تارا فایل

همه چیز درباره مشروبات الکلی


همه چیز درباره مشروبات الکلی( نقد علمی ودینی کاملا تخصصی و منطقی)

الکل : الکلی که به نام الکل اتیلیک معروف است، مایعی است با بوی مطبوع وبدون رنگ و با طعم سوزان که درتمام نوشیدنی های سکرآور ، شراب و عرق و امثال آنها یافت می شود.الکل اتیلیک به هرنسبت با آب حل می شود ودر اثر اکسیژن می سوزد و تولید آب و ایندریرکربنیک میکند. این همان الکل سفید است وبه اتانول معروف است.الکل حلال خوبی برای عطر ها و همچنین ورنی هاست( نوعی ماده ی صمغی درنقاشی)

آیا الکل نقش غذایی برای بدن دارد؟
الکل یک ماده مخدر شبیه به نیکوتین یا هروئین است. برخلاف غذا که باید جذب شود، الکل مستقیما وارد جریان خون می شود.
الکل از تجزیه ناقص قند انگور بدست می آید ،ما هرغذایی که می خوریم مواد قندی و نشاسته ای که در غذا وجود دارد وقتی داخل بدن شدند تبدیل به قند انگور یا اصطلاحا گلوکز میشود و آن موقع است که بدن قند انگوررا جذب میکند و حرارت بدن را تامین میکند.اما چون قند موجود در شراب ،بیرون از بدن تجزیه شده دیگر فایده ای برای بدن ندارد. زیرا بدن قادر نیست قند تجزیه شده در الکل را دوباره به قند اولیه انگور تبدیل کند .پس چیزی که در بدن وجود خواهد داشت فقط وفقط الکل خواهد بود که نمیتواند برای بدن سوخت شود پس در بدن نمی سوزد
حالا منظور از سوختن چیست و چه فایده ای دارد؟
1.سوختن موجب می شود بدن ما برای فعل و انفعالات شیمیایی حرارتی ایجاد کند.
2.قسمت های مختلفی از بدن ما که دچار کمبود مواد هستند، آنرا برطرف کند.
3.قدرت و نیروی پایداری را برای بدن به ارمغان بیاورد.
و هر ماده ای که این سه کاربرد را نداشته باشد برای بدن مضر خواهد بود و الکل این چنین ماده ای محسوب می شود چون ارزش غذایی ندارد .به معنای این که الکل علاوه براینکه فوایدی عاید بدن نمیکند، بلکه همه ذخایر موجود دربدن ما را به آتش میکشد! و این مسئله است که باعث می شود شخصی که الکل مصرف میکند چون تمام ذخایر موجود در بدنش به تحلیل میرود و میسوزد ، سستی و رخوت وجود او را میگیرد.
دکتر سن ژاک در خصوص اعتقاد برخی افراد به مفید بودن ومنفعت داشتن شراب برای بدن میگوید:
اگر بگوییم الکل غذاست، مسخره کرده ایم و به وجدان انسان توهین نموده ایم، چیزی که گلو و شکم را میسوزاند، و عضلات و مغز را فلج میکند، در نتیجه انسان ، حیوان دیوانه ای میشود و روح و جسم خود رامیکشد، غذا نیست. کسانی که میگویند الکل غذاست ، گرچه ازدانشمندان باشند،کمتر ازجنایتکاران نیستند، با وجودی که دانشندان بزرگ درباره آن تحقیق کرده اند، الکل غذا نیست، بلکه سمی شوم و نفرت انگیز است.
الکل به هرنسبتی که با آب مخلوط شود آب بدن را میگیرد.برای همین است که فرد الکلی بعد از نوشیدن الکل دچار عطش می شود.افرادی که در اثر مصرف الکل؛ یک گرم الکل وارد خونشان شود تلو تلو راه می روندو افرادی که دو گرم الکل وارد خونشان شود بیهوش خواهند شد و اگرسه گرم وارد خونشان شود باعث سستی در بدن وحالت اغما در فرد می شود.
راههای خروج الکل از بدن :
چون بدن نمی تواند الکل را تجزیه و تحلیل کند مجبور است به سه طریق آن را از بدن بیرون بریزد.
1.از طریق ادرار
2.از طریق عرق کردن شخص الکلی
3.از طریق تنفس
به همین دلیل تا زمانی که الکل از بدن دفع نشده باشد دهان بوی الکل میدهد.
عوامل موثردرسرعت جذب الکل:
1.پرو خالی بودن معده: چون بیشتر الکل مصرفی از طریق روده کوچک جذب می شود، بنابراین اگر معده شما از غذا پر باشد دریچه معده بسته و الکل مدت بیشتری درمعده باقی می ماند.
2.وزن بدن: هرچه فرد وزنش بیشتر باشد دیرتر تحت تاثیر الکل قرار میگیرد، زیرا الکل پس از ورود به جریان خون در آب کل بدن حل شده و توزیع میگردد، بنابراین افراد سنگین وزن تر به خاطرآب بیشتر در بدنشان دیرتر تحت تاثیر الکل واقع میشوند.
3.چربی بدن: به علت آنگه الکل قادر به حل شدن درچربی نمی باشد هر چه چربی بدن بیشتر باشد فرد بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرد در حالی که افراد عضلانی دیرتر تحت تاثیر قرار میگیرند.
4.جنسیت: زنان زودتر ازمردان تحت تاثیر قرار میگیرند، حتی اگروزنشان برابرباشد.علت این است که میزان چربی بدن زنان بیشتراست.همچنین بافت عضلانی زنان کمتراست. زنان همچنین فاقد آنزیم تجزیه کننده الکل بوده (دی هیدروژناز) که به عنوان سد محافظ در معده عمل کرده و نقش تجزیه الکل را به عهده دارد.همچنین زنانی که از قرص های ضد بارداری استفاده میکنند، بیشتر تحت تاثیر الکل هستند، به علت آنکه قرصهای ضد بارداری متابولیسم الکل را کاهش می دهد.
5.غلظت الکل: هرچه غلظت الکل بیشتر باشد ، جذب آن بیشترو سریعتر است.
6. نوع مشروب: مشروبات گازدار جذب الکل را افزایش می دهد.
7. اگر الکل همراه با دیگر قرصهای روانگردان (اکستازی) مصرف گردند قدرت سرکوبگری الکل افزایش یافته و می تواند بسیار خطرناک باشد.
8. افراد الکلی به علت اینکه به طور مستمر مصرف کرده اند بدنشان نسبت به آن مقاومت کرده و هربار برای مستی به الکل بیشتری نیاز دارند.زیرا کبدشان در پی سازش ، آنزیم تجزیه کننده بیشتری ترشح می کند.

حالات ایجاد شده در فرد براساس میزان درصد الکل درون خون:
مرحله برانگیختگی(09ـ 25 %) :خواب آلوده ، در درک و به خاطرآوردن موضوعات گذشته دچار مشکل می شود، واکنش وی در برابر محرکات کاهش می یابد، حرکات بدن ناهماهنگ می شود، بینایی مختل می شود، حس چشایی و شنوایی کاهش می یابد.
مرحله سرگشتکی(18 ـ 30 %) :فرد گیج و مبهوت است، شاید نداند کجاست و مشغول چه کاریست، سرگیجه دارد و تلوتلو میخورد، بیش از حد احساساتی ، خشن ویا مهربان می گردد، خواب آلوده است ودرد را دیرتر احساس میکند، حرکات ناهماهنگ است، قادر به گرفتن شیئی که به سمتش پرتاب میگردد نیست.
مرحله بهت(25 ـ 4 %): قادر به حرکت نیست، به محرکات واکنش نشان نمی دهد، قادر به نشستن و ایستادن نیست، استفراغ می کند، ممکن است بیهوش گردد.
مرحله کما(35ـ50 %): فرد بیهوش است، احساس شدید سرما، تنفس کم عمق و آهسته می گردد، ضربان قلب کاهش می یابد، امکان مرگ وجود دارد.
مرحله مرگ: میزان 50 و یا بیشتر الکل درخون سبب مرگ می گردد.
نکته: درصورت مسمومیت فرد به الکل ، نه نوشیدن قهوه و یا دوش آب سرد و دیگراعمال کارساز نمی باشد. تنها زمان نیاز است تا الکل به طورکامل از بدنشان دفع گردد. این زمان معمولا 10 ساعت به طول می انجامد.درصورت مسمومیت شدید حتما بیمار را به بیمارستان منتقل کنید.
چه اشکالی دارد شراب بخوریم اما کم مصرف کنیم؟
افرادی هستند که میگویند ما الکل مصرف می کنیم اما کم میخوریم …طبق نظر بهترین پزشکان در این مورد ، کم کم خورد نیزختم به افراط در مصرف الکل خواهد شد !
1. به این دلیل که کسانی که الکل می نوشند حتی اندک اندک به مرور زمان دچار کمبود پتاسیم می شوند واین کمبود پتاسیم دربدن است که افراد را مجبور به افراط در مصرف میکند!
2. الکل باعث تسریع گردش خون می شود واگر به دنباله خود اثرات مخرب نداشت، به نظرخوب می آمد ولی متاسفانه به خوردن الکل و افزایش گردش خون انسان دچار تشنگی و گرسنگی کاذب می شود و میل دارد فقط بخورد و بنوشد.ولی هنگامی که الکل از بدنش دفع می شود و سرعت گردش خون پایین می آید نوعی رخوت و سستی بدنش را نیزفرا میگیرد واین سستی و به حالی تحریکی می شود برای مصرف دوباره مشروبات الکلی توسط افراد و او میل به خوردن شراب پیدا میکند.

دکتر ملوین درکنگره جهانی مبارزه با الکل:
وی در این کنگره گفت حتی مصرف کم الکل میتواند ضایعات بسیاری را سبب شود.بعضی ها گمان میکنند که اگر فقط در مجالس لبی تر کنند گرفتار اعتیاد نمیشوند ، یا الکل ضایعات مغزی به وجود نمی آورد ، درحالی که تحقیقات وسیعی که در این زمینه شده نشان می دهد که مشروبات به میزان بسیارکم سبب اختلال در کار سلول های مغزی میشود.

جهت تولید الکل دو مرحله اساسی باید طی شود:
1.تخمیر/ از تخمیر حبوبات و میوه ها آبجو ایجاد میشود.
2.تقطیر/ از تقطیرحبوبات و میوه ها نوشیدنی هایی چون ، ودکا، ویسکی، جین تولید میشود.
3.از تغییر شیمیایی در سوختهای فسیلی همچون گاز، زغال سنگ و نفت (الکل صنعتی )
4.ازترکیب شیمیایی منوکسیدکربن و هیدروژن (مانند متانول و الکل چوب)
میزان الکل در مشروبات الکلی این چنین است :
آبجو : 4 الی 6 درصد
شراب : 7 الی 15 درصد
شامپاین : 8 الی 14 درصد
مشروبات الکلی تقطیرشده همچون جین ،ودکا ، ویسکی : 40 الی 95 درصد.
نکته: یک مساله مهم در مصرف الکل ، احتمال آلوده بودن الکل به "متانول" یا همان الکل چوب است ، حتی الکل ها با برند های معروف می توانند تقلبی وآلوده به متانول باشند. الکل های آلوده به متانول ، بسیار سمی هستند بطوریکه اگر مصرف از یک حدی بیشتر شود بالافاصله منجر به کوری یا حتی مرگ خواهد شد. احتمال آلودگی الکل به متانول به ویژه در ایران که بسیاری از آنها دست ساز هستند، زیاد است. متانول بسیار ارزان و طعم الکل را تغییر نمی دهد. ممکن است به دلایل سودجویانه برخی فروشندگان اقدام به عرضه الکل ها آلوده به الکل طبی یا سفید کنند.الکل ها سفید طبی ، درجه خلوص بالایی دارندو اگر به الکل ها اضافه شوند ، آسیب بسیار شدیدی به سلامت افراد وارد میکنند، درصد اتانول الکل های طبی بسیار بالاتر ار الکل های معمولی است .الکل های طبی تا 90درصد اتانول دارند!

آبجو چیست؟ آبجو بافرمول شیمیایی
C6H10O5)n + nH2O ¦ nC13H22O6)2
وقتی نشاسته تبخیر می شود آبجو تولید می شود، ابجو از تخمیرحبوبات و میوه ها بدست میاید و میزان الکل درآن 4 الی6 درصد است. اگرچه آبجو مقادیری ویتامین B دارد ولی به علت وجود الکل این ویتامین در بدن قابلیت جذب ندارد.
عرق چیست؟
با تقطیر مایعات الکلی مانند شراب ، الکلی بدست می آید که آنرا عرق می نامند. عرق شامل آب و الکل تا 50% الکل است
شراب چیست؟
شراب درمعنای لغوی آنست که جویدنی نیست بلکه نوشیدنی است چه حلال باشد چه حرام اما درمعنی اصطلاحی به معنای خمر یا مایعی است که مستی آور باشد.و اختصاص به آب انگور جوشیده .و انواع مختلفی دارد .
شراب با فرمول شیمیایی C6H12O6—>2CO2 + 2C2H5OH
با تخمیر گلوکز بدست می آید. شامل 7 الی 15 درصد الکل میباشد.
تاریخچه ی شراب :
شراب جزو اولین نوشیدنی های باستانی انسان به شمار می آید و سابقه چندهزارساله دارد وحتی تاریخ پیدایش آن به قبل از چای و قهوه بوده است.قدمت شراب در ایران پنج هزار سال قبل از میلاد میرسد.چنان که طبق شواهدی، کوزه ای که از مناطق ارومیه توسط خانم دکتر مری ام .وگتس ،استاد مردم شناسی کالج ،در آشپزخانه ای در یک ده زیرخاک کشف کرده و با خود به آمریکا برد می توان به این موضوع پی برد.چنان چه این قدمت به هفت هزار و چهارصد سال میرسد و یعنی به دورانی که هنوز باکوس،خدای شراب یونانیان متولد نشده بوده!
خواص شراب به گفته مصرف کنندگان و تحلیل موارد یاد شده از نظر علمی :
1. شراب سرشار از اسید فینیک است که با نفوذ در ارگانیسم ،رگهای خونی رانازک کرده و فشارخون و تصلب شرایین رامتوقف میکندو موجب پرخون شدن بدن انسان میشود:
این یکی از مواردی است که مصرف کنندگان به آن اشاره میکنند.حال نظرپزشکان در این مورد را میخوانیم…
طبق بررسی ها و نظرپزشکان شراب با تاثیر در سلول های مغز رگهای خونی را به قدری نازک میکند که موجب پاره شدن رگهای نازک خونی شده و یا لخته شدن خونها در مغز و موجب جلوگیری از جریان عادی خون شده و سکته ناقص یا کامل را ازایجاد میکند و گاهی موجب تشنج و صرع و ورم مغزو فشارخون در سرگردیده و تولید فلج در اعضای بدن می شود.
2.شراب موجب تقویت قلب و محکم شدن دیواره قلب میشود:
و اما نظران پزشکان دراین مورد:با مصرف الکل کم کم چربی و پیه اطراف قلب را میگیردو آن را سنگین و بزرگ می کندو چون قلب در حین ضربان با قوت حرکت می کند سنگینی مزبور موجب کندی حرکت و نامرتبی میگردد ودر این افراد آهسته و نامرتب می زند
3.وجود تانین که در واقع نوعی آنتی اکسیدان قوی است و قادر است کلسترول را که موجب گرفتگی رگ ها میشود را حل کند و از بین ببرد:
و اما نظر پزشکان در این مورد: مصرف الکل و مواد مخدر روی مقادیر خونی در بسیاری از مواد مغذی اثر دارد. اگر مقدار دریافت کلسترول (چربی مصرفی) به طور دقیق اندازه گیری نشود ، ممکن است سطح کلسترول خون نرمال به نظر آید! به همین جهت توصیه می شود آزمایش خون بعد از 6 تا 12 هفته بعد از مصرف و ترک انجام شود تا از مقادیر خونی خوانده شده مطمئن شویم.
4.شراب از سکته مغزی جلوگیری میکند:
واما نظرپزشکان دراین مورد :واقعیت امر این است که شراب در اثر تاثیر بر سلول های مغز آنرا از کار می اندازدو در اثر پاره شدن رگهای نازک خونی و یا لخته شدن خونها در مغز و جلوگیری نمودن از جریان عادی خون ، سکته ناقص یا کامل ایجاد میگردد وگاهی هم موجب تشنج وصرع و ورم مغز و فشار خون در سرگردیده وتولید فلج در اعضای بدن می نماید.
5. الکل موجب اعتماد به نفس می شود:
نظر پزشکان این است که الکل روی بخش های کنترل مغز اثر می گذارد، موانع باز دارنده وکنترل کننده را رفع می کندو احساس کاذب از اعتماد به نفس درشخص تولید میکندو اینگونه است که بسیاری از این افراد هنگام رانندگی با سرعت زیاد رانندگی می کنند و باعث تصادف می شوند.
6.شراب اشتها را زیاد میکند:
نظرپزشکان دراین مورد : واقعیت امر این است که الکل مواد غذایی را سفت و سخت می سازد و چنانچه اگرگوشتی را در مقداری الکل بیندازیم مانند چرم می شود و در این علاوه براین الکل شیره های معده را کم و نامرتب و فاسد می سازد و اجازه نمیدهد روی غذا تاثیر کند و غذای هضم نشده سربار معده میماند .الکل بر زبان تاثیر گذاشته و سلول های ذائقه را ضعیف میکند و موجب میشود شخص دائم الخمر طعم غذاها را درست حس نکند و این خود موجب بی اشتهایی است از طرفی الکل موجب خرابی دستگاه هاضمه میشود و در واقعیت اشتها را از بین میبرد.وباید خاطر نشان کرد که شراب موجب اتساع و افزایش حجم معده می شود به طوری که پنج برابر مواقع عادی شده و فرد دچار اشتهای کاذب شده و در اثراین افزایش حجم دچار دردهای معده میشود که معمولا دایمی هستند.
7. شراب رنگ صورت را گلگون می کند:
نظرپزشکان در این مورد : بعد ازخوردن الکل حرکت قلب شدید میشود و با سرعت خون راگرفته و با فشار رد میکند ، درجه نبض بالاتر می رود و رنگ صورت گلگون می شودواین چیز مطلوبی نیست.
8.شراب نشاط آور است:
نظرپزشکان دراین مورد :شخص مصرف کننده بعد ازورود شراب به بدن و تاثیر در قلب و سرعت خون و با گذر کمی از زمان احتیاج فراوانی به گردش پیدا میکند ، میل به مزاح و بازی و شوخی حتی خارج از نزاکت دارد، افعال و اقوال غیرطبیعی از او سر میزند، و میل به رقاصی در او ظهور می یابدو در اعصاب جلدی او هم تغییراتی پیدا میشود ، بشاشت و شوخ چشمی در صورت او هویدا میگردد وخون با فشار زیادی وارد جمجمه شده و ظرف مغز از خون پرمیشود و بر اثر تراکم فشار خون ،مغز ناراحت میگردد و آثار تلو تلو خوردن و سرگیجه در فرد ظاهر میشود.
9. ایجاد قوا میکند و احساس آرامش و خواب را به ارمغان می آورد:
نظرپزشکان در این مورد :طبق نظرپزشکان شخص باخوردن الکل فورا درمعده ی خود احساس حرارت فوق العاده ای میکند سپس این حرارت انتقال یافته و به مرکز اعصاب سرایت میکند وچون اعصاب در تمام نقاط بدن وجود دارد لذا این حرارت را در تمام بافتهای خود منتشر خواهد کرد.در این هنگان شخص قوای تازه ای درخود احساس می کند که قبل از نوشیدن الکل چنین احساسی ندارد و بعد از ورود درخون تمام بدن تحریک خواهد شد.البته این نیرو همان قوای مخزونه در وجود است که الکل آن را از جای خود حرکت داده و درتمام بدن منتشرمیکند و درجه قوا را بالا می برد و در نتیجه نیروهای بیهوده مصرف میشود و در نتیجه الکل مبتلایان را وادار به اسراف کردن قوای درونی میکند نه اینکه قوای تازه ای بنماید و در مرحله بعد به جهت به کار بستن این انرژی فرد دچار ناتوانی میشود و سپس نیاز به خواب را در خود می بیند و این خواب در اثرایجاد حس آرامش نیست بلکه به سبب از دست رفتن قوای درونی فرد می باشد .
10.الکل انسان را اجتماعی می کند.
هرکس در مواقعی احساس خجالت دارد. این امر به ویژه در میهمانی هایی که اشخاص همه را لزوما نمی شناسد بیشتر است در این شرایط بعضی ها احساس میکنند با خوردن الکل راحت تر می شوند،اما این راه حل نیست ، بعد از چند بارمصرف الکل فرد دچار اعتیاد می شود ودیگر بدون مصرف الکل نمی تواند درچنین مجالسی شرکت کند.
12. شراب اعتیاد آور نیست:
اتانول یکی از داروهای اعتیاد آور محسوب میشود ، که به دلیل خواص نشاط آورآن ، به عنوان ماده آرام بخش مصرف میشود.افزایش مقدار مصرفی آن به منظور ایجاد اثرمطلوب ، ممکن است موجب وابستگی بدنی گرددو برخلاف تصور افراد می تواند اعتیاد ایجاد کند.مصرف کنندگان مزمن الکل یا افراد معتاد به آن ممکن است مقدار مشخصی الکل بنوشند، بدون اینکه مست شوند، در این صورت احتمالا که یک نوع وابستگی جسمی و روانی به الکل درآنان به وجود آمده است که قطع مصرف آن ، نشانه ترک را به صورت تحریک پذیری ، تشنج، دیریوم ترمنس، حالات بیقراری یا عصبانیت، بی خواب ، بداشتهایی، عرق کردن و استفراغ ظاهر می سازد.همان طورکه در بالا اشاره شد،حتی کم مصرف کردن الکل اندک اندک به مرور موجب کاهش پتاسیم می شود و این کمبود پتاسیم در بدن است که افراد را مجبور به افراط در شراب خواری میکندو افزایش مصرف امری غیر ارادی و براساس نیاز بدن می باشد.و از این جهت الکل ماده ای اعتیاد آور می باشد. ازآنجایی که نوجوانان از بالغ ها کوچکتر هستند ، تاثیر الکل روی مغزو بدن آنها بیشتراست و زودتر وابسته میشوند.
13. اگر شراب مضراست چرا کشورهای دیگر استفاده میکنند و حکم ممنوعیت آنجا وجود ندارد؟
با بررسی های مختلف مشخص شد که اینطور نیست. تمام حکومت ها با این مورد مشکل دارند زیرا دریافته اند خوردن مشروبات الکلی چه آسیب هایی را به کشورشان وارد کرده به طوری که داستان مبارزه آمریکا با مسکرات گواه این موضوع می باشدکه برای مبارزه با این عادت زیان آور، به کلیه وسایل و سلاح ها از قبیل مجلات ، جراید ، سخنرانی هاو فیلم های سینمایی متوسل شده و برای تبلیغات برضدمسکرات ، مبلغی افزون بر هشت میلیون دلارصرف کرد و بالغ بر ده بیلیون صفحه کتاب و مجله و نشریه به این منظورمنتشر ساخت و در ظرف چهارده سال مبارزه ، مبلغی در حدود دویست و پنجاه میلیون لیره برای تنفیذ و اجرای قانون تحریم مسکرات خرج کرد .سیصد نفر را در این جریان اعدام کردو532335 نفر را به زندان انداخت و در حدود شانزده میلیون لیره بابت جریمه مسکرات گرفت و برابر با چهارصد و پنجاه میلیون لیره املاک را مصادره کرد،ولی کلیه این مبارزات جز عشق و شیفتگی نسبت به مسکرات سود و حاصلی نداد، تا آنجا که سرانجام در سال 1933 میلادی به ناچار آن قانون را نقض نمود و مسکرات را به کلی آزاد ساخت.حال روشن میشود چرا خداوند در قرآن تحریم شراب را تدریجی وگام به گام پیش برد زیرا اگر قرار بود به زور و مبارزه و غیرتدریجی باشد موجب لجاجت انسان ها دربرابر این حکم میشد.
آمار تلفات شیکاگو نشان میدهد که از 3422نفری که به علت سل مردند 49%شراب خوار افراطی و 34% معتاد به الکل بوده اندو کمپانی های بیمه عمر میگویند که با تجربه دریافته ایم که عمر معتادین با الکل 25 تا 35 سال است.
طبق آمار اخیر فرانسوی ، الکل در فرانسه در هر 26 دقیقه یک نفر را میکشد،در سال1962 ، 14194 نفر مرده اند که تنها به علت عارضه کبدی طی اعتیاد به الکل بوده. و حدود 80 درصد سرطان های مسری، 75 درصدحوادث رانندگی، 3 درصد حوادث کار بر اثر مصرف الکل پیش آمده اند.
14.شراب یکی ازراه های تقویت قدرت جنسی است:
طبق نظر پزشکان ، الکل با برداشتن مهار کننده های فعالیت جنسی ، شروع این فعالیت را تسهیل میکند ، اما موجب اختلال عملکرد جنسی میگردد. و سپس ،مردها از دو مرحله میگذرند نعوظ طولانی بدون انزال و بعد کاهش تدریجی توانایی نعوظ .
پوتکاره رئیس جمهور اسبق فرانسه:
وی که ریاست جمعیت مبارزه با الکل را به عهده داشت در اعلامیه ای بعد از شکست فرانسه ازآمان درجنگ جهانی اول گفت: ای فرزندان فرانسه! بزرگترین دشمن شما مسکرات و شراب است. پیش از اینکه با آلمان بجنگید به نبرد با الکل بروید، زیرا خسارت جانی و مالی که از سال 1870 به بعد متوجه فرانسه شده به مراتب بیشتر از خسارات ناشی از جنگ با آلمان بوده است.

تاثیرات شراب بربدن از لحظه ی ورود به دهن تا خروج آن :
الکل زبان را ضخیم و سخت می کند و سلولهای ذائقه راضعیف و بالاخره محو می کند به طوری که شخص دائم الخمر دیگر طعم غذا ها را درست تشخیص نمی دهد و شیره دهان و بزاق را از بین می برد
در اثر استعمال الکل و مخصوصا آبجو پی گردن زیاد شده و محتاج به عمل جراحی میگردد.
با ورود به معده باعث از بین بردن ویتامین های گروه B شامل B1 – B2 – B6 – B12 می شود. شراب مخاط معده را تحریک و ترشح آنرا کم میکند و با انعقادعامل هضم که پپسین نام دارد چه بسا موجبات استفراغ را که همراه با مایعی به نام بلغم که اغلب با لخته های خون است را فراهم می سازد .موجب اتساع معده می شود و مانند کیسه ای حجم معده را بزرگ می کند که مانند کیسه ای شده که پنج برابر موقع عادی گنجایش پیدا میکندبه طوری که می تواند ده تا 12 لیترآب بیشترجا بگیرد و در نتیجه موجب دردهای معده میشود.
در مرحله ورود به معده وارد خون شده و گلبول های سفید خون را از بین می برد ، بر اساس تحقیق انجام شده ، در41 درصد از بیماران مبتلا به ویروس اچ.آی .وی در پی مصرف الکل ، ضعیف شدن بدن در برابرویروس اچ، آی ، وی و افزایش حساسیت و احتمال آلوده شدن بدن به این ویروس ، مشهود بوده است.نتایج بدست آمده در این تحقیق درپی آزمایش های انجام شده برروی میمون هایی است که به یک ویروس مشابه آلوده شده بودند.در این آزمایش ها معلوم شد که بالا بودن میزان الکل در این میمون ها در تقویت این ویروس نقش بسزایی داشته است.
در این ازمایش پس از خوراندن میزان مشخصی از الکل در فاصله های زمانی منظم به تعدادی از میمون ها و خوراندن محلول قند به تعداد دیگری از میمون ها ، این حیوانات به ویروس اچ، آی ، وی آلوده شده بودندو پس از یک هفته میزان رشد ویروس در بدن میمون هایی که به آنها الکل خورانده شده بود، درمقایسه با دیگرمیمون ها 64برابر بیشتربوده است.پزشکان معتقدند شاید دلیلش این است که الکل موجب فعال شدن سلول های محافظ غیرفعال بدن موسوم به CD4+T که در دیواره روده قراردارند شود. گفته میشود که این سلولها در برابرآلودگی به این ویروس بسیار آسیب پذیر و ضعیف هستند.و دلیل دوم این است که احتمال سرزدن رفتارهای خطرآفرین مانند آمیزش جنسی بدون استفاده از ابزار پیشگیری در افرادی که در مصرف الکل زیاده روی میکنند ، بسیار بالاتراز دیگران است.
با ورود به روده موجب تورم خراشیدگی روده و التهاب جهاز هاضمه میشود.اسهال های سخت ، یبوست شدید فرد شراب خوار را تهدید میکند
روده انسان درضمن اینکه کمی الکل تولید میکند ، الکل را با سرعت بیشتری نسبت به معده جذب میکند .با تاثیرالکل در روده موجب کاهش زمان عبور غذا از روده ها، افزایش خطرجذب ناقص مواد غذایی و بروز انواع سرطان میشود از جمله سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون بیماری است که درآن سلول های سرطانی در داخل بافت روده شروع به تکثیر میکنند.
الکل عمل تغذیه اعضا رامختل میکند و مقدار زیادی پیه و چربی اطراف قلب راگرفته و آنرا سنگین میکندو حجمش را زیاد میگرداند درنتیجه حرکات قلب ضعیف میشود و لذا نبض معتادین به شراب غالبا آهسته یا غیر منظم است.
در مرحله ی ورود به خون در آن اثرکرده و کم کم آن را فاسد کرده و عمل تغذیه اعضا مختل میگردد ، 1 یا 2 ساعت پس از مصرف مشربات الکلی تمامی آن وارد خون شده وبعد از 24 ساعت اثری از آن در خون دیده نمیشود ، چون تمامی اعضای بدن از جمله غدد تناسلی ،جنین ،کلیه ها کبد وغیره به نسبت سرعت جذب الکل در آنها الکل را جذب می کنند.الکل در بدن موجب افزایش فشار خون میشود.شراب آب خون را جذب میکند و گلبول های قرمز خون بالا می رودو بزرگ شده و قسمتی از هموگلوبین خود را از دست میدهد و شکل گلبول ها تغییر میکند .خاصیت قلیائی خون کم میشود و اسید به وجود می آید.
الکل و مواد مخدر ، باعث به وجود آمدن اختلال و آشفتگی در سیستم عصبی می شود، روی حافظه ، توانایی یادگیری ، فکرکردن و هماهنگی بدن اثرات بدی دارد. الکل سلول های عصبی را که قادر به تولید مثل مجدد نیستند را ازبین می برد.
الکل باعث اختلال در عمل غشای موکوسی سلول های مری، معده و مقعد می شود.
الکل همراه خون وارد ریه ها شده ، مخاط ریه را تحریک کرده و آنرا متورم می سازد و این تحریک کلسیم بدن را از بین برده و عمل ریه را مختل و منجر به سل می شود.10% الکل به وسیله ریه و کلیه ها دفع می شود
الکل موجب عفونت پی در پی ، التهاب کلیه ها و موجب افزایش دفع آب از بدن و در نتیجه افزایش کمبود مواد مغذی میشود.الکل حاوی سرب است و این عنصر برای کلیه ها مسمومیت زاست.مشروبات الکلی ادرار را زیاد کرده و سبب تورم بعضی اعضا چون شکم و پاها و پلک های چشم می گردد.
طبق آمار موجوده مشروبات الکلی در هنگام دفع ، مجاری ادرار را تحریک و تولید عوارض بسیار ناراحت کننده ای از قبیل بیماری سلسله البول(کسی که دائم ادرارش به صورت قطره قطره می آید و قدرت کنترل آن را ندارد) را ایجاد میکند. شب ادراری هم در الکلی ها دیده میشود.
از تاثیراتی که برروی مقعد دارد، به دلیل هموروئید(خونریزی) در این ناحیه ، دفع مواد زاید کاهش می یابد(یبوست) یا اینکه منجربه بروز اسهال می شود.
مشروبات الکلی یکی از بزرگترین ، حیاتی ترین ، پرکاربردترین غده حیاتی بدن یعنی کبد را مورد حمله قرار می دهد:
وزن کبد در افراد بالغ 51 کیلوگرم است که از میلیون ها سلول تشکیل شده است و بالای معده و کیسه صفرا قراردارد.اگرکبد از کار بیافتد انسان ظرف چند ساعت می میرد. تنها عضوی که آمونیاک واسید اوریک ، ازت ،آلبومین و سموم دیگر را که مواد زاید و حاصل تجزیه پروتئین می باشد را دفع و خنثی میکند، کبد است.
کبد الکل را به صورت کربن وآب تجزیه می کند که مواد حاصل از تجزیه از طریق ادرار دفع میشود و این تجزیه باعث نوعی آسیب دیدگی و بیماری در کبد میشود که به آن سیروز کبدی میگویند که در آن قسمتی ازبافت کبد از کار می افتدو بافت های غیرفعال جای آن قسمت هارا میگیرند. به عبارت ساده ترکبد که کار ساخت پروتئین ها و تصفیه خون و هضم چربی هارا برعهده دارد در مراحل اولیه ابتلا به سیروز کبدی ، سلول های کبد شروع به جمع کردن چربی درخود میکند و متورم می شود ، پس از آن قسمتی از کبد ازکار می افتد و مسیر رگ های خونی بسته می شودو باعث خونریزی داخلی شده و به دنبال آن کاهش وزن اتفاق می افتد و در برخی موارد شکم به دلیل مایعات اضافی بدن متورم شده و نهایت وضعیت شخص به مرگ منتهی می شود. با تورم بیش از کبد ،الکل از تولید صفرا و عمل فیلتراسیون (تصفیه کبدی) جلوگیری کرده و باعث کاهش اشتها می شود.
تاثیرش درلوزالمعده اینگونه است که با تحریک کبد و تورم حاصل از آن ، جریان آنزیم ها را به معده مسدود کرده و منجربه بروز اختلالاتی در هضم ودیابت می شود.
مشروبات الکلی و اختلال در جذب و عملکرد ویتامین ها:
1.ویتامین A:این ویتامین عامل رشد سلول های بدن، و یکی از اجزای ترکیبی شبکیه چشم است و موجب جلوگیری ار عفونت چشم و ایجاد تعادل نوری می شود.عامل سالم بودن پوست،و کمبودآن باعث سقط جنین مشود
ولی مصرف الکل موجب ضعف کبد می شودو کبد نمیتواند کاروتن موجود در مواد غذایی را به ویتامین A تبدیل کندو التهاب کبد موجب کاهش جذب این ویتامین دربدن میشود.
2.ویتامین B1: این ویتامین جهت تقویت سیستم عصبی و کمبود آن موجب پرخاشگری و تند خویی میشود. همچنین کمبود این ویتامین موجب یبوست مزاج، نفخ معده ، استفراغ های خشک و تنبلی روده ، نارسایی قلب،تپش قلب و تنگی نفس ، اختلالات معده وروده و غده تیروئید، خواب رفتگی پاها و نوعی فلج به نام بری بری میشود.
در بدن انسان میکروب های مفیدی هستند که درمعده و روده مقدار زیادی از این ویتامین را می سازندولی الکل این میکروب های مفید را نابود کرده و فرد دچار کمبود این ویتامین می شود.
3.ویتامین B2 : کمبود این ویتامین موجب زخم شدن و سوزش لب ها و ورم زبان، قرمزی چشم، زخم شدن قرنیه و فرار افراد از نور اختلال درجذب چربی ها، بیماری های پوستی، شوره سر، ریزش مو و نوعی کم خونی و مرض قند، چون این ویتامین محافظ اعصاب است کمبود آن موجب افسردگی و گوشه گیری میشود.
افرادی که الکل مصرف میکنند معمولا با کمبود این ویتامین روبه رو هستند.
4.ویتامین B6 : کمبود این ویتامین موجب زخم های جلدی ، ریزش مو،عوارضی مانن بیماری های عصبی و خستگی عضلانی را ایجاد میکند.استفراغ های دوره بارداری هم به علت کمبود این ویتامین است.
با مصرف الکل، آنزیمی در کبد که مسئول تبدیل چربی به گلوکز می باشد را تجزیه میکند و میزان این آنزیم بستگی به وجود این ویتامین دارد.
5.ویتامین C: مواد قندی و نشاسته توسط این ویتامین در بدن میسوزند چون قند سوخت بدن است و بدن ما توسط این ویتامین نشاسته را به قند تبدیل میکند تا با سوخت و ساز مواد قندی ، حرارت خود را تامین کند.این ویتامین سلول های مرده را از بین میبرد تا سلول ها جدید جایگزین شود. این ویتامین جهت جذب آهن و کلسیم ،ایجاد مقاومت در سلول ها وتخمدان و غدد فوق کلیوی دربرابر سموم میکروب هانقش مهمی دارد.کمبود این ویتامین موجب بی حوصلگی ، بهانه گیری درد مختصر درتمام بدن ورم پاها و مفاصل زانو، پایین آمدن فشار خون، نازکی عروق ، دیفتری بدخیم، اسیب پذیر شدن دیواره عروق و لثه ها و خون ریزی مکرر در همه اندام های بدن می شود.
در افرادی که الکل مصرف میکنند میزان این ویتامین کمتر از حد طبیعی است چون این ویتامین با حرارت از بین می رود و هوا نیز آنرا فاسد میکند.
6.ویتامین D: این ویتامین در رشد بافت استخوانی نقش دارد و باعث افزایش جذب کلسیم وفسفر و محکم کردن استخوان ها و ماهیچه های بدن می شود و کمبود این ویتامین موجب کج شدن نرمی استخوان دست و پا میشود که آنرا راشیتیسم می نامند. این ویتامین جذب فسفر و آهک را در بدن و در خون و استخوان ها تنظیم میکند و نسبت کلسیم به فسفر را که همیشه باید ثابت و معادل 07 باشد را تنظیم میکند .
در افراد الکلی به علت اختلال درفرآیند انعقاد خون آنها و اختلال در جذب کلسیم و فسفر و ویتامین D ،در معرض بیماری های مختلفی قرار میگیرند ،که از جمله توده استخوانی کاهش یافته و احتمال شکستگی استخوان میرود.میزان کم کلسیم، فسفر،منگنز خون و مقدار کم یا زیاد D3 در خون بیان کننده اختلال درمتابولیسم کلسیم است ،البته باید درمصرف این ویتامین حد تعادل را نگه داشت. همچنین تحقیقات نشان داده است که ذخایر ویتامین D افرادی که الکل مصرف میکنند تخلیه میشود.
7. ویتامین K : کمبود این ویتامین موجب خونریزی ممتد در مخاط ها و پوشش های داخلی بدن, اختلال در جذب چربی ها و باعث ورم کبد و روده ها، خون دماغ شدن،خونریزی در جهاز هاضمه، خونریزی در چشم و گوش و پوست و از همه خطرناک تر در پره های مغز میشود.
در افرادی که الکل مصرف میکنند، به دلیل مختل شدن عملکرد پانکراس و مسدود شدن مجرای صفراوی و ناهنجاری مخاط روده ،جذب چربی مختل شده و احتمال بروز کمبود این ویتامین افزایش می یابد. و همچنین عوامل انعقاد خون موجب اختلال میشوند.
مشروبات الکلی و اختلال در مواد معدنی :
1. 1. منیزم : این عنصر موجب نیرو بخشیدن به بدن میشود واز بروز و پیشرفت سرطان جلو گیری میکند، از مواد تشکیل دهنده استخوان و سیستم آنزیم هاست.از عوارض کمبود این عنصر اسهال شدیدو طولانی همراه با افسردگی و ضعف جسمانی است. و افرادی که از الکل استفاده میکنند دچار کمبود این ویتامین میشوند.در این افراد کمبود منیزم ، همراه با کمبود کلسیم منجر به اختلال در ترشح هرمون پاراتیروئید میشود.
2. 2. آهن : با ارزش ترین ماده معدنی و در تشکیل گلبول های قرمزخون نقش مهمی داردو در صورت کمبود آهن ،کم خونی بدن رخ میدهد. بدن انسان آهن را دفع نمی کند بلکه کمبود آهن دربدن در اثر کمبود خون و تغذیه بد و کمبود ویتامین های B12 وC رخ میدهد.کمبود آهن موجب تنگی نفس ، سرگیجه ، خستگی، کم خونی و در موارد حاد موجب از کارافتادگی قلب میشود.
افرادی که الکل مصرف میکنند برای سوخت و ساز در بدنشان به آهن زیادی نیاز دارند اما به علت آسیب های گوارشی مانن التهاب مری، ورم معده یا التهاب اولین قسمت روده کوچک دچار خونریزی میشوند که این خونریزی منجر به از دست دادن مقدار زیاد آهن از بدن می شود.
1. 3. روی : این ماده باعث فعالیت غده تیموس که حافظ سیستم ایمنی بدن است می شود.همچنین موجب زود خوب شدن جراحات بدنی شده و نقش مهمی در بلندی قد دارد. و باعث تقویت حس بویایی می شود.کمبود این ماده موجب اگزما، ریزش مو، بیماری اعصاب و اسهال می شود.
در افرادی که الکل مصرف میکنند دراثرکمبود این ویتامین، سیروز کبدی با ناهنجاری های هموستاز (بند آمدن خون) ایجاد میشود.میزان روی در پلاسما و کبد این افراد پایین است الکل موجب دفع زیاد روی از ادرار آنها می شود.
به این آیه توجه کنید :

ﻳَﺴﺌَﻠُﻮﻧَﮏَ ﻋَﻦِ اﻟﺨَﻤﺮِ وَ اﻟﻤَﯿﺴِﺮِ ﻗُﻞ فِیهِمَا اِﺛﻢٌ ﮐَﺒِﯿﺮٌ وَ ﻣَﻨَﺎﻓِﻊُ ﻟِﻠﻨَّﺎسِ وَ اِثمُهُمَا اَﮐﺒَﺮُ ﻣِﻦ نَفعِهِما
تو را از شراب و قمار میپرسند، بگو در آن دوگناهی بزرگ است و سودهایی برای مردم و گناهانشان از سودشان بیشتر است.
سوال اینجاست که مقصود از سودهایی برای مردم که در آیه شریفه آمده چیست؟ وقتی شراب حرام است چطور درآن سودی است ؟
1. 1. نفع تا قبل از تحریم قطعی
برخی از مفسرین معتقدند منافع للناس ، یعنی منفعت حاصل از شراب تا قبل از حرام شدن آن زیرا درآن زمان گناهی در پی نداشته و بهره برداری از آن میتواست قابل پذیرش باشد.
1. 2. نفع مادی
الف :در منظور اول با توجه به اینکه درنوشیدن مشروبات الکلی لذتی گذراست و دمی خود را از دنیا و مشکلاتش رها میبیند
ب : درمنظور دوم ممکن است اشاره به استفاده ها دیگر از قبیل فروش و تجارت که به سودهایی مادی سرشار دست می یابند، داشته باشد.مانند پول حاصل از فروش و تجارت.
1. 3. مقایسه و امتحان
الف :براساس آمدن واژه منافع للناس ، در آیه شریفه ، مشاهده میکنیم که درکنار واژه منافع للناس که به معنای سودهایی برای مردم و کلمه اثم که به معنی گناه است به جهت مقایسه است به این معنی که باید دو طرف موجود باشند تا بتوان آنها را محک زد . به عبارت دیگر باید درکنار هر سیاهی ، سفیدی ،درکنار پاکی ، پلیدی ، درکنار زشتی ، نیکی موجود باشد تا قدر و منزلت یکی نسبت به دیگری معلوم گردد.مثلا آمدن واژه منافع للناس درآیه 219 سوره بقره درکنار واژه اثم که باصفات "کبیر" و "اکبر" از آن یاد شده، نیز تقدم واژه "اثم" در دو عبارت این فراز برواژگان "منافع" و "نفع" که در ابتدا جنبه هشداری و گناه آلود بودن آن را متذکر میشود ، و دلیل بر ثبات ،دوام و سنگینی گناه شراب را می رساند. و واژه منافع به صورت جمع و تعلق آن به واژه " الناس" اشاره به بی ثباتی منافع خمر دارد و یا نکره آمدن واژه "منافع" دلیل برناشناخته بودن و بی اهمیتی منافع شراب دانسته اند
ب: در تفسیر فخر رازی از این آیه این است که در دنیا منافعی دارد ولی ضرر آنها در آخرت است. به این معنا که شراب دارای نفع کوچک زود گذر دنیوی است که درمقابلش آتش دردناک دائمی پر عظمت و خوارکننده اخروی وجود دارد.
ج: در مقام امتحان اینگونه است که منافع شراب در مقایسه با پیامدهای مصرف آن ، قطره ای در برابر دریاست.خداوند متعال اراده فرمود تا با بیان "منافع للناس" در آیه شریفه بندگانش را مورد آزمایش قرار دهد که تا چه حد می توانند خود را از گناه نوشیدن خمر و لذت ظاهری آن حفظ کنند.در واقع ایشان در مقام امتحان الهی بوده اند.
درواقع، می توان چنین عنوان داشت که خداوند متعال اراده فرموده تا با بیان واژه "منافع للناس" درآیه شریفه ، بندگانش را مورد آزمایش قرار دهد که تا چه حد میتوانند خود را از گناه نوشیدن خمر و لذت ظاهری حفظ کنند.
لِیَبلوَکُم ایُّکُم اَحسَنُ عَمَلاً (ملک2) "تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید"
این قضیه شبیه به داستان رویارویی طالوت با جالوت است.آنجا که طالون به لشکر تشنه اش سفارش نمود: خداوند شما را به وسیله رودخانه ای خواهد آزمود. پس هرکس از آن بنوشد از پیروان من نیست و هرکس از آن نخورد قطعا او از پیروان من است.در واقع طالوت به لشکریانش می خواهد بفهماند می دانم که تشنه هستید و آب گوارای این رودخانه نیز به شما لبخند می زند، ولی چون لحظه نبرد با دشمن نزدیک است و شما نمی توانید با شکم های پراز آب با آنها مبارزه کنید ، از این رو از آن ننوشید.مفهوم واژه منافع للناس نیز با کمی تغییرات این گونه است: "می دان که از نوشیدن و یا فروش آن به دنبال شادمانی و سود هستید، لکن شما با انجام این کار علاوه برخشنودی شیطان که دشمن آشکار شماست ، به روح خود و اجتماعی که در آن زندگی میکنید ، ضربه ای مهلک می زنید، از این رو از آن دوری کنید تا رستگار شده و در بهشت برین، شما را شرابی طهور بنوشانم.
4.نسبی بودن شرور
خداوند احسان کننده خالق شر نیست و آفریده هایش همواره نیک و خیر بوده اند ،از این رو در هر شری که از موجودات صادرشد، خیری قرار داد.از این رو شر مطلق وجود ندارد وهرچیز بدی ممکن است برحسب زمان،مکان یامصلحت، منافعی داشته باشدو نقش و کارکرد موثری را در نظام هستی ایفا نماید.به قول شاعر "عیب می جمله بگفتی، هنرش نیزبگو"
5.منافع بهداشتی – درمانی الکل:
قدر مسلم خداوند هیچ گاه کار عبث و بیهوده انجام نمی دهد.ودر تمام کارهایش حکمتی وجود دارد.پس واژه "منافع للناس" نمی تواند بدون هدف آمده باشد. و در علم خداوند این قضیه به روشنی ، عینی و یقینی وجود داشته که روزی خواهد آمد که در شراب منفعتی پیدا شود.و در آینده منفعتی غیر ازنوشیدن در آن یافت شود. قالَ اِنّی اعلَمُ مَا لا تَعلَمُونَ (بقره30) "من چیزی میدانم که شما نمی دانید" . برهمین اساس در قرن سوم هجری توسط پزشک مسلمان ایرانی،محمدبن زکریای رازی ، با عمل تقطیر شراب ، الکل کشف و تولید شدوعظمت کلام خداوند بعد از قرن ها از نزول آیه شریفه به مرحله تفسیر و تاویل رسید.وجود الکل امروزه برای بشر امری ضروری و پذیرفتنی است، الکل به عنوان پرمصرف ترین ماده شیمیانی در فرآیند ساخت شربت های دارویی یاد میشود.همچنین در محافظت از رشد میکروبی در فرآورده های دارویی، ساخت روکش قرص ها و ضدعفونی کننده پوست و ابزارهای طبی کاربرد دارد. به علاوه قطعات تشریحی را به خوبی می توان در الکل از گندیدن و عفونت محافظت نمود.همچنین الکل در ساختن ادکلن ها و لوازم آرایش، رنگ ها، سوخت هاو.. دخیل می باشد.همچنین در صنایع تبدیلی، آرایشی و امورپزشکی و آزمایشگاهی به منظور نگهداری قطعات بدن انسان یا حیوان استفاده می شود. همچنین در سوخت، گندزدایی، و تهیه اثر بیهوشی ودر جراحی و به عنوان ضدعفونی کننده از آن استفاده میشود.
با توجه به موارد بالا میتوان فهمید که چرا خداوند واژه "منافع للناس" را در قرآن ذکر کرده است.
حالا جای این را دارد که بدانیم چرا با وجود این منافع ،ضررالکل بیشتر از سود آن است.
1.زیان های اقتصادی نوشیدن الکل:
متاسفانه برخی حکومت ها حساب منافع و عایدات مالیاتی شراب را میکنند ،ولی حساب بودجه های هنگفت دیگری را که صرف ترمیم شراب میشود رانکرده اند.اگر دولت ها حساب ازدیاد بیماری های روحی و خسارت های جامعه و اتلاف وقت های گرانبها و تصادفات رانندگی در اثر مستی و فساد نسل های پاک و تنبلی وبی قیدی و بیکاری ، عقب ماندن فرهنگ ، زحمات وگرفتاری های پلیس و پرورشگاه ها جهت سرپرستی اولاد الکلی و بیمارستان ها و تشکیلات و دادگستری برای جنایت آنها و فرزاندان آنها و دیگر خسارت های ناشی از می گساری را یک جا جمع کنند، خواهند دانست درآمدی که به عنوان عوارض و مالیات شراب عاید میگردد، در برابر خسارت های نامبرده هیچ است.
2.زیان های منفی براجتماع:
با وجود نوشابه های الکلی ناامنی ،قتل ، خودکشی، تصادفات ، و هزاران نوع بلای دیگر ظهور پیدا میکندو آرامش اجتماعی افراد ، اتحادوهمدلی به خطر می افتد. تاثیرات الکل برخانواده ها بعضی مواقع به قدری است که برخی آن را جنگ شیمیایی خانگی میدانند.
3.زیان های جسمی: که در این مورد در قسمت های بالا توضیحاتی داده شد.از جمله عکس العمل ها التهاب هایی که درمغز و اعصاب رخ می دهد، بیماری های گوارشی.جنون کور ساکف، بیماری مغزی ورنیکه، عقب ماندگی عقلی، شیوع افسردگی منجر به خودکشی، سرطان، بیماری گوارشی مالوری ویس( پارگی محل اتصال مری به معده) ، تشمع کبد، بیماری قلبی، مرگ ناگهانی.
4. اثرات سیاسی مصرف شراب: هرگاه اتحاد و امنیت داخلی جامعه ای به به خطر افتد ، دشمنان در آن طمع ورزند و شراب زمینه ساز این مسئله است، چنان که یکی از مهمترین علل سقوط دولت ها و از بین رفتن استیلای آنان پدیده اندلس مسلمانان است و نمونه ی دیگری قیام امام حسین علیه یزید بود چرا که یزید مردی فاسق و شراب خوار و آدمکش و اظهار کننده به گناه است.
خلاصه ازماجرای آندلس
اندلس یا اسپانیای امروزی در جنوب غربی اروپا قرار دارد. در قرن اول هجری درپی فتح آفریقا توسط مسلمانان، فرماندهان درصدد برآمدند تا افراد بیشتری را به اسلام دعوت نمایند، لذا متوجه اندلس گردیدند. مردم اندلس نیز از آن جا که ازظلم و جور پادشاهان خویش به ستوه آمده بودند، به مسلمانان که دارای عقایدی بسیار متعالی بودند روی خوش نشان داده و در برابرشان چندان مقاومتی نکردند، امنیت، زندگی مسالمت آمیز، علم دوستی ، ثمره حکومت مسلمانان بر اندلس بود که همین عوامل باعث ایجاد تمدنی بزرگ در آنجا گردید که هشت صد سال دوام آورد. اما به واسطه تفرقه و گرایش به فساد توسط حکام مسلمان و نیز توطئه پادشاهان مسیحی حاکمیت مسلمانان رو به زوال رفته و متعاقب آن تمدن باشکوه اندلس نیز فروریخت.
اما یکی از عوامل سقوط مسلمانان این بود که زمامداران مسیحی در اندلس مشروبات الکلی را به رایگان وارد کشور کردند و در دسترس جوانان مسلمان قرار دادند ، بدتر آنکه یکی از کشیش های مسیحی در یک سال ، تمام انگور های "قرطبه" را پیش خرید کرد وهمه آنها را شراب انداخت و قسم یاد کرد که آن هار ا جز به دانشجویان اسلامی و جوانان مسلمان ندهد! بدین ترتیب می خوارگی گسترش یافت و هرکس از این عمل اجتناب میکرد، کهنه پرست و خرافی نامیده میشد.

مشروبات الکلی و جنین :
جالب است بدانید متاسفانه، اشخاص الکلی علاوه بر اینکه به خود آسیب می زنند، نسلشان را نیزباخطر مواجه میکنند. افرادی که در روز الکل مصرف میکنند موجب تحلیل مواد داخلی بدن به مقدار زیاد میشوند و افرادی که درشب ها الکل مینوشند، علاوه برخودشان به نسل خود نیزآسیب وارد میکنند. به خصوص کسانی که بعد از مصرف مشروبات الکلی عمل زناشویی انجام می دهند.اینگونه افراد با 2 خطر مواجه خواهند بود:
1.از لحاظ جسمی : وقتی الکل وارد بدن می شود، بیضه و پروستات فرد الکل را بیشتر از سایر بافت های بدن الکل را جذب میکند و همین جذب باعث مسمومیت نطفه خواهد شدو نوزادی که با این نطفه مسموم به دنیا می آید، لاغراندام توام با کبدی ضعیف و کم خون خواهد بود و شخصیتی عصبی پیدا خواهد کرد و مستعد بیماری سرطان می شود.
دانشمندان این موضوع را بر روی یک سری میمون ها انجام داده اند که نتیجه آن بوجود آمدن میمون های ناقص الخلقه بوده است.
2.ازلحاظ روانی : اخیرا یک دانشمند ژاپنی به نام پروفسور ایمونی تحقیقاتی را روی آب آزمایش کرده و گفته آب را هرچیز چه از راه دور و چه از راه نزدیک و از طریق ذهنی و نوشتاری تاثیر می پذیرد. برای نمونه یکی از آزمایشات ایشان چنین است: او آب چشمه کوه را دریک لیوان میریزد و آنرا منجمد میکند و بعد از منجمد شدن مشاهده میکند که آب چشمه بلورهای 6 ضلعی زیبا تشکیل میدهد. اما وقتی همان آب چشمه از وسط شهرو ازمیان توده مردمان عبورمیکند، بعد ازمنجمد کردن بلوری سیاه رنگ و بد قیافه تشکیل میدهد. درمرحله دوم هردو آب را در لیوان ریخت ،یکی آب چشمه و دیگری آب وسط شهرو سپس روی لیوانی که از آب چشمه بود حرفی زشت و روی لیوانی که از آب شهری بود کلمه عشق را نوشت جالب است بدانید آب شهری که اول بد قیافه بود بسیار زیبا بلور بست و آبی که از چشمه کوه بود بدقیافه شد! جالب است این را هم بدانید که در ایران نیز این آزمایش به ثبت رسید و زیباترین حالتی که بلور به خود گرفت زمانی بود که نام الله بر روی لیوان نوشته شد.
اقای ایمونی چنین نتیجه گرفت :
1.آب تمام زبان ها را میداند
2.آب خوب و بد راتشخیص می دهد
3. از حرف به صورت نوشتاری تاثیر میپذیرد.
با چنین توضیحاتی آیا نمیتوان گفت جنین نیز در مراحل اولیه که 90% آن را آب تشکیل میدهد تحت تاثیر عواملی قرار میگیرد؟
اگرمادری الکل مصرف کند الکل با عبور از جفت داخل خون و جفت میشود و مقدارآن مساوی مقدار خون جنین خواهد شد.و باعث معیوب شدن نوزاد خواهد شد. احتمال سقط جنین های مکرر و به دنیا آوردن نوزادان کم وزن در مادرانی که الکل مصرف میکنند 2 برابر مادرانی است که مصرف نمیکنند. عقب ماندگی ذهنی ، بدشکلی های چند گانه درچهره ودهان نوزاد ازمشخصات آن است.
پروفسور نیکولوآ ثابت کرده که درمدت کمتراز یک ساعت شخصی که مشروبات الکلی می نوشد بربیضه و پروستات آن تاثیر میگذارد و این به صورت ارثی برروی فرزاندان او تاثیرمیگذارد وگاهی اثرات آن به توسط اوول و تخم دان وشیر مادر به فرزندان منتقل میشود. و درنسل به وجود آمده امراضی مانند سکته کردن ، تشنج، جنون، بداخلاقی ، حالات عصبی ویا بدجنسی، کم هوش بودن، عصبانیت، بی خوابی، خستگی و رخوت، مختل شدن دستگاه گوارش وجود دارد که این موضوع 100% شایع است.
شراب اثربدی روی نطفه انعقاد یافته و آلت تناسلی مردو زن می نماید، این موضوع را توسط کالبد شکافی به اثبات رسانیده اند آثار مخرب آن در آلت بیشتر از سایر اعضا دیده شده از روی همین لحاظ شرع مقدش اسلام ازدواج با شراب خواران و امثال آن را نهی شدید کرده. یکی ازپزشکان آلمانی ثابت نموده که تاثیر الکل تا سه نسل به طور حتم باقی است به شرطی که این سه نسل الکلی نباشند!
دکتر نالین آمریکایی میگوید ازیک مرد سالم ممکن است یازده طفل به وجود آید در حالی که از مرد معتاد به شراب از یک تا سه طفل سالم به وجود نمی آید.تازه این فرزندان نیز درمعرض بیماری هستند.
نظر دانشمندان و بزرگان غیر ایرانی درباره الکل:
کارل گریفور روانشناس معروف می نویسد:
هفده درصد فرزندان معتادین به الکل بیماران روانی را تشکیل میدهند.
پیرلونی ، سیاح و نویسنده بزرگ فرانسوی:
چیزی نمانده است که دراین باره ادعای مسلمانی کنم، زیرا لب به شراب و مسکرات نیالوده ام.
بنتام، نویسنده انگلیسی درکتاب اصول شرایع می گوید:
از محاسن دین محمدی (صلی الله علیه و آله) این است که تمام مسکرات را حرام کرده است.
ادوارد ویلیام لین درکتاب خود می نویسد:
برخی مطالب قرآن نام برده شده که در اخلاق و زندگی اجتماعی مسلمانان تاثیر نیکو داشته است. ازجمله آنها منع خورده شراب و هرگونه مسکر می باشدکه ضررهای آنها به مراتب بیشتر از منافع آنها بوده است.
ارنست رنان دانشمند بزرگ فرانسوی:
دین اسلام پیروان خویش را از ابتلائات بسیاری نجات داده از جمله نجات از گرفتاریهایی مثل شرابخواری و گوشت خوک و غیره.
دکتر هانس لوکر نبورگر ، روانشناس معروف:
وی درکنگره ای که در شهر مونیخ تشکیل شد گفت :حتی یک جرعه مشروب هم برای رانندگان خطرناک است.
رموس کرنیک:
حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) پیغمبر اسلام به خطرات الکل توجه داشته و درقرآن نوشیدن آن منع شده و مسلمان حقیقی هم هرگز مشروب نمی نوشد.

تا به اینجا سعی کردیم با دلایل کاملا علمی به نقد و بررسی شراب بپردازیم. حتی یکی از آیات قرآن را بررسی کردیم تا منافع شراب را بررسی کنیم. حال در این قسمت به بیان آیاتی واحادیثی چند مورد در مورد خمر در قرآن و ادیان دیگرمی پردازیم.
حکم خوردن شراب در اسلام و ادیان دیگر:
خوردن مشروبات الکلی درهمه ادیان الهی حرام بوده است.خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرد ، مگراینکه شراب را در شریعت او حرام نمود.بنابراین تصور این که حرمت شراب فقط مربوط به دین اسلام است، تصور نادرستی است.و اینکه امروزه در برخی ادیان، نوشیدن شراب را حلال می شمارند، این خود یکی از نشانه های تحریف هایی است که در آیین های الهی (یهودومسیحیت) به دست بشرصورت گرفت که نمونه ی بارز آن را میتوان در دین یهود، و همین طور در تحریفاتی که در دین مسیح توسط پولس قدیس صورت یافت ، پی گرفت. چنانچه شراب در شریعت موسی حرام بوده ، و مسیح ، بارها پایبندی خود را به این شریعت داشته است.در افسسیان ، پولس فرمان میدهد که نباید مست شویم بلکه از روح القدس پر شویم ، باید با روح القدس کنترل شویم نه با الکل یا چیز دیگری.
و رومیان 13 میگوید که ما بایستی چنان رفتار کنیم که شایسته کسانی باشد که در روشنایی روز بسر میبرند و از عیاشی مستی بپرهیزم.
برخی میگویند حرام شدن شراب مختص به دوره جاهلیت بوده ولی خداوند جواب این سوال را در قرآن کریم اینگونه فرموده:
قرآن کریم می فرماید: و نزّلنا علیک الکتاب تبیاناً لکلّ شیء : ما این کتاب آسمانی (قرآن) را بر تو نازل کردیم که بیان همه چیز در آن است" (نحل89) بنا به این آیه چیزی در قرآن از قلم نیافتاده. در زیر آیاتی در این زمینه را ذکرکردیم.
و دراسلام نیزخوردن شراب از اول حرام بوده ولی زمینه های روانی و فرهنگی برای بیان حکم فراهم نبوده و به همین خاطر حکم قطعی تحریم شراب یک باره برای اعراب جاهلی و مشرک نازل نگردیده بلکه به تدریج و درطی مراحلی با فراهم کردن زمینه های روحی و فکری و اجتماعی برای مردم بیان شده است. نخست در بعضی سوره های مکی اشاراتی به زشتی نوشیدن شراب شده.درآیه 67 سوره نحل آمده است:" وَمِن ثَمَرَاتِ النَّخیلِ وَ الاَعنَبِ تَتَّخِذونَ مِنهُ سَکَرًا وَرِزقًا حَسَنًا؛ از میوه های درخت انگور ، مسکرات و روزی های پاکیزه فراهم می سازید" در اینجا مسکرات یعنی شرابی که از انگور و خرما میگرفتند ، درست در مقابل روزی پاکیزه قرار داده شده. ولی عادت زشت شرابخواری عمیق تر از آن بود که با این اشاره ها ریشه کن شود.به علاوه شراب بخشی از درآمدهای اقتصادی آنها راتشکیل می داد . پس از انتقال مسلمانان به مدینه و تشکیل حکومت اسلامی دومین دستور در زمینه منع شراب خواری به صورت قاطع تری نازل گشت تا افکار را برای تحریم نهایی آماده تر سازد." یَسئلُونَکَ عَنِ الخَمرِ وَالمَیسِرِقُل فِیهِما اِثمٌ کَبِیرٌوَ مَنافِعُ لِلنَّاسِ وَ اِثمُهُما اَکبَرُمِن نَّفعِهِمَا؛ از تو درباره شراب و قمار می پرسند، به آنها بگو در این دوگناه بزرگ و منفعت هایی برای مردم است ولی گناه و زیان آنها ازنفع و سودشان بیشتر است ."(بقره آیه 219)
به دنبال آن در آیه 43 سوره نساء به مسلمانان صریحا دستور داده شد که در حال مستی هرگز نماز نخوانند تا بدانند با خدای خود چه میگویند " یا اَیُّها الَّذین آمَنوا لاتَقرَبوا الصَّلاه وَ انتُم سُکَارَی حتی تَعلمُوا مَا تَقولون" البته مفهوم این آیه این نبود که غیر از نماز ، نوشیدن شراب مجاز بود، بلکه برنامه همان تحریم تدریجی وگام به گام بود.
دستور نهایی با صراحت کامل و بیان قاطع نازل گشت: " یَا ایُّهَا الَّذِینَ آمنُوا اِنَّمَا الخَمرُ وَ المَیسِرُ وَ النصَابُ و الاَزلَمُ رِجسٌ مِّن عَمَلِ الشَّیطَنِ فَاجتَنِبُوُه لَعَلَّکُم تُفلِحُونَ؛ای کسانی که ایمان آورده اید، شراب و قمار و بت ها و ازلام (که نوعی بخت آزمایی بوده) پلید و از عمل شیطان می باشند ، از آنها دوری کنید تا رستگار شوید" (مائده آیه90)
درآیه بعد یعنی آیه 91 سوره مائده برخی زیان های آشکارشراب و قمار بیان شده است: " اِنَّمَا یُریدُ الشَّیطَانُ اَن یُوقِعَ بَینَکُمُ العَداوَه وَ البَغضَاءَ فِی الخَمر والمَیسِروَ یَصُدَّکُم عَن ذِکر اللهِ وَ عَنِ الصَّلاهِ فَهَل اَنتُم مُنتَهُون؛ شیطان می خواهد از راه شراب ازنماز و یاد خدا باز دارد، آیا شما خودداری خواهید کرد؟
شراب و تجویز پزشکان:
امروزه علم پزشکی در درمان و پیشگیری بعضی از بیماری ها از برخی الکل ها استفاده میکند که از نظر مبنایی با شراب کاملا متفاوت است ، چرا که درصد الکل موجود در شراب در حد 13 تا 14 است. اما الکل که از طریق صنعتی تهیه می شود دارای درجه خلوص 100% است.بنابراین توصیه می شود که به دقت توجه داشته باشید ترکیب شیمیایی شراب و الکل صنعتی کاملا متفاوت است و اثرات گوناگونی دارد.
عده ای الکل و آبجو را برای رفع سنگ کلیه توصیه میکنند، باید گفت : از نظر بالینی مهمترین محرک تولید اسید اوریک در خون انسان الکل است، و اسید اوریک هم میتواند خود باعث سنگ شود و یا هسته مرکزی تشکیل دیگر سنگ هاباشد.
دکتر محسن وریانی متخصص ارولوژی در این مورد چنین نظری دارند : طبق آمارهای ارائه شده باتوجه به عوارض مصرف الکل، به خصوص عوارض کبدی آن ، در هیچ یک از برنامه های علمی رژیم غذایی تایید شده پزشکی ، جهت درمان و پیش گیری از سنگ ادراری الکل جایی نداردو توصیه نشده است. ایشان درمان های دیگری راپیشنهاد کردنداز جمله مصرف روزانه یک لیوان شیر مصرف میکنند نسبت به افرادی که مصرف شیر بطور کلی ندارند شانس سنگ سازی کمتری دارندولی از مصرف بیش از حد آن باید پرهیزکرد. همچنین از مصرف نمک و مواد پروتئینی به میزان زیاد، به خصوص گوشت قرمز در تشکیل سنگ های ادراری با جنس اسید اوریک و اگزالات کلسیم دخیل است.
احادیثی دراین زمینه
امام صادق (ع) فرمودند: خداوند عزوجل در چیزی که کرده دوا و شفا قرار نمی دهد.
امام صادق (ع) فرمودند: یکی ازعلایم اخرالزمان اینکاردانسته اند و فرمودند" دیدی که با شراب به مداوای بیماری میپردازند"
وَقَالَ ص لَا شِفاءَ فِی مُحَرَّم : و فرمود پیامبر(ص) : شفا در حرام نیست.
پیرمردی از شیعیان نزد امام صادق علیه السلام آمدو پرسید : دردی دارم و برای درمان آن ، شراب می نوشم ، امام فرمود چه چیزی تورا از نوشیدن آبی که خداوند از آن هر موجود زنده ای را آفریده است باز میدارد؟
پیرمرد گفت :با مزاجم سازگار نیست.
امام علیه اسلام پرسیدند : چه چیزی تورا از نوشیدن شیر که گوشت ازآن روییده و استخوانت از آن استوار شده باز میدارد؟
پیرمرد گفت: با مزاجم سازگار نمی افتد.
امام صادق علیه السلام دراین هنگام فرمودند: آیا می خواهی که تور ا به شراب نوشیدن امرکنم؟ نه. به خدا سوگند ، تورا به این کار، امرنمی کنم.
امام صادق علیه السلام فرمودند: خداوند ـ سبحانه وتعالی هیچ چیزی را از سرمیل و رغبت و یا کراهت خودش برای بندگان حرام و یا حلال نکرد. بلکه چون خدا تمامی آفریدگان را آفرید و به آنچه بدن آنها، با آن برپا و سالم است و مورد نیازشان است علم دارد، از سر لطف و مصلحت برای بندگان برای آنها حلال و مباح کرد وهرچه زیان داشت تهی کرد و حرام گرداند.
دراسلام هیچ گناهی تا این حد نکوهیده نشده است، پیامبر(ص) به حضرت علی (ع) فرمود: اگر همه گناهان را در خانه ای جمع کنند، کلید آن شراب است.
امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: اگر کسی دخترش را به شراب خوار بدهد مانند این است که او را در آتش انداخته است.

………………………………………………………………….

منابع و مآخذ
قرآن کریم
گناهان کبیره
اولین دانشگاه آخرین پیامبر
سلاح شیطان
میگنا ـاثرات پزشکی مصرف الکل بربدن و روان انسان
نقد علمی دانشگاه محقق اردبیلی
سایت تبیان
تفسیر فخررازی
سایت ما طلایه داران حق و حقیقتیم
انجمن تخصصی پی سی ورلد
انجمن مذهبی ، فرهنگی، سیاسی نورآسمان
درجستجوی حقیقت ،مسیح و مسیحیان
سایت علم روز
سایت اسلام یگانه مکتب منجی بشریت
سایت پرسمان دانشجویی
سایت پوینده
مجله تصویری لاپلاس
پایگاه اینترنتی دانش بینش اندیشه
جام نیوز
جویندگان حق ـ داستان مسلمانان اسپانیا و اندلس
مرکز پژوهش های قرآنی
گردآورنده: زهراترابی

20


تعداد صفحات : 30 | فرمت فایل : WORDk

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود