تارا فایل

پاورپوینت کامل بیوگرفی و تحلیل آثار فرهاد احمدی


تحلیل و بررسی آثار فرهاد احمدی

نگاه مفهومی به فضا، متن گرایی و گرایش به مفاهیم بنیادین معماری پایدار جزو دغدغه های طرح های معماری فرهاد احمدی است. او به سال 1329 خورشیدی در شهر آبادان به دنیا آمد. به سال 1356 خورشیدی در دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته ی معماری فارغ التحصیل شد، و به سال 1360 خورشیدی به عضویت هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درآمد. احمدی فعالیت حرفه ای خود را از دهه ی 60 خورشدی با ساخت مجموعه های مسکونی و خدماتی در مناطق محروم استان خراسان و در بازسازی مناطق جنگی شروع کرد. او بین سال های 1360 و 1362 خورشیدی عضو گروه برنامه ریزی معماری در ستاد انقلاب فرهنگی، بین سال های 1368 و 1372 خورشیدی مشاور شهرداری و شرکت فرهنگ و توسعه در طرح مراکز فرهنگی و بین سال های 1379 و 1382 خورشیدی عضو شورای هدایت فنی وزارت امور خارجه بود. از مهم ترین پروژه ها و طرح های اجرا شده ی او می توان به مواردی از این دست اشاره کرد . طراحی شهرک های آسیب دیده در مناطق جنگی در نقاط مختلف ایران (طراحی و ساخت بین سال های 1360 و 1362 خورشیدی)؛ مرکز فرهنگی دزفول (طرح منتخب از سوی همایش دوسالانه ی کشور نروژ در سال 1998 میلادی؛ (طراحی و ساخت بین سال های 1366 و 1372 خورشیدی)؛ مرکز فرهنگی اصفهان (طراحی و ساخت بین سال های 1367 و 1384 خورشیدی)؛ توسعه و بازسازی باغ تاریخی شاهگلی تبریز (به سال 1368 خورشیدی)؛ مرکز فرهنگی و تجاری کرمان (به سال 1370 خورشیدی)؛ کتابخانه ی ملی ایران در تهران (پروژه، مسابقه، طراحی به سال 1374 خورشیدی)؛

طرح مرکز کتب خطی و خانه ی فرهنگ ایران در اسلام آباد پاکستان (برنده ی اول مسابقه، طراحی به سال 1375 خورشیدی)؛ طرح مرکز مدیریت صنعتی در کردان کرج (به سال 1376 خورشیدی)؛ شهر کتاب شعبه ی میدان آرژانتین در تهران (به سال 1377 خورشیدی)؛ ساختمان اداری فرشته در تهران (به سال 1378 خورشیدی)؛ سفارتخانه و اقامتگاه سفیر ایران در کره (بین سال های 1379 و 1382 خورشیدی)؛ طرح مجموعه ی ساختمان های اداری نفت با همکاری گروه بتل مک کارتی (Battle McCarthy) از انگلستان (طراحی به سال 1381 خورشیدی)؛ مجموعه ی باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی) در تهران (طراحی به سال 1382 خورشیدی، در حال اجرا)؛ سفارت ایران در استکهلم ، سوئد (طراحی به سال 1380 خورشیدی)؛ و غرفههای ایران در نمایشگاه های جهانی در ژاپن (طراحی و ساخت به سال 1985 خورشیدی)؛ دوبی (طراحی و ساخت به سال 1990 خورشیدی)؛ مکزیک (طراحی و ساخت به سال 1991 خورشیدی)؛ و کره ی جنوبی (طراحی و ساخت به سال 1993 خورشیدی).
از نظر فرهاد احمدی معماری سنتی ایران به واسطه ی نوع نگرش به انسان و محیط، زمینه ی ارزشمندی دارد که با نگرش به ویژگی های بنیادین این معماری می توان آنها را در معماری معاصر به کار برد. او در این باره چنین می گوید:

[…] همت و تفکر پیشینیان ما که توانسته اند در طبیعت ناسازگار این فلات فضاهای مفرجی را پدید آوردند، آب را از کوهپایه ها به جلگه ها روان سازند و گیاهان را در آنجا برویانند، تابش مهلک و تغییرات شدید دما را مهار کنندو در دل خشکی، کوشک و باغ و آبادی ها را برپا سازند قابل تقدیر است. آنها راه کارهای ویژه و خلاقانه ای را پدید آورده اند که منتج از ضرورت ها و محدودیت ها بوده است. حیاط مرکزی، چهار صفه، ایوان ها، حوض خانه، بادگیر، دهلیز و زیرزمین، کوچه های تنگ و پرسایه، بازار، حمام، یخچال و آب انبارها، راه کارهای اندیشمندانه ای برای سازگارسازی با محیط می باشد که در دیگاه جریان معماری معاصر (معماری پایدار) عالی ارزیابی می شوند.
معماری گذشته از نظر پیوند نزدیک با کالبد و روان انسان نیز قابل ملاحظه است و به نوعی تجلی هستی شناسی در آن دوره است و فضایی را پدید می آورد که متناظر با انسان خاکی- آسمانی است. (افتخار زاده، 1383: 6)
و در جایی دیگر نیز می نویسد:
معماری ایرانی عمیقاً نمادین و مفهومی می باشد. از آن جا که مبانی آن از طبیعت و نیروهای آن اخذ شده (نو، آب، باد و خاک) در واقع در عالی ترین درجه به این امور اعتنا شده است؛ قویاً، متن گرا، زمین مدار و جزء لاینفک محیط است؛ این معماری فروتن و صادق است؛ و بالاخره از ایجاز منطقی در عین پیچیدگی برخوردار است.

سفارت ایران دراستکهلم
موقعیت پروژه :استکهلم – سوئد
سطح زیر بنا:۲۲۵۰ متر مربع
مساحت زمین: ۲۱۰۰۰متر مربع
مشاور طرح :فرهاد احمدی و همکاران
طراح : فرهاد احمدی

این طرح که ابتدا به نظر میرسید به دلیل قرار گرفتن در بستری که کاربری شهری آن فضای سبز بوده و درآن مجوز ساخت صادر نمی گردد به نتیجه نرسد . بواسطه طرح ارائه شده ،نه تنها موفق گردید که نظر شهرداری را در تغییر کاربری جلب نماید ، بلکه بدون نیاز به مشاور محلی که معمولاً در این گونه کشورها ضروریست ، موفق به اخذ جواز برای طرح گردید
سفارت ایران دراستکهلم

بستر طرح در جزیره لیدینگو در فاصله کمی از مرکز شهر استکهلم و در حاشیه ساحل یک خلیج قرار گرفته است، دسترسی به مقر طرح از طریق جاده ایست که در محور غربی بدان نزدیک شده و سپس با گردشی به شمال آن مماس می گردد و چون در جناح غربی زمین نیز فضای سبز طبیعی گسترده ای قرار گرفته، در واقع نمای غربی زمین بسیار پر اهمیت می شود .
سفارت ایران دراستکهلم

شاید به جرات بتوان گفت زیباترین دیدها به جداره خلیج از مسیر این زمین می گذرد ، به ترتیبی که عابرین را وادار به تامل و نظاره می کند . – از اینرو نمایندگان احزاب که عموماً گرایش سبز دارند در برابر مسدود شدن این منظره مقاومت می کردند – درجلسات مقدماتی به شهرداری قول داده شد که در طراحی سفارت از الگوهای متداول ساختمانی استفاده نشود و به نوع لایتجزایی، ساختمان و طبیعت در آمیخته شوند .
سفارت ایران دراستکهلم

درابتدا گزینه های گوناگونی درمورد جایگزینی و کالبد طرح ، تولید و مورد بررسی قرار گرفت . – اما بالاخره تصمیم گرفته شد تا ساختمان با حداقل عرض و در منتها الیه شرقی زمین مستقر گردد ، تا کمترین مانع را از زاویه دید محور دسترسی شمالی برای شهروندان ایجاد کند . که طبیعتاً در این حالت ضلع طویل ساختمان در جهت طول زمین قرار می گرفت، وتنها برجستگی دربستر زمین، خط آسمان بنا، که درمحور دید جاده دسترسی نیز قرار می گرفت، در زاویه غربی قابل ادراک می گردید .
سفارت ایران دراستکهلم

جهت ایجاد فضا، یک مخزن کشیده از جنس بتون در درون زمین در نظر گرفته شد که از دیواره های دندانه ای مجوف برخوردار می باشد .(vault) – سپس یک پوسته از جنس چوب بلوط که معمولاً نمای ساختمانهای جزیره از آن ساخته شده اند ، با فاصله ای بر روی مخزن نهاده شد . (soft skin) – بخشی از میانه پوسته باچند برش به سوی پائین و بالا دوران یافته است . – شیب زمین که از سوی جاده به ساحل حدود 7% می باشد، اختلاف رقومی، حدود سه طبقه مابین شمال وجنوب زمین ایجاد می کند که به دریافت نور و منظر در جداره جنوبی مدد رسانده در حالیکه بخش شمالی پوسته تقریبا به بستر طبیعی مماس گردیده است . – چند مکعب متشکل از سطوح شیشه ای (soft skin) که با زوایای تابشی زمستانی ، میان فصلی و تابستانی بریده شده در درون مخزن و زیر پوسته و با فاصله از جداره ها نهاده شده . – این برشها همچون حیاط های مرکزی نور و هوا را برای فضای درونی تامین می کردند . – در سازه بخش میانی، که درون مخزن دفن شده و سطح فوقانی آن با شیشه با ضریب انعکاس بالا به صورت یک آینه تخت پوشیده شده، از تیرهای افقی استفاده گردیده که در دو انتها به دیوار مخزن تکیه کرده و در میان به یک خرپای میانی متصل اند ، در نتیجه در میان این بخش ستونی وجود ندارد . – یک میله(tube) ( ، محوری طویل در طول مخزن بتونی که به صورت یک خرپای ویراندل سه بعدی می باشد به صورت ستون فقرات بنا عمل کرده و علاوه بر نقش سازه ای ، حمل شبکه و عناصر تاسیساتی را بر عهده داشته در عین حال محورامن و اصلی ارتباطی این طرح را نیز پدید آورده است . – در واقع سازه در این طرح به صورت نمادین منعکس کننده حس درونی فضا و افت و خیز آن می باشد . – چند شیبرو دربخش شمالی ، درونی و بیرونی و چند پله و یک آسانسور پانورامیک ، ارتباط عمودی ساختمان را تامین می کنند . – پارکینگ ، تاسیسات و بخش خدماتی که نیاز به نور ندارند در بخش جنوبی در زیر پوسته در درون مخزن گذارده شده اند . – محوطه این طرح در جهت شمال و جنوب شیار زده شده که در بخش میانی با چند تاخوردگی و برشهایی در دیواره غربی مخزن امکان دید ، نور و هوای طبیعی را در لایه پائینی مخزن فراهم می آورد . – بدین ترتیب در حالیکه از بیرون از این بنا به جز پوسته ای از جنس الوارهای چوبی که در ضمن بخشی از محوطه سازی را پدید آورده، دیده نمی شود
سفارت ایران دراستکهلم

پلان همکف

ماکت سفارت دید شمالی شب و روز

دسترسی جنوب سفارت

دیاگرام پوسته،سازه و دسترسی

دید شرقی به فضای داخلی سفارت
دید شمال شرقی به فضای داخلی سفارت

دید جنوب شرقی از سطح زیرین

مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت
سال طـــــراحی : قبل از 1380
مـــــــــــــــــکان : تهران
کـــــارفـــــــــرما : وزارت نفت
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 250000

این طرح که ظاهراً جزء چهار طرح منتخب اولیه بوده است از لحاظ پایداری مورد توجه ژوری قرار گرفته اما به دلیل نتیجه شکلی که ساختمانهای اداری معمول را تداعی نمی کند کنار گذاشته می شود . طرح با همکاری مهندسین مشاور بتل مک کارتی(Battle McCarthy )که از گروه های شناخته شده جهانی در زمینه طراحی پایدارمی باشند تکمیل گردید، ایشان طرح تهیه شده و ایده های آنرا ویژه و بدیع تعبیر نموده و در نظام (BREEAM) که در آن ساختمانها از دیدگاه پایداری بررسی می شوند طرح را عالی (Excellent ) ارزیابی نمودند.در این طرح نیز مساله شناخت و توجه و به ویژگی های خاص بستر و در آمیختن بنا با مقرطرح به ترتیبی که از حداکثر استعدادهای آن بهره مند شود دنبال گردیده است .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

در طراحی ابتدا تلاش گردید تا علی رغم ابلاغ محدوده های طرح مانند قطعه بندی ها معمول شهری که در منطقه عباس آباد نیز رخ داده است ، تفکر کلان تری دنبال گردد بررسی وضعیت زمین و سوابق آن نشان می داد که مقر طرح یکی از سه دره پر اهمیت تپه های عباس آباد بوده که ظاهراً ًدیویسً نیز در طرح قبل از انقلاب این دره را به صورت فضای سبز در نظر گرفته بوده است .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

بنابر این ؛ 1- دره مقر طرح، که در شرایط کنونی دگرگون شده، به عمق مورد نیاز لایروبی گردیده و به ارتفاع تپه در جداره جنوب شرقی افزوده شد. 2- بواسطه وجود آثار یک شیار در جداره جنوب شرقی ، بازسازی آن به صورت دو تپه که بایک دره جدا می شد شکل گرفت . 3- در هماهنگی های انجام شده با شهرداری راه حل پیوستن بلوک های مجاور به شرط عدم قطع شبکه های شهری پذیرفته شد ، لذا بوسیله دو تونل و یک پل محور شرقی تداوم یافت . 4- ورودی به پارکینگ در پائین ترین نقطه رقوم زمین یعنی در ضلع جنوبی در نظر گرفته شد تا از شیب مسیر برای دسترسی به پارکینگ های زیر زمینی کاسته شود . 5- بواسطه آب تحت الارضی بستر طرح که از آن عمیق تر میشد به صورت آب نمای وسیعی در نظر گرفته شد .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

6- برای فراهم ساختن سطح مورد نیاز در عمق زمین ، دیوارهای حائل طراحی شد که بواسطه شیارهای افقی درآن و اجرای پشت بندها از داخل و اضافه کردن جعبه های گیاه ، بین آنها یک دیواره سبز در این بخش ایجاد شد که با نشت آب به صورت طبیعی آبیاری می شد و به کمک شمع های مورب ضخامت بسیار نازکی نسبت به ارتفاع پیدا می کرد . 7- برای پاسخ گوئی به برنامه طرح که حجم آن بیش از 6 برابر سطح زمین و حدود 600% تراکم را طلب می کرد ، ابتدا دیاگرام حجمی به صورت یک مکعب درنظـر گـرفته شـد که می توانست سطحی برابر زمین و ارتفاع برابر شش طبقه داشته باشد ، که نتیجه آن از مقیاس نامطلوبی از ساخت و ساز خبر می داد ، (ضوابط منطقه عباس آباد ، حداکثر سطح اشغال را 50% ، حداکثر ارتفاع را بیست طبقه تعیین نموده و ضابطه یک به دو را برای هرم عقب نشینی در نظر گـرفته بود ) بـرای رسیدن به تنـاسبات و سطح اشغـال متعـادل گزینه های گوناگونی وجود داشت ، که مورد مطالعه و کنار گذارده شد . بالاخره در طرح نهایی حدود 30 درصد از کل زمین اشغال و 70% به صورت فضای طبیعی اتمام یافت . 8- برای تقلیل حجمم زیاد برنامه و فرا مقیاس آن ، درنظر گرفته شد تا بخش هایی از کارکردهای خدماتی (پارکینگ ها ، موتورخانه ، انبارها و…… در زیر کل سطح زمین دفن شوند ، (پیروی درخواست کارفرمابه دلیل امنیتی پارکینگ در خارج از زیر بخش اصلی ساختمان در نظر گرفته شد) و بخش های دیگر مانند (رستورانها ، مرکز خرید ، مهد کورک ، کلینیک ، بانک و …) در زیر سطح توپولژیک و تپه ماهوری محوطه در جبهه شرقی مستقر گردید .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

9- برای حصول به رفتار خورشیدی ، ایجاد سایه در جبهه جنوب شرقی ، افزایش دریافت انرژی درضلع غربی ، افزایش دید و سطح نما در ضلع شمالی ، تقلیل جداره جنوبی ، تمرکز در منظر ایجاد شده درجبهه جنوب شرقی ، اجتناب از ریزش آلودگی در نمای جنوب شرقی ، قرار گیری جداره غربی در ضابطه هرم عقب نشینی ، ایجاد یک خندق ایمنی و فاصله با خیابان ضلع غربی ، تخلیه و جمع آوری آب باران ، ایجاد باغ تخت ها و فضای گل خانه ای در زیر سقف شیب دار که به صورت باطری خورشید عمل می نمایند، شیب مناسب جهت استقرار مبدل های انرژی خورشید (نوارهای فتوولتائیک)، ایجاد حس حرکت و پویایی در ساختمان ، القای حسی نمادین و بالاخره تسبیح به خورشید در موقع طلوع که در دیدگاه اشراقی این دیار دیشه دارد ، حجم منشوری در راستای قطر عمود به وتر منشور، به سوی جنوب شرق دوران کرد.
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

10- سپس ، حجم منشوری توسط 50 میله طویل توخالی و شفاف مانند (شعاعهای نور) متخلخل گردید ، این لوله ها که عمود بر سطح فوقانی منشور و با مقطع مربع طبقات میانی را درمنشور قطع می کردند ، در مقیاس هر طبقه همچون حیاطکهای خلوت مرکزی حس شده و در مقیاس کلان ، مانند میله های نور، نمای ویژه ای برای ساختمان ایجاد می نمودند .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

11- برای پیوستن بنا به حلقه های شهری و دنبال نمودن مفهوم تواتر در شهر و جهت پاسخ گفتن به دستورالعمل طرح جامع منطقه عباس آباد که محوری پیاده ای را از ایستگاه مترو به میدان پیشه و فرهنگ پیشنهاد می کرد ، با ایجاد یک شکاف درمنشور که بتدریج از سوی شمال غرب به جنوب شرق فراخی می یافت و با طرح یک پل که از میان این شکاف به آن سوی دریاچه و پارک میرسید، این ارتباط شهری مقدور گردید .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

12- یک صفحه مستطیل شکل هوشمند با زاویه سقف و با فاصله از آن روی ساختمان و محوطه را پوشانده، تا بدین ترتیب سطوح شفاف سقف و جداره جنوب شرقی بنا را که در ساعات یا فصولی تحت تابش نامطلوب قرار می گیردرا حفاظت نماید .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

13- جدارهای منشور کاملاً شفاف درنظر گرفته شده است، صفحات سقف، نمای شمالی و جنوب شرقی از پنجره های دولایه شیشه ای ساخته شده است ، که با جزئیاتی در مرکز طبقات به دریچه های تعویض هوا در کف ها متصل می شوند ، و هیچگونه مانع و یا قابی دید یکپارچه و شفاف به بیرون یا بالعکس را مخدوش نمی کند .
مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت

دیاگرام باد و استفاده بهینه از باد

پلان همکف
پلان +8
پلان 16+

دانشگاه هنر اصفهان
سال طـــــراحی : 1386
مـــــــــــــــــکان : اصفهان
کـــــارفـــــــــرما : دانشگاه هنر اصفهان
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 120000

دانشگاه هنر اصفهان که ابتدا تحت عنوان مدرسه فارابی و سپس دانشگاه پردیس شکل گرفت، به ترتیبی ماموریت داشت تا دیدگاه مکتب اصفهان را در هنر امروز بازنمایی کند و در بخش های معماری، هنرهای تجسمی، مرمت و احیای آثار و هنرهای کاربردی آن را ترویج نماید. بدین ترتیب تلاش نمود تا به تدریج ساختمان هایی را در بافت تاریخی تملک و مرمت و بدین منظور به کار گیرد. اما در رابطه با نیازهای دانشگاه شاید بهترین ساختمان مجموعه، توحیدخانه نیز، در مقایسه با یک ساختمان آموزشی استاندارد واجد نارسایی کمی و کیفیست. از طرف دیگر، در چهارچوب برنامه توسعه آموزش عالی، دانشگاه هنر اصفهان در نظر دارد تا رشته هایی چون هنر ادیان، پژوهش هنر، موسیقی مقامی و نمایش های آیینی را تاسیس نماید، بخش های خدماتی دانشگاه را توسعه داده، تعداد هنرجویان را به سه هزار نفر افزایش دهد،که بدین ترتیب به فضایی حدود یکصدهزار مترمربع دیگر نیاز دارد که با محدودیت های کنونی در مرکز تاریخی شهر دستیابی بدان ممکن نبود، بدین جهت مسئولان دانشگاه تصمیم گرفتند تا در نزدیک ترین زمین مرغوب اهدایی در شهر، دانشگاهی برای دوره کارشناسی تاسیس نموده و از فضاهای بافت تاریخی جهت تحصیلات تکمیلی استفاده نمایند.
دانشگاه هنر اصفهان

با توجه به کمبود و گرانقیمتی زمین در مرکز شهر اصفهان، زمین هایی در حومه شرقی و غربی در نظر گرفته شد که نهایتاً زمین کنونی واقع در کلیشاد انتخاب شد.این زمین که در شبه جزیره ای حاصل از آبرفت زاینده رود قرار دارد در سه وجه چون کمانی با رودخانه زاینده رود مجاورت دارد ودر جبهه شرقی با یک مادی از زمین های بالادست جدا می شود که فعلاً خشک است. این زمین فعلاً به پارک شهر کلیشاد اختصاص یافته و مساحتی حدود 20 هکتار دارد که از سوی غرب به زاینده رود و جنگل فلاورجان مشرف است و در شرق با سطحی از مزارع، از شهر جدا می شود و بنابراین در یک مکان بسیار سبز قرار دارد.
دانشگاه هنر اصفهان

دانشگاه در زمین باریکی در منتهاالیه شرقی و با حداکثر فاصله از رودخانه ساخته و بخش های کوتاه آن که ممکن است در معرض سیل قرار گیرند به صورت مخزنی بتونی و قابل جداسازی از سطح پارک در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب تناسبات سطح اشغال (عرض به طول) حدود یک به دوازده، بستر کشیده ای را پدید می آورد و دسترسی های سواره و خدماتی از مسیر شرقی ، امکان احیای مادی در ضلع شرقی و فشردگی سطح اشغال در منتهاالیه بخش شرقی، از میان روش های مختلف استقرار ابنیه در دانشگاه، روش خطی را القا می کرد.
دانشگاه هنر اصفهان

از سوی دیگر تاکید کارفرما بر تداوم و استفاده از الگوهای معماری ایرانی با توجه به شرایط زمانی، خواسته ها و محدودیت ها در طراحی، موجب شد تا عناصری مانند بازار و حیاط مرکزی، حوضخانه و بادگیر، باغ ایرانی، جلوخان و عمارت سردرب ، کاربندی ومشربیه و …… در شکل گیری طرح موثر افتند.. همچنین مباحث مطرح در معماری سبز که اتفاقاً با محدودیت های طراحی بسیار هماهنگ بود، نیز در شکل گیری بنا نقش کلیدی یابند.
دانشگاه هنر اصفهان

مسائلی چون ، معماری درهم تنیده، معماری زمین مدار، معماری فرافن آور (Hi- Tech) ، ، به کارگیری سقف سبز Green Roof، بدنه های چندلایه (شفاف و سایبان ها، Double Skin) ، استفاده از تهویه طبیعی( Ventilation (Natural، درهم آمیختگی کارکردها (Mix Use) و…….. با توجه به مسائل فوق ده ها ایده معماری شکل گرفت، که برخی ترکیبی از تجمع دانه های مجزا به صورت دانه تسبیحی و برخی دیگر به صورت درهم تنیده و پیوسته بود، در تعدادی ، اشکال منحنی و یا شکسته، نقاط عطفی در طول طرح ایجاد می کرد و در گزینه های دیگر از خطوط متعامدی استفاده شده بود که با یک محور اصلی ویا خطوطی طبیعی زاینده رود و بستر زمین ساختارشکنی می شدند. اغلب این گزینه ها تا حد یک طرح اجرایی پیش رفته و کنار گذاشته شدند.
دانشگاه هنر اصفهان

در طرح نهایی با توجه به اینکه بستر با مسیرهای آب احاطه شده بود و با توجه به مساله سبزی و کشیدگی مکان قرار گیری، نظام آبیاری ومسیرهای حرکت آب به سازمان دهی فضاهای دانشگاه شکل داد. ساختمان چون دهانه های پل خواجو که وظیفه تقسیم آب را به عهده دارند، بر روی جریان آب استقرار یافت و مسیرهای حرکت آب با برش در بستر ساختمان حوزه های فضایی را پدید آوردند.
دانشگاه هنر اصفهان

برای اجتناب از تقلیل سطح سبز در پارک ، بخش انتهای شرقی سطح پارک به صورت مورب خم ، (مانند اینکه پوست زمین از آن جدا شده به سوی آسمان حرکت کند) و در زیر این سطح بنای دانشگاه نهاده شد، همچنین برای اجتناب از افزونی شیب و بلندی زیاد بخشی از ساختمان به درون زمین فرو رفت. بدین ترتیب خطی آسمان مرز شرقی پارک که حدود 700 متر درازا دارد. ساختمان های اطراف را پوشانده و سبزی آن به نمای سلسله کوه های شرقی گره می خورد. در واقع ساختمان دانشگاه از سوی پارک نمایی نداشته و تنها سطوح فرارونده سبز و مسیرهای آب دیده می شوند که در حول آن ردیف درختان و بالاخره در انتهای آن حیاطک ها قرار دارند که در سه جهت با شیشه های منعکس کننده محاط شده اند. بدین ترتیب تمامی سطح بستر به صورت باغ و فضای سبز درمی آید، در حالیکه نمای اصلی ساختمان از سوی خیابان شرقی که خیابان اصلی دانشگاه است دیده خواهد شد.
دانشگاه هنر اصفهان

حداکثر بلندی ساختمان شش طبقه است، اما به دلیل فرو رفتن در زمین و اختلاف سطح خیابان با پارک، حداکثر چهار طبقه دیده می شود. ورودی اصلی و پیاده دانشگاه در شمال بستر قرار دارد و یک صفه وسیع به صورت جلوخان در برابر آن نهاده شده،. بر فراز این صفه برج اداری با نمایی دوپوسته در شکل یک منشور مثلث القاعده همچون عمارت سردرب طراحی شده، این بنای نسبتاً مرتفع (عمودی)در تضاد با خفتگی (افقی) بنای دانشگاه به صورت نشانه ای شهری عمل میکند، یک دیوار مطول که در امتداد کل طرح کشیده شده به صورت تاشده پایه این برج را در بر میگیرد.. در درون این صفه یک گودال باغچه به صورت فضای منفی در برابر برجستگی مثبت برج ایجاد شده که حول آن مرکز خرید قرار گرفته است
دانشگاه هنر اصفهان

یک دالان با الهام از بازار حیاط دار کرمان مانند نخ تسبیحی دانه های طرح یا دانشکده ها را پیوند داده است. مادی شرقی کوچه باغی را در جداره شرقی دانشگاه ایجاد کرده و محورهای آب که از آن منشعب می شوند، با ورود به درون فضا، ابتدا به یک حوضخانه که کانون بسته هر دانشکده است وارد شده و سپس در درون یک حیاط مرکزی که کانون باز هر دانشکده است جاری شده و پس از آن محور یک چهارباغ را در امتداد حیاط ایجاد کرده و در انتها به زاینده رود می ریزد.
دانشگاه هنر اصفهان

مرکز فرهنگی دزفول
سال طـــــراحی : قبل از 1380
مـــــــــــــــــکان : دزفول
کـــــارفـــــــــرما : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 6000

طرحی است که در طول پنج سال محقق شد، و چند سال بعد به عنوان پروژه منتخب در جشنواره روروز در نروژ برگزیده گشت. این طرح که در دوره بحرانی جنگ با استفاده از بودجه بازسازی مناطق جنگی و با پایمردی کارفرما در شرایط دشواری به پایان رسید، از این بابت مورد توجه قرار گرفت که به ترتیبی منعکس کننده مفاهیم بنیادین این دیاردر ایجاد فضا و استفاده از هندسه مالوف در ترکیب با مصالح بومی بود، در حالی که از احکام و فن آوری دوران معاصر (مدرن) بهره می گرفت.
مرکز فرهنگی دزفول

در واقع ساختمانی با ویژگی های منطقه ای بود که امکان درک جهانی را داشت . ساختار این طرح بر مسیری حلزونی و چرخان استوار بودکه همراه با حرکت آب، از یک حیاط مربع بر سطح زمین آغاز شده ، با چرخشی از درون یک مخروط معکوس شفاف، بر روی شیب رویی مدور به حیاطی هشت ضلعی در عمق زمین می رسید، تا با این ایهام داستان گذر انسان را از جهان مادّی به بهشت متمثل سازد.
مرکز فرهنگی دزفول

نقشه ساختمان از پردازش یک شمسه در سه بعد به دست آمده و بادگیرهای چهارگانه پرّان در اطراف این حیاط بهشتی نیز نوعی نگاه به آسمان را تشدید می نمود. در این طرح پشت بام های ساختمان، جزئی از محوطه و تداوم درون ساختمان به بیرون تلقی شده و بدنه ساختمان به صورت لایه لایه به تدریج عرصه های درونی باز و بسته را تعریف می کند.نمای یکپارچه آجری خارجی که در بخش هایی از داخل به صورت نمای ساروج سفید درآمده، در نقاطی با معقلی هایی از کاشی فیروزه ای و لاجوردی در نقش گره ترکیب شده و با ایجادسوراخ های لانه کبوتری در لبه های پشت بام ها به نوعی با معماری منطقه قرابت یافته است.
مرکز فرهنگی دزفول

این در حالیست که بخش اعظم ساختمان در مخزن بزرگی از بتون در داخل زمین قرار گرفته و سازه ساختمان به صورت ترکیبی از فولاد و بتون و سقف تالارها از تاوه های پیش ساخته استفاده شده که در اغلب فضاها به صورت نمایان دیده می شودو در نتیجه بدین ترتیب به اصول فروتنی و صداقت پاسخ گفته شده است. در این طرح و نیز دیگر طرح ها به نوعی از تعاریف متداول فاصله گرفته شده و مرکز فضا تهی و به جای مادّه از فضا انباشته شده است.
مرکز فرهنگی دزفول

مرکز بین المللی فرهنگی اصفهان
سال طـــــراحی : 1367-1384
مـــــــــــــــــکان : اصفهان
کـــــارفـــــــــرما : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 12000

در این طرح که از لحاظ هندسی از تقارن قوی برخوردار است، توده ای از مادّه در مرکز بنا با آسمان تهی شده و چون گردابی، آسمان را ابتدا به مرکز و سپس به قعر خودفرو برده، در حالی که از سوی دیگر ماده با ارتعاشات متواترِ فرارونده به صورت پلکانی به سوی آسمان سرکشیده است. این حفره که در جهت خورشیدی از میان به دو نیم گردیده ، اسطوره شکاف عالم را به ذهن می آورد.
مرکز فرهنگی دزفول

سطح پلکانی که دربیرون بنا وبر بام آن امکان نمایش در فضای باز را فراهم می سازد، تالارهای نمایش را در زیر خود جای داده است . در کانون تالارها، یک فضای هشت ضلعی به ارتفاع سه طبقه نهاده شده که لایه زیرین آن چون یک حوض خانه، فضای چایخانه ای را به دور خود سازمان داده است. بر فراز آن تالار انتظار و بالاخره در سطح سوم فضایی با دیوارهای کدر وسنگین و سقف شفاف قرار گرفته است. این فضای کشیده که بر تارک نور دارد ودر بن آب،فضای مقدس معابدِ آب و نور را به ذهن متبادر می سازد. در دو سوی این مرکز تهی ،فضا های نیمه شفافی استقرار یافته که پل های معلق وشفاف از درون آن عبور و به ورودی های جانبی متصل می شوند. در زیر این پل ها و اضلاع شرقی و غربی، نگار خانه ها قرار گرفته اند. این دو فضای نیمه شفاف که شب ها با نور لاجوردی روشن می شوند، در ترکیب با ساختمان توپر آجری مانند کاشی کاری، جداره های سبک و با تلالو ایجاد می کنند.
مرکز فرهنگی دزفول

چهار برجک در چهار کنج و در میان حیاط های مرکزی در نگارخانه ها، تربیع کنج ها (فرشته های نگهبان) را که امری کهن الگویی است، به نمایش می گذارند. در جداره شمالی این بنا یک آب نمای وسیع قرار دارد که جداره های آن با رواق ها و بازارچه هنر تعریف شده است.
مرکز فرهنگی دزفول

مخاطبین پس از عبور از دروازهها، از طریق دو پل به یک جزیره میانی وارد شده ، سپس از روی سنگ ها، بر فراز آب، گذر کرده با انجام نمادین آیین وضو ، واردفضای تهی مرکزی می شوند. این در حالی است که ورودی فضا، از میان کوشک و دروازه جداره شمالی که با پیاده روی شهر ترکیب شده است، در محور دید قرار می گیرد و همچون دیگر ابنیه سنتی دسترسی از این دروازه به درون ، بدون گذر از مسیر گفته شده مقدورنیست.
مرکز فرهنگی دزفول

در واقع این طرح از دو بخش اندرونی وبیرونی تشکیل شده است که بخش بیرونی، کارکردهای نمایشی وارائه کالا وآثار را در غالب فضاهای گفته شده دربرمی گیرد و بخش اندرونی این بنا که در سه سطح در حول سه حیاط مرکزی ممتد که هر یک واجد هویت ویژه اند شکل گرفته است، مجموعه فضاهای آموزشی، اطلاعاتی و مدیریتی را در خود جای داده است .
مرکز فرهنگی دزفول

در انتها می توان گفت ؛در شکل گیری این طرح، ارتباط با فرهنگ منطقه ای، از سه مسیر گفته شده مفاهیم و معانی ،هندسه و اشکال و نوع مواد و مصالح به کار گرفته شده، صورت گرفته است. در حالی که فن آوری نوین ساختمانی در سازه و تاسیسات و با کاربرد موادی مانند فولاد و شیشه و بتون در ترکیب وارد شده است ، برای ایجاد خلوص و سادگی در ساختار فضا از زبان هندسی روشن استفاده گردیده و بدین ترتیب تفکر منطقه ای و جهانی در هم آمیخته اند تا هویت ویژه ای را آشکار سازند.
مرکز فرهنگی دزفول

ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول
سال طـــــراحی : قبل از سال 80
مـــــــــــــــــکان : سئول، کره جنوبی
کـــــارفـــــــــرما : سفارت ایران در کره جنوبی
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 2500

در این طرح که توسط مجله پیشروی Space چاپ و مورد تقدیر قرار گرفت، مجددا به نوعی دو مورد از سه گانه منطقه گرایی، به عنوان کشور مهمان، درطرح به کار گرفته شد. در مورد اصل سوم، در بخش مواد، به کارگیری مصالح نوین چون فولاد، بتون و شیشه، پرهیز از تنوع مصالح و نمایان سازی مصالح دنبال شد.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

در طراحی مرحله اول این طرح حداقل ده گزینه تهیه و سپس در پردازش نهایی بارها کار اصلاح شد.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

از آنجاییکه مساحت زمین بسیار کوچک بود، تلاش شد تا با به کارگیری عمق زمین و فراز آسمان هرچه بیشتر، سطح زمین آزاد شود. در این طرح چهار برجک بتنی در شکل مکعب مستطیل در چهار گوشه قرارداده شد که نماد فرشته های نگهبان و چهار ستون عالمند، بر فراز آن ها سه پل فولادی با پوشش شیشه و ورق فلزی قرار داده شد.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

در بدنه شرقی، در یک جعبه شیشه ای، پلکان، آسانسور و راهروها نهاده شد تا دسترسی به شش طبقه،( سه طبقه بر فراز زمین و سه طبقه در درون زمین) را فراهم سازد. فضای میانی پل ها تهی شد تا از این طریق نور به عمق زمین وارد شود و در واقع بدین ترتیب فضای سفارت به صورت معلق و میان تهی بر فراز زمین و در میان برج هااستقرار یافت و فضای میانی آن در هیئت حیاط مرکزی با سقف، دیواره ها و کف شفاف، به صورت یک انباره انرژی برای زمستان ها شکل گرفت.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

سطح تحتانی شفاف این حیاط که به صورت مورب طراحی شده، علاوه بر هدایت هوای تعدیل شده زیرین تابستان ها ، فضای سفارت را با فضای ارتباطات یک پارچه ساخته، حسی فرارونده و سه یعدی در آن ایجاد می کرد. کارکنان برای ورود به سفارت از درون پارکینگ در زیرزمین با سوار شدن بر بالابر از فضای بسته و تاریکی اعماق زمین از میان یک آب نما به سطح گودال باغچه (فضای نیمه زمین ، نیمه آسمان)وارد شده سپس به سطح زمین که با رواقی به فضای بیرون متصل است رسیده و در حرکت در مسیر آسمانی وارد حیاط بلورین معلق برفراز برج ها می شوند. در واقع مسیر حرکت صعودی بالابر از تاریکی زمین با گذر از آب و آسمان و ورود به درون منشور بلورین، واجد بیانی نمادین از اسطوره زایش و عروج است.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

در بالا و درون برجک ها، کوشک هایی آویزان شده اند که نور از فراز جداره آن ها به پایین می پاشد. ورود این نور از سقف حس انتزاعی به درون فضای برجک ها می بخشد. در نمای روبه روی این بنا چون ایوان ها، یک پرده از جنس فولاد با بافت حصیری آویخته شده و با بالا کشیدن یک لته از پرده ها، ورودی اصلی ساختمان تعریف شده است. بدین ترتیب در حالی که سفارت برای ایجاد حس تفاهم در مخاطبین شفاف و باز طراحی شده است اما با حجاب نیمه شفافِ پرده فولادی چون یک زره، عرصه ها از هم مجزا و درون امن می سازد.
ساختمان سفارت ایران در کره جنوبی،سئول

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
سال طـــــراحی : 1382
مـــــــــــــــــکان : تهران
کـــــارفـــــــــرما : شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 6000

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
این طرح در زمینی حدود 6000 مترمربع در خیابان شریعتی درتهران در حال اجرا می باشد بستر طرح بخشی از باغ وسیع ملک می باشد که متاسفانه به قطعات کوچک تقسیم و از بلوک های ساختمانی انباشته گردیده است و تاکنون درسه قطعه شرقی در مجاورت خیابان شریعتی و یک قطعه غربی که کاربرد میدان تره بار دارد، از این باغ بزرگ ساخت و ساز عمده صورت نگرفته ایست ، که قطعه زمین مذکور مابین سه قطعه آزاد شرقی قرار دارد و ایده اصلی دراین طرح اتصال دو قطعه دیگر باین طرح می باشد .

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
برای پاسخگویی به نیاز کارفرما ، و همچنین باز زنده سازی خاطره باغ صبا تصمیم گرفته شد تا ساخت و ساز در بستر منجر به ایجاد یک حجم ساختمانی معمول شهری نگردد و سطح زمین به صورت فضای باز و در ارتفاع طبیعی تبدیل به باغ گردد . – در برنامه کارکردی برای این زمین یک مجموعه نمایشی که لااقل واجد یک تالار اصلی و یک فضای نمایش درمحوطه بازباشد و برای تامین هزینه ساخت آن مساحتی مشابه برای احداث مرکز خرید در نظر گرفته شده بود که طبعاً همراه با فضاهای خدماتی و پارکینگ مورد نیاز می شد .

دیاگرام دید و دسترسی

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
1- برای فراهم سازی فضای مورد نیاز ، مخزنی به عمق سه طبقه درتمامی سطح بستر ایجاد شد . (پوسته خاکی) 2- سپس یک صفحه افقی بر روی این مخزن نهاده شد . (پوسته آسمانی) 3- برای برپا داری پوسته ، شبکه ای از ستونهای فولادی مهاربندی شده بر روی بخش بتونی نصب گردیده که انعکاس آن بر روی پوسته فوقانی، شبکه نورهای نقطه ای می باشد که لایه دوم نورپردازی را در محوطه تامین می نماید ، عناصر سازه ای در درون مخزن به صورت نمایان ومستقل از فضاهای کارکردی حضور می یابند تا نه تنها فهم و اطمینان به پایداری را منتقل نمایند ، بلکه نقش نمادین یابند . )تالار صدستون(

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
4- مخزن ، به سه بخش تقسیم گردیده ، بخش شمالی به مجموعه نمایشی اختصاص یافته و بخش جنوبی جهت مرکز خرید در نظر گرفته شد و بخش مابینی، فضای باز درونی را پدید می آورد . 5- در امتداد محور پیاده شهری ، از دروازه ای در منتها الیه شمالی زمین، دو راه برای ورود به مجموعه منشعب می گردد. 6- جهت ایجاد فضاهای کارکردی در درون مخزن ، احجام دیگری با اتکا به سازه پوسته فراهم آمده اند ، در بخش تجاری این احجام شفاف اند ، در بخش فضای نمایش ، حجم اصلی قابلیت گشوده و بسته شدن را داراست.

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
7- تالار نمایش به صورت فضای تئاتر تجربی در نظر گرفته شده به ترتیبی که همواره حس شرایط واقعی در آن مقدور باشد . 8- فضاهای آماده سازی نمایش ، ورود بازیگران ، بخش استراحت ، گریم ، لباس ، وسایل صحنه ، اطاق تمرین ، بخش کارگردانی ، نور ، صدای صحنه و بالاخره برج صحنه و دکور در معرض دید تماشاچیان قرار می گیرد . 9- بخش نمایش فضای باز به صورت یک پله کان در یک باغ مسقف در نظر گرفته شده که شیارهایی بر روی سقف آن، آب را به پائین می لغزانند این آبها در انتهای سقف به صورت آبشاری پس زمینه صحنه را پدید آورده ، به یک آبنما منتهی می شوند و صحنه به صورت معلق بر روی آن قرار می گیرد. بر فراز آبشار یک بادگیر متحرک ، در زمانهای لازم جریان هوای تلطیف شده را بدرون هدایت نموده و با استفاده از اختلاف فشار ناشی از خاصیت گلخانه ای پس از گذراندن بر سطح آبشار فضای نمایش را به صورت طبیعی تهویه می نماید .

دیاگرام سیرکولاسیون هوا و تهویه طبیعی

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
10- بواسطه دفن کردن ساختمان در زیر زمین و پوشاندن سطح فوقانی با فضای سبز به طور متوسط مصرف انرژی به میزان حداقل 35% کاهش می یابد و شرایط آکوستیکی مناسب، بویژه جهت فضاهای نمایشی پدید می آید . 11- مصالح این ساختمان به غیر از بخش بتونی مخزن که پوسته مجاور خاک را پدید آورده است بدلیل خالص و مجزا بودن می تواند قابل بازیافت بوده و پس از استحصال بدون آلودگی محیط مورد استفاده مجدد قرار گیرد 12- سیستم تاسیساتی فعال این بنا به صورت نمایان و جهت نگهداری ساده قابل دسترس و متمرکز می باشند

مجموعه باغ صبا (مرکز نمایش های آئینی)
13- طرح باغ ملهم از مزارع سنتی که مرکب از کرت و جوی اند شکل گرفته که درصورت تمایل می توان در کرت ها گیاهان متفاوتی را پرورش داد. 14- ارائه اطلاعات درونی بنا توسط نصب تابلوهای نمایشگر و تبلیغاتی بر روی جداره غربی و پشت نماهای ساختمانهای همسایگان که درشرایط کنونی نمای نامطلوبی را ایجاد نمود صورت می گیرد که در شب می تواند جلوه ویژه ای به پس زمینه باغ دهد .

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
سال طـــــراحی : 1387
مـــــــــــــــــکان : تهران
کـــــارفـــــــــرما : دانشگاه علم و صنعت ایران
طراح:فرهاد احمدی
مســــــــــــاحت : 12000

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
با توجه به رویکرد معماری سبز، که با حداقل ابراز حجم و فرم بیانی متواضعانه دارد ، و همچنین با وجود ابنیه ای چون مسجد دانشگاه، سر درب ورودی و دانشکده مرتفع و نوساز کامپیوتر در اطراف آن، ، تصمیم گرفته شد که ساختمان به ترتیبی طراحی شود که بیان حداقلی از مداخله در محیط را دنبال نماید به یک طرح Land Escape نزدیک شود. لذا یکی از معیارهای مهم اولیه در طراحی، " قرار گرفتن ساختمان در زیرزمین شد". اگر چه برخی در هیئت راهبری، ساختمانهای متعارف را ترجیح می دادند و برخی اعتقاد داشتند که ساختمان از برون نیز نشانه های موثری داشته باشد.

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
در طراحی حدود بیست گزینه ارائه شد که برخی از زمین برجسته شده بودند برخی به صورت ترکیبی نیمه برخواسته و برخی دیگر در زیر زمین نهاده شده بودند. -در اغلب گزینه ها یک معبر و یا یک گودال باغچه کوچک همچون میدانگاه در مرکز طرح در نظ گرفته شده بود. در اغلب گزینه ها نورگیری از سقف هویت ویژه برای طرح ایجاد می کرد. در اغلب گزینه ها سطح بزرگی از سقف به صورت بوستان در نظر گرفته شده بود. در اغلب گزینه ها سقف نهایی به صورت بخشی ازمحوطه عمومی دانشگاه و قابل دید و دسترسی طراحی شده بود.

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
هر گزینه بر اساس مفروضاتی خاص هویت ویژه یافته و تفکر سبز در هر گزینه به شکلی تجلی یافته بود. در یک گزینه ترکیب ساختمان به یک شکاف پیچ در پیچ مانند یک دره و یک بنا همچون قلعه ای بر فراز آن، به بیانی توصیفی نزدیک شده بود.در حالیکه در گزینه دیگر منعکس کننده های نور در سقف به آن چهره اکوتک می داد. یک گزینه به ساختار و زیبایی شناسی متخذ از حیاط مرکزی نزدیک می شد. در حالیکه در گزینه دیگر یک صفحه ممتد و تا شده فضای یکپارچه و خزنده به درون زمین را پدید می آورد.

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
در برخی فضاهای باز درونی( حیاط مرکزی) وسیع تر و کم عمق تر و در برخی کوچک تر و عمیق تر شده است. در برخی مخازن کتاب به شکلی نمادین، در زیر زمین و در برخی دیگر به صورت تک و یا چند نشانه برجسته و بر فراز زمین قرار داده شده انددر یک گزینه مخازن به صورت بادگیرها و در گزینه دیگر به صورت برج های غیر هم شکل مرتفع در آمده اند دراغلب طرح ها محوریا محورهای ارتباطی به درون فضا نفوذ و از آن عبور کرده و بنا را در معرض ارتباطی کلان در دانشگاه قرار داده اند.

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
طرح نهایی: الگوی بهشت؛ یک فضای تهی میانی مکعب شکل که به شش جهت نظر دارد، در بالا آسمان (نور) ، در کف آب و در چهار جهت چهار کوچه که به شمال و جنوب و شرق و غرب می رسد، هسته مرکزی طرح را پدید می آورد و فضاهای دیگر حول آن تنیده می شوند.

کتابخانه مرکزی علم و صنعت ایران
عالم مثال؛ یک صفحه در که بخش زیرین آن خاکیست و بخش فوقانی آن آسمانیست و بر روی آن نوارهای سر سبزی قرارداد بدنه ساختمان را پدید می آورد.در زیر این صفه تالارها غنوده اند و صفحه شیار خورده تا نور را به فضاهای درونی برساند . کَند: طرح به صورت یک توده سنگی یکپارچه مکعب که در زمین فرو رفته و به واسطه تورب بستر بریده شده و برا ی نفوذ نور ، هوا، و دسترسی کند هایی در آن ایجاد شده است، این کندها به صورت محورهای متقاطع و یا به صورت مکعب هایی تهی هستند که در بخش هایی از این توده سنگی حجاری شده اند.


تعداد صفحات : 93 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود