تارا فایل

پرسشنامه روزنبرگ


معرفی آزمون
روزنبرگ (1965)، نخستین مطالعات علمی را در زمینه عزت نفس انجام داد. وی تاثیر متغیرهای اجتماعی، نژاد، مذهب، ترتیب تولد و ارتباط بین والدین را بر عزت نفس گروه زیادی از نوجوانان مورد بررسی قرار داد و با انجام این کار موجب رواج یافتن مقیاس های اندازه گیری عزت نفس شد. مقیاس عزت نفس روزنبرگ برای اندازه گیری عزت نفس تهیه شده که یکی از پر استفاده ترین ابزار ها در این زمینه بوده و دارای اعتبار و روایی بالایی است و شامل 10 عبارت است که 5 عبارت آن به شکل مثبت (گویه های شماره 1 تا 5) و 5 عبارت دیگر به صورت منفی (گویه های شماره 6 تا 10) ارائه شده است.
روش نمره گذاری و تفسیر
شیوه نمره گذاری این مقیاس به این ترتیب است: سوالات 1 الی 5، کاملاً مخالفم = صفر، مخالفم= 1، موافقم=2 و کاملاً موافقم دارای نمره 3 می باشد. همچنین در سوالات 6 الی 10، کاملاً موافقم = صفر، موافقم= یک، مخالفم=2 و کاملاً مخالفم دارای نمره 3 می باشد.
پایایی و روایی
روزنبرگ (1965)، رابطه بین عزت نفس فردی و جمعی را در یک نمونه 82 نفری از دانش آموزان با 01p>./ ، 34r=./ به دست آورد. ضریب آلفای کرونباخ در مطالعه ای که بر روی دانشجویان دختر انجام گرفته بود، 93/0 بدست آمد و در بررسی پایایی بازآزمایی آزمون1 85r=./ بود (روزنبرگ، 1965؛ شاینا، آنیتا و برونو2، 2004؛ اومن3، 2007). رجبی و بهلول (1386)، در یک بررسی مقطعی 129 دانشجو که به روش تصادفی ساده از بین کلیه دانشجویان سال اول ساکن در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه شهید چمران برگزیده شدند با استفاده از مقیاس عزت نفس روزنبرگ، مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج ضرایب همسانی درونی ماده در کل نمونه دانشجویی 84/.، در دانشجویان پسر 87/. و در دانشجویان دختر80/. به دست آورد. ضرایب همبستگی بین هر یک از ماده های مقیاس با نمره کل ماده ها از 56/. تا 72/. متغیر و همگی در سطح 001/.>p، معنادار بود. تحلیل عاملی با استفاده از عامل یابی محور اصلی (چرخش پروماکس) در مقیاس فوق دو عامل (صلاحیت و شایستگی شخصی و رضامندی از خود) که 83/53/. واریانس مقیاس را تبیین نمود، به دست داد. با توجه به پایایی و روایی مقیاس فوق، می توان از آن برای فعالیت های بالینی و پژوهشی استفاده کرد.

ب) پرسشنامه عزت نفس:
کاملاً مخالفم
مخالفم
موافقم
کاملاً موافقم
عبارات
ردیف

احساس می کنم شخص با ارزشی هستم، حداقل مساوی با دیگران.
1

احساس می کنم که ویژگی های خوب زیادی دارم.
2

می توانم به خوبی اکثر مردم، کارها را انجام دهم.
3

نسبت به خودم نگرش مثبت دارم.
4

به طور کلی، از خودم راضی هستم.
5

احساس می کنم چیز زیادی ندارم که به آنها افتخار کنم.
6

با در نظر گرفتن همه جوانب، فکر می کنم شکست خورده ام.
7

ای کاش می توانستم احترام بیشتری برای خودم قائل شوم.
8

گاهی احساس می کنم بی فایده هستم.
9

گاهی فکر می کنم که اصلاً نمی توانم کاری انجام دهم.
10

1 . test-retest
2 . Shayna, Anita & Bruno
3 . Aumen
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود