تارا فایل

طرح تولید استارت و دینام الکترناتور


معرفی محصول
الکترناتور- مولد نیروی الکتریکی در موتور خودرو
به طور کلی مصارف متعددی و پیوسته نیروی الکتریکی در خودرو به اشکال مختلفی در حال افزایش می باشد . این مصرف کننده ها در قسمت های مختلف خودرو مانند استارتر ، سیستم احتراق ، سیستم سوخت رسانی ، روشنایی و سایر ادوات و تجهیزات جدید مانند ادوات کنترل موتور و …. پراکنده می باشند . به همین لحاظ موتور نیازمند منبع کار او قابل اطمینانی از انرژی دارد که در شرایط متنوعی در هر زمان از روز و شب قابل دسترسی باشد .
در وضعیت کارموتور ، آلترناتیو منبع تامین جریان برق مورد نیاز بوده و در حالت خاموش بودن موتور باطری عهده دار این کار می باشد . طراحی های انجام شده در خودرو به این صورت بوده که باطری به عنوان منبع ذخیره و نگهداری و آلترناتیو به عنوان منبع مولد جریان الکتریکی برای کلیه مصارف خودرو و منجمله جریان لازم جهت شارژ باطری استفاده می شود .
جهت کارکرد قابل اطمینان کل سیستم ، ضروری است خروجی آلترناتیو ، ظرفیت باطری ، نیروی لازم جهت راه اندازی اولیه موتور و سایر مصارف برق در خودرو با هم در بهترین شکل ممکن هماهنگ باشند . این وضعیت حتی در شرایط سختی مانند شب های سرد زمستانی باید باطری را شارژ کرده و جهت راه اندازی موتور مشکلی نداشته باشد . به لحاظ ایمنی نیزتجهیزات ایمنی اعم از هشداری و اخطاری باید به نهو سریع عمل کنند . این در حالی است که در حالت توقف و عدم درگیری موتور و قوای محرکه نیز ضروری است ادوات و دستگاه ههای برقی خودرو تا زمان قابل قبولی به کار خود ادامه دهند .
بارهای الکتریکی مصرفی
بارهای مصرف کننده های مختلف جریان الکتریکی متفاوت بوده ، چنانچه در نمودار دیده می شود جهت شناسایی بارهای مصرفی به صورت تفکیک شده بین بارهای اولیه ( احتراق و … ) و بارهای مصارف طولانی مدت ( روشنایی ، رادیو پخش ، بخاری و … ) و بارهای کوتاه مدت ( راهنماها ، چراغ حفلر و … ) مشخص شده اند .
بعضی از این کاربردها فصلی هستند ( کولر و یا بخاری …. ) و کارکرد برخی مانند پروانه خنک کن رادیاتور به دمای محیطی و شر ایط رانندگی بستگی دارد .

نیروی الکتریکی برای مصارف خودرو ( مقادیر متوسط )
باطری ذخیره کننده انرژی الکترناتور / ژنراتور تامین کننده انرژی
شارژ کردن
مصارف کوتاه مدت مصارف طولانی مدت مصارف پیوسته
مه شکن 35-55w هرکدام راهنماها 21w هرکدام رادیو پخش 10-15w
چراغ دنده عقب 21-25w چراغ های داخل اتاق چراغ های کوچک هر کدام 4w احتراق 20w
برف پاک کن 60-90w شیشه بالابر 150w چراغهای کنترل پانل برای هر کدام 2w
استارتو موتور سواری 800-3000W پر وانه برفی رادیاتور 200w چراغ ؟؟ 10w برای هرکدام
برف پاک کن چراغها60w گرمکن خفه کن موتور 80w چراغ ترمز دستی 3-5w
فندک 100w شیشه گرم کن عقب 120w
چراغهای کمکی 55w هرکدام برف پاک کن عقب 30-65w چراغ اصلی نور ؟؟ 55w برای هرکدام
چراغهای ترمز کمکی هر کدام 21w بوق 25-40w هرکدام چراغ اصلی نوربالا 60w برای هرکدام
آنتن برقی 60w چراغ عقب 5w برای هرکدام چ
در خودروهای ؟؟؟ 100w چراغ ترمز 18-21w هرکدام بخاری 20-60w

تولید نیروی الکتریکی توسط الکترناتور
در واقع در سال 1963 به دنبال ساخت نوع جدیدی از دیورهای یکسوساز با سطح قابلیت اطمینان مناسب و همچنین به صرفه بودن آنها چه به لحاظ ابعادی و چه به لحاظ اقتصادی بوده که طراحی و ساخت انواع مختلفی از آلترناتیو توسعه پیدا کرد . اصول کار آلترناتیوها بر اساس اصول ساده الکترومغناطیس بنا شده است . لیکن کارایی و مزایای آلترناتیوها باعث شده که جای بسیاری از مولدهای جریان مستقیم را بگیرد . آلترناتیوها توانستند نه تنها مصارف دائم ؟؟؟ تجهیزات مختلف برقی را برآورد بلکه جریان لازم برای شارژ باطری را در سطح مناسبی حتی در شرایط بد آب و هوایی را فراهم سازند . افزایش مصارف نیروی الکتریکی باعث شده است که تقاضا برای نیروی الکتریکی افزایش یابد ، چنانچه پیش بینی تقاضا برای نیروی الکتریکی در خودرو و طبق نمودار تا سال 2000 میلادی را نشان می دهد .
ضمن آنکه علیرغم پیشرفت ها و بهبودهای کسب شده در زمینه علم ترافیک و شبکه های ارتباطی کماکان با افزایش زمان تلف شده در حالت های توقف در مسیرهای گوناگون مواجه شده است . شایان ذکر است که در زمان توقف وعدم درگیری قوای محرکه ، آلترناتیو گاه تا 1 وضعیت حداکثر خود می رسد .

عوامل موثر در طراحی الکترناتور
1- سرعت چرخشی : کارایی یک مولد ( نسبت انرژی تولید شده به وزن ) باید با افزایش سرعت چرخشی افزایش یابد . این وضعیت باعث شده است تا نسبت تبدیل آلترناتیو و میل لنگ به نحو موثری افزایش یابد . این نسبت برای خودروهای سواری 2 : 1 یا 3 : 1 بوده و برای خودروهای تجاری 5 : 1 می باشد .
2- دما : بخش عمده ای از اتلاف انرژی در آلترناتیوها به صورت انرژی حرارتی می باشد . ورود هوای تازه به آلترناتیو راهی مناسب جهت کنندگی و افزایش کارایی آلترناتیو می باشد .
3- ارتعاشات : بسته به شرایط نصب و استقرار آلترناتیو در روی موتور الگوی ارتعاشات موتور و شتاب ارتعاشات می تواند بین 800 – 500 باشد . ضمن آنکه شرایط تشدید و رزونانس باید در نظر گرفته شود .
4- شرایط محیطی : کارایی آلترناتیو در قبال شرایطی مانند خیس شدن ، کثیف شدن ، در معرض پاشیده شدن سوخت و روغن و یا آثار ناشی از بخارات آن ها و حتی در جاده باید حساس و قابل اعتماد باشد .
مشخصه های الکترناتور
مهمترین ویژگی های آلترناتیو عبارت است از :
– تولید نیروی الکتریکی حتی در حالت عدم درگیری قوای محرکه
– تولید نیروی الکتریکی حتی در حالت عدم درگیری قوای محرکه
– یکسو سازی جریان متناوب توسط یک پل دیود سه فاز
– در شرایطی که ولتاژ آلترناتیو به سطح پایین تر از باطری می رسد دیودها باطری و آلترناتیو را از سایر سیستم های برقی جدا سازند .
– بالا بودن کارایی مکانیکی آلترناتیو به این معنی که در مقایسه با مولدهای جریان مستقیم بسیار سبکتر می باشد .
– دوره عمر طولانی به گونه ای که تا سطح 15000 کیلومتر کارکرد خودرو نیازی به تعمیرات و یا سرویس نداشته
باشد .
– آلترناتیو باید قابلیت تحمل شرایط محیطی نظیر ارتعاشات ، دمای بالا ، آلودگی و رطوبت را داشته باشد .
– طراحی پروانه خنک کن باید با جهت حرکت چرخشی هماهنگ باشد .
طراحی الکترناتور
اصول نظری و روابط حتی حاکم بر اجزاء آلترناتیو در طراحی ، ساخت و فن آوری به کار رفته در آلترناتیوهای جدید منعکس شده است . در حالی که هر مدل با مدل دیگر در جزئیات متفاوت است که بستگی به کاربردها و شرایط ویژه دارد .
در حال حاضر آلترناتیوهای با قطب های شانه ای با نصب فشرده دیودها روی آن الکتر خودروهای تولید شده نصب می شود ، اما در آلترناتیوهای فشرده اصلی ترین تفاوت ها در این است که پروانه خنک کن آن دو عدد و داخل آن تعبیه شده است .
معیارهای طراحی : داده های زیر در طراحی آلترناتیو تاثیر تعیین کننده دارند :
– نوع و شرایط کاربری خودرو
– دور موتور – ولتاژ باطری
– توان الکتریکی مورد نیاز
– شرایط محیطی کارکرد ( گرما، آلودگی ، رطوبت و … )
– دوره سرویس مشخص
– فضای قابل دسترسی و ابعاد
انواع الکترناتور
به طور کلی دسته بندی آلترناتیوها به سه گروه :
آلترناتیو با قطب های شانه ای claw – pole
آلترناتیو فشرده compact
آلترناتیو با قطب های محدب salient – pole مبتنی می باشند .

1- آلترناتیو با قطب های شانه ای :
این نوع به علت به کارگیری بهینه اصول مکانیکی توانسته است تقریباً به طور کامل جایگزین مولدهای جریان مستقیم شده و به صورت طح استاندارد در خودروها درآمده است . در شرایط خروجی یکسان این نوع به میزان 50 % سبکتر و ارزانتر از مولد جریان مستقیم است . کاربردهای گسترده تنها پس از ظهور دیودهای سیلیکونی کوچک ، ارزان و قابل اطمینان ممکن شد .

2- آلترناتیو فشرده
این نوع جدید نوع تازه ای از آلترناتیو با قطب های شانه ای است که دارای جریان دو گانه تهویه با دو پروانه خنک کن داخل می باشد .
مزایا :
– کارایی بیشتر در سرعت های بالا
– کاهش نویز با استفاده از فن کوچکتر و نصب آن در داخل آلترناتیو
– کاهش نویز مغناطیسی

اتلاف قدرت :
کارایی : در هر فرایند تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی ، اتلاف انرژی از اجتناب ناپذیر آن می باشد .کارایی به عنوان نسبت توان ورودی به توان خروجی تعریف می شود .ثابت شده است که حداکثر کارایی یک آلترناتیو هوا خنک حدود 65% است و با افزایش سرعت سیر نزولی پیدا می کند. در شرایط رانندگی عادی کارایی آلترناتیو در حد میانگین حدود 55% می باشد. از طرف دیگر افزایش کارایی آلترناتیو می تواند منجر به افزایش مصرف سوخت گردد .
موضوعی که در حال حاضر بیشتر مد نظر است عبارت است از کاهش گشتاور اولیه تا در نتیجه افزایش توان ورودی شتاب موتور افزایش یابد .به صورت اصولی بهینه ساختن کارایی با توجه به وزن آلترناتیو مصرف سوخت باید همراه باشد .
منابع اتلاف توان :
منابع اصلی اتلاف توان عبارتند از : اتلاف آهنی ، اتلاف مسی و اتلاف مکانیکی
اتلاف آهنی در نتیجه جریان ادی EDDY CURRINT و اثر هیسترزیس در میدان مغناطیسی ایجاد شده در موتور و استاتور می باشد و به نسبت افزایش توان افزایش می یابد و به میزان سرعت دورانی و شدت میدان مغناطیسی بستگی دارد .
اتلاف مسی ناشی از اتلاف مقاومتی موتور و استاتور می باشد و افزایش آن متناسب با نسبت توان به وزن یا نسبت توان الکتریکی تولید شده به جرم اجزاء موثر آن می باشد.
اتلاف مکانیکی ناشی از اتلاف اصطکاکی در یاتاقان ها و اتصالات کشوئی می باشد . ضمن آنکه در سرعت های بالا پروانه خنک کن مقادیر قابل توجهی از اتلاف را باعث می شود .

استارت
از آنجا که موتورهای احتراق داخلی بر خلاف موتورهای برقی یا بخاری توانایی راه اندازی اولیه خود را ندارند و ضمن آنکه در مرحله راه اندازی اولیه با نیروهای بالای مخالف مانند اصطکاک یاتاقان ها ، اصطکاک پیستون و … مواجه هستند و این نیروها بسته به نوع موتور ، تعداد سیلندرها ، ویژگی های روانکاری و دمای موتور دارند . لذا این موتورها نیاز به عامل راه انداز دارند که در اغلب خودروهای متداول این امر به عهده یک موتور جریان مستقیم به نام استارتر موتور دارند .در شرایط واقعی موتور استارتر باید توانائی به حرکت در آوردن میل لنگ جهت آماده سازی شر ایط اتاقک احتراق و مخلوط سوخت و هوارا داشته باشد . این کار در موتورهای دیزلی با رساندن آن به دمای احتراق انجام می شود . برای انجام و تحقق این کار باید این موتور استارتر بتواند فلایویل را با سرعت لازم به چرخش درآورد و تا زمان رسیدن موتور به حالت پایدار باید به کار خود ادامه دهد . برای این منظور می توان از موتورهای برقی AC,DC و سه فاز استفاده کرد . زیرا این موتورها قادر به ایجاد گشتاور اولیه لازم برای غلبه بر نیروهای مخالف میل لنگ نمی باشند .
موتور استارتر در حالت کلی باید دارای این خصوصیات باشد :
– آمادگی مدلوم برای راه اندازی
– توان کافی در دماهای مختلف
– دوره عمر سرویس طولانی
ساختمان استارت : سه جزء اصلی یک استارتر موتور عبارت است از :
1- استارتر برقی 2- کلید سلنوئیدی 3- دنده پینیون

انواع استارتر :
– استارتر موتور باشنت موازی
– موتور با آهنربای دائمی
– موتور با سیم پیچ سری
– موتور مرکب ( باشنت موازی و سری )

کلید سلونوئید :
به طور کلی برای سوئیچ کردن یک جریان زیاد با استفاده از یک جریان ضعیف کنترلی استفاده می شود . در خودروهای سواری جریان راه انداز تقریبا معادل 1000 و در خودروهای تجاری تا 2600 می باشد .
جریان ضعیف کنترلی توانائی تحریک سوئیچ مکانیکی را باید داشته باشد .
دو کارکرد اصلی استارتر عبارتند از :
1- هدایت پینیون دنده استارت به جلو برای درگیری با دنده فلایویل
2- بستن اتصال متحرک جریان اصلی استارتر
در شکل زیر اجزاء آن نشان داده می شود .

دنده استارت
دنده کوچکی در انتهای محور آرمیچر به نام دنده استارت قرار دارد که زمانی که راننده بخواهد موتور را روشن کند باز کردن سوئیچ و زدن استارت دنده استارت توسط اتوماتیک به کار می افتد و با درگیر شدن با دنده فلایول موتور را می چرخاند و پس از روشن شدن و راه اندازی موتور از دنده فلایویل جدا می شود .
انواع آن عبارت است از :
1- نوع بندیکس 2- نوع کلاچ یک طرفه
1- نوع بندیکس : در این نوع استارت ها ، میله انتهای آرمیچر دارای شیارها و پیچی بوده که دنده استارت نیز روی آن سوار بوده و در قسمت داخلی دارای یک مهره شیار دار می باشد و در انتهای محور آرمیچر قرار دارد . زمانی که برای روشن کردن موتور ، استارت زده می شود ، رد اثر گردش آرمیچر ، دنده استارت در شیار محور آرمیچر به علت نیروی گریز از مرکز به طور لغزنده جلو رفته و با دنده فلایویل درگیر می شود و آن را می چرخاند . به مجرد اینکه موتور روشن می شود بر اثر سرعت بالای فلایویل دنده استارت درب مخالف به جای اولیه خود بر می گردد .

استارت کلاج یک طرفه :
در این نوع استارت ها ، اتوماتیک استارت نقش عمده ای دارد بدین معنی که در زمان بازکردن سوئیچ بر اثر برخی که به سیم پیچ های اتوماتیک استارت می رسد و با تشکیل میدان مغناطیسی میله آهنی داخل سیم پیچ به طرف جلو پرتاب می شود که در کنتاکت داخل اتومبیل استارت که به میله اتوماتیک استارت یا دوشاخه کلاج بسته شده است و با جلو رفتن میله اتوماتیکاستارت ، اهرم آن کلاج یک طرفه را به عقب می کشد . همزمان با آن متر برگشت دهنده استارت جمع شده و دنده استارت را در محور آرمیچر با دنده فلایویل درگیر می کند . زمانی که راننده از روشن شدن موتور اطمینان می یابد با قطع کردن جریان در اتوماتیک استارت فنر برگشت دهنده آزاد شده و دنده استارت را از دنده فلایویل جدا می سازد .

جدول تعرفه های گمرکی و شرایط ورود کالا مطابق آخرین مقررات تا دی ماه 80

شماره تعرفه
شرح تعرفه
حقوق گمرکی %
سود بازرگانی %
شرایط واردات
851140
استارتوموتورها و ژنراترهای دو منظوره برای موتورهای دروده سوز جرقه ای
10
65
12
851150
ژنراتورهای مورد استفاده در موتورهای درون سوز جرقه ای
10
65
12
851240
برف پاک کن و
گرم کن شیشه و بخاری
10
85
12

شرایط ورود :
1- ورود کالا مشروط به اخذ مجوز از وزارت صنایع می باشد
2- ورود کالا مشروط به اخذ مجوز از وزارت بازرگانی می باشد
استانداردها : استاندار ملی فعلا وجود ندارد .
استانداردهای خارجی :
– DIN ISO 8854 -01 .88 ROAEL Uehicles ;alternator switching
Regulators TesT methods And General . — iso 8854
– DIN ISO 8856-01.88 road Uehicles ; starter motors ,TesT
METHODS AND GENERAL . —– Iso 8856
شرکت های عمده تولید کنند ه در سطح جان :
– لوکاس اینداستیز ، انگلستان
– میتسوبیشی ، ژاپن
– بوش ، آلمان
– والو valleo ، فرانسه
– مگنتی مارلی ، انگلستان
– ایسکرا ، اسلوونی
کالاهای مطروحه مشتمل بر آلترناتور و استارت خودرو با توجه به تکنولوژی خودروسازی حتی در سطح بین المللی جایگزین دیگری ندارد .
سال
دینام و آلترناتور
تعداد تضمینی واردات د ینام و آلترناتور
استارترموتورو سایر دستگاههای راه انداز
تعدد تخمینی واردات استارتو موتور
1376
907585
11315
9928453
69102
1377
110317
1375
5983759
41646
1378
182990
2281
5308476
36946
1379
354256
4416
3183604
22157
1380
371972
4637
2708866
18853
آمار واردات مجموعه های دینام ، استارت تحت تعرفه های مربوط ( 1380 -1376 ) بر حسب ارزش دلاری و تخمین تعدادی
برنامه تولید
استراتژی پیشنهادی جهت تولید محصولات فوق بر اساس کارایی شرکت های طراحی مونتاژ می باشد . اساس این روش بر استفاده از توانمندی ها و امکانات تولید غیر متمرکز قطعات و زیر مجموعه ها با استفاده ظرفیت های خالی و تجهیزات موجود باشد .

مکان یابی :
جهت مکان یابی بهینه این طرح مناطق آزاد یا ویژه تجاری واجد مزایای زیادی می باشند . این امر مخصوصا با توجه به خط مشی رو به مواد ( نزدیکی به مبادی و رود اقلام حساس سهم ) توجیه پذیر می باشد . ضمن آن که بررسی های به عمل آمده از این منطقه مزیتهایی از قبیل عدم کمبود انرژی الکتریکی و نزدیکی به مراکز دانشگاهی که امکان تامین نیروی کار تحصیل کرده و ماهر را افزایش می دهد .
برآورد ظرفیت موجود تولید دینام و استارت واحدهای دارای پروانه بهره برداری
واحد صنعتی
ظرفیت اسمی سالیانه تولید دینام ( دستگاه)
ظرفیت اسمی تولید دینام (دستگاه )
برآورد ظرفیت تولید دینام ( دستگاه )
برآورد ظرفیت تولید استارت ( دستگاه )
صنایع الکتریک نمونه

14400

5000
توبا الکتریک تهران
50000
10000
10000
5000
مهندسی سعی
7500

7500

دینام فعال سبزوار
10000

5000

صنایع الکتریک نگین فلک
50000

10000

عباس مجدی نژاد
4500

2000

شرکت صنایع تندر
480000
360000
120000
120000
شرکت کلکتور
15000
15000
10000
10000
عزیز الله پور سپاسی

1000

5000
سپاهان کارا

2000

10000
کارگاه شعبانی

20000

10000
علی و کریم شیشه بر
30000
30000
10000
10000
بهرام گلوانی – ابوالفضل شکرانی
1600
1000
1600
1000
تراش و ساخت قطعات موتور متحرک
50000

10000

مجموع
698600
480400
186100
176000

فهرست ماشین آلات
ردیف
شرح
واحد
مقدار
منبع تامین
داخلی خارجی
1
ابزار بادی
عدد
25
0
2
ماشین سیم پیچی و جاگذاری ایزوله
دستگاه
1
0
3
پرس دستی
دستگاه
5
0
4
دستگاه تست سلونوید
دستگاه
1

5
میز تست استاتور و سیم پیچها
دستگاه
2

6
میز تست آرمیچر
دستگاه
1

7
میزتست عایق بندی
دستگاه
3

8
دستگاه تست استارت
دستگاه
2

9
دستگاه تست دینام
دستگاه
1

10
دستگاه بالانس
دستگاه
3

11
دستگاه تست رگولاتور دینام
دستگاه
1

12
مغناطیس گر
دستگاه
2

13
کمپرسور بادی و تجهیزات واحد مراقبت
دستگاه
2

14
تجهیزات حمل و نقل داخلی
دستگاه
2

15
دریل رادیال
دستگاه
1

16
دریل ستونی
دستگاه
1

نمودار فرایند عملیات تولید دینام و استارت
ردیف

1
کنترل مواد ورودی

2
انتقال به انبار

3
نگهداری

4
انتقال به خطوط تولید

5
شستشو

دستگاه شستشو و چربی گیری
6
مونتاژ نوعی

ابزار بادی
7
کنترل کیفیت

دستگاه تست
8
مونتاژ نرعی اتوماتیک استارت

ابزار بادی

9
کنترل کیفیت

دستگاه تست
10
مونتاژ نوعی رگولاتور دینام

ابزار بادی
11
کنترل و تست کیفی

دستگاه تست
12
مونتاژ نوعی از ؟؟؟

ابزار بادی
13
کنترل کیفیت و تست

دستگاه تست
14
عایق بندی

ابزار بادی
15
مونتاژ اصلی دینام و استارت

ابزار بادی
16

17
تست نهایی

دستگاه تست
18
بسته بندی

وسایل بسته بندی
19
انتقال به انبار

طرح جانمایی خطوط تولید دینام و استارت
مونتاژهای فرعی اتوماتیک استارت

خط مونتاژ استارت

واحد شستشو سیم پیچی عایق بندی روتور
مونتاژ فرعی آر میچر دستگاه ها و تجهیزات تست کنترل
خط مونتاژ دینام

مونتاژ فرعی رگولاتور

فهرست اجزاء استارت
محصول استارت آهنربای دائم
ردیف
ملاحظات
منبع تامین پروژه
جنس/ فرایند /گروه
اجزاء
1

خرید داخل
دایکاست – آلمنیوم
درپوش انتهایی
2
بررسی امکان ساخت داخل
خرید خارج
متالوژی پودر
دنده پینیون
3
طرح توسعه ساخت داخل
خرید خارجی
مجموعه برقی
کلید سلونوئیدی
4

خرید داخل
استاندارد
ترمینال
5

خرید داخل
ورق
درپوش کموتاتور
6

خرید داخل
مواد مرکب
ذغال کربنی
7

خرید خارج
مجموعه برقی
کموتاتور
8
طرح توسعه آتی
خرید خارج
مجموعه برقی
آرمیچر
9
عملیات داخلی
خرید خارج
مواد مرکب
استاتور
10

خرید داخل
ورق کشمشی
بدنه
11

خرید داخل
پلیمر
اهرم
12

خرید داخل
مکانیزم فلزی
کلاچ پینیون
13

خرید داخل
استاندارد
سایر اقلام

فهرست اجزاء
ملاحظات
منبع تامین
جنس / فرایند
اجزاء
ردیف

خرید داخل

بست نگهدارنده ذغالها
1

خرید داخل

پوسته تحتالی
2

خرید داخل
پلیمر
پست نگهدارنده دیودها
3

خرید داخل
مجموعه برقی
استاتور
4

خرید خارجی
مجموعه برقی
کموتاتور
5

خرید داخل
مجموعه برقی
آرمیچر
6

خرید داخل
دلکاست
پوسته فر قانی
7

خرید داخل
پرسکاری
پنکه
8

خرید داخل
پرسکاری – نقطه جوش
پولی
9

خرید داخل
مجموعه برقی
رکولاتور
10

خرید داخل
قطعات استاندارد
سایر
11

هزینه های محوطه سازی
شرح
مقدار
واحد
هزینه واحد به ریال
هزینه کل – هزار ریالی
خاکبرداری
2000
متر معکب
35000
70000
حصارکشی
600
متر مربع
64000
38400
خیابان کشی
300
مترمربع
34000
10200
پارکینگ
120
متر مربع
40000
4800
مجموع

123400

هزینه های ساختمانی
شرح
مساحت
هزینه واحد – ریال
هزینه کل – هزار ریالی
سالن تولید
1000
430000
430000
انبار
1000
430000
430000
ساختمان اداری
500
480000
480000
مجموع

1340000

هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
تعداد
ماهیانه
جمع ماهیانه
مجموع
مدیر پروژه
1
3500
3500
42000
پرسنل بازرگانی
3
1600
4800
57600
کارشناس فنی مهندسی
3
2200
6600
79200
مشاور فنی
2
3800
7600
91200
پرسنل اجرایی
5
900
4500
54000
مجموع

324000
ملزومات اداری
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد هزار ریال
هزینه کل هزار ریال
1
کامپیوتر
5
4200
21000
2
ماشین تحریر
1
500
500
3
دستگاه دورنگار
1
1100
1100
4
تلفن مرکزی
1
3800
3800
5
تجهیزات اتاق ها
6
1800
10800
6
پرینتر
2
1400
2800
7
دستگاه کپی
1
8000
8000

مجموع

48000

هزینه تامین برق
ردیف
شرح
هزینه – هزار ریال
1
حق انشعاب
98235
2
تابلو برق
70000
3
سیم کشی داخلی
400
4
ژنراتور
62000
5
مجموع
235635

هزینه های تاسیسات
ردیف
شرح
هزینه – هزار ریال
1
آب
2350
2
برق
17955
3
اطفاء حریق
8000
4
سرمایش
40000
5
گرمایش
47000
6
منبع سوخت
2100
7
مجموع
117405

هزینه های پرسنلی در دوران بهره برداری
شرح
تخصص ها
تعداد
دستمزد ماهیانه هزار ریالی
مجموع

کارشناس
1
2700
32400

کاردانی
2
1250
30000

کارگر ماهر
4
1100
52800

کارگر ساده
7
860
72240

انباردار
2
920
22080

کارشناس ارشد
2
3000
72000

کارشناس
4
2700
129600

کاردان
4
1250
60000

کارمند
2
1100
26400

مدیر
1
2200
26400

سرپرست
2
1850
4440

کارمند
4
1100
52800

کارگر خدماتی
4
860
41280

5
1000
60000

مدیر عامل
1
5000
60000

هیئت مدیره
3
3800
136800
مجموع
48

919200

برآورد سرمایه در گردش هزارریال
مواد اولیه بسته بندی برای سه ماه 143800
حقوق حق بیمه کارکنان برای سه ماه 2895480
هزینه های انواع انرژی 287085
سایر هزینه ها 85239
جمع کل 3411612

برآورد سرمایه قبل از بهره برداری هزار ریال
هزینه های قبل از بهره برداری 324000
کل سرمایه مور د نیاز 3735612

نحوه تامین مالی هزار ریال
سهم متقاضی یا متقاضیان 50% 1867806
سهم بانک به صورت وام 50 % 1867806

محاسبه هزینه استهلاک سرمایه گذاری ثابت :
استهلاک ساختمان ، محوطه سازی و دیوارکشی 5% 73170
استهلاک ماشین آلات تولیدی 10% 45535
استهلاک ماشین آلات حمل و نقل و تاسیسات 10% 82990
استهلاک نصب ماشین آلات و تاسیسات 7% 52273
استهلاک اثاثیه و لوازم اداری 20% 9600
استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری 15% 48600
استهلاک هزینه های پیش بینی نشده 15% 25453
جمع کل استهلاک 257621

محاسبه هزینه های نگهداری و تعمیرات و لوازم کارکنان هزار ریال
1- محاسبه هزینه های نگهداری و تعمیرات
– هزینه نگهداری و تعمیرات ساختمان و محوطه 1% 14634
– هزینه نگهداری و تعمیرات ماشین آلات تولیدی 3% 61459
– هزینه نگهداری و تعمیرات تاسیسات و تجهیزات عمومی 4% 5146
– جمع کل 81239

2- محاسبه هزینه لوازم کارکنان هزار ریال
– هزینه لوازم حفاظتی کارکنان 4256
– هزینه ملزومات اداری کارکنان 48000
– جمع کل 52256

محاسبه قیمت تمام شده و قیمت فروش هزار ریال
الف ) محاسبه هزینه های ثابت تولید
– حقوق و حق بیمه کارکنان سالانه 11581920
هزینه انواع انرژی سربار و غیر دولتی 25% کل انرژی 71771
کارمزد وام 1052325
استهلاک 257621
جمع کل سرمایه ثابت 1330230

ب ) هزینه های متغیر تولید هزار ریال
مواد اولیه بسته بندی 143808
هزینه های نگهداری و تعمیرات 81239
هزینه های لوازم کارکنان 52256
هزینه های انواع انرژی مورد نیاز تولید 287085
جمع کل 2643880
جمع کل هزینه های ثابت و متغیر طرح : 3956110
چون اکثر قطعات اصلی و مهم استارت از خارج تهیه می شود 80% هزینه به استارت و 20% هزینه به دینام که تقریبا تمام قطعات آن ساخت داخل است اختصاص می یابد .
قیمت تمام شده استارت : تومان 31600
قیمت تمام شده دینام : تومان 11300
محاسبه قیمت فروش :
الف ) قیمت فروش در بازار قیمت فروش انواع داخلی و خارجی دینام در بازار بین 20 تا 35 هزار تومان و استارت تولید داخل و خارج بین 30 تا 60 هزار تومان با توجه به کیفیت محصول متفاوت می باشد .
ب ) قیمت سیف مشابه : با توجه به تکنولوژی ساخت خودرو و نقش استارت و دینام در خودرو هیچ قطعه جایگزینی را نمی توان بجای آن ها قرار داد .
ج ) قیمت فروش محصول : با توجه به قیمت تمام شده محصول و قیمت های مذکور و سود قابل انتظار قیمت فروش دینام در محل کارخانه 20 هزار تومان و استارت 43 هزار تومان تعیین می گردد .
توجیه اقتصادی و مالی طرح :
الف ) مقایسه قیمت فروش محصول و قیمت عمده فر وشی در بازار
قیمت فروش این نوع استارت در بازار 50 هزارتومان و دینام 25 هزار تومان می باشد و این موید آن است که محصولات تولیدی از بازار خوبی برخور دار هستند .
ب ) نقطه سر به سر طرح :
جهت محاسبه نقطه سر به سر طرح از فرمول که در آن c هزینه های ثابت کل سالیانه طرح ، p قیمت فروش ، N هزینه های متغیر واحد محصول و n میزان تولید در نقطه سر به سر می باشد استفاده می کنیم .
2100=100 (018*2643880) = U استارت
7500=70 ( 2% * 2643880) = U دینام
همانطور که ملاحظه می شود نقطه سر به سر طرح در استارت که بیشتر کار آن مونتاژ است 68% و دینام 81% ظرفیت طرح اتفاق می افتد که موید اقتصادی بودن طرح است .
نرخ برگشت سرمایه :
نرخ برگشت سرمایه برابر است با B / I که در آن B سود سالانه و I سرمایه گذاری ثابت طرح است .
استارت 76%= 1140000000 = (31600-43000) 100000= B
دینام 45 % = 609000000 = ( 11300 – 20000 ) 70000 = B

طرح تولید دینام و استارت

تدوین :

فهرست مطالب
عنوان صفحه
معرفی محصول 1
آلترناتیو 6
عوامل موثر در طراحی آلترناتیو 6
انواع آلترناتیو 8
اتلاف قدرت 11
استارت 13
انواع استارت 15
جدول تعرفه ها و شرایط واردات و استانداردهای بین المللی 19
شرکت های عمده تولید کننده در سطح جانی 20
آمار واردات 20
2- برنامه تولید 21
3- مکان یابی و برآورد ظرفیت تولید واحدهای داخلی 22
4- فهرست ماشین آلات 23
5- طرح جانمایی خطوط تولید 25
6- فهرست اجزاء 26
7- هزینه های اجرایی 26
8 – چارت سازمانی 30
9- برآورد سرمایه 31
10- نقطه سر به سر 33

1


تعداد صفحات : 40 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود