تارا فایل

پاورپوینت آشنایی با استان کرمان


آشنایی با استان کرمان

تاریخچه
کرمان در تاریخ با نام های مختلفی همچون کارمانیا و گواشیر شناخته می شده است. حکومت های مختلفی در طول تاریخ بر این سرزمین حکمرانی کرده اند، اما شاید معروف ترین ماجرای تاریخی استان کرمان حمله ی آغامحمدخان قاجار به این منطقه باشد.

موقعیت جغرافیایی
این استان از جنوب با هرمزگان، از غرب با استان های فارس و یزد و از شمال با خراسان جنوبی همسایه است. استان پهناور سیستان و بلوچستان نیز در شرق کرمان واقع شده است.

آب و هوا
با توجه به میانگین ارتفاع زیاد کرمان، بیشتر شهرهای این استان نسبت به شهرهای کویری دیگر مانند یزد، زاهدان یا بیرجند، هوای خنکتری دارند. هوای کرمان در فصل زمستان بسیار سرد است.

صنایع دستی
قالی از مهم ترین صنایع دستی استان کرمان است. علاوه بر این حصیربافی، گلیم بافی و ترمه بافی نیز در استان کرمان رایج است. مسگری و قلم زنی از دیگر صنایع دستی استان کرمان هستند.

آداب و رسوم
جشن سده یکی از مهم ترین آیین های استان کرمان است که زرتشتیان این استان آن را برگزار می کنند. جشن سده ۵۰ روز مانده به عید نوروز برگزار می شود. در این مراسم موبدان زرتشتی با لباس سفید به گرد توده ای عظیم از بوته های جمع شده می گردند و پس از چند بار گردش به دور بوته ها، آنها را آتش می زنند. در حین اجرای مراسم آهنگ های شاد هم نواخته می شود.

مجموعه گنجعلی‎خان
مجموعه گنجعلی‎خان کرمان شامل میدان، بازار، مسجد، حمام، مدرسه، آب‎انبار و ضرابخانه است که به دستور «گنجعلی‎خان»، حاکم کرمان در دوره شاه‎ عباس صفوی ساخته شد. مجموعه‎ای که سده‎هاست در قلب شهر تاریخی کرمان، میزبان گردشگران است.

دشت لوت
«دشت لوت» یا «بیابان لوت» که در نزد مردم به دلیل برخی شباهت ها با «دشت کویر» اغلب «کویر لوت» نامیده می شود نخستین دشت بیابانی وسیع در جنوب شرقی ایران و از جمله بیابان های فراگرم و خشک جهان است که در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده است.

این دشت حدود 10 درصد از وسعت خاک ایران را دربر گرفته  است. بیابان لوت با قرارگیری در قطب حرارتی زمین در سال های 2005، 2006، 2007 و 2009 به عنوان گرم ترین نقطه ی  زمین اندازه گیری شد و در سال 2005 با دمای بالای 70 درجه ی  سانتی گراد، رکورد گرم ترین دما در کره ی زمین را ثبت کرد.

دشت لوت
دشت کویر لوت به سه واحد جغرافیایی تقسیم می شود:
دشت لوت شمالی که از عناصر و ناهمواری هایی از جنس ریگ، شن و ماسه تشکیل شده است

دشت لوت مرکزی، شگفت  انگیزترین قسمت دشت لوت، که یکی از بی نظیرترین پدیده ها در دنیا مانند کَلوت ها (عوارضی طبیعی با اشکال مختلف که در اثر سازوکار آب و باد و فرسایش زمین پدید آمده اند) و همچنین توده ها و تپه های عظیم ماسه ای را در خود پدید آورده است
دشت لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این کویر را دارد.

ارگ بم
ارگ بم، بزرگ ترین مجموعه خشتی جهان، یک دژ بزرگ است که در قلب آن ارگ قلعه واقع شده است، اما به دلیل ظاهر باشکوه این ارگ، که مرتفع ترین قسمت مجموعه به شمار می آید، کل بنای دژ را ارگ بم می نامند. ارگ بم و شهر آن از جمله قلعه های نظامی ارزشمند و تاریخی است که در مجاورت جاده ابریشم قرار دارد. تاریخ ساخت این مجموعه، بنا به روایات متعدد، مربوط به دوران هخامنشی یا اشکانی است و تا اواخر دوره قاجار همچنان مسکونی بوده  است.

مصالح اصلی بنا خشت خام و گِل رُس است و به ندرت سنگ، آجر و تنه خرما نیز در آن به کار رفته است. ارگ تاریخی بم از قسمت های متعددی تشکیل شده است که عبارتند از : خندق، دیوار حصار، برج و بارو، دروازه ها، مسجد، بازار، تکیه، آتشکده،کاروانسرا، مدرسه، حمام، زندان، زورخانه، محله های مسکونی با خانه های اعیان نشین یا عامه نشین، بخش حاکم ‍ نشین شامل سربازخانه، اصطبل، آسیاب، خانه فرمانده قشون، بخش اقامت حاکم شامل خانه حاکم و عمارت چهارفصل، برج دیده بانی و چاه آب.

این بنای بی نظیر در زلزله دی ماه ۱۳۸۲ آسیب جدی دید و بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، ایتالیا و فرانسه از ابتدای شروع بازسازی و مرمت مجموعه باستانی ارگ بم با ایران همکاری داشتند

باغ شاهزاده
این باغ ایرانی در شمار فهرست آثار ملی ایران و نیز میراث جهانی یونسکو جای دارد.
ساخت باغ شاهزاده در سده سیزدهم خوشیدی در پایان دوران قاجار به دستور فرمانروای کرمان و سیستان «محمد حسن خان سردار ایروانی» آغاز شد و پس از او نیز به دستور «عبدالحمید میرزا ناصرالدوله» روند پیشرفت ساخت باغ پیش رفت، هرچند که برنامه ساخت به پایان نرسید.

ارگ راین
«ارگ رایِن» در جنوب غربی راین، در دامنه کوه «هزار»، در 100 کیلومتری شرقِ «ارگ بم» و در 110 کیلومتری جنوب شهر «کرمان» جای دارد.
ارگ راین یکی از معدود سازه‎هایی است که توانست در برابر یورش تازیان ایستادگی کند. این ارگ در دوران افشار و زندیه یک از دژهای فرمانروایی« میرزا حسین خان راینی» و سپس پسر او «محمد علی خان» بوده است. پس از آنها نیز نوادگان میرزا حسین خان در این ارگ زندگی می­کردند.

منابع
https://www.visitiran.ir/fa/province/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86
https://www.visitiran.ir/fa/attraction/%D9%85%D8%AC%D9%85%D9%88%D8%B9%D9%87-%DA%AF%D9%86%D8%AC%D8%B9%D9%84%DB%8C%E2%80%8E%D8%AE%D8%A7%D9%86
https://www.visitiran.ir/fa/attraction/%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D9%84%D9%88%D8%AA-%D8%AF%D8%B4%D8%AA-%D9%84%D9%88%D8%AA%D8%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%84%D9%88%D8%AA
https://www.visitiran.ir/fa/attraction/%D8%A7%D8%B1%DA%AF-%D8%A8%D9%85
https://www.visitiran.ir/fa/attraction/%D8%A8%D8%A7%D8%BA-%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87
https://www.visitiran.ir/fa/attraction/%D8%A7%D8%B1%DA%AF-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86

با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود