تارا فایل

پاورپوینت رایانش ابری Cloud Computing


1
موضوع ارائه : رایانش ابری
عنوان درس : ارائه دهندگان:
استاد مربوطه:
– University Name-
– In The Name Of God –

به طور کلی، رایانش ابری(Cloud Computing) در اینترنت عبارت است از: ارائه خدمات رایانشی برای سرورها، ذخیره سازی، پایگاه های داده، شبکه، نرم افزار، آنالیزها و …
شرکت هایی که این خدمات رایانشی را ارائه می دهند، شرکت های ارائه دهنده Cloud نامیده می شوند و معمولاً هزینه خدمات رایانش ابری را براساس استفاده، مشابه نحوه پرداخت هزینه آب و برق خانه ها می پردازند.
رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟

هنوز هم اینکه رایانش ابری چگونه کار می کند و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد، نامفهوم و مبهم است.
در ادامه قصد داریم با ارائه چند مطلب در این زمینه راهنمای خوبی برای شناسایی اصطلاحات پایه و رایج رایانش ابری و مفاهیم آن در اختیار شما قرار دهیم.

کاربرد رایانش ابری  (Cloud Computing)
احتمالاً شما هم اکنون در حال استفاده از رایانش ابری هستید و ممکن است متوجه آن نباشید!
اگر از یک سرویس آنلاین برای ارسال ایمیل استفاده کنید، اسناد را ویرایش کنید، فیلم یا تلویزیون تماشا کنید، موسیقی گوش دهید، بازی کنید یا عکس ها و فایل های دیگر را ذخیره کنید، احتمال دارد که رایانش ابری همه این موارد را در پشت صحنه ممکن سازد.

اولین سرویس د هی رایانش ابری به یک دهه گذشته باز می گردد اما در حال حاضر انواع سازمان ها از استارپ های کوچک تا شرکت های جهانی، آژانس های دولتی تا کمپانی های کوچک، به دلایل مختلف این تکنولوژی را به کار می گیرند.

در ادامه چند مورد از کارهایی که می توانید با Cloud انجام دهید آمده است:
اپلیکیشن ها و سرویس های جدید بسازید
داده ها را ذخیره کنید، از آن ها back up بگیرید و آن ها را بازیابی کنید
وبسایت ها و وبلاگ ها را سازمان دهی کنید
فایل های صوتی و ویدئوها را منتشر کنید
نرم افزارها را براساس نیازهای موجود ارائه کنید
داده ها را برای ارائه الگوها و پیش بینی، تجزیه و تحلیل کنید

مهمترین مزیت های رایانش ابری
رایانش ابری (Cloud Computing) دیدگاه سنتی کسب و کارها را در مورد منابع فناوری اطلاعات (IT) به کلی تغییر داده است.
در مورد رایانش ابری چه می دانید؟ چرا رایانش ابری مشهور شده است؟
در ادامه 6 دلیل رایج برای به کارگیری رایانش ابری توسط سازمان ها آمده است.

1- هزینه
رایانش ابری هزینه های خرید نرم افزار، سخت افزار، نصب و راه اندازی دیتاسنترها یا رک های سروری سایت (برق روزانه برای تامین برق و خنک کردن آن ها) و همچنین نیاز به کارشناسان فناوری اطلاعات برای مدیریت زیرساخت ها را از بین می برد که این موارد باعث سرعت بخشیدن به کارها می شود.

2- سرعت
بیشتر سرویس های رایانش ابری به صورت سلف سرویس و براساس نیازهای موجود هستند، بنابراین مقادیر وسیعی از منابع رایانش را می توان در چند دقیقه فراهم کرد و تنها با چند کلیک ماوس، کسب و کاری با انعطاف پذیری بسیار زیاد ممکن ساخت و از فشار برنامه ریزی کاست.

3- مقیاس جهانی
از مزایای سرویس های رایانش ابری، مقیاس انعطاف پذیر است. در اصطلاح Cloudاین بدان معنی است که، مقدار دقیق منابع IT (مانند قدرت رایانشی بیشتر یا کمتر، ذخیره سازی و پهنای باند) درست در مواقع مورد نیاز و از موقعیت جغرافیایی مناسب عرضه می شود

4- بهره وری
مراکز داده یا دیتاسنترهای سایت نیازمند رک گذاری و استک گذاری بسیاری هستند که شامل نصب و راه اندازی سخت افزارها، پچ کردن نرم افزارها و دیگر کارهای روزمره مدیریتIT هستند.
رایانش ابری نیاز به تعداد زیادی از این وظایف را حذف می کند، بنابراین تیم های فناوری اطلاعات می توانند زمان زیادی را برای رسیدن به اهداف مهم کسب و کار خود صرف کنند.

5- عملکرد
بزرگترین خدمات رایانش ابری بر روی یک شبکه جهانی از دیتاسنترهای ایمن اجرا می شود که به طور دائم به آخرین ورژن سخت افزار رایانشی سریع و کارآمد ارتقا می یابد.
این موضوع مزیت های زیادی را برای یک دیتاسنتر واحد در یک شرکت برزگ به همراه دارد که شامل کاهش تاخیر در شبکه برای اپلیکیشن ها و صرفه جویی در مقیاس بزرگ تر می شود.

6- قابلیت اطمینان
رایانش ابری امکان پیشتیبانی و بک آپ گرفتن از داده ها، بازیابی اطلاعات و تداوم کسب و کار را ساده تر و ارزان تر می سازد، زیرا می تون داده را در محل های دیگر شبکه ارائه دهنده Cloud منعکس کرد.

انواع خدمات Cloud
اکثر خدمات رایانش ابری (Cloud Computing) در سه دسته قرار می گیرند:
زیرساخت به عنوان یک سرویس (Infrastructure as a service) یا (IaaS)
پلتفرم به عنوان یک سرویس (Platform as a Service) یا (PaaS)
نرم افزار به عنوان یک سرویس (Software as a service) یا (SaaS).
این ها در اصطلاح لایه های رایانش ابری نامیده می شوند چراکه هریک از آن ها روی دیگری ساخته می شوند.

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)

اساسی ترین بخش خدمات رایانش ابری است. با IaaS، شما زیرساخت های فناوری اطلاعات (سرورها و ماشین های مجازی (VMها)، ذخیره سازی، شبکه ها و سیستم عامل ها) را از یک ارائه دهندهCloud ، بر اساس پرداختی که انجام می دهید، اجاره می کنید.

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS)

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) به بخشی از خدمات رایانش ابری اشاره دارد که یک نیاز محیطی را به منظور توسعه، آزمایش، ارائه و مدیریت نرم افزارهای کاربردی تامین می کند. در واقع فرد برای ساخت برنامه های کاربردی خود آزادی عمل دارد.

نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)

نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) یک روش برای ارائه نرم افزارهای کاربردی در فضای مجازی اینترنت، بر اساس نیاز و معمولا بر اساس اشتراک است. با SaaS، ارائه دهندگان Cloud نرم افزارهای کاربردی و زیرساخت های اساسی را مدیریت می کنند و هر گونه تعمیر و نگهداری مانند ارتقاء نرم افزار و پچ کردن امنیتی را سامان دهی می کنند.
کاربران معمولاً از طریق یک مرورگر وب بر روی گوشی تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر شخصی به برنامه های کاربردی در اینترنت متصل می شوند.

انواع نحوه گسترش Cloud: )عمومی، خصوصی، ترکیبی(
تمام Cloud ها با یکدیگر یکسان نیستند.
به طور عمده سه راه برای گسترش منابع رایانش ابری وجود دارد:
Cloud عمومی (Public)
Cloud خصوصی (Private) Cloud ترکیبی (Hybrid)

Cloud عمومی
Cloud های عمومی متعلق به ارائه دهنده سرویس Cloud شخص ثالث است که منابع کامپیوتری خود مانند سرورها و ذخیره سازی در فضای مجازی اینترنت را معمولاً رایگان یا با دریافت هزینه اندکی ارائه می کنند و توسط آن اداره می شوند.
Microsoft Azure یا Google نمونه هایی از یک Cloud عمومی هستند.

Cloud خصوصی
Cloudخصوصی اشاره به آن دسته از منابع رایانش ابری دارد که به طور انحصاری توسط یک کسب و کار یا سازمان واحد مورد استفاده قرار می گیرد.
یک Cloud خصوصی می تواند در مرکز داده یا دیتاسنتر سایت شرکت قرار گیرد.
برخی شرکت ها نیز به یک ارائه دهنده سرویس دیگر برای سامان دهی Cloud خصوصی خود هزینه پرداخت می کنند. خدمات و زیرساخت های یک Cloud خصوصی در یک شبکه خصوصی نگهداری می شود.

Cloudترکیبی
Cloud های ترکیبی، Cloud های خصوصی و عمومی را با هم ترکیب کرده و آن ها را توسط تکنولوژی به یکدیگر متصل می کنند که امکان به اشتراک گذاشتن داده ها و برنامه های کاربردی بین آن ها فراهم می شود.
Cloud ترکیبی با فراهم کردن امکان انتقال داده ها و برنامه های کاربردی بین Cloud های خصوصی و عمومی، موجب انعطاف پذیری بیشتر کسب و کارها می شود و گزینه های گسترده تری را در اختیار آن ها قرار می دهد.

آموزش
حوزه ی آموزش نیز همچون دیگر حوزه ها از مزایای رایانش ابری بی بهره نمانده است. رایانش ابری انتخابی مناسب برای آن دسته از موسسات آموزشی است که فاقد توان مالی کافی برای تهیه و نگه داری زیرساخت های اطلاعاتی هستند.
علاوه بر این، به کمک رایانش ابری، دسترسی به خدمات آموزشی به صورت راه دور نیز آسان تر از گذشته شده است.

از جمله مزایای رایانش ابری در حوزه ی آموزش، می توان به جایگزینی کتاب های چاپی با نسخه های الکترونیکی اشاره کرد. بر کسی پوشیده نیست که هزینه ی کتب درسی بسیار بالا است و در اکثر موارد بخش زیادی از هزینه های آموزشی به هزینه ی کتب درسی مربوط می شود؛ تا جایی که در برخی موارد هزینه ی کتب درسی مورد نیاز دانشجویان از شهریه آن ها نیز بیشتر است.

در چنین شرایطی، ارائه ی محتوی آموزشی دیجیتال که به مراتب از کتب چاپی ارزان تر است، کار را برای دانشجویان ساده تر از گذشته کرده است. در حال حاضر، موسسات آموزش عالی ایالات متحده در حال آزمایش برنامه ای برای اشتراک دیجیتال کتب آموزشی در فضای ابری هستند؛ هم اکنون پنجاه ناشر با قریب به سی هزار کتاب در این برنامه شرکت کرده اند.

رایانش ابری امکان دسترسی به امکانات آموزشی را برای افراد بیشتری فراهم می کند.

رایانش ابری امکان اشتراک گذاری برنامه های درسی، لیست های نمرات، اسلاید های پاورپوینت و… را به سادگی فراهم می کند.
نگه داری اسناد و دسترسی به آن ها نیز به کمک ذخیره سازی ابری آسان تر خواهد شد؛
ناگفته نماند، از آن جا که برای دسترسی به اسناد و فایل ها در فضای ابری به اطلاعاتی نظیر نام کاربری و رمز عبور نیاز دارید، آرشیوهای ابری به مراتب امن تر از آرشیو های سنتی هستند.

علاوه بر این، انجام تغییرات در اسناد و برنامه های آموزشی و آگاه سازی دانش آموزان و دیگر اعضای گروه های آموزشی از برنامه ها نیز به لطف ذخیره سازی ابری بسیار آسان خواهد بود.
در مجموع، می توان از افزایش بهره وری زمانی، کاهش هزینه ها و ساده شدن رویه های آموزشی به عنوان مزایای اصلی رایانش ابری در حوزه ی آموزش یاد کرد. این مزایا، به ویژه برای کشورهایی که با چالش های بودجه ای روبه رو هستند، بسیار قابل توجه خواهد بود.

رایانش ابری در بهداشت و درمان
مباحث مربوط به رایانش ابری به طور ی گسترده در حوزه های علمی و کاربردی بحث گردیده است و صنعت بهداشت و درمان نیز از این امر مستثنی نیست . بسیاری از مدیران و کارشناسان بر این باورند که رایانش ابری می تواند خدمات بهداشتی و درمانی را بهبود بخشد و به طور شگرفی اتخاذ و به کارگیری فناوری اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان را تغییر دهد.

سازمان بهداشت جهانی در پنجاه وهشتمین مجمع خود در سال 2005 توسعه زیر ساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ایجاد مراکزی برای عملکرد مناسب تر سلامت الکترونیک، و ایجاد سیستم های اطلاعات بهداشت عمومی را توصیه می کند . در بیمارستان ها، ابر پتانسیل دسترسی آسان به سوابق پزشکی الکترونیکی را ارائه می دهد .
دسترسی سریع به تاریخچه پزشکی فرد می تواند به درمان سرعت ببخشد، به جلوگیری ازعوارض کمک کند، و حتی جان انسان ها را نجات دهد.

علاوه بر این، ابر می تواند پیگیری سابقه پزشکی بیماران را سرعت ببخشد. با این حال، حفظ حریم خصوصی و تضمین امنیت اطلاعات مربوط به سلامت از مهم ترین مسائل پیش رو است.
رایانش ابری با به اشتراک گذاشتن اطلاعات ذخیره شده بیماران، می تواند مزایای قابل توجهی را در ارائه خدمات پزشکی به صورت الکترونیکی به همراه داشته باشد.

کاهش هزینه ها، سهولت دسترسی پزشکان به اطلاعات بیماران، عدم وابستگی به دستگاه و مکان، و مقیاس پذیری از مهم ترین عوامل پرداختن به رایانش ابری در بحث سلامت الکترونیک می باشد. وجود این تکنولوژی با زیر ساخت اینترنتی و راه کارهای جدید، دسترسی پزشکان را به هر گونه اطلاعات پزشکی در هر زمان و مکان فراهم می کند و همین، آن را به یک ضرورت در کشورها مبدل نموده است.

داده ها در ابر بر روی سرورهایی در سراسر جهان می تواند ذخیره و پردازش شود. توسعه و پذیرش محاسبات ابری برای سازمان های مراقبت های پزشکی بستگی به حفظ حریم خصوصی و مباحث مالکیت دارد. سازمان های بهداشت و درمان می توانند سیاست هایی را برای چگونگی اداره داده هایشان به صورت محلی و مراکز داده های خارجی تدوین کنند. با این وجود ، آنها قادر نیستند سیاست هایی ایجاد کنند که بر چگونگی اداره داده ها در ابر تاثیر بگذارد. قبل از اینکه رایانش ابری بتواند به طور کامل به عنوان یک ساختار بهداشت به کار گرفته شود، فروشندگان ابر بایستی اعتماد کاربران را به دست آورند.

امروزه استفاده از فناوری رایانش ابری در صنعت بهداشت و درمان رو به گسترش است. شرکت ان ای سی و فوجیتسو استفاده از رایانش ابری در بیمارستان های ژاپن را به عنوان یک راه حل پیشنهاد داده اند و یا در آمریکا شرکت آ ی بی ام استفاده از خد مات رایانش ابری خود مبتنی بر سیستم مدیریت اطلاعات درمانگاهی در بیمارستان ها را پیشنهاد داده است.

امنیت
امنیت داده های ذخیره شده در فضای ابری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شما مسئول اطلاعاتی هستید که در فضای ابری ذخیره شده و از این رو باید از امنیت آنها و این که تنها در دسترس افراد مجاز قرار خواهند داشت، اطمینان حاصل کنید.

از این رو با توجه به اهمیت و ماهیت اطلاعات پزشکی، اقداماتی نظیر حفظ محرمانگی، حریم شخصی و تعریف سطوح دسترسی و نظارت لازم می تواند خطر از دست رفتن داده های حساس و دسترسی غیر مجاز به داده ها را کاهش دهد. از جمله پروژه های موفق در این زمینه که در راستای ایجاد پرونده الکترونیک شخصی برای افراد می باشند، می توان به HealthVault محصول مایکروسافت، Google Health و Wellness Cloud اشاره کرد.
امنیت…

عوامل موثر بر به کارگیری رایانش ابری
این بعد، کارکنان سیستم های اطلاعاتی بیمارستان را به هنگام به کارگیری یک فناوری جدید دربرمی گیرد. برای بیمارستان ها، فناوری رایانش ابری یک نوع نوآ وری در فناوری اطلاعاتی به حساب می آید. بنابراین، مدیر ارشد اطلاعات نقش مهمی در به کارگیری تصمیم این نوآوری دارد.
1- عوامل انسانی

تایید و موافقت مدیر ارشد اطلاعات در خصوص به کارگیری فناوری جدید نگرش جدید و مثبتی را در سازمان موجب می شود توانایی تکنولوژیکی یا شایستگی کارکنان نیز هنگام به کارگیری ی ک فناوری به عبارت دیگر، کارکنان. اطلاعاتی جدید در بیمارستان اثرگذار است بایستی دانش و مهارت لازم جهت استفاده از فناوری جدید را داشته باشند. یکی دیگر از مباحث مربوط به به کارگیری فناوری جدید، مسئله پذیرش فناوری جدید توسط کارکنان است.
عوامل انسانی…

عوامل سازمانی بر قصد بیمارستان ها در به کارگیری فناوری سیستم های اطلاعاتی اثرگذار است. مزایای نسبی به عنوان یکی از عوامل سازمانی و اشاره به تاثیر به کارگیری رایانش ابری بر کاهش هزینه های عملیاتی و افزایش منافع عملیاتی برای بیمارستان است. مزیت نسبی محاسبات ابری شامل هزینه های سرمایه ای، ظرفیت، چابکی پیاده سازی ، قابلیت اطمینان ، سازگاری ، سهولت استفاده و انعطاف پذیری است.
2- عوامل سازمانی

با توجه به ماهیت خاص فناوری رایانش ابری، امنیت داده و محرمانگی از نگرانی های اصلی به کارگیری آن، به ویژه در صنعت بهداشت و درمان محسوب می گردند برای مثال، سوابق الکترونیکی سلامت بیماران نیاز به یک محیط امن داشته و بایستی برای آن تدابیر امنیتی خاصی در نظر گرفته شود .
3- عوامل تکنولوژیکی

مطالعات قبلی همچنین نشان داده اند که پیچیدگی سیستم های اطلاعاتی در تصمیم برای به کارگیری فناوری اطلاعات موثر است. پیچیدگی را، حدی که تصور می شود استفاده از یک. نوآوری کار سختی باشد، در نظر می گیرند
عوامل تکنولوژیکی…

عوامل محیطی از جمله عوامل موثر در به کارگیری سیستم های اطلاعاتی جدید است. وابستگی به فروشنده از جمله شرایطی است که در آن خریدار به فروشنده وابسته است و قادر نیست که کالا یا خدمات مورد نیاز خود را از فروشنده دیگری تهیه کند ، زیر ا فروشنده اول با روش هایی معمولاً ناسالم خریدار را مجبور به خرید کالا یا خدمات خود می کند.
4- عوامل محیطی

رایانش ابری به عنوان یک فناوری جدید معرفی شده و به آموزش و از آن مهم تر پشتیبانی مداوم برای رفع موانع و مشکلات نیاز دارد. به عبارت دیگر، سازو کارهای پشتیبانی کننده و قابلیت پشتیبانی سیستم ها،یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در به کارگیری فناوری است.

THE
END


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود