تارا فایل

مقاله بلوتوث


بـسم الله الـرحمن الـرحیم

Bluetooth

استـاد گـرامی

تهیـه کننده
مقدمه :
با ایجاد هر تکنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تکنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یکى از این تکنولوژى ها، Bluetooth است که به ارتباط بى سیم با برد کوتاه مربوط مى شود.این تکنولوژى در تمام قطعات،وسائل الکترونیکى وارتباطىکاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى که امروزه حتى موس و کى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
اکثر کارشناسان و متخصصین کامپیوتر و شبکه اعتقاد دارند که امسال یعنى سال ،۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژى خواهد بود. فرض کنید در منزلتان از تکنولوژى Bluetooth استفاده مى کنید و در حال چک کردن E-mailهاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى کنید. شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر که به این سیستم مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه مى کنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer که به تکنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى کند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تکنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تکنولوژى در کنار هم شبکه اى خانگى به نام PAN (Personal Area Network) را ایجاد مى کنند.

با گسترش شهرها و بوجود آمدن فاصله های جغرافیایی بین مراکز سازمان ها و شرکت ها و عدم رشد امکانات مخابراتی با رشد نیاز ارتباطی داخل کشور ، یافتن راه حل و جایگزین مناسب جهت پیاده سازی این ارتباط شدیدا احساس می شود که در این زمینه سیستم های مبتنی بر تکنولوژی بی سیم انتخاب مناسبی می باشد.
PAN یا Personal Arean Network :
سیستم های بی سیم که دارای برد و قدرت انتقال پایین هستند را شامل می شود که این ارتباط غالبا بین افراد برقرار می شود. نمونه این تکنولوژی در سیستم ها Infrared برای ارتباط نقطه به نقطه دو شخص و یا Bluethooth برای ارتباط یک نقطه به چند نقطه جهت ارتباط یک شخص به چند شخص می باشد. استاندارد مورد استفاده در این محدوده کاربرد IEEE 802.15 می باشد.
LAN یا Local Area Netwok :
در این دسته بندی سیستم های بی سیم از استاندارد IEEE 802.11 استفاده می کنند. این محدوده کاربری معادل محدوده شبکه های LAN باسیم بوده که برپایه تکنولوی بی سیم ایجاد شده است.
MAN یا Metropolitan Area Netwok :
سیستم های بی سیم از استاندارد IEEE 802.16 استفاده می کنند. محدوده پوشش فراتر از محدوده LAN بوده و قالبا چندین LAN را شامل می شود. سیستم های WIMAX اولیه مبتنی بر این استاندارد هستند.
WAN یا Wide Area Netwok :
سیستم های بی سیم مبتنی بر استاندارد IEEE 802.16e هستند که به IEEE 802.20 نیز شهرت یافته اند. سیستم های WIMAX در ابعاد کلان و بدون محدودیت حرکتی در این محدوده کار می کنند.

پروتکل های رایج در شبکه های بی سیم و مشخصات آن ها به صورت زیر هستند :

802.11
1 Mbps , 2.4 GHZ
802.11 a
5.8 GHZ Frequence
54 Mbps
802.11b
2.4 GHZ Frequence
11 Mbps
802.11g
2.4 MHZ Frequence
54 Mbps
802.11a+g
2.4 & 5.8 GHZ Frequence
54 Mbps

قوانین ومحدودیت ها :
به منظور در دسترس قرار گرفتن امکانات شبکه های بی سیم برای عموم مردم و همچنین عدم تداخل امواج شرایط محدود کننده ای برای افراد توسط کمیته FCC تعیین شد که مهمترین آن ها این است که تجهیزات شبکه های بی سیم در باند فرکانسی 2.4 Ghz مجاز به داشتن حداکثر 10mw توان خروجی با زاویه پوشش آنتن 9 درجه هستند که توان خروجی برای باند فرکانسی 5.8 Ghz تا 200 mw مجاز اعلام شده است.

Wifi و Wimax :
دسترسی به اینترنت روی شبکه های بی سیم مبحث جدیدی به نام Wifi را مطرح کرده است که توسط آن مراکز فرهنگی ، پارک ها ، کتابخانه ها و … تحت پوشش wifi و درنتیجه اینترنت قرارگرفته اند. مثال بارز این امکان در محل دائمی نمایشگاه های تهران می باشد و بازدید کنندگان قادر به دسترسی به اینترنت توسط کامپیوترهای قابل حمل خود هستند. در راستای تسهیل ارتباط و پوشش و سرعت بیشتر دسترسی تکنولوژی جدیدی در حال شکل گیری است که به نام Wimax شناخته می شود. این تکنولوژی از استاندارد IEEE 802.16e بهره می برد.
روش های ارتباطی بی سیم :
تجهیزات و شبکه های کامپیوتری بی سیم بر دو قسم Indoor یا درون سازمانی و Outdoor یا برون سازمانی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
شبکه های بی سیم Indoor :
نیاز سازمان ها و شرکت ها برای داشتن شبکه ای مطمئن و وجود محدودیت در کابل کشی ، متخصصین را تشویق به پیدا کردن جایگزین برای شبکه کامپیوتری کرده است. شبکه های Indoor به شبکه هایی اتلاق می شود که در داخل ساختمان ایجاد شده باشد. این شبکه ها بر دو گونه طراحی می شوند. شبکه های Ad hoc و شبکه های Infra Structure. در شبکه های Ad hoc دستگاه متمرکز کننده مرکزی وجود ندارد و کامپیوترهای دارای کارت شبکه بی سیم هستند. استراتژی Ad hoc برای شبکه های کوچک با تعداد ایستگاه کاری محدود قابل استفاده است. روش و استراتژی دوم جهت پیاده سازی استاندارد شبکه بی سیم ، شبکه Infra Structure می باشد. در این روش یک یا چند دستگاه متمرکز کننده به نام Access Point مسوولیت برقراری ارتباط را برعهده دارد.

شبکه های بی سیم Outdoor :
برقراری ارتباط بی سیم در خارج ساختمان به شبکه بی سیم Outdoor شهرت دارد. در این روش داشتن دید مستقیم یا Line Of Sight ، ارتفاء دو نقطه و فاصله، معیارهایی برای انتخاب نوع Access Point و آنتن هستند.
انواع ارتباط :
شبکه بی سیم Outdoor با سه توپولوژی Point To Point ، Point To Multipoint و Mesh قابل پیاده سازی می باشد.

Point To point :
در این روش ارتباط دو نقطه مدنظر می باشد. در هر یک از قسمت ها آنتن و AccessPoint نصب شده و ارتباط این دو قسمت برقرار می شود.
Point To Multi Point :
در این روش یک نقطه به عنوان مرکز شبکه درنظر گرفته می شود و سایر نقاط به این نقطه در ارتباط هستند.
Mesh :
ارتباط بی سیم چندین نقطه بصورت های مختلف را توپولوژی Mesh می گویند. در این روش ممکن است چندین نقطه مرکزی وجود داشته باشد که با یکدیگر در ارتباط هستند.
ارتباط بی سیم بین دو نقطه به عوامل زیر بستگی دارد :
1- توان خروجی Access Point ( ارسال اطلاعات)
2- میزان حساسیت Access Point( دریافت اطلاعات)
3- توان آنتن
1- توان خروجی Access Point :
یکی از مشخصه های طراحی سیستم های ارتباطی بی سیم توان خروجی Access Point می باشد. هرچقدر این توان بیشتر باشد قدرت سیگنال های توایدی و برد آن افزایش می یابد.
2- میزان حساسیت Access Point :
از مشخصه های تعیین کننده در کیفیت دریافت امواج تولید شده توسط Access Point نقطه مقابل میزان حساسیت Access Point می باشد. هرچقدر این حساسیت افزایش یابد احتمال عدم دریافت سیگنال کمتر می باشد و آن تضمین کننده ارتباط مطمئن و موثر خواهد بود.
3- توان آنتن :
در مورد هر آنتن توان خروجی آنتن و زاویه پوشش یا انتشار مشخصه های حائز اهمیت می باشند در این راستا آنتن های مختلفی با مشخصه های مختلف توان و زاویه انتشار بوجود آمده است که آنتن های Omni ، Sectoral ، Parabolic ، Panel ، Solied و . . . . مثال هایی از آن هستند.
انواع شبکه های بی سیم
* WLANS (Wireless Local Area Networks )

برای کاربران محلی از جمله محیطهای(Campus) دانشگاهی یا آزمایشگاهها که نیاز به استفاده از اینترنت دارند مفید می باشد. در این حالت اگر تعداد کاربران محدود باشند می توان بدون استفاده از Access Point این ارتباط را برقرار نمود .در غیر اینصورت استفاده از Access Point ضروری است.می توان با استفاده از آنتن های مناسب مسافت ارتباطی کاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدی طولانی تر نمود.
* WPANS(Wireless Personal Area Networks )
دو تکنولوژی مورد استفاده برای این شبکه ها عبارت از :IR (Infra Red ) و Bluetooth (IEEE 802.15 ) می باشد که مجوز ارتباط در محیطی حدود 90 متر را می دهد البته در IR نیاز به ارتباط مستقیم بوده و محدودیت مسافت وجود دارد .
* WMANS(Wireless Metropolitan Area Networks )
توسط این تکنولوژی ارتباط بین چندین شبکه یا ساختمان در یک شهر برقرار می شود برایBackup آن می توان از خطوط اجاره ای ،فیبر نوری یا کابلهای مسی استفاده نمود .
* WWANS(Wireless Wide Area Networks )
برای شبکه هائی با فواصل زیاد همچون بین شهرها یا کشورها بکار می رود این ارتباط از طریق آنتن ها ی بی سیم یا ماهواره صورت می پذیرد .

جدول و شکل زیر کاربرد انواع شبکه های بی سیم در فواصل متفاوت را نشان می دهد:

Meters
Network
0-10
Personal Area Network
0-100
Local Area Network
0-10000
Wide Area Network

امنیت در شبکه های بی سیم
سه روش امنیتی در شبکه های بی سیم عبارتند از :
– WEP(Wired Equivalent Privacy )
در این روش از شنود کاربرهایی که در شبکه مجوز ندارند جلوگیری به عمل می آید که مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا نیاز به تنظیمات دستی( KEY ) مربوطه در هر Client می باشد.
اساس رمز نگاری WEP بر مبنای الگوریتم RC4 بوسیله RSA می باشد.
– SSID (Service Set Identifier )
شبکه های WLAN دارای چندین شبکه محلی می باشند که هر کدام آنها دارای یک شناسه (Identifier ) یکتا می باشند این شناسه ها در چندین Access Point قرار داده می شوند . هر کاربر برای دسترسی به شبکه مورد نظر بایستی تنظیمات شناسه SSID مربوطه را انجام دهد .
– MAC (Media Access Control )
لیستی از MAC آدرس های مورد استفاده در یک شبکه به AP (Access Point ) مربوطه وارد شده بنابراین تنها کامپیوترهای دارای این MAC آدرسها اجازه دسترسی دارند به عبارتی وقتی یک کامپیوتر درخواستی را ارسال می کند MAC آدرس آن با لیست MAC آدرس مربوطه در AP مقایسه شده و اجازه دسترسی یا عدم دسترسی آن مورد بررسی قرار می گیرد .این روش امنیتی مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا در شبکه های بزرگ امکان ورود این آدرسها به AP بسیار مشکل می باشد.
انواع استاندارد 802.11
اولین بار در سال 1990 بوسیله انستیتیو IEEE معرفی گردید که اکنون تکنولوژیهای متفاوتی از این استاندارد برای شبکه های بی سیم ارائه گردیده است .

802.11
برای روشهای انتقال FHSS(frequency hopping spared spectrum ) یا DSSS (direct sequence spread spectrum ) با سرعت 1 Mbpsتا 2Mbps در کانال 2.4 GHz قابل استفاده می باشد.
802.11a
برای روشهای انتقال OFDM (orthogonal frequency division multiplexing ) با سرعت 54Mbps در کانال 5GHz قابل استفاده است.

802.11b
این استاندارد با نام WI-Fi یا High Rate 802.11 قابل استفاده در روش DSSS بوده و در شبکه های محلی بی سیم نیز کاربرد فراوانی دارد همچنین دارای نرخ انتقال 11Mbps می باشد.
802.11g
این استاندارد برای دستیابی به نرخ انتقال بالای 20Mbps در شبکه های محلی بی سیم و در کانال 2.4GHz کاربرد دارد.
جدول زیر خلاصه سایر استانداردهای IEEE در شبکه های بی سیم را نمایش می دهد:

.
Bluetooth
نوع ساده ای از ارتباط شبکه های بی سیم است که حداکثر ارتباط 8 دستگاه را با تکنولوژی Bluetooth پشتیبانی می کند دستگاههایی از قبیل PDA ، نوت بوک ، تلفن های همراه و کامپیوترهای شخصی از جمله این موارد هستند می دهد اگرچه این تکنولوژی ممکن است در صفحه کلیدها ،موس ها و Headset و Hands-free تلفن های همراه نیز دیده شود این تکنولوژی در سال 1994 توسط شرکت اریکسون ایجاد شد در سال 1998 تعداد کوچکی از کمپانیهای مشهور مانند اریکسون، نوکیا، اینتل و توشیبا استفاده شد. بلوتوس در فواصل کوتاهی بین 9 تا 90 متر کار می کنند این فاصله پشتیبانی به امنیت این تکنولوژی می افزاید . چرا که اگر کسی بخواهد ارتباط شما را شنود کند گر چه به ابزار خاصی نیاز ندارد اما بایستی در فاصله نزدیکی از شما قرار بگیرد مهمتری ویژگی بلوتوس این است که بر خلاف Infrared موانعی مانند دیوار تاثیری بر روی سیگنال آن ندارند از تکنولوژی رادیوئی استفاده کرده که خیلی گران نبوده و مصرف برق خیلی کمی دارد
تکنولوژی Bluetooth استانداردی است که ارتباط بی سیم در فواصل کوتاه را برای گستره وسیعی از ابزارها شامل کامپیوترهای رومیزی، Laptop، PDA، موبایل، دوربین دیجیتال، چاپگر، صفحه کلید و حتی موس را ممکن می سازد. بیش از 250 میلیون ابزار Bluetooth در حال حاضر در دنیا استفاده می شود و پیش بینی می شود تا دو سال آینده این تعداد به بیش از یک بیلیون افزایش یابد.

یک شبکه Personal Area Network(PAN)
Bluetooth یک تکنولوژی PAN است. از یک باند فرکانس رادیویی دیجیتالی کوتاه برای فراهم کردن مکانیزمی برای برقراری ارتباط بی سیم در فواصل کوتاه بر مبنای ad hoc استفاده می کند.Bluetooth امکان تبادل سریع و مطمئن داده و صدا را فراهم می کند. ابزارهای با قابلیت Bluetooth این امکان را به کاربران می دهند که کابل را از ابزار دیجیتال موجود حذف کنند و در هم ریختگی کابل ها را به فراموشی بسپارند. هدف Bluetooth مرتبط کردن ابزارهای مختلف بی سیم به یکدیگر در یک محیط کوچک مثل دفتر کار یا منزل است. Bluetooth هم چنین می تواند برای اتصال هر ابزاری به دیگری مثل اتصال یک PDA به یک موبایل استفاده شود.
Bluetooth ارزان است و مصرف انرژی پایینی دارد.
استاندارد Bluetooth به طور موثری کارهای زیر را انجام می دهد:
– حذف کابل و سیم بین دستگاه ها و ابزارهای بی سیم
– تسهیل ارتباطات داده و صدا
– فراهم کردن امکان شبکه های ad hoc و همگام سازی بین ابزارهای شخصی

Operating Band
ابزارهای Bluetooth در باند 2.45 GHz ISM کار می کنند که برای استفادههای صنعتی، علمی و پزشکی رزرو شده است. این باند در اغلب مناطق دنیا قابل دسترس است. در امریکا و اروپا محدوده فرکانس 2400 تا 2483.5 MHz با کانال های فرکانس رادیویی 79 1-MHz RF می باشد. در عمل محدوده 2402 تا 2480 MHz استفاده می شود. در ژاپن محدوده فرکانس 2472 تا 2497 MHz با کانالهای 23 1-MHz RF استفاده می شود. باند مورد استفاده، مشابه باند ابزارهای شبکه های محلی بی سیم و دیگر ابزارهای سازگار با IEEE 802.11 می باشد.جدول 1 مشخصات Bluetooth را بهطور خلاصه نشان می دهد.

جدول 1. مشخصات کلیدی تکنولوژی Bluetooth
مشخصات
توصیف
لایه فیزیکی
Frequency Hopping Spread Spectrum) FHSS(
باند فرکانسی
باند ISM (2.4 GHz-2.45GHz)
فرکانس hop
1600 hops/sec
نرخ انتقال داده
1Mbps
محدوده کاری
حدود 10 متر، قابل گسترش تا 100 متر
چگونه ابزارهای Bluetooth را شبکه کنیم؟
شبکه های Bluetooth برخلاف شبکه محلی بی سیم که از ایستگاه های کاری بی سیم و Access Point تشکیل می شود، فقط از client ها یا ایستگاه های کاری بی سیم تشکیل می شود. یک client می تواند هر ابزار با قابلیت Bluetooth فعال باشد.
ابزارهای با قابلیت Bluetooth به طور خودکار یکدیگر را شناسایی کرده و شبکه تشکیل می دهند. مشابه تمام شبکه های ad hoc، توپولوژیهای شبکه های Bluetooth می توانند خودشان را بر یک ساختار موقت تصادفی مستقر کنند.
شبکه های Bluetooth یک ارتباط master-slave را بین ابزارها برقرار می کنند. این ارتباط یک piconet را تشکیل می دهد. در هر piconet تا 8 ابزار Bluetooth می توانند با هم شبکه شوند به این صورت که یکی از آن ها به عنوان master تعیین می شود و تا 7 ابزار می توانند به عنوان slave مستقیماً به شبکه متصل شوند. کار تنظیم و کنترل شبکه بر عهده master است.
ابزارهای هر piconet روی کانال یکسان کار می کنند. اگرچه در هر piconet فقط یک master داریم، ولی slave یک شبکه می تواند در شبکه دیگری به عنوان master عمل کند، بنابراین زنجیره ای از شبکه ها به وجود می آید. این مجموعه از piconetها که scatternet نامیده می شود، اجازه می دهند که چندین ابزار در فاصله وسیعی با هم شبکه شوند. این ارتباط هم چنین یک توپولوژی پویا که ممکن است حین هر نشست تغییر کند را ممکن می سازد: همان طور که یک ابزار به master نزدیک یا از آن دور می شود، ارتباطات بین ابزارها در شبکه با توپولوژی تغییر می کند. شکل 1 یک piconet و scatternet را نشان می دهد.

شکل 1. شمایی از piconet و scatternet

محدوده ابزارهای Bluetooth
محدوده کار ابزارهای Bluetooth به کلاسی که در آن قرار می گیرند بستگی دارد و اینکه درچه کلاسی قرار می گیرند به میزان قدرت آن ها بستگی دارد.

جدول 2. دسته بندی ابزارهای Bluetooth
نوع
سطح قدرت
محدوده کاری
ابزارهای کلاس 3
100mW
تا 100 متر
ابزارهای کلاس 2
10mW
تا 10 متر
ابزارهای کلاس 1
1mW
کم تر از 10 متر

در کلاس 3، Bluetooth می تواند با دیگر تکنولوژی های شبکه های محلی بی سیم رقابت کند. بهعلاوه با توجه به نرخ انتقال داده ها پیش بینی می شود در آینده فواصل طولانی تر را هم تحت پوشش قرار دهد.

مزایای استفاده از Bluetooth
استفاده از Bluetooth پنج مزیت عمده برای کاربران دارد. این مزایا Bluetooth را یک تکنولوژی جذاب و در دسترس با کارآیی بالا و هزینه کم معرفی می کند. کارآیی و هزینه کم برای کاربران خانگی و هم چنین کاربران تجاری از مزایای عمده است.
· جایگزینی کابل
در اغلب ابزارها تکنولوژی Bluetooth جایگزین کابل و ارتباطات جانبی می شود.
· تسهیل در به اشتراک گذاشتن فایل
Bluetooth به اشتراک گذاشتن فایل را بین ابزارهایی که قابلیتBluetooth شان فعال است فراهم می کند. یک تلفن موبایل سازگار با Bluetooth می تواند مثل یک مودم برای laptop عمل کند.
· همگام سازی بیسیم
Bluetooth همگام سازی بی سیم خودکار با دیگر ابزارهایی که luetooth شان فعال است را بدون ورودی کاربر فراهم می کند.
· برنامه های کاربردی بی سیم خودکار
Bluetooth توابع برنامه های کاربردی بی سیم خودکار را برای برقراری ارتباط با LAN و اینترنت پشتیبانی می کند.
· اتصال اینترنت
Bluetooth توسط گستره وسیعی از ابزارها و برنامه های کاربردی پشتیبانی می شود.

. مشخصات امنیتی Bluetooth
به عنوان یک تکنولوژی بی سیم، Bluetooth ویژگی های امنیتی معدودی را (از بی سیم) به ارث برده است که کاربران می توانند آن ها را پیاده سازی کنند.
شکل 2 مسیر رادیویی Bluetooth را نشان می دهد.

شکل 2. امنیت در Bluetooth
همان گونه که در شکل 2 مشاهده می کنید امنیت برای Bluetooth روی ارتباطات بی سیم متنوعی-فقط روی مسیرهای رادیویی فراهم می شود. رمزنگاری ارتباط و تصدیق هویت ممکن است فراهم شود ولی امنیت کامل end-to-end ممکن نیست. در شکل سرویس های امنیتی بین PDA و چاپگر، بین موبایل و laptop، بین laptop و کامپیوتر میزی فراهم می شود.
Bluetooth می تواند برای کسانی که از سیم های طویل و دنباله دار بیزارند، روش مناسبی باشد، این کار به کمک استفاده از یک ارتباط مبتنی بر امواج رادیویی صورت می گیرد که به کمک آن می توان وسایل مختلف را بدون سیم به یکدیگر متصل نمود. این تکنولوژی اولین بار به وسیله شرکت Ericsson ارائه شد و سپس به وسیله هزاران شرکت دیگر مورد قبول واقع شد.
Bluetooth یک استاندارد باز برای ارتباطات دیجیتالی صدا و داده در فواصل کوتاه بین Laptop, PDA , Phones و دستگاههای رومیزی می باشد. در آینده این تکنولوژی به عنوان استانداردی در دهها میلیون تلفن همراه و کامپیوترهای قابل حمل و خانگی و هر گونه دیگری از وسایل الکترونیکی در خواهد امد. Bluetooth انتقال داده ها را با سرعت kbp/s720 در محدوده 10 متری انجام می دهد، که اگر افزایش قدرت نیز صورت گیرد این رقم به 100 متر افزایش می یابد.
Bluetooth از امواج رادیویی چند سویه ای استفاده می کند که از بین دیوار و موانع غیر فلزی نیز عبورمی کند. Bluetooth در باند 2.4 GHz داده ها را منتقل کرده و در هر ثانیه 1600 بار سیگنالهایش را تغییر می دهد و اگر تداخلی از طریق وسایل دیگر موجود در منزل بوجود آید، مخابره متوقف نشده و فقط سرعت آن کاهش می یابد.
کاربردها:
headset شما برای اتصال به تلفن همراه دیگر به سیم نیازی ندارد و یا Laptop شما به سادگی می تواند اطلاعاتش را به چاپگری که در اتاق مجاور قرار دارد بفرستد. دستگاه مایکروویو منزلتان می تواند پیغامی را به تلفن همراه شما بفرستد و شما را از اماده شدن غذا با خبر سازد و یا می توانید از طریق تلفن همراه بسته بودن اتومبیلتان را کنترل کنید و یا دهها مورد و کاربرد دیگر.
نصب صحیح بلوتوث
این روش در مورد بلوتوث های MSI امتحان شده
1- ابتدا بلوتوث را به پورت مخصوص USB وصل کنید.
2- سپس CD بلوتوث را داخل CD-ROM بگذارید تا مراحل شناسایی آن توسط کامپیوتر طی شود.
3- حالا بلوتوث را از پورت خود جدا کنید و نصب نرم افزار را از روی CD شروع کنید.
4- در این مرحله در حین نصب نرم افزار، دستگاه به شما خطای نبودن بلوتوث در پورت مربوط را میدهد که شما باید همان لحظه بلوتوث را به پورت متصل کنید و پیغام خطا را OK کنید.
5- بعد از Restart کردن روی ایکن My Bluetooth Place در دسکتاپ دو بار کلیک کنید و در پنجره ای که باز میشود در سمت راست رویBlurtooth Setup Wizard کلیک کنید.
6- سپس از 4 گزینه ای که جلوی شماست اولی را انتخاب کرده ( I Know the Service …) و Next را بزنید.
7- حالا در پنجره بعدی با توجه به کاری که میخواهید با بلوتوث انجام دهید (برای انتقال اطلاعات یا هندزفری یا …) یکی از گزینه ها را انتخاب کنید.
8- در قسمت بلوتوث گوشی یک نام برای ان انتخاب کنید و بلوتوث را روشن کنید) در این قسمت دستگاه مشغول جستجوی گوشی شما است، وقتی ان را پیدا کرد روی اسمی که برای گوشی انتخاب کردید کلیک کنید و دکمه Next را بزنید.
9- در این مرحله یک کد بین گوشی شما و کامپیوتر باید انتخاب شود که شما با وارد کردن کد دلخواه در کامپیوتر، بعد از چند ثانیه گوشی نیز ان کد را از شما میپرسد و بعد از وارد کردن ان ایکن مربوط در My Bluetooth Place شما ظاهر میشود.
با ظاهر شدن ایکن مربوط گوشی شما اماده انتقال اطلاعات به کامپیوتر یا بالعکس از طریق بلوتوث میباشد.
با ایجاد هر تکنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تکنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یکى از این تکنولوژى ها، Bluetooth است که به ارتباط بى سیم با برد کوتاه مربوط مى شود. این تکنولوژى در تمام قطعات، وسائل الکترونیکى و ارتباطى کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى که امروزه حتى موس و کى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
اکثر کارشناسان و متخصصین کامپیوتر و شبکه اعتقاد دارند که سال ۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژى خواهد بود. فرض کنید در منزلتان از تکنولوژى Bluetooth استفاده مى کنید و در حال چک کردن E-mailهاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى کنید. شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر که به این سیستم مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه مى کنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer که به تکنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى کند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تکنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تکنولوژى در کنار هم شبکه اى خانگى به نام PAN (Personal Area Network) را ایجاد مى کنند.
تاریخچه Bluetooth
شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام Bluetooth هم اطلاع داشته باشیم. این نام از نام یک پادشاه دانمارکى به نام Harald Blaatand گرفته شده است. کلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگلیسى به شکل Bluetooth تلفظ شد که به معنى دندان آبى است. این پادشاه که بین سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زیست، توانست دانمارک و نروژ را که در جنگ هاى مذهبى با هم مشکل پیدا کرده بودند متحد کند و از آن پس شهرت زیادى کسب کرد. در واقع تکنولوژى Bluetooth هم بر پایه اتحاد یکپارچه سیستم هاى کامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاکید دارد که نماد کار و تلاش پادشاه دانمارکى است. ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال ۱۹۹۴ توسط شرکت موبایل Ericsson ارائه شد. این شرکت به همراه چند شرکت دیگر به دنبال یک سیستم ارتباطى بین وسایل الکترونیکى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند.
امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند PC، PDA، موبایل، پرینتر و… از پروتکل هاى متفاوت و ناسازگار با یکدیگر استفاده مى کنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد. بنابراین شرکت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یک استاندارد مشترک براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یک پروتکل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تکنولوژى هستند. این شرکت ها با تشکیل گروهى به نامBluetooth (Special Interest Group)SIG موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد کنند.
هر وسیله اى که از سیم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى کند از امواج رادیویى بهره مى گیرد در واقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند که توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع Data هستند. تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند که ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى کنند. حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى کنترل مى شود. Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد کوتاه است و ازپروتکل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى کند و به همین دلیل است که شرکت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و کامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شرکت کنند. در واقع تمام دستگاه هایى که بر پایه Bluetooth ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور که مى دانید فرکانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده این فرکانس ها که Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یک فرکانس خاص ارسال مى کند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى کند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.
• مزایاى Bluetooth
عوامل بسیارى موجب شده تا شرکت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. یکى از این عوامل محدودیت در انتقال Data از طریق سیم است. دستگاه هایى که با سیم کار مى کنند از طریق رابط هاى سریال یا پارلل و یا USB به کامپیوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیکل زمانى یک بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیکل ۸ تا ۱۶ بیت را ارسال مى نماید. این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار کم است. تا چندى پیش در مقام کشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور کامل از ارتباطات سیمى و تکنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و کاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند. بگذریم که در کشور ما هنوز به طور کامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد.
به لطف تکنولوژى جدید Bluetooth کشورهایى چون آمریکا و برخى کشورهاى اروپایى که در زمینه تکنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبکه ها و اینترنت حرکت مى کنند که علاوه بر سرعت زیاد، کیفیت بسیار خوبى را در اختیار کاربرانش قرار مى دهد. از دیگر مشکلاتى که متخصصین بخش ارتباط با آن سروکار داشتند عدم وجود یک استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یکدیگر بود. تا پیش از این هر شرکت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى کرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یک کمپانى دیگر دچار مشکل مى شدند زیرا پروتکل ثابتى وجود نداشت. حال این مشکل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند که در ارتباطات نزدیک از اشعه مادون قرمز استفاده شود مثلاً در کنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود تکنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است.درعمل ثابت شده که استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار کمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با این وجود معایبى نیز دارد. اولین مشکل حرکت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن مى بایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن مانعى در بین راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گیرد. یکى دیگر از مشکلات مادون قرمز اصطلاح "یک به یک" است. به این معنى که شما فقط مى توانید اطلاعات را از یک دستگاه تنها به یک دستگاه دیگر ارسال کنید و در یک لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یک دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود اما هر دو مشکل IrDA از طریق Bluetooth قابل رفع است. یکى دیگر از دلایل استفاده از تراشه هاى Bluetooth قیمت بسیار مناسب آن است.
قیمت این تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است که با توجه به کارایى بسیار خوب، این قیمت کاملاً مناسب به نظر مى رسد.
همان طور که اشاره شد این تکنولوژى از محدوده فرکانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گیگا هرتز که محدوده اى رایگان است استفاده مى کند که ۷۹ کانال ارتباطى را شامل مى شود. البته این محدوده در اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار مى گیرد ولى در ژاپن این محدوده بین ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گیگا هرتز است و ۲۳ کانال ارتباطى را شامل مى شود. هر کدام از این کانال هاى ارتباطى قابلیت ارسال یک مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذکر شده که شرکت هاى ارائه کننده این سیستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى کنند و بیشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد که دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود دیگر امواج رادیویى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگى به نوع سیستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود.
در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط که ارتباط غیرهمزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ کیلوبایت در ثانیه خواهد بود. البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریافت در یک زمان را ندارد. البته تکنولوژى هاى مانند Wi-Fi که بر پایه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر مى شود. Bluetooth از سیستم بسیار حساسى نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلافاصله اطلاعات از بین رفته مجدداً به طور خودکار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. حال این تصور به وجود مى آید که با وجود چندین دستگاه مجهز به این تکنولوژى در یک اتاق چگونه آنها روى یک فرکانس مشخص و بدون تداخل با یکدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.
براى جلوگیرى از تداخل اطلاعات Bluetooth از تکنیکى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى کند و این تکنیک به دستگاه ها اجازه مى دهد که در یک محدوده فرکانسى مشخص شده به صورت خودکار تغییر فرکانس داشته باشند.در واقع دراین تکنولوژى یابنده کانال آزاد بیش از ۱۵۰۰ بار در ثانیه کانال هاى ارتباطى را چک مى کند تا از کانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یک ارتباط جدید یک کانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلاً یک دستگاه کامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر ازطریق فرکانسGHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسکنر را دارد. با استفاده از تکنیکى که ذکر شد به طور خودکار فرکانس اشغال شده توسط کامپیوتر و پرینتر شناسایى شده وارتباط موبایل و اسکنر به روى یک فرکانس جدید برقرار مى شود.
کارآیى صفحه کلید و ماوس بى سیم :
کارآیى صفحه کلید و ماوس بى سیم بیش از 30 فوت ( 900 سانتى متر) از کامپیوتر است و رمزگذارى 128 بیتى را براى نگهدارى اطلاعات حساس انجام می دهد. این دیوایس ها به همراه نرم افزار AFH (Adaptive Frequency Happing) عرضه می شوند که در این صورت به وجود واسط بین دیوایس هاى Bluetooth و سایر دیوایس ها و شبکه هاى بى سیم نیازى نیست.
هر دو دیوایس داراى سیستم مدیریت پیشرفته برق هستند که به طور خودکار به وضعیت مصرف برق کم سوئیچ می کند و در هنگام عدم استفاده خاموش می شوند. ماوس بى سیم اپل دو باطرى Energizer e2AA براى مصرف سه ماه و صفحه کلیدى بیسیم اپل 4 باطرى Energizer e2AA براى مصرف 9 ماه دارد.
چه کسی Bluetooth تلفن شما را کنترل می کند؟
محققان روش جدیدی را ابداء کردند که می تواند به مبایل شما حمله کنند حتی اگر نرم افزارهای امنیتی موبایل شما روشن باشد.اجرای این تکنیک شبیه تکنیکی هست که سال پیش توسط یک شرکت امنیتی به نام oil white house توزیع شد. این تکنیک به attacker اجازه می دهد که به بولوتوس یک تلفن وصل شود و بدون اجازه خواستن در هنگامی که ارتباط برقرار می شود حمله کننده می تواند تلفن شما را هدف قرار دهد و به اطلاعات موبایل شما دسترسی داشته باشد و حتی اگر شخص موبایل خودش را به یک Device دیگر وصل کند شخص حمله کننده بر اطلاعات رد و بدل شده کنترل کامل خواهد داشت. روش اصلی و معمول برای وصل شدن به یک Device از حمله کننده استفاده از یک Pin که می خواهد که باعث زوج شدن دو دستگاه شود، می باشد. روش های قبلی مدتی طول می کشد که حمله کننده بتواند Device pin هدف را پیدا کند که این زمان بسته به تعداد کراکتری که شخص به عنوان Pin تعیین کرده متغیر است. ولی روش جدید اجرا شده فقط 6 % تا 3 % ثانیه برای 4 تا digit طول می کشد.
while house به دارندگان تلفن همراه توصیه می کند یک چیت با حداکثر تعداد کراکتر انتخاب کنند مثلا بر اساس این روش جدید یک pin 6 رقمی که فقط 10 ثانیه برای حمله کننده زمان طول می کشد که آن را crack کند ولی یک 10 رقمی شاید یک هفته طول بکشد تا بشه ان را پیدا کرد. ولی شاید بعضی از تلفن ها اجازه انتخاب بیشتر از 4 رقم را به user ندهند.
ComeToNet :
معنای این گفته آنست که میتوانید بصورت بیسیم در فاصله های کوتاه اقدام به ارسال فیلم و مالتی مدیا کنید چون بلوتوث تکنولوژی ارسال بیسیم در فاصله های کوتاه است.
گروه علاقمندان ویژه بلوتوث (Bluetooth)بنام SIG وانجمن UWBیا Ultra-Wideband اعلام کردند که با همکاری یکدیگر قصد ترکیب دو تکنولوژی خود را دارند و میخواهند محصولاتی براساس مشخصه های بلوتوث SIG بسازند.
مدیر بازاریابی SIG بنام آندره ادلاند گفت که هدف این روش، هدایت صنعت به سمتی است که سردرگمی مصرف کنندگان در ارتباط با بلوتوث و UWB را کاهش دهد.
UWB که به ارائه ارتباط بیسیم فوق سریع در فواصل کوتاه میپردازد برای ارسال جریانهای ویدیو High-Definition برای چند دستگاه بکار میرود و یا محتویات مالتی مدیا را بصورت بیسیم نمایش میدهد.

منابع :
http://www.iritn.com/latestnews/iritnnews.js></script>
WhiteHats Nomads
.یادداشتهای روزانه یک متخصص امنیت شبکه.htm

فهرست مطالب
PAN یا Personal Arean Network :
LAN یا Local Area Netwok :
MAN یا Metropolitan Area Netwok :
WAN یا Wide Area Netwok :
قوانین ومحدودیت ها :
Wifi و Wimax :
روش های ارتباطی بی سیم :
شبکه های بی سیم Indoor :
شبکه های بی سیم Outdoor :
انواع ارتباط :
Point To point :
Point To Multi Point :
Mesh :
1- توان خروجی Access Point :
2- میزان حساسیت Access Point :
انواع شبکه های بی سیم
luetooth
یک شبکه Personal Area Network(PAN)
Operating Band
چگونه ابزارهای Bluetooth را شبکه کنیم؟
محدوده ابزارهای Bluetooth
مزایای استفاده از Bluetooth
نصب صحیح بلوتوث
تاریخچه Bluetooth
• مزایاى Bluetooth
کارآیى صفحه کلید و ماوس بى سیم :
ComeToNet :
منابع :


تعداد صفحات : 26 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود