عنوان : آشنایی با چاه ارت، الزامات آتش نشانی در ساختمان،
رایزرهای خشک و اداکتور
استاد:
دانشجو:
فهرست مطالب
بخش اول» ارت
ارت چیست؟
چاه ارت چیست؟
عملکرد سیستم ارتینگ
مزایای استفاده از سیستم ارتینگ
انواع چاه ارت و نحوه احداث
موارد مهم در اجرای سیستم ارتینگ
بخش دوم» الزامات آتش نشانی در ساختمان
1- ضوابط مربوط به فاصله ساختمان ها از یکدیگر با توجه به نوع کاربری
2- ضوابط مربوط به ارتفاع ساختمان (تعداد طبقات روی پیلوت)
3- ضوابط مربوط به مسیر و دستگاه پله اضطراری
4- ضوابط مربوط به آسانسور
5- ضوابط مربوط به رمپ پارکینگ
6-ضوابط مربوط به موتور خانه تاسیسات
7- ضوابط مربوط به سیستم اعلام کننده حریق
8- دستورالعمل مربوط به نمای سنگ وشیشه
9- دستور العمل مربوط به سیستم لوله کشی آب آتش نشانی ساختمان ها
بخش سوم» رایزرهای خشک آتش نشانی
سیستم های آبرسانی آتش نشانی در ساختمان
رایزر تر چیست؟
سیستم خشک در اطفا حریق ساختمان
رایزر خشک آتش نشانی
رایزر ترکیبی
بخش چهارم» اداکتور مایع
اداکتورها
مزایا
کاربردهای کلی اداکتورها
بخش اول
3
ارت چیست؟
ارت earth) ) در لغت به معنی زمین و در اصطلاح ” سیستم اتصال زمین” می باشد.
چاه ارت چیست؟
چاه ارت چاله ای است که بصورت عمقی در زمین حفر کرده تا جایی که به رطوبت نسبی خاک رسیده و در داخل آن از صفحه مسی که توسط سیم مسی به صفحه جوش خورده استفاده کرده و صفحه را بصورت عمودی ( به جهت بیشترین سطح تماس با خاک ) در چاه ارت قرار داده و اطراف صفحه از مواد بنتونیت پوشانده و سیم مسی را به بیرون چاه ارت کشیده و به تابلوی تست باکس برده و از آن جا به کلیه دستگاههای الکتریکی متصل می نمائیم.
4
یک مدار الکتریکی ممکن است به دلایل مختلفی به زمین متصل شده باشد:
افزایش ایمنی و حفاظت در مدارهای قدرت، در صورت از بین رفتن عایق هادی ها
جلوگیری از افزایش ولتاژ بین مدار و زمین و حفاظت از عایق های مدار
جلوگیری از افزایشالکتریسیته ساکن در هنگام حمل مواد قابل اشتعال یا تعمیر تجهیزات الکترونیکی
ارت در برخی از انواعتلگراف ها و شبکه های انتقال زمین به تنهایی نقش یکی از هادی ها را ایفا می کند و به عنوان مسیر بازگشت جریان به منبع مورداستفاده قرار می گیرد.
در اندازه گیری مقادیر، از زمین به عنوان پتانسیل الکتریکی ثابت (مرجع صفر) استفاده می کنند که با توجه به اختلاف پتانسیل هر نقطه از مدار از زمین، مقدار پتانسیل آن قسمت مشخص می گردد.
یک زمین الکتریکی باید از ظرفیت انتقال جریان مناسبی برخوردار باشد تا بتوان از آن به عنوان مبدا صفر ولتاژ استفاده کرد.
5
نکته: سیم ارت و سیم نول به ظاهر ازنظر اینکه بی برق هستند بسیار به یکدیگر شبیه هستند ولی در عمل دوسیم مستقل از هم و عملکردی متفاوت از یکدیگر دارند و هیچ گاه نباید به عنوان جایگزین یکدیگر استفاده گردند.
6
7
انواع چاه ارت و نحوه احداث
به طور کلی جهت اجرای ارت و سیستم حفاظتی دو روش کلی وجود دارد:
1. زمین عمقی : در این روش که یک روش معمول می باشد از چاه برای اجرای سیستم ارتینگ استفاده می شود .
2. زمین سطحی : در این روش سیستم ارت در سطح زمین یا در عمق حدود ۸۰ سانتیمتر اجرا می گردد.
8
موارد مهم در اجرای سیستم ارتینگ
الف ـ انتخاب محل چاه ارت :
چاه ارت را باید در جاهایی که پایین ترین سطح را داشته و احتمال دسترسی به رطوبت حتی الامکان در عمق کمتری وجود داشته باشد و یا در نقاطی که بیشتر در معرض رطوبت و آب قرار دارند مانند زمینهای چمن ، باغچه ها و فضاهای سبز حفر نمود.
ب- عمق چاه :
با توجه به مقاومت مخصوص زمین ، عمق چاه از حداقل 4 متر تا 8 متر و قطرآن حدودا 80 سانتیمتر می تواند باشد.
در صورتی که تا عمق 4 متر به رطوبت نرسیدیم و احتمال بدهیم در عمق بیشتر از 6 متر به رطوبت نخواهیم رسید نیازی نیست چاه را بیشتر از 6 متر حفر کنیم . بطور کلی عمق 6 مترو قطر حدود 80 سانتیمتر برای حفر چاه پیشنهاد می گردد.
9
محدوده مقاومت مخصوص چند نوع خاک در جدول زیر آمده است.
10
ج ـ مصالح مورد نیاز :
مصالح مورد نیاز و مشخصات آن برای اجرای چاه در جدول زیر آمده است.
نکته : صفحه مسی به ابعاد 5/.*40*40 سانتیمتر برای مناطق شمالی کشور و 5/0*50*50 سانتیمتر برای مناطق نیمه خشک مانند تهران و 5/0*70*70 سانتیمتر برای مناطق کویری استفاده شده باشد . از صفحه مسی با ضخامت 3 یا 4 میلیمتر نیز می توان استفاده نمود.
11
د – اتصال سیم به صفحه مسی :
اتصال سیم به صفحه مسی بسیار مهم می باشد و هرگز و در هیچ شرایطی نباید این اتصال تنها با استفاده از بست ، دوختن سیم به صفحه و یا … برقرار گردد. بلکه حتما باید سیم به صفحه جوش داده شود و برای استحکام بیشتر با استفاده از 2 عدد بست سیم به صفحه بسته شده و محکم گردد. برای جوش دادن قطعات مسی به یکدیگر از جوش برنج یا نقره استفاده شود و در صورت عدم دسترسی به این نوع جوش از جوش Cad weld) ) استفاده گردد .
ه – حفر چاه ارت :
با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه چاهی با عمق مناسب و در مکان مناسب (با توجه با راهنمای انتخاب محل چاه ارت ) حفر گردد. شیاری به عمق 60سانتیمتر از چاه تا پای دکل برای مسیر سیم چاه ارت تا برقگیر روی دکل همچنین برای سیم ارت داخل ساختمان حفر نمائید. در صورتی که مسیر 2 سیم مشترک باشد بهتر است مسیر دو سیم ایزوله گردند. همینطور مسیر سیمها باید کوتاهترین مسیر بوده و سیم میله برقگیر و ارت حتی الامکان مستقیم و بدون پیچ و خم باشد و نبایستی خمهای تند داشته باشد و در صورت نیاز به خم زدن سیم در طول بیش از 50 سانتیمتر انجام گردد.
12
و – پر نمودن چاه ارت :
1- حدود 20 لیتر محلول آب و نمک تهیه و کف چاه میریزیم بطوریکه تمام کف چاه را در برگیرد بعد از 24 ساعت مراحل زیر را انجام می دهیم.
2-به ارتفاع 20 سانتیمتر از ته چاه را با خاک رس و یا خاک نرم پر مینمائیم.
3- به مقدار لازم (حدود 450کیلو گرم معادل 15 کیسه 30 کیلو گرمی)بنتونیت را با آب مخلوط کرده و بصورت دوغاب در میاوریم و مخلوط حاصل را به ارتفاع 20 سانتیمتر از کف چاه میریزیم
4-صفحه مسی را به 2 سیم مسی نمره 50 جوش میدهیم.
5- صفحه مسی را بطور عمودی در مرکز چاه قرار می دهیم.
6- اطراف صفحه مسی را با دوغاب تهیه شده تا بالای صفحه پر می نمائیم.
7- لوله پلیکای سوراخ شده را بطور مورب در مرکز چاه و در بالای صفحه مسی قرار می دهیم و داخل لوله پلیکا را شن میریزیم تا 50 سانتیمتر از انتهای لوله پر شود.
8- بعد از قراردادن لوله پلیکا به ارتفاع 20 سانتیمتر از بالای صفحه مسی را با دوغاب آماد شده پر مینمائیم.
9-الباقی چاه را هم تا 10 سانتیمتر بر سر چاه مانده ، با خاک معمولی همراه با ماسه یا خاک سرند شده کشاورزی پر می نمائیم و 10 سانتیمتر از چاه را برای نفوذ آب باران و آبهای سطحی به داخل چاه با شن و سنگریزه پر می نمائیم .
10-داخل شیار های حفاری شده را با خاک سرند شده کشاورزی یا خاک نرم معمولی و یا خاک معمولی مخلوط با بنتونیت پر نمائید .
13
شماتیک نمونه چاه ارت و جزئیات آن
بخش دوم
الزامات آتش نشانی در ساختمان
15
1-1- جایگاه های سوخت از قبیل عرضه بنزین و گاز محل استقرار مخازن حداقل هفت متر فاصله از پلاک های مجاور و معبر عمومی رعایت گردد و ابعاد پلاک جایگاه با توجه به این مورد در نظر گرفته شود.
1-2- عدم احداث ساختمان ها با کاربری: سینما، سالن اجتماعات، مدارس،مساجد و اماکن پرجمعیت از این قبیل در مجاورت جایگاه های سوخت.
1-3- پلاک های مجاور در جایگاه های سوخت تا ارتفاع دو طبقه روی پیلوت بلامانع و به ازای هر طبقه افزایش ارتفاع نسبت به دو طبقه روی پیلوت بلامانع و به ازای هر طبقه افزایش ارتفاع نسبت به دوطبقه روی پیلوت عقب نشینی سه متر در ضلع مجاورت جایگاه سوخت رعایت و یا دیوار مجاور جایگاه، بدون هیچگونه روزنه و داکت با جبهه باز بطرف جایگاه سوخت و تامین ایستائی بر حسب تحمل فشار7کیلوگرم بر سانتیمتر مربع (7 اتمسفر فشار ناشی از انفجار گاز مواد نفتی) در نظر گرفته شود.
1- ضوابط مربوط به فاصله ساختمان ها از یکدیگر با توجه به نوع کاربری
16
2- ضوابط مربوط به ارتفاع ساختمان (تعداد طبقات روی پیلوت)
و عرض ترافیکی گذرهای اطراف پلاک
17
3- ضوابط مربوط به مسیر و دستگاه پله اضطراری
3-1- حداکثر ارتفاع ساختمان 30 متر یا 9 طبقه روی پیلوت دستگاه پله اصلی بعنوان دستگاه پله اضطراری مد نظر قرار گیرد، به نحوی که دستگاه پله از ایستگاه مشترک ورودی واحدها و آسانسور در طبقات کاملاً جداسازی گردد. مساحت ایستگاه مشترک (سه متر مربع + یک متر مربع × تعداد واحدها در طبقه) با مصالح ساختمانی و درب ایزوله دود خود بسته شو جداسازی گردد.
3-2- از ارتفاع بیش از 30 متر یا بیشتر از 9 طبقه روی پیلوت ضروری است دو دستگاه پله بنحوی در نظر گرفته شود که در طبقات به یکدیگر راه داشته باشند یکی از دستگاه پله ها با فاصله از دستگاه پله دیگر و در ضلع مجور فضای آزاد بوده و ره در ایزوله دود خود بسته شو مجهز گردد.
3-3- ساختمان های با 3 طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل 8 واحد، ساختمان های با 4 طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل 6 واحد و ساختمان های با 5 طبقه روی پیلوت و هر طبقه شامل 3 واحد و ساختمان های 6 طبقه روی پیلوت و بیشتر حتی با یک واحد در هر طبقه مشمول بند 1-3 می شوند.
3-4- برای ساختمان های خاص طبق نظر کارشناس سازمان آتش نشانی.
18
5-3- حداقل تعداد خروجی های مورد نیاز برای فضای های بزرگ (سالن اجتماعات، سینماها و غیره) و همچنین حداقل عرض خروجی ها مطابق جدول زیر محاسبه گردد:
نکته: در ضمن دستگاه پله اضطراری علاوه بر دستگاه پله اصلی برای سالن اجتماعات با ظرفیت بیش از یک صد نفر، سینما ها، بیمارستان ها، هتلها، … ضروری می باشد
19
3-6- در یک ساختمان با کاربری مختلف ( مسکونی، تجاری، دفتر کار…) ضروری است از نظر ایمنی، دستگاه پله مسکونی مستقل از دستگاه پله کاربری های دیگر در نظر گرفته شود.
3-7- راه دسترسی به انبار تجاری واقع در زیرزمین، از انتهای انباری غیر مجاز می باشد و مقتضی است از داخل واحد تجاری با فاصله حداکثر 2/1 متر از معبر عمومی و ترجیحاً بطور مستقل از برگذر در نظر گرفته شود.
20
4- ضوابط مربوط به آسانسور
4-1- آسانسور خارج از مرکز دستگاه پله طراحی گردد.
4-2- چاه آسانسور تا روی فوندانسیون ساختمان امتداد یابد.
4-3- ابعاد مفید چاه آسانسور حداقل 150 × 150 سانتیمتر باشد.
4-4- در چاه آسانسور داخل موتور خانه تاسیسات قرار نگیرد.
4-5- در نظر گرفتن اطاق مستقل برای موتورخانه آسانسور، دریچه به ابعاد حداقل 80 × 60 سانتیمتر زیر کف موتور خانه روی دیوار جانبی با بازشو به بیرون.
4-6- هر گونه بازشو (روزنه، دریچه) به چاه آسانسور بجز در ورودی به چاه و دریچه مورد بند 5-4 غیر مجاز است.
7-4- رعایت کلیه اصول استاندارد مربوط به آسانسور.
21
5- ضوابط مربوط به رمپ پارکینگ
5-1- شروع رمپ با 5/2 متر فاصله از معبر عمومی (پیاده رو)
5-2- شیب حداکثر 15%
5-3- رعایت ارتفاع حداقل 195 سانتیمتر از روی رمپ تا زیر سقف بالای رمپ.
5-4- حداقل قطر در چرخش 180 درجه 12 متر رعایت گردد.
5-5- حداقل وتر مثلث در زاویه چرخش 90 درجه رمپ 7 متر رعایت گردد.
5-6- در نظر گرفتن دو رمپ با عرض حداقل 5/3 متر یا یک رمپ با عرض حداقل 5 متر برای پارکینگ با ظرفیت بیش از 24 خودرو بصورت رفت و برگشت ضروری است.
5-7- در نظر گرفتن رمپ به عرض حداقل 5/3 متر برای پارکینگ با ظرفیت کمتر از 24 خودرو ضروری است.
5-8- در نظر گرفتن راه دسترسی دستگاه پله و رمپ برای پارکینگ ها در طبقات فوقانی و زیرزمین به کد همکف تراز خروجی ضروری است.
5-9- تامین راه دسترسی خودرو صرفاً توسط جک آسانسور و در نظر نگرفتن رمپ غیر مجاز (بجز پارکینگهائی که تمام طبقات کاربری پارکینگ دارد و در این مورد رمپ بصورت ترجیحاً مطرح است).
5-10- دور بندی ایستگاه مشترک دستگاه پلکان وآسانسور در پارکینگ ساختمان ها و نصب در دودبند خود بسته شو.
22
6-ضوابط مربوط به موتور خانه تاسیسات
6-1- طراحی موتورخانه تاسیسات خارج از زیربنا و در صورت عدم امکان، مجاور یک جبهه به فضای آزاد با پنجره به فضای آزاد در نظر گرفته شود.
6-2- موتورخانه تاسیسات در جوار چاه آسانسور، دستگاه پله و سالن اجتماعات قرار نگیرد. و در صورت عدم امکان، دیوار مشترک بین آنها مقاوم حریق باشد.
6-3- داکت مستقل برای لوله های تاسیسات، کابلهای برق و دود کشها در نظر گرفته شود.
23
7- ضوابط مربوط به سیستم اعلام کننده حریق
7-1- برای ساختمان ها که نیاز به راه دسترسی یا پله اضطراری داشته باشند وساختمان های صنعتی، انبار ها، اداری، عمومی سینماها، سالنهای اجتماعات مراقبتی، درمانی، اقامتی عمومی، مجتمع های تجاری و اماکن پرمخاطره ضروری است.
7-2- طراحی بر اساس استاندارد جهانی از قبیل BS5839 یا EN54 اقدام شود.
7-3- تایید طرح قبل از اجراء توسط سازمان آتش نشانی ضروری است.
24
8- دستورالعمل مربوط به نمای سنگ وشیشه
8-1- شیشه از نوع سکوریت باشد.
8-2- از پشت نما داخل ساختمان در قسمت داخل واحدها در هرطبقه از کف تمام شده اجرای جانپناه با مصالح ساختمانی به ارتفاع حداقل 80 سانتیمتر ضروری است.
8-3- ضخامت شیشه متناسب با ابعاد شیشه در نظر گرفته شده و برای فرم شیشه هر شش متر ارتفاع یک ژوئن دو سانتی اجراء گردد.
8-4- هر سه متر ارتفاع سنگ روی نیشی قرار گیرد و اسکوپ کامل شود.
8-5- فرم شیشه محکم و فیکس اجراء گردد.
8-6- سنگ های روی درپوش ها کاملاً رولپلاک گردند.
8-7- در محل تقاطع دیوارهای جداکننده با فرم نمای شیشه به منظور ممانعت گسترش حریق از دو فضای مجاور به یکدیگر از پشت نمای شیشه به عرض حداقل یک متر با مصالح ساختمان مقاوم حریق احداث گردد.
8-8- فضاهای جدا از یکدیگر واقع در پشت نمای شیشه، نسبت به یکدیگر با مصالح ساختمانی غیر قابل اشتعال کاملاً جداسازی شوند.
25
9- دستور العمل مربوط به سیستم لوله کشی آب آتش نشانی ساختمان ها
9-1- ساختمان های به ارتفاع حداکثر سه طبقه روی پیلوت و یک واحد در هر طبقه و زیر بنا در هر طبقه حداکثر 140 متر مربع نیاز به لوله کشی آب آتش نشانی ندارد.
9-2- ساختمان های مسکونی با ارتفاع سه الی پنج طبقه روی پیلوت و زیر بنا، از 140 متر مربع تا 230 متر مربع نیاز به اجرای سیستم کشی آب آتش نشانی با لوله به قطر 5/1 اینچ و نصب جعبه F به صورت یک طبقه در میان شروع از همکف می باشد.
9-3- ساختمان های مسکونی با ارتفاع سه الی پنج طبقه روی پیلوت با زیر بنای بیش از 230 متر مربع با لوله به قطر 1 الی 2 اینچ و نصب جعبه F در کلیه طبقات با نظر کارشناسان آتش نشانی.
9-4- ساختمان های با ارتفاع بیش از 5 طبقه روی پیلوت با هر مقدار زیر بنا و نصب جعبه Fدر تمام طبقات با نظر کارشناس آتش نشانی لازم می باشد.
(قطر لوله اصلی آب آتش نشانی توسط کارشناس آتش نشانی مشخص می گردد.)
9-5- هیدرانت آتش نشانی (شیر ایستاده آتش نشانی) برای مجتمع های مسکونی، تجاری، صنعتی و اداری زیر نظر کارشناس آتش نشانی مشخص می گردد.
9-6- سیستم آب افشان اتوماتیک و دستی (سیستم اسپرینکلر) زیر نظر کارشناسان آتش نشانی مشخص می گردد.
9-7- سیستم لوله کشی آب آتش نشانی بصورت خشک زیر نظر کارشناسان آتش نشانی مشخص می گردد.
26
بخش سوم
رایزر خشک آتش نشانی
28
سیستم های آبرسانی آتش نشانی در ساختمان
سیستم های آتش نشانی به دو دسته تقسیم می شوند که این سیستم ها عبارتند از:
سیستم آب رسانی تر در این سیستم همیشه آب موجود بوده و به محض نیاز به استفاده می توانند شیر مربوطه را باز کنند و از آن برای خاموش کردن آتش استفاده کنند. در این سیستم از رایزر تر استفاده شده است.
رایزر تر چیست؟
رایزر تر یک لوله عمودی شکل است که از بالا تا پایین ساختمان ادامه پیدا کرده و همیشه پر آب است.
سیستم خشک در اطفا حریق ساختمان
سیستم خشک همیشه به صورت خشک است و در زمان وقوع حادثه و نیاز آب از ماشین های آتش نشانی به آن پمپاژمی شود.
29
رایزر خشک آتش نشانی
در تمامی صنایع و فعالیت های مهندسی که از فن لوله کشی و سیستم جابجایی مایعات استفاده شده باشد کلمه "رایزر" یک کلمه ی نام آشنا است.
رایزر به لوله ای می گویند که به صورت عمودی از آن استفاده می شود.
رایزر استفاده های گوناگونی دارد، مانند انتقال نفت از ته دریا به روی سطح جایگاه یا پمپاژ آب از ته یک چاه و در پایان از رایزر ها در فعالیت اطفا حریق نیز استفاده می کنند.
30
همانطور که در شکل مقابل مشاهده می کنید رایز خشک یک لوله عمودی است که در ارتفاع ساختمان کشیده شده و از پایین ساختمان تغذیه می شود و در هر طبقه یک انشعاب برای وصل کردن شیلنگ و خاموش کردن آب قرار داده شده که این کار اطفا حریق را بسیار ساده تر و موثر تر می کند. این رایزر های به آتش نشانان این امکان را می دهند که دیگر زمان خود را برای لوله کشی تا بالای ساختمان تلف نکنند و با اتصال لوله آب به پایین قسمت رایزر وصل کنند و به این وسیله آب را تا بالاترین قسمت ساختمان برسانند و عملیات نجات را با سرعت بیشتری انجام دهند. تصویر مقابل کمک می کند که عملکرد سیستم آبرسانی رایزر خشک را بهتر درک کنید.
31
رایزر ترکیبی
همانطور که از اسم آن می توان حدس زد، این روش ترکیبی از رایز خشک و رایزر تر است.
این یعنی این سیستم به طور معمول دارای آب است و در صورت وقوع حوادث آتش سوزی در یک ساختمان خود ساکنان می توانند اقدامات اولیه را با استفاده از جعبه های آتش نشانی انجام دهند تا نیرو های متخصص آتش نشانی وارد عمل شده و عملیات نجات را شروع کنند، مامورا آتش نشانی می توانند از قسمت ورودی دوم رایزر ترکیبی استفاده کنند تا با استفاده از آن آب را به داخل ساختمان پمپاژ کنند.
32
تصویر زیر نشانده ی سیستم رایزر ترکیبی است که ورودی ها و خروجی های را نشان می دهد.
بخش چهارم
اداکتورهای مایع
34
اداکتورها
اجکتور مایع با جت مایع یا اداکتورها به منظور پمپاژ و اختلاط مایعات ویا برای جابجایی بعضی از مواد جامد طراحی میشوند.
در عمل مایع تحت فشار از میان نازل فشار وارد اداکتور گشته و جت با سرعت بالا را ایجاد مینماید.
این جت در عمل باعث ایجاد خلاء شده و این امر مایعی که قراراست مکش شود را به داخل بدنه اداکتور می کشد. هر دو مایع در قسمت گلویی اداکتور به طور کامل با هم مخلوط گشته و با فشار پشت back pressure از اداکتور دشارژ میگردد.
35
خطوط جریان بدنه به مایع تحت فشار اجازه میدهد در مسیر مستقیم از میان اداکتور حرکت کند که این امر احتمال گیر کردن و یا تجمع کردن ذرات جامد همراه مایعات در اداکتور را کاهش میدهد.
توربولانس بالای داخل اداکتور باعث اختلاط کامل و همگون مایعات محرک و مکش شده میشود.
36
37
38
کاربردهای کلی اداکتورها
پمپاژ و بالابر بودن
اداکتورهای جت مایع غالبا به منظور خالی کردن مخازن یا پمپاژ چاله های تخلیه استفاده میشوند . خط محرک motive میتواند با رگلاتور و فشار سنج تجهیز گردیده ، ضمن اینکه خط مکش با استرینری یا تور فلزی با چشمه مناسب جهت جلوگیری از ورود و گیر کردن ذرات جامد بزرگ به داخل بدنه اداکتور تجهیز میگردد . باید دقت شود خط مکش همیشه باید به وطر مناسب آببند شود تا از ورود هوا به داخل اداکتور جلوگیری نماید . به منظور انجام این امر میتواند یک اتصال U در خط دشارژ یا همیشه خروجی باز لوله دشارژ غرق آب شود تا این امر باعث پایداری و مکش سرعتر مایع تحت مکش گردد.
تا حد امکان پیشنهاد میگردد اداکتورها در مسافتی کوتاهی بالای مایعی که قراراست مکش شود قرار گیرد و حتی الامکان خط مکش کوتاه باشد اما اداکتورها حتی در مسیرهای طولانی خطوط مکش نیز خوب کار میکنند . البته احتیاط لازم در مواقعیکه ارتفاع مکش بیشتر از 4.5m است صورت گیرد زیرا شرفیت مکش به .طر قابل ملاحظه ای کاهش میابد.
39
پمپاژ افزودنی ها به داخل مایعات
دیاگرام زیر نشان میدهد اداکتورها میتوانند افزودنی های مورد نیاز بویلر را به داخل آن تزریق نمایند . بخشی از آب تحت پمپاژ به اداکتور بای پس میگردد که این امر نقش نیروی محرک motive را برای کشیدن افزودنی ها به داخل اداکتور را فراهم میسازد.
این امر بدون کاهش فشار خط اصلی پمپاژ باعث تزریق افزودنی ها شده و باعث انتخاب اقتصادی تر سایز اداکتور را میدهد.
بارگیری کشتی
پمپاژ و جابجایی از قفسه های زنجیره ای، مخازن بلستر
تصفیه آب
رقیق کردن اسیدها
40
مواد غذایی و صنایع شیمیایی
پمپاژ و اختلاط مایعات متنوع
گیاهان کودی مصنوعی
پمپاژ حلال کاربامیت به داخل راکتور اوره
ایستگاه های نیروگاهی هیدروالکتریک
تخلیه اظطراری چاله های پمپ های لجن کش
تبخیر کننده های آب دریا
جابجایی آب شور دریا خروجی از واحدهای شیرین کننده آب دریا
41
کانال تلگرامی
بانک پاورپوینت های مهندسی رشته عمران و معماری @Bankpptmohandesi