قبل از نشاکاری بهتر است چاله کشت آماده گردد
کود دامی –کود شیمیایی- فاصله کشت در روی ردیف و بین ردیف-عمق چاله-زمان تهیه – پوشش برای ضدعفونی توسط نور خورشید-
100-150cm
40 cm
60 cm
30cm
نحوه احداث پشته و فواصل کشت
استفاده از سیستم مالچ در کنترل سرمای اول فصل میوه
شفاف بودن پوشش-کنترل درجه حرارت-مدت زمان پوشش-مقاوم سازی تدریجی بوته با شرایط محیطی
نکات مهم در مراحل اولیه نشاکاری
نکات مهم در مراحل اولیه نشاءکاری:
آبیاری منظم
مشکل ترک برداشتن خاک و قطع شدن ریشه در صورت خشک شدن خاک
واکاری : در سیستم نشاکاری و یا کشت مستقیم باید توجه داشت در اولین زمان ممکن باید اقدام به واکاری نمود تا بوته ها از سن یکسان برخوردار باشند. ( کشت 2-5 درصد در گلدان در اندازه مختلف برای دوره های مختلف وارکاری…..)
تنک کردن : به دلیل گران بودن بذور گلخانه ای معمولاٌ تنک کردن لازم نمی باشد. ولی در صورت لزوم توصیه میگردد بوته ها ی اضافی از محل طوقه به بالا قطع شوند.
آبیاری
تعداد دفعات آبیاری
نحوه آبیاری
زمان آبیاری
کود سرک و آبیاری
انواع مالچ : کاه وکلش برنج- پلاستیک- مالچ خاکی……
استفاده از سیستم مالچ پلاستیکی:پلاستیک سیاه و سفید-تفاوت آنها در کنترل علف هرز و درجه حرارت……
تاثیر مالچ :
رطوبت خاک : کاهش دفعات آبیاری – کم شدن استرس و شک آبی
درجه حرارت : افزایش در زمستان و کاهش در تابستان
کنترل علف هرز : کنترل نور در فتوسنتز…..
میزان توسعه ریشه : افزایش توسعه ریشه سطحی گیاهان….
زودرسی : به افزایش سطح و میزان جذب مواد غذایی توسط ریشه
افزایش کیفیت : در توت فرنگی ……
تاثیر سیستم مالچ
مراحل رشد میوه در بادمجان
کشت بادمجان در گلخانه
واریته بادمجان گلخانه ای کشت در کاپیک
قطع کردن سر شاخه
هرس اولیه
هرس ثانویه
انواع هرس در بادمجان:
هرس مراحل اولیه قبل از گل دهی
هرس اواخر رشد جهت تجدید میوه دهی