گزارش کارورزی
محل انجام کارورزی:
مجتمع شهید مطهری روستای بک پولاد
استاد راهنما:
کارآموز:
شماره دانشجویی:
زمان:32 سا عت
مقدمه
فهرست مطالب
مقدمه 4
فصل اول : آشنایی کلی با مکان کارآموزی 5
کروکی مدرسه 7
فصل دوم : ارزیابی بخش های مرتبط با رشته عملی کارآموزی 8
فصل سوم: نتیجه گیری ، انتقادات و پیشنهادات 11
فصل اول:
آشنای کلی با مکام کارآموزی
هنرستان دخترانه عترت در سال 1385 تاسیس شد. این جا قبلاً مدرسه راهنمایی بوده است .زیر بنای این مدرسه تقریبا 4130 متر مربع بوده است. که از لحاظ جغرافیایی در جنوب شرقی گرمه واقع شده است این هنرستان دارای 2 درب ورودی می باشد که از یک طرف به یادگار امام و از طرف دیگر به کمربندی راه دارد. از لحاظ رفت و آمد تقریباً در مسیر خلوت واقع شده است. و از سکوت نسبتاً خوبی برخوردار می باشد.فضای مدرسه فضایی آرام و تمیز است و روی سرتاسر دیوارهای آن کمی مطالب آموزنده و مختصر با خط خوانا نوشته شده است.هنگام ورود به مدرسه در سمت راست سالن مربوط به کلاسها و در سمت چپ و در قسمت تقریبا جلوتر ابتدا نمازخانه و پشت سر آن سرویس های بهداشتی قرار دارد.فضای سبز مدرسه خیلی زیاد نیست و چندین صندلی در بیرون مدرسه قسمت نزدیک نمازخانه چندین صندلی برای زنگ تفریح و استراحت بچه ها قرار دارد.وارد سالن که می شود در ابتدا دو دفتر دارد و بعد به ترتیب کلاسهای مختلف شامل :بهداشت و مشاور ، کارگاه طراحی دوخت، کلاس طراحی دوخت، کامپیوتر، دوم کامپیوتر، گرافیک، کارگاه شیمی، می باشد. اندازه کلاسها تقریباً 5×4 می باشد. فضای کلاسها به اندازه کافی بزرگ می باشد که نور کلاس را تامین میکند. کلاسها از روشتایی خوبی برخوردار است.
طبق دیگر مدارس از پنکه به عنوان سیستم سرما و بخاری به عنوان گرمایش استفاده می شود.و روال چیدمان صندلی ها نیز مانند دیگر مدارس می باشد. تعداد بچه ها هم در کلاسها خیلی زیاد نیست .کلاسهای کامپیوتر هر کدام مجهز به چندین سیستم است که برای استفاده دانش آموزان قرار داده شده و تقریبا امکانات خوب است.
پارکینگ
فصل دوم :
ارزیابی بخش های مرتبط با
رشته عملی کارورزی
طبق خواسته استاد در این قسمت من باید 32 ساعت به مدرسه رفته و آن را تحویل استاد دهم و من هم که رفتن هر روز به مدرسه برایم امکان پذیر نبود با اجازه از مدیر مدرسه سه روز کاری یکی از معلمین را انتخاب کرده و سه روز پشت سر هم تمام وقت به آنجا رفته و از نزدیک شاهد کارهای این معلم بودم که به طور خلاصه وار آنها را یادداشت کرده ام. این سه روز شامل روزهای دوشنبه تا چهارشنبه بود. جدول زیر خلاصه کارهای انجام شده در سه روز 8 ساعته بود.
دوشنبه 25/1/93
زنگ اول
زنگ دوم
زنگ سوم
زنگ چهارم
7:30-9
9:15-10:20
10:30-12
12:15-1:30
اقدامات آغازین
درس کارگاه گرافیک
کارگاه کرافیک
تاریخ هنر
کارگاه گرافیک
-سلام و احوال پرسی
-حضور و غیاب
-پرس و جوی دلیل غیبت دانش آموزان
اقدامات کلاسی
بررسی تکالیف جلسه قبل – اتود و پیش طرح های طراحی شده برای بسته بندی محصولات
بررسی اتو و مناسب و رنگ گذاری برای محصول انتخابی هر شخص
پرسش از درس قبل و تدریس فصل جدید با
-استفاده از نرم افزار
-بررسی هنر صفوی
-مشاهده شهر اصفهان با نرم افزار فیروزه
ادامه اقدامات عملی ساعت دوم
اجرای کامپیوتری پیش طرح ها
-تعیین تکلیف برای هفته آینده
سه شنبه 26/1/93
زنگ اول
زنگ دوم
زنگ سوم
زنگ چهارم
7:30-9
9:15-10:20
10:30-12
12:15-1:30
اقدامات آغازین
درس علم مناظره گرافیک
علم مناظره گرافیک
خط در گرافیک
خط در گرافیک
حضور و غیاب
-بررسی تکالیف جلسه قبل
-رفع اشکال از درس قبلی
بررسی اتودهای جلسه قبل در زمینه طاحی حروف
اقدامات کلاسی
-تدریس بحث سایه ها با منبع نور مرکزی با استفاده از Power point و تجربه عینی در کلاس (ریالرذار دادن یک شی و بررسی سایه آن)
ادامه تدریس و تمرین عملی در کلاس
طراحی حروف جدید با استفاده از الگوی حذف دو)
بررسی خط کرسی حروف
رفع اشکال و اجرای حروف با استفاده از روان نویسی و کاغذ کلاسه
در این هنرستان روابط معلمین با هم و همچنین با بچه ها بسیار گرم و صمیم بود شاید دلیل آن فاصله سنی تقریبا نزدیک به هم آنها بود که باعث می شود بیشتر هم را درک کنند. به عنوان مثال بچه ها مابین 15 تا 17 و معلیمن هم تقریباً طیق جوان بودند و مدیرمدرسه هم خانمی بسیار خون گرم و صمیمی بود.
نکته جالب که برای خود من مفید بود و وجود مشاور مدرسه در یکی از ساعت روز دوشنبه بود که تقریباً نیم ساعتی ازروی خواهش کردم به من در مورد مشکل پسرم درباره سردرگمی در مورد انتخاب رشته راهنمایی بدهد که مفید بود و طی صحبت هایی که با هم داشتیم متوجه نارضایتی ایشان از دید دانش آموزان و والدین نسبت به هنرستان شدم که دانش آموزان که از همه جا را نده و امنده شده اند و حتی خانواده هایشان توان نگهداری از آنها را ندارند به هنرستان سوق داده می شوند در کل این واحد کاری برایم جامع و مفید بود.
فصل سوم :
نتیجه گیری و پیشنهادات
نتیجه گیری: اگر معلمان که نقش پررنگی در آموزش و پرورش کودکان دارند از طرف دولت و مردم حمایت شوند مطمئناً فرزند این مرزوبوم آینده درخشانی خواهند داشت.
انتقادات: استفاده از فضاهای بزرگتر جهت دروس کارگاهی ، لزوم وجود سرپرست کارگاه برای رسیدگی به سایت کامپیوتر و حفظ و نگه داری امکانات کارگاه ، در دسترس نبودن امکانات کافی در کارگاه های بعضی از رشته.
پیشنهادات: استفاده بیشتر از رنگ های شاد برای ایجاد روحیه در دانش آموزان در فضای مدرسه و انجام امور زیبا سازی توسط خود دانش آموزان . استفاده از اینترنت در کلاس های هوشمند سازی شده و فعال تر شدن کتاب خانه ی هنرستان با کتاب تخصصی.