تارا فایل

گزارش کارآموزی رشته برق در شرکت تکصا شیراز


خلاصه
شرکت صنایع الکترونیک شیراز اعتقاد دارد که انجام ماموریت و دستیابی به اهداف امری است که میبایستی توسط مدیران، کارشناسان و سایرکارکنان سازمان صورت گیرد. لذا برای توسعه و ارتقاء آنان در ابعاد مختلف اهمیت ویژهای قائل است. در این گزارشکار بخشهای مختلف بخش تجاری شرکت تکصا برطبق روزهای آموزش شرح داده شده است در این دوره کارآموزی آموزش در بخش تعمیر و تست تلفن بیشتر از بخشهای دیگر بود و کار و آموزش عملی در این بخش به دلیل کمبود نیروی کار زیاد انجام گرفت. در دو هفته آخر بازدید از بخشهای دیگر همراه با توضیحات مختصری انجام شد و در مواردی آموزش به صورت عملی انجام میشد.

مقدمه
صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از زیر مجموعههای هشتگانه شرکت صنایع الکترونیک شیراز میباشد. این صنعت با توجه به دراختیارداشتن نیروهای متخصص و نیز زمینهها و پروژههای تخصصی و تحقیقاتی و اجرایی که بر پایه ارتباطات سیستمهای مخابراتی و نیز فنآوری اطلاعات میباشد. نظر به زمینه تخصص صنعت و با توجه به پیشرفت سریع سیستمهای مخابراتی و ارتباطی در دنیا و نیاز روزافزون به دراختیارداشتن سیستمهای پیشرفته ارتباطی و مخابراتی و توسعه فنآوری اطلاعات در کشور، این صنعت همواره کوشیده است تا با به روز درآوردن منابع انسانی و تخصصی خود و نیز همکاری شرکتهای پیشگام دنیا در این امر در بخشهای مختلف طراحی، مشاوره، پشتیبانی فنی، کنترل کیفیت، مدیریت مهندسی و آزمایشگاههای مجهز تست محصول به عنوان یکی از صنعتهای پیشرو و مطرح کشور، رسالت مهم خویش را ایفا کند.

معرفی محل کارآموزی

نام شرکت: تولیدی توزیعی کارکنان صنایع الکترونیک شیراز (تکصا)
گروه: شرکتها و کارخانجات برق الکترونیک و مخابرات
زیرگروه: شرکتها و کارخانجات تولید گیرندههای تلویزیون و رادیو استان: شرکتها و کارخانجات استان فارس شهر: شرکتها و کارخانجات شهر شیراز محصولات و خدمات :
* تلفن رومیزی
* انواع رادیو
* انواع تلویزیون رنگی
* انواع کنتورهای برق
* کیت گازسوز
آدرس: شیراز، بالاتر از میدان صنایع الکترونیک، جنب شرکت صنایع قطعات الکترونیک، شرکت تکصا تلفن: 5_36350741_071 صندوق پستی: 163_71955 E-mail tacsac@gmail.com : دورنویس : 6247143_0711

معرفی شرکت صنایع شیراز
شرکت صنایع الکترونیک ایران (صا ایران) از شرکتهای تولیدی، تحقیقاتی زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بوده که خود شامل 8 زیر مجموعه به شرح ذیل میباشد:
1. شرکت صنایع الکترونیک شیراز (صا شیراز)
2. شرکت صنایع مخابرات صا ایران (صما)
3. شرکت ایز ایران (شامل شرکت صنایع کامپیوتری ایران و شرکت انستیتوایز ایران)
4. شرکت صنایع قطعات الکترونیک ایران (صقا)
5. شرکت صنایع اپتیک اصفهان (صا پا)
6. گروه صنایع فضایی صا ایران
7. گروه صنایع امنیت فاوا صا ایران
8. پژوهشگاه الکترونیک ایران

شرکت صنایع الکترونیک شیراز به عنوان یکی از شرکتهای تخصصی صا ایران در زمینه انجام تحقیقات، طراحی، تولید و تامین محصولات و خدمات در حوزه های مختلف فناوری الکترونیک شامل رادار، جنگ های الکترونیک (جنگال)، الکترونیک هوایی و کنترل، الکترونیک سلاح، الکترونیک دریایی،لامپهای مایکروویو و تجهیزات اندازهگیری و اندازهشناسی (کالیبراسیون)، با تکیه بر پناسیلهای درونی و فرصتهای محیطی و با مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی در سطح ملی و فراملی خود را پیشگام و در سایر حوزههای تخصصی شرکتهای وابسته صا ایران و طرحها و پروژههای فراشرکتی خود را همکار و همراه میداند.

شرکت صنایع الکترونیک شیراز تامین نیازمندیهای نیروهای مسلح را در اولویت قرارداده و در عین حال تامین نیازمندیهای سازمانهای کشوری و عموم مردم و نیز بازار خارجی (صادرات) را در حوزههای مرتبط مورد توجه قراردادهاست. شرکت صنایع الکترونیک شیراز برای تامین نیازمندیهای مشتریان و کسب رضایت آنان و توسعه سهم بازار داخلی و خارجی خصوصاً کشورهای آفریقایی، آسیایی و خاورمیانه جایگاه ویژهای را قائل است و در این راستا از شیوههای جدید مدیریت سازمان و توسعه نظامهای مدیریت کیفیت و بهبود و ایجاد تحول در حوزههای مختلف را به عنوان ابزارهای کارآمد استفاده مینماید.
دراین راستا شرکت صنایع الکترونیک شیراز در مقابل شرکت صنایع الکترونیک ایران، نهادهای نظارتی و نیز نیروهای مسلح و سایر مشتریان پاسخگو بوده، به گونهای که تصویری روشن، شفاف، پاسخگو و بالنده از شرکت صنایع الکترونیک شیراز در اذهان سازمانهای ذیربط و جامع تداعی نماید و ارزیابی آنها در این خصوص همواره یک ارزیابی مثبت و رو به رشد باشد.

معرفی شرکت تکصا
شرکت تکصا با استفاده از کارخانجات مجهز و کادر مجرب در زمینه تولید، توزیع، مونتاژ و ارائه محصولات و خدمات فنی و مهندسی، الکترونیکی، کامپیوتری و کنترل فعالیت مینماید. از جمله تواناییهای شرکت تکصا موارد زیر بوده که آماده ارائه خدمات به سایر شرکتها و ارگانها میباشد.
تواناییهای فنیمهندسی :
* طراحی و ساخت سیستمهای کنترل ترافیک و حمل و نقل
* طراحی و نصب سیستمهای حفاظتی و امنیتی و دوربین مدار بسته
* طراحی و ساخت سیستمهای کنترل صنعتی کارخانجات
* طراحی و راهاندازی خطوط تولید مطابق با درخواست و نیاز مشتری
فعالیت های بازرگانی :
* تامین قطعات، دستگاهها و ماشینآلات مورد نیاز شرکتها
* بازاریابی و فروش تولیدات شرکتهای داخلی و خارجی

گزارش بخش تلفن:
روز اول:
تلفنهای TS-7002 که تست نهایی شده بودند همراه با وسایل جانبی مانند دفترچه راهنما و کارت ضمانت شرکت صنایع الکترونیک ایران بستهبندی کردیم.
روز دوم:
به سراغ تلفنهایی که در تست نهایی پی به خرابی آنها برده بودند رفتیم، مورد خرابی هر تلفن با برچسب بر روی آن مشخص شده بود تعمیر تلفنها حدود سه هفته طول کشید.
تعمیر تلفن شامل موارد زیر بود :
1) بازکردن تلفنها و بررسی برد شامل بررسی اتصالات و تک تک قطعات از جهت سالم بودن آنها، مقدار مقاومتها، جهت دیودها و ترانزیستورها
2) جدا کردن قطعه خراب از برد و قراردادن قطعه سالم
3) تست دوباره تلفن
قاب گوشی دهنی تلفن 7002 :
جنس مواد ABS است و در هر ضرب یک کاور زیر و رو تولید میشود که وزن آن 100gr میباشد.
تعمیر تلفن :
باتوجه به اینکه خرابی تلفن چیست می توان حدس زد که مشکل از کجاست بنابراین بعد از بررسی برد قسمتی از برد که مربوط به خرابی است را بررسی می کردیم به عنوان مثال زمانی که FLASH تلفن درست کار نمیکرد خازنها و کریستالها را چک میکردیم که در چندین موردکریستال 3.58 MHz سوخته بود که تعویض شد و در مواردی خازنf µ 10 به جایf µ 100 به کاربرده شدهبود. در این بخش لحیم کاری فراوان انجام میدادیم که مهارت کار با هویه افزایش یافت.
در موردی که گوشی تلفن خراب بود بلندگوی گوشی تعویض شد. برای شمارهگیری ICای موجود بود که در هنگام اشکال در شمارهگیری این IC را تعویض میکردیم.
دستگاه تست تلفن:
JH1076A CALLER ID Fsk/DTMF TONE/PULSE TELEPHONE ANALYZER
بر روی این دستگاه LED هایی برای دکمههای 1 تا 9 ، * و # وجود دارد.

مراحل تست تلفن :
1) با قراردادن تلفن بر روی حالت تن و فشاردادن دکمههای 1 تا 9، LED های مربوط به هر دکمه روشن می شود و در آخر اگر شمارهگیر تلفن سالم باشد صدای بوق شنیده میشود.
2) تلفن را بر روی حالت پالس گذاشته و دکمههای شامل LED را فشار میدهیم و در آخر نیز در صورت سالم بودن صدای بوق شنیده میشود.
3) دکمه HOLD تلفن را فشار دهید و باید از گوشی آهنگ شنیده شود.
4) اگر دکمه FLASH را فشار دهید عقربهی آنالوگ روی دستگاه باید تا آخر برود و برگردد اگر برنگشت مشخص میشود که FLASH خراب میباشد.
5) فشار دادن گزینه REDIAL باید تلفن اعداد 1 تا 9 ، * و # را شمارهگیری کند.
6) با زدن دکمه N/R جهت جریان عوض میشود و باید مراحل بالا را تکرار کرد.
7) با فشردن و رها کردن شاسی قطع و وصل تلفن عقربه دستگاه باید به انتها و ابتدا حرکت کند.
8) گوشی را بر روی تلفن قرار دهید و دکمه زنگ روی دستگاه را فشار داده تا زنگ تلفن امتحان گردد.

کنتور :
درکنتور سه زمانهای یا سه تعرفهای 24 ساعت شبانهروز به سه قسمت تقسیم میشود و براساس نیاز مشتری و شهرهای مختلف میزان تعرفه هر قسمت تعیین میگردد. این کنتور طوری طراحی گردیده که در هر زمان جهت جریان را به سمت مثبت نشان میدهد و اگر جهت جریان تغییر کند به مفهوم این است که از پشت کنتور برق گرفتهشدهاست، که در این صورت نیز تعرفه منظور میگردد، لذا در این کنتور، نمیتوان برق دزدی کرد. همچنین توسط باتری که بر روی برد کنتور نصب شده حتی در زمان قطع برق نیز کنتور تاریخ و زمان را بهطور دقیق نشان میدهد، طول عمر متوسط این باتری 10 سال میباشد. دکمه push point نیز برای reset بر روی برد تعبیهشدهاست.
فرستنده و گیرندهای بر روی برد است که با نور کار میکند و هر نوری که به فرستنده میرسد توسط آن به گیرنده و از آنجا به eeprom منتقل شده و اطلاعات روی IC نمایش داده میشود.مثلاً اگر یک نور به فرستنده برسد زمان، 2 نور تاریخ و … به همین منوال نشان داده میشود. هنگام نمایش تعرفهها اگر در زمان یکی از تعرفه ها باشیم دیگر تعرفهها صفر خواهند بود.
برد کنتور :
برق 220 ولت شهر به ورودی داده میشود یک خازن پس از ورودی قرارگرفته که نقش مقاومتی ایفا میکند و در صورتیکه ولتاژ بیش از 220 ولت به مدار داده شود این خازن مانند یک فیوز عمل کرده و میسوزد. پس از آن جریان توسط دوسلف 471 kh به ترانس کاهنده که خروجی آن 9 v است داده میشود و بعد از آن به یک پل دیودی تمام موج داده میشود و یکسوسازی می شود و توسط خازن 6800 میکرو فارادی ولتاژ صاف شده و به وسیله خازنهایی که بعد از آن قرار دارند نویزگیری میشود و به رگولاتور 7805 داده شده و خروجی 5 v داده میشود و به وسیله خازنهایی که بعد از رگولاتور قرار دارند مجدداً نویزگیری میشود.
مهم ترین قسمت کنتور IC اثر هال میباشد که ساخت شرکت iskraاست و توسط همین شرکت برنامهریزی شده و فرستاده میشود. نقش این IC اندازهگیری انرژی است به این صورت که ICیک میدان مغناطیس ایجاد کرده و انرژی مصرفی را اندازه میگیرد. در این مدار از یک led استفاده شده که با تعداد چشمکی که در طول یک ساعت میزند در واقع میزان مصرف انرژی را اندازه میگیرد. کل هماهنگی بین تمام قسمتهای برد توسط IC میکروکنترلر و انجام میگیرد. قسمت IR فرستنده و گیرنده است که برای خواندن شماره کنتور توسط مامور برق استفاده میگردد. به این صورت که مامور برق نیز یک IR فرستنده و گیرنده که برخلاف IR برد قرار دارند را روبروی کنتور قرارداده و از این طریق شماره کنتور خوانده میشود و میزان مصرف مشخص میگردد.
EEPROM IC که برنامهنویسی آن در همین بخش انجام میگیرد و در قسمت meter view براساس تعرفه هر شهر تعرفهبندی میشود. بخش real time یا RTC برای تنظیم ساعت کنتور میباشد. بر روی برد یک باتریback up قرار گرفته که باعث میشود حتی هنگامی که دستگاه خاموش است باز هم تاریخ و زمان را دقیق نشان دهد. هسته فریت و کریستال نیز به بخش IC اثر هال مربوط میشود و توسط همان کنترل میشود.
بخش کنتور :
بردهای pcb اولیه کنتور از قبل تهیه شده و برخی از المانها از جمله ترانزیستورها، مقاومتها و خازنهای smd (المانهایی که به صورت افقی بر روی برد قرار میگیرند را smd گویند) بر روی آن قرارگرفتهاند. این بردها بهصورت مکانیزه میباشند یعنی هر قطعه را که لحیم میکنیم قلع از زیر برد به سمت بالا کشیده شده و قطعه کاملاً به برد میچسبد.
ابتدا بردها را توسط کاتبرد میبریم و سپس در مرحله دوم که نصب IC و ریتاچ نام دارد EEPROM IC و رگولاتورv 5، باتری v 3.5 و خازنهای 1000 میکروفارادی، حرارتی و… را بر روی برد لحیم میکنیم. تمامی المانهای thd (المانهایی که به صورت عمودی بر روی برد نصب میشوند) به غیر از رگولاتور بایستی کاملاً به سطح برد چسبانده شوند و همچنین به پلاریته خازنهای الکترولیتی،LED و IR نیز باید توجه کرد. باتری و رگولاتور را باید هم بر روی برد و هم زیر برد لحیم کرد. سپس توسط سیمچینی که با هوا کار میکند، سیمهای اضافی پشت برد را کوتاه میکنیم.
در مرحله بعدی که نصب بریج میباشد یک مهره بریج را بر روی فیکسچر در محل مخصوص قرار داده و برد را روی فیکسچر محکم میکنیم، سپس پیچ بریج را بر روی مهره قرار داده و با پیچ گوشتی که با هوا کار میکند آن را محکم میکنیم.

کار با دستگاه کاتر :
– درجه تنظیم کننده فاصله دو تیغه بر روی 2.5 قرار داده شود.
– کلید on/off را روی حالت on گذاشته شود.
– کلید start/stop را در حالت start قرار دهید.
– یک فریم 4 تایی از بردها را بهصورت کاملاً صاف از بین دو تیغه عبور دهید.
نکات استفاده از دستگاه کاتر :
* در صورت عدم تنظیم صحیح فاصله تیغهها به لبه آنها آسیب میرسد.
* اگر هنگام برش ، دست کاملاً صاف نباشد ممکن است به قطعات قرار گرفته در کنار برد آسیب برسد.
* اگر فاصله تیغهها کم باشد به نحوی که موتور تحت فشار قرار بگیرد بر روی segment 7 حرف F نمایش داده میشود.
* بعد از عملیات کات، بردها را به نحوی روی هم قرار دهید که میکروسوئیچها مقابل یکدیگر قرار گیرند.

تست کنتور:
بعد از نصب lcd بر روی برد به مرحله تست برد میرسیم که در این قسمت برد را طوری قرار میدهیم که نقاط دایرهای شکل روی برد در محل مربوطه بر روی فیکسچر قرار گیرد و lcd را نیز درون نگهدارنده قرارداده و سپس فیکسچر را به سمت بالا کشیده و از طریق مانیتور برد را چک میکنیم. در هر مرحله از تست در صورت صحت تمامی تستها پنجره وضعیت نهایی به رنگ سبز درمیآید، در این حالت برد را از روی فیکسچر خارج کرده و مهر pass را بر روی آن میزنیم. در صورتی که خطایی وجود داشته باشد پنجره وضعیت نهایی به رنگ قرمز ظاهرگشته و نام عیب نیز در آن مشخص میگردد. پس از تست اگر برد دارای مشکلی باشد در مرحله تعمیرات نوع عیب مشخص شده و برطرف میگردد.

شرح تنظیمات :
1. کلید اصلی (main switch) میز کار را روشن نمایید.
2. دستگاههای این بخش را طبق ترتیب زیر روشن نمایید:
* دستگاه اندازهگیر
* PC
* کانتر (HAMEG HM8122)
* منبع تغذیه دوکاناله
شرح عملیات :
1.آیکون FT_ME420 را از desktop انتخاب نمایید.
2. کنار گزینه ver5000 را تیک بزنید.
3. یک عدد برد PCB را درون فیکسچر گذاشته و LCD آن را درون نگهدارنده قرار دهید.
4. در پنجره باز شده دکمه فلش یا اینتر را زده تا فرآیند تست آغاز گردد.
5. در هنگام تست DISPLAY اطلاعات نمایش داده شده بر روی LCD باید مطابق با شکل باشد.
نکته: در هر مرحله از تست در صورت صحت تست گزینه OK یا کلید ENTER و در صورت عدم عملکرد صحیح تست کلید NO یا PGDN را انتخاب نمایید.
6. در مرحله تست PERIOD پنجرهای نمایش داده میشود اگر گزینه CURRENT TIME قرمز باشد توسط چرخش پیچ گوشتی پلاستیکی محدوده را بین حد بالا و پایین تنظیم نموده تا به رنگ سبز درآید.
7. در صورت صحت تستها، پنجره وضعیت نهایی سبز شده، در این حالت برد را از درون فیکسچر بیرون آورده و مهر PASS شدن را بر روی آن بزنید، در غیر اینصورت پنجره وضعیت نهایی قرمز شده و نام عیب نیز در آن مشخص میگردد.
نکته : جهت رویت مقادیر مربوط به تستهای انجام شده در مورد هر PCB گزینه خاکستری رنگ را انتخاب نمایید.

تعمیر برد کنتور :
عیبها مشاهده شده هنگام تست برد و محدوده مربوط به آن بهصورت تیتروار در زیر آورده شده است:
1. عیب BAT:
این عیب به علت تخلیه ولتاژ باتری و خارج شدن از محدوده v2.8 تا v 3.2 میباشد که جهت رفع عیب باتری باید تعویض گردد.

2. عیب UNEREG (TP3) :
محدوده عیب از محل ورود برق v 220 تا پایه ورودی رگولاتور میباشد، بنابراین تمام المانهای موجود در این بخش از قبیل سلفهای L1 و L2، ترانس، پل دیودی، اتصال کوتاهی خازنهای ورودی رگولاتور بررسی میشود.
نکته: جهت تست L1 و L2 اهممتر را در دو سر هر یک از آنها قرارداده، باید مقاومتی حدود 16 اهم تا 22 اهم را نشان دهد.
3. عیب VDD:
محدوده این عیب شامل رگولاتور و خازنهای خروجی آن میباشد.
4. عیب DISPLAY:
این عیب به ناقص بودن LCD مربوط میشود که در صورت سالم بودن فلت LCD، به لحیم سردی پایههای IC میکرو برمیگردد که در اکثر مواقع توسط هوای گرم تعمیر میشود.
5. عیب BPC/MD ،AW،LED+/- ،-M+/:
محدوده این عیب شامل IC اثر هال و المانهای متصل به آن میباشد، در برخی مواقع خود IC باید تعویض گردد.
6. عیب SW VER ،NO DATA:
عدم صحت برنامه موجود بر روی EEPROM IC باعث بهوجودآمدن این عیب میگردد.
7. عیب IRW:
هنگامی که این کلمه بر روی LCD بهصورت چشمکزن نمایان میشود، پایههای EEPROM IC یا
IC کنار تریمر دارای لحیم سردی یا اتصال کوتاهی میباشد.
8. عیب OpT_COM:
این عیب مربوط به گیرنده و فرستنده، ترانزیستورهای Q61 و Q60 و المانهای موجود در اطراف هر یک از آنها میباشد.

9. عیب PERIOD:
اگر با چرخش پیچگوشتی پلاستیکی محدوده تنظیم نشود یکی از راهکارهای زیر را انجام دهید:
* اگر مقدار پریود بیش از s 1.0000500 باشد، ابتدا مقاومت R57 را از روی برد حذف کنید در صورت درست نشدن مقدار پریود Y50 را تعویض نمایید.
* اگر مقدار پریود کمتر از s 0.9999500 باشد، یک عدد خازن 8.2pf در locatin C52 قرار دهید، اگر با انجام مراحل بالا موفق به تنظیم پریود نشدید خازن تریمر را تعویض نمایید.

دستگاه کالیبره "EQUIPMENT" :
اساس کار دستگاه پنماتیک یا فشارهوا میباشد. درون این دستگاه 8 محفظه برای قرارگرفتن کنتور تعبیه شدهاست. ابتدا کنتورها را درون دستگاه قرارداده و آنها را تست مینمایند و مقادیر مقاومتهای smd لازم بر روی مانیتور نمایش داده میشود که از آن پرینت میگیریم. در صورت سالم بودن هر کنتور جلوی شماره آن کلمه good و در صورتی که کنتور مشکلی داشته باشد جلوی آن کلمه bad چاپ می شود. کنتورهایی که مشکل دارند رفع عیب میشوند و کنتورهایی که سالم هستند مقاومتهای لازم که چهار عدد میباشند بر روی برد آنها لحیم میشود. پس از لحیمکردن مقاومتها، دوباره بردها را درون دستگاه قرارداده در صورت وجود خطا، دستگاه error نشان میدهد که مشکل آنها یا از اشتباه گذاشتن مقاومتهاست یا اینکه در مقدار مقاومتها دستگاه دچار مشکل شدهاست. در صورت اشتباه قرارگرفتن، دوباره مکان مقاومتها را عوض کرده اگر ایراد از مقدار مقاومتها بود توسط فرمول زیر محاسبه میکنیم و سپس مقدار محاسبه شده را قرار میدهیم.
( خود مقاومت + 5 * مقدار خطا )
همچنین دو سنسور ایمنی در دو طرف این دستگاه به صورت موازی قرارگرفتهاند که پالسهایی به سمت یکدیگر ارسال میکنند و در صورت عبور هر شی از مقابلشان برق دستگاه قطع میگردد. دکمه قرمزی نیز روی دستگاه تعبیه شده که درصورت برقگرفتگی اپراتور میتواند توسط آن دستگاه را خاموش کند.

دستگاه لیزر:
کار این دستگاه حککردن مشخصات بر روی case کنتور میباشد، به این طریق که case را درون دستگاه قرارداده و درب آن را میبندیم و دستگاه را روشن میکنیم و به وسیله اشعه لیزر اطلاعات موردنظر بر روی case حک میگردد. اشعه لیزر در دو قسمت در درون دستگاه قرارگرفته که توسط دکمه focuse که بر روی دستگاه قراردارد باید طوری تنظیم شود که نور هر دو قسمت بر روی هم قرارگیرند تا اطلاعات حک گردد. اگر نور این دو اشعه بر روی هم قرارنگیرند بسته به فاصله بینشان یا اطلاعاتی حک نمیگردد یا کمرنگتر (پررنگتر) حک میشود.
اطلاعات حک شده شامل موارد زیر است:
Ac-1 phase 2wire
230 v 10(100)A 30HZ
و شماره سریال کنتور.
دستگاه ups (برق اضطراری) که کنار دستگاه لیزر قرارگرفته در صورت قطع برق فعال گشته و برق مورد نیاز دستگاه را تامین میکند.

مرحله Q.C :
پس از تست نهایی، مرحله کنترل کیفیت میباشد. در این مرحله کنتور را درون فیکسچر قرارداده و اطلاعات روی lcd را چک مینمایند، اگر جهت، ساعت، تاریخ و بقیه موارد همگی کاملاً دقیق بود کنتور وارد مرحله بستهبندی شده و در بستههای مخصوص گذاشته شده و در جعبه قرار میگیرد.

گزارش بخش تلویزیون :
1. خط pc برد:
در این خط قطعات مورد نیاز توسط اپراتور بر روی برد کاشته میشود. این خط به 15 ایستگاه تقسیم شده و 212 قطعه موجود بین این ایستگاهها تقسیم و توسط تابلوی کار هر ایستگاه مشخص میگردد. در آخر خط QC قرارگرفته که مرحله کنترل کیفیت است و در این مرحله کمبودها برطرف میشود. بعد از QC، برد وارد دستگاه لحیم میشود، در این قسمت ابتدا پشت برد توسط محلول فلکس شسته شده و کاملاً خشک میگردد و سپس وارد حوضچه لحیم میشود که درجه حرارت آن 240 درجه سانتیگراد میباشد. پس از خروج از دستگاه لحیم توسط کاتر قطعات پایه بلند کات میشوند و برد وارد ماشین لحیم 2 میشود که در این قسمت پشت برد مجدداً لحیم شده و اگر اتصال کوتاهی یا لحیم سردی باشد برطرف میگردد.

2. خط ریتاچ :
در ابتدا، پشت برد توسط متانول کاملاً شسته میشود چون فلکس پشت برد ممکن است حالت اتصال کوتاهی ایجادکردهباشد، سپس قطعاتی که پایههای محکم دارند و یا به علت معیوبشدن بر اثر درجه حرارت زیاد در حوضچه لحیم نمیتوان قرارداد، در این مرحله توسط اپراتور لحیم میشوند. در پایان خط ریتاچ، بازرسی نهایی توسط دستگاه IC TEST انجام میشود که سالمبودن، جهت المانها، اتصال کوتاه، کمبود و … مشخص شده و پرینت گرفته شده و اگر عیبی باشد برطرف میگردد.

3. پروگرام IC :
در این قسمت پروگرامر IC به برد نصب شده و IC کاملاً پروگرام میشود.

4. دستگاه لیزرلایت :
این قسمت شبیه خطpc برد است. یک سری باکسهایی بر روی ریل حرکت میکنند که درون هر کدام از آنها قطعه مخصوصی قراردادهشده و اپراتور براساس آن قطعهها را بر روی برد میکارد.

5. مرحله تست و تعمیرات :
پس از پروگرام کامل IC، برد بر روی فیکسچر قرارگرفته و تست میشود. اگر برد مشکلی داشت به قسمت تعمیرات برده میشود و اگر سالم بود وارد مرحله مونتاژ نهایی میگردد.
مرحله مونتاژ نهایی :
بعد از مونتاژ اولیه، برد وارد مرحله مونتاژ نهایی میشود. در این مرحله ابتدا لامپ تصویر و کاور مونتاژ میشود و برد به آنها متصل میگردد و سپس وارد FT3 یا تست اولیه میشود. دراین قسمت تلویزیون روشن شده و از نظر صدا و تصویر تست شده و اگر تمامی تست ها ok بود وارد خط ایجین (گذشت زمان) میشود که تلویزیون باید در این خط بچرخد تا گرم شود. پس از آن اتاق شیلد قرارگرفته که در آن نویزگیری انجام میشود.

6. تست نهایی و تنظیمات :
پس از خط ایجین، تلویزیون وارد خط تست نهایی میشود که در این قسمت مراحل زیر انجام میشود :
* تست اولیه
* screen , focuse
* تنظیم و تست بالانس
* نظیم افقی وعمودی
* تنظیم AGC
* تست مجدد
* تعمیرات مجدد
* بستن کاور پشت
* نصب شماره سریال
* بستهبندی
اگر پس از تمامی این تستها مشکلی وجود داشت به تعمیرات و در غیر اینصورت وارد مرحله مونتاژ نهایی میگردد و درآخر مجدداً QC شده و درصورت سالمبودن بستهبندی میگردد.
کاور تلویزیون :
نام دستگاه تولید کاور گلداستار است. برای تولید کاور 5kg مواد که از جنس پلیاستایرم است به دستگاه تزریق میشود و فشاری که جک به قالب وارد میکند 750 تن میباشد.
دستگاه رنگ :
ابتدا توسط هیتر کاور خشک و تخلیه بار میشود سپس در دستگاه، رنگ شده و با نقاله وارد کوره شده و رنگ خشک میشود.
دستگاه سیلک :
توسط این دستگاه نوشتههای مورد نظر مثلاً شمارهها بر روی کاور تلفن حک میشود.
آسیاب :
در انتهای کارگاه دستگاهی قرار گرفته که آسیاب نام دارد و قطعاتی که قابل استفاده نیستند یا reject میباشند را آسیاب کرده و اگر قابل مصرف باشند مجدداً استفاده شده و در غیر اینصورت به فروش میرسند.

خط مونتاژ اتوماتیک :

خطوط مونتاژ اتوماتیک این شرکت توانایی کاشت قطعات سطحی به وسیله ماشین SMD بر روی بردهای چند لایه و کاشت قطعات پایه دار به وسیله ماشین جامپر، ماشین ردیف کننده قطعات افقی1، ماشین کاشت قطعات افقی2 و ماشین کاشت قطعات عمودی3 را دارد.
* کاشت انواع IC، دیود، خازن، مقاومت، پتانسیومتر و کلیه قطعات SMD در اندازه حداقل 0.7*1.2 و حداکثر 42*42 میلیمتر و کاشت بر روی بردهایی با اندازه حداقل 50*50 و حداکثر 460*460 میلیمتر
* کاشت جامپر در اندازه حداقل 5 و حداکثر 30 میلیمتر روی بردهایی در اندازه حداقل 60*40 و حداکثر 381*509 میلیمتر
* توانایی دریافت نوار قطعات با پهنای 52 تا 56 میلیمتر تا 160 نوع قطعه
* توانایی کاشت قطعات افقی با فاصله 2 پایه 7.5 تا 30 میلیمتر بر روی بردهایی تا ابعاد 450*450 میلیمتر
* توانایی کاشت قطعات ایستاده، با فاصله دو پایه 2.5 تا 5 میلیمتر و کاشت روی بردهایی تا ابعاد 450*450 میلیمتر
* توانایی دریافت تا 60 نوع قطعه ایستاده

منابع و مآخذ

سایت www.sashiraz.co.ir

1 Axial Sequencer
2 Axial Insertion machine
3 Radial Insertion machine
—————

————————————————————

—————

————————————————————

معرفی شرکت تکصا

خلاصه

2

1

مقدمه

معرفی محل کارآموزی

معرفی شرکت صنایع شیراز

معرفی شرکت تکصا

گزارش بخش تلفن

گزارش بخش کنتور

گزارش بخش تلویزیون

خط مونتاژ اتوماتیک

منابع و مآخذ


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود