تارا فایل

کارآفرینی تولید اجاق گاز


خلاصه طرح :
1ـ عنوان محصول :
تولید خوراکپز ارتقاء یافته :
بطور کلی اجاق گازهای خانگی وسائلی هستند که انرژی شیمیایی را به انرژی حرارتی تبدیل می کند . اجاق گازها در انواع مدلهای مختلف وجود دارد که عموماً مصارف خانگی از تک شعله تا پنج شعله می باشد . اجاق گازهای دو شعله و سه شعله معمولاً بدون کابینت ساخته می شوند ولی اجاق گازهای چهار شعله و پنج شعله همراه با کابینت ساخته می شود . اجاق گازهای فردار که عموماً چهار شعله و یا پنج شعله می باشند دارای یک پیش گرمکن و یک فر جهت سرخ نمودن مرغ و امثالهم دارد .
2ـ کالاهای رقیب یا جانشین :

اجاق های الکتریکی را می توان بعنوان کالاهای رقیب بشمار آورد . اما بدلیل اقتصادی بودن مصرف نفت و گاز استفاده از اجاق الکتریکی مقرون بصرفه نخواهد بود .
3ـ روشهای مختلف انجام فرایند :

1ـ3ـ طراحی به روش تمام اتوماتیک :
امروزه طراحی و ساخت محصول بر دوش سیستم تمام اتوماتیک توسط کامپیوتر انجام می گیرد ، در این روش مدلهای مختلف جهت تولید اجاق گاز خاص مورد بررسی قرار می گیرد .
2ـ3ـ طراحی به روش نیمه اتوماتیک :

در این روش طراحی ، بر حسب تجریبه و الگو قرار دادن مدللهای موجود ، یک مدل خاص طراحی و مورد ارزیابی قرار می گیرد . در این روش تولید بصورت پیوسته نبوده و اکثر کنترلها خط تولید دستی صورت می گیرد .
4ـ مواد اولیه :
جهت محاسبه آهن ورق با توجه به اینکه پنج مرحله مورد عملیات قرار می گیرد ، قسمت اعظم ضایعات در قسمت برش و پرس ضربه ای و هیدرولیک است و بدین منظور 10 % ضایعات در نظر گرفته شده است .
الف ـ ظرفیت نهائی 12000 دستگاه
ب ـ مقدارورق آهنی مصرفی kg 420000 = 35 × 12000
ج ـ مقدار ضایعات 10% kg 42000 = 10% × 420000
د ـ مقدار ورق آهنی مصرفی برای یکسال kg 462000= 42000 + 4200000
5ـ برآورد زمین کارخانه :
زمین مورد نیاز کارخانه سه برابر زیر بنای قسمتهای مختلف برآورد می گردد . با توجه به اینکه جمع زیر بنای قسمتهای فوق الذکر ( به استثنای اتاق سرپرست کارگاه و تعمیر گاه و آزمایشگاه و تاسیسات که در زیر سقف سالن تولید واقع هستند ) برابر 1514 متر مربع می باشد که زمین مورد نظر در این پروژه به ابعاد ( 4050= 45×90 متر مربع ) که جوابگوی پروژه بوده و با احتساب هر متر مربع 12500 ریال بهای زمین برابر است یا :
هزار ریال 10125 = 10125000 = 12500 × 4050 ریال محاسبه می گردد.
5ـ قیمت فروش :
قیمت عمده فروش انواع اجاق گاز داخلی در بازار 600000 ریال تا 150000 ریال بر حسب کیفیت آن متفاوت می باشد ، قیمت انواع وارداتی نیز از 180000 ریال تا 400000 ریال بر حسب کشور سازنده متفاوت می باشد .
6ـ ظرفیت سالانه : 12000 دستگاه
7ـ تعداد روز کار : 270 روز
8ـ تعداد شیفت : یک شیفت
9ـ مساحت زمین : 4050 متر مربع
10ـ سطح زیر بناء : 1582 متر مربع
11ـ سرمایه کل : 458 میلیون ریال
12ـ سرمایه ثابت : 299 میلیون ریال
13 ـ تعداد کارکنان : 48 نفر
14 ـ فروش کل : 666 میلیون ریال
15ـ ارزش افزوده : 2/84 میلیون ریال
16ـ ظرفیت در نقطه سربسر : 4634 عدد
17ـ صرفه جویی ارزی سالیانه : 2158200 دلار
شناسائی محصول :
1ـ1ـ تعریف محصول :
بطور کلی اجاق گازهای خانگی وسائلی هستند که انرژی شیمیایی را به انرژی حرارتی تبدیل می کند . اجاق گازهای خانگی دارای سیستمهای ورودی و خروجی کنترل شده ای هستند بدین نحو که ورودی به سیلندر گاز و یا لوله کشی گاز شهری متصل می باشد . که توسط یک تقسیم کننده ، گاز با فشار مناسب به شعله های اجاق گاز پخش می کند . سپس توسط شیر کنترل شده دستی گاز به دلخواه مصرف کننده به شعله پخش کن هدایت می کند . گاز در شعله پخش کن با اکسیژن هوا مخلوط شده و می سوزد و تولید انرژی گرمائی می کند . اجاق گازها در انواع مدلهای مختلف وجود دارد که عموماً مصارف خانگی از تک شعله تا پنج شعله می باشد . اجاق گازهای دو شعله و سه شعله معمولاً بدون کابینت ساخته می شوند ولی اجاق گازهای چهار شعله و پنج شعله همراه با کابینت ساخته می شوند .
اینگونه اجاق گازها دارای شماره استاندارد 420 و تعرفه 13/84 و حقوق گمرکی 20% می بلشد . اجاق گازهای فردار که عموماً چهار شعله و یا پنج شعله می باشند دارای یک پیش گرمکن و یک فر جهت سرخ نمودن مرغ و امثالهم دارد . این گونه اجاق گازهای فردار دارای استاندارد 838 و تعرفه گمرکی 16/ 84 و حقوق گمرکی 20% می باشد .
2ـ1ـ موارد مصرف :
اجاق گاز یکی از محصولات پر اهمیت در کشور ایران می باشد . این کالا عمدتاً جهت منازل و مراکز پخت و پز مستقر در واحدهای صنعتی ، بهداشتی و … بکار می رود . با این توصیف کاملاً مشخص می شود که نیاز به این کالا در حد بالایی می باشد . لازم به ذکر است که با رشد جمعیت نیاز جامعه به اجاق گاز بیشتر خواهد شد . در فن امروزه با عنایت به اینکه حتی روستاها از نعمت گاز لوله کشی برخوردار هستند . در نتیجه میزان تقاضا در اینگونه مناطق رو به فزونی خواهد رفت .
3ـ1ـ کالاهای رقیب یا جانشبن :
اجاق های الکتریکی را می توان بعنوان کالای رقیب بشمار آورد . اما بدلیل اقتصادی بودن نفت و گاز استفاده از اجاق الکتریکی مقرون بصرفه نخواهد بود .
4ـ1ـ بازار محصول و قیمت فروش :
تعیین نیاز بازار به سبب وابسته بودن این واحد به احاظ نوع مصرف کالا متغییر بوده و تابعیت از مسائل اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی . حتی صادرات دارد . بنابراین میزان تولیدات واحدها نیز ممکن است بر اساس سیاستهای موجود در زمینه های اقتصادی و بخصوص در مورد مواد وارداتی مورد نیاز این واحد ها تغییر نماید .
5ـ1ـ مطالعه بازار محصول :
در مورد صنعت اجاق گاز ، بر خلاف سنایع دیگر ، نمی توان بر آورد دقیقی از وضعیت بازار نمود و بسیاری از واحدهای تولید اجاق گاز در سطح کشور بدون داشتن مجوز رسمی به فعالیت پرداخته اند که اطلاعات جامعی در مورد آنها وجود نداردکه این امر مطالعه بازار این صنعت را با مشکل روبرو می سازد . با توجه به گستردگی کار و کاربرد صنعت اجاق گاز ‹‹ که از قطعات دیز مانند پیچ و مهره تا قطعات بزرگ وج.د دارد . ›› و با عنایت به برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی کشور که تاکید زیادی در زمینه خود کفائی بخصوص صنایع فلزی دارد ، لزوم احداث واحدهای تولید اجاق گاز در کلیه نقاط کشور احساس می گردد . با یک حساب آماری بمقدار نیاز کشور پی خواهیم برد .
چنانچه جمعیت ایران را 70 میلیون در نظر بگیریم و هر خانوار را 6 نفر حساب کنیم نیاز به 66/11 میلیون اجاق گاز می باشد و در حال حاضر 75 % جمعیت از اجاق گاز استفاده می کنند . یعنی در حال حاضر نیاز به 5/2 میلیون اجاق گاز می باشد که این رقم بدون در نظر گرفتن درصد رشد جمعیت می باشد .
6ـ1ـ قیمت فروش :
با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیز تغییرات قیمت در بازار این قیمتها دائماً در نوسان می باشد ، در این طرح ، قیمت تمام شده و قیمت فروش بر اساس قیمت تمام شده ( که در ارتباط با مواد مصرفی و کیفیت محصول ) ، و در نهایت با احتساب سود منطقی که طبیعتاً در رقابت با واحدهای مشابه است تعیین می گردد.
2ـ بررسی فنی :
1ـ2ـ بررسی ها و برآورد فنی :
با شناخت روشهای مختلف طراحی جهت تولید اجاق گازهای مختلف روز به روز انجام این عمل توسعه پیدا نموده و با توجه به نیاز جامعه به این صنعت همزمان با پیشرفت سایر صنایع ، تحولات وسیعی در زمینه انجام کلیه مراحل تولید اجاق گاز ، بصورت نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک انجام گرفته و هم اکنون در اغلب کشورهای پیشرفته کلیه عملیات تولید اجاق گاز توسط سیستم اتوماتیک در مقیاس زیاد با دقت بسیار بالا انجام می گردد .
2ـ2ـ روشهای مختلف انجام فرایند :
1ـ2ـ2ـ طراحی به روش تمام اتوماتیک
امروزه طراحی و ساخت محصول به روش سیستم تمام اتوماتیک توسط کامپیوتر انجام می گردد ، در این روش مدلهای مختلف جهت تولید یک اجاق گاز خاص مورد بررسی قرار می گیرد . بطوریکه نحوه شکل و ظرافت و نحوه قرار گرفتن از نظر داشتن بالاترین استقامت استاتیکی از جهات مختلف و همچنین موقعیت نصب شعله های اجاق گاز و نصب شیلنگ گاز و نحوه قرار گرفتن لوله های شعله پخش کن . نوع شیرهای گاز با بکار گیری کمترین مواد اولیه مصرفی ، توسط کامپیوتر طراحی می گردد و پس از آزمایشات مختلف توسط سیستم گرافیکی شکل و شمایل ظاهری آن رسم و کلیه محاسبات مربوطه را ارائه می دهد . پس از مرحله طراحی ، کل طرح به قسمت تولید داده می شود .
در قسمت تولید ، کلیه ماشینها بصورت پیوسته و تمام کنترل بطور سری ، قرار گرفته و طرح مزبور در کلیه ماشینها خط تولید برنامه نویسی می شود و سپس تولید بصورت تمام اتوماتیک انجام می گیرد . کارگر در قسمت تولید نقش چندانی ندارد و فقط تکنسین ها نقش نظارت بر سیستم دستگاه را دارند.
در این روش تولید با کیفیت خوب و عالی انجام می گیرد لیکن جهت تولید انبوه بکار گرفته می شود زیرا در غیر این صورت با حجم سرمایه گذاری انجام شده مقرون به صرفه نمی باشد .
3ـ2ـ طراحی به روش نیمه اتوماتیک :
در این روش طراحی ، بر حسب تجربه و الگو قرار دادن مدلهای موجود ، یک مدل خاص طراحی و مورد ارزیتبی قرار می گیرد . در این روش تولید بصورت پیوسته نبوده و اکثر کنترل های خط تولید دستی صورت می گیرد . در این سیستم پس از اینکه طرح آماده شده کلاسه بندی گردیده به قسمتهای مختلف کارگاه تولید تقسیم می شود . در این روش هر قسمت ، قطعه یا قطعاتی که مورد نظر بوده تولید می کنند . سپس تولیدات قسمتهای مختلف به سالن مونتاژ هدایت می گردد و در سالن مونتاژ فطعات از قبل آماده شده توسط دست مونتاژ شده و پس از تست و کنترل بسته بندی می شود .
4ـ2ـ انتخاب مناسب ترین فرایند تولید :
فرایند تولید اجاق گاز تمام اتوماتیک به لخاظ بالا بودن هزینه دستگاهها
( تمام خارجی ) احتیاج به سرمایه گذاری زیاد خواهد داشت و اینگونه واحدها عمدتاً وابسته به کارخانجات بزرگتری بوده . ولی فرایند تولید ترکیبی از نوع تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ، هماهنگ با سیاست خود کفائی تولید و عدم وابستگی زیاد بخارج می توانند بکار برده شوند . بدین صورت که قسمت اجرا از سیستمهای نیمه اتوماتیک پیشرفته استفاده می گردد .
با توجه به موارد فوق و مشکل سقف سرمایه گذاری روش دوم ( روش نیمه اتوماتیک ) انتخاب می گردد .
5ـ 2ـ تشریح فرآیند منتخب :
1ـ مواد اولیه بصورت ورقهای یک (1) الی دو (2) میلیمتری جهت ساخت بدنه و قسمتهای مختلف اجاق گاز وارد واحد می گردد .
2ـ برش ورق در اندازه های از قبل طراحی شده توسط گیوتین انجام می گیرد .
3ـ بر اساس طرح از قبل تعیین شده توسط کامپیوتر با پرس ضربه ای سوراخ و با محفظه های لازم بر روی ورقی انجام می گیرد .
4ـ توسط پرسهای هیدرولیک فرسهای لازم بر روی ورق انجام می گیرد .
5ـ توسط پرس بر یک خمهای نود درجه بر روی لبه ها جهت اتصالات و چفت و بستها و غیره انجام می گیرد .
6ـ توسط دستگاه خمکاری ، خمهای لازم صورت می گیرد . ( این خمها بر اساس طرحی که از قبل توسط کامپیوتر صورت گرفته انجام می شود . )
7ـ توسط دستگاه لبه زن ، لبه مورد نظر زده می شود . ( معمولاً در قسمتهای بیرونی مثل درب و قسمتهای آزاد اجاق گاز این عمل انجام می گیرد . )
8ـ توسط دریل ستونی عملیات سوراخکاری سری انجام می گیرد .
9ـ توسط ماشین پالیش . ( جهت از بین بردن ناهمواریها ی موجود در سطح قطعات ) پلیسه کاری لازم انجام می گیرد .
10ـ پس از کنترل ، قطعات فلزی در حوضچه های آبکاری قرار می گیرد
( معمولاً بدلیل اقتصادی بودن امروزه واحدهای کوچک قسمتهای آبکاری را به بیرون سفارش می دهند ) و در این طرح پیش بینی شده که قسمتهای آبکاری و لعابکاری را به بیرون سفارش دهند .
11ـ جوشکاری های لازم ( نقطه جوش و بادرز جوش و غیره … ) انجام می گیرد .
12ـ پلیسه گیری انجام می گیرد .
13ـ رنگ کاری لازم انجام می گیرد .
14ـ باند لعاب انجام می شود ( لازم به ذکر است بدلیل اقتصادی بودن ، قسمتهای لعابکاری را به بیرون سفارش می دهند
15ـ پس از مراحل لعابکاری در کوره خشک کن قرار می گیرد .
16ـ کلیه قطعات فلزی شده به هم نصب می شود .
17ـ صفحه بالائی روکش استیل می شود .
18ـ میخ پرچهای لازم انجام می گیرد .
19ـ نصب قطعات داخلی انجام می گیرد .
20ـ لوله کشی های داخلی صورت می گیرد .
21ـ نصب قطعات و المنتهای برقی فر گاز .
22ـ نصب شیشه نما .
23ـ نصب شیشه گردان و کلید کائوچی
24ـ نصب قطعات آلومینیمی ، سنگ برنجی و چدن ، شعله پخش کن و …
25ـ بسته بندی و ارسال به انبار .
3ـ تعیین ظرفیت و برنامه تولید :
در تعیین ظرفیت واحد ، زمان فعال کاری که یکی از مشخصات عملکرد و احداث می باشد مد نظر قرار خواهد گرفت که در این قسمت شرح اعمال پیرامون آن آورده می شود . ساعت کاری هر شیفت 44 ساعت در هفته بوده که با در نظر گرفتن این تعداد ساعت در هفته لازم است که هر دو هفته یکبار پنجشنبه تعطیل باشد . با توجه به این مطلب و با احتساب 52 روز تعطیل جمعه ـ 26 روز تعطیل پنجشنه و در حدود 17 روز تعطیل رسمی تعداد روزهای کاری در سال به حدود 370 روز خواهد رسید .
در حدود 1 ساعت از هر شیفت به صرف انجام امور شخصی کارگران مانند نماز و نهار و استحمام در نظر گرفته می شود .
و با احتساب این مقدار تعداد ساعات فعال کاری در هر شیفت 7 ساعت برآورد می گردد . همچنین تعداد شیفت کاری در روز بر اساس موارد فوق یک سیفت در نظر گرفته شده است .
1ـ3ـ ظرفیت واحد :
با توجه به اینکه اجاق گاز جزء لوازم خانگی است و لوازم خانگی از تنوع خاصی برخوردار است و با توجه به بازار روز و فرهنگ مصرفی نقاط مختلف کشور نمی توان محصول خاصی را تولید کرد .
بعنوان مثال نمی توان همه تولید را منحصراً اختصاص د اد به فرگاز زیرا در شهرستان های کوچک و یا روستاها چنین کالائی مصرف چندانی ندارد و یا اینکه اجاق گاز دو شعله تولید کرد . زیرا باز چنین کالائی در تهران مصرف چندانی ندارد . بهمین خاطر برای اینکه یک واحد تولید از رونق خاصب برخوردار باشد باید تنوع در تولید داشته باشد برای مثال در این طرح تولید از رونق خاصب برخوردار باشد باید تنوع در تولید داشته باشد برای مثال در این طزح تولید اجاق گاز از تک شعله تا پنج شعله در نظر گر فته شده است با توجه به اینکه اجاق گازهای چهار شعله و پنج شعله دارای فر می باشد میزان تولید سالیانه 12000 دستگاه اجاق گاز و اجاق گاز فردار در نظر گرفته شده است .
4ـ مواد اولیه :
با توجه به اینکه در این پروژه تولید اجاق گاز تک شعله تا پنج شعله ( نوع چهارم شعله و پنج شعله همراه با فر ) در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه اجاق گاز تک شعله نسبت به پنج شعله از وزن کمتری برخوردار است در نتیجه مواد اولیه کمتری مصرف خواهد داشت در این پروژه با تحقیق و برآوردی که بعمل آمده بطور متوسط 25 کیلو آهن ورق در نظر گرفته شده است ( برای هر اجاق گاز )
با توجه به فرضیات مذکور درصد ضایعات هر یک از قطعات و مواد با توجه به اینکه در چند مرحله از تولید قرار می گیرند محاسبه شده است بعنوان مثال جهت محاسبه آهن ورق با توجه به اینکه پنج مرحله مورد عملیات قرار می گیرد ، قسمت اعظم ضایعات در قسمت برش و پرس ضربه ای و هیدرولیک است و بدین منظور درصد ضایعات در نظر گرفته شده است .
الف ـ ظرفیت نهایی 12000 دستگاه
ب ـ مقدار آهن ورق مصرفی kg 420000 = 35× 12000
ج ـ مقدار ضایعات 10% kg 42000 = 10% × 420000
د ـ مقدار ورق آهنی مصرفی برای یکسال kg 462000 = 42000
با توجه به اینکه ورق آهنی خریداری شده از خارج باید روند باشد در نتیجه مقدار ورق آهنی مصرفی به قرار ذیل می باشد :
تن 465 = 462
در جدول شماره یک ستون 8 قیمت شیفت وارداتی واحد محصول و در ستون 10 قیمت شیفت کل مواد اولیه آورده شده است و در ستون 9 و 11 قیمت خرید ریالی مواد اولیه وارداتی با توجه به هزینه های داخلی آورده شده است . در ستون 9 هزینه های ریالی مواد اولیه وارداتی که معادل 25 درصد قیمت سیف می باشد منظور گردیده است . تعداد اقلام مصرفی در اجاق گاز خانگی زیاد است ولی خوشبختانه اکثراً داخلی است . همانطور که از جدول شماره 2 پیداست به غیر از دو قلم از مواد اولیه که شامل ورق و ورق استیل می باشد که باید از خارج وارد گردد بقیه در داخل بطور فراوان وجود دارد .
جدول شماره 1
‹‹ محاسبات مربوط به مواد اولیه و قطعات مصرفی و قیمت آنها ››
ردیف
شرح مواد و قطعات
مقدار
درصد ضایعات
مقدار مورد نیاز با احتساب ضابعات در واحد
مقدار مورد نیاز
واحد
قیمت واحد ‹‹ دلار ››
هزینه های داخلی واحد‹‹ ریال ››
قیمت کل ‹‹ دلار ››
هزینه های داخلی کل ‹‹ هزار ریال ››
1
ورق آهن برای ساخت بدنه
35 کبلو
10%
5/38
462
تن
350
52500
161700
24255
2
استیل کشش ساخت صفحه ورق تاب
2
1%
2/2
4/26
تن
2600
390000
68640
10296
3
مفتول4.8 سنگی سطح بیر.نی و داخلی
75
1%
5515/1
18/18
تن
ـ
510000

927180
4
اسید سولفوریک جهت تمیز نمودن قطعات فلزی
916%
1%
1
12000
لیتر

120

1440
5
سرپیچ شیلنگ جهت اتصال شیلنگ اجاق گاز
1
1%
01/1
12120
عدد

20

24240
6
سنگ برنجی شعله پخش کن
4
1%
04/4
48480
عدد

1200

58176
7
لوله صنعتی دو سر حدیده مختلف
1
10%
1/1
13200
عدد

500

6600
8
لوله صنعتی دو سر حدیده 40 سانتی برای توزیع گاز به شعله های مختلف
1
10%
1/1
13200
عدد

450

5940
9
شیشه رونما 50×50 جهت اجاق گاز
25%
10%
275/0
3300
متر مربع

6

19800
10
میخ پوچ جهت اتصال ورق استیل به سطح بالائی و بدنه
10
10%
11
132000
عدد

5

660
11
کلید کائوچوئی جهت خاموش و روشن نمودن شعله گاز
4
10%
4/4
52800
عدد

250

13200
12
شیر گردان جهت ورود و خروج گاز
4
10%
4/4
52800
عدد

100

5280
13
ماسوره گاز برای تنظیم مقدار گاز جهت تغذیه شعله
5
10%
5/5
66000
عدد

30

1980
14
المنت برقی داخل آون جهت پخت ملایم داخل فرگاز
1
10%
1/1
13200
عدد

1000

13200
15
سیستم و اتصال برقی شامل دو شاخ
1
10%
1/1
13200
عدد

400

5280
16
لامپ داخل آون روشنائی داخل فر گاز
1
10%
1/1
13200
عدد

250

3300
17
لعاب کاری روی رنگ
7/0
10%
77%
9240
کیلو

200

1848
18
رنگ جهت رنگ نمودن بدنه اجاق گاز
6/0
10%
66%
7920
کیلو

3500

27720
19
مواد بکاری جهت یعضی قطعات فلزی الکتروموتور جهت فرگاز
5/0
10%
55/0
6600
کیلو

2000

13200
20
الکترو موتور جهت فرگاز
5/2
10%
11/0
1320


6500

8580
21
مقتول 4.8 جهت سنگ بیرونی و داخلی
5/2
10%
75/2
33000


600

19800
22
کارتن جهت بسته بندی
1
30%
3/1
15600
عدد

450

7020
23
چسب جهت بسته بندی
05/0
10%
55%
660
کیلو

2500

1650
24
تینر جهت ترکیبات رنگ
25/0 10%
275/0
3300
لیتر

400

1320

25
سیم جوش جهت جوشکاری
5/0
1%
55%
6600
کیلو

1200

230340
7920
267979

جدول شماره2 "مشخصات و محل تامین مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه و قطعات
مشخصات
محل تامین

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

11

آهن و ورق
ورق استیل
کارتن
موتور
المنت برقی
میخ چرخ
شیشه
رنگ
کلید کائوچویی
شیر گودان گاز

الکترود جوشکاری

به ابعاد60*80*90
باقدرت 90 ولت
با قدرت 100 ولت
در ابعاد50*50
نوع پلاستیک
نسوز
با قدرت 15پوند بر اینچ مربع
جهت جوشکاری بدنه اسکلا اجاق گاز

سازندگی داخلی
شرکت موتوژن سیستم الکترو موتور
سلزندگی داخلی
سلزندگی داخلی
سازندگی داخلی
سازندگی داخلی
سلرندگی داخلی
سازندگی داخلی
سازندگی داخلی
سازندگی داخلی
شرکت الکترود در شیر از

5- مشخصات ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
با توجه به روش تولید ، ماشین آلات و تجهیزات زیر مورد نیاز می باشد ، مشخصات فنی تعداد و قیمت آنها در جدول شماره 3 آمده است ، ذیلاَ محاسبات مربوط به ظرفیت به ظرفیت تعدادی از ماشین آلات آمده است.
1-5- پرس هیدرولیک :
با توجه به برنامه تولید سالانه 12 هزار دستگاه اجاق گاز یعنی روزانه حدود 45 دستگاه اجاق گاز و نظز به اینکه هر دستگاه اجاق گاز متشکل از بیست (20) قطعه جدا از هم می باشد که هر نقطه بین یک الی دو بار بایستی توسط پرس تولید شود.
بنابراین : تعداد دفعات پرسهای لازم برابر است با 1800= 2*20*45 بار پرس با توجه به اینکه در این پروژه پرسهای ساخت داخل در نظر گرفته و زمان لازم هر ضربه یک دقیقه می باشد.
در این پروژه دو دستگاه پرس هیدرولیک یکی با قدرت 250 تن و دیگری با قدرت 110 تن برای کارهای کوچکتر در نظر گرفته شده است و 2 دستگاه پرس ضربه ای یکی با قدرت 100 تن و دیگری با قدرت 50 تن برای قطعه های کوچکتر در نظر گرفته شده است و یک دستگاه پرس با قدرت 300 تن در نظر گرفته شده است.
بنابراین صفحات پرس های لازم برابر است با
2520=(60*7*2) + (60*7*4)
حال اگر راندمان کار دستگاه پرسها را برابر 15% در نظر گرفته تعداد ضربه های پرس در یک شیفت کاری :
2142= 85% *2520
2-5 گیوتین :
با توجه به ورقهای آهنی که دارای سایزهای 1*2M می باشد نیاز به دو گیوتین با عرض 2 متری با ضخامت 1 الی 5 میلی متری با قدرت 5/4 کیلو وات و با ظرفیت 250 کیلو در ساعت می باشد.
با توجه به اینکه مقدار ورق آهنی معرفی جهت ساخت اسکلت اجاق گاز 450 تن می باشد و نظر به اینکه 270 روزکار در سال در نظر گرفته شده است بنابراین مقدار ورق آهنی در هر روز برابر است با :
تن 666/1= 270/450
کیلو گرم: 1666= 1000*666/1
حال با توجه به 7ساعت کار در یک شیفت ، ظرفیت گیوتن برابر است با :
کیلو گرم 3500 = 250*3*7
اگر راندمان دستگاه را 85 % در نظر بگیریم :
کیلو گرم 2975= 85% *3500
3-5- چرخ لبرزن:
این دستگاه جهت فرم دادن لبه ها می باشد که دارای قدرت 1 کیلو وات می باشد و هزینه آن مبلغ 800000 ریال بر اورد می گردد.
4-5- پرس دستی:
که دارای یک اهرم دستی می باشد جهت پرس کردن بعضی از قسمتهای خاص مثل قطعه های کوچک حالت دار جهت درب فر گاز به کار می رود و هرینه آن ، 20000 ریال بر آورد می گردد.
5-5- دریل دستی و ستونی :
دریل ستونی که ثابت می باشد و به طور سری کاری از آن استفاده می شود. و مته های بزرگ بر روی آن نصب می شود در آن قسمت از اجاق گاز که بعد از مونتاژ نمی توان جهت سوراخ نمودن از پرس ضربه ای استفاده نمود از دریل ستونی استفاده می شود.
به عنوان مثال برای سوراخ نمودن جای کلید شیر گردان گاز ، این دریل ها دارای قدرتی حدود 5/1 کیلو وات می باشد . و هزینه آن در 300000 ریال بر آورد می شود ، دریل دستی که به ورت سیار از ان استفاده می شود در جاهایی که نیاز به سوراخهای کوچکتر می باشد استفاده می گردد و هزینه آن 60000 ریال بر آورد می گردد.
6-5- دستگاه خمکاری:
جهت خم نمودن و فرم دهی جهت درب ها و بدنه اجاق گاز نیاز به دستگاه خمکاری 2 متری با قدرت چهار کیلو وات می باشد که هزینه آن حدود 300000ریال بر آورد می شود.
7-5- دستگاه پالیش :
جهت ساخت بدنه و در بهای اجاق گاز نیاز به یک سری جوشکاری دارد و یا اینکه پس از پرس و یا خمکاری جهت پلیسر گیری نیاز به دستگاه پالیش می باشد که در این پروژه دو دستگاه پالیش در نظر گرفته شده ایت یکی ثابت با قدرت 1 کیلو وات و دیگری سیار .
8-5- نقطه جوش و ترانس جوش:
در این پروژه جهت ساخت بدنه و درب اجاق گاز نیاز به یک سری جوشکاری و نقطه جوش می باشد ، که جهت استحکام بدنه اجاق گاز نیاز به آهن دارد و یا اینکه در بعضی نقاط که باید از از ظرافت خاصی بر خوردار باشد از نقطه جوش استفاده می شود.
9-5- منگنه میخ پرچ:
جهت مصب رو کش ورق استیل به سزح بالایی برای اینکه از ظرافت خاصی برخوردار باشد. نیاز به یک دستگاه منگنه میخ پرچ می باشد که در این پروژه از نوع برقی استفاده شده است.
10-5- کمپر سور هوا و پیستوله رنگ هوا:
جهت رنگکاری بدنه و کلیه قسمتهای اجاق گاز نیاز کمپر سور هوا می باشد که هوا را فشرده کرده سپس توسط پیستوله ، رنگ به صورت پودر در می آید و به طور یکنواخت بر روی بدنه اجاق گاز رنگ می نشیند که در این پروژه یک کمپر سور هوا به ظرفیت 500لیتر در نظر گرفته شده است.
11-5- میز خط مونتاژ با تجهیزات:
برای نصب قطعات بر روی بدنه نیاز به یک میز جهت مونتاژ با طئل 14 الی 16 کتر می باشد تا در قسمت مونتاژ به صورت سری و با سرعت بیشتری انجام گیرد.
12-5- انواع قالب:
جهت دستگاههای پرس نیاز به قالبهای مختلف است که این قالبها با توجه به نوع و مدل اجاق گاز تهیه و مورد استاده قرار می گیرد زیرا با تغییر قالب می توان ، الگو و یا مدل اجاق گاز را تغییر داد. با توجه به اینکه قالبها ریخته گری است و در ایران قالبها تهیه می شود . در مجموع نیاز به 10 نوع قالب می باشد که هزینه قالبها مبلغ 33000000ریال بر اورد می گردد.
جدول شماره 3 " جدول ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و مشخصات فنی تعداد و قیمت آنها"
ردیف
نام دستگاه ماشین
مشخصات فنی – توان برق مصرفی
محل تامین
تعداد
قیمت کل دلار
هزینه های داخلی کل
(هزار ریال)
1

پر
س
هیدرولیک250تن ، توان برق مصری 40 کیلو وات
داخلی
1

30000
2
پرس
هیدرولیک110ت
ن،توان برق مصرفی 50 کیلو وات

1

15000
3
پرس
بریک
300 تن ، توان برق مصرفی 50 کیلو وات

1

30000
4
پرس
ضربه ای.
100تن ، توان برق مصرفی 18 کیلو وات

1

8000
5
پرس
ضربه ای
100 تن ، توان برق مصرفی 10 کیلو وات


1

3500
6
گیوتین
با عرض
2 متر ، ورق یک الی پنج میلیمتری توان برق مصرفی 5 کیلو وات

2

400
7
چرخ لبه زن
با
ظرفیت 250 کیلو در ساعت ، توان برق مصرفی یک کیلو وات

2

800
8
پرس دستی
با ظرفیت 80 کیلو در ساعت

2

200
9
دستگاه خمکاری
با عرض 2 متر ، توان برق مصرفی چهار کیلو وات

2

2000
10
دریل دستی
نوع بوش 310 وات

2

180
11
دریل ستونی
با قدرت یک و نیم کیلو وات

3


12
درستگاه پالیش
ثابت و متحرک با قدرت یک کیلو وات

1


13
قالب
انواع قالب جهت پرسعلی هیدرولیک ، ضدبه ای ، بریک

2

1500
14
کمپرسور هوا
کمپرسور هوا با ظرفیت 500 لیتر

1

3500
15
پیستوله رنگ
پیستوله
جهت رنگ آمیزی به گنجایش 1 لیتر

1

300
16
نقطه جوش
نقطه جوش به قدرت 150 آمپر

1

1500
17

ترانس جوش
ترانس جوش به قدرت 10 کیلو وات آمپر

1

500

6- مشخصات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل در ارتباط با تولید:
ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل در ارتباط با تولید در جدول شماره 4 آورده شده است که در زیر در مورد آنها توضیح داده خواهد شد.
1-6- لیفتراک:
جهت حمل و نقل اجاق گازها و پالتهای حامل کارتن های محصول و یا تخلیه مواد اولیه نیاز به یک لیفتراک دو تنی می باشد.
2-6- پالت تراک:
جهت حمل و نقل های در سطح کار گاه همچنین پالتهای حامل کارتن محصول از خط تولید به داخل انبار یک پالت تواک یک تنی دستی در نظر گرفته شده است.
3-6- وانت بار :
جهت کارهای تدارکاتی کارخانه یک دستگاه ئانت بار با ظرفیت دو تنی در نظر گرفته شده است.
4-6- تاسیسات برقی:
با توجه به توان مصرفی کار خانه که در جدول شماره 4 آمده است نیاز به 150 کیلو وات ساعت مصرفی خط تولید می باشد و جهت مصرف ساختمان نیازبه 4/22 کیلو وات می باشد.
توان برق مصرفی حهت محوطه سازی به 6/20 کیلو وات می باشد که جمعاَ 193 کیلو وات نیاز می باشد.
5-6- تاسیسات آب:
با توجه به میزان آب مصرفی روزانه بر اساس هر یک از پرسنل 250 لیتر در روز و فضای سبز 50 لیتر و با توجه به اینکه خط تولید نیاز به آب ندارد ، در نتیجه روزانه به 300 لیتر آب برای هر پرسنل نیازمی باشد و در نتیجه روزانه به مقدار 9/12 متر مکعب آب نیاز است و سالانه به 3483 متر مکعب آب نیاز می باشد که بر اساس این منظور یک منبع آب 15 متر مکعبی در نظر می گیریم.
6-6 تاسیسات گرمایش و سرمایش:
تاسیسات گرمایش کارخانه بر اساس سیستم حرارت مرکزی شوفاژ . یک دستگاه مشعل و دیگ با ظرفیت چهار هزار کیلو کالری ملبغ 4000000 ریال بر آورد می گردد . و تاسیسات سرمایشی شامل6 دستگاه کولو
به میزان 900000ربال بر آورد می گردد .
7-6- وسایل آزمایشگاهی:
به منظور انجام آزمایشهای که در قسمت (5-2) در مورد آن توضیح داده شدبه وسایل آزمایشگاهی از قبیل فشار سنج و نشست یاب ، دیز سنج ، کولیس ، نیرو سنج . و سایر تجهیزات دیگر ، که مجموع مبلغ 1300000 ریال برآورد می شود.
8-6- تجهیزات اطفاء حریق:
به منظور پبیشگیری از حریق احتمالی دو عدد کپسول 6 کیلویی پودر گاز و یک عدد کپسول گاز کربنیک در نظر گرفته شده است.
9-6- باکس پالت:
جهت انجام حمل و نقل های عمومی در سطح کارگاه پنج باکس پلات (پالت صندوقی) به ابعاد (60*80*100) سانتیمتر در نظر گرفته شده است.
10-6 سیستم ارتباطی:
یک دستگاه تلفن یک به دو جمعاَ به مبلغ 300000 ریال پیش بینی شده است.
11-6- اثاثیه و لوازم اداری:
این مواد شامل یک دستگاه تایپ و دو دستگاه ماشین حساب ، یک دستگاه رادیو ضبط ، مبلمان ، مبلغ 4500000 ریال بر آورد می گردد.

7- نیروی انسانی مورد نیاز :
نیروی انسانی مورد نیاز قسمتهای مختلف به تفکیک سمت ، تعداد مورد نیاز ، حقوق ماهیانه و حقوق سالیانه بر اساس (14ماه) در جدول زیر آمده است.
1-7- جدول نیروی انسانی : جدول شماره(5)
شرح
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه به ریال
حقوق و مزایای سالیانه (14 ماه) هزار ریال

مدیر
1
2500000
2100

پرسنل تولیدی

مهندس

تکنیسین
2
850000
2380
کارگر
27
600000
32680
پرسنل فنی (تعمیر گاه تاسیسات…)
2
7000000
1960
اداری مالی
5
600000
4200
کارگر ساده و خدمات
6
500000
37550
جمع

43

6/8629
حق بیمه
22%

6/8629
جمع حقوق و مزایای سالیانه

6/46149

8- بر آورد زمین کارخانه:
زمین مورد نیاز کارخانه برای زیر بنای قسمتهای مختلف بر آورد می شود با توجه به اینکه جمع زیر بنای قسمتهای فوق الذکر (به استثنای اتاق سرپرست کار گاه و تعمیر گاه و آزمایشگاه که در زیر سقف سالن تولید واقع هستند ) برابر 1514 متر مربع می باشد که زمین مورد نظر در این پروژه به ابعاد (4050=45*90) که جوابگوی پروژه بوده و با احتساب هر متر مربع 12500 ریال بهای زمین برابر است با:
هزار ریال 10125 = 10125000= 12500*4050 محاسبه می گردد.
و بر اساس استعلام محیط زیست 20% جهت فضای سبز یعنی مقدار 800 متر مربع جهت فضای سبز اختصای می یابد و جهت پارکینگ و خیابان کشی مقدار 1500 متر مربع اختصاص می یابد، مهمترین جهت دیوار کشی زمین اگر ارتفاع دیوار 2 متر در نظر بگیریم 540 متر مربع دیوار کشی داریم.
1-8- جدول هزینه ساختمان سازی و محوطه سازی :
هزینه زمین برابر است با :
ریال 10125000 = 2500*4050

نام ساختمان
زیر بنا متر مربع
هزینه هر متر مربع (ریال)
هزینه کل (هزار ریال)

سالن تولید

انبارها
آزمایشگاه و تجهیزات و

تاسیسات

ساختمانهای اداری

سرویس بهداشتی

نماز خانه و نهار خوری

ساختمان نگهبانی
1000

324
56

70

22

90

20
45000

38000
50000

50
45000

12312
2800

3500
جمع
1582

70212

جدول : بر آورد هزینه های مربوط به محوطه سازی:
نوع فعالیت مربوط به محوطه سازی

مقدار متر مربع

هزینه هر متر مربع (ریال)
هزینه کل (هزار ریال)

خاکبرداری و تسطیح

خیابان کشی و

پارکینگ.فضای سبز
دیوار کشی
1750

1500

800
540

690

2500

500
6000
1206

3750

400
3240

8596

9- هزینه انواع انرژی:
هزینه انواع انرژی مورد نیاز در این کارخانه در جدول شماره (6) بررسی شده که شامل برق مصرفی مورد نیاز برای روشنایی داخل سالن ها، ساختمان ها، محوطه ها، و فضای سبز در نظر گرفته شده است که بر حسب (کیلو وات ساعت) حساب می شود که مقدار مصرف سالیانه و بهای واحد آن در جدول مذکور آمده است .
همچنین مقدار آب مصرفی برای ساختمانهای سبز ، آشامیدن و سرویسهای بهداشتی در جدول شماره (6) آمده است.
همچنین سوخت مورد نیاز برای حمل و نقل و سیستم گرمایش و سرمایش از قبیل گاز وئیل ، گاز بنزین و نفت در جدول شماره (6) آمده است که بر اساس مصرف سالیانه و هزینه مورد نیاز برای تهیه این سوخت ها در جدول مذکور آمده است.
جدول شماره 6
9- جدول هزینه انواع انرژی:
شرح
واحد
مصرف سالیانه
بهای واحد (ریال)
هزینه کل (هزینه ریال)
برق
کیلو وات ساعت
298080
6
4/1788

آب
متر مکعب
4320
15
8/64

گازوئیل
لیتر
5400
10
540

گاز
متر مکعب

بنزین
لیتر
8100
50
405
نفت
لیتر

جمع

2/2798

10ـ بررسیهای مالی:
قبل از محاسبات سرمایه گذاری ثابت طرح هزینه های قبل از بهره برداری را بر آورد می نماییم که در جدول شماره (7) به آن پرداخته ایم از جمله این هزینه می توان به هزینه مطالعات اولیه از نظر زمین مورد نیاز و مکان که در خود کیلومتری شهر قرار بگیرد که از نظر آلودگی هوا هیچ گونه مشکلی را برای مردم منطقه بوجود نیاورد.
همچنین هزینه ای را برای ثبت قرار دادها باید در نظر گرفت و هزینه های تسهیلات که می توان با سرمایه گذاری افرادی خاصی و یا وام گرفتناز بانکها بر طرف کرد.
همچنین هزینه ای را برای آموزش کار گران باید در نظر گرفت که مهارت مورد نیاز برای کار با دستگاه بدست آورند

جدول شماره 7
شرح
هزینه( هزار ریال)

1- هزینه مطالعات اولیه هز ینه تهیه طرح رصد در موافقت اصولی

2- هزینه ثبت قرار داد ها و سایر هزینه های تسهیلات مالی

3- هزینه های مربوط به بهره برداری آزمایشی

4- هزینه آموزش کارگران تولید

5- هزینه های قبل از بهره برداری 5 %
2150

7727

2555

11150

679

14261 هزار ریال

بر آورد دارائی های ثابت و در گردش:
11- بر آورد سرمایه ثابت:
در بر آورد سرمایه ثابت در نظر گرفتن زمین اهمیت دارد که دارای چه مشخصاتی باشد. که در جدول شماره(8) آمده است ، این زمین در بیرون شهر در نظر گرفته شده است که از نظر آلودگی صوتی و دیگر آلودگی ها ممکن است این کارخانه برای اهالی منطقه بوجود آورد خیلی کمتر است.
ساختمان های مورد نیاز که شامل ساختمانهای اداره نگهبانی ، سرویسهای بهداشتی، نماز خانه و… می باشد و همچنین محوطه سازی که شامل : فضای سبز است و همچنین دیوار کشی که با توجه به کل زمین دور تا دور آن کشیده می شود و هزینه مربوط به آن در جدول شماره (8) آمده است.
با توجه به روش تولید ، ماشین آلات و تجهیزاتی مورد نیاز باشدکه مشخصات فنی ، تعداد م قیمت آنها در جدول شماره (8) آمده است که این ماشین آلات عبارتند از:
1- پرس هیدرولیک
2- گیوتین
3- چر خ لبه زن
4- دریل دستی و ستونی
5- پرس دستی
6- دستگاه خمکاری
7- دستگاه پالیش
8- نقطه جوش و ترانس جوش
9- منگنه میخ پرچ
10- کمپرسور هوا و پیستوله رنگ هوا
11- میز خط مونتاژ با تجهیزات
12- اتنواع قالب و در این جا به هزینه کل این امر پرداخته ایم که در جدول شماره(8 ) آمده است.
ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل در ارتباط با تولید و همچنین تاسیسات گرمایشی و سرمایشی در جدول شماره (8) آمده است که عبارتند از:
1- لیفتراک
2- پالت تراک
3- وانت بار
4- تاسیسات برقی
5- تاسیسات آب
6- تاسیسات گرمایشی و تاسیسات سرمایشی
7- وسائل آزمایشگاهی
8- تجهیزات اطفاء حریق
9- باکس پالت
10- سیستم ارتباطی
11- اثاثیه و لوازم اداری که ما بر آورد هزینه ثابت ان را در جدول شماره (8) آورده ایم .
12- اثاثیه و لوازک اداری که شامل یک دستگاه تایپ و دو دستگاه ماشین حساب و یک دستگاه رادیو ضبط و مبلمان می باشد که به طور کامل در جدول شماره (4) به بر اورد سرمابه ثابت آن پرداخته ایم .

جدول شماره8
بر آورد سرمایه ثابت:
شرح
هزینه (هزار ریال)

1- زمین
2- ساختمان و محوطه سازی و دیوار کشی

3- ماشین الات و تجهیزات تولیدی

4- ماشین آلات حمل ونقل در ارتباط با تولید و تاسیسات

5- هزینه نصب راه اندازی ماشین آلات تولیدی و تاسیسات قابل نصب.

6- اثاثیه لوازم اداری
7- هزینه های قبل از بهره برداری

8- سایر هزینه های پیش بینی نشده (105 موارد فوق)
10125
78808

135970

28650

3050

1200
14261

27206

299270 هزار ریال

بر آورد سرمایه در گردش:
با توجه به اینکه در این پروژه اجاق گاز تک شعله تا پنج شعله (نوع چهار شعله و پنج شعله همراه با فر) در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه اجاق گاز تک شعله نسبت به پنج شعله از وزن کمتری بر خوردار است در نتیجه مواد اولیه کمتری مصرف خواهد شد. در این پروژه با تحقیق و بر آورد که به عمل آمده است به طور متوسط 35 کیلوگرم ورق آهنی در نظر گرفته شده است ، وما در جدول شماره (9) به بر آورد سرکایه در گردش پرداخته ایم.
همچنین حقوق و دستمزد کار کنان و انواع انرژی گرمایشی و سرمایشی و تاسیسات برق و آب است که به طور کامل در جدول شماره (5و4) در مورد ان توضیح داده ایم و در این جا یعنی جدول شماره (9) به بر آورد سرمایه در گردش آن می پرداخته ایم .جدول شماره (9)
شرح
هزار ریال
دلار
1- مواد اولیه و قطعات مصرفی(3 ماه داخلی و 6 ماه خارجی)

2- حقوق و دستمزد کلرکنان(3ماه)

3- انواع انرژی مورد نیاز (3ماه)

4- هزینه های فروش

5- سایر هزینه های پیش بینی شده (5%)

66994

11537

699

1864

5105
115170

5758

86199
120928

جمع کل سرمایه در گردش ریالی :
هزار ریال8/158755=86199+6% *120628
بر اورد سرمایه مورد نیاز:
هزار ریال 45802518=8/158755+299270
12-میزان سرمایه گذاری:
ما می توانیم از طریق سرمایه گذاری افراد عادی و همچنین گرفتن وامهای بلند مدت و کوتاه مدت می توانیم این نیاز را بر طرف کنیم و همچنین هزینه تسهیلات دریافتی وامها بر اساس 10% سرمایه ثابت و12% سرمایه در گردش می باشد که ما میزان این سرمایه گذاری را در جدول شماره 10 آورده ایم.
جدول شماره 10
شرح
هزار ریال

1-سرمایه گذار ی کلی (سرمایه ثابت و در گردش)

2- میزان وام بلند مدت 60% سرمایه ثابت

3- میزان وام کوتاه مدت 605 سرمایه درگردش

4- هزینه تسهیلات دریسافتی وام بر اساس 10% سرمایه ثابت 12% سرمایه در گردش.
4580258

179562

95250

14693

محاسبه هزینه استهلاک سرمایه گذاری ثابت:
1-13هزینه استهلاک:
با توجه به گذشت زمان و تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی که ممکن است اتفاق افتد یا منجر به تخریب ساختمان یا از استهلاک آن کم شود بنابراین یک سری هزینه ها را برای باز سازی در صورت نیاز مرمت آن پرداخت که هزینه مربوط به این اکر در جدول شماره(11) ذکر شده است.
به مرور زمان و استفاده های گوناگونی که از ماشین آلات خط تولید می شود از استهلاک ماشین آلات کم می شود و باید هزینه هایی را برای تعمیر قطعات و در صورت نیاز تعویض قطعه مورد نظر در نظر گرفت که ما به طور کامل این هزینه ها را در جدول شماره (11) آورده ایم.
با توجه به گذشت زمان و استفاده های متعددی که از ماشین آلات بخش حمل و نقل که عبارتند از وانت لیفتراک و … می شود از استهلاک انها کم می شود که این استهلاک ها اغلب در صورت ساییده شدن لاستیک . تصادف و… اتفاق می افتد که در صورت نیاز باید هزینه ای را برای تعویض و یا تعمیر آن در نظر گرفت که ما هزینه های مربوط به استهلاک را در جدول شماره (11) آورده ایم.
ممکن است با گذشت زمان از استهلاک تجهیزات و تاسیسات کاسته شود که این استهلاکها اغلب به آن صورت اتفاق می افتد در قسمت لوله کشی آب ممکن است از طریق ترکیدن لوله آب بر اثر پوسیدگی برق به صورت تعویض سیستک روشنایی و یا کابل ها که هزینه ها مربوط به این نوع است استهلاک در جدول شماره(11)آمده است.
با گذشت زمان و استفاده هایی که از اثاثیه لوازم اداره می شود از استهلاک آنها کم می شود باید هزینه هایی را نیز برای این قسمت در نظر گرفت که این استهلاکها اغلب به این صورت می باشد. خرید و یا تعمیر صندلی ها، مبل ها، میزها، تلفن، کامپیوتر، دستگاه تایپ و ما باید هزینه هایی را برای این بخش در نظر بگیریم و این هزینه ها را به طور کامل در جدول شمارا(11) آورده شده اند.

جدول شماره 11 هزینه استهلاک:
شرح
هزار ریال

1- استهلاک ساختمان و محوطه سازی(8%)

2- استهلاک ماشین آلات تولیدی (10%)

3- استهلاک ماشین آلات حمل و نقل (20%)

4- استهلاک ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات عمومی (8%)

5- استهلاک هزینه نصب ماشین آلات تولید و تاسیسات(10%)

6- استهلاک اثاثیه و لوازم اداری(10%)

7- استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری (15%)

8- استهلاک هزینه های پیش بینی نشده (14%)
6305

13597

1500

1692

375

50

2139

3809

29467هزار ریال

4-12 بر آورد کل هزینه های ثابت تولید و متغیر:
1-4-12 محاسبات هزینه های ثابت تولید:
شرح
هزار ریال
1- حقوق و بیمه کار کنان(85%)

2- هزینه تامین انواع انرژی(15%)

3- استهلاکها(100%)

4- کارمزد وام(100%)
39227

419

29467
14693
83806 هزار ریال

2-4-12 محاسبه هزینه های متغیر تولید:
شرح
هزار ریال
دلار
1- مواد اولیه و مواد بسته بندی (100%)

2- حقوق و مزایای کارکنان (15%)

3- انواع انرژی(85%)

4- هزینه های تجهیزات و نگهداری (100%)

5- هزینه های عملیاتی (100%)

6- هزینه های پیش بینی نشده (5%)
267979

6922

2378

7292

2888

15187

302646
230340

11517241857

جمع کل هزینه های ارزشی ثابت و متغیر :
کل هزینه های ارزی= هزینه های متغیر ارزی + هزینه های ثابت ارزی
241857=241857+0
کل هزینه های ریالی= هزینه های متغیر ریالی+ هزینه های ثابت ریالی
هزار ریال386452= 302646+83806
قیمت تمام شده محصول:
دلار 15/20=12000/241857=مقدار تولید سالیانه(دلار)
هزار ریال 2/32= 12000/386452=مقدار تولید سالیانه/ کل هزینه های ریالی
قیمت تمام شده یک اجاق گاز فردار:
هزار ریال 3/44=2/32+ 600%*15/20
13- قیمت فروش:
الف) قیمت عمده انواع اجاق گاز داخلی در بازار 60000 ریال تا 150000ریال بر حسب کیفیت آن متفاوت می باشد ، قیمت انواع وارداتی نیز از 180000 ریال تا 40000 ریال بر حسب کشور سازنده متفاوت می باشد.
قیمت سقف مشابه خارجی: قیمت وارداتی محصول بر حسب اینکه ساخت چه کشوری و شرکتی باشد تا حدودی از یکدیگر متفاوت است و بطور متوسط حدود 200 دلار می باشد.
قیمت فروش محصول تولید: با توجه به قیمت تمام شده محصول 44300 ریال قیمت عمده فروش بازار و سود قالب انتظار ، قیمت فروش محصول در محل کارخانه بر حسب 25 % سود برابر
55500=25/1*444000 ریال تعین می گردد.
مقایسه قیمت فروش محصول و قیمت عمده فروشی بازار . اختلاف قابل توجه قیمت عمده فروشی بازار با نازلترین نوع اجاق گاز 60000 ریال با قیمت فروش محصول توسط کارخانه 55500ریال موید این مطب است که محصول از بازار خوبی برخوردار خواهد بود.
نقطه سر بسر:
جهت محاسبه نقطه سر بسر طرح از فرمول N=C/P-V که در آن Cکل هزینه های ثابت سالیانه و P قیمت فروش واحد محصول ، V هزینه های متغیر واحد محصول و N میزان تولید در نقطه سر بسر می باشد استفاده می نماییم ، با توجه به ارقام فوق داریم:
37311=12000/(30264600+600*241857)= V
عدد4608=55500-37311/83806000=N
4/38% = 12000/4608= درصد ظرفیت
همانگونه که ملاحظه می شود نقطه سر بسر طرح در 4/38 درصد ظرفیت اتفاق می افتد که موید اقتصادی بودن طرح در ظرفیت انتخاب شده می باشد.

3/29%=100*458025/134400=100* سرمایه گذاری کل/سود سالیانه= نرخ بر گشت سرمایه
3 سال و 5 ماه = سالهای برگشت سرمایه
53%= 229270/158755100*سرمایه ثابت / سرمایه گذاری ثابت= نسبت سرمایه در گردش به سرمایه ثابت
هزار ریال 6650=45/299270=تعداد کارکنان/ سرمایه گذاری ثابت= نسبت سرکایه گذاری ثابت سرانه
15%=100* 458025/65 120928 = سرمایه گذاری کل /سرمایه گذاری ارزی= نسبت سرمایه گذاری ارزی
هزار ریال 14800= 45/666000= تعداد کارکنان/ فروش کل= فروش سرانه
20% = 666000/134400=100* قیمت قروش کل / سود و زیان ویژه= نسبت سود و زیان ویژه به فروش

فهرست مطالب
خلاصه طرح : 1
1ـ عنوان محصول : 1
تولید خوراکپز ارتقاء یافته : 1
2ـ کالاهای رقیب یا جانشین : 1
3ـ روشهای مختلف انجام فرایند : 1
1ـ3ـ طراحی به روش تمام اتوماتیک : 1
2ـ3ـ طراحی به روش نیمه اتوماتیک : 1
4ـ مواد اولیه : 2
5ـ برآورد زمین کارخانه : 2
5ـ قیمت فروش : 2
شناسائی محصول : 3
1ـ1ـ تعریف محصول : 3
2ـ1ـ موارد مصرف : 3
3ـ1ـ کالاهای رقیب یا جانشبن : 4
4ـ1ـ بازار محصول و قیمت فروش : 4
5ـ1ـ مطالعه بازار محصول : 4
6ـ1ـ قیمت فروش : 5
2ـ بررسی فنی : 5
1ـ2ـ بررسی ها و برآورد فنی : 5
2ـ2ـ روشهای مختلف انجام فرایند : 5
1ـ2ـ2ـ طراحی به روش تمام اتوماتیک 5
3ـ2ـ طراحی به روش نیمه اتوماتیک : 6
4ـ2ـ انتخاب مناسب ترین فرایند تولید : 6
5ـ 2ـ تشریح فرآیند منتخب : 6
3ـ تعیین ظرفیت و برنامه تولید : 8
1ـ3ـ ظرفیت واحد : 8
4ـ مواد اولیه : 9
شیر گودان گاز 16
باقدرت 90 ولت 16
سازندگی داخلی 16
5- مشخصات ماشین آلات و تجهیزات خط تولید 16
1-5- پرس هیدرولیک : 16
2-5 گیوتین : 17
3-5- چرخ لبرزن: 17
4-5- پرس دستی: 18
5-5- دریل دستی و ستونی : 18
6-5- دستگاه خمکاری: 18
7-5- دستگاه پالیش : 18
8-5- نقطه جوش و ترانس جوش: 18
9-5- منگنه میخ پرچ: 19
10-5- کمپر سور هوا و پیستوله رنگ هوا: 19
11-5- میز خط مونتاژ با تجهیزات: 19
12-5- انواع قالب: 19
ردیف 20
تعداد 20
6- مشخصات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل در ارتباط با تولید: 22
1-6- لیفتراک: 22
2-6- پالت تراک: 22
3-6- وانت بار : 22
4-6- تاسیسات برقی: 23
5-6- تاسیسات آب: 23
6-6 تاسیسات گرمایش و سرمایش: 23
7-6- وسایل آزمایشگاهی: 23
8-6- تجهیزات اطفاء حریق: 23
9-6- باکس پالت: 23
10-6 سیستم ارتباطی: 24
11-6- اثاثیه و لوازم اداری: 24
7- نیروی انسانی مورد نیاز : 24
8- بر آورد زمین کارخانه: 25
1-8- جدول هزینه ساختمان سازی و محوطه سازی : 26
9- هزینه انواع انرژی: 27
9- جدول هزینه انواع انرژی: 28
10ـ بررسیهای مالی: 28
بر آورد دارائی های ثابت و در گردش: 30
11- بر آورد سرمایه ثابت: 30
بر آورد سرمایه در گردش: 32
12-میزان سرمایه گذاری: 35
محاسبه هزینه استهلاک سرمایه گذاری ثابت: 36
1-13هزینه استهلاک: 36
1-4-12 محاسبات هزینه های ثابت تولید: 38
2-4-12 محاسبه هزینه های متغیر تولید: 39
جمع کل هزینه های ارزشی ثابت و متغیر : 40

42


تعداد صفحات : 44 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود