تارا فایل

پاورپوینت تعریف و مقایسه کامپایلر و مفسر


تفاوت کامپایلر و مفسر
1

کامپایلر چیست؟
مجموعه ای از برنامه یا برنامه های کامپیوتری هستند که زبان برنامه نویسی سطح بالا (زبان مبدا) را به زبانی سطح پایین (زبان مقصد) و قابل فهم برای سخت افزار تبدیل می کند.
به عبارتی دیگر کدهای ماشین به سادگی قابل فهم برای انسان نیستند و به همین خاطر انسان به زبان های سطح بالا که قابل فهم تر هستند، برنامه می نویسد و با استفاده از کامپایلر ها آن را به زبان سطح پایین تبدیل می کند.

2

سازوکار کلی کامپایلر
روند کلی کار کامپایلرها به این شکل است که برنامه سطح بالا را خوانده و یک شکل میانی از آن ایجاد می کند و سرانجام آن را به زبان دیگری مانند اسمبلی تبدیل می کند، سپس زبان اسمبلی نیز به شکل میانی برنامه ایجاد و سرانجام به کد ماشین تبدیل می شود. کامپایلر این کد را در قالب Memory Word که بر اساس قواعد زبان سطح بالا نوشته بود، برای سخت افزار ایجاد می کند.

3

کامپایلر چگونه کار می کند؟
4

مفسر چیست؟
مفسر یک برنامه کامپیوتری است که دستورهای نوشته شده در یک زبان برنامه نویسی سطح بالا را به شکل یک کد قابل فهم برای ماشین اجرا می کند.
بزرگترین مزیتی که مفسر دارد این است که برنامه نوشته شده اصلی، وابسته به نوع سخت افزار نیست. یعنی برنامه ای که به زبان مفسر نوشته شود می تواند بر روی هر نوع سیستم عاملی اجرا شود.

5

مفسر چگونه کار می کند؟
6

مقایسه حالت مفسری و کامپایلری جاوا
7

یک شکل مقایسه ای
8

تفاوت مفسر و کامپایلر
۱- چگونگی اجرا شدن
در زبان های کامپایلری ابتدا یک بار کدها به صورت کامل ترجمه می گردند. سپس برنامه برای اجرا از روی فایل کامپایل شده اجرا می گردد. اما در زبان های مفسری کد ها به صورت خط به خط تفسیر و اجرا می شوند. سپس هر دفعه که بخواهیم برنامه را دوباره اجرا کنیم به همین صورت کد تفسیر و اجرا می شود.

9

۲- وابسته بودن یا نبودن به سیستم عامل
یکی دیگر از تفاوت های این زبان ها این می باشد که زبان مفسری برای اجرا نیاز به یک نرم افزار مفسر یا interpreter دارد. اما زبان کامپایلری تنها یک بار کامپایل شده و کدهای قابل اجرا در ماشین را ایجاد می کند. از آن پس بر روی هر سیستمی بدون نیاز به کامپایلر قابل اجرا می باشد.
اما همین نکته این تفاوت را ایجاد می کند که زبان کامپایلر وابسته به سیستم عامل است، یعنی در صورتی اجرا خواهد شد که در آن سیستم عامل کامپایل شده باشد و در سیستم عامل های دیگر اجرا نخواهد شد. اما زبان مفسر در هر سیستم عاملی که نرم افزار مفسر آن وجود داشته باشد اجرا و تفسیر می گردد. در واقع زبان مفسر وابسته به سیستم عامل نیست.

10

۳- سرعت و میزان استفاده از حافظه و پردازنده
زبان های Interpreter کد ها را به صورت خط به خط تفسیر و اجرا می کنند، این کار باعث می شود تا مقدار زیادی از CPU و RAM کامپیوتر اشغال شود و مشخص است که سرعت پایین تری نیز خواهند داشت. اما کامپایل شدن یک باره ی زبان های کامپایلر این است که در اجرا های متعدد سبک تر بوده و سرعت بهتری خواهند داشت.

11

۴- خطایابی
همین مزیتِ به صورتِ یک جا کامپایل شدن زبان های کامپایلر در بخش خطایابی و رفع مشکل، نقص به حساب می آید. زیرا در زبان های مفسر هنگامی که برنامه خط به خط اجرا می شود، در هر بخشی از برنامه که مشکلی وجود داشته باشد، قابل پیدا کردن و رفع می باشد.
اما در زبان های Compiler برای رفع یک مشکل در کدها می بایست سورس خود برنامه را مجدد بازیابی کرده، سپس خطا را پیدا و تصحیح کرد که این کار بسیار دشوار تر از کار با زبان های مفسری است.

12

معرفی زبان های مفسری و کامپایلری
از معروف ترین زبان های مفسری می توانیم به زبان های BASIC ،MATLAB ،Perl ،PHP ،Python ،Ruby و جاوا اسکریپت اشاره کنیم. همچنین معروف ترین زبان های کامپایلری زبان های C++ ،C# ،Pascal، جاوا و … هستند.

13


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود