های صدا ، درگاه بازی وجود دارد .
به هرحال شما به یک کارت صدا نیز نیاز پیدا خواهید کرد .
بعضی از بردهای اصلی بهتر ساخته شده اند . البته بردهایی را دیده ایم که قادر نیستند ابعاد کامل کارتی را که می خواهیم به شکاف توسعه آن وارد کنیم ، در خود جای دهند ، بعنوان مثال ، به دلیل وجود یک مانع مثلا IC ، در سرراه نصب کارت ، ممکن است که هم به کارت و هم به IC ، صدمه وارد شود .
برای اینکه مشکلات پیش گفته را نداشته باشید ، به شکل ظاهری بردی که انتخاب میکنید ، توجه داشته باشید .
میدانید که هنگام مونتاژ کامپیوتر ، باید کارت هایی را تهیه کنید و در شکاف توسعه برداصلی نصب کنید . با این حال کارخانه هایی هستند که اقدام به تولید بردهایی کرده اند که بعضی از کارت های گفته شده را در خود دارند . از جمله :
 کارت گرافیکی پیش بینی شده در برداصلی .
 کارت صدای پیش بینی شده در برداصلی .
 و کارت I/O از نوع SCSI .
به منظور مونتاژ یک کامپیوتر قابل انعطاف ، توصیه میکنیم که یک برداصلی را انتخاب کنید که موارد گفته شده بالا را نداشته باشد . ممکن است بردی که کارت صدا و یا کارت گرافیکی را در خود دارد ، جذابیت داشته باشد ، ولی عملا هنگامی که قصد دارید کارت های دیگری به کامپیوتر اضافه کنید ، متوجه خواهید شد که قابلیت انعطاف در سیستم شما وجود ندارد . توصیه ما این است که کارت های گفته شده را جداگانه خریداری کنید . به این ترتیب درآینده میتوانید هریک از این کارتها را عوض کنید و یا کارتهایی به برداصلی خود اضافه کنید .
توجه
هیچگاه برداصلی را بدون دفترچخ راهنما خریداری نکنید . دفترچه راهنما دستوراتی ویژه و لازم برای تنظیم ژامپرها و کلیدهای موجود در روی برداصلی دارد . تنظیم مشخصات برداصلی یکی از مهم ترین مراحل مونتاژ است .
انتخحاب بدنه اصلی و منبع تغذیه ، یک انتخاب شخصی است . در اینجا برای بدنه اصلی ، دو سبک وجود دارد : بدنه های اصلی ایستاده و بدنه های اصلی خوابیده .
درواقع بدنه های اصلی تنها ازنظر شکل ظاهری و رنگ انواع مختلف دارند .
همانگونه که از اسم آن پیداست ، کامپیوتر خوابیده کامپیوتری است که دارای بدنه اصلی خوابیده باشد ، هرگونه ای که به صورت افقی بر روی میز قرار گیرد . این نوع بدنه های اصلی ، به گونه ای طراحی شده اند که جای زیادی را اشغال نکنند و صفحه نمایش نیز بر روی آن قرارگیرد . گرچه بدنه اصلی خوابیده جای کمتری را اشغال میکند ، ولی عملا برای اضافه کردن قطعات و کارتهای بیشتر به کامپیوتر ، فضای کمتری دراختیار شما قرار میدهد .
نوع ایستاده بدنه اصلی ، به گونه ای ساخته شده است که یا روی زمین و یا روی میز قرارگیرد . بدنه های اصلی استاده خود دارای انواع مختلفی هستند :
1. اندازه کالم (بزرگترین اندازه برای کامپیوترهای PC)
2. اندازه متوسط2
3. اندازه کوچک3
مشخص است که هرچه اندازه بدنه اصلی ، بزرگتر باشد ، جای بیشتری برای اضافه کردن قطعات به کامپیوتر وجود دارد . اگر میخواهید کامپیوتری داشته باشید که دارای دیسک گردان های مختلف و چندین دیسک سخت و بطورکلی قطعات زیاد باشد ، باید از یک بدنه اصلی full tower استفاده کنید . در غیر این صورت بدنه های اصلی midi tower و یا mini tower را به کار برید .
در بدنه های اصلی ، چه ایستاده و چه خوابیده ، منبع تغذیه ای وجود دارد که وظیفه آن تولید انرژی الکتریسیته مورد استفاده در کامپیوتر میباشد . به این ترتیب ، ولتاژ نوسان نخواهد داشت . منبع تغذیه دارای کانکتورهای ویژه ای است که ولتاژهای -5 ،+5 و +12 را به قطعات کامپیوتر ، میرساند . توان منبع تغذیه به وسیله وات محاسبه میشود . کامپیوترهای گذشته تا 200 وات نیرو داشتند ، اما قطعات امروزی کامپیوتر ، به انرژی بیشتری نیاز دارند . بیشتر منبع تغذیه های امروزی 230 وات هستند ، و البته به ندرت ممکن است که یک کامپیوتر به انرژی بیش از 230 وات نیاز داشته باشد . تقریبا درون تمامی بدنه های اصلی امروزی ، یک پنکه خنک کننده وجود دارد . این پنکه باعث بیرون راندن گرما و درنتیجه خنک ماندن محیط درونی بدنه اصلی میشود .
گرمای اضافی میتواند سبب از بین رفتن قطعات و اجزای کامپیوتر شود . پردازنده های پنتیوم ، بطور قابل ملاحظه ای تولید گرما میکنند ، گرمایی بسیار بیشتر از گرمای تولید شده توسط پردازنده های 486 .
کانکتورهای بسیاری از منبع تغذیه خارج میشوند . این کانکتورها برای رساندن نیرو به قطعات مختلف کامپیوتر به کار میروند .
توجه داشته باشید که بدنه اصلی شما باید دارای یک بسته پلاستیکی کوچک ، محتوی ملزومات سخت افزاری ، شامل پیچ هایی درابعاد مختلف ، واشرها و نگهدارنده های مختلف ، برای مونتاژ کامپیوتر باشد .
حافظه اصلی
حافظه اصلی کامپیوتر از تراشه هایی از نیمه هادی ها که بر روی کیت هایی نصب شده اند ، ساخته شده است . این کیت ها را SIMM می گویند . برداصلی پنتیوم برای به کارگیری حافظه های 72 پین استاندارد ، طراحی شده است . اگر شما زبانه های فلزی انتهای حافظه 72 پین را بشمارید ، متوجه خواهید شد که چرا نام این مدل را 72 پین نهاده اند .
بیشتر بردهای اصلی پنتیوم دارای چهار سوکت 72 پین هستند . این چهار سوکت ، خود به دو دسته تقسیم میشوند : بانک 0 که شامل 2 سوکت ، و بانک 1 که باز هم شامل 2 سوکت است . شما باید حداقل 2 سوکت یعنی یک بانک را پرکنید . یعنی از حافظه بصورت جفت استفاده کنید . از یک حافظه تکی نمیتوانید استفاده کنید . همچنین به این نکته نیز توجه کنید که بانک 0 باید قبل از بانک 1 پر شود . به عنوان مثال برای اینکه به یک سیستم ، 16 مگابایت حافظه اضافه کنید ، باید دو حافظه 8 مگابایتی را در بانک 0 وارد کنید . البته راه دیگر این است که از چهار حافظه 4 مگابایتی استفاده کنید ، در این صورت هردو بانک 0 و 1 پر میشوند .
 مقدار حافظه به کار رفته در SIMM
نشان دهنده مقدار حافظه ای است که یک ماژول حافظه ، به کامپیوتر اضافه میکند . این گنجایش به وسیله مقیاس (مگابایت) اندازه گیری میشود (برای میلیون ها بایت) .
 زمان دسترسی به اطلاعات
از این طریق میتوانید بفهمید که زمان موردنیاز برای دسترسی به اطلاعات ، چقدر است . واحد اندازه گیری این زمان ns است (یک بیلیونیوم ثانیه) . در مثال های بالا ، حافظه 4 مگابایتی ، 70 نانو ثانیه است ، درحالی که حافظه 8 مگابایتی 60 نانوثانیه میباشد . برای پنتیوم 133 مگاهرتز به بالا ، بهتر است از حافظه های 60نانوثانیه و یا سرع تر استفاده کنید . توجه کنید که بهتر است که همه حافظه های به کار رفته در کامپیوتر ، یک سرعت مشابه داشته باشند .
 حافظه های با پریتی و یا بدون پریتی
همیشه به این نکته توجه کنید که آیا حافظه خریداری شده توسط شما ، دارای بررسی کننده پریتی است یا خیر .
پریتی جزئی از حافظه است که کارایی حافظه کامپیوتر را مورداعتماد میکند . هر یک بایت حافظه بدون پریتی شامل 8 بیت است ، درحالی که هریک بایت حافظه با پریتی ، شامل 9 بیت میباشد . این یک بیت اضافی ، آزمایش کننده پریتی است که به منظور بالا بردن ضریب اطمینان اطلاعات موجود در 8 بیت حافظه ، به کار برده شده استن . در صورتی که حروف زیر را بر روی حافظه مشاهده کردید ، می توانید پی ببرید که حافظه شما با پریتی است :
1X36 ، 2X36 و یا 8X36
توجه : بسیاری از بردهای اصلی امروزی به گونه ای طراحی شده اند که حافظه های بدون پریتی با آنها سازگار باشد . توجه داشته باشید که حافظه خریداری شده توسط شما ، باید با برداصلی همخوانی داشته باشد .
در صورتی که میخواهید به هنگام رد و بدل شدن اطلاعات در حافظه ، ضریب اطمینان بالا باشد ، یک برداصلی را انتخاب کنید که با حافظه با پریتی به خوبی سازگاری داشته باشد .
حافظه های EDO و یا غیر EDO
EDO 1 نوع جدیدی از حافظه SIMM است که 10 تا 15 درصد سریع تر از حافظه های معمولی عمل میکند . این حافظه درتمامی بردهای اصلی پنتیوم که دارای سوکت های 72 پین هستند ، قابل نصب است ، اما این 15 درصد سرعت اضافه ، تنها هنگامی به دست می آید که ما بردی را به کار برده باشیم که به خوبی با حافظه EDO سازگار باشد . به خاطر داشته باشید که حافظه SIMM را به صورت جفت خریداری کنید . همچنین توصیه میشود حافظه هایی خریداری کنید که توسط یک کارخانه ساخته شده و از یک مدل باشند . فراموش نکنید که برای برداصلی پنتیوم ، از حافظه EDO استفاده کرده و از سرعت بیشتر آن لذت ببرید .
16 مگابایت حافظه ، کمترین مقداری است که برای استفاده از توانمندی های پنتیوم ، باید به کار برده شود ، مخصوصا درصورتی که قصد دارید از سیستم عامل ویندوز 98 در کامپیوتر خود استفاده کنید . البته در این حالت ، حتی از 8 مگابایت حافظه نیز میتوان استفاده کرد ، ولی این مقدار میتواند تاثیر زیادی در کند شدن سرعت کامپیوتر شما داشته باشد . درصورتی که میخواهید علاوه بر ویندوز 98 ، از برنامه های طراحی نظیر فتوشاپ نیز استفاده کنید ، حافظه ای بیش از 32 مگابایت را توصیه میکنیم .
حافظه cache
حافظه cache انواع زیادی ندارد . هنگامی که برداصلی پنتیوم را تهیه میکنید ، ممکن است فروشنده این پرسش را که آیا میخواهید به برداصلی دو نوع حافظه بیافزایید یا خیر ، از شما بپرسد . بسته به نوع برداصلی ، میتوانید دو نوع حافظه cache به برداصلی خود اضافه کنید : حافظه cache به صورت IC های جدا و یا نوع cache به برداصلی خود اضافه کنید : حافظه cache بصورت IC های جدا و یا نوع COAST . کارخانجات سازنده برداصلی ، معمولا حافظه cache را نیز به برداصلی می افزایند ، البته در بیشتر بردها ، قابلیت افزایش این نوع حافظه ، درنظر گرفته شده است . معمولا برای اضافه کردن cache ، از نوع COAST استفاده میشود .
در صورتی که برداصلی شما قابلیت افزودن این حافظه را دارد ، برای افزایش سرعت کامپیوتر ، از آن استفاده کنید .
سرعت انتقال اطلاعات در این نوع حافظه بسیار بالا است (15 نانوثانیه) . به این ترتیب ، سرعت کامپیوتر شما به مقدار قابل ملاحظه ای بالا میرود . بطورکلی ، cache سرمایه گذاری خوبی برای یک کامپیوتر است .
کامپیوترهای قدیمی تنها دارای شکاف های توسعه از نوع ISA 1 بودند . سرعت انتقال اطلاعات در نوع ISA پایین است . به فکر خرید بردی که تنها شکاف توسعه گفته شده را دارا است ، نباشید . بعد از این گونه بردهای اصلی ، بردهایی وارد بازار شد که دارای شکاف های توسعه VL-bus 2 بودند . اصولا VL-bus به این منظور طراحی شد که داده ها و اطلاعات را بهتر و سریع تر انجام گیرد ، تاثیر مستقیم بر سرعت وکارایی کامپیوتر دارد .
نوع جدیدتر و بهتر شکاف های توسعه که امروزه درتمامی برده های اصلی پنتیوم به کار برده میشود ، شکاف های توسعه که امروزه درتمامی بردهای اصلی پنتیوم به کاربرده میشود ، شکاف های توسعه PCI و VLB هستند که عمل انتقال اطلاعات را به مراتب بیشتر و پرسرعت تر از نوع VL-bus انجام میدهند . به این ترتیب ، سرعت کامپیوتر ، بازهم بیش از پیش افزایش مییابد . هیچگاه سعی نکنید که با خرید کارت های گرافیکی قدیمی ، در پول خود صرفه جویی کنید . همچنین به این نکته توجه داشته باشید که کارت گرافیکی PCI و یا VLB خریداری شده توسط شما ، باید با برداصلی ، سازگاری داشته باشد .
از آنجات که کارت های PCI مرسوم ترین کارت های گرافیکی هستند که در بردهای پنتیوم به کار برده میشوند ، لازم است توضیحات بیشتری آورده شود .
هنگام انتخاب یک کارت گرافیکی ، باید به 2 نکته توجه کنید .
1- نوع کارت گرافیکی
2- مقدار حافظه کارت گرافیکی
این دوعمل نشان دهنده سرعت و همچنین کیفیت تصویر کارت گرافیکی هستند . در کارت های گرافیکی معمولا دو نوع حافظه بکار برده میشود : DRAM و VRAM . نوع DROMA حافظه ای است که از آن میتوان بجای حافظه ای است که از آن میتوان بجای حافظه اصلی در راستای جهانی ، کارت گرافیکی همراه DRAM معمولا ارزانتر از کارت های هستند که در آنها VRAM به کار برده شده است . سرعت کارت های گرافیکی PCI که در آنها از VRAM استفاده شده ، بیشتر است .
هرچه مقدار حافظه به کار رفته در کارت های گرافیکی PIC بیشتر باشد ، کیفیت تصویری که بر روی صفحه نمایش نشان داده میشود ، بهتر خواهد بود . برای برنامه هایی مانند واژه پردازها و یا برنامه های معمولی دیگر ، تنها 1 مگابایت حافظه در کارت گرافیکی نیاز خواهید داشت .
به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که بهترین کیفیت تصویر را هنگامی میتوانیم به دست آوریم که صفحه نمایش ، توانایی خوب نشان دادن تصویر ار داشته باشد .
برای کامپیوتر موردنظر شما یک کارت گرافیکی S3 به همراه 2 و یا 4 مگابایت حافظه را توصیه میکنیم .
در زیر معروفترین کارت های گرافیکی موجود در بازارهای جهانی ، آورده شده است :
Diamond Cirrus Logic ATI
Matrox Hercules Genoa
Number Nine Orchid Trident

صفحه نمایش
هنگام خرید صفحه نمایش ، باید به نکات زیادی توجه شود . امروزه کارخانجات گوناگون اقدام به تولید صفحه نمایش هایی در اندازه های مختلف میکنند ، از جمله صفحه نمایش های 14 اینچ و 15 و حتی 20 اینچ . درصورتی که شما قصد دارید در طول شبانه روز ، ساعت ها از کامپیوتر استفاده کنید ، بهتر است صفحه نمایشی را با اندازه بزرگتر به کار برید . البته با توجه به قیمت بسیار بالای صفحه نمایش های 20 و یا 17 اینچ ، توصیه ما استفاده از یک صفحه نمایش 15 اینچ است . به این ترتیب ، چشم شما کمتر احساس خستگی میکند .
از دیگر نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید ، میزان تشعشع های صفحه نمایش است.
در اینجا نیز توصیه ما به کاربردن صفحه نمایشی با کمترین میزان تشعشع است . بهتر است که صفحه نمایش موردنظر شما با استاندارد MPR II هماهنگ باشد .
یک نکته دیگر ، توجه به میزان تولید الکتریسیته ساکن ، در روی صفحه نمایش است . بهتر است تولید الکتریسیته ساکن در صحفه نمایش بسیار پایین باشد .
خوشبختانه امروزه در بیشتر صفحه نمایش هایی که توسط کارخانجات مختلف ساخته میشوند ، مواغرد گفته شده رعایت میگردند . این صفحه نمایش ها دارای بهترین کیفیت تصویر با قدرت تفکیک پذیری بالا هستند .
پنکه خنک کننده پردازنده
حدود 3 منیلیون ترانزیستور در پردازنده پنتیوم و درحجمی درحدود 2 اینچ در 2 اینچ جای داده شده اند . تجسم کنید که حرکت الکترونها د راین ترانزیستورها با این حجم کوچک ، چه گرمای زیادی تولید میکند . همچنین پردازنده پنتیوم در حدود 15 وات انرژی مصرف میکند . به منظور پایین آوردن گرمای بسیار زیادی که تولید میشود ، استفاده از یک پنکه خنک کننده کوچک ، ضروری به نظر میرسد .
ساختمان پنکه خنک کننده پردازنده از دو بخش اصلی تشکیل شده است :
صفحه دفع کننده گرما و پنکه ای کوچک . صفحه دفع کننده گرما از یک فلز کوچک ساخته شده است که بر روی سطح پردازنده کامپیوتر قرار میگیرد . پنکه خنک کننده نیز به وسیله پیچ ها و یا گیره هایی به صفحه دفع کننده گرما متصل است کانکتورهایی در ینکه خنک کننده وجود دارد که به کانکتورهای موجود در برداصلی (اطراف پردازنده) وصل میشوند .
کارت I/O
کارتی است که با عنوان "ورودی و خروجی" شناخته میشود . اولین اطلاعات را کارت I/O به پردازنده میدهد و یا از پردازنده میگیرد .
کارت I/O به صورت جداگانه خریداری کنید . این کارت که به نسبت دیگر قطعات کامپیوتر ، ارزان قیمت تر است ، در یکی از شکاف های توسعه برداصلی قرار میگیرد .
کارتهای I/O به گونه ای طراحی شده ا ند که بتوانند دو دیسک سخت را راه اندازی کنند .
کارت های IDE از این جهت عمومی تر و مورد پسندتر هستند که با بیشتر CD-ROM ها و نوارگردان ها ، سازگاری دارند .
امروزه کارت های EIDE 2 که میتوانند اطلاعات را سریع تر از کارت های IDE رد و بدل کنند ، ساخته شده اند . مزیت دیگر کارت های EIDE این است که میتوانند تا 4 درایو دیسک سخت ، CD-ROM ، نوارگردان و غیره را راه اندازی کنند .
کارت I/O همچنین اتصالاتی برای ورودی و خروجی های دیگری نیز دارد .
ازجمله :
 دو درایو فلاپی
 دو درگاه سریال
 یک درگاه موازی
 یک درگاه بازی
اطمینان حاصل کنید که درگاه سریال کارت I/O با 16550 UART سازگاری داشته باشد . این نمونه از درگاه سریال توانایی این را دارد که اطلاعات زیادی را بدون از دست دادن حتی مقدار کمی از آنها ، انتقال دهد و این امکان ، اعتماد بیشتری به ما میدهد .
صفحه کلید
صفحه کلیدها در انواع مختلف ساخته شده اند . البته امروزه میتوان دو نوع اساسی برای آنها درنظر گرفت : صفحه کلیدهای استاندارد و صفحه کلیدهای با انحنا .
صفحه کلیدهای قدیمی تنها دارای 84 کلید بودند بعید است بتوانید این نمون از صفحه کلیدها را در بازار مشاهده کنید . صفحه کلیدهای استاندارد جدید ، دارای 101 تا 104 کلید هستند . نوع 104 کلیدی آن برای استفاده بهتر از ویندوز 98 ، طراحی شده است .
از نظرشکل ظاهری ، صفحه کلیدها انواع مختلفی دارند ، این دستگاه ورودی توسط کارخانه های سازنده مختلف به گونه ای طراحی میشود که بتوانید با استفاده از دست و انگشتان ، به خوبی از آن استفاده کنید .
در صورتی که در طول روز به مقدار زیاد از صفحه کلید استفاده میکنید ، باید از صفحه کلیدهای با انحنا استفاده کنید . زیرا این صفحه کلیدها برای اپراتورهای حرفه ای طراحی شده اند ، به گونه ای که اپراتور بعد از مدتها کار ، کمتر احساس خستگی کند ، بعلاوه استفاده از این صفحه کلیدها ، بسیار راحت است .
نام انواع مختلفی از صفحه کلیدها که توسط کارخانه های مختلف ساخته میشوند ، در زیر آورده شده است .
BTC Alps Acer
Focus Chicony Cherry
Microsoft Keytronix Fujitsu
Reveal Qtronix Mitsumi
ماوس ها نیز دارای انواع مختلفی هستند (ترک بال ها و ماوس های معمولی) . این وسیله جانبی برای به حرکت درآوردن اشاره گر در صفحه نمایش و اجرای برنامه های مختلف و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد . مزیت ماوس های ترک بال این است که هنگام استفاده ، سطح کمتری را اشغال میکنند . انواع مختلفی از ماوس ها درشکل 2.20 نشان داده شده است .
درایو فلاپی
درایوهای فلاپی در دو اندازه و 5/3 اینچی طراحی شده اند . چند سال پیش ، بسیاری از نرم افزارهای تجاری در دیسکت های به مصرف کنندگان عرضه میشد ، ولی اکنون برنامه های بسیار کمی با استفاده از این دیسکت ها عرضه میشود . تنها درصورتی از درایوهای استفاده کنید که بخواهید با دیگر کامپیوترهای خود ، که در آنها ار این نوع درایو استفاده شده است ، تبادل اطلاعات کنید .
امروزه بسیاری از نرم افزارهای تجاری با استفاده از درایو CD-ROM و دیسکت های 5/3 اینچی به بازار عرضه میشوند . بنابراین شما هم باید در کامپیوتر خود ، از درایو 5/3 اینچی استفاده کنید . مشهورترین درایوهای 5/3 اینچی توسط کارخانه های میتسومی ، پاناسونیک ، سونی و تی اک ساخته میشوند .
دیسک سخت
هرچه گنجایش دیسک سخت بیشتر باشد ، بر کارایی کامپیوتر افزوده خواهد شد . در زمانی نه چندان دور ، دیسک های ساخته شده توسط کارخانجات مختلف ، گنجایشی بسیار محدود داشتند . در آن زمان شاید دیسک سخت 20 مگابایتی بسیار پیشرفته محسوب میشد ، امروزه دیسک سخت هایی با گنجایش 6 گیگا بایت ، یک تکنولوژی بسیار پیشرفته را به نمایش گذاشته اند . بدون داشتن دیسک سختی با گنجایش بالا، عملا در استفاده از کامپیوتر با مشکل مواجه خواهید شد . سعی کنید که یک دیسک سخت IDE تهیه کنید . به این نکته مهم نیز توجه کنید که تفاوت قیمت بین دیسک 2/1 گیگابایتی و یا حتی 4 گیگابایتی ناچیز است ، پس چرا دیسکی با ظرفیت بالا تهیه نکنید.
سرعت دسترسی به اطلاعات از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه داشته باشید . البته از این بابت زیاد نگران نباشید . درعمل بین دیسک های 8 میلی ثانیه و 12میلی ثانیه ، تفاوت آنچنان محسوسی وجود ندارد . در زیر انواعی از دیسک های سخت که توسط کارخانجات مختلف ساخته میشوند ، آورده شده است :
IBM Fujitsu Conner
Quantum NEC Microsoft
Western Digital Toshiba Seagate
Samsung Maxstor
درایو CD-ROM
CD-ROM ها ازنظر سرعت دسترسی به اطلاعات انواع مختلفی دارند . بعضیا از آنها چهارسرعته و بعضی 32 سرعته هستند که البته بین انی دو تفاوت زیادی است . سعی کنید سریع ترین درایو CD-ROM را انتخاب کنید . از آنجا که قصد دارید یک کامپیوتر پنتیوم قدرتمند را مونتاژ کنید ، مطمئنا نمی خواهید با استفاده از یک درایو CD-ROM با سرعت کم ، قدرت و قابلیت این کامپیوتر را پایین بیاورید ، به ویژه اگر قصد دارید از برنامه های ویدیویی و یا انیمیشن استفاده کنید .
CD-ROM میتواند به دو صورت به کامپیوتر متصل شود :
1. با اتصال به کنترل کننده IDE
2. با اتصال به کنترل کننده SCSI
از آنجایی که کنترل کننده های IDE عمومی تر هستند ، شما هم سعی کنید این کنترل کننده را به کار برید . به این نکته نیز توجه داشته باشید که در صورتی که CD-ROM شما IDE باشد ، میتوانید از کنترل کننده برداصلی استفاده کنید و دیگر نیازی به خرید کارت I/O نخواهید داشت .
در زیر انواع مختلفی از CD-ROM ها را که توسط کارخانجات مختلف ساخته میشوند، می بینید :
Gold Star Creative Labs Acer
NEC Mitsumi Hitachi
Samsung Reveal Pioneer
Teac Sony Sanyo
Toshiba
کارت صدا
مانند دیگر قطعات کامپیوتر ، گونه های متفاوتی از کارت های صدا وجود دارند . بسیاری از آنها با نوع sound blaster سازگار هستند . کارت های صدا ازنظر توانایی نیز با هم تفاوت دارند . این کارت ها میتوانند 8 بیت ، 16بیت و یا 32 بیت باشند . از خرید کارت های صدای 8بیت صرف نظر کنید .
درصورتی که قصد دارید به صورتی حرفه ای مثلا در زمینه آهنگ سازی ، از کارت صدا استفاده کنید ، بهتر است یک کارت صدای 32 بیت را به کارببرید ، البته کارت های 16 بیت نیز امکانات خوبی دارند .
مودم
بسیاری از مناطق مهم جهان ، درحال تدارک دستیابی به سرویس ISDN هستند . با استفاده از این سرویس ، میتوانید به بسیاری از سرویس های دیگر و با سرعتی بالا دسترسی داشته باشید . البته مودم ISDN گران تر از دیگر مودم های مرسوم است ، ولی اگر در منزل کار میکنید و یا نیاز به فرستادن اطلاعات در حجم بسیار زیاد دارید ، سرمایه گذاری برای ا ستفاده از مودم های ISDN ، سودمند بوده و کارهای شما را خیلی بهتر انجام میدهد .
بعضی از مودم های ISDN به گونه ای ساخته میشوند که با مودم های مرسوم آنالوگ ، سازگار باشند . البته این مودم ها ISDN گران تر از دیگر مودم های مرسوم است ، ولی اگر در منزل کار میکنید و یا نیاز به فرستادن اطلاعات در حجم بسیار زیاد دارید ، سرمایه گذاری برای استفاده از مودم های ISDN ، سودمند بوده و کارهای شما را خیلی بهتر انجام میدهد .
بعضی از مودم های ISDN به گونه ای ساخته میشوند که با مودم های مرسوم آنالوگ ، سازگار باشند . البته این مودم ها میتوانند از امکانات سریع مودم های دارای تکنولوژی ISDN استفاده کنند .
در زیر بعضی از کارخانجات مهم سازنده مودم آورده شده اند :
Hayes Cardinal Boca
Supra Practical Peripherals Motorola
Zoom U.S. Robootics
بلندگو
درصورتی که میخواهید از یک سیستم پخش موزیک ، به صورت کاملا استریو استفاده کنید ، دو عدد بلندگوی کامپیوتر موردنیاز است .
بلندگوهای کامپیوتر ، با دیگر بلندگوهای مرسوم ، تا حدودی متفاوت هستند . در این بلندگوها ، دستگاه تقویت کننده صدا وجود دارد . همانگونه که از نام آن پیداست ، تقویت کننده صدا میتواند صدایی را که از کارت صدا دریافت میکند ، برای وضوح بیشتر ، تقویت کند .
در بلندگوهای ارزان قیمت ، نیروی موردنیاز برای تقویت کننده ، از باطری بدست می آید ، البته به دلیل نیاز همیشگی به باطری ، ما این بلندگوها را سفارش نمیکنیم .
تقویت کننده بعضی از بلندگوهای کامپیوتر ، به وسیله برق AC تغذیه میشود . همچنین این بلندگوها دارای تنظیم کننده صدا و تن صدا هستند . اگر میخواهید هنگام استفاده از برنامه های بازی و مولتی مدیا بیشترین و با کیفیت ترین صدا را بشنوید ، از این بلندگوها استفاده کنید .
معروف ترین سازندگان بلندگوی کامپیوتر ، در زیر آورده شده اند :
Inland Bose Altec-Lansing
Labtec Koss JBL
Yamaha Sony Reveal
نوارگردان
با گنجایش بسیار بالای دیسک های سخت امروزی ، عملی نیست که بخواهیم اطلاعات عظیم موجود در دیسک را بر روی دیسکت های فلاپی کپی کنیم . بسیاری از شما ممکن است به فایل های پشتیبان احتیاجی نداشته باشید . ولی روزی خواهد رسید که به خاطر انرژی و وقتی که صرف کرده اید ، بخواهید از اطلاعات موجود در دیسک سخت ، فایل های پشتیبان داشته باشید تا درصورتی که به هردلیلی اطلاعات موجود در دیسک از بین رفت ، بتوانید از فایل های پشتیبانی که قبلا تهیه کرده اید ، استفاده کنید . ممکن از روزی فرا رسد که بطور ناگهانی دیسک سخت شما از بین برود ، آنگاه درخواهید یافت که تنها راه بازگرداندن اطلاعات از بین رفته ، فایل های پشتیبان هستند .
با استفاده از نوارگردان میتوانید از اطلاعات و فایل های موجود در کامپیوتر ، بطور مرتب نسخه برداری کنید .
نام برخی از نوارگردان های معروف ، در زیر آورده شده است :
lomega Conner Colorado
Teac Syquest

1


تعداد صفحات : 33 | فرمت فایل : Word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود