تارا فایل

پرستار


مقدمه
پرستاران، خادمان بی منت و فرشتگان سپیدپوش جامعه هستند که لباس خدایی بر تن دارند، آنان حمایت و پشتیبانی جامعه را می جویند و خواهان ارج نهادن جامعه به جایگاه واقعی خویشند، همچنان که مقام معظم رهبری می فرماید: "طرف حساب پرستار فقط خداست."همزمان با روز ولادت شیر زن واقعه کربلا که توانست با پیام رسانی، شایستگی زنان را در تاریخ به منصه ظهور رسانده و ضامن بقای اسلام باشد و از بازماندگان حادثه تلخ عاشورا مراقبت و پرستاری کند، روز پرستار نامیده شده است. در کشور ما نیز پرستاران، در طول هشت سال دفاع مقدس، و در زمان های بحرانی به رغم کمبودها و مشکلات، خالصانه و بی ریا در جهت بهبود وضعیت بیماران تلاش کردند و غالبا به جای این که در آغوش گرم خانواده به سر ببرند، بر بالین مجروحان جنگی، مصدومان و بیماران حاضر شده و از آنان مراقبت کردند.واژه پرستار به معنای پرستنده؛ غمخوار و حافظ می باشد. و در فرهنگ لاتین پرستار از لغت Nutricious گرفته شده است که به معنای پروردن؛ تغذیه کردن و پرورش دادن است. با توجه به این معنا هرگونه مراقبت و مواظبتی که فرد از فرد دیگری اعم از بیمار یا سالم به عمل آورد پرستاری نامیده می شود.آنگاه که رنج و درد بر کالبد انسان حمله ور گشت و سلامت وی را پایان داد، پرستاری به وجود آمد؛ یعنی از زمان پیدایش بشر، این حرفه مقدس بر عرصه گیتی نمایان شده است. در مسیر تاریخ، پرستاری همپای پزشکی در خدمت انسان ها بوده است و به تدریج، این دو در قالب علم پیشرفت نموده اند و در زمان های بحرانی، مانند حوادث طبیعی و جنگ ها، خدمات شایان توجهی انجام داده اند.
واژه پرستار به معنای پرستنده؛ غمخوار و حافظ می باشد. و در فرهنگ لاتین پرستار از لغت Nutricious گرفته شده است که به معنای پروردن؛ تغذیه کردن و پرورش دادن است. با توجه به این معنا هرگونه مراقبت و مواظبتی که فرد از فرد دیگری اعم از بیمار یا سالم به عمل آورد پرستاری نامیده می شود. مجمع پرستاران کانادا (C.N.A )پرستاری را اینگونه تعریف می کند:

حرفه پرستاری در پاسخ به نیاز جامعه به وجود آمده است و در رابطه با سلامت انسان در طول زندگی ایده آل هایی را مد نظر دارد. پرستاران در جهت پیشبرد؛ حفظ و بازگرداندن سلامت و پیشگیری از بروز بیماری؛ تسکین دردها تلاش می کنند.پرستاری حرفه ای پویا و حمایت گر است که از قوانین اخلاقی خاصی پیروی می کند و ریشه آن مراقبت از بیمار یعنی مفهومی که در چهار زمینه فعالیت آن(کار عملی؛ آموزش؛ مدیریت و تحقیق) نهفته می باشد.در فرهنگ اسلامی و تعابیر قرآنی، آن هنگام که پرستار برای یاری انسان نیازمندی تلاش می کند و نیازهایش را برمی آورد، مثل آن است که او را از مرگ رهایی بخشیده و بدین کار، موجبات خرسندی خداوند را فراهم کرده است؛ زیرا پرستاری که با تلاش خویش جان مجروح یا بیمار ناتوانی را نجات می دهد و برای بهبودی وی فعالیت می کند، به یقین او را زنده کرده است.در اواسط قرن نوزدهم (1858 میلادی) پرستاری به نام "فلورانس نایتینگل" در دنیای پرستاری قد علم کرد و شیوه پرستاری نوین را ابداء و پایه گذاری کرد. و انقلابی عظیم در تربیت و آموزش پرستاران ایجاد کرد. او هدف از انجام خدمات پرستار را قرار دادن بیمار در بهترین شرایط ممکن به نحوی که طبیعت بتواند اثرات خود را اعمال نماید تعریف نمود. وی در سال 1860 اولین مدرسه پرستار نایتینگل را در بیمارستان سنت توماس تاسیس نمود.رهبران پرستاری این حرفه را به عنوان یک علم و هنر تلقی کردند. با این وجود؛ تعریف حرفه پرستاری به مرور زمان تغییر کرده است. انجمن پرستاران آمریکا ( A.N.A. ) در بیانیه ای در سال 1995 پرستاری را تشخیص و درمان پاسخ های انسان به سلامتی و بیماری تعریف نمودند.

پرستاری در فرهنگ اسلامی
در فرهنگ اسلامی و تعابیر قرآنی، آن هنگام که پرستار برای یاری انسان نیازمندی تلاش می کند و نیازهایش را برمی آورد، مثل آن است که او را از مرگ رهایی بخشیده و بدین کار، موجبات خرسندی خداوند را فراهم کرده است؛ زیرا پرستاری که با تلاش خویش جان مجروح یا بیمار ناتوانی را نجات می دهد و برای بهبودی وی فعالیت می کند، به یقین او را زنده کرده است و هر که فردی را زنده کند و به جامعه پر تلاش انسان ها باز گرداند، مثل آن است که خدمتی شایان به همه مردمان کرده است. قرآن کریم در آیه 32 سوره مائده در این باره می فرماید: "و هر کس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است.
باید تاریخ پرستاری در اسلام را از پرستاری حضرت فاطمه علیهاالسلام دانست. حضرت زهرا علیهاالسلام در جنگ احد از پدر بزرگوارش پرستاری نمود و با چهارده تن از زنان مسلمان از زخمی ها پرستاری کردند.پیامبر گرامی نیز در این زمینه می فرماید: هر کس برای برآوردن نیاز بیماری بکوشد چه آن را برآورده سازد و چه نسازد، از گناهانش پاک می شود مانند روزی که از مادر زاده شده است.پرستاری از مجروحان و کمک به ناتوانان، در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد که حاکی از اهمیت آن در زندگی اجتماعی است. سیره رهبران الهی نیز همواره بر این بوده که در میدان انجام کارهای پسندیده، گوی سبقت را از همه انسان ها بربایند و انسان کامل عصر خویش و الگو برای آیندگان باشند تا بدین ترتیب، بزرگ ترین مشوق انسان ها در عمل به نیکی ها گردند. یکی از کارهای نیک ،" پرستاری" از بیماران است و رهبران الهی نیز بدان همت می گماردند.

پرستاری در اسلام
آغاز پرستاری در اسلام با شروع جنگ های مسلمین و جهاد بوده است. در این جنگ ها؛ هم بانوان خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله و هم سائر زنان مسلمان در خدمت پرستاری سهیم بودند. و باید تاریخ پرستاری در اسلام را از پرستاری حضرت فاطمه علیهاالسلام دانست. حضرت زهرا علیهاالسلام در جنگ احد از پدر بزرگوارش پرستاری نمود و با چهارده تن از زنان مسلمان از زخمی ها پرستاری کردند.دیگر پرستاران صدر اسلام عبارتند از: ام عماره(انیسه)؛ میمونه؛ رفیده؛ ام سلمه؛ ام عطیه و حضرت زینب کبرا علیهااسلام که از پنج امام در زمان های مختلف پرستاری نمود.زینب نقش نگهدارى از قیام خون بار حسینى را بر عهده داشت که ‏قطعا اگر او این بار را بر دوش نمى‏گرفت، خون سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین صلوات الله علیه پایمال مى‏شد و بسیار دشوار بود که نهضت ابى عبدالله علیه السلام به مردم‏ اعلام و ابلاغ گردد و شاید بدون اسارت خاندان رسول الله و پیش‏تازى عقیله بنىهاشم علیهاالسلام در رسوا نمودن هیئت‏ حاکم، و تبلیغ او از انگیزه قیام برادرش، یزیدیان به هدف پلید خود نائل مى‏آمدند و نام رسول الله صلى الله علیه و آله را نه تنها از مناره‏هاى مساجد بلکه از تاریخ، پاک و محو مى‏کردند و این از نیّات ‏شوم آنان بود.
پرستاری حضرت یوسف (ع)
زمانی که حضرت یوسف (ع) در زندان مصر بود، به زندانیان خدمت می کرد. خدمات او به زندانیان به گونه ای بود که توجه آنان را به سوی خود جلب کرد، به طوری که آن حضرت را از نیکوکاران می دانستند. در این مورد در تفسیر بخشی از آیه 36 سوره یوسف؛ "ما تو را از نیکوکاران قرار دادیم"؛ به نظر عده ای از مفسرین، حضرت یوسف (ع) در زندان از بیماران زندانی، پرستاری و نیازهای آنان را برآورده می کرد. به این دلیل او را از نیکوکاران می دانستند.

نُسَیبه، پرستار با ارزش
تاکید اسلام بر بزرگداشت کار پرستاری و سفارش به انجام آن، باعث شده بود که بسیاری از اصحاب رسول خدا اعم از زن و مرد، به این کار اهتمام ورزند."نسیبه" یکی از زنان صدر اسلام است که با پیامبر صلی الله علیه و آله بیعت نمود. وی بیشتر روزها روزه دار بود و از عبادت خداوند غفلت نمی ورزید. این زن شجاع و با شهامت، در جنگ های احد، حنین، حدیبه و یمامه شرکت داشت و همواره مَشکی بر دوش می کشید و خورجینی نیز در برداشت و هر جا تشنه ای می یافت و یا ناله مجروحی را می شنید، بی درنگ بر بالینش حاضر می شد. وظیفه او، رساندن آب به سربازان و نیز مداوای زخمیان بود.

حضرت زینب، پرستار نهضت حسینى
حضرت زینب علیهااسلام در سال پنجم هجری از مادری چون فاطمه زهرا علیهااسلام متولد شد و در دامان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و حضرت علی علیه السلام پرورش یافت. یکی از سیره های عملی زندگی این بانوی الهی، پرستاری و دستگیری از حال بیماران و درماندگان بود. اتفاقات سختی که در طول حیات سراسر مرارت بار ایشان رخ داد؛ همچون بیماری مادر بزرگوارشان، ضربت خوردن پدر، مسمومیت برادر و بالاخره حادثه بزرگ کربلا، زینب را به عنوان الگوی پرستاران معرفی کرد.

مادرم، ای که هر روز و شب با اخلاق نیکویت، با دست مهربانت و با چشم دل سوزت به پرستاری از من همت می گماری و در ایام بیماری، بی درنگ و سرگردان به دنبال التیامم می گردی و آسایش من را به همه دنیا ترجیح می دهی، این روز را به تو نیز تبریک می گویم، ای پرستار بی توقع زندگی من.پرستار بزرگ صحرای کربلا، در آن روز سخت، وظایف سنگینی به عهده داشت: تقویت روحیه مجروحان و خانواده شهدا، رسیدگی به بازماندگان و کمک به اطفال. هم چنین ایشان به مراقبت از حضرت سجاد علیه السلام نیز که در بیماری شدید به سر می برد، مشغول بود.حیف است زینب سلام الله علیها را تنها پرستار بیمار بخوانند زیرا پرستارى از بیمار یکى از کوچک‏ترین مسوولیت ‏هاى حضرت زینب سلام الله علیها بود، و هر چند پرستارى وظیفه سنگین و ارزشمندى است و پرستار متعهد باید با صبر و حوصله، تحمل هر نوع ناملایمات براى انجام خدمتش ‏بنماید و چنین کارى از عهده هر کس بر نمى‏آید ولى با این حال ‏مقام زینب کبرى سلام الله علیها، آن ‏قدر والا و عظیم است که او را پرستار انقلاب حسینى باید بنامیم، زیرا این پرستارى به مراتب مهم‏تر و سرنوشت‏ سازتر از پرستارى بیمار بود. زینب نقش نگهدارى از قیام خون بار حسینى را بر عهده داشت که ‏قطعا اگر او این بار را بر دوش نمى‏گرفت، خون سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین صلوات الله علیه پایمال مى‏شد و بسیار دشوار بود که نهضت ابى عبدالله علیه السلام به مردم‏ اعلام و ابلاغ گردد و شاید بدون اسارت خاندان رسول الله و پیش‏تازى عقیله بنىهاشم علیهاالسلام در رسوا نمودن هیئت‏ حاکم، و تبلیغ او از انگیزه قیام برادرش، یزیدیان به هدف پلید خود نائل مى‏آمدند و نام رسول الله صلى الله علیه و آله را نه تنها از مناره‏هاى مساجد بلکه از تاریخ، پاک و محو مى‏کردند و این از نیّات ‏شوم آنان بود.عقیله بنىهاشم علیهاالسلام در پس آن مصیبت ‏بزرگ؛ آن چنان ‏بار سنگین پرچم ولایت را بر دوش گرفت و در برابر کفر ایستاد و سخنرانى کرد و حرکت را در مردگان آغاز نمود که از آن جا حرکت توابین و دیگر حرکت‏هاى اسلامى آغاز شد و تا امروز و فردا و فرداها، آثار این ‏حرکت عظیم زینبى، هویدا است و به برکت این بانوى بزرگوار و قیام مبارکش، هم‏ چنان بیرق‏هاى خونین عاشورا به نشانه روز انتقام مظلوم از ظالم، در سراسر جهان افراشته مى‏شود. زیرا زینب کبرى سلام الله علیها بود که پیام ‏خونین حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را به تمام نسل‏ها و عصرها رساند.

پرستاری در ایران
در سال 1294 شمسی نخستین آموزشگاه پرستاری در ایران گشایش یافت که دوره آموزشی سه ساله جهت علاقه مندان این رشته برگزار می کرد. در سال 1314 در شهرهای تبریز؛ مشهد و شیراز آموزشگاه های پرستاری تاسیس شد. در سال 1320 آموزشگاه پرستاری دانشگاه تهران افتتاح شد. و در سال 1335 وزارت بهداری برای تدوین برنامه های آموزشی پرستاری از کارشناسان بین المللی پرستاری استفاده نمود و اولین کنفرانس بزرگ پرستاری را در تهران برگزار کرد.از آنجایی که نیروی انسانی تعلیم یافته پرستاری جوابگوی نیاز جامعه نبود در سال 1338 به منظور جبران این کمبود اولین آموزشگاه بهیاری تاسیس شد.لازم به ذکر است هم اکنون تعلیم پرستاران با مهارت های روز پرستاری جهان تا مقطع دکترای پرستار در ایران انجام می گیرد. و همه ساله خیل مشتاقان به این سفید جامگان می پیوندند.

پرستار مهربان
در خاتمه شایسته است از پرستاران فداکار و بی توقعی یاد کنیم که همواره از مهربانی و دلسوزیشان بهره مند بوده ایم؛ به مادرانی که همواره در زندگی به شیر زنانی همچون زینب علیهاالسلام تاسی نموده اند تا در رویارویی با مصائب و دشواری های زندگی مرهمی بر دل های مجروحمان گذارند.مادرم، ای که هر روز و شب با اخلاق نیکویت، با دست مهربانت و با چشم دل سوزت به پرستاری از من همت می گماری و در ایام بیماری، بی درنگ و سرگردان به دنبال التیامم می گردی و آسایش من را به همه دنیا ترجیح می دهی، این روز را به تو نیز تبریک می گویم، ای پرستار بی توقع زندگی من.

پرستاری
رشته ای است که در کشور ما ناشناخته مانده است و بیشتر افراد با شنیدن نام پرستار تنها تزریقات و کمک های اولیه در ذهنشان نقش می بندد.برخلاف این تصور ناقص، پرستار یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است و نقش ارزنده ای در پذیرش، آماده سازی، مراقبت و حمایت های روحی، جسمی و اجتماعی بیمار دارد.تلاش پرستار برای پذیرش واقعیت ها و تطبیق با تغییرات بالقوه و پذیرش زندگی جدید و یا تحمل طول دوره درمان وظیفه سنگین و ارزنده پرستار است. پرستاری علم است چون نیازمند فراگیری علوم مرتبط با این رشته است و هنر است چون توانایی ارتباط خوب و سنجیده با بیمار و اطرافیانش را می طلبد.
این رشته در مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری با گرایش های مختلف در کشور دائر است.اخیرا مرکزی به نام نظام پرستاری مانند سازمان نظام پزشکی تاسیس شده است. در خصوص این رشته صبر و حوصله و مطالعه دقیق در ابعاد این شغل سنگین را توصیه می کنیم.
طول دوره تحصیل (برای مقطع کارشناسی) حدود 4 سال است.

درسهای رشته

ردیف نام درس ردیف نام درس
1 آمار حیاتی مقدماتی (نظری، عملی) 2 اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماریها (نظری)
3 اصول مدیریت خدمات پرستاری (نظری) 4 اصول و روش آموزش به بیمار (نظری)
5 اصول و فنون و کاربرد احکام اسلامی در پرستاری 6 انگل شناسی (نظری، عملی)
7 ایمونولوژی 8 بررسی وضعیت سلامت (نظری)
9 بهداشت روانی، بیماریها و پرستاری های مربوط 2 10 بیماریهای داخلی و جراحی
11 بیوشیمی 12 پرستاری بهداشت جامعه 1و 2 و 3 (نظری)
13 پرستاری در فوریت ها 14 تاریخ و تحولات و اخلاق پرستاری (نظری)
15 تشریح (نظری، عملی) 16 تغذیه و تغذیه درمانی (نظری)
17 داروشناسی 18 روانشناسی اجتماعی
19 زبان تخصصی 20 فیزیولوژی
21 میکروب شناسی 22 کارآموزی
23 کارآموزی در عرصه 24 کودکان و پرستاری مربوط 1 (کودک سالم) (نظری)
25 کودکان و پرستاری مربوط 2 (کودک بیمار) (نظری)

صنعت و بازارکار
به طور کلی فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی به عنوان پرستار در کلیه بخشهای بیمارستانها و درمانگاهها (به طور مثال در بخش تنظیم خانواده و بهداشت مادر و کودک) و مربی دروس علمی پرستاران، مربی بهداشت مدارس و تدریس کودک یاری و زیست شناسی در مدارس انجام وظیفه می کنند. فارغ التحصیلان مقطع کارشناس ارشد می توانند به عنوان مدرس نظری در دانشکده ها و مربی آموزشی در بیمارستانها مشغول بکار شوند. لازم به ذکر است در صورتی که فارغ التحصیلان گرایش های مختلف مایل به کار

درآن قسمت بنا
برگزاری همایش کشوری " ایده های نو در پرستاری و مامایی : چشم انداز هزاره سوم در تیرماه1378
همایش کشوری " ایده های نو در پرستاری و مامایی : چشم انداز هزاره سوم New ideas in nursing & midwifery : vision of 3rd millennium " در روزهای دوشنبه لغایت چهارشنبه مورخ 26-24 تیرماه 1387 با محوریت کلی مباحث ذیل توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج با همکاری انجمن علمی پرستاری ایران برگزار خواهد شد:
1- نظریه پردازی در پرستاری و مامایی
2- مدلهای مراقبتی در پرستاری و مامایی
3- رویکردهای نوین آموزشی در پرستاری و مامایی
4- رویکردهای نوین تحقیقاتی در پرستاری و مامایی
5- رویکردهای نوین مدیریتی در پرستاری و مامایی
6- پرستاری و مامایی مبتنی بر شواهد (evidence-based)
7- جامعه محوری در پرستاری و مامایی
8- نقش مذهب، اخلاق و قانون در پرستاری و مامایی
9- توریسم پزشکی و پرستاری و مامایی
10-کاربرد طب مکمل در پرستاری و مامایی
11-کاربرد کامپیوتر در پرستاری و مامایی(E-health)
12-کاربرد نانو تکنولوژی در پرستاری و مامایی
13-کاربرد مهندسی پزشکی در پرستاری و مامایی
14-جایگاه و مسئولیتهای نوین حرفه ای پرستاری و مامایی
15-سایر رویکردهای نوین و پیشرفتها در پرستاری و مامایی

مراتب جهت استحضار، ایفاد ، خواهشمند است در صورت تمایل به مشارکت علمی در این همایش و ارائه مقاله ، خلاصه مقالات خود را حداکثر در 300 کلمه و در قالب 5 قسمت مقدمه و هدف ، مواد و روشها ، یافته ها ، بحث و نتیجه گیری ، کلمات کلیدی با قلم نازنین فونت 14 در محیط Word 2007 تایپ و به همراه مشخصات کامل خود مشتمل بر نام ونام خانوادگی ، درجه تحصیلی ، مرتبه دانشگاهی ، محل خدمت و شماره تلفن تماس به آدرس پست الکترونیک همایش ynmc87@yahoo.com ارسال فرمائید . شایان ذکر است که آخرین مهلت پذیرش خلاصه مقالات ، پانزدهم اردیبهشت ماه 1387 می باشد. همچنین اطلاع رسانی بهینه در این زمینه به سایر همکاران موجب کمال امتنان خواهد بود.

اولین کنگره ملی تحقیقات کیفی در علوم سلامتی برگزار شد
اولین کنگره ملی تحقیقات کیفی در علوم سلامتی در تاریخ 11 و 12 اسفند ماه 86 توسط انجمن علمی پرستاری ایران با همکاری و حمایت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در آمفی تئاتر آن دانشگاه برگزار گردید. کنگره پس از تلاوت آیاتی از کلام ا… مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران توسط خانم دکتر مداح مسئول محترم برد پرستاری و مشاور ریاست محترم دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افتتاح گردید. سپس دبیر علمی همایش، رئیس انجمن علمی پرستاری ایران و معاون پژوهشی دانشگاه جناب اقای دکتر مسعود فلاحی خشکناب در افتتاحیه کنگره ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان طی سخنانی به تشریح فعالیتهای انجام شده برای برگزاری کنگره پرداختند و در نهایت از همکاری ریاست محترم دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روابط عمومی و سایر همکاران اجرایی تشکر و قدردانی نمودند. در این کنگره که با حضور صاحبنطران و اساتید و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار گردید 30 مقاله بصورت سخنرانی و 43 مقاله بصورت پوستر ارائه گردید همچنین 2 سخنرانی ویژه، دو پانل تخصصی ، 4 گارگاه آموزشی و نمایشگاه کتب فارسی و انگلیسی در زمینه تحقیقات کیفی در کنار کنگره برگزار گردید.

شند، می توانند در ب گفت و گو با فارس مطرح شد

انتظار پرستاران برای تعرفه گذاری خدمات پرستاری تا 22 اردیبهشت
خبرگزاری فارس: رئیس دفتر پرستاری وزارت بهداشت گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای 400 نوع خدمت آماده شده است اما وزیر بهداشت تصویب نهایی این تعرفه ها را به کامل شدن شرح وظایف پرستاری در سازمان نظام پرستاری مشروط کرده است که امیدواریم تا 22 اردیبهشت روز پرستار تصویب شود.
اعظم گیوری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری منوط به تدوین شرح وظایف عمومی و تخصصی پرستاران است، ما در وزارت بهداشت وظایف عمومی و تخصصی پرستاران را بر اساس بخش های عمومی و تخصصی بیمارستانی آماده کردیم اما نظر سازمان نظام پرستاری این است که باید وظایف پرستاری بر اساس نوع خدمات پرستاران و با جزئیات بیشتر تعریف شود.
وی گفت: آنچه به وزارت بهداشت به عنوان وظیفه حاکمیتی مربوط بود در شرح وظایفی که آماده شده است به صورت کلی مشخص شده است و به نظر می رسد، شرح جزئیات خدمات پرستاران مثلاً ذکر شرح خدمات پرستاری در قطار یا یک باشگاه ورزشی یا نحوه تزریقات یا سونداژ فقط مدت زمان تدوین شرح وظایف خدمات پرستاری را طولانی می کند و ضرورت ندارد. وی افزود: البته قانون سازمان نظام پرستاری مشارکت این سازمان در تدوین شرح وظایف پرستاران و تعرفه گذاری خدمات آنان را به این سازمان داده است، به همین علت وزیر بهداشت قبل از ابلاغ شرح وظایف پرستاری در کشور، آن را برای سازمان نظام پرستاری فرستاده است تا تکمیل شود و اکنون ما منتظر کامل شدن شرح وظایف پرستاری در این سازمان هستیم تا بر اساس آن تعرفه گذاری خدمات پرستاری انجام شود.
گیوری ادامه داد: پیش نویس تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای 400 خدمت مختلف آماده شده است که پس از کامل شدن و تصویب نهایی در وزارت بهداشت باید همکاری سازمان های بیمه گر برای پرداخت سهمی از این هزینه ها نیز انجام شود تا سهم مردم از هزینه های سلامت افزایش نیابد.
وی گفت: امیدواریم سازمان نظام پرستاری طی روزهای آینده متن کامل شرح وظایف پرستاری را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد و حداکثر بتوانیم تا روز پرستار (22 اردیبهشت) تعرفه های خدمات پرستاری را مصوب و اجرایی کنیم.

8


تعداد صفحات : حجم فایل:61 کیلوبایت | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود