گزارش کارآموزی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین
نام استاد :
نام محقق :
گزارش کارآموزی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین
تاریخچه مختصری از دانشگاه :
سنگ بنای دانشگاه در سال 1363 از طریق مشا رکت مردمی و هیئت امنای منتخب بعنوان دانشگاه علوم پزشکی پی ریزی شد. .این دانشگاه در سال 1364 اولین قدم آموزشی خود را با پذیرش 75 نفر دانشجو در رشته پزشکی از طریق آزمون سراسری برداشت .دانشگاه علوم پزشکی در سال 1370با توجه به تصمیمات اتخاذ شده به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ارتقاءیافت . روسای دانشگاه به ترتیب سالهای تصدی بدین قرارند :
آقای دکتر مجید سرشته داری ،متخصص بیماریهای داخلی از سال 1364 لغایت اردیبهشت 1368
آقای دکتر علی عالمی دامغانی ،متخصص ارتوپدی از اردیبهشت 1368 لغایت خرداد 1370
آقای دکتر خسرو ایازی متخصص جراحی عمومی از خرداد 1370 لغایت دی ماه 1375
آقای دکتر حمید رضا جوادی متخصص بیماریهای قلب و عروق از دی ماه 1375لغایت تیر ماه 1385
آقای دکتر علی اکبر زینالو فوق تخصص قلب کودکان از تیرماه 1385 تاکنون
این دانشگاه در حال حاضر دارای دانشکده های ذیل می باشد :
دانشکده پرستاری و مامایی
دانشکده پزشکی شهید بابائی
دانشکده بهداشت و پیراپزشکی
دانشکده دندانپزشکی
رشته ها و مقاطع تحصیلی در دانشگاه به شرح زیر می باشد:
مقطع دستیاری تخصصی
دکترای حرفه ای
کارشناسی ارشد
کارشناسی
کاردانی
ردیف
جراحی عمومی
پزشکی
تشریح آناتومی
پرستاری
بهداشت حرفه ای
1
بیهوشی
دندانپزشکی
مدیریت بهداشت
بهداشت محیط
2
اطفال
هوشبری
3
زنان
اطاق عمل
4
داخلی
علوم آزمایشگاهی
5
مامایی
6
بهداشت خانواده
7
پیشگفتار :
در طول دوره کارآموزی در دانشگاه علوم پزشکی با سیستم های نوین حسابداری آشنا شدم که شامل سیستم های حسابداری دانشگاهی و انبارداری و حقوق و دستمزد بود ، تفاوت این سیستم ها با سیستم های عامیانه حسابداری و حقوق و دستمزد و انبار داری به اینگونه بود که این سیستم ها برای حسابداری در دانشگاه طراحی و پیاه سازی شده است و تفاوت هایی با سیستم های حسابداری شرکتی و یا حسابداری دولتی دارد ، در زیر به توضیح برخی از امکانات این سیستم ها می پردازم.
شرح دوره :
مختصری در باره سه نوع از حسابداری :
حسابداری صنعتی
این حسابداری که به تدریج و پس از انقلاب صنعتی روی داد در جهت نیاز به دانستن بهای تمام شده محصولات تولیدی بود . دراین نوع از حسابداری هدف اصلی سیستم دانستن ، بهای تمام شده یک واحد از نظر تمامی عوامل هزینه می باشد .
همزمان و همراه با تکامل ابزارها و شیوه های تولید ، در سده های بعد ، روشها و شیوه های هزینه یابی پیشرفته ای ابداع و بکار گرفته شد که هزینه عملیات را به درستی شناسایی نماید .
حسابداری صنعتی امروزه که ثمره این فرآیند شتاب آمیز تکاملی است اصولاْ همان هدف اندازه گیری و گزارش بهای تمام شده محصولات ، خدمات و فعالیت ها را دنبال می کند .
حسابداری مالی
این نوع از حسابداری را میتوان حسابداری گزارش نیز نامید . زیرا هدف اصلی در این نوع از حسابدری ، تهیه صورتهای مالی اساسی می باشد که مورد نیاز استفاده کننده گان از این صورتهای مالی است .
شاید بتوان گفت که دلیل اصلی پیدایش این نوع از حسابداری ، اصل تفکیک شخصیت می باشد . این اصل امکان مشارکت صاحبان سرمایه ای را که به تجارت نمی پراختند ممکن ساخت و به این شکل باعث رشد و توسعه بنگاه های تجاری شد . این نوع از مشارکت باعث پیدایش سهام و بازار بورس شد . البته دلیل اصلی ایجاد بازار بورس را می توان ، افزایش شمار شرکتهای سهامی دانست .
یکی دیگر از موضوعات اصلی که در این دوران تاثیر اساسی بر رشته حسابداری گذاشت برقراری مالیات بر درآمد بود . این نوع از مالیات که در اغلب کشورهای صنعتی اروپا وسیله ای برای تامین عدالت اقتصادی است از اوایل قرن نوزدهم ایجاد و به تدریج جزیی از نظام مالیاتی کشورها شد . تعیین مالیات بر درآمد مستلزم شناخت دقیق سود خالص بود و لازمه این شناخت نگهداری حسابها و دفاتر منظم و تهیه صورتهای مالی که میزان سود را به درستی نشان دهد . به این ترتیب دولت ها به صورت یکی از اصلی ترین استفاده کنندگان از صورتهای مالی موسسات درآمدند .
دیگر استفاده کنندگان از این صورتهای مالی عبارتند از : بانکها ، اعتبار دهندگان ، بستانکاران بلند مدت و کوتاه مدت ، فروشندگان ، مشتریان ، کارکنان ، سرمایه گذاران بالقوه ، کارگزاران بازار سرمایه ، جامعه و مدیریت موسسه .
حسابداری حرفه ای و حسابرسی
در مورد این نوع از حسابداری در مطالب بعدی به طور کامل صحبت خواهیم کرد .
دو نوع دیگر از حسابداری :
حسابداری دولتی
در دولت ـ شهرها یا جمهوری های کوچک در ایتالیای کنونی ، همزمان با رشد و توسعه حسابداری بازرگانی ، کوششهایی در جهت تدوین حسابی جامع برای حکومت برخی از جمهوریهای کوچک صورت گرفت . اما تغییر اساسی در حسابداری دولتی به دنبال انقلاب کبیر فرانسه در نیمه دوم قرن هجدهم و تحولات و اصلاحات سیاسی ـ اجتماعی در برخی دیگر از کشورهای اروپایی در نیمه اول قرن نوزدهم رخ داد و اندیشه حاکمیت مردم بر درآمدهای دولتی را مسلط کرد .
اندیشه کنترل عمومی بر هزینه های دولت از اواخر نیمه اول قرن نوزدهم میلادی به بعد پدید آمد و دولتهای برخی از کشورهای اروپایی مکلف شدند که درآمدها و هزینه های سالانه خود را پیش بینی و به تصویب مجلس نمایندگان برسانند و بدین ترتیب ، تنظیم و تدوین بودجه دولت متداول گردید . پیدایش و رواج سیستم بودجه ، سیستم حسابداری متناسبی را طلب می کرد که این جریان به پیدایش حسابداری دولتی به صورت رشته ای متمایز انجامید .
در گذر سالها و به ویژه پس از بحران بزرگ اقتصادی غرب (۱۹۳۳ـ ۱۹۲۹) و جنگ جهانی دوم دولتها در سراسر جهان ، نقش بزرگی را در اقتصاد و امور اجتماعی کشورها به عهده گرفتند و اموری چون رفاه اجتماعی ، بهداشت ، آموزش ، اشتغال ، ایجاد تاسیسات زیربنایی و عام المنفعه ، توسعه شهرها و اجرای برنامه های توسعه اقتصادی و عمران کشور را به وظایف متعارف خود که حفظ نظم و امنیت و تامین عدالت اقتصادی بود ، افزودند .
این تحول همه جانبه به پیدایش انواع و اقسام موسسات و سازمانهای انتفاعی و غیر انتفاعی عمومی اعم از دولتی و غیر دولتی انجامید و بودجه از شکل فهرستی از اقلام درآمد و هزینه های پیش بینی شده به صورت برنامه مالی جامعی در آمد که هدفهای اقتصادی و اجتماعی و انواع برنامه ها و فعالیتهایی را که دولت برای رسیدن به هدفها اجرا خواهد کرد شامل می شد .
حسابداری دولتی نیز در همین راستا تکامل یافت و از شکل ساده نگهداری حساب درآمدها و هزینه ها به سیستم پیچیده کنونی تبدیل شد .
حسابداری مدیریت
دراواخر قرن نوزدهم مدیریت علمی به عنوان رشته علمی خاص توسط فردریک تیلور مطرح گردید . مدیریت علمی بطور بسیار خلاصه ، روش برخورد منظم و منطقی با مسائل سازمانها به منظور یافتن مناسبترین راه برای انجام هر کار است و بر کسب اطلاع دقیق و کامل از آنچه می گذرد و نتایجی که بر اثر هر گونه تغییر حاصل می شود تاکید دارد . این نوع از مودیریت نیاز زیادی به اطلاعاتی از قبیل بهای تمام شده محصولات و خدمات ، مقدار تولید ، هزینه اجزاء مختلف تولید ، قیمت فروش محصولات و خدمات و ظرفیت منابع مختلف نظیر ظرفیت تولیدی ماشین آلات و تجزیه و تحلیل این اطلاعات داشت . این جریان ، نیاز به اطلاعات و به خصوص اطلاعات مالی را فزونی بخشید .
افزایش استفاده مدیران از اطلاعات مالی موجب شد که روشهای هزینه یابی تولیدات ، خدمات و فعالیتها بهبود و توسعه یابد و اطلاعات مفصل تری از جنبه های مختلف مالی فعالیت ها فراهم آید . بدین ترتیب ، حسابداری مدیریت به عنوان رشته ای خاص در اوایل دهه ۵۰میلادی قرن حاضر شکل گرفت . وظیفه حسابداری مدیریت در ابتدا این بود که اطلاعاتی را که برای مقاصد حسابداری مالی و حسابداری صنعتی در روال عادی عملیات تهیه می شود با کاربرد روشهای ویژه برای تصمیم گیریهای مدیریت آماده کند . ابداع مدلهای تصمیم گیری مبتنی بر اطلاعات ، پیدایش روشهای برنامه ریزی ریاضی عملیات و تکنیکهای تحلیلی ارزیابی و کنترل و پیدایش و توسعه دانش و تکنولوژی اطلاعات و رشد فزاینده آن در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی موجب شد که حسابداری مدیریت در جهت انطباق با شرایط زمان و نیازهای برنامه ریزی و کنترل عملیات ، به سرعت بهبود و توسعه یابد و اموری چون تجزیه و تحلیل تولید و بهای تمام شده ، روشهای برنامه ریزی عملیات ، تهیه بودجه عملیات ، تهیه بودجه های نقدی و سرمایه ای ، مدیریت موجودیها و مدلهای قیمت گذاری را شامل شود .
در تعریف حسابداری
هر واحد تجاری اعم از دولتی یا غیر دولتی ، انتفاعی یا غیر انتفاعی در جریان فعالیتهای خود در طول زمان ، معاملات و عملیات مالی متعدد و متنوعی نظیر خرید و فروش اموال ، کالاها و خدمات ، دریافت و پرداخت پول ، اخذ و بازپرداخت وام و تسهیلات مالی انجام می دهد . این معاملات و عملیات و وقایعی نظیر کهنگی و فرسودگی اموال که به تدریج و با مرور زمان رخ میدهد بر موسسه اثر مالی می گذارد . حسابداری رشته ای از دانش است که با کاربرد آن ، اطلاعات مربوط به معاملات و عملیات مالی و رویدادهای دارای اثر مالی بطور منظم :
جمع آوری ، تجزیه و تحلیل ، اندازه گیری ( فرض واحد اندازه گیری بر حسب پول ) ، ثبت ( به ترتیب وقوع ) ، طبقه بندی ( در گروههای همگن ) و تلخیص و تجمیع ( صورتهای مالی )
میشود و در قالب گزارشهای مفهوم در اختیار اشخاصی قرار می گیرد که می خواهند درباره امور موسسه یا داد و ستدهای خود با آن آگاهانه تصمیم بگیرند .
همان طور که در بالا گفتیم حسابداری رشته ای از دانش است ؛ اما آیا واقعاْ این طور است؟
درباره حسابداری تعاریف مختلفی وجود دارد که حسابداری را علم ، فن ، فرآیند و حتی هنر نامیده اند .
در یک نگاه کلی فن و هنر بودن حسابداری کاملاْ کنار گذاشته می شود . اما این مطلب باقی می ماند که آیا حسابداری یک شاخه از علم و دانش است و یا یک فرآیند ؟
به نظر من حسابداری بیشتر از اینکه یک علم باشد یک فرآیند است . زیرا در یک سیکل کامل اطلاعات به عنوان ورودی سیستم وارد میشوند و صورتهای مالی به عنوان خروجی ، خارج میشوند . پس ناگفته پیداست که حسابداری یک سیستم است که اطلاعات ، ورودی آن و صورتهای مالی به عنوان آخرین مرحله از عملیات حسابداری به عنوان خروجی آن در نظر گرفته میشوند .
همین پیروی از یک سیکل منظم دلیلی است برای فرآیند بودن حسابداری .
امروزه یک سیستم حسابداری خوب و منطبق با نیازهای موسسه رمز موفقیت یک موسسه است . سیستم حسابداری که بهتر و کارا تر عمل کند ، می تواند موسسه را به اهداف خود نزدیکتر کند . زیرا این نوع سیستم مدیریت را آگاه میکند که هر تصمیم را در چه زمان و چگونه باید عملی کرد .
در مطالب بعدی درباره سیستم حسابداری با شما صحبت می کنیم .
سیستمهای حسابداری :
در مطلب قبل درباره تعریف حسابداری صحبت کردیم . اکنون می خواهیم درباره سیستم حسابداری صحبت کنیم .
همان طور که میدانید سیستم عبارت است از وسائل و امکاناتی که اطلاعات و داده ها را پردازش و محصولی را به عنوان خروجی از سوی دیگر خارج می کند . سیستم حسابداری نیز طرز کاری این چنین دارد . یعنی اطلاعات مالی موجود در یک موسسه را گردآوری و اطلاعات مورد نیاز را برای تصمیم گیریهای مختلف فراهم می سازد .
در واقع این سیستم حسابداری مجموعه ای شامل کارکنان ، انواع فرمها ، دفاتر ، روشها و وسائل و تجهیزات پردازش است که با ثبت طبقه بندی و تلخیص معاملات و عملیات مالی و کنترل داراییها ، بدهیها ، سرمایه ، درآمدها و هزینه ها بر طبق اصول ، رویه ها ، دستورالعملهای مدون ، ااطلاعات مورد نیاز را برای تصمیم گیریهای آگاهانه استفاده کنندگان از اطلاعات مالی یک موسسه فراهم می آورد .
امروزه یک موسسه را ( هر چند کوچک ) بدون استقرار یک سیستم حسابداری کارآمد نمی توان به درستی اداره کرد .
موسساتی که در جوامع مختلف وجود دارند از لحاظ شکل و اندازه متفاوتند و معاملات و عملیات مالی و فعالیت های گوناگونی را در روال عادی کار خود انجام می دهند . با این حال ضرورتهای حسابداری در کلیه موسسات یکسان است و همه موسسات به سیستمی با سه عملکرد عمده زیر نیاز دارند :
۱- عملکرد اطلاعاتی :
این عملکرد که مهمترین عملکرد یک سیستم حسابداری است در واقع وظیفه جمع آوری تمامی اطلاعات مربوط به فعالیت های مالی را بر عهده دارد . پس از جمع آوری این اطلاعات آنها را بر حسب پول به عنوان مقیاس مشترک اندازه گیری ، سنجیده ، ثبت و در گروههای همگن طبقه بندی می کند و در پایان گزارشهایی را تهیه می کند که تصمیم گیرندگان مختلف در باره یک موسسه بتوانند بر مبنای آن آگاهانه تصمیم بگیرند .
۲- عملکرد کنترلی :
این وظیفه بر وظیفه اطلاعاتی متکی است و هر سیستم حسابداری باید اطلاعات مناسبی را فراهم آورد که مدیران موسسه را در برنامه ریزی و هدایت عملیات ، نظارت و کنترل فعالیتها و امور یاری دهد و اموال و حقوق متعلق به یک موسسه را حفظ نماید .
۳- عملکرد خدماتی :
هر موسسه ای معمولاْ افرادی را به خدمت می گیرد و با اشخاص و موسسات مختلفی داد و ستد و سر و کار دارد . این جریان تعهدات و مطالباتی را برای موسسه ایجاد می کند . تنظیم روابط موسسه با دیگران ، دادن اطلاعات صحیح به آنان ، ایفای تعهدات در سررسید و وصول به موقع مطالبات ، عملکرد خدماتی یک سیستم حسابداری را تشکیل می دهد .
وظایف یا عملکردهای مشترک فوق موجب شده است که شالوده سیستمهای حسابداری در کلیه موسسات فارغ از نوع و اندازه آنها یکسان باشد .
و اما حسابدار …
متاسفانه مدتی به علت نبود کامپیوتر نتونستم مطلبی بنویسم . اما امروز یه مطلب تازه درباره حسابداری … .
در نظر مردم کوچه و بازار حسابدار کسی است که تمام طول روز با یک چرتکه حسابهای صاحبکار خود را نگه میدارد . حتی بعضی از عوام در این باورند که شاید شرکتها نیاز ضروری نسبت به حسابداران ندارند و تنها موانع قانونی باعث می شود که یک حسابدار را استخدام کنند و هر ماه به او حقوق بدهند .
شاید قرنها پیش از این ، زمانی که در یونان باستان افرادی که به آنها نگارنده می گفتند ، حسابهای دولتی را نگهداری می کردند و در پایان هر سال در مقابل سنا آن را قرائت میکردند این تعریف ساده و شاید بتوان گفت جاهلانه از حسابداری کار صحیحی می نمود . اما امروزه با توجه به رشد سرطانی شرکتها و تحول شدید در شکل کار موسسات و همین طور تشکیل تراست ها و کارتل های بزرگ ، شکل حسابداری نیز بسیار متحول شده است و به دنبال آن حسابداران نیز تغییرات زیادی را در کار خود احساس کردند .
می توان حسابدار را این گونه تعریف کرد که حسابدار شخصی است که اطلاعات مالی را در یک موسسه جمع آوری میکند و سپس این اطلاعات بدست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد . آنگاه این داده ها را بر حسب پول سنجیده سپس آنها را بر حسب زمان وقوع ثبت می کند . این حسابها باید در گروه های همگن در دفتر کل ثبت شوند . در پایان از روی این داده ها صورتهای مالی تهیه می شوند و مورد تجزیه و تحلیل حسابدارای و افراد ذی نفع قرار می گیرد .
به جرئت می توان گفت که بخش پایانی فعالیت حسابداران یکی از مهم ترین قسمتهای کار یک حسابدار است . شاید هزار سال پیش چندان مهم نبود که یک حسابدار از اقتصاد و مدیریت هم سررشته داشته باشد . اما امروزه این مطلب نه تنها مهم است بلکه یک نکته حیاتی بحساب می آید . امروزه اگر یک حسابدار اطلاعات کاملی از اقتصاد ، مدیریت ، بازار سرمایه ، سهام و بورس و غیره نداشته باشد جایی در بازار رقابتی کار ندارد . البته این موارد به تنهایی کافی نیست . زیرا یکی از مهمترین خصوصیات یک حسابدار قدرت تجزیه و تحلیل بالای اوست . یک حسابدار باید بداند که در چه زمانی به رئیس موسسه توصیه کند که سهام خود را بفروشد و یا اینکه در چه مواقعی باید دارائی ثابت خریداری شود و از این قبیل .
البته کار حسابداران صنعتی از این نیز سخت تر است . این نوع از حسابداران که وظیفه اصلی آنها تعیین بهای تمام شده محصولات است این روزها کمتر یافت میشوند و به گفته اهل فن یکی از دلایل بهینه نبودن فعالیت کارخانجات صنعتی همین مطلب است .
البته امروزه آشنایی کامل از کامپیوتر و اینترنت یک اصل بحساب می آید که اگر کسی فاقد آن باشد بقول معروف از مرحله پرت است . پس یک حسابدار باید تلاش کند تا هر روز به نقطه آرمانی بیشتر نزدیک شود .
هدف :
حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدلهای خاص انجام می گیرد. تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانک ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد، بیشتر دفتردار است تا حسابدار. چرا که گزارشهای این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمی شود و بیشتر تراز حسابها می باشد. برای مثال یک حسابدار تجربی نمی تواند براحتی بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود و یا نمی داند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کرد.
حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، داده های خام مالی را دریافت نموده، آنها را به نظم در می آورد.
محصول نهایی نظام حسابداری گزارش ها و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذی نفع (مدیران ، سرمایه گذاران ، دولت و …) قرار می گیرد.
ماهیت :
یک حسابدار متخصص، در آینده می تواند مدیر مالی یک سازمان یا شرکت گردد یعنی می تواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راههایی سرمایه گذاری نماید تا استفاده بهینه کند و یا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک خود می تواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد. و مجموع این فعالیت ها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.
"حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که با فراهم کردن اطلاعات لازم کمک می کند تا سرمایه گذارها، اعتبار دهندگان، مدیران و دولت نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانند، تصمیم بگیرند. برای مثال اگر شخصی بخواهد در یک شرکتی سرمایه گذاری کند، تمایل دارد که وضعیت مالی آن شرکت و یا نتایج عملیات آن شرکت را در طی سالهای قبل بداند. موضوعاتی که به صورت گزارشهای مالی توسط حسابداران تهیه می شود.
"حسابداری به منظور جوابگویی به نیازهای انسان به وجود آمده است. به همین دلیل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعالیت های اقتصادی و افزایش پیچیدگی آن ، هدفها و روشهای حسابداری برای جوابگویی به نیازهای اطلاعاتی، توسعه یافته است. چرا که اشخاص، شرکت ها و دولت برای تصمیم گیری در مورد توزیع مناسب منابع مالی نیاز به اطلاعاتی قابل اتکا دارند که این اطلاعات را به یاری حسابداری می توان به دست آورد. از سوی دیگر انجام سرمایه گذاری یکی از مواد ضروری و اساسی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشور است و سرمایه گذاران نیز از بعد عرضه سرمایه، تا حد امکان سعی دارند منابع مالی خودرا به سویی سوق دهند که کمترین ریسک و بیشترین بازده را داشته باشد. یعنی به دنبال برآورد ریسک سرمایه گذاری ها خواهند بود. این در حالی است که یکی از مبانی اساسی برای محاسبه ریسک بازار شرکت ها ، استفاده از اطلاعات تولید شده توسط سیستم حسابدای است.
رشته حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی ، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد.
آینده شغلی ، بازار کار ، درآمد:
به نظر می رسد فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی این رشته، آمادگی و پختگی بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.
نتیجه یکی از تحقیقات دانشگاه "کلمبیا" مبنی بر این بود که از از دهه 70 به بعد همه شرکتهای موفق، شرکتهایی بوده اند که مدیر آنها تحصیلات مالی داشته است. چون از این دهه به بعد اطلاعات نقش مهمی پیدا کرده است و مهمترین اطلاعات نیز، اطلاعات مالی است که تاثیر بسیاری در تصمیم گیری روسای شرکت ها دارد.
"فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می گیرد. و با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تدریس می کنند اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از بیشتر رشته ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.
همچنین دانش حسابداری در بخش مالیات کاربرد وسیعی دارد. چون محاسبه سود به یاری حسابداری امکان پذیر است و تعیین مقدار سود نیز مبنای محاسبه مالیات شرکتها اعم از دولتی و خصوصی می باشد.
فارغ التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل می توانند در سطوح مختلف و شاخه های متفاوت عهده دار انجام امور مالی گردند که شرح آن چنین است:
الف) حسابداری در شرکت :
فارغ التحصیلان می توانند در کلیه موسسات و واحدهای تجاری، اعم از دولتی یا خصوصی به عنوان حسابدار در شاخه های زیر مشغول کار شوند:
حسابداری مالی: در کلیه شرکتها و موسسات تجاری و غیرانتفاعی.
حسابداری صنعتی : در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی.
حسابداری دولتی : در کلیه سازمانها و ادارات دولتی به عنوان حسابدار یا عامل ذیحساب.
حسابداری مالیاتی : در ادارات دارایی.
حسابداری بیمه : در موسسات بیمه .
حسابداری بانکها : در شعبه ها و سرپرستی بانکها .
حسابداران پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری می توانند در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری ، ایفای نقش نمایند.
ب ) حسابرسی در دانشگاه :
فارغ التحصیلان رشته حسابداری قادرند با توجه به شاخه های حسابداری در بند الف در حرفه حسابرسی شاغل شوند. شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیم بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک می شوند :
حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیات مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی ، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارائه می دهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی می کنند.
حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این موسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار می دهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه می کنند. در واقع حسابرسان مستقل رابط میان صاحبان شرکت و هیات مدیره شرکت می باشند.
در حال حاضر در ایران ، سازمان حسابرسی به عنوان یک سازمان دولتی ، بزرگترین موسسه حسابرسی است و در کنار آن سایر موسسات حسابرسی دولتی و خصوصی مشغول فعالیت می باشند.
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:
داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل دانش آموزان رشته ریاضی در این رشته موفقتر هستند. البته این بدان معنا نیست که دانش آموزان رشته علوم انسانی قادر به ادامه تحصیل در رشته حسابداری نیستند بلکه باید تلاش کنند تا از دانش ریاضی خوب و یا حداقل متوسطی برخوردار باشند.
همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. این ویژگی بخصوص در سطوح بالاتر این رشته یعنی حسابرسی و مدیریت مالی اهمیت بسیاری دارد.
در آزمون هر سه گروه آزمایشی درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته ضریب 4 دارد.
دانشجوی حسابداری باید صادق و رازدار باشد چون در آینده تمام اسناد و مدارک یک سازمان را در اختیار دارد و اگر فرد رازدار و در کل با اخلاقی نباشد لطمات زیادی به آن شرکت و در نهایت به جامعه وارد می آورد. این مساله بخصوص در حسابرسی اهمیت بیشتری دارد زیرا اگر یک حسابرس که وظیفه بررسی گزارشات مالی یک سازمان و تایید صحت و سقم آن را بر عهده دارد، درستکار نبوده و یا شهامت ابراز مشکلات را نداشته باشد، می تواند به نابسامانی های اداری و مالی یک جامعه دامن بزند.
و بالاخره یک حسابدار برای موفقیت در این دنیای پر از رقابت و تغییر و تحول باید خلاق، مبتکر، صبور و منضبط باشد.
علاقه به امور مالی و تجزیه و تحلیل های آن، عامل موفقیت دانشجوی حسابداری است.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
تا مقطع دکترا امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
نظر یک فارغ التحصیل مشغول به کار در این رشته :
دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سرو کار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد."
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
آموزش حسابداران و شرکت موثر آنها در فراهم آوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد، و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعه ای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیت های اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیت های اقتصادی که بوسیله نظام های حسابداری گزارش می شود، می تواند از انحراف مسیر پیش بینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامه های توسعه اقتصادی جلوگیری کند.
دکتر ثقفی نیز در این باره می گوید:" چون این رشته فقط به کلاس و معلم نیاز دارد متاسفانه در سالهای اخیر، بسیاری از شهرهای دورافتاده که حتی یک حسابدار مجرب و متخصص ندارد، رشته حسابداری را با استفاده از اساتید کم تجربه دائر کرده است و در نتیجه فارغ التحصیلان دانشگاههای فوق حسابدارانی ناکارآمد هستند که نمی توانند، جذب بازار کار شوند. البته آنچه گفته شد شامل حال فارغ التحصیلان توانمند این رشته نمی شود چون هر فرد سرمایه گذار و هر موسسه اعتباری برای سرمایه گذاری یا اعتبار دادن به حسابدار نیاز دارد. "
نکات تکمیلی :
چند سال پیش وقتی که آقای . ت ریاست یکی از کارخانه های ایران را بر عهده گرفت با اخم های در هم و چهره های عبوس کارگرانی روبرو شد که 6 ماه بود حقوق نگرفته بودند و امید چندانی نیز به رئیس جدید نداشتند. اما رئیس جدید که فارغ التحصیل رشته حسابداری بود با مدیریت قوی و درست خویش نه تنها کارخانه مورد نظر را از ورشکستگی نجات داد بلکه امروزه این کارخانه یکی از بهترین کارخانه های کشور است که محصولات آن به خارج از کشور صادر می گردد و در حال حاضر نیز نحوه کار رئیس یاد شده به عنوان یک شیوه نوین در دانشگاهها تدریس می شود.
آنچه خواندید سرگذشت واقعی یکی از کارخانه های کشور است.
حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده رشته ای از حسابداری مدیریت است که مربوط میشود به تنظیم بودجه و تعیین هزینه های استاندارد و هزینه های واقعی عملیات و هزینه مراحل تولید و دوایر یا محصولات و تجزیه انحرافات و تعیین سودآوری یا مصرف وجوه اجتماعی .
برای رسیدن به این هدفها ، حسابها طبقه بندی ، ثبت ، تجزیه و تحلیل و تفسیر می شوند تا ارتباط هر هزینه با مراحل تولید و توزیع کالا و خدمات مشخص شود .
حسابداری صنعتی همان طور که از اسم آن هم مشخص است در ارتباط با صنعت و موسسات تولیدی کاربرد دارد . به همین دلیل این نوع از حسابداری بسیار مورد توجه مدیریت است .
در موسسات تولیدی یا کارخانه ها به علت نوع فعالیت و همچنین شکل فروش محصولات ، نیاز مدیریت به اطلاعات بهای تمام شده تولیدات ، بسیار دقیق و حساس است . زیرا در این نوع از موسسات به این دلیل که محصول نهایی از ترکیب مواد و هزینه های تبدیل که همان دستمزد نیروی کار مستقیم و هزینه های سربار است تولید می شود به همین علت باید توجه خاصی به اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده داشته باشیم .
به همین علت مدیریت در تلاش است تا با استفاده از روشهای مختلف و حسابهای کنترلی در هر زمان که نیاز باشد در کمترین فرصت اطلاعات مربوط به بهای تمام شده محصولات را در اختیار بگیرد . مسلما این مسئله از وظایف اصلی حسابداران است . حسابداران با استفاده از روشهای مختلف به این کار اقدام می کنند .
روشهای حسابداری صنعتی که به شش دسته تقسیم می شوند عبارتند از :
۱- هزینه یابی جذبی
۲- هزینه یابی مستقیم
۳- هزینه یابی برآوردی یا تخمینی
۴- هزینه یابی سفارش کار
۵- هزینه یابی مراحل تولید یا مرحله ای
۶- هزینه یابی استاندارد
هر یک از این روشها خود دارای توضیحات کاملی است که من در اینجا به توضیح مختصری از هر کدام این روشها اکتفا میکنم .
۱- هزینه یابی جذبی یا کامل : شیوه ای از هزینه یابی که در آن جمع هزینه های مستقیم ( به تحقیق ) و هزینه های ثابت ( به تقریب ) در بهای تمام شده کالای ساخته منظور می شود . بر عکس در هزینه یابی مستقیم ، فقط هزینه های متغیر ( از جمله سربار متغیر ) جزء بهای تمام شده محسوب می گردد و هزینه های سربار ثابت ( به عنوان هزینه های دوره ) جداگانه در حساب سود و زیان همان دوره ای که هزینه به عمل آمده است منظور می شود .
۲- هزینه یابی مستقیم یا نهایی : این اصطلاح آمریکایی و مترادف آن در انگلستان Marginal Costing معمول و به معنی این است که جمع هزینه های متغیر محصول را مهمترین مقیاس هزینه تولید آن محصول محسوب کنند . به این استدلال که هزینه های متغیر با میزان تولید و افزایش و کاهش آن ، بالا و پائین می رود .
۳- هزینه یابی برآوردی یا تخمینی : الف – هزینه ای که برای یک قرارداد یا تصمیم خاص پیش بینی شده است .
ب – مخارجی که پس از فروش ایجاد می شود .
به علت اهمیت سه مورد آخر در مطالب بعدی به طور مفصل درباره این سه روش صحبت خواهیم کرد .
دوستان عزیز با امید به اینکه از این مطلب استفاده لازم را ببرید شما را به خدا می سپارم. منتظر نظرات با ارزش شما هستم .
نرم افزارهای سنجش محیط آموزشی انواع مختلفی دارند اما یک ویژگی مشترک نیز دارند : نتیجه سنجش با تصحیح خودکار پاسخ برگ ها مشخص می شود (برگه هایی که دارای تعداد 120 یا 300 سوال چهار یا پنج گزینه ای هستند و فرد سنجش شونده در برابر هر سوال، پاسخ خود را با مداد سیاه نرم پر می کند، شبیه کنکور). دستگاهها و سخت افزارها مختلفی برای خواندن پاسخبرگها وجود دارد. معمولاً یک فایل خام (از نوع txt) توسط نرم افزار مخصوص خوانندن پاسخبرگها تولید می شود که حاوی کد و پاسخهای هر برگه است. از این قسمت به بعد، برای تصحیح و آنالیز اطلاعات وارد شده به یک نرم افزار آنالیز سنجش نیاز است. این داده ها الزاماً پاسخ های درسی نیستند. اطلاعات می توانند نتیجه پرسشهای ارزیابی یا نظر سنجی و … باشد.
در مجتمع فرهنگی آموزشی علامه طباطبایی (که دارای 6 مدرسه و نزدیک به 3000 دانش آموز است) هر هفته یک آزمون جامع درسی برگزار می شود. علاوه بر این در طول هفته نیز برخی از دبیران امتحاناتی را برگزار می کنند. بطور متوسط در طول یک ماه باید تعدادی در حدود 20.000 پاسخنامه خوانده شود، تصحیح شود، کارنامه صادر شود، نتایج بصورت اینترنتی اعلام شود، لیستهای مدیریتی و نمودارهای بسیار متنوع برای هر یک از واحدها (از مدیر مجتمع گرفته تا مدیر دبیرستانها، معاونین، معلمین، سرپرست های آموزشی، مسئولین پایه و …) بصورت مجزا و با اطلاعات مختلف تولید شود. این تعداد بطور متوسط به 25.000 صفحه چاپ شده در ماه می انجام (20.000 کارنامه + 5.000 صفحه گزارش و نمودار مختلف). برای انجام چنین کار وسیعی باید نرم افزار پر قدرت و با سرعت بسیار بالا (علاوه بر نیاز به سخت افزارهای پرتوان مثل چاپگر، رایانه و … پرتوان) وجود داشته باشد.
از دی ماه 1382 تا کنون به تدریج در مجتمع علامه طباطبایی نرم افزاری را طراحی و پیاده سازی کرده ام که تمامی این کارها را انجام می دهد. این نرم افزار دائماً گسترش می یابد و با تغیر نیازها و ایجاد نیازهای جدید، به روز و کاراتر می شود. در حال حاضر این نرم افزار می تواند 3 دقیقه پس از خوانده شدن پاسخبرگها، تمامی نتایج برای 3000 نفر را تحلیل و آماده چاپ نتایج نماید.
علاوه بر مجتمع فرهنگی آموزشی علامه طباطبایی، مرکز سنجشهای علمی همراه نیز که با دارا بودن چند ده هزار دانش آموز و چند صد مدرسه ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی در سطح کشور بصورت منظم آزمونهای علمی ماهیانه را برگزار می نماید از این نرم افزار استفاده می کند. نتیجه آزمون دقیقاً یک ساعت پس از خوانده شدن برگه ها آماده چاپ است (تنها دسته بندی، بسته بندی و ارسال بسته ها به کار چهار نفر در طول 10 روز نیاز دارد!).
مشخصات نرم افزار سنجش:
* خواندن هر نوع فایل ورودی از هر نوع دستگاه سخت افزاری موجود خواندن پاسخبرگها
* ایجاد بانکهای نامحدود اطلاعاتی
* تعیین استان، شهر، منطقه، مدرسه و کلاس برای هر دانش آموز
* امکان تعریف وضعیت های نامحدود برای تک تک یا گروهی از دانش آموزان
* امکان اعمال تغیرات بر روی یک یا گروهی از دانش آموزان بصورت خودکار
* تحلیل پاسخبرگهای 4 گزینه ای و 5 گزینه ای (مخصوص المپیاد های دانش آموزی)
* بیش از 20 نوع گزارشهای مدیریتی مانند لیست مقایسه ای و 15 نوع نمودار برای مقایسه استانها، شهرها، مناطق، مدارس، کلاسها و دانش آموزان، بصورت مجزا یا ترکیبی بر حسب نمره ل، رتبه، رتبه در مدرسه، رتبه در کلاس، رتبه در منطقه، رتبه در شهر، رتبه در استان و رتبه در کل.
* امکان ورود و اصلاح نمرات بصورت دستی
* امکان ورود نمرات امتحانات تشریحی و صدور کارنامه و ایجاد تمامی گزارشات مخصوص امتحانات تستی برای انش آموزان.
* امکان ترکیب دروس دو یا چند آزمون و صدور کارنامه برای ترکیب آزمون.
* امکان ترکیب معدل دو یا چند آزمون و ایجاد آزمون جدید بر اساس این ترکیب.
* امکان تهیه پشتیبان خودکار
* رتبه بندی دقیق هر دانش آموز در کلاس، مدرسه، منطقه، شهر، استان و کل کشور
* امکان ارسال نتایج بر روی اینترنت
* تعریف دروس تا 33 درس در هر آزمون
* تعریف تا 300 سوال برای هر آزمون
* تعریف تعداد نامحدود درس، کلاس، مدرسه، منطقه، استان، دانش آموز و بانک اطلاعات
* امکان استفاده همزمان از دو یا چند بانک اطلاعات
* امکان ارسال همزمان خروجی به دو یا چند چاپگر از یک یا چند بانک اطلاعات (جهت سرعت بخشیدن به مرحله کند چاپ نتایج).
* امکان ذخیره کارنامه ها، تمامی گزارشات و نمودارها بصورت فایلهای WORD، Excel، HTML، Tabular Text .
* امکان ذخیره خروجی گزارشات در فایل و چاپ آنها در زمانی دیگر
* امکان فکس خودکار گزارشات، نمودارها، کارنامه ها و … بدون چاپ آنها و بصورت خودکار از داخل نرم افزار.
* و …. امکانات بسیار متنوع دیگر
* انعطاف پذیری فوق العاده بالای این نرم افزار کاربران را شگفت زده می کند. این، تنها، تعریفی که یک طراح نرم افزار از نرم افزار خود می کند نیست. امکان ارائه نگارش نمایشی (دمو )و حتی مشاهده سیستم در حال کار در محلهای نصب وجود دارد. کافیست با بنده تماس بگیرید.
معرفی :
نرم افزار ارزشیابی و سنجش آزمونها مخصوص استفاده مدارس، آموزشگاه ها و مراکز برگزار کننده آزمونها تستی طراحی و اجرا اشده است. این نرم افزار امکان تصحیح برگه های چهارجوابی (پاسخبرگ های 4 جوابی) و ایجاد گزارشات مدیریتی و دسته بندی و رتبه دهی آزمون دهندگان بر اساس کلاس، مدرسه، منطقه، شهر، استان و کل شرکت کنندگان را دارد.
نرم افزارهای سنجش محیط آموزشی انواع مختلفی دارند اما یک ویژگی مشترک نیز دارند : نتیجه سنجش با تصحیح خودکار پاسخ برگ ها مشخص می شود (برگه هایی که دارای تعداد 120 یا 300 سوال چهار یا پنج گزینه ای هستند و فرد سنجش شونده در برابر هر سوال، پاسخ خود را با مداد سیاه نرم پر می کند، شبیه کنکور). دستگاهها و سخت افزارها مختلفی برای خواندن پاسخبرگها وجود دارد. معمولاً یک فایل خام (از نوع txt) توسط نرم افزار مخصوص خوانندن پاسخبرگها تولید می شود که حاوی کد و پاسخهای هر برگه است. از این قسمت به بعد، برای تصحیح و آنالیز اطلاعات وارد شده به یک نرم افزار آنالیز سنجش نیاز است. این داده ها الزاماً پاسخ های درسی نیستند. اطلاعات می توانند نتیجه پرسشهای ارزیابی یا نظر سنجی و … باشد.
مشخصه مهم این نرم افزار امکان برگزاری تعداد نامحدود آزمون و تعداد نامحدود مدارس و موسسات و دانش آموزان بعلاوه سرعت بسایر بالای تصحیح و عدم نیاز به سخت افزار قوی است به صورتی که در حال حاظر در یکی از مراکز برگزاری آزمون تنها با یک کامپیوتر آزمونهای 30.000 دانش آموز ماهانه آنالیز و تولید گزارش می شود.
مشخصات کلی نرم افزار سنجش آموزشی :
* خواندن هر نوع فایل ورودی از هر نوع دستگاه سخت افزاری موجود خواندن پاسخبرگها
* ایجاد بانکهای نامحدود اطلاعاتی
* تعیین استان، شهر، منطقه، مدرسه و کلاس برای هر دانش آموز
* امکان تعریف وضعیت های نامحدود برای تک تک یا گروهی از دانش آموزان
* امکان اعمال تغیرات بر روی یک یا گروهی از دانش آموزان بصورت خودکار
* تحلیل پاسخبرگهای 4 گزینه ای و 5 گزینه ای (مخصوص المپیاد های دانش آموزی)
* بیش از 20 نوع گزارشهای مدیریتی مانند لیست مقایسه ای و 15 نوع نمودار برای مقایسه استانها، شهرها، مناطق، مدارس، کلاسها و دانش آموزان، بصورت مجزا یا ترکیبی بر حسب نمره ل، رتبه، رتبه در مدرسه، رتبه در کلاس، رتبه در منطقه، رتبه در شهر، رتبه در استان و رتبه در کل.
* امکان ورود و اصلاح نمرات بصورت دستی
* امکان ورود نمرات امتحانات تشریحی و صدور کارنامه و ایجاد تمامی گزارشات مخصوص امتحانات تستی برای انش آموزان.
* امکان ترکیب دروس دو یا چند آزمون و صدور کارنامه برای ترکیب آزمون.
* امکان ترکیب معدل دو یا چند آزمون و ایجاد آزمون جدید بر اساس این ترکیب.
* امکان تهیه پشتیبان خودکار
* رتبه بندی دقیق هر دانش آموز در کلاس، مدرسه، منطقه، شهر، استان و کل کشور
* امکان ارسال نتایج بر روی اینترنت
* تعریف دروس تا 33 درس در هر آزمون
* تعریف تا 300 سوال برای هر آزمون
* تعریف تعداد نامحدود درس، کلاس، مدرسه، منطقه، استان، دانش آموز و بانک اطلاعات
* امکان استفاده همزمان از دو یا چند بانک اطلاعات
* امکان ارسال همزمان خروجی به دو یا چند چاپگر از یک یا چند بانک اطلاعات (جهت سرعت بخشیدن به مرحله کند چاپ نتایج).
* امکان ذخیره کارنامه ها، تمامی گزارشات و نمودارها بصورت فایلهای WORD، Excel، HTML، Tabular Text .
* امکان ذخیره خروجی گزارشات در فایل و چاپ آنها در زمانی دیگر
* امکان فکس خودکار گزارشات، نمودارها، کارنامه ها و … بدون چاپ آنها و بصورت خودکار از داخل نرم افزار.
* انعطاف پذیری فوق العاده بالای این نرم افزار در خواندن خروجی انواع دستگاه های برگه خوان.
* امکان ارائه و نصب نگارش نمایشی (دمو ) بصورت رایگان و مشاهده سیستم در حال کار در محلهای نصب شده.
امکانات :
* ثبت و ذخیره سازی اطلاعات دانش آموزان
* تعریف آزمون ها
* صدور پاسخ برگهای
* ورود اطلاعات پاسخ برگهای های خوانده شده توسط دستگاه های مختلف
* ورود اطلاعات به صورت کاملاً دستی (غیر مکانیزه)
* اصلاح نمرات
* گزارشات آموزشی :
* صدور کارنامه
* لیست مادر
* لیست مقایسه ای مدارس
* تحلیل پرسش های آزمون به صورت کلی و به تفکیک مدرسه (و کلاس)
* عملکرد دبیر در درس (تفکیک مدرسه و کلاس)
* سایر گزارشات مورد نیاز مدارس
شروع به کار با نرم افزار تحلیل آزمون و صدور کارنامه و گزارشات تحلیل آزمون
با اجرای نرم افزار شما باید علاوه بر اینکه Window Login مطابق با رمز و نام کاربر تعریف شده را داشته باشید به دلیل استفاده از SQL SERVER و حالت SQL Server Autentication نام کاربری و رمز مخصوص دوم را در ابتدای اجرای نرم افزار وارد کنید (در صورت نیاز به مشاهده دموی نرم افزار در حال اجرا به دلیل عدم امکان ارسال پایگاه داده SQL SERVER امکان مشاهده دمو در محل برگزاری آزمون های هم راه وجود دارد).
با اجرای نرم افزار این فرم مشاهده می شود :
منو های نرم افزار :
در این منو امکان ثبت مشخصات دانش آموزان و هم چنین پرونده انضباطی دانش آموزان (هم راه با تخلفات انضباطی و تشویقات و ملاقات والدین و …) به هم راه ورود اطلاعات پایه یا Base Tables در اختیار کاربر قرار داده شده است. نمونه های اجرای این گزینه ها و فرم های مربوطه در صفحه بعد (صفحه 3) قابل مشاهده است.
لیست های پایه :
لیست دانش آموزان، مدیریت آنها و لیست آزمون ها و تعریف و تغییر آنها در این قسمت انجام پذیر است. جهت مشاهده اطلاعات بیشتر به صفحه 4 مراجعه کنید.
عملیات :
کلیه عملیات روی آزمون ها از خواندن پاسخ برگهای ها تا تنظیم و رتبه بندی و آماده سازی برای چاپ در این بخش انجام می شود. برای مشاهده فرم های اجرایی به صفحه 5 مراجعه کنید.
آزمون های داخلی :
این قسمت برای استفاده مدارس در نرم افزار گنجانده شده است. در این قسمت می توانید نمره های آزمون ها را به صورت دستی وارد نمایید. برای مشاهده فرم های اجرایی صفحه 6 را مشاهده کنید.
گزارشات :
نتیجه تمام گزارشات و … سیستم نهایتاً در بخش گزارشات قابل استفاده است. برای مشاهده گزارشات و نمونه های چاپی آنها به صفحه 7 مراجعه کنید.
فرم های منوی اطلاعات پایه :
ورود اطلاعات دانش آموزان :
کد دانش آموزان بیت 1 تا 9 رقم می تواند باشد. اطلاعات Combo ها (لیست های پایین افتادنی که با یک فلش در سمت چپ مشخص هستند، مانند استان و شهر و …) از طریق اطلاعات پایه (ادامه همین صفحه) ثبت می شود. کاربر می تواند بر روی هر Combo کلید INSERT را بزند تا یک گزینه جدید را به همان لیست اضافه کند. صفحه اصلی اطلاعات دانش آموز :
برای مدارس امکان تعریف اطلاعات بیشتر (و گزارش گیری از آنها) نیز در نظر گرفته شده است. مانند اطلاعات پدر و مادر :
و سایر مشخصات دانش آموز :
پرونده انضباطی دانش آموز :
این فرم برای استفاده در مدارس طراحی شده و تمام موارد انضباطی مثبت و منفی هم راه با کسر نمرات، چگونگی محاسبه (نمره انضباط داخلی و نمره انضباط کارنامه رسمی و منطقه ای) و … را در خود دارد. امکان گزارش گیری متنوع به صورت دسته بندی شده بر اساس کلاس یا مدرسه یا فرد به فرد (صدور کارنامه فردی انضباطی) نیز در نظر گرفته شده است.
جدول های پایه :
تقریبا مشابه هم هستند. علاوه بر امکان دسترسی از طریق منوی اطلاعات پایه، امکان تعریف هر یک از موارد در هر قسمتی که مورد نیاز باشند از طریق زدن کلید INSERT وجود دارد.
نمونه اطلاعات پایه برای موارد انضباطی :
موارد انضباطی :
تشویقات و موفقیتهای دانش آموزان :
موارد ملاقات با والدین دانش آموزان :
تمامی موارد فوق امکان حذف، ویرایش یا اضافه نمودن موارد جدید را دارد.
بقیه فرم های اطلاعات پایه که در این بخش نشان داده نشده اند مشابه موارد فوق هستند و تفاوتی ندارند.
لیست دانش آموزان، لیست آزمون ها، تعریف و تعیین مشخصات آزمون ها
لیست دانش آموزان همه امکاناتی را که یک اپراتور جهت مدیریت اطلاعات به آن نیاز دارد در اختیار وی قرار می دهد. انواع مرتب سازی (به دلخواه و با تعیین اولویت توسط اپراتور)، امکان گرفتن لیست همه، لیست دانش آموزان یک منطقه، لیست دانش آموزان یک کلاس، لیست دانش آموزان یک مدرسه، لیست دانش آموزان با وضعیت ها مشخص شده و… این فرم را از هر لحاظ به فرم اصلی مدیریت اطلاعات دانش آموزان تبدیل کرده است. انواع عملیات مانند تغییر مشخصات گروهی دانش آموزان، تغییر کد، حذف و … در این لیست گنجانده شده است. جستجو و یافتن دانش آموزان بر اساس نام یا نام خانوادگی یا هر دو مورد نیز یکی از امکانات این فرم است.
یکی از امکانات این لیست این است که فونت و رنگ و … و حتی پهنای ستون ها را هر اپراتور می تواند تغییر دهد و این تغییرات نیز ذخیره می شوند و در مراجعات بعدی با Setting خاص خود اپراتور اطلاعات نمایش داده می شوند.
چاپ پاسخ برگهای ها و هم چنین چاپ لیست دانش آموزان با فرمت های مختلف (بنا بر نیازهای مدارس یا مراکز برگزاری آزمون های جامع) نیز در این فرم در نظر گرفته شده است :
لیست آزمون ها و تعریف آنها :
در این قسمت می توانید لیستی از آزمون های تعریف شده را مشاهده نمایید :
برای ویرایش یک آزمون از روی لیست آن را انتخاب می کنید و کلید "ویرایش" را می زنید. برای تعریف آزمون جدید نیز از کلید "آزمون جدید" استفاده کنید.
در هر دو صورت فرم زیر نمایش داده می شود که می توانید تمام مشخصات آزمون را در آن وارد کنید :
هر آزمون می تواند تعداد حداکثر 50 درس و کلاً 300 سوال را داشته باشد.
فهرست مطالب
تاریخچه مختصری از دانشگاه
رشته ها و مقاطع تحصیلی در دانشگاه
پیشگفتار
حسابداری صنعتی
حسابداری مالی
حسابداری حرفه ای و حسابرسی
حسابداری دولتی
حسابداری مدیریت
در تعریف حسابداری
سیستمهای حسابداری
عملکرد اطلاعاتی
عملکرد کنترلی
عملکرد خدماتی
حسابدار
هدف
ماهیت
حسابداری در شرکت
حسابرسی در دانشگاه
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه
نکات تکمیلی
روشهای حسابداری صنعتی
مشخصات نرم افزار سنجش
معرفی
مشخصات کلی نرم افزار سنجش آموزشی
شروع به کار با نرم افزار تحلیل آزمون و صدور کارنامه و گزارشات تحلیل آزمون
منو های نرم افزار
لیست های پایه
عملیات
آزمون های داخلی
گزارشات
ورود اطلاعات دانش آموزان
سایر مشخصات دانش آموز
پرونده انضباطی دانش آموز
جدول های پایه
موارد انضباطی
تشویقات و موفقیتهای دانش آموزان
موارد ملاقات با والدین دانش آموزان
لیست دانش آموزان، لیست آزمون ها، تعریف و تعیین مشخصات آزمون ها
لیست آزمون ها و تعریف آنها