تارا فایل

پاورپوئینت اسپایدر اتصالات عنکبوتی


بسم الله الرحمن الرحیم
1

SPIDER GLASS اتصالات عنکبوتی

اسپایدر چیست؟
با پیشرفت پوشش های شیشه ای و تمایل معماران به خلق پوسته های جدید، کار آمد و زیباتر، نمای اسپایدری پا به عرصه گذاشت.
نما اسپایدر شامل استراکچر فلزی از جنس فولاد یا استیل ، قطعات اسپایدر به شکل ایکس یا کلمپ از جنس استیل 316 و شیشه ی 10 میلی متر ، لمینیت ، دوجداره و … میباشد .
کاربری پوسته اسپایدری در ساختمان های اداری ، تجاری ، مراکز فروش ، پارتیشن بندی داخلی و … میباشد.

ویژگی های نماها با سیستم اسپایدر
زیبایی منحصر به فرد
ابعاد بسیار بزرگ شیشه
دید کامل منظره بدون مزاحمت پروفیل و خطوط عمودی و افقی
– وزن کم و سرعت بالای اجرا
– ایجاد نمایی دو طرفه ٬ در نتیجه پایین آمدن هزینه نماسازی داخلی و بیرونی
– ایجاد روشنایی لازم در فضای مورد نیاز و باز بودن دست طراح برای حجم دادن به نما
– نمایی مستحکم و مقاوم در برابر باد و زلزله
– امکان دو جداره و سه جداره نمودن نما
امکان و مونتاژ و استفاده در فضایی دیگر
قابلیت اجرای انواع قوس، هرم، کره و سطوح چند قوسی

خصوصیات واجزای تشکیل دهنده نمای اسپایدر
شیشه های با ابعاد بزرگ که به وسیله تکنیک های مختلف لیمنت و سکوریت کاملاً ایمن گردیده است.اتصالات و بستهای اسپایدر که تمام استیل می باشد و به صورت چنگکی دارای اتصالی به شیشه است. بادبندها و استراک چرهای کاملاً محاسبه شده که اسکلت اصلی نما را تشکیل می دهد با در نظر گرفتن فشارهای داخلی مانند باد، زلزله و وزن، ارتفاع شیشه های نما طراحی می گردد.پر کردن فاصله مورد نیاز در بین شیشه ها با چسب های تلفیقی که ضامن سلامت شیشه ها و ایزولاسیون نما می باشد.با استفاده از شیشه های کنترل کننده انرژی و غیره تلفیقی از تکنیک های دو جداره با گاز عایق لمینت طلقی به عاملی برای ایزولاسیون کامل ساختمان تبدیل می گردد. نماهای شیشه ای اسپایدر انجام شده توسط ام. جی . اس به عنوان بهترین شاخص معماری مدرن و نماهای تک در ایران به حساب می آید . تکنیک برتر به همراه تجربه بسیار طولانی و آشنایی نزدیک با صنایع استنلس استیل و کاربرد عملی آن در نمای شیشه ای و جزو خصوصیات منحصر به فرد این نماها می باشد.نمای شیشه ای همیشه مورد نظر طراحان و معماران حرفه ای بوده است و از قدیم جایگاه خاصی در زیبا سازی بنا داشته است شاید تا به امروز هیچ مصالحی جایگزین آن نشده است.

کاربردهای نمای اسپایدر
نماهای شیشه ای اسپایدر معلق زینت بخش فروشگاه های بزرگ و ساختمان های تجاری و اداری و مراکز خرید می باشد.با گسترش سبک ها مدرن در ساختمان ، نمای شیشه ای اسپایدر حداکثر دید با کمترین میزان استفاده از فریم و فلزات با بالاترین سطح ایمنی و ایزولاسیون را امکان پذیر می کند

سازه نگهدارنده اسپایدر کلپ / ایکس
پنجه هی اسپایدر را می توان به صور مختلف طبقه بندی نمود ولی متداول ترین آن سیستم های کلمپ و ایکس می باشد. قطعات کلمپ بصورت یک گل میخ و یا یک قطعه صلیب شکل بوده که شیشه را در خود جای می دهند و قطعات ایکس قطعاتی هستند که بصورت حرف ایکس و یا اچ انگلیسی بوده توسط پیچ هایی که در شیشه جاسازی می شوند به اسپایدر متصل می گردند.

سازه نگهدارنده اسپایدر اسیپس فریم
در این روش اسپایدر با کمک یک واسط بر روی گوی اسپیس می نشیند. از جمله کاربردهای آن اجرای دقیق سطوح کروی، عرق چین و چند قوسی است.

سازه نگهدارنده اسپایدرکابلی ٬ خرپای کابلی
در این روش سازه ای از کابل بصورت کراس و تور و یا خرپا وظیفه تحمل بار وانتقال آن به تکیه گاه ها را بر عهده می گیرد. ویژگی خاص این گونه نما زیبایی منحصر به فرد آن می باشد.

سازه نگهدارنده اسپایدرخرپای فلزی ٬ لوله ای
در این روش خرپا فلزی جهت تحمل بار مرده و بار دینامیکی طراحی شده و اسپایدرها با جوش و یا پیچ برروی این سازه نشسته و بار را منتقل می کنند.

ویژگی های اجرایی نمای اسپایدر
کم وزن بودن زیبایی سادگی و استحکام اجرای طرح های پیچیده تنوع در شیوه اجرا و مقاومت بالا در برابر زلزله

خرپای کابلی
با استفاده از خرپای کابلی، ما گام مهمی در پیشرفت در جهت نیل به سیستم های شفاف و سبک سازی سازه ای برداشتیم. در حالی که خرپاهای کابلی، هم از منظر طراحی و هم شکل بندی بسیار متفاوت هستند (فرم های عمودی، overhead، طاقی و گنبدی همگی قابل حصول هستند)، معمولا با استرات های عنکبوتی که به عنوان تنها عضو فشاری این سیستم ها عمل می کند، شناخته می شوند. خرپاهای کابلی با استفاده از انتقال نیروهای پیشتنیدگی به اعضای کششی خرپا، ایستایی را فراهم می آورند. بر مبنای شرایط دهانه و بار، نیروهای پیشتنیدگی موردنیاز می توانند بسیار بزرگ باشند، و باید با استفاده از سازه های جانبی ساختمان تحمل شوند. بنابراین، شناخت این نیروها و آگاه ساختن مهندسان ساختمان از وجود آنها در مراحل اولیه ی فرآیند طراحی بسیار مهم است.

مزایای دیوار شیشه ای
کاهش مصرف انرژی ( به دلیل عایق بندی حرفه ای این سازه توسط Thermal Break)
سبکی ساختاری و کاهش وزن مرده ساختمان
نهایت استفاده از شفافیت نور روز
سرعت بالای اجرا (بهره مندی از Unitized system)
امکان ترکیب آسان با سایر پوشش های نما
امکان نصب Opening یا مدل های بازشو
کاهش هزینه نگه داری و مراقبت
توانایی مقاومت در برابر لرزش های حاصل از باد های شدید و یا زمین لرزه
جلوگیری از دستبرد و سرقت
مقاومت در برابر حرارت بالا و حتی آتش
دارای استاندارد های Passive House
امکان اجرای Glass Roof تا شیب 2درجه
امکان استفاده از شیشه های یک ، دو یا چند جداره
امکان استفاده از طیف عظیم طرح ها و رنگ های شیشه

یراق الات اسپایدر
اتصالات اسپایدر وزن شیشه را تحمل کرده و بار آن را به سازه اصلی انتقال می دهند. در مقایسه با سیستمهای مشابه، اتصالات اسپایدر هر پنل شیشه ای را بوسیله ۴ نقطه نگهداشته و علاوه بر کم نمودن سایز سازه اصلی، شفافیت حجمی نما را افزایش می دهد. نوع یراق الات اسپایدر به نوع شیشه و سازه نگهدارنده پوسته نما بستگی دارد.

انعطاف پذیری و فرم پذیری نماهای شیشه ای با سیستم اسپایدری
تنوع زیاد از انواع یراق آلات اسپایدری این امکان را به طراح می دهد که هر نوع Shapeو فرمی را که مد نظر اوست به سطح و نمای شیشه ای خود بدهد. حتی اگر فرم مد نظر وی طوری باشد که با یراق آلات موجود امکان اجرای آن وجود نداشته باشد می توان با کمک کارشناسان طراحی صنعتی کارخانه ها یراق مورد نظر را طراحی و تولید نمود. 

امکان بازشو کردن نمای اسپایدر
شرکتهای تولید کننده یراق آلات اسپایدری این کمبود را با طراحی و تولید سیستم های بازشو اسپایدری مرتفع نموده اند. گفتنی است شرکت ایستا اولین و تنها مجموعه ای است که در ایران این سیستم را اجرا نموده است.

عملکرد سیستم های اسپایدری در برابر زلزله و طوفانهای شدید
بدلیل عدم وجود فریم برای نگهداشتن شیشه و انتقال وزن به سازه بوسیله روتلها و معلق بودن شیشه ها، در هنگام جابجایی های ناشی از تنش نیروهای وارد به ساختمان؛ عملکرد این سیستم فوق العاده است، همچنین بخاطر درز یک سانتیمتری بین شیشه ها امکان برخورد شیشه ها و لبه به لبه شدن آنها تقریباً غیر ممکن است.

اجزای تشکیل دهنده نماهای اسپایدری
سازه

اسپایدر

روتل

شیشه

انواع سازه ها
بادبندها و استراکچرهای کاملاً محاسبه شده که اسکلت اصلی نما را تشکیل می دهند با در نظر گرفتن فشارهای خارجی مانند باد یا زلزله و وزن و ارتفاع شیشه های نما و قدرت خرید مصرف کننده طراحی می گردد . البته مهمترین عامل در انتخاب بادبندها سبک معماری ساختمان و دکوراسیون داخلی می باشد که باید تواماً مجموعه ای زیبا و هنرمندانه را به نمایش بگذارد. بادبندها ی معمول و مورد استفاده به شرح زیر می باشد :

– سازه های کابل کششی – سازه های فلزی
– سازه های فضاکار – سازه های شیشه ای
– استفاده از اجزای نمای ساختمان

سازه های کابل کششی
بادبندهایی با استفاده از سیم بکسلهای تمام استیل با استفاده از اتصالات مخصوص که در تلفیق با نمای شیشه ای در ذهن نمای بادبانها و طنابهای کشتیهای بادبانی را زنده می کند. ادغام این نوع بادبند با معماری High tech، ترکیبی مدرن و تحسین برانگیز را در مقابل چشمان بیننده به وجود می آورد.

سازه های فلزی
بادبندهایی که به وسیله لوله های فلزی (استیل) طراحی می گردد.
البته در مواردی که شیشه ها برای پوشش نمای ساختمان به کار گرفته می شود از اسکلت ساختمان کمک گرفته می شود .

سازه های فضاکار
بادبندهایی با استفاده از سازه های فضایی که استحکام نما را تضمین می نماید . لوله ها و اتصالات این سازه های فضایی می تواند تمام استیل یا گالوانیزه با رنگ اپوکسی یا آلومینیوم باشد .

سازه های شیشه ای
بادبندهای شیشه ای که به صورت قائم به وسیله اسپایدر برای تقویت نما استفاده می گردد که قابلیت استفاده در ارتفاع های بسیار بلند را ندارد .

استفاده از اجزای نمای ساختمان

اتصالات اسپایدر
اتصالات و بستهای اسپایدر تمام استیل می باشد و به صورت چنگکی دارای نقاط اتصالیFix Point ) )به شیشه است که همواره مانند سیبک قابلیت حرکت به جهات مختلف را دارا می باشد.
از خصوصیات مهم این اتصالات نگهداشتن هریک از قطعات شیشه به صورت مستقل در کنار هم بدون وارد آمدن هیچگونه فشاری به قطعات کناری یا پایین دستی می باشد و بدلیل داشتن نقاط اتصالی به شیشه با قابلیت حرکت به جهات مختلف می تواند کلیه فشارهای انقباض و انبساطی و نشست و حرکت ساختمان را بدون انتقال به شیشه ها به راحتی تحمل نماید.

روتل ها
برای ارتباط میان شیشه های طولانی که ابتدا و انتهای آنها مهار شده و باید در میان به هم مهار شوند از وسایلی به نام روتل استفاده می شود .

شیشه ها
شیشه هایی با ابعاد بزرگ که به وسیله تکنیکهای مختلف مانند لمینت و سکوریت کاملاً ایمن گردیده است . در ضمن با استفاده از شیشه های کنترل کننده انرژی Reflective,Sunergy و غیره با تلفیقی از تکنیکهای دو جداره با گاز عایق و لمینت طلقی به عاملی برای ایزولاسیون کامل ساختمان تبدیل می گردد .
ضمنا حمل این شیشه ها
به دلیل وزن بالا و اهمیت
کاربرد ، امری مهم است
که باید در آن نهایت دقت
را به عمل آورد.

پر کردن فاصله مورد نیاز در بین شیشه ها با چسب های تلفیقی که ضامن سلامت شیشه ها و ایزولاسیون نما می باشد،انجام میشود.(این مورد در کشور ما در نصب شیشه های جام به صورت عمدی کاملاً نادیده گرفته میشود که باعث تاسف است.)
حالا میتوان از ترکیب مناسب عناصر فوق نمای تمام شیشه ای با بهترین دید بدون استفاده از فریم و قاب های فلزی معمول، بدون محدودیت در ارتفاع یا پهنا، به صورت معلق با قطعاتی مستقل بدون فشارهای عمودی و افقی به روی قطعات پایین دستی، به وجود آورد که خود یکی از عجایب دوره اخیر در معماری می باشد.

و در پایان چند مورد دیگر از کابردهای این سیستم:

استفاده از سیستم اسپایدر برای پله

استفاده از اسپایدر برای راهرو

پایان


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود