تارا فایل

پاورپوینت ورزش کشتی



ورزش کشتی

مقدمه
ورزش کشتی از باسابقه ترین رشته های ورزشی می باشد که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل های مختلف ورزش کشتی برگزار شده است و تقریبا می توان گفت در هیچ یک از ایل و قبیله و شهر و روستایی نیست که ورزش کشتی برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می توان این را گفت که کشتی گرفتن و زور آزمایی از دوران اولین ظهور انسان ها بر روی کره زمین مورد توجه بوده است و معمولا در اوقات فراغت یا در جنگ ها به شکلی طبیعی و غریزی ورزش کشتی برگزار می شده است.

در کشور ایران قدیم ورزش کشتی اهمیت فراوانی داشته است و کشتی در زندگی و سنت های ما ایرانی ها به قدری ریشه دارد که این ورزش محبوب امروزه تبدیل به یک ورزش ملی شده است.

سبک های کشتی
سبک های مختلفی از ورزش کشتی در دنیا تمرین می شود اما دو سبک کشتی آزاد و کشتی فرهنگی،تقریبا در تمام کشورهای دنیا به عنوان دو سبک کشتی المپیکی پذیرفته شده است.

کشتی فرنگی
یکی از سبک های ورزش کشتی است که در سدهٔ نوزده میلادی در فرانسه ابداع شد .دراین سبک از کشتی استفاده از پا برای به زمین زدن حریف و گرفتن پائین کمر ممنوع است اما مابقی قوانین مانند دیگر سبک کشتی یعنی آزاد می باشد. در کشتی فرنگی هر حرکتی که زندگی یا سلامتی حریف را به خطر بیندازد ممنون می باشد.

کشتی آزاد
کشتی آزاد هم مانند کشتی فرنگی هدف اصلی، چسباندن شانه حریف بر تشک است که منجر به ضربه فنی یا همان برد سریع می شود. اما برخلاف کشتی فرنگی، در کشتی آزاد کشتی گیران اجازه دارند پای حریف بگیرند واز پای خود نیز استفاده کنند. بر اساس مقررات بین المللی کشتی گیران مجاز به هرگونه گرفتن، ضربه زدن و پرتاب کردن ملایم حریف هستند، اما در صورتی که این حرکات سلامتی حریف را به خطر بیندازد ممنوع است.

استفاده حرکاتی مانند لگد زدن، مشت زدن، کله زدن و گرفتن دوبنده ممنوع است. نقض هریک از قوانین منجر به اخطار دادن به کشتی گیر می شود که با گرفتن سه اخطار کشتی گیر را از ادامه مسابقه محروم می شود. در صورت نقض شدید مقررات کشتی گیر بی درنگ از مسابقه اخراج می شود.

1.
2.
3.
4.
کشتی در دو زمان ۳ دقیقه ای برگزار می شود
قوانین کشتی
خاک کردن ۲ امتیاز دارد. بیرون رفتن حریف از تشک و پوئن اخطار تنها یک امتیاز خواهد داشت
امتیازات به صورت مجموع هر دو زمان خواهد بود.
در سبک کشتی فرنگی زمانی که امتیاز فنی یک کشتی گیر به اختلاف ۸ برسد و برای کشتی آزاد زمانی که به ۱۰ برسد، کشتی بلافاصله قطع و برنده اعلام خواهد شد

5.
6.
7.
8.
در صورت برخورد شانه های کشتی گیر با تشک، ضربه فنی محسوب می شود
دومین هشدار به کشتی گیر کم کار این فرصت را به حریفش می دهد که کشتی را در خاک ادامه دهد یا در سرپا یک و یک امتیاز برای حریف در پی خواهد داشت
اگر کشتی گیری سه اخطاره شود، مسابقه قطع می شود و حریفش با امتیاز ضربه فنی برنده می شود
در سبک کشتی فرنگی اولین تذکر به صورت هشدار است و به حریف اجازه انتخاب می دهد که کشتی را در خاک ادامه دهد یا در سرپا

9.
10.
11.
12.
کشتی باید روی تشکی که حداقل ۱۰ متر قطر دارد برگزار شود
در کشتی آزاد، تذکر کم کاری مانند کشتی فرنگی نیست. اولین تذکر کم کاری از سوی داور به صورت هشدار زبانی اعلام می شود
در اعلام تذکر دوم یک اخطار به کشتی گیر کم کار (کشتی گیری که قبلاً تذکر دریافت کرده) داده می شود. و کشتی گیران ۳۰ ثانیه فرصت دارند فعال شوند
اگر کشتی گیری موفق به کسب امتیاز نشود، آن کشتی گیری که اخطار دریافت کرده، یک امتیاز و با یک اخطار نیز جریمه می شود.

13.
14.
15.
در کشتی آزاد، اگر در پایان دو دقیقه از هر تایم کشتی گیران امتیازی نگیرند، داور به کشتی گیر کم کار اخطار می دهد که در این شرایط کشتی گیر کم کار ۳۰ ثانیه فرصت دارد امتیاز بگیرد وگر نه یک امتیاز به حریفش داده می شود
در هنگام نقض شدید مقررات کشتی گیر را می توان بی درنگ از مسابقه اخراج کرد
درسبک کشتی آزاد نقض قانون منجر به گرفتن اخطار به کشتی گیر می شود. و سه اخطار، کشتی گیر را از ادامه مسابقه محروم می کند

بارانداز
بارانداز مهارتى است که کشتى گیر مجری، کمر حریف را به تنهائى و یا قسمت هائى از بدن او را در خاک به روش هاى مختلف مانند کلید بارانداز، فتیله پیچ بارانداز، عوج بند بارانداز (نلسون بارانداز)، سالتو بارانداز، بارانداز مشک سقا، بارانداز با کمک پا، سگک بارانداز و غیره، درشرایط تهاجمى و یا در وضعیت تدافعى مى گیرد و سپس با حرکت به سمت اجراء فن بارانداز، زانوى پاى همان سمت را جلوى زانوى پاى حریف مى گذارد و پاى او را سد مى کند و سپس در حالت نشسته و

یا ولو شده، حریف را با انجام عمل پل سازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن او و چرخش روى پل، به روى سینهٔ خود مى آورد و با وارد ساختن ضربهٔ شکم به بدن حریف، او را در همان سمت مى غلتاند و یا اینکه بدن خود را از زیر بدن حریف خارج کرده، فقط او را به روى پل مى برد و یا اینکه حریف را از روى تشک بلند کرده، به صورت سالتو، فن بارانداز را اجراء مى کند و یا اینکه همین فن را در صورتى که حریف واکنش نشان مى دهد، در جهت عکس انجام مى دهد.

بارانداز کمر
مجرى با حرکت به سمت اجراء فن و قرار دادن زانوى پاى خود، جلوى پاى حریف، او را از پهلو به روى بدن خود کشیده، در حالى که عمل پل سازى را از پهلو انجام مى دهد، حریف را نیز به روى بدن خود مى کشد و در همین لحظه با ضربه اى که با شکم خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف وارد مى کند، او را به روى پل مى غلتاند و دوباره خاک مى کند.

بارانداز از سینه
مجرى با یک حرکت ناگهانى از یک سمت حریف را به روى سینهٔ خود مى کشد و با انجام عمل پل سازى و رفتن به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را با ضربهٔ شکم و انجام عمل پل چرخشى مى غلتاند و دوباره او را خاک مى کند.

فن کول انداز
کول انداز، مهارتى است که کشتى گیر مجرى در گارد موافق یا مخالف، با گرفتن یک دست حریف در حالت هاى مختلف، از داخل یا از خارج، به روش هاى متنوع مانند چرخشى – پرتابی، استارتى – انفجارى و یا قدرتی، در موقعیت تهاجمى و یا تدافعی، با انداختن حریف به روى شانه و یا بازوى خود و بردن کمر و یا نشیمنگاه خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را از بالاى کول خود به روى تشک به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً به روى پل رود.

کول انداز در گارد موافق، چرخشى – پرتابى از بالا، با انداختن حریف به روى شانه، اجراء از داخل
هنگامى که دو کشتى گیر در گارد موافق، به حالت یک دست گردن یا یک دست کمر باهم سرشاخ شده اند، کشتى گیر مجرى دست گارد حریف را که به زیر بغل دست غیرگارد خود قرار دارد محکم مى گیرد.

کول انداز در گارد موافق، چرخش – پرتابى از پهلو، با انداختن حریف روى بازو (اجراء از داخل)
مجرى با قرار دادن پاى گارد خود روبه روى پاى گارد حریف، با کشش حریف به طرف پائین سعى مى کند که او را خم کند و فضائى براى چرخش در زیر بدن او ایجاد نماید. سپس با قرار دادن پاى غیرگارد خود به پشت پاى گارد خود و با بردن کمر و نشیمنگاه خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف با یک عمل نیم چرخش، حریف را به روى بازوى دست گارد خود مى اندازد و با کشش بالاتنهٔ حریف به طرف پائین و ضربهٔ کمر و نشیمنگاه خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را از پهلو به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً به روى پل رود.

کول انداز در گارد مخالف، چرخشى – پرتابی، اجراء از بیرون
هنگامى که دو کشتى گیر در گارد مخالف، باهم سرشاخ شده اند، کشتى گیر مجرى دست گارد حریف را به حالت یک دست دو دست محکم در اختیار مى گیرد.

سروته یکى
سروته یکى مهارتى است که کشتى گیر مجرى با گرفتن سر و گردن و یک پاى حریف و قفل کردن آنها با دست هاى خود، در حالت ایستاده، نشسته و یا ولو شده در خاک، در حالت تهاجمى و یا تدافعی، به صورت موافق و یا مخالف و با تاباندن او از طرف جلو، عقب و یا پهلو، باعث به روى پل رفتن و یا ضربهٔ فنى شدن حریف مى شود.

سروته یکى موافق
هنگامى که حریف در خاک نشسته، مجرى از یک سمت در پشت او به گونه اى قرار مى گیرد که با دست جلوئى خود، سر و گردن حریف را و با دست عقبى خود پاى نزدیک او را از پشت گرفته، با نزدیک کردن پاى گرفته شدهٔ حریف به سر و گردن او، دست هاى خود را قلاّب مى کند

هنگامى که حریف، در گارد موافق براى گرفتن زیر یک خم مجرى اقدام مى کند و در حالى که پاى داخلى خود را به غلط ستون کرده است و پاى بیرونى خود را به روى تشک زانو مى زند، در این حالت، مجرى با دست گارد خود سر و گردن حریف را مى گیرد و با دست غیرگارد حریف را که در داخل پاهاى مجرى ستون شده مى گیرد و سپس با نزدیک کردن بالاتنه و پائین تنهٔ حریف به یکدیگر، دست هاى خود را به هم قلاّب مى کند

سروته یکى مخالف
در حالت، سروته یکى مخالف، زمانى که حریف پاى دور خود را ستون کرده تا به این وسیله، در مقابل عمل رکاب زدن حریف مقاومت کند، کشتى گیر مجرى در حالى که با دست جلوئى خود پاى دور حریف را از قسمت زانو مى گیرد، دست عقبى خود را به دور گردن حریف مى برد و سپس هر دو دست خود را به هم قلاّب کرده، بعد از گرفتن سروته یکى حریف، او را از پشت به روى بدن خود مى کشد و به روى پل مى برد.

سر زیر بغل
فن سر زیر بغل عبارت است از تکنیک و تاکتیکى که مجرى با روش هاى مختلف با حریف سرشاخ شده، مبادرت به عبور دادن سر و گردن خود از زیر بغل حریف مى نماید. اجراء این عمل ممکن است باعث به پشت رفتن حریف و یا اجراء فنونى مانند؛ یک دست و یک پا، پیچ پیچک، آسیاب بادی، براد (کلندون) و یا کمرگیرى براى اجراء فنونى مانند سالتو، سوبلس، استارت و غیره شود.

سر زیر بغل در گارد موافق، سر رو (ایستاده)
بعد از گرفتن کمر حریف، در حالى که او را به طرف جلو مى کشد، در یک حالت بى تعادلى او را از جلو خاک مى کند.

سر زیر بغل در گارد موافق، نشسته (زانو زده)
هنگامى که دو کشتى گیر باهم سرشاخ شده اند، کشتى گیر مجرى در حالى که زانوى پاى گارد خود را به روى تشک قرار مى دهد با یک حرکت سرعتى (انفجاری) سر خود را از زیر بغل دست گارد حریف مى گذراند و کمر حریف را مى گیرد.

سر زیر بغل در گارد موافق، نشسته روى نشیمنگاه
بعد از گرفتن کمر حریف و بالا کشیدن او، در یک لحظه، فاصلهٔ دست ها را زیاد کرده به طورى که بتواند به راحتى دست ها را به پائین کمر حریف منتقل کند و روى نشیمنگاه خود بنشیند، در این هنگام که نشیمنگاه با تشک تماس پیدا مى کند و یک پا کشیده و پاى دیگر به روى تشک ستون مى شود، در همین لحظه سر خود را از سمتى که پا ستون شده به پشت حریف عبور مى دهد و با یک عمل چرخشى به پشت او مى رود.

سر زیر بغل در گارد مخالف، نشسته روى نشیمنگاه و اجراء فن براد
دو کشتى گیر در گارد مخالف، به گونه اى باهم سرشاخ مى شوند که کشتى گیر مجرى مچ دست غیرگارد حریف را با دست غیرگارد خود مى گیرد سر خود را به روى سینهٔ حریف در جهت دستِ گرفته شدهٔ او قرار مى دهد.

پل عقب
پل رفتن از پشت در ورزش کشتی، مهارتى است که کشتى گیر مجرى و مدافع، به منظور جلوگیرى از تماس پشت و شانه هاى خود با روى تشک که منجر به ضربهٔ فنى آنها مى شود، اجراء مى کند. در این حالت، باید کف یا پنجهٔ پاهاى کشتى گیرى که از پشت به پل مى رود روى تشک قرار گرفته، سر یا پیشانى او نیز، همزمان بر روى تشک واقع شود. این در صورتى است که باسن، کمر، پشت و شانه هاى او با تشک فاصله دارد

پل کامل و بلند از عقب
پل بلند یا کامل، پلى است که کشتى گیر، هنگامى که از پشت به پل مى رود، داراى قوسى کامل، شبیه یک نیم دایره است.
معمولاً، کشتى گیران با تجربه که داراى چنین توانائى لازم در عضلات ستون فقرات هستند، چنین پلى را اجراء مى کنند

پل کوتاه از عقب
پل کوتاه پلى است که کشتى گیر، هنگامى که از پشت به پل مى رود از قوسى کامل برخوردار نیست. معمولاً کشتى گیران مبتدى که هنوز قابلیت هاى لازم را کسب نکرده اند و عضلات ستون فقرات آنها تقویت نشده داراى چنین پلى مى باشند

پل نیم تیغ از عقب
پل نیم تیغ، پلى است که شانهٔ کشتى گیر با پلى کوتاه از یک طرف، با تشک، تماس دارد

پل جلو
کشتى گر با قرار دادن پیشانى و کف پاها، از جلو به روى تشک، در حالى که، سینه و شکم او با تشک فاصله دارد، از جلو به پل مى رود و ممکن است، حتى زانوها و یا کف دست هاى خود را نیز از جلو در دو طرف سر، به روى تشک قرار دهد

زیر یک خم در گارد موافق
هنگامى که هر دو کشتى گیر، چپ گارد یا راست گارد هستند و کشتى گیر مجرى در حالت سر رو و یا نشسته اقدام به گرفتن زیر یک خم مى کند، اصطلاحاً به آن گرفتن زیر یک خم در گارد موافق گفته مى شود.

گرفتن زیر یک خم در گارد موافق در حالت سر رو (ایستاده)
در گارد موافق، هنگامى که کشتى گیر مجرى تصمیم به گرفتن زیر یک خم حریف مى کند، باید با یک حرکت جهشى و یا در حالى که تعادل حریف را با عمل قوس کردن به هم مى زند، بدون اینکه زانو بزند، به کمک دست گارد خود از داخل، زانوى پاى گارد حریف را بگیرد و با دست غیرگارد خود از بیرون مچ پاى حریف را گرفته، سپس بلند شود

گرفتن زیر یک خم در گارد موافق در حالت نشسته (زانو زده)
در گارد موافق، هنگامى که کشتى گیر مجرى تصمیم به گرفتن زیر یک خم حریف مى کند، باید با یک حرکت جهشى و یا در حالى که تعادل حریف را با قوس کردن به هم مى زند، پاى گارد خود را بین پاهاى حریف بر روى تشک زانو بزند و پاى غیرگارد خود را بیرون کنار پاى گارد حریف (پاى گرفته شدهٔ او) ستون کند و در صورتى که سر مجرى بیرون پاهاى حریف، چسبیده به انتهاء ران او، زیر آخرین دنده و روى استخوان لگن خاصرهٔ حریف قرار دارد، به کمک دست گارد خود از داخل، زانوى پاى

گارد حریف و به وسیلهٔ دست غیرگارد خود از بیرون مچ پاى او را بگیرد و با یک حرکت نیم چرخشى به سمت بیرون از روى تشک بلند شود

زیر یک خم در گاردمخالف
هنگامى که کشتى گیر مجرى راست گارد و حریف چپ گارد است و یا برعکس، کشتى گیر مجرى چپ گارد و حریف راست گارد است و کشتى گیر مجرى در حالت سر رو و یا نشسته اقدام به گرفتن زیر یک خم مى کند، اصطلاحاً به آن گرفتن زیر یک خم در گارد مخالف گفته مى شود.

گرفتن زیر یک خم در گارد مخالف در حالت سر رو (ایستاده)
در گارد مخالف، هنگامى که کشتى گیر مجرى تصمیم به گرفتن زیر یک خم حریف مى گیرد، باید با یک حرکت جهشى به طرف جلو، بدون اینکه زانو بزند، به وسیلهٔ دست گارد خود از خارج زانوى پاى گارد حریف را بگیرد و به کمک دست غیرگارد خود از داخل مچ پاى گارد حریف را بگیرد و سپس بلند شود

گرفتن زیر یک خم در گارد مخالف در حالت نشسته (زانو زده)
در گارد مخالف، هنگامى که کشتى گیر مجرى تصمیم به گرفتن زیر یک خم حریف مى گیرد، با یک حرکت جهشى به طرف جلو، با قرار دادن پاى گارد خود به کنار پاى گارد حریف و زانو زدنِ پاى غیرگارد خود به وسیلهٔ دست گارد خو زانوى پاى گارد حریف را گرفته، به وسیلهٔ دست غیرگارد خود مچ پاى حریف را مى گیرد و سپس بلند مى شود

دست تو
فن دست تو عبارت است از گرفتن دست حریف و کشیدن آن به طرف خود. این فن در گارد موافق و مخالف و در حالت هاى مختلف، هنگام سرشاخ شدن، زیرگیری، خیمه زدن و غیره به صورت ساده (در گارد مخالف) و به شکل یک دست دو دست و یا چرخشى (در گارد مخالف) قابل اجراء است.

دست تو در گارد موافق
در این حالت مجرى با کشیدن دست گرفته شدهٔ حریف به طرف داخل و رفتن به پشت او، کمر او را گرفته، سپس با سد کردن پاى گارد خود به جلوى پاى گارد حریف، او را به روى تشک درو مى کند.

دست تو در گارد مخالف
در حالت، فن دست تو در گارد مخالف مجرى با کشیدن دست گرفته شدهٔ حریف به طرف داخل، پاى گارد خود را به داخل پاهاى حریف برده، سپس کمر او را مى گیرد و با فشارى که به طرف جلو به حریف وارد مى کند، او را در یک حالت بى تعادلى وادار به خاک شدن مى نماید.

دست تو، پیش انداز (در گارد موافق و مخالف)
مجرى بعد از گرفتن دست حریف، او را به طرف داخل کشیده، سپس با دست آزاد خود پاى نزدیک حریف را از بالاى زانو مى گیرد، به طورى که در این حالت، مجری، فن کُندرو را در اختیار دارد.

دست تو در دست تو (موافق و مخالف)
مجرى بعد از گرفتن بازوى حریف، او را به طرف داخل کشیده، به پشت او مى رود و کمر او را مى گیرد و سپس او را با فشار از جلو خاک مى کند.

دست تو، کمرگیرى (در گارد موافق و مخالف)
مجرى با دست گرفته شدهٔ حریف، او را به طرف خود کشیده، سپس کمر و دست حریف را گرفته، اقدام به اجراء فنونى مانند؛ سوبلس، مشک سقا، سالتو، و سالتو و سالتو بارانداز مى کند و یا اینکه کمر حریف را گرفته، به داخل پاهاى او مى رود، به طورى که با انجام فن استارت به طرف جلو، حریف را از پشت به اُفت مى برد

فن فیتو
وقتی حریف برای گرفتن پا یا کمر حمله نمود و چنان چه موفق نشد باید سر و گردن و یک دست حریف را در اختیار بگیرید و باید آنچنان محکم در اختیار بگیرید که حریف مقابل نتواند به پاهای شما دسترسی پیدا کند با قوس کردن و به چپ و راست دادن حریف در یک آن، جای پاها را عوض کنید و از سمتی که سر در اختیار است به پل بروید حریف را به پل بکشیداگر توانستید فن را تکرار کنید و اگر نشد به پشت حریف بروید.

فن کمر در گارد موافق، حالت یک دست گردن (بدون قلاب کردن دست ها)
با قرار دادن پنجهٔ پاى گارد خود روبروى پنجهٔ پاى گارد حریف و سپس قرار دادن پاى غیرگارد خود به پشت پاى گارد خود از داخل، در حالى که زانوها نیمه خمیده هستند و با چرخش روى پنجهٔ پاها، کمر و نشیمنگاه خود را به زیر مرکز ثقل بدن حریف مى برد به طورى که نیمى از کمر و نشیمنگاه از زیر بدن حریف خارج مى شود

در همین لحظه با کشش بالاتنهٔ حریف به طرف پائین و راست کردن پاهاى خمیدهٔ خود و وارد آوردن ضربهٔ کمر و نشیمنگاه خود به زیر بدن حریف، او را از روى تشک بلند کرده، از روى بدن خود به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً روى پل مى رود.

فن کمر در گارد موافق، حالت یک دست گردن، با قلاب کردن دست ها
مجرى با فشردن دست و گردن حریف به روى سینهٔ خود، هنگامى که حریف واکنش نشان مى دهد و کمر و نشیمنگاه خود را عقب مى کشد، در همین لحظه، فضائى به منظور چرخش کمر و نشیمنگاه مجرى در زیر مرکز ثقل بدن حریف ایجاد مى شود که با قرار دادن پاى غیرگارد به پشت پاى گارد خود، که هر دو نیمه خمیده هستند و کشش بالاتنهٔ حریف به طرف پائین و راست کردن پاهاى نیمه خمیدهٔ خود و ضربهٔ کمر و نشیمنگاه به زیر بدن حریف، او را به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً به روى پل مى رود.

فن کمر در گارد مخالف، حالت یک دست گردن، با قلاب کردن دست ها
مجرى با قرار دادن پاى گارد خود به داخل پاهاى حریف و با پاهاى نیمه خمیده، کمر و نشیمنگاه خود را به زیر بدن حریف مى برد به طورى که کاملاً زیر مرکز ثقل بدن او قرار گیرد و با راست کردن پاهاى نیمه خمیدهٔ خود و کشش بالاتنهٔ حریف به طرف پائین، او را از روى تشک بلند کرده، با وارد ساختن ضربهٔ کمر و نشیمنگاه خود به زیر بدن حریف، او را به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً به پل مى رود.

فن کمر در گارد موافق، در حالت یک دست کمر، بدون قلاب کردن دست ها
در این هنگام که کشتى گیر کمر حریف را محکم گرفته کشتى گیر مجرى با قرار دادن پاى غیرگارد خود به پشت پاى گارد خود در حالى که پاها به صورت نیمه خمیده هستند و با چرخش کمر و نشیمنگاه به زیر مرکز ثقل بدن حریف، مجرى با راست کردن پاهاى نیمه خمیدهٔ خود و کشش بالاتنهٔ حریف به طرف پائین و ضربهٔ کمر و نشیمنگاه خود به زیر بدن حریف، او را به گونه اى پرتاب مى کند که مستقیماً به روى پل مى رود.

چنگک
چنگک عبارت است از مهارتى که کشتى گیر مجرى هنگام خیمه زدن به روى حریف در حالت هاى مختلف و یا زمانى که حریف در خاک نشسته و یا ولو شده و مجرى در پشت یا پهلوى او قرار دارد، با گرفتن سر و گردن و بازوى یک دست حریف به حالت عوج بند، او را به گونه اى محکم مى گیرد که مى تواند فنونى مانند چنگک از جلو در حالت نشسته، چنگک از پهلو در حالت ولو شده، چنگک فیتو، چنگک سالتو و … را اجراء کند و حریف را به روى پل ببرد.

چنگک در حالت نشسته در خاک
در حالت، چنگک در حالت نیشته در خاک، مجرى با بلند شدن روى پاها و حرکت به طرف جلو و با فشارى که به سر و گردن حریف به طرف جلو و پائین وارد مى کند، او را از جلو مى غلتاند و به روى پل مى برد.

چنگک سالتو از پشت در حالت نشسته در خاک
در حالت، چنگک سالتو از پشت در حالت نشسته، مجرى با بلند شدن روى پاها و حرکت به طرف جلو، در حالى که به سر و گردن حریف به طرف جلو و پائین فشار وارد مى کند، هنگامى که حریف واکنش نشان مى دهد سعى مى کند سر و گردن خود را بالا بیاورد، در همین لحظه، مجرى با یک حرکت سرعتی، حریف را به روى سینهٔ خود بالا مى آورد و با قوسى که به کمر خود به طرف عقب مى دهد، او را از پشت به روى پل مى برد.

تندر
تندر مهارتى است که کشتى گیر مجرى در گارد موافق و یا مخالف (مرحلهٔ اجراء فقط با گارد مخالف است)، با گرفتن حریف در حالت هاى یک دست کمر و یا یک دست گردن با دست هاى قلاّب شده و یا قلاّب نشده، به صورت تهاجمى و یا در وضعیت تدافعی، با قرار دادن یک پاى خود به پشت پاى جلوئى حریف به منظور سد کردن آن و انجام یک عمل تهاجمى و کشیدن حریف به روى سینهٔ خود و وارد ساختن ضربهٔ شکم به زیر مرکز ثقل بدن او، او را از پهلو به گونه اى به روى تشک پرتاب کند که مستقیماً به روى پل مى رود.

تندر در گارد موافق
مجرى با انجام حرکات تاکتیکى به منظور عوض کردن گارد حریف سعى مى کند با دست غیرگارد خود که آزاد است پاى گارد حریف را بگیرد تا به این وسیله حریف پاى گارد خود را عقب برده، گارد او عوض شود، در همین لحظه مجرى با قرار دادن پاى گارد خود به پشت پاى غیرگارد حریف که آن را جلو گذاشته و با گرفتن کمر حریف با دست غیرگارد خود، او را به روى سینه و پهلو مى کشد و با وارد ساختن ضربهٔ ناگهانیِ شکم به زیر مرکز ثقل بدن حریف، او را مستقیماً به روى پل مى برد.

تندر در گادر مخالف
دو کشتى گیر در گارد مخالف به حالت یک دست، کمر همدیگر به گونه اى مى گیرند که دست گارد مجرى زیر بغل دست گارد حریف و دست غیرگارد مجرى روى دست غیرگارد حریف قرار دارد و دست هاى او به هم قلاّب مى شود.

با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان


تعداد صفحات : 87 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود