تارا فایل

تحقیق بهینه سازی موتورهای جستجوگر




دانشگاه شهید بهشتی
دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
گرایش نرمافزار

عنوان :
بهینه سازی موتورهای جستجوگر
نگارش :

استاد راهنما :
دکتر محمود نشاطی

تابستان1396
تقدیم به :

تقدیم با بوسه بر دستان پدرم به او که نمیدانم از بزرگیاش بگویم یا مردانگی، سخاوت،سکوت،مهربانی و…
تقدیم به مادر عزیزم، آنکه آفتاب مهرش در آستانه قلبم، همچنان پابرجاست و هرگز غروب نخواهد کرد.

سپاسگزاری :

با سپاس فراوان از استاد گرامی جناب آقای دکتر محمود نشاطی در سمت استاد راهنما، چرا که بدون راهنماییهای این دو بزرگوار نگارش این پایان نامه بسیار مشکل مینمود.

با تشکر

چکیده :
پس از طراحی وب سایت بهینه سازی و سئو1 سایت شما اولین مطلبی است که باید مورد توجه قرار دهید . نکته ای که بیش از خود طراحی سایت باید به آن اهمیت داده شود بهینه سازی سایت و سیستم استراتژی ایجاد لینک می باشد تا وب سایت موردنظر بتواند با کلمات کلیدی مختلف رتبه های بالای موتورهای جستجو خصوصاً گوگل را که 65٪ فعالیت های جستجو را در اختیار دارد به خود اختصاص دهد تا از این طریق نه تنها رنکینگ خود را در گوگل بالا برده ، ترافیک ، ارائه خدمات و فروش خود را نیز افزایش دهید تا همانطور در فضای حقیقی دارای اعتبار هستید به همان نسبت در فضای مجازی دارای اعتبار و رتبه مناسب باشید .

واژﮔﺎن ﮐﻠﯿﺪی: سئو، بهینه سازی موتور های جستجوگر، برندینگ

فهرست مطالب
1 مقدمه 1
2 ادبیات موضوع 5
* SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION) 6
* HEO (HUMAN EXPERIENCE OPTIMIZATION) 6
* SEM (SEARCH ENGINE MARKETING) 6
* SMO (SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION) 6
* SMM (SOCIAL MEDIA MARKETING) 7
* KEYWORD 7
* RESPONSIVE DESIGN 7
* BACKLINK 7
* LINK BUILDING 8
* TITLE 8
* META DESCRIPTION 8
* META KEYWORD 8
* نسبت کد به متن 9
* کلاه سفید – WHITE HAT 9
* کلاه سیاه – BLACK HAT 9
* RANKING 9
* SOCIAL NETWORK 10
* SANDBOX 10
* ALEXA RANK 10
* BOUNCE RATE 10
* GOOGLE PAGE RANK 11
* GOOGLE ANALYTICS 11
* SITEMAP 11
* HEADING TAG 11
* نرخ تبدیل 11
* KEYWORD STUFFING 12
* SPAM 12
3 کارهای پیشین 14
3–1 تولید محتوا 15
* سئوی ارگانیک 16
* محل قرار دادن کلید واژه ها 16
3–2 ساختن لینک 16
3–3 سازگاری با موبایل 18
3–4 سئو کلاه سیاه، کلاه سفید، کلاه خاکستری 18
3–5 الگوریتم های گوگل 21
4 جمع بندی 25
فهرست منابع 28

فصل 1 : کلیات موضوع
1-1- مقدمه
سئو فارسی شده کلمه SEO و مخفف عبارت Search Engine Optimization می باشد . به پارسی معادل بهینه سازی برای موتور های جستجو می باشد.یعنی شما کارهایی انجام دهید که گوگل (موتور جستجوی برتر و محبوب دنیا بخصوص ایران)، سایت شما را در صدر نتایج خود در صفحه اول، با عبارت ها و کلمات مرتبط با موضوع شما قرار دهد.
فرض کنید یک فروشگاه فیزیکی مانتو تاسیس کرده اید و از نظر دکور، اجناس، و نیروها و قیمت سنگ تمام گذاشته اید . اما فروشگاه شما به طور پیش فرض هنگام تاسیس پشت کوه قرار داد.تعجب نکنید! بله پشت کوه! شاید روزانه چند موجود زنده و خزنده و موریانه و پرنده از فروشگاه شما گذر کنند.
وقتی سایت خود را سئو کنید مثل این است که فروشگاه مانتو شما، از پشت کوه، به قلب میدان هفت تیر تهران، منتقل شود.(جایی که عده بسیاری در طول روز برای مشاهده و خرید مانتو مراجعه می کنند)
در این حالت، بسیاری از انسان ها هنگام گذر شما را می بینند و وارد فروشگاه شما می شوند و بسیاری نیز تنها به قصد خرید مانتو، وارد فروشگاه شما می شوند.
یک سایت در ابتدای تاسیس، توسط هیچ کس دیده نمی شود.برای افزایش بازدید نیازمند سئو هستید.سئو موجب می شود سایت شما توسط کسانی که به دنبال شما می گردند دیده شود و کاربران و مشتریان خود را بدست آورید.
حالت بهتر سئو، برندینگ(مشهور کردن سایت) است که دارای هزینه خیلی زیادی می باشد. شاید یک سایت در ابتدا به برندینگ نیاز نداشته باشد. اما سئو لازمه حتمی زندگی وب سایت است .
این سایتها همگی برای موتورهای جستجوگر اینترنتی بهینه سازی ( SEO ) شده اند و با رعایت استانداردهای بهینه سازی سایت (سئو ) و گذشتن از فیلترهای بسیار و رعایت تمامی اصول سئو ( SEO) ، موتورهای جستجوگر به آنها اعتماد کرده و در رتبه بندی های خود این گونه سایت ها را در رتبه های اول نتایج جستجو قرار میدهند و به کاربران خود معرفی می کنند ، جالب است بدانید که این گونه سایت ها همگی در بازار کار خود و زمینه فعالیتشان دارای اعتبار و مشتریان بسیاری هستند و به یک برند اینترنتی بزرگ تبدیل شده و دارای درآمد بسیاری زیادی نسبت به رقبای خود هستند . خبر خوب برای شما این است که شما هم می توانید با ارتقا رتبه سایتتان در رتبه های اول نتایج جستجو قرار گرفته و کسانی که در جستجوی محصول یا خدماتتان در اینترنت می باشند، شما را بیابند و مشتریان زیادی را جذب وب سایت خود نمایید. مدیران وب سایت ، در صورتی که کلمات کلیدی مد نظرشان کم رقابت باشند و در حد معمولی با مطالعه و تلاش قادر به سئو ( SEO ) و بهینه سازی سایت خود هستند ، اما برای رتبه های بهتر و کلمات و عبارات رقابتی شما قطعا نیاز به یک متخصص سئو ( SEO ) دارید، چرا که کوچکترین اشتباهی می تواند شما را از نتیجه جستجوهای گوگل حذف کند.
سئو( SEO ) یک فرآیند یک روزه یا یک هفته ای نیست که هر کسی قادر به انجام آن باشد؛ بلکه نیازمند علم زیاد ، زمان و هزینه ای است که اگر بهینه سازی وب سایت ( SEO ) به درستی انجام شود و روند بهینه سازی ( SEO ) متداوم باشد، درآمد شما بسیار بیشتر از هزینه شما خواهد بود. هم اکنون بسیاری بر این باورند که خود می توانند یک سئو کار حرفه ای باشند ، اما علاوه بر ابزارهای مهم موجود، که نیاز به دانش تخصصی برای استفاده از آنها جهت بهینه سازی ( SEO ) می باشد، الگوریتم های سئو ( SEO ) گوگل بیشتر از 200 فاکتور اساسی دارد که به صورت مداوم در حال به روز رسانی هستند. دقت کنید که بحث سئو ( SEO ) در مورد موتور جستجوی گوگل ( و دیگر موتورهای جستجوست ) مطرح شد ، پس اندک دانشی در این زمینه نمی تواند باعث صعود یک نفر به صفحه اول شود. علاوه بر این توجه داشته باشید که صفحه اول و دوم گوگل برای کسانیست که به سئو ( SEO ) و برندینگ سایت خود به صورت هم زمان توجه می کنند.

فصل 2 : مرور برخی اصطلاحات سئو
2-1- مقدمه
در این قسمت اصطلاحاتی که در مباحث سئو در جهان به کار می رود آورده و به صورت مختصر به شرح آن پرداخت شده است . این اصطلاحات کاملا پایه و مفهومی و ابتدایی توضیح داده شده اند . ممکن است هر کدام از اینها دنیایی در دل خود باز کنند . حتما این اصطلاحات را به طور کامل مطالعه نمایید.

2-2- اصطلاحات سئو
* SEO (Search Engine Optimization)
بهینه سازی برای موتور های جستجو یا به عبارتی دیگر ایجاد بستری مناسب برای معرفی هرچه بهتر سایت با استفاده از روش های استاندارد و صحیح به موتورهای جستجوهمچون گوگول یا بینگ یا یاهو و… محسوب می شود .
* HEO (Human Experience Optimization)
بهینه سازی و آسان سازی رابط کاربری و طراحی ظاهری، برای کاربر
* SEM (Search Engine Marketing)
بازاریابی از طریق موتورهای جستجو.استفاده از موتورهای جستجو برای کسب بازار و مشتری.SEO و تبلیغات کلیکی گوگل نمونه ای از انهاست.
* SMO (Social Media Optimization)
بهینه سازی سایت به واسطه رسانه ها و شبکه های اجتماعی
* SMM (Social Media Marketing)
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
* Keyword
کلمه کلیدی – کلمه کلیدی مد نظر که لزوما یک کلمه نیست.یک عبارت هم معمولات کلمه کلیدی نامیده می شود.برای مثال شخصی قصد دارد با کلمه کلیدی x سایتش به صفحه اول راه پیدا کند.
* Responsive Design
طراحی واکنش گرا – سایتی که طراحی آن به گونه ای است که با کوچک و بزرگ کردن پنجره مرورگر و نمایش در ابعاد و صفحه نمایش های مختلف و دستگاه های مختلف مثل تبلت و موبایل تغییر می کند و از نظر ظاهری یا همه دستگاه ها سازگار است که در این حالت به آن Full Responsive گفته می شود . تعریف واکنش گرا بودن وب سایت، اغلب در میان طراحان UI UX دارای اختلاف نظر های ریز و درشت زیادی است.
* Backlink
هر لینکی که به ازای هر صفحه مبدا که به وب سایت داده شده است، یک بک لینک محسوب می شود.
* Link Building
به فرایند لینک سازی گفته می شود که زیر مجموعه ای بهینه سازی خارجی (Off Page SEO) می باشد.
* Title
عنوان هر صفحه از سایت که برای موتور جستجو قابل خواندن است و برای کاربر فقط در تب یا عنوان پنجره مرورگر نمایان می شود.مهمترین بخش مربوط به On Page SEO این قسمت محسوب می شود.
* Meta Description
این متاتگ یکی از مهمترین متا تگ هاست.متنی کوتاه که در نتایج جستجو نشان داده می شود که امروزه از اهمیت آن به شدت کاسته شده است و لزوما متنی نیست که در نتایج جستجو نشان داده شود. متا تگ توضیحات (meta description ) همان مقداری است که در گوگل زیر عناوین سایت ها نمایش داده می شود.این مقدار گاهی اوقات توسط گوگل و به تشخیص گوگل، از محتوا برداشته می شود و مقداری غیر از محتوای meta description نشان داده می شود .
* Meta keyword
این متاتگ مدتهاست بسیار بی اهمیت است که در آن کلمات کلیدی که با کاما جدا شده اند درج می شود.
* نسبت کد به متن
نسبت کد html یک صفحه به متن و محتوا.برای مثال صفحه ای که ۱۰۰ کاراکتر کد html دارد و ۳۰۰ کاراکتر متن و محتوا دارد، نسبت کد به متن آن یک به سه است.
* کلاه سفید – White Hat
کلاه سفید، در هر حوزه ای به معنی سالم و پاک عمل کردن تلقی می شود . در سئو به کلیه روش هایی که کاملا مطابق با قوانین موتورهای جستجوست (گوگل) و قصد دور زدن و فریب آنها نیست و هیچ گونه فرایند اسپم انجام نمی شود، کلاه سفید می گویند .
* کلاه سیاه – Black Hat
کلاه سیاه در هر حوزه ای به معنی بد و ناپاک و مخرب و گاها آشکارا (تابلو) عمل کردن تلقی می شود . در سئو به کلیه روش های غیر معمول و اسپم جهت دور زدن موتور جستجو و فریب آن و حرکت بر خلاف توصیه های موتور جستجو، کلاه سیاه گفته می شود .
* Ranking
همانطور که از نامش پیداست به معنی رتبه بندی می باشد.رنکینگ را به روش های مختلف می توان تعریف کرد.اگر رنکیرتبه ای از پایین آغاز شود (یک بهترین باشد)، رنکینگ بهتری محسوب می شود و برعکس.اگر در بحث رتبه بندی، میزان بازدید سایت را در نظر بگیریم می توان به رتبه بندی سایت الکسا استناد کرد.اگر رتبه بندی در عبارت خاص در صفحه اول گوگل باشد، می توان گفت که سایت x با عبارت y رتبه بهتری دارد.
* Social Network
شبکه اجتماعی – فیس بوک، توییتر، گوگل پلاس یک شبکه اجتماعی هستند.سایت های زیادی وجود دارد که می توان از انها به عنوان شبکه اجتماعی نام برد.سایت linkedin.com نیز یک شبکه اجتماعی تخصص محور است.نرم افزار های لاین، وایبر، واتس اپ، اینستاگرام و … نیز شبکه اجتماعی مبتنی بر دستگاه های تلفن همراه و تبلت هستند.
* SandBox
گوگل سایت های تازه تاسیس و صفر را به زودی در نتایج اولیه خود نشان نمی دهد.سایت های جدید چند ماه در sandbox گوگل هستند.سایت هایی که در sandbox هستند یا دچار مشکلات مربوط به سئو شده اند و یا صفر و تازه تاسیس هستند.
* Alexa Rank
رتبه ای است که سایت الکسا به سایت های دنیا به صورت جهانی و کشوری می دهد و هر چه پایین تر باشد نشان پربازدید بودن سایت است.(راه های تقلبی برای کاهش رتبه وجود دارد).
* Bounce Rate
میزان دفع بازدید کننده از یک سایت است که هر چقدر بیشتر باشد بدتر است.اگر ۷۰ درصد باشد نشان از این است که ۷۰ درصد بازدیدکنندگان بلافاصله سایت را می بندند.
* Google Page Rank
یک عدد از صفر تا ده است که گوگل به سایت ها می دهد.هر چه این عدد بیشتر باشد نشان از قدرت بیشتر سایت است.بعد از سال ۲۰۱۲ و تغییرات گوگل، این رتبه بسیار کمرنگ و کم اهمیت تر شده است و خیلی دیر به دیر به روز می شود.
* Google Analytics
ابزاری است که اطلاعات آماری دقیق به مدیر سایت درباره بازدید صفحات با جزئیات خیلی زیاد نشان می دهد.
* Sitemap
نقشه سایت است که حاوی لینک های داخلی (آدرس صفحات) یک وب سایت است که به موتور جستجوی گوگل و بینگ داده می شود تا گوگل صفحات سایت را زودتر ایندکس کند.
* Heading Tag
تگ ها عنوان داخل محتوا . این تگ ها ۶ عدد هستند : h1 , h2 , h3 , h4 , h5 , h6
تگ h1 مهمترین آنهاست و h6 کم اهمیت ترین.با این تگ ها تا حدود کمی در شرایط مختلف، می توان به موتور جستجو فهماند که هر قسمت صفحه چقدر اهمیت دارد.
* نرخ تبدیل
مهم ترین هدف سئو ( SEO ) و بهینه سازی وب سایت افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری
( Conversion Rate ) ، یا درصد بازدیدکنندگان به مشتری است. این موضوع در همه نوع تجارتی صادق است. در بهینه سازی سایت( SEO ) ، نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به عوامل و فاکتور های گوناگونی بستگی دارد که شامل موضوع و عناوین کلی سایت ، میزان اعتبار و شناسایی سایت در بین بازدیدکنندگان، نوع محصول و یا خدمات سایت ، رتبه سایت در موتورهای جستجوگر، و برندینگ و تبلیغات در سایت های دیگر و غیره می باشد.
* Keyword Stuffing
تکرار کلمات کلیدی در یک متن به شکلی مصنوعی نامیده می شود. اگر به صورت مصنوعی و غیرضروری از کلمات تکراری استفاده کنید شامل این تعریف می شود .
* Spam
به معنی کرم و مزاحم می باشد.در سئو به هر چیزی که ایجاد مزاحمت کند گفته می شود.برای مثال یک محتوای کپی و سرشار از کلمات کلیدی که برای کاربر مفید نیست یک محتوای اسپم تلقی می شود.لینک از سایتی بی اعتبار که خود در قعر چاه است و در همه صفحات آن تکرار شده است یک لینک اسپم است.ایجاد کامنت تشکر، صرفا جهت ایجاد لینک، یک عمل اسپم محسوب می شود.نتیجه ای که در نتایج موتور جستجو ظاهر می شود اما ربطی به عبارت جستجو شده ندارد یک صفحه اسپم تلقی می شود.

فصل 3 : مرور ادبیات و پیشینه تحقیق
3-1- مقدمه
در بهینه سازی موتورهای جتستجوگر باورهای غلطی وجود دارد که تاثیرات مخربی برای بعالیت های ما دارد . اول به بررسی 10 اشتباه در بهینه سازی می پردازیم سپس راه حلی مناسب و استاندارد برای آنها معرفی می کینیم .
گوگل همواره در ۵ سال اخیر تغییرات بزرگی را در موتور جستجوی خود به وجود آورده است. تمامی این تغییرات، از به روز رسانی های عظیم الگوریتم جستجو تا تغییر رویکرد به سوی ایندکسگذاری با اولویت تلفن های همراه، همگی با یک هدف واحد به وقوع پیوسته اند و آن هدف چیزی جز رضایت بیشتر کاربران نبوده است. گوگل همواره در تلاش است که بهترین محتواها را در بهترین زمان ممکن در اختیار کاربران خود قرار دهد .
3-2- تولید محتوا
از آنجایی که اکثر ترافیک سایت ها از طریق موتورهای جستجو تامین می شود، تولید محتوای بهینه سازی شده برای موتور های جستجو یکی از بهترین راه ها برای بیشتر دیده شدن توسط کاربران هدف می باشد. اگرچه بازاریابی سنتی این دو را بطور مجزا تحت پوشش قرار می دهد اما این دو مورد بخشی جدایی ناپذیر در استراتژی های سئو به شما می آیند.
اگرچه داشتن محتوایی ارزشمند و میزان بازدید بالا از آن به طور کامل با هم ارتباط ندارند اما برای موفقیت در بازاریابی باید به این دو به عنوان یک هدف جامع نگاه کرد. البته که محتوای شما باید به خوبی نوشته شود و سرشار از اطلاعات ارزشمند باشد، اما اگر این محتوا در گوشه ای از وب خاک بخورد و مورد بازدید قرار نگیرد هیچ کدام از آن تمهیدات در نظر گرفته شده شما سودمند نخواهند بود.
مواردی که در ایجاد محتوا باید رعایت کنید :
* سئوی ارگانیک : ترکیب کردن کلیدواژه های محبوب سئو در مطالب، می تواند در استراتژی سئو بسیار موثر باشد.
* محل قرار دادن کلید واژه ها : بهتر است کلیدواژه هایتان را در مکان های مناسب در مقاله قرار دهید. برای مثال نمی توانید آنها را در عنوان یا زیر عنوان های مقاله جایگذاری کنید.
با در نظر داشتن این نکات، می توانید در کمترین زمان ممکن رتبه مناسبی را در رتبه بندی های موتورهای جستجو بدست آورده و سئو سایتتان را بصورت حرفه ای بهبود دهید. این کار همچنین باعث خواهد شد که رفته رفته به عنوان یک مقاله نویس باکیفیت، اعتبار مناسبی کسب کنید.

3-3- ساختن لینک
لینک سازی یعنی ساخت لینک هایی که به سایت شما اشاره دارند.سایت شما به لینک سازی نیاز دارد.بدون لینک سازی هر چه در محتوا و ساختار سایت خود از نظر سئو انجام داده اید، بی فایده خواهد بود(به جز موارد کم یا بی رقابت).وقتی لینک شما در سایت های تالار گفتگو (forum) قرار می گیرد، وقتی لینک شما در وبلاگی در قسمت پیوند ها قرار میگیرد ، وقتی برای سایت خود تبلیغ بنری می کنید (لینک بنر) ، وقتی لینک شما در کامنتی ثبت می شود، زمانی که سایتی شما را در قسمت مورد علاقه خود به عنوان لینک مفید قرار می دهد و یا در موضوع خاصی به صفحه ای از سایت شما ارجاع می دهد، وقتی لینک شما در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود، همه اینها لینک سازی محسوب می شود.
لازم به ذکر است گوگل هیچ وقت توصیه نکرده است که شما Link Building انجام دهید.گوگل توصیه کرده است که با ارئه خدمات و مطالب مفید و دست اول، لینک جمع کنید.یعنی دیگران خود به خود شما را به خاطر کیفیت خدمات و محتوایتان لینک کنند.از طرفی منابع غیر رسمی و گاها مدیر بخش اسپم گوگل(مت کاتز) ، Link Building را نفی نکرده است و بر تاثیر گذار بودن و مهم بودن آن اشاره کرده است .
یک سایت بدون اینکه کسی او را لینک کرده باشد، محبوبیتی در موتور های جستجو نخواهد داشت.لذا اگر فکر می کنید با بهینه سازی داخلی سایت (on page seo)، سایت شما سئو شده است سخت در اشتباهید.بهینه سازی داخلی سایت مانند چرخ اتومبیل می ماند.یک اتومبیل، برای حرکت، نیاز به چرخ دارد.هر چقدر هم که موتور و بدنه قوی داشته باشد، بدون چرخ هیچ خاصیتی ندارد.بهینه سازی داخلی مانند چرخ، تنها پایه حرکت است.اگر سایتی لینک سازی نداشته باشد، مانند یک اتومبیل بدون موتور و با بدنه ضعیف است.
3-4- سازگاری با موبایل
گوگل رسما اعلام کرد که این هشدار ها را عملی می کند و سازگاری با موبایل، در نتایج جستجوی موبایل گوگل تاثیر تاثیر گذار می شود و اکنون نتایج متفاوتی در جستجوی از نمای موبایل گوگل نسبت به نمای دسکتاپ، مشاهده می شود . سایت هایی که درصد ورودی موبایل آنها از گوگل، بیشتر بود، زودتر تحت تاثیر این تغییر قرار گرفتند . همچنین برخی سایت های ایرانی دیگر نیز، هنوز(۱۲ اردیبهشت) کوچکترین افتی در نمای موبایل نداشتند.
سازگاری با نمای موبایل فقط یکی از فاکتور های مهم شده است.سایر فاکتور های سئو، همچنان سرجای خود باقی هستند.صرفا به خاطر سازگاری سایتی با موبایل، دلیل نمی شود که بالاتر از رقبای ناسازگار با موبایل قرار گیرد.سازگاری با موبایل، فقط تاثیر گذار شده است.
تاثیر رتبه به دلیل سازگاری(یا عدم سازگاری) با موبایل، فقط در نمای موبایل گوگل است.نه نمای دسکتاپ .

3-5- سئو کلاه سیاه، کلاه سفید، کلاه خاکستری
سئو و بهینه سازی وب سایت مانند هر حوزه دیگری مطلق نیست و از صفر و یک تشکلی نشده است! معنای کلاه سیاه و سفید در حوزه های دیگر بخصوص در امنیت کاربرد دارند.هکر های کلاه سیاه، هکر های خرابکار و سارق و پایمال کننده حقوق دیگران و وارد کننده خسارت هستند.هکر های کلاه سفید، از دانش خود برای مقابله با حملات سایر هکر ها جهت افزایش امنیت، و کاربرد های مفید، استفاده می کنند.
3-5-1- سئوکار کلاه سیاه
در سئو نیز سئوکاران کلاه سیاه، با دور زدن قوانین گوگل و موتور های جستجو و دست به دامان روش های غیر متعارف، برای ارتقای رتبه خود در موتور های جستجو و گوگل اقداماتی انجام می دهند. جنگ میان اسپمر ها (کلاه سیاه کاران) و موتور های جستجو به خصوص گوگل، همیشه ادامه دارد اما یک سئوکار حرفه ای کلاه سیاه، روش های جدیدی ابداع می کند که هنوز الگوریتم گوگل آن را متوجه نشده است و سئوکاران کلاه سیاهی وجود دارند که با روش های کاملا غیر قانونی به نتیجه دلخواه خود می رسید و تا گوگل بخواهد حقه انها را متوجه شود، با اعمال تغییراتی در روش های خود، به بازی با گوگل ادامه می دهند و همچنان در صدر نتایج گوگل باقی می مانند .
3-5-2- سئوکارکلاه سفید
سئوی کلاه سفید بهترین و ماندگار ترین و بی خطر ترین روش سئوست.روشی که تنها و تنها با پیروی از دستورات و قوانین موتور های جستجو و گوگل در طولانی مدت منجر به نتیجه می شود.اما سئوی کلاه سفید خیلی اوقات بی فایده است.شما برای یک سایت چت روم، سایت نیازمندی ، یک سایت خدمات طراحی سایت، چگونه می خواهید با روش های کلاه سفید به صدر نتایج گوگل با میلیونها رقیب برسید؟ آیا صرف درج محتوای خوب منجر به ارتقا به نتایج اول گوگل در موضوعات رقابتی می شود؟بدون شک خیر.استفاده از روش های کاملا کلاه سفید ممکن است سالها زمان ببرد و یا هزینه به شدت سنگینی داشته باشد و در برخی از موضوعات با هزینه سنگین و زمان هم امکان پذیر نیست.اینجاست که سئوی کلاه خاکستری به میان می آید .
3-5-3- سئوکار کلاه خاکستری
اغلب سئوکاران ایران و جهان (کسانی که واقعا مهارت و دانش سئو در سطوح رقابتی دارند) اگر هم خود ندانند، از روش ها gray hat استفاده می کنند.برای مثال، خرید بک لینک، از نظر گوگل به شدت نهی شده است و گوگل تهدید کرده که با خرید لینک، سایت های خریدار و فروشنده را جریمه می کند.در نتیجه می توان خرید لینک که مستقیما در تقابل با قوانین گوگل است را روشی کلاه سیاه به حساب آورد.لذا بسیاری از افراد دچار پدیده خود گول زنی می شوند و خود را فریب می دهند.لینک نمی خرند.ولی اقدام به درج لینک رایگان در سایت های مرتبط می کنند (به شکل توافق با آن سایت ها و یا قرار دادن لینک در سایت هایی که خودشان صاحب آن هستند) .همین کار سئوی کلاه خاکستری محسوب می شود.درست است که لینکی خریداری نشده است.اما به هر حال به شکلی مصنوعی، Link Building انجام شده است . از نظر گوگل هر گونه Link که به صورت طبیعی داده نشود، مناسب نیست.
از اساس، کلا، بحث سئو، با مفهوم gray hat گره خورده است.زیرا سئو با Link Building گره خورده است..Link building نیز همان طور که از نامش پیداست (لینک سازی)، کاری دستی است و توسط کاربران به صورت طبیعی داده نمی شود.در نتیجه می توان بحث سئو را از اساس، با مفهوم و روش های Gray Hat گره زد .
3-6- الگوریتم های گوگل
3-6-1- الگوریتم کبوتر
کار الگوریتم کبوتر گوگل (یا همان کفتر چاهی خودمان!) به طور خلاصه، نمایش نتایج محلی برای جستجو های محلی است.به این معنی که عبارت هایی که در آن نام شهری وجود دارد، اولیت نمایش، با در نظر گرفتن سایر فاکتور های سئو، برای سایت های محلی باشد.برای مثال وقتی عبارت "نصب آسانسور در اصفهان" تایپ می شود، وب سایت هایی که دراصفهان به خدمات نصب آسانسور می پردازند، بالاتر قرار گیرد.الگوریتم کبوتر به شهر وب سایت، شهر جستجو کننده، (علاوه بر کشور) توجه می کند و تمرکز آن، بر مراکز شهر های کشورهاست و آینده آن احتمالا منجر به پوشش شهر های کوچک و حتی خیابان های شهر شود.
الگوریتم کبوتر، یک چالش برای برند های بزرگ است که به صورت سراسری فعالیت می کنند.بعد از اجرای این الگوریتم، برخی برند های، بزرگ هم دچار افت رتبه شدند.
لازم به ذکر است، این الگوریتم مانند سایر الگوریتم ها، از آنجا که نسبتا نوپا است دارای خطای زیادی است.حتی بسیاری از وب سایت های با تجارت محلی (در آمریکا) در نتایج گوگل دچار افت رتبه شدند .
3-6-2- الگوریتم پاندا
گوگل سالهاست، که اعلام کرده است که سطح وب سرشار از اطلاعات تکراری و اسپم شده است و تمام تلاش خود را کرده است که صاحبان وب سایت ها را تشویق به تولید محتوای غیر تکراری و مفید کند.وقتی گوگل از همه می خواهد، که محتوای خوب تولید کنند، ناچار است، نتایج خود را به گونه ای نمایش دهد، که وب سایتی که اقدام به تولید محتوای خوب می کند، دلسرد نشود و گوگل هم به خواسته اش برسد .
یکی دیگر از رسالت های پاندا، مبارزه با سایت های کپی بردار بود که اغلب، بالای سایت اصلی، در نتایج گوگل قرار می گرفتند.
به طور خلاصه، الگوریتم پاندا، با سئوی کلاه سیاه در سطح ON Page و محتوا ، مانند موارد زیر، مبارزه می کند:
تکرار بیش از حد کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing در متن
بهینه سازی بیش از حد یا Over Optimization – به زبان سئوروز، وسواس سئوی ۱۰۰ درصدی در سطح On Page!
صفحات خالی یا خراب، محتوای بی کیفیت (مثل متونی که عینا از Google Translate کپی شده اند)

محتوای کپی
سایتی که کاربر از نظر راحتی کار کردن، با آن حال نکند! (مثل ثبت نام یا دانلود زورکی، پنجره های پاپ اپ، تبلیغات مزاحم و گیج کننده، ساختار نامناسب ظاهری)
نرخ دفع یا Bounce Rate بالا . مثل سایت هایی که به هزار زور با پدیده شوم پاپ اپ، می خواهند رتبه الکسای خود را پایین بیاورند.
محتوای بی کیفیت یا اسپم
مشکلات امنیتی وب سایت
3-6-3- الگوریتم TOP HEAVY
الگوریتم top heavy با نام دیگر page layout ، با تبلیغات سنگین و زیاد بالای وب سایت مبارزه می کند.سایت هایی که محتوای اصلی صفحات آنها، در پایین تبلیغات زیاد، گم شده است، ممکن است توسط این الگوریتم دچار افت شوند.
عملکرد این الگوریتم به خصوص برای سایت های فارسی زبان همچنان ضعیف است و سایت های زیادی با تبلیغات بسیاری سنگین بنری و پست ثابت، همچنان در صدر نتایج هستند و کوچکترین افتی نداشتند.طبیعی است، گوگل صرف داشتن تبلیغات زیاد در بالای وب سایت ها، خصمانه برخورد نمی کند.گوگل همه فاکتور ها را در کنار هم قرار می دهد، و سپس قضاوت می کند.وقتی می بیند، سایتی فاکتور های مثبت زیادی دارد، صرف تبلیغات سنگین در بالای سایت، آن را جریمه نمی کند(به صورت الگوریتمی) .لذا تبلیغات زیاد در بالای وب سایت ها، تنها یک فاکتور منفی است(با وزن نسبتا زیاد) که از سال ۲۰۱۲ (خرداد و تیر ۹۱) به جمع سایر فاکتور های منفی رتبه بندی گوگل پیوست.
این الگوریتم، تبلیغات زیاد بالای سایت را مورد هدف قرار می دهد.نه تبلیغات کل وب سایت .هدف این الگوریتم آزار و اذیت وب مستران و صاحبان وب سایت ها و کاهش درآمد آنها نیست.این الگوریتم تا می تواند، محتاطانه با وب سایت ها برخورد می کند و رسالت آن، دادن رتبه بهتر(در کنار سایر فاکتور های سئو) به سایت هایی است، که محتوایی که کاربر به دنبال آن است را بهتر و بالاتر و راحت تر، به کاربر نشان می دهند.

*

فصل 4 : جمع بندی
4-1- نتیجه گیری
در فصول قبل به معرفی سئو و بررسی بعضی از اجزای آن پرداختیم و در مورد خصوصیات آن اجزا صحبت کردیم و با اهمیت آن آشنا شدیم . بحث بهینه سازی موتورهای جستجوگر به همین چند قسمت محدود نمی شود و هر روز در حال پیشرفت و توسعه خواهد بود به شکلی که اگر قرار است شخصی در این حوضه فعالیت کند باید مطالعه و اطلاعات خود را در لحظه بروزرسانی کند .
در ادامه مباحث مطرح شده لازم است که به مواردی اشاره کنیم و تاکید کنیم که این موارد بخشی کوچک از دریای سئو می باشد و نباید ار مطالعه منابع دیگر غافل ماند :
1. از تولید و پخش محتوای اسپم پرهیز کنید
2. به نسبت متن به کد در صفحات دقت کنید
3. بهینه سازی تگ عنوان رعایت شود
4. متا تگ توضیحات رعایت شود
5. حتما از تمامی خصوصیات عکس استفاده کنید
6. ایجاد ساختار آدرس دهی مناسب وآدرس های قابل فهم
7. ایجاد لینک های داخلی مناسب
8. بهینه سازی لینک های خروجی
9. بهینه سازی تگ های اصلی و عناوین (شامل عنوان اصلی صفحه، عناوین و متنون مرتبط و …)
10. قالب بهینه شده و ساختار مناسب سایت و مورد پسند کاربر
11. خودداری از دامنه پارک شده و مطالب کپی از سایت های دیگر یا سایر صفحات سایت خود.
12. خالی نبودن صفحات سایت
13. خودداری از javascript base بودن و سایت Full Flash
14. سرعت بارگذاری مناسب صفحات
15. عدم استفاده از لینک و متون مخفی و تگ ها و عناوین غیر مرتبط
16. راه اندازی گوگل وب مستر تولز برای سایت و ایجاد نقشه سایت
رعایت موارد بالا به علاوه صبر و تحمل , صاحب کسب و کار را به مقصود خود می رساند و نتیجه لازم را به ارمغان خواهد آورد.
مطمئن باشید که اگر در صورت اجرای تمامی استاندارد های سئو به خواسته خود خواهید رسید و برند خود را کاملا حرفه ای مطرح کرده و تاثیر فوق العاده ای در فروش شما خواهد داشت .
فهرست منابع :
1- Cui, M. (2011). Search Engine Optimization Research for Website Promotion. Information Technology, Computer Engineering and Management Sciences (ICM), 2011 International Conference on (pp. 24-25). Nanjing, Jiangsu: IEEE.
2- Jones, B. D. (2017, March 16). Crawling Smarter on the Infinite Web. Retrieved from Majestic Blog: https://blog.majestic.com/commentary/crawling-smarter-infinite-web/
3- Jones, K. (2017, jun 26). How to Optimize Your Website for Multiple Topics. Retrieved from Search Engine Journal – SEO, Search Marketing News and Tutorials: https://www.searchenginejournal.com/optimizing-multiple-topics/201878/
4- Killoran, J. B. (15 February 2013 ). How to Use Search Engine Optimization Techniques to Increase Website Visibility. IEEE Transactions on Professional Communication, 50 – 66.
5- Slawski, B. (2017, 6 30). Learn SEO Through Forums. Retrieved from SEO by the Sea : http://www.seobythesea.com/
6- Wang, F. (2011). An empirical study on the search engine optimization technique and its outcomes. Artificial Intelligence, Management Science and Electronic Commerce (AIMSEC), 2011 2nd International Conference on (pp. 8-10). Dengleng: IEEE.
7- Zhu, C. (2011). Research and Analysis of Search Engine Optimization Factors Based on Reverse Engineeing. Multimedia Information Networking and Security (MINES), 2011 Third International Conference on. 51, pp. 4-6. Shanghai: IEEE.

1 SEO
—————

————————————————————

—————

————————————————————

ب

و

کلیات تحقیق 3

مرور برخی اصطلاحات سئو 10

جمع بندی 24


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود