سازه چادری
سازه های چادری نوعی از سازه ها هستند که در آن یک ماده کشسان به منظور مسقف کردن یا پوشاندن یک سطح یا حجم به کار می رود که با یک ستون یا یک قوس فشاری نگاه داشته می شود. این سازه ها متعلق به خانواده سازه های پوسته ای نرم و زیر مجموعه ای از سازه های فضایی هستند. سازه های پارچه ای به لحاظ کیفیت و فرم فضایی گزینه های بسیار متنوعی در اختیار طراحان و مهندسان قرار می دهند. این سازه ها به کمترین میزان عناصر صلب برای ایستایی خود نیازمندند. از دیدگاه مهندسی، سازه های پارچه ای پوشش هایی نازک و پایدار در برابر تغییر شکل و شکست هستند که مقاومت خود را از طریق پیش تنیدگی پوسته کسب می کنند.
تعریف سازه غشایی/ چادری:
سبکی وزن.
شکل پذیری و انعطاف.
امکان ایجاد کیفیت های گوناگون عبور نور.
مقاومت در برابر عوامل جوی.
جلوه های ویژه.
مقاومت کششی بالا.
دوام نسبی .
غیر قابل اشتعال بودن .
قابلیت بازیافت.
خودتمیز شوندگی.
قابلیت جابجایی.
ویژگی های سازه چادری:
کارایی سازه ای سازه های پارچه ای به علت فرم فعال آن ها است به عبارتی برای تحمل نیروها به صورت کشش خالص، بر هندسه خود متکی است.
در سازه چادری بین سازه و معماری مرزی وجود ندارد یعنی فرم معماری و عملکرد سازه ای یکی است.
در این سازه سطوح منحنی بر زوایای قائم غلبه دارد و جزییات و اتصالات سازه ای در آن نمایان است.
این سازه کم ترین سطح مقطع را در میان سایر پوشش ها برای محدوده معین داراست.
غشا تنها کشش تولید کرده و در برابر فشار، خمش و برش مقاومتی ندارد.
طول دهانه با نیروی کششی غشا رابطه مستقیم داشته و با افزایش طول دهانه، سطح آن باید به وسیله کابل مسلح شود.
حداکثر طول دهانه برای غشای خالص (فاقد کابل)، 30 متر است.
مشخصات سازه چادری:
کم ترین سطح مقطع
رابطه طول دهانه با نیروی کششی غشا
پایداری سازه چادری:
انحنا و تاب خوردگی
پیش تنیدگی
پیش تنیدگی با فشار هوا
پیش تنیدگی با ابزار مکانیکی
سازه از ترکیب دو عامل پایدار می شود:
1.انحنای مضاعف2 .پیش تنیدگی
در سازه های پارچه ای انحنا مقاومت در برابر نیروهای خارج از صفحه را تامین می کند و تاب خوردگی خاصیت تحمل بار با مکانیزم برشی را به غشا می دهد. تنها راه ممکن جهت جلوگیری از کمانش و ایجاد پایداری در غشا پیش تنیدگی می باشد.پیش تنیدگی سبب می شود سازه در مقابل نیروهای وارد بر آن مقاومت کند و از تغییر شکل شدید آن جلوگیری شود. پیش تنیدگی باید به قدر کافی زیاد باشد و نباید توسط نیروهای خارجی مخالف به صفر کاهش یابد.
روش های پیش تنیدگی: 1.ابزارهای مکانیکی با ایجاد نیروهای خارجی: تیر، کابل، دکل، حلقه و …. 2.فشار هوا :برای مثال در سقف یک سایه بان کوچک در هتل در جمیرا غشای پارچه ای و کابل ها به وسیله تنظیم یک پیچ در انتهای هر یک بازوها تحت کشش قرار می گیرند.
فرم های متداول سازه های غشایی:
المان مخروطی
المان زین اسبی
سطح سین کلاستیک
چادرها بر اساس فرمشان به دو دسته آنتی کلاستیک و سین کلاستیک تقسیم می شوند. سین کلاستیک ها که فشار پنوماتیک یا هیدرولیک، عمود بر سطح پارچه وارد می شود(سازه بادی). فرم های آنتی کلاستیک که در آن پارچه کشیده شده و با پیش تنیدگی استوار شده است.ابتدایی ترین سازه آنتی کلاستیک فرم زین اسبی است. فرم پایه دیگر مخروطی می باشد. طراحان با تجسم و تلفیق دو شکل پایه (مخروطی و زین اسبی) می توانند در وسعتی بزرگتر به فرم های زیبا و تحسن بر انگیر دست پیدا کنند.
فرم های متداول سازه های غشایی:
لبه خطی
لبه زنجیره وار
لبه منحنی
فرم زین اسبی شامل سه حالت لبه خطی (تکیه گاه خطی)، لبه زنجیر واره (تکیه گاه نقطه ای)،لبه منحنی (تکیه گاه منحنی)می باشد.
فرم های متداول سازه های غشایی:
مخروطی معکوس
مخروطی ساده
ترکیبی از مخروطی ساده و معکوس
فرم مخروطی شامل مخروطی ساده، مخروطی معکوس، ترکیبی از مخروطی ساده و معکوس می باشد. از مخروطی معکوس به دلیل نیازمند بودن به دیوار و یا ستون های بلند و همچنین ضرورت زهکشی داخلی کمتر استفاده می شود.
انواع سیستم های پارچه ای تحت کشش
این سیستم ها ترکیبی از فرم های پایه مخروط و زین اسبی می باشند. سیستم تیزه و دره که از مزایای آن تهویه طبیعی بوده و معایبی که می توان بران آن گفت عدم انحنای کافی، فقدان سختی در نزدیکی وسط دهانه می باشد. سیستم طره ای از مزایای آن به جای دکل در زیر، به وسیله قوس یا Strut از نقطه ای واقع بر لبه ی داخلی یا نقطه ای عقب تر، نگه داشته می شود. و دیگر اینکه میدان دیدی بدون مزاحمت دارد. سیستم قوسی که مزایای آن امکان ساخت قوس از لوله فولادی، گلولام، بتن و خرپای لوله ای، امکان استفاده از جفت قوس متقاطع برای پایداری بیشتر، امکان استفاده از قوس های موازی تکیه داده به هم می باشد و از معایب آن، به دلیل رفتار فشاری قوس، نسبت به سقف متکی بر هوا یا گنبد کابلی، ضعیف تر است. و دیگر اینکه محدودیت فرمی بیشتر نسبت به مخروط دارد. سیستم معلق که درآن آزادی شکل وجود دارد ولی هزینه ساخت آن زیاد است.
تحلیل وطراحی سازه های پارچه ای
در طراحی سازه های پارچه ای می بایست چهار عامل مورد توجه قرار گیرد و با توجه به عملکرد و نیروهای وارده، فرم مناسب جهت پارچه را به دست آورد. فرم غشا، طراحی تکیه گاه ها، انتخاب مصالح مناسب و طراحی دقیق لبه ها و مرز ها، عواملی هستند که فرایند طراحی و فرم یابی سازه های چادری را تشکیل می دهند. این فرایند امروزه توسط رایانه ها در کنار نیروی انسانی متخصص در زمینه سازه های چادری امکان پذیر است. رایانه ها به دلیل ظرفیت محاسباتی بالای آن ها ، دقت در محاسبه و نیز سرعت بالای اعمال ریاضی، باعث تاثیراتی شگرف در پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر شده اند. این تاثیرات در علوم سازه ای و صنعت ساختمانی نیز به طور مشهود و موثر منجر به طراحی و خلق سازه هایی غول پیکر و خارج از حد تصور شده است. به کمک رایانه ها می توان محاسبات سنگین مربوط به طراحی سازه ها را به دستگاه محول کرد و در مواقع لزوم، با دقت بالا، سازه هایی با مقیاس بسیار بزرگ را در فرآیندهای شبیه سازی تحت بارگذاری های مجازی نامعمول مورد مطالعه و ارزیابی قرار داد و نقاط ضعف و تسلیم آن ها را شناسایی کرد. در نتیجه پیش از صرف هزینه های گزاف و تجربه های نامعلوم، با شناخت مشکلات و چالش های پیش رو، طراحان موفق به شناخت راه مقاوم سازی و بهینه کردن این سازه ها می گردند و طراحی نهایی با رعایت تمام جوانب امر انجام می گیرد. طراحی و اجرای سازه های پارچه ای نیز مانند مابقی گروه های سازه ای ، از این امر مستغنی نمی باشد.
طراحی و ساخت سازه
بخش دیگری از سازه های پارچه ای، عناصری هستند که وظیفه ی انتقال بار غشا به فنداسیون و سپس زمین را برعهده دارند. این عناصر به طور عمومی سازه نامیده می شوند. سازه ها در این سیستم به صورت دیرک های خارجی، کابل های معلق و دیرک های داخلی هستند. به علت نمایان بودن سازه و اتصالات در سازه های چادری، زیبایی و ظرافت در سازه و اتصالات از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابر این پوشش نهایی سازه در سازه های چادری در نتیجه نهایی پروژه نقش مهمی ایفا می کند. به همین دلیل از روش های مختلف رنگ کاری مثل سیستم الکترواستاتیک، رنگ آمیزی با فشار هوا، سیستم پوشش گالوانیزه گرم استفاده می کنند.
تکیه گاه داخلی سازه شامل تکیه گاه معلق یا همان شاه پایه معلق می باشد. در این حالت برای جلوگیری از پارگی در پارچه ستون بصورت قارچی اجرا می شود. کابل که متکی بر کابل می باشد و دکل که ظاهری نوک تیز، بلند بالا و هیجان انگیز داردتکیه گاه قوسی که به صورت قوس، گسترده ، آرام و خفته می باشد.
طراحی و ساخت اتصالات
فک (پلیت) گوشه
پلیت کابل حائل
غلاف های پارچه ای کابل
اتصالات انتهایی کابل
ریسمان لبه / keder
لبه های مستقیم / فضاهای هوابندی شده
اتصال میل رزوه دار (پرسی)
اتصالاتCom ( پرسی)
اتصال حلقه ای
صفحات گوشواره ای
چپ گرد / راست گرد
به دلیل تنش های بالای ناشی از پیش تنیدگی و نیز بارگذاری سازه های غشایی ، در لبه ها و مرزهای غشا، این قسمت ها نیاز به طراحی و مقاوم سازی ویژه دارند.عموما با استفاده از پوشش های چندلایه پارچه ای همراه با استفاده از پلیت های طراحی شده در گوشه ها و نیز کابل های محکم کننده لبه ها، مرزهایی که تنش فراوان ممکن است منجر به آسیب دیدن غشا از همان جا شود را مقاوم سازی می کنند. طراحی و ساخت اتصالات و جزئیات مناسب برای هر پروژه را می توان مهمترین بخش در ساخت سازه های غشایی نامید که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
اجزای تشکیل دهنده غشا
شامل الیاف ها که همان تاروپود بوده و وظیفه سازه ای دارند به دو دسته طبیعی و شیمیایی تقسیم می شوند.الیاف طبیعی طول محدودی دارند و به شکل رشته هایی در می ایند که الیاف نخ ریسی نامیده میگردند. الیاف شیمیایی از نظر تئوری طول نامجدودی دارند و آنها را فیلامنت می نامند. مقطع عرضی الیاف شیمیایی بزگتر از طبیعی بوده و شکل آن در الیاف طبیعی گرد می باشد اما می تواند در الیاف شیمیایی به هر شکلی باشد. بهترین حالت در سازه های غشایی استفاده از الیاف با مقطع گرد است. قسمت دیگرغشا روکش ها هستند که به منظور ایجاد دوام و اب بندی و هموار کردن سطح غشا و نیز جلوگیری از انباشت خاک، کثیفی و باکتری روی آن، لازم است دو طرف آن روکش شود. مواد روکش کننده معمولا از پی وی سی، تفلون و سیلیکون می باشد. روکش ها به روکش میاتگیر، روکش اصلی، روکش فوقانی تقسیم می شوند.
جنس غشا
1.پلی استر با روکش پی وی سی: این غشا ها خیلی ارزان تر از الیاف شیشه با روکش تفلون یا سیلیکون هستند. و همچنین می توانند مطابق با شرایط محیطی گوناگون در طیف رنگی وسیعی تهیه شوند. غشاهای ساخته شده از این ماده باید در دوران استفاده چند بار کشیده شوند تا از چین خوردن آنها جلوگیری شود. دوره عمر این غشا 10 سال است.
2.الیاف شیشه با روکش تفلون: الیاف شیشه مدول الاسیسیته بالایی دارند. به روش اکستروژن ساخته می شوند، در نتیجه امکان ساخت و تولید الیاف انعطاف پذیر ظریفی را می دهد که مقاومت آن در برابر نیروهای کششی از فولاد نیز بیشتر است. تفلون ماده ای اینر تیک است و بخوبی با خاک و کثیفی مقابله می کند و ظاهری چشم نواز دارد. این پارچه بادوام ترین غشاهاست، عمر مفید مورد انتظار از چینن غشایی بیش از 30 سال است. در زمره مواد غیر قابل احتراق محسوب می شود.برای سازه های دائمی مناسب است. انعطاف پذیری آن کم و دارای شفافیتی تا حدود 25 درصد می باشد.
الیاف شیشه با روکش سیلیکون: این غشاها در معماری نسبتا جدید هستند. سیلیکون به خاطر انعطاف پذیری و خاصیت کشسانی زیادی در طیف وسیعی از تغییرات دمایی، شهرت دارد. ترکیب سیلیکون و الیاف شیشه ای سخت با هم، انعطاف پذیری پارچه را افزایش می دهد. این محصول از فایبر گلاس با روکش تفلون انعطاف پذیر تر است. این غشا امکان نفوذ نور تا حدود 90 درصد می دهد. این محصول برای غشاهایی که به منظور عایق شدن در باربر گرما و صوت به صورت دولایه ساخته شده و داخل آنها هوا یا الیاف شیشه قرار می گیرد مناسب است. مقاومت آن در برابر آتش از فایبر گلاس با روکش تفلون کمتر است.
الیاف کولار روکش شده: الیاف کولار می تواند با تفلون، یورتان، نئوپرن، وینیل یا هایپالون روکش شود. یکی از مزایای کولار کاهش وزن خود غشا است . عمر مفید آن 20 سال است. حدود 5 برابر گران تر از پارچه های دیگر است اما مقاومت کشی و خاصیت کشسانی بهتر، وزن کمتر خود غشا و طول عمر بیشتر از مزایای آن است.
انواع اتصالات متداول پارچه
اتصالات دوخته که در این روش نخ مستعد پوسیدگی بوده، اتصال خیلی خوبی نیست و نخ مقاومت کافی را ندارد. اتصالات جوشی حرارتی که از گرم کردن درز ها تا نقطه ذوب پارچه، سپس روی هم آوردن درز ها در حین عمل خنک کردن و اعمال فشار ایجاد می شود. اتصالات مکانیکی که از متداول ترین اتصالات است به صورت پیچ و پرس می باشد.
طراحی و اجرای فنداسیون
بخشی از سازه پارچه ای است که وظیفه انتقال نیرو از ستونها به زمین و خاک اطرافش را بر عهده دارد بر اساس نوع سازه پارچه ای و میزان نیروهای وارده، بافت لایه ها، نوع خاک زمین و شرایط آب و هوایی منطقه، می توان تیپ و ابعاد شالوده را انتخاب و مشخص نمود. ابعاد پی ها به میزان برف و وزش باد و نوع خاک محل بستگی دارد.
نصب سازه های چادری
در نصب سازه های غشایی به دلیل نحوه نصب پارچه، که نیاز است به تدریج و به صورت یکنواخت و از تمامی تکیه گاه ها، به پیش تنیدگی نهایی خود برسد، می بایست از نیروهای متخصص در این ضمینه به همراه تجهیزات مناسب برای این امر استفاده کرد. در هر پروژه با توجه به محل قرارگیری سایت، ارتفاع محل نصب، نوع دسترسی های جرثقیل جهت انتقال سازه ها، ابعاد پروژه و تعداد تکیه گاه ها می بایست بهترین روش و تجهیزات برای نصب انتخاب شود؛ که این فرآیند توسط تیم نصب شرکت سازه های غشایی ماهوت، طی جلسات فنی و قبل از حضور در محل پروژه تصمیم گیری شده تا پروژه با ایمنی کامل و بدون آسیبب به سازه و پارچه و محل نصب در کوتاه ترین زمان ممکن به اتمام برسد.
روش های نصب ما می تواند شامل موارد زیر باشد :
• مهار با طناب و راپل
• استفاده از داربست
• کار با جرثقیل
• بالابرهای متحرک
سازه های پارچه ای از نظر انواع عملکرد
ساختمان پارچه ای: ساختمان با پوشش کششی کاملا محصور مانع نرمی در برابر شرایط محیطی پیرامون ایجاد می کند. ساختمان پارچه ای به شکل کاملا محصور می توانندبرای گلخانه ها، فضاهای نمایشگاهی و موقت استفاده شوند. ساختمان هایی با پوسته باز و بسته شونده کاربردهایی همچون پوشش استخرها و فضاهای نمایشگاهی دارند. سازه های پارچه ای باز در عین حال که می توانند به عنوان نشانه عمل کنند، پوشش هایی برای محافظت از آفتاب و باران هستند که در مناطق گرمسیری کاربرد فراوان دارند.
پوسته بیرونی ساختمان: این پوسته برای کنترل شرایط آب و هوایی نوسان دما استفاده می شود. جدا کردن سقف پوسته ای کششی از ساختمان اصلی می تواند گزینه ای مناسب برای دستیابی به یک سازه سبک تر باشد.
پوسته داخلی ساختمان: اضافه کردن پوسته داخلی به ساختمان می تواند راه مناسبی برای حل مشکلات آکوستیکی فضا باشد و در عین حال به عنوان عایق، عملکرد حرارتی ساختمان را بهبود بخشد. این حفاظ ها با قرار گرفتن در داخل ساختمان می توانند میزان درجه حرارت را کاهش دهند و از تاثیر نور مستقیم روز جلوگیری کنند.
سقف پوسته ای: این سیستم به صورت ترکیب شیشه و پارچه اندود شده استفاده می شود و علاوه بر امکان استفاده از نور روز از درخشندگی زیاد و افزایش درجه حرارت جلوگیری می کند. کاربرد عمده این سقف ها در حفاظت از آثار تاریخی، پوشش استادیوم ها و مراکز خرید است. سقف های پوسته ای نیمه باز به طور عمده تعریف کننده فضا هستند و برای کارکرد های مختلف از جمله مسیرهای پیاده روی، تراس ها، فضاهای نمایشگاهی و … استفاده می شوند.
نمای پارچه ای: استفاده از پوشش های پارچه ای در نمای ساختمان می تواند بر زیبایی آن بیفزاید. در نماهای دولایه در پشت پوسته ی خارجی شرایط نمیه داخلی به دست می اید و می توان ان را محافظ اب و هوایی به شمار اورد. قابلیت باز و بسته شدن این پوشش ها امکان تنظیم شرایط محیطی را فراهم می کند. وجود سایبان پارچه ای در بالای ورودی اصلی بنا، در عین ایجاد جذابیت می تواند راهی برای حفاظت بازدید کنندگان از باران و خورشید باشد.
نورپردازی سازه های چادری
بدلیل قابلیت پخش نور در پارچه های سازه چادری ، نورپردازی در پروژه های اجرا شده در زیبایی و جلب توجه آنها بسیار موثر می باشد. راه های متفاوتی برای نورپردازی این پارچه ها وجود دارد که با توجه به کاربرد داخلی و یا خارجی سازه های کششی بهترین نوع نورپردازی انتخاب می گردد.
نور پردازی LED
یکی از شیوه های متداول در نورپردازی در سال های اخیر می باشد. LED ویژگی های منحصر به فردی از قبیل تغییر رنگ، نور زیاد و ایجاد حرارت محدود و کار کرد بسیار آسان دارد. این شیوه نور پردازی بیشتر برای کاربرد های فضای داخلی و یا نمایشگاه ها بر روی پارچه های سازه چادری کاربرد دارد. به دلیل کوچکی لامپ های LED مخفی کردن آنها در سایبان چادری بسیار ساده خواهد بود و زیبایی فرم چادری را تحت تاثیر قرار نمی دهد. بدلیل قابلیت تغیرر رنگ LED پارچه های بکار گرفته شده سفید رنگ خواهد بود تا ترکیب رنگ های ایجاد شده مناسب و چشم نواز باشد.
نور پردازی از پشت (Back-lighting)
ویژگی نورپردازی از پشت در سایبان های پارچه ای، مخفی بودن منبع نور در آنها می باشد. این نور پردازی در نمایشگاه ها کاربرد دارد. این شیوه نور پردازی در کنار معماری منحصر به فرد سازه کششی زیبایی خاصی به سازه خواهد بخشید. در این نوع نورپردازی می بایست توجه کرد تا منبع نورانی باعث ایجاد لکه نورانی در روی پارچه نگردد.
نور پردازی از جلو (Front lighting)
نور پردازی از جلو یکی از شیوه های بسیار عالی برای نورپردازی سایبان های پارچه ای است. بدلیل قوس های قائم بر هم در سازه های کششی، زیبایی و تاثیر نور پردازی در آنها دو چندان می گردد. با نورپردازی مستقیم ، قوس ها و بیرون زدگی های سازه بیشتر به چشم آمده و سازه عظیم و مستحکم به نظر می رسد.
نظافت سازه
پوسته ها را میتوان با شوینده های خنثی (7=pH) شست. PTFE و ETFE در صورت بارش باران مستقیم و کافی نیازی به تمیز کردن ندارند.
تعمیرات سازه
پوسته های معماری بسیار مقاوم بوده و طول عمر بالایی دارند و میتوانند برای مدت زمان طولانی مقادیر زیاد تنش را تحمل کنند. نوع سازه و آسیب وارده تعیین میکند که امکان تعمیر وجود دارد یا خیر. پارگی و سوراخهای کوچک به راحتی قابل وصله کردن هستند ولی آسیبهای بزرگ مشکل ساز خواهد بود. بسیاری از سازه های جدید (بسته به جنس) برای مدت زمانی بیشتر از 25 سال طراحی میشوند. در حال حاضر سازه هایی وجود دارند بیش از 40 سال پیش ساخته شده اند. اگر از طرح سازه پارچه ای که دارید خسته شده اید یا اینکه می خواهید فرم سازه چادری دیگری را بر روی آن پیاده کنید. می توانید فرم قبلی را ارتقا داده و به طرح جدید رسید.
نمونه موردی
مکان: رستوران قو تهران
نوع پارچه: PES-PVC-PVDF
کاربری: پوشش-محافظت در برابر شرایط جوی-زیبایی
نوع سازه: خیمه ای
نمونه موردی
مکان: باغ موزه دفاع مقدس اراضی عباس آباد
نوع پارچه: LYCRA
کاربری: تصویر اندازی- زیبایی
نوع سازه: قوسی
نمونه موردی
مکان: نورگیر سالن همایش دانشگاه آزاد قزوین
نوع پارچه: HDPE
کاربری: زیبایی
نوع سازه: زین اسبی
نمونه موردی
مکان: گالری آن در تهران
کاربری: موقت-زیبایی
نوع سازه: تونل
نمونه موردی
مکان: سقف داخلی مجتمع تجاری حجت مشهد
کاربری: دکوراتیو
نمونه موردی
مکان: غرفه ی شرکت سرمایه گذاری مفید در هشتمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه در تهران
کاربری: زیبایی
فرم سازه: قیفی
نمونه موردی
مکان: وید هتل آزادی مشهد
کاربری: لایه داخلی بدنه دولایه (عایق حرارتی)
نمونه موردی
مکان: هتل تاج محل تهران
کاربری: سقف باز و بسته شونده
منابع
آلن، ادوارد.(1393)، ساختمان ها چگونه عمل می کنند، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
پاولی، مارتین.(1391)، سیستم های ساختمانی آینده، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
سالوادوری، ماریوجورج. (1394)، سازه در معماری، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
چارلسون، اندرو.(1388)، سازه به مثابه معماری، احسان سروش، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
هانتینگتون، کریگ جی.(1390)، سازه های پارچه ای کششی، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
مارگولیوس، ایوان. (1392)، معمار+ مهندس= ساختار، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
مور، فولر. (1394)، درک رفتار سازه ها، محمود گلابچی (مترجم)، نشر دانشگاه تهران.
از شکیبایی شما سپاسگزاریم.